Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

fan01 22.05.2011 13:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gordian (Post 1097879)
Ja jednak jestem sceptycznie nastawiony po ostatnich powrotach wielkich nazwisk do Polskiej ligi. Żurawski, Wichniarek, Smolarek, Murawski, Kowalewski - żaden z nich nie wypalił.

Ta, tylko że Smolarek był bezrobotnym, Murawski nic nie grał, Wichniarka ściagali z wakacji, Żurawski ledo grał gdzies na Cyprze/w Grecji, Kowalewski nawet nie wiem. Wasilewski gra regularnie w bardzo dobrym klubie, dla mnie jego przyjscie było by mega wzmocnieniem.

kriswisla 22.05.2011 13:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filemon (Post 1097883)
Mogę prosić źródła jakieś? :P Bo mam wrażenie, że nieraz czytałem o tym, że ma coraz słabsza pozycje w Anderlechcie, ale możliwe że sie mylę.

za oficjalna Anderlechtu:na 19 meczow ligowych rozegral 8 całych ,ale od poczatku kwietnia został zmieniony i siadł na ławce pozniej wszedl ale zlapal dwa zoltka w konsekwencji czerwona i siadl na dupie,dopiero w dwie ostatnie kolejki grał całe mecze,do tego dwa mecze w styczniu w pucharach z Ajaxsem ,z tym ze w drugim został zmieniony

Sędzia 22.05.2011 13:48

Mi się wydaje, że obie kwestie - Wawrzyniak i Wasilewski to zwyczajne odciąganie uwagi od rzeczywistych obiektów naszego zainteresowania.

Trudno mi wyobrazić sobie wydatek 800 tys. euro na Wasyla, a Wawrzyniak zwyczajnie nie podniesie poziomu przed LM.

Inna sprawa, że dotychczasowe transfery (tzn. 5 w poprzednim okienku) powodują, że Stanowi i Robertowi daję maksymalny kredyt zaufania. Jeśli oni stwierdzą, że chcą tych zawodników, to mam pewność, że widzą w nich coś, co jest warte uwagi.

Inna sprawa, że miałem nadzieję na zmniejszenie liczby Polaków w drużynie, a nie zwiększenie.

leszekm_ 22.05.2011 13:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gordian (Post 1097879)
Doświadczenie ma to fakt, umiejętności też. Ja jednak jestem sceptycznie nastawiony po ostatnich powrotach wielkich nazwisk do Polskiej ligi. Żurawski, Wichniarek, Smolarek, Murawski, Kowalewski - żaden z nich nie wypalił. Przypadek Seweryna Gancarczyka też może być niezłym przykładem. Z reprezentacyjnego obrońcy stał się człowiekiem widmo. Niby w Lechu gra ale jakoś nie gra.

Nie mówię, że Wasilewski by się nie sprawdził. Chodzi o to żeby się wstrzymać z hurraoptymizmem.

Myślę, że nie ma reguły, na przeciw twojej listy można dać Kaźmierczaka, Niedzielana, Frankowskiego, Kokoszkę, Żewłakowa, Burkhardta, Milę, ale i do twojej listy można dołożyć jeszcze choćby Radomskiego; wychodzi mniej więcej po połowie. Czy Murawski nie wypalił? On raczej taki ma mało efektowny styl gry, ale swoje robi.

Co do Kowalewskiego, to jak miał sprawdzić się w ekstraklasie, skoro nie grał w tym sezonie w ekstraklasie? Możnaby równie dobrze rozmawiać o tym że Dudek w tym sezonie się nie sprawdził w ekstraklasie.

MaciekJ87 22.05.2011 14:20

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Sprawa Wawrzyniaka to jednak faktycznie wymysł dziennikarzy, tak jak się spodziewałem, nie wydaje mi się on dobrym posunięciem, tym bardziej że jestem pewny że gdyby miał wybór Wisła a Legia wybrałby Legie i to już go przekreśla

AS82 22.05.2011 18:01

Poza bocznym obroncą/obroncami ,Wisle potrzebny jest tez jakis ofensywny pilkarz , bo praktycznie mamy jedynie Maleckiego , Kirma i Meliksona ktory ciagna gre do przodu , Jirsak , Gargula ,Sivakov sie do tego nie nadaja

El'kabat 22.05.2011 18:21

Stan w lidze + extra
http://www.drhtv.com.pl/transmisja-2395.html

krzysztofff 22.05.2011 18:35

Stan jest w lidze plus ekstra i powiedzial slowa ,ktore znacza wszystko..cytuje ;w tym tygodniu odbedziemy szereg spotkan i po nich bedzie jasne ilu wzmocnien potrzebujemy-mamy przygotowanych po 3-4 graczy na kazde jedenascie pozycji i pod koniec tygodnia okaze sie ktore pozycje obsadzimy nowymi graczami...czyli panowie-wszystko w rekach Boga czyli Bosulawia Cupiala-to on zdecyduje na ile tych transferow bedzie zgoda-tak to zrozumialem i to chyba jedyne logiczne tlumaczenie!

sportnh 22.05.2011 18:36

Stan wlasnie POWIEDZIAL, ze sluchy o transferze Wawrzyniaka to PLOTKA!! dla mnie super

skorsinio 22.05.2011 18:37

i wszystko jasne Wawrzyniak nie dla Wisły i bardzo dobrze po co nam taki grajek potrzebujemy lepszych :))

lord damien 22.05.2011 18:45

O Wilku też mówili, że to tylko plotka...

mateusz212 22.05.2011 19:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lord damien (Post 1098101)
O Wilku też mówili, że to tylko plotka...

nie Stan mówił jak coś tylko Jarosz.

gianbuffon 22.05.2011 19:04

Oby to była prawda :) Ale w sumie co miał powiedzieć? O Meliksonie też mówił, że to plotka...

mitmichael 22.05.2011 19:12

Kolejna plotka wyjasniona - Stan nie odchodzi do zadnego Panathinaikosu. Ma wiele planow zwiazanych z Wisłą i jest to dla niego wyzwanie.

sportnh 22.05.2011 19:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gianbuffon (Post 1098120)
Oby to była prawda :) Ale w sumie co miał powiedzieć? O Meliksonie też mówił, że to plotka...

Stan powiedzial o Meliksonie ze to PLOTKA? daj linka prosze

Kluvi 22.05.2011 19:22

Panowie ale na onecie macie wywiad z Wawrzynem, który sam stwierdził że to plotka i porównał to do tego jak 2 lata temu pisano że do Juve trafi. Temat zamknięty jak dla mnie i chwała temu.

sportnh 22.05.2011 19:25

Szkoda ze tak jak o Wawrzyniaka to nie pytaja go nic a nic o Wasyla ....

skorsinio 22.05.2011 19:25

Dokładnie sam powiedział że nikt z nim w sprawie transferu do Wisełki uważam że nie jest to piłkarz który byłby nam potrzebny musi być lepszy od takiego Wawrzyna i koniec tematu

gianbuffon 22.05.2011 19:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sportnh (Post 1098129)
Stan powiedzial o Meliksonie ze to PLOTKA? daj linka prosze

A tak sobie tylko napisałem :P
Ogólnie to chodzi o to, że zazwyczaj transfery trzyma się w tajemnicy. Mediom mówi się, że to tylko plotki, a później i tak ten zawodnik przychodzi do klubu. Także po wypowiedzi Stana nie można na 100% wykluczyć zainteresowania.

TOMEK 11 22.05.2011 19:27

Stan jak gospodarz programu, oczkami na nich kieruje :D

sportnh 22.05.2011 19:31

tak ogladam caly ten program i nie chce chwalic dnia przed zachodem ale tak generalnie mowiac, to widac, ze Stan jest PROFESJONALISTĄ.

KoJaK 22.05.2011 19:35

Wedlug mnie pierwszy taki profesjonalista w Polskiej lidze jaki kiedykolwiek byl dyrektorem sportowym. Czuje , ze transfery wypala i bedziemy sie cieszyc z awansu do LM:>

mitmichael 22.05.2011 19:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sportnh (Post 1098143)
tak ogladam caly ten program i nie chce chwalic dnia przed zachodem ale tak generalnie mowiac, to widac, ze Stan jest PROFESJONALISTĄ.

To wiadomo nie od dzis tak jak to, ze potrafi swietnych i utalentowanych pilkarzy wyłapywac - wystarczy podac nazwisko Lazovic czy Dzsudzsak.

R33 22.05.2011 19:43

Heh, tyle, że jak pewnie awansujemy do tej LM to znając życie pewnie w mediach zacznie się pi***olenie, że niby drużyna złożona z samych obcokrajowców he he.

sportnh 22.05.2011 19:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reksio33 (Post 1098158)
Heh, tyle, że jak pewnie awansujemy do tej LM to znając życie pewnie w mediach zacznie się pi***olenie, że niby drużyna złożona z samych obcokrajowców he he.

to pewne :D kurva Panowie naprawde wierze w ten awans!! Ale ile razy juz tak mowilismy?...

Baala 22.05.2011 19:47

W sumie to niewiele po dwóch programach się nie dowiedzieliśmy. TYlko dementi w sprawie Wawrzyniaka i info że w następnym tygodniu będą analizować kadre kto ma odejść i na jakich pozycjach będą potrzebować nowych piłkarzy.

Żałuje że nikt nie spytał o negocjacje w sprawie Chaveza.

MaciekJ87 22.05.2011 19:52

Myślę że w dwóch pierwszych tygodniach czerwca poznamy kilka nazwisk! A póki co to będziemy czytać w prasie wymysły polskich dziennikarzy! Czy transfery będą udane? Nie wiem ale wiem że najlepszy mieliśmy na początku tego sezonu... Oczywiście to Stan Valckx

krzysztofff 22.05.2011 19:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sportnh (Post 1098143)

zgadza sie...tylko do tego sa jeszcze potrzebne checi zainestowania przez wlasciciela ,Stan to profesjonalista ale tylko jeden gosc zmianial wode w wino...

radek2323 22.05.2011 19:54

A mnie podobaja sie slowa Staszka o awansie do LM- zrobia wszystko zeby awansowac ale nic nie moga zagwarantowac -bo w piłce nic nie jest pewne ....

Proste ale logiczne

Dean 22.05.2011 19:55

Śmieszne było jak Twarowski zapodał jakiś żart śmieszny dla Warszawiaków, a Stan ze spokojem, że nie rozumie tego żartu. I co mi się podobało: "Wygrywamy razem. Przegrywamy także razem". 1906% profesjonalisty. Oby w tym roku! :D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:04.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl