Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

vote-for-mikey 21.05.2011 13:22

Napisałem co przeczytałem w Koszernej. Żeby nie było potem krzyków "Stan, ty holenderski Żydzie!! Jest 11.06 a nie ma transferów!"

Zresztą, krzyki i tak będą.

szczepans21 21.05.2011 17:27

Ten LO z Widzewa DUDU jest zajebisty.. dziś z cracovia chłop się wyróżnia.

mitmichael 21.05.2011 17:30

Chaveza definitywnie trzeba wykupic i nie ma co gadac, ze mozna miec lepszego srodkowego obroncy. Czyscił dzisiaj co sie dalo, 1 bład na tyle spotkan sie mu przydazył wiec nie ma co go rozpamietywac. Najlepszym nasz zawodnik jak dla mnie, moze znowu bedzie w 11stce kolejki

Uran235 21.05.2011 17:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1097305)
Chaveza definitywnie trzeba wykupic i nie ma co gadac, ze mozna miec lepszego bramkarza. Czyscił dzisiaj co sie dalo, 1 bład na tyle spotkan sie mu przydazył wiec nie ma co go rozpamietywac. Najlepszym nasz zawodnik jak dla mnie, moze znowu bedzie w 11stce kolejki

Nie, błędów była cała masa, tylko tym razem komuś udało się go wykorzystać. Chavez zawsze wchodzi na raz, bo to piłkarski samouk. W naszej marnej lidze to przechodzi, chociaż jak widać nie zawsze, w pucharach może mieć o wiele bardziej opłakane konsekwencje. A oprócz tego, może się nie zorientowaliście, ale Chavez strasznie się machnął przy wybiciu w naszym polu karnym w drugiej połowie. Legia wyszła chyba we 3 na bramkarza, ale to spieprzyli. Chavez może sobie być dobry na ligę, ale w pucharach to ja go nie widzę.

leszekm_ 21.05.2011 17:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczepans21 (Post 1097300)
Ten LO z Widzewa DUDU jest zajebisty.. dziś z cracovia chłop się wyróżnia.

Cały sezon się wyróżnia:) Dla mnie to najlepszy lewy obrońca w lidze

Pawlolek 21.05.2011 18:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1097305)
Chaveza definitywnie trzeba wykupic i nie ma co gadac, ze mozna miec lepszego bramkarza.

No ja tam nie wiem. Nie postawiłbym Chaveza na bramce. Chyba zbyt zwinny to on nie jest...

Acapelo 21.05.2011 18:01

Ja bym chciał jeżeli prawdą jest, że już zakontraktowali za darmo lewego pomocnika, żeby podpisali za darmo jakiegoś lewego obrońcę i stopera 29-30 letnich na 2 lata bardzo doświadczonych, ogranych w pucharach i wysokiej klasy (jak np. Bozovic) do pierwszego składu od zaraz. Następnie wypożyczyć jakiegoś napastnika po kosztach bo Gienek uważam, że do pierwszego składu jest dobry.

I całą kasę przeznaczyć na młodego świetnego pomocnika o zapędach defensywno-ofensywnych z dobrymi warunkami fizycznymi.
Tak bym to widział:)

Karherop 21.05.2011 18:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Uran235 (Post 1097337)
Nie, błędów była cała masa, tylko tym razem komuś udało się go wykorzystać. Chavez zawsze wchodzi na raz, bo to piłkarski samouk. W naszej marnej lidze to przechodzi, chociaż jak widać nie zawsze, w pucharach może mieć o wiele bardziej opłakane konsekwencje. A oprócz tego, może się nie zorientowaliście, ale Chavez strasznie się machnął przy wybiciu w naszym polu karnym w drugiej połowie. Legia wyszła chyba we 3 na bramkarza, ale to spieprzyli. Chavez może sobie być dobry na ligę, ale w pucharach to ja go nie widzę.

Znasz takie powiedzenie , nie myli się tylko ten który nic nie robi ?

dobrze to odnosi się do Kowalskiego czy Sivakowa

Chavez jako jedyny trzymał nasza obronę , wchodził w pojedynki 1 na 1 z rywalami i gdyby zamiast niego był tam np Jaliens czy Kowalski to było by min 4-0 dla Legii w tym spotkaniu .

A fakt że obiegał go Manu ? Manu jest w 3 najszybszych zawodników naszej ekstraklasy , a i tak przy Chavezie 2,3 razy urwał się tworząc jakiekolwiek zagrożenie ( z którego akurat nic nie wynikało )

Nehiar 21.05.2011 18:08

http://www.anderlecht-online.be/arti...19264&lang=ned

Wasyl w Wiśle ? To byłby ciekawy transfer, aczkolwiek bardziej się pali na lewej obronie.

willow 21.05.2011 18:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Nehiar (Post 1097369)

Wasyl w Wiśle ? To byłby ciekawy transfer, aczkolwiek bardziej się pali na lewej obronie.

Ten pomysł mi się podoba. Na lewą też na pewno kogoś szukają, spoko.

Acapelo 21.05.2011 18:47

Pareiko Jovanic Wasilewski Cikos Chavez Jaliens Bunoza xxx Paljic i sprawa obrony załatwiona. I to za małą kasę.

KMZ 21.05.2011 19:21

Wydaje mi się, że przyjście Wasilewskiego do Nas , było by naszym rozwiązaniem na temat Wierzy Babel w obronie , dość, że umie wiele języków (sporo lat w Belgii) , to jeszcze Chłopak z sercem do walki i charakterem myślę, że ten POLAK , byłby naszym sercem drużyny (jesli sobol jest kregosłupem) :)

sportnh 21.05.2011 19:27

na ile realny ten transfer Wasyla??

TymonPRO 21.05.2011 19:27

Wasyl oj on by się przydał :) Człowiek czołg + Chavez+ Sobol :)

KMZ 21.05.2011 19:32

;]

i teraz pewnie się ze Mną nie zgodzicie ale Wawrzyniak nie byłby złym pomysłem - WASIL - CHAVEZ - (TEN MŁODY Z WHU)/Jaliens/Bunoza - Wawrzyniak ?

Acapelo 21.05.2011 19:34

Wawrzyniak nigdy nie będziesz Wiślakiem

tomasz_19 21.05.2011 19:41

przecież on niedawno podpisał nowy kontrakt, ten news się nadaje do tematu science fiction

vote-for-mikey 21.05.2011 19:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KMZ (Post 1097454)
Wydaje mi się, że przyjście Wasilewskiego do Nas , było by naszym rozwiązaniem na temat Wierzy Babel w obronie , dość, że umie wiele języków (sporo lat w Belgii) , to jeszcze Chłopak z sercem do walki i charakterem myślę, że ten POLAK , byłby naszym sercem drużyny (jesli sobol jest kregosłupem) :)

I do tego Krakus. Tyle, że Gumior ;)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Acapelo (Post 1097420)
Pareiko Jovanic Wasilewski Cikos Chavez Jaliens Bunoza xxx Paljic i sprawa obrony załatwiona. I to za małą kasę.

Tyś widział jakikolwiek mecz Paljicia? Choćby dzisiejszy? Dowolny piłkarz (prawdziwy piłkarz) kręci nim jak chce, do tego od początku grania na obronie ma problem z wybijaniem piłka - wybija ją pod nogi przeciwnika na 30 metrze.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Acapelo (Post 1097464)
Wawrzyniak nigdy nie będziesz Wiślakiem

:rotfl: Jeśli by przeszedł, to wątpię żeby się starał.

Uran235 21.05.2011 19:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1097368)
Znasz takie powiedzenie , nie myli się tylko ten który nic nie robi ?

dobrze to odnosi się do Kowalskiego czy Sivakowa

Chavez jako jedyny trzymał nasza obronę , wchodził w pojedynki 1 na 1 z rywalami i gdyby zamiast niego był tam np Jaliens czy Kowalski to było by min 4-0 dla Legii w tym spotkaniu .

A fakt że obiegał go Manu ? Manu jest w 3 najszybszych zawodników naszej ekstraklasy , a i tak przy Chavezie 2,3 razy urwał się tworząc jakiekolwiek zagrożenie ( z którego akurat nic nie wynikało )

W żadnym miejscu nie odniosłeś się merytorycznie do tego co napisałem. Nic nie napisałem o obieganiu przez Manu, bo to nie jest ważne, o niczym nie świadczy. Nie neguję, że Chavez jest aktualnie najlepszym z naszych stoperów. Nie twierdzę, że gra na alibii, ale jednocześnie twierdzę, że jest bardzo średni, wyraźnie za słaby na grę w europejskich pucharach, bo:
1. za często wchodzi na raz
2. gra na pograniczu faulu i to brutalnego
3. źle operuje piłką

Sądzisz, że jak trochę pobiega po boisku i powalczy to w ten sposób rozgrzeszy się z nietrafienia piłki we własnym polu karnym czy też z wejścia "na raz" w rywala, któremu piłki nie trzeba było zabierać, ale trzeba było go zatrzymać? Walka walką, praca pracą, ale jak obrońca popełnia błędy, które kończą się bramkowymi sytuacjami i są to błędy własne, niewymuszone przez rywala, to ja nie godzę się żeby nazywać go dobrym zawodnikiem.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Nehiar (Post 1097369)

Wasilewski niedawno mówił coś o graniu na stoperze. Na boku też by się pewnie jeszcze sprawdził. On zdaje się jest z Krakowa i nawet na mecze Wisły dość często zaglądał.

filemon 21.05.2011 19:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez vote-for-mikey (Post 1097470)
Tyś widział jakikolwiek mecz Paljicia? Choćby dzisiejszy? Dowolny piłkarz (prawdziwy piłkarz) kręci nim jak chce, do tego od początku grania na obronie ma problem z wybijaniem piłka - wybija ją pod nogi przeciwnika na 30 metrze..

Myślę, że wszyscy widzieli jak go ogrywali. Nie zmienia to jednak faktu, iż mógłby być solidnym zmiennikiem dla dobrego LO ;)

fan01 21.05.2011 20:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1097468)
przecież on niedawno podpisał nowy kontrakt, ten news się nadaje do tematu science fiction

Nawet jakby podpisali kontrakt na 100 lat z wpisanym odstepnym 100 milionow, mogli by go sprzedac komu chca i za ile chca ;)

fcb4 21.05.2011 20:12

W "PS" pisali że Stan obserwował ostani mecz Anderlechtu z Lokeren.Czyli na to wygląda że w tym meczu być może grał zawodnik z którym negocjujemy i i Stan chce już ostatecznie go zobaczyć w akcji przed transferem.Albo był obserwowany zawodnik z którym planujemy podjąc negocjacje ale jak mówili że planuja skompletowac kadrę przez 10 czerwca to raczje do drugie odpada.

JrQ- 21.05.2011 20:15

Ludzie, Wasyl Wasylem, ale on byl katastrofalnym obrońcą ;]
chyba niektorzy maja slaba pamiec, owszem, w ataku byl swietny, ale lekarstwem na dziury w naszej obronie to by nie byl

szczepans21 21.05.2011 20:17

na razie powinniśmy wyluzować:) bo i tak nie będziemy nic wiedzieć:D taki jest Stanisław iż nie mówi nić tylko działa, ma chłop karty przetargowe, bo jak dobrze pójdzie to mogą dojść do 4 rundy el.LM gdyż są rozstawieni. a potem...zobaczymy

Co zrobi Stan..tego nie wiem ale mu ufam, oczekuje wzmocnień i WALKI.
AMEN

sportnh 21.05.2011 20:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fcb4 (Post 1097497)
W "PS" pisali że Stan obserwował ostani mecz Anderlechtu z Lokeren.Czyli na to wygląda że w tym meczu być może grał zawodnik z którym negocjujemy i i Stan chce już ostatecznie go zobaczyć w akcji przed transferem.Albo był obserwowany zawodnik z którym planujemy podjąc negocjacje ale jak mówili że planuja skompletowac kadrę przez 10 czerwca to raczje do drugie odpada.

a w tamtym meczu Wasyl bramka + asysta :D

no ale to niezle, nie wiedzialem, ze byl na meczu, jednoznacznie wynika z tego co piszesz ze Wasyl jest blisko Wisly!

Karherop 21.05.2011 20:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Uran235 (Post 1097477)
Nie neguję, że Chavez jest aktualnie najlepszym z naszych stoperów. Nie twierdzę, że gra na alibii, ale jednocześnie twierdzę, że jest bardzo średni, wyraźnie za słaby na grę w europejskich pucharach, bo:
1. za często wchodzi na raz
2. gra na pograniczu faulu i to brutalnego
3. źle operuje piłką

Sądzisz, że jak trochę pobiega po boisku i powalczy to w ten sposób rozgrzeszy się z nietrafienia piłki we własnym polu karnym czy też z wejścia "na raz" w rywala, któremu piłki nie trzeba było zabierać, ale trzeba było go zatrzymać? Walka walką, praca pracą, ale jak obrońca popełnia błędy, które kończą się bramkowymi sytuacjami i są to błędy własne, niewymuszone przez rywala, to ja nie godzę się żeby nazywać go dobrym zawodnikiem..

wiesz co Ci powiem , jako że przypinasz taką a nie inną łatkę Chavezowi ( nie negując jednocześnie że jest naszym najlepszym obrońcą ) wniosek z powyższego wywodu jest jeden :

żaden z obecnych 8 (?) obrońców w kadrze nie nadaje się do gry w LE czy LM ( de fakto 2 nie nadaje się nawet na ekstraklase ), Bunoza też nie trafia w piłkę w swoim polu karnym , Jaliens jest wolniejszy od Chaveza i też wchodzi na raz o Cikoszu czy Paljiciu nie wspomne . Kowalski i Branco wiadomo , a Burliga to taki sam obrońca jak Paljic ( z taką samą inklinacją a raczej jej brakiem )

to co powiedziałes o Chavezie równie dobrze można powiedziec np o Maiconie oglądając np mecz LM Inter - Tottenham i o tym jak wkręcał go w ziemie Gareth Bale . Oczywiście to inny poziom sportowy ale rodzaj błędów ten sam .

PS. To że nie odniosłem się merytorycznie do tego co powiedziałem to jest Twoje zdanie , moje jest całkowicie inne i nie będę się już powtarzał . Poza tym znajdz mi obrońce na świecie który nie popełnił nigdy niewymuszonego błędu . Nikt taki nie istnieje .

flamengista 21.05.2011 20:39

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...akow,id,t.html

Wiem, brzmi to dziwnie. Przede wszystkim: czemu Wawrzyniak jeszcze nie podpisał nowego kontraktu z Legią? Jasne, sprawa z dopingiem była arcygłupia, ale facet prezentuje niezłą formę.

W każdym razie: jeśli jest do wzięcia za darmo, to warto się zastanowić. Wiadomo: na lewej mamy Pajlica, a to rozwiązanie doraźne.

Uran235 21.05.2011 20:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1097507)
wiesz co Ci powiem , jako że przypinasz taką a nie inną łatkę Chavezowi ( nie negując jednocześnie że jest naszym najlepszym obrońcą ) wniosek z powyższego wywodu jest jeden :

żaden z obecnych 8 (?) obrońców w kadrze nie nadaje się do gry w LE czy LM ( de fakto 2 nie nadaje się nawet na ekstraklase ), Bunoza też nie trafia w piłkę w swoim polu karnym , Jaliens jest wolniejszy od Chaveza i też wchodzi na raz o Cikoszu czy Paljiciu nie wspomne . Kowalski i Branco wiadomo , a Burliga to taki sam obrońca jak Paljic ( z taką samą inklinacją a raczej jej brakiem )

Tak, dokładnie tak jest. Z jednym zastrzeżeniem - Jaliens nie wchodzi na raz. Wręcz przeciwnie, przeważnie zbyt kurczowo trzyma się wybloku i zapomina o tym, że powinien też w odpowiednim momencie zaatakować piłkę.

Cytat:

to co powiedziałes o Chavezie równie dobrze można powiedziec np o Maiconie oglądając np mecz LM Inter - Tottenham i o tym jak wkręcał go w ziemie Gareth Bale . Oczywiście to inny poziom sportowy ale rodzaj błędów ten sam .

Chyba nie umiesz czytać ze zrozumieniem. Bale woził Maicona, o jest po prostu w tym dostatecznie dobry. Podobnie nie mam pretensji do Chaveza o to, że go Manu parę razy powiózł, tym bardziej, że Chavez jest stoperem. Ja do Chaveza mam pretensje o to, że popełnia błędy własne, niewymuszone. Ma wybić półgórną piłkę, nikt go nie atakuje, a on z własnej nieumiejętności nie trafia w futbolówkę. To samo ze wślizgiem na Szałachowskim. Chavez nie miał tam prawa wchodzić wślizgiem, bo pomyłka oznaczała taką właśnie sytuację - Chavez pojechał i mógł sobie na leżąco obejrzeć resztę akcji. Tam trzeba było Szałachowskiego blokować, ewentualnie nawet faulować, ale bez asekuracji nie można pozwolić sobie na takie wejście. Sęk w tym, że Chavez wślizgi robi nagminnie, a nie powinien. Widziałeś kiedyś, żeby jakiś obrońca w niezłej lidze tak regularnie szorował tyłkiem murawę? Bo ja nie. Bo to się nie opłaca, jak nie wygrasz piłki to zawalasz akcję. Wślizg to ostateczność, którą trzeba stosować z umiarem i wyczuciem.

Cytat:

PS. To że nie odniosłem się merytorycznie do tego co powiedziałem to jest Twoje zdanie , moje jest całkowicie inne i nie będę się już powtarzał . Poza tym znajdz mi obrońce na świecie który nie popełnił nigdy niewymuszonego błędu . Nikt taki nie istnieje .

Pewnie, że taki nie istnieje. Tylko dobry obrońca popełnia niewymuszone błędy rzadko, Chavez z wybiciami półgórnych piłek, z nadużywaniem wślizgów i z podawaniem piłek do partnerów ma problemy nagminnie. On w tych elementach jest po prostu słaby. I nie ma co się czarować, że się poprawi. On w piłkę gra już paręnaście lat i nikt go tego jeszcze nie zdołał nauczyć.

KMZ 21.05.2011 21:00

Wasyl jest na MMA :D (może przyjechał/przylecial negcjować kontrakt ?:D) haha ?:D

Marszałek 21.05.2011 21:18

Chavez jaki jest każdy widzi. Rzeczywiście za słaby na Europę,przynajmniej na to wygląda. Z drugiej strony, na ligę w sam raz. Mówimy o 500 tysiącach dolarów. Za taką kasę grajka, co w większości spotkań w lidze daje radę, nie kupimy. Prawdziwa okazja. Rezerwowy jak się patrzy.

Dzisiaj znów, przy bramce, wszedł dwoma nogami w Radovica....kiedyś trafi i będzie miazga.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:13.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl