![]() |
malalu1988 Wisła to nie ostry dyżur by przyjmować rekonwalescentów którzy za chwile złapią kolejną kontuzję.Skończyło się Ligue 1 dla Auxerre Skończyło się Auxerre dla Jelenia .Zresztą nie ma gwarancji że Jeleń odzyska formę prędzej zakończy karierę i zapisze sie w historii Auxerre niż zawita na Reymonta .Boguski ,Sikorski,Garguła,Jova wystarczająco dużo rekonwalescentów więcej nie potrzeba.Aczkolwiek ciekawe kto miałby płacić Jeleniowi za grę w Wiśle??
|
Cytat:
|
Cytat:
Szanuj ludzi to i ciebie beda kolego szanować , zresztą wypad na Sanok a nie na forum Wisły morde wykrzywiać. |
Cytat:
Jeśli to prawda to i tak nie ma powodów do zmartwień bo przecież w zimie pan Gianluca Di Carlo czy pan Perlarta znowu podeślą ciekawe DVD z zawodnikami z z Boliwii, Hondurasu czy ligi stanowej Brazylii ( podobno nagrywają już kamerkami HD) w takim wypadku sprowadzenie drugiego Beto jest praktycznie nie możliwe. |
Cytat:
|
eee jak media podają ze Paweł Brożek nie dostał oferty z Wisły to do końca tygodnia pewnie będzie już prezentacja a i może na ławkę sie załapie na mecz z ksp... normalka w Wiśle
|
Cytat:
Klub z mistrzowskimi aspiracjami, a na ten moment mamy tylko jednego napastnika. To niepoważne. |
Chciałeś po cichaczu Pawła Brożka? ;-) Na razie jest Kirm.
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...h_w_groningen/ |
Kirm na testach medycznych w Groningen
Cytat:
--- No czyli teraz wszyscy znowu napier*alamy na Bednarza :lol: |
Bednarz... Przecież teraz 60% forum przemyśli swoje zdanie na temat Kirma i okaże się, że był nam niezbędny:)
|
Kim my bedziemy grać w tym sezonie ? Został jeden skrzydłowy 33 letni Iliev i Melikson ,który lepiej jak gra w środku pola .
|
Cytat:
to czas start, jedziemy.... |
Cytat:
|
Niech grają ustawieniem bez skrzydłowych i tak nie mamy żadnego skrzydłowego z prawdziwego zdarzenia.
|
Cytat:
Za chwilę się okaże, że odejście Kirma przekreśla nasze minimalne dotychczas szanse na utrzymanie w lidze. |
Strzał w kolano jeżeli nie mają zamiaru pozyskać jakiegoś skrzydłowego za Kirma, a jeszcze ten idiotyczny pomysł z wypożyczeniem za które dostaniemy zapewne małe pieniądze.Czekam cierpliwie do piątku na jakiś transfer do klubu w innym razie bednarz będzie biedny jak go spotkam na mieście i powiem co myslę o nim!!!
|
uff, odejście Kirma to wspaniała wiadomość. Jeszcze lepsza byłaby, gdybyśmy dostali kogoś w zamian.
|
Cytat:
Nie mogłem się oprzeć. Ruch z Kirmem dobry- po co nam taki drogi rezerwowy, który dodatkowo nie ma motywacji do gry w Wiśle? Cytat:
|
Jednak Maskaant to świetny trener. Ściąga Kirma bo widzi,że ma potencjał :D
|
oto jest dzień, który dał nam Pan, weselmy się i radujmy się nim :)
szkoda, że tylko wypożyczenie, ale jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma... do poprzednika: Kirm to świetny zawodnik ;-) - ukrywał od kilku lat swój strzał, drybling, dośrodkowanie, technikę i skuteczność... ukrywał to, aby zaskoczyć przeciwników w lidze holenderskiej ;) |
Ja wiem, że Kirm ostro pow....iał nas wszystkich i na pewno nikt nie ma zamiaru po nim płakać, ale ....a... Kogo my mamy wystawić na skrzydło w tym momencie? Zostaje nam Iliev (który nominalnym skrzydłowym i tak nie jest) i Melikson, który lepiej wygląda w środku.
Można jeszcze Gargułę wystawić na skrzydle (bo właśnie chyba tam grał w GKS nie?), ale to i tak gorzej niż Kirm ;) |
Nie pitolcie.
Kirm był jednym z najlepszych zawodników w mistrzowskim sezonie. Pozbycie się go, razem z Małeckim po słabym sezonie jest jednak słuszne. Pozbycie się obu skrzydłowych bez zakupu zmienników jest ... hmmm... krótkowzroczne? Czekamy... |
I to jest wypozyczenie? Sprzedaz bym zrozumial, z zalozeniem ze odrazu mamy kogos... ale my co najwyzej z kosztow zejdziemy kontraktu..
|
Cytat:
|
Gratuluje dobrego samopoczucia po odejsciu z Kirma. Wybitny nie byl, mial swoje mankamenty, ale jako pilkarz na lawke, ewentualnie ktos zamiast Garguly byl ok. Nie dosc, ze lawka w Wisle do najmocniejszych nie nalezala, oslabia sie ja po raz kolejny.
Malo ? To jeszcze dodajmy do tego, ze nie bedzie teraz ani zawodnika ani przyzwoitych pieniedzy za niego (wypozyczenie). Mam nadzieje ze to nie kwestia tego, ze po prostu z finansami jest bardzo kiepsko i klub lapie sie czego moze zeby zachowac plynnosc. Chociaz tak to niestety wyglada. Zobaczymy co teraz, jak nikt nie przyjdzie to bedzie to swiadczyc, ze jest gorzej niz wszyscy mysleli. |
Cytat:
westersyl- komu zaplaca Cupialowi czy Wisle? bo jak nikt nie przyjdzie to wiadomo, albo zamienimy reprezentanta Slowenii na jakiegos odpada , grajacego za darmo.Turniej dla bezrobotnych juz ruszyl? |
Cytat:
Jeśli jest tak to znaczy, że nie jest źle. |
Kirm odchodzi ? stało się w końcu to na co czekamy (przynajmniej ja czekałem ) od jesieni . Nie zamierzam mieć po nim żalu . Przyjdą następni prędzej czy później , a jeśli nikogo już nie kupimy to trudno . Będzie grał Szewczyk na skrzydle , będzie w końcu miejsce dla Chrapka. Boguski na boku też da radę. I tak przy założeniu że ktoś z " podstawowych " zawodników wypadnie z gry . Choć wiadomo , wszyscy liczą na Chrapka w miejsce Garguły.
Jeśli jednak kogoś kupimy to w naszej lidze jest tylko kilku kandydatów ciężkich do wyciągnięcia : Makuszewski , Kupisz , Sobota , Pawłowski od biedy . |
Swietna informacja! KOGOKOLWIEK by nie wzięli z Młodej Wisły poziom będzie ten sam. Że niby brak nam skrzydłowych. A co niby Kirm robil jako ten skrzydłowy? Ja pamiętam tylko lament nad grą tego piłkarza. Zero dośrodkowań, zero wygrywanych pojedynków. Bardzo dobra decyzja.
|
Najgorsze jest to, że Kirm zostanie wypożyczony. W Groningen poznają się na jego umiejętnościach i ostatecznie nie wykupią nam gracza. Chyba że Andraż zacznie grać w lidze, tak jak w reprezentacji.
Samo wypożyczenie darmowe nie jest, z 200 tyś euro nam wpadnie. |
Cytat:
Co do jakości sportowej, spada nam jeden zawodnik z ławki - może kogoś zakontraktują, ale nie miejmy złudzeń - nie ma kasy. Ale to nie jest teraz najważniejsze i tak nie gramy o wysokie cele w tym sezonie... I do momentu podejście całkowicie profesjonalnego ze strony Cupiała nie będziemy o takie wysokie cele grać. Bo po prostu inni nas zostawiają w tyle. |
Cytat:
|
Najśmieszniejsze/najsmutniejsze ( niepotrzebne skreślić) jest to, że znając życie Kirm zacznie coś grać na tym wypożyczeniu bo w reprezentacji Słowenii jakoś potrafi . Międzyczasie na jego miejsce wezmą kogoś z młodej eklasy, a na tym forum po pierwszym meczu z obecnością tego młodego pojawią się głosy "Kirm był o niebo lepszy" co zresztą okaże się prawdą. Dodatkowo dział marketingu wyda oświadczenie, że dług Wisły okazał się być jeszcze większy niż sądzono 1,5 h wcześniej. Ot, taka przewrotność losu.
Oby do piątku. |
Ktoś chyba w klubie stwierdził, że za dużo piłkarzy mamy. Mam nadzieję, że za Małeckiego i Kirma chociaż jeden gość przyjdzie, bo będzie nieciekawie...
|
Cóż - jak wysprzedadzą połowę składu, to może wreszcie będą grali młodzi... Oby tylko nie w przyszłym sezonie w pierwszej lidze...
|
Cytat:
|
I co my teraz mam zacząć grać 4-3-3? Bo ja nie wiem jak oni sobie to wyobrażają z jednym skrzydłowym który gra 60 minut. Śmiech na sali.
|
Cytat:
|
Oby Maaskancik wziął jeszcze Jaliensa, Gargułę, czy innych parodystów. Kirm przez trzy lata okazał się słabym piłkarzem, miał parę dobrych momentów, ale to można prawie o każdym powiedzieć. W porównaniu do wcześniejszych skrzydłowych (Kosowski, Uche, Kuba, Zieńczuk), to niebo, a ziemia.
Tworzą się mity o świetniej grze Kirma w reprezentacji Słowenii. Po prostu jest tak, że zawsze towarzystwo wzajemnej adoracji broni danego piłkarza. Wreszcie ołtarzyk nad Kirmem skończy się. Jego ocena gry w Wiśle na przestrzeni trzech lat i u kilku trenerów jest negatywna. Nie pasuje do roli skrzydłowego. Nie jest ani szybki ani przebojowy. Nie jest też w miarę techniczny. Bardzo często w grze miał przestoje, można było zapomnieć, że przebywa na boisku. Jego żałował nie będę, bo nie ma kogo. Kiedyś atakowano zdecydowanie lepszych piłkarzy (Żurawskiego, Frankowskiego, Szymkowiaka, Kosowskiego, Uche i resztę), a teraz broni się parodystów. Ciekawa zmiana zaszła na przestrzeni ostatnich lat. |
Płacz po Kirmie to obraz totalnej rozpaczy. Widaje mi się, że jakby Wisła napisała, że zwolniono sprzataczkę połowa forum pisałaby,że już nikt nigdy tak nie posprząta i będziemy w syfie żyli. Oglądam każdy mecz Wisły i nie przypominam sobie by Kirm robił cokolwiek nadzwyczajnego. Ot taki Garguła, nic nie gra i czasem mu wyjdzie podanie albo strzał. Nie ma po kim płakać.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:58. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl