Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Karherop 22.05.2011 20:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzysztofff (Post 1098095)
Stan jest w lidze plus ekstra i powiedzial slowa ,ktore znacza wszystko..cytuje ;w tym tygodniu odbedziemy szereg spotkan i po nich bedzie jasne ilu wzmocnien potrzebujemy-mamy przygotowanych po 3-4 graczy na kazde jedenascie pozycji i pod koniec tygodnia okaze sie ktore pozycje obsadzimy nowymi graczami...czyli panowie-wszystko w rekach Boga czyli Bosulawia Cupiala-to on zdecyduje na ile tych transferow bedzie zgoda-tak to zrozumialem i to chyba jedyne logiczne tlumaczenie!

ja to raczej odczytuje tak , że w tym tygodniu rozstrzygnie się czy Cikosz , Chavez i Sivakow zostają z nami .

Reszta wypozyczonych jak Rios czy Buka nie mają szans na pozostanie w zespole . W dodatku pewni odejścia są Żuraw i Branco . Kowalskiego i Łobo nie będzie tak prosto się pozbyc . Dlatego jako minimum jest tych 4-5 nowych piłkarzy .

Dlatego też w tym tygondiu rozstrzygnie się czy będziemy potrzebowali 4-5 nowych pikarzy , a może 7-8 . Obstawiam raczej wariant pomiędzy czyli 6 nowych piłkarzy . 3 obrońców , 2 pomocników , 1 napastnik

Co do zgody na konkretne nowe transfery to myśle że ruszą powazniejsze rozmowy poczatkiem czerwca . Fajną niespodzianką byłby jeszcze jakis piłkarz końcem maja , ale nie ma co sie napalać :P

Dean 22.05.2011 20:07

Moim zdaniem do podstawowego wpadnie 3, a w sumie do kadry meczowej razem z tymi do podstawowego to może być około 7-8 ze względu na odejście innych.

MaciekJ87 22.05.2011 20:31

na nsport jest właśnie wywiad z Maaskantem na żywo, pytali o Chaveza ale nie chciał nic powiedzieć na temat rozmów ani kwoty

stalsanok1946 22.05.2011 22:57

Panowie możecie podać link do Cafe Futbol i Ligi + Ekstra ze Stanem? Chętnie chciałbym obejrzeć, ale dziś nie było mi dane. Retransmisja by się przydała:)

m_staszek 22.05.2011 23:04

Cafe Futbol jutro już powinno być na Ipli, znajdziesz bez problemu. Ewentualnie skorzystaj np. z http://allgoals.pl/
Tam znajdziesz i Lige+ Extra i Cafe Futbol

Oldpara 23.05.2011 08:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sportnh (Post 1098143)
tak ogladam caly ten program i nie chce chwalic dnia przed zachodem ale tak generalnie mowiac, to widac, ze Stan jest PROFESJONALISTĄ.

A wg. mnie Stan wypadł akurat w tym programie blado. Torchę na zamotanego ćwoka :) Nie rozumiał cosię do niego mówi, nie łapał dowcipów, nie odpowiadał na pytania itp. Ale jestem w 100% przekonany, że to wina dennego tłumacza - bardzo ciężko jest tak tłumaczyć w locie, żeby wychwycić te wszystkie smaczki Smokowskiego i Twarowskiego.
Generalnie jak się rozkręcał i mówił coś sam, to widać było, że ma olej w głowie, ale program był poprowadzony słabo. Z Maskaantem był lepszy.

Fajnie, że nie będzie Wawrzyniaka, Wasilewski to tez imho plota. Jestem pewien że szukają jakichś Polaków, ale skończy się tak jak z Genkowem i Robakiem którzy rywalizowali o miejsce w Wiśle i Genkow był 2 razy tańszy za podobną klasę (a może nawet lepszą)

borys 23.05.2011 08:37

Co smieszne po polsku nie zawsze jest smieszne po przetlumaczeniu. Na pytania poprostu nie mogl odpowiadac wprost.
Ale co fakt to fakt tlumacz był kiepski.

Kaco 23.05.2011 08:45

A jak tak w inny kierunek uderzę...

Almeria spadła z Primera Division. Najlepsi zawodnicy pewnie odejdą. Jest wśród nich i "nasz" Kalu Uche. Czy Wisła dalej ma te 20% od następnego transferu? Kilka milionów Almeria za niego dostanie, bo grał naprawde fajnie w tym sezonie. Wisełka też mogłaby z tego transferu pareset tysiecy euro zarobic... Na tranfermarkt ma kontrakt do 2013, tylko ciekawe, czy nie ma jakiejs klauzuli w razie spadku...

PhantomRanger 23.05.2011 08:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaciekJ87 (Post 1098167)
Myślę że w dwóch pierwszych tygodniach czerwca poznamy kilka nazwisk! A póki co to będziemy czytać w prasie wymysły polskich dziennikarzy! Czy transfery będą udane? Nie wiem ale wiem że najlepszy mieliśmy na początku tego sezonu... Oczywiście to Stan Valckx

W końcu jakaś padlina dla dziennikarzy musi być, aby odwrócić uwagę od faktycznych celów Wisły.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reksio33 (Post 1098158)
Heh, tyle, że jak pewnie awansujemy do tej LM to znając życie pewnie w mediach zacznie się pi***olenie, że niby drużyna złożona z samych obcokrajowców he he.

I bardzo dobrze i jeszcze na koszt Wisły przekazać te artykuły Piechniczkowi. Ogólnie to wówczas byłby dopiero powszechny ból w mediach, ale przejdźmy wpierw II, potem III i w końcu IV rundę. Dla mnie będzie git jeśli przejdziemy przynajmniej II i III rundę. Wówczas Liga Europy jest pewna.

JrQ- 23.05.2011 09:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kaco (Post 1098327)
A jak tak w inny kierunek uderzę...

Almeria spadła z Primera Division. Najlepsi zawodnicy pewnie odejdą. Jest wśród nich i "nasz" Kalu Uche. Czy Wisła dalej ma te 20% od następnego transferu? Kilka milionów Almeria za niego dostanie, bo grał naprawde fajnie w tym sezonie. Wisełka też mogłaby z tego transferu pareset tysiecy euro zarobic... Na tranfermarkt ma kontrakt do 2013, tylko ciekawe, czy nie ma jakiejs klauzuli w razie spadku...

W Almerii będzie wyprzedaz, wiec wiele za niego nie dostaniemy ;]

funkykoval 23.05.2011 09:52

Pojawiło się hasło, że władze Wisły szukają Polaków to doczepiają pod to hasło każdego Wawrzyniaka, Wasilewskiego, Rogera i pewnie pojawią się następni.
W gruncie rzeczy oprócz wzmocnieć na I skład potrzebujemy chłopaków na "ławkę" aby nie skończyć jak Amika w tym sezonie, że po meczu pucharowym nie miał kto grać w lidze i katastrofa.

Kaco 23.05.2011 09:56

Nawet gdyby wpadły im 3mln euro to dla Wisły jest 600tys euro :) Piechotą nie chodzi :)

88seba88 23.05.2011 10:12

Z tego co wczoraj wywnioskowałem i co mówił Stan to teraz będą chcieli sprowadzić głównie zawodników polskich żeby była równowaga w drużynie, tak więc wystarczyłby mi kosowski, wasilewski i ew.baszczyński. Bo to to by były napewno wzmocnienia

Litości nazwiska piszemy dużą literą

damian755 23.05.2011 10:22

Po co nam Kosowski i Baszczyński skoro gdy byli młodsi nie awansowali do LM to i teraz tego niezrobią.

rafal777 23.05.2011 10:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Oldpara (Post 1098322)
A wg. mnie Stan wypadł akurat w tym programie blado. Torchę na zamotanego ćwoka :) Nie rozumiał cosię do niego mówi, nie łapał dowcipów, nie odpowiadał na pytania itp. Ale jestem w 100% przekonany, że to wina dennego tłumacza - bardzo ciężko jest tak tłumaczyć w locie, żeby wychwycić te wszystkie smaczki Smokowskiego i Twarowskiego.
Generalnie jak się rozkręcał i mówił coś sam, to widać było, że ma olej w głowie, ale program był poprowadzony słabo. Z Maskaantem był lepszy.

Fajnie, że nie będzie Wawrzyniaka, Wasilewski to tez imho plota. Jestem pewien że szukają jakichś Polaków, ale skończy się tak jak z Genkowem i Robakiem którzy rywalizowali o miejsce w Wiśle i Genkow był 2 razy tańszy za podobną klasę (a może nawet lepszą)

Odniosłem takie samo wrażenie. Nie odpowiadał na pytania tylko się raczej motał, ale jestem niemal pewien że wynikało to ze złego tłumaczenia. Doskonale było to widać jak Twarowski zapytał co sądzi o Wawrzyniaku i dla ułatwienia podpowie, że nie chodzi ani o poetę czy pisarza (jakoś tak to było). Stan w ogóle nie zrozumiał o co chodzi więc nie wiedzal co powiedzieć. Dopiero później jak prowadzący zrozumiał, że zostało to źle przetłumaczone spytał dosadniej czy są jakieś rozmowy z zawdnikiem Legii, Wawrzyniakiem. I wtedy było wielkie aaaaaaaa u Stana. Dopieor zrozumiał. Tak więc program zdecydowanie słabo wypał ze względu na tłumaczenie a szkoda bo widac, że Stan ma coś do powiedzenia.

krytyk 23.05.2011 10:38

zdecydowanie potrzebujemy 1 napastnika bo nie zawsze będzie można liczyć na Genkova. Co do reszty to solidny lewy pomocnik i lewy obrońca, a także prawy obrońca bo jest jeden Cikos. Inni już tylko jako uzupełnienie składu

saklak1906 23.05.2011 11:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 88seba88 (Post 1098352)
Z tego co wczoraj wywnioskowałem i co mówił Stan to teraz będą chcieli sprowadzić głównie zawodników polskich żeby była równowaga w drużynie, tak więc wystarczyłby mi kosowski, wasilewski i ew.baszczyński. Bo to to by były napewno wzmocnienia

Jasne bo Ty tak chcesz. Wiekowy Kosa i Baszczu na pewno beda wzmocnieniem. Nam potrzeba ambitnych zawodnikow a nie wypalonych.
JAk tu jeden z kolegow napisaj, jako mlodzi z Wisla do LM nie wesztli to teraz to zrobia. Dajcie spokoj z powrotami nam potrzeba swiezej krwi.

arti 23.05.2011 11:23

Wiadomo że to (udział Stana) musiała być dyplomacja i mało konkretów, których zresztą być może nawet jeszcze nie ma.
W sprawie Wasyla jestem na nie.
+ charakter
- zniszczone zdrowie grożące jak dla mnie końcem kariery w każdej chwili (!!!), potencjalnie wysoki kontrakt (gracz powracający, ex reprezentant itd.) a to tylko prawy obrońca- żaden strzelec, rozgrywający czy stoper

AYALA 23.05.2011 13:26

na Wybiórczej właśnie podali wypowiedź menadżera Wasyla który twierdzi że nie ma tematu transferu do Wisły bo Anderlecht nie jest zainteresowany jego sprzedażą.
Pytanie czy Wasyl po kontuzji byłby duzo lepszy od Cikosa ?

88seba88 23.05.2011 13:35

No to z Żurawskim się żegnamy

http://sport.interia.pl/raport/wisla...krakow,1642922

karas1983 23.05.2011 14:28

Jeśli kontrakt z Maćkiem nie zostanie przedłużony, to zakończy On karierę? Szkoda by było bo mam nadzieję że jeszcze trochę bramek w Ekstraklasie strzeli... Wie ktoś coś więcej na ten temat?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 88seba88 (Post 1098430)

borys 23.05.2011 14:31

W asrt. jest, że to koniec w Wiśle. Nie ogólnie. Pewnie pójdzie do Warty.

PhantomRanger 23.05.2011 15:16

Cytat:

Cóż na każdego kiedyś przychodzi pora. Maciek Żurawski grał kaszanę w tym sezonie i to dobra decyzja.

Proud 23.05.2011 15:18

Cytat:

Świetny artykuł z którego wynika, że Draganowi kończy się z nami kontrakt.

Budujące jest polskie dziennikarstwo, oj budujące.

whistar 23.05.2011 15:53

Już poprawili. Ci dziennikarze wszystkie informacje biorą z tego forum :)

mitmichael 23.05.2011 15:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 88seba88 (Post 1098352)

Oczywiscie - gdy kluby polskie nie beda przesadzały z cenami. Jezeli beda oczekiwac za pilkarzy zbyt wysokie ceny to dojda gracze zagraniczni

R33 23.05.2011 18:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez karas1983 (Post 1098456)
Jeśli kontrakt z Maćkiem nie zostanie przedłużony, to zakończy On karierę? Szkoda by było bo mam nadzieję że jeszcze trochę bramek w Ekstraklasie strzeli... Wie ktoś coś więcej na ten temat?

Patrząc na obecną jego grę w Wiśle nie zanosi się, żeby coś strzelał, ew. jakieś pojedyncze. Lepiej niech kończy karierę bo chyba każdy chce go zapamiętać jako władcę muraw, a nie piłkarza który jest już za stary na grę w piłkę.

KOALIK 23.05.2011 18:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reksio33 (Post 1098561)
Patrząc na obecną jego grę w Wiśle nie zanosi się, żeby coś strzelał, ew. jakieś pojedyncze. Lepiej niech kończy karierę bo chyba każdy chce go zapamiętać jako władcę muraw, a nie piłkarza który jest już za stary na grę w piłkę.

Albo wróci do Warty.

bonawentura 23.05.2011 18:14

Jeżeli o chodzi o środek pola, to mam wrażenie, że pożegnamy się z Gargułą. Przydałby się nam zawodnik dobrze rozprowadzający piłki i na tej pozycji obecnie grają bądź powinni grać Jirsak i Sivakov. Jirsaka nie sprzedadzą. Jeśli nie uda się zakontraktować Sivakova na następny sezon, to będą szukać jakiegoś zawodnika na jego miejsce. Ale mi osobiście Sivakov kompletnie się nie podobał, więc przydałoby się gracza bardziej doświadczonego, silniejszego ale i rozprowadzającego piłki, bo taki jest wręcz konieczny w naszej taktyce. Takim byłby Boukhari, ale niestety nim nie będzie bo jest zbyt kontuzjogenny. Melikson to niezły piłkarz, brakuje mu zmiennika, ale wątpię, by na jego pozycję dokonano jakichś zakupów. Atak byłby dość silny, jeśli Boguski wyzdrowieje i dokupią jeszcze Dwaliszwiliego bo obaj Ci piłkarze mogą grać na pozycji zarówno napastnika najbardziej wysuniętego i na "fałszywych" skrzydłowych.
Dlatego uważam, że zakup do ataku Dwaliszwiliego będzie niezłym posunięciem i to wystarczy(no chyba że znajdzie się na rynku jeszcze jakiś darmowy wysoki, silny i zwinny zawodnik do ataku o podobnych warunkach jak Genkov). Gorzej jest z linią pomocy i z linią obrony. I to właśnie tutaj należy dokonać jak najwięcej zakupów. W tym roku przydałoby się skupić na lewej stronie obrony(mówię o lewym skrzydle i lewym środku). To są najbardziej newralgiczne pozycje. Ale na środkowego obrońcę, moim zdaniem, jeśli znajdzie się niezły grajek, za relatywnie niską cenę, nie ma co oszczędzać grosza. Podobnie ze skrzydłowym obrońcą. Pozycji Cikosa nie wzmacniałbym, bo on mocno pracuje i niech pracuje dalej, bo jest całkiem przyzwoity już, a jak poprawi grę w obronie, to będzie z niego naprawdę mocny zawodnik. Dlatego 3 transfery będą na pewno i będzie to napastnik, środkowy i lewy obrońca.

AS82 23.05.2011 18:42

Niech sprzedadza Jirsaka i Gargułe ,i za te pieniadze kupia 1 solidnego srodkowego pomocnika

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:21.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl