Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

arti 21.08.2012 15:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Acapelo (Post 1270408)
Dawać Brożka, będzie i tak tańszy niż to drewno Piech :D. I jeszcze jedno ostrzeżenie dla Bednarza, jak jeszcze raz sprowadzi Łobodzińskiego do Wisły to nie chcę go widzieć w Krakowie. Po sezonie kontrakt się kończy Pawłowskiemu. Owszem można go sprowadzić, ale na takich warunkach jakie ma w Zagłębiu, a nie lepszych. Chce tu przyjść dla pieniędzy to dziękujemy (a w Zagłębiu za frytki nie gra). Moim zdaniem zanim złożymy ofertę za tego piłkarza to trzeba się 10 razy zastanowić. Ja bym wolał wykupić Maka i dać mu niższą pensję, niż podpisywać Pawłowskiego, a myślę, że Bednarz będzie z nim kombinował bo już nawet o tym wspominał.

Z kim i co będzie kombinował?:) Gadanie od rzeczy Bednarza bierzesz poważnie? Były jak zwykle pogłoski o Piechu, Jankowskim, Pawłowskim, Kupiszu itd. i jak zwykle nic. No może B złoży ofertę - 100tys euro i co to da?:)
A Paweł dostał pewnie połowę albo więcej kasy (casus Jaliensa) za przyszły sezon i stwierdził, że drugą połowę spróbuje zarobić grając, a nie wycierając ławkę na trybunach i dlatego rozwiązał.

pawelo84 21.08.2012 17:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Charlie (Post 1270466)
No tak, gdzie mu do asów typu Sikorski, czy Kamiński, ci pewnie walczyliby w Turcji o koronę króla strzelców.

Akurat ten chłopak może rozwinąć się w klasowego napastnika, pod warunkiem, że będzie grał.

palikot 21.08.2012 18:51

Brać Brożka -> sprzedać Kirma ;)

Na lewą jest obstawka jest Melikson, może być Garguła, Boguski jest Chrapek w razie czego, a Brożek by z Gienkiem ładną sieczkę w obronie rywala zrobili ;)

Karherop 21.08.2012 19:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 1270538)
Brać Brożka -> sprzedać Kirma ;)

Na lewą jest obstawka jest Melikson, może być Garguła, Boguski jest Chrapek w razie czego, a Brożek by z Gienkiem ładną sieczkę w obronie rywala zrobili ;)

ja bym proponował sprzedać Kirma -> brać Mateusza Maka

pewnie koszt kontraktu Brożka + prowizja menago kosztowałaby więcej niż wykupienie Mateusza ( jego brak ma o wiele mniej talentu więc mógłby dalej siedzieć w Bełchatowie ).

aphroditeN 21.08.2012 20:10

Michał jest bardziej kontuzjogenny niż jego brat przez co kariera mu sie nie powodzi najlepiej. Wierz mi że Michał jest w stanie dorównać do poziomu Mateusza a ten jeszcze nie osiągnął optymalnej formy. Może pokaże coś w najbliższych meczach bo pewnie Kosa popauzuje z powodu urazu 'dwójki' (choć nie wiem na pewno). Kibicuje im i wierze w chłopaków bo są mi dobrze znani a to jak Mateusz ograł ostatnio naszych dwóch obrońców przypomniało mi jak w wieku 10-11 lat ogrywali juniorów V ligowej drużyny..

DeadOrAlive 21.08.2012 20:17

http://sport.wp.pl/kat,32282,title,W...caid=1f075#_=_

nie wiem, czy było. Masakra

Karherop 21.08.2012 20:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DeadOrAlive (Post 1270570)

było , Fakt i wszystko jasne , napisali tylko to co wiadomo od jakiegos czasu , że Kirm ma oferte i Melikson jest łakomym konskiem dla którego nei ma ofert :P

ps. Kirm GWIAZDA Wisły :D

JOSE 841 21.08.2012 21:29

Brać Brożka -> zostawić Kirma ->sprzedać Gargułe->brać kogoś z trio Mila ,Cetnarski,Kaźmierczak *-> a jak starczy kasy to Maki przy okazji *Zwłaszcza że w Śląsku niedługo może być wyprzedaż a GKS B przeżywa kryzys finansowy

arti 21.08.2012 21:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DeadOrAlive (Post 1270570)

Pilkanozna.pl też tak napisała też ze znakiem zapytania więc ch.ja wiedzą tak jak i fakt. Cóż... pozostało jeszcze 10 dni okienka.
Jose jak zwykle dał do pieca... sprzedać G... jest jeden problem potrzeba jeszcze jelenia (kupca) na tego grajka.

Pele_94 21.08.2012 21:36

Jakby się zgodził na rozwiązanie kontraktu za mniejszą sume niż ma u nas zarobić sabotując nas swoją "grą" to by było dobrze. W ostatnim meczu miałem wrażenie, że Garguła do końca nie wie czy gra po naszej stronie czy swojego byłego klubu Bełchatowa. Swoją drogą bardzo podobała mi się gra Maka.

Titto 21.08.2012 21:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JOSE 841 (Post 1270594)
Brać Brożka -> zostawić Kirma ->sprzedać Gargułe->brać kogoś z trio Mila ,Cetnarski,Kaźmierczak *-> a jak starczy kasy to Maki przy okazji *Zwłaszcza że w Śląsku niedługo może być wyprzedaż a GKS B przeżywa kryzys finansowy

Żartujesz? :shock:

fialo 21.08.2012 21:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Titto (Post 1270600)

Spokojnie, to tylko Jose, on standardowo ma swój świat :)

aphroditeN 21.08.2012 21:59

GKS nie przeżywa chyba żadnego kryzysu bo mają budżet 8 mln. W zeszłym roku mieli 10 baniek więc wydaje mi się że ten sezon przetrwają i zwiążą koniec z końcem bo tam wysokich kontraktów raczej nie ma.

Mila - 30 lat
Kaźmierczak - 30 lat
Cetnarski - 24 lata (a jest wg mnie najsłabszy z tej trójki)

Trzeba młodych, utalentowanych.. Mateusz Mak jeszcze lepiej niż na skrzydle gra w środku pola. Sprawą oczywistą sa jego warunki fizyczne które no, powiedzmy sobie szczerze nie są najlepsze do grania w środku grając dwójką defensywnych. Probierz miesza i gra jednym defensywnym i jednym ofensywnym. Jeżeli wsadzilibyśmy Maka na środek za Gargułe to mi się wydaje że szansa na prostopadłe podania ze środka pola wzrasta o ... 500%.

JrQ- 21.08.2012 21:59

Mili za rok się kończy kontrakt, wydaje mi się, że Orest z chęcią zamieniłby go na Gargułę :>

Co jak co, ale Mila pewien poziom gwarantuje, w przeciwieństwie do Garguły.

Blaszczu16 21.08.2012 22:06

Dać szansę Chrapkowi, a nie sprowadzać przepłaconych starych dziadów.

ziz99 21.08.2012 23:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez xanti1906 (Post 1270399)
Zważ na to, że jednak nie został. Mógł mieć dogadany klub już i dlatego rozwiązał, ale cały czas pozostaje wolnym zawodnikiem. Nie podpuszczaj lepiej.

Jednak Trabzon usilnie chciał się Brożka pozbyć, ciekawe czemu...

Ja Hajty niegdyś jako piłkarza, a obecnie jako trenera "nie trawię/-łem", ale w tym komentarzu akurat ma rację.

Powtórzę, sportowo Brożka i np. Frankowskiego czy Żurawia w jego wieku dzieli przepaść. Nie rozumiem stawiania na głowie wszystkiego, byle go zakontraktować.

palikot 22.08.2012 00:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Titto (Post 1270600)

i Kupisza :lol:

xanti1906 22.08.2012 01:23

No to jeżeli mamy szukać darmowych graczy pokroju Żurawskiego czy Frankowskiego za najlepszych czasów to powodzenia życzę.

mitmichael 22.08.2012 06:55

Kirm OK ale Maor za zadne skarby. Nie wierze aby pojawiła sie za Niego oferta, ktora usatysfakcjonowalaby klub. Gdyby tak mialo byc to moim zdaniem juz by go nie bylo.
http://wisla-krakow.przegladsportowy...139,1,727.html

Griszka30KR 22.08.2012 07:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1270625)
Kirm OK ale Maor za zadne skarby. Nie wierze aby pojawiła sie za Niego oferta, ktora usatysfakcjonowalaby klub. Gdyby tak mialo byc to moim zdaniem juz by go nie bylo.
http://wisla-krakow.przegladsportowy...139,1,727.html

masło maślane.... te pogłoski były juz poruszane tylko w róznych artkułach.Teraz sklecili troche z tego ,troche z tamtego i wyszło cos takiego..
Jeszcze bedzie tak,ze obaj zostana,i dojdzie Brozek i wtedy zamkniemy wszystkim złosliwe japy.

Matejas_ 22.08.2012 08:01

Z tym Maorem i Kirmem to pieprzenie głodnych kawałków. Ja przewiduję taki scenariusz jak z gwiazdą Lecha Stilićem. Pewnie wypełni kontrakt do końca i odejdzie za darmo gdzieś do europejskiego średniaka.

Acapelo 22.08.2012 09:05

Paweł by się chyba przydał, ale musi pamiętać że jak Genkow podpisywał kontrakt to był chyba królem strzelców ligi bułgarskiej, albo przynajmniej najlepszym strzelcem drużyny i był w szczycie wieku. Więc moim zdaniem bez bonusu za podpis to można mu taki dać, ale jeżeli będzie jakiś bonus to powinien dostać dużo niższy.

stalsanok1946 22.08.2012 09:32

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Jeśli to prawda to Cupiał całkowicie jest pie*dolnięty

malalu1988 22.08.2012 09:43

WSZYSCY Tak piszą by brac Pawła Brożka itp ale może zamiast Pawła wezimiemy Irka Jelenia który nadal pozostaje bez klubu i cos mi sie wydaje, że by był lepszy i taniszy od Brozka. Bądzi co bądzi Irek za granicą był kimś a Brożek na razie grzał Ława

Potwierdzenie moich słów
Jeleń nadal bez klubu, trenuje w Cieszynie
http://...................../viewtopic...0656bd14#12874

serek.c2 22.08.2012 09:58

Skoro Iruś odrzuca oferty z Rosji czy USA to zapewne jest w naszym zasięgu finansowym ;)

Poza tym - Jelen leczyłby się przez 3/4 sezonu.

Sialalalala 22.08.2012 10:05

Boruc też nadal jest bez klubu - dobry zmiennik Pareiki :)

malalu1988 22.08.2012 11:51

No to stawiamy na Młodzież jak nie wiem hahaha jednak słowa Bednarza są nic nie warte z początku myślałem ze Bednarz pomoże w tym, że w Wiśle bedzie grało wiecej młodych gracz jak w Legi może nie tylu co tam ale 1-2 co sezon a teraz jego słowa są nic nie Warte
http://...................../viewtopic...92b0bc2ca61d74

serek.c2 22.08.2012 12:14

Aby postawić na młodych muszą mieć odpowiednie umiejętności - myślałeś, że Bednarz takich zawodników wyczaruje? Masz w kadrze Chrapka, Szewczyka, Kaminskiego czy Stolarskiego. Jeden z nich (Chrapek) jest blisko wyjściowego składu. Jest jeszcze młody Buras. To chyba nieźle jak na sam początek?

aphroditeN 22.08.2012 12:17

Ale chyba Probierz jest naszym trenerem i to on decyduje kto trenuje z 1 a kto z ME ? Mogę się mylić .. ;]
tak czy inaczej CHWDŁysemu ;]

malalu1988 22.08.2012 12:19

Tak tylko ze na lewa obrone poza dunczykiem nie mamy nikogo a mŁodemu mozna by byŁo dac szanse na koncÓwke sprawdzi sie ok nie to wyporzyczyc by sie ograŁ i jak po wyporzyczeniu lipa sprzedac

serek.c2 22.08.2012 12:21

A czy to Jacek B. dobiera sobie skład?

Pele_94 22.08.2012 12:27

malalu1988 poza duńczykiem jest jeszcze Bunoza, który miejsce na środku pewnie szybko odstąpi Chavezowi. Ale po solidnym meczu z GKSem dałbym mu szanse na lewej, bo szczerze mówiąc po Frederiksenie spodziewałem się czegoś więcej. Co do młodych to jeszcze mamy w klubie Alana Uryge który regularnie występuje w młodzieżowej reprezentacji polski.

malalu1988 22.08.2012 12:45

bunoza to ewidentny stoper i wole go jak Chaveza czy Jalinsa

cfa 22.08.2012 13:00

Zobaczymy może Gordon zacznie grac wedle oczekiwań.

malalu1988 22.08.2012 13:09

Ja zawsze uważałem go za dobrego stopera pamietacie Marcelo poczatki też miał ciezki ale gra u boku głowackiego rozwineła chłopaka, Może Bunozie był potrzebny ktoś kto umie grac w piłke i mu pomoze wejsc w obrone bo jalins to obibok i wiecej szkód jak pozytku. Chavez to dobry stoper ale zawsze musi miec kogos do asekuracji z Głowa powni sie dobrze uzupełniac ale bunoza powinien grac w miare czesto by jak głowa odeszedł był młody wyszlifowany obrońca.

malalu1988 22.08.2012 13:12

Przy uważcie, że wielu obrońcu u boku Głowackiego się rozwineł
Marcelo
Dariusz Dudka
Adam Kokoszka
Łukasz Nawotczyński

syryls 22.08.2012 14:47

Prawa obrona:
Jovanovic - szybki niczym wiatr na prawej stronie
Jaliens - wrzutki naprawdę wysokiej klasy, niskie a w sam raz na głowę z niezłą rotacją
Burliga - nieźle wchodzi w pole karne
Co by nie mówić to nasza prawa obrona w ofensywie daję radę, gorzej z lewą na której Frederisken mało włącza się do akcji, a tak mu wróżono że to bardzo ofensywny piłkarz. A Bunoza tutaj to 2x poziom gorszy od Duńczyka

serek.c2 22.08.2012 14:52

Oceniasz Fredriksena po jednym meczu w którym - gdyby nie kontuzja Chaveza - pewnie by nie zagrał? Wyraźnie widać, że Dunczyk nie jest jeszcze przygotowany do grania, wystąpił awaryjnie...

Pele_94 22.08.2012 15:12

Oby Frederiksen jak będzie już dobrze przygotowany, zaprezentował dużo lepszą grę. Bo osobiście nie podobał mi się, kilka niepewnych interwencji z tyłu i nic wielkiego nie wnosił w ofensywie.

Acapelo 22.08.2012 15:19

eee lepszy od Paljica był, nie wnosił tyle chaosu

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:51.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl