![]() |
Cytat:
Nie wierzę w jego dobre intencje a zwłaszcza w to ,że chce wyłożyć 30 mln złotych. Coś mi tu śmierdzi i pewnie wkrótce się okaże co. |
Ja wiem, bywało i tak na zagranicznych stadionach że leciały kurczaki, piłki plażowe itp ale to nam zamykają trybuny, stadiony nie im.
Cytat:
|
Cytat:
A te na zielono, to dzialka, ktora dostal Cupial za tereny przy wielickiej. http://img9.imageshack.us/img9/3263/a360m.jpg http://www.wislakrakow.com/www/pictu...e_cracovia.jpg |
No i jak tu nie mowić że oni są żydzi. Na wielickiej maja swój kompleks treningowy w który nie wiele zainwestowali b budynki i 2 boiska dostali w prezencie, a to co my dostaliśmy stoi odłogiem.Przeciez mogliby tam nasi zrobić chocby balon i sztuczna murawę to nie musieliby jeździć do Skotnik , ale po co. Jak narazie jest u nas 1,5 boiska treningowego ( to pół to to za boiskiem kortowym/parkingiem).Żenada , przez blisko 6 lat od wymiany nie mogli nic zrobić bo się kłócą z TS
|
Nikt się z TS nie kłóci. Były pewne spory dawno temu, ale nie mają one wpływu na to, że Tele-Fonika nic nie robi ze swoimi terenami. Póki co SA korzysta z boiska treningowego znajdującego się na terenach TS-u na działce 180/4.
|
Cytat:
|
kristos - na terenach TeleFoniki w połączeniu z kortowym można by zbudować trzy profesjonalne pełnowymiarowe boiska treningowe i jeszcze by miejsca zostało. Np. na jakiegoś "orlika" dla dzieciaków ;)
|
Tylko ze na kortowym bedzie wkrotce parking.
A co do terenow 179/6, to mam wrazenie ze myslenie w TF wyglada tak: - za male na baze i to tak dobry teren ze szkoda na byle boiska, lepiej zbudowac hotel - nie ma kasy na budowe hotelu (pamietajcie, ze szukano jakichs szejkow....) Efekt - stoi to wszystko chaszczami i krzywym boiskiem po b. stadionie lekkoatletycznym, na ktorym - o dziwo - czasem jakies dzieci pokopia... |
co z równoległymi do stadionu boiskami treningowymi?
Cytat:
czy wiecie kiedy zostana oddane do uzytku te dwa treningowe boiska ktore sa za trybunami D i E, czy srodki na ich budowe sa juz uwzglednione? |
Cytat:
Jak dla mnie jedynym dobrym wyjściem,jest przeznaczenie to na "komercje" by można było zarabiać na utrzymanie klubu a bazę z prawdziwego zdarzenia należy zbudować gdzie indziej (Opatkowice). |
Cytat:
|
na razie to jest problem z pieniędzmi na podstawowe rzeczy, więc nie sądzę aby infrastruktura poza stadionowa pojawiła się szybko
Kristos - widziałem jak to jest zrobione np. w Wolfsburgu tam wchodzi się na stadion pomiędzy boiskami treningowymi, które odgrodzone są siatką, więc to nie jest problem |
Cytat:
Trzeba jeszcze brać pod uwagę budowę hali TS-u. |
Cytat:
Wogóle gdzie teraz trenują trampkarze i juniorzy? Jak ja na Wiśle trenowałem z 20 lat temu- to było boisko kortowe+boisko za obecnym D a teraz tych 2 nie ma i co jest jedno boisko na jakiś 5 drużyn ( seniorska, ME, juniorzy,juniorzy młodsi,tramkarze ( o ile nie wiecej) ? |
Dodam tylko że B.Cupiał oczekuje wyników na miarę europejską zapominajac o bazie sportowej ( no nie tylko on , kibice tez się łudzą że możemy cos osiągnać na arenie międzynarodowej) .Ale to jest tak jakby Jasiu który trenuje pod blokiem chciał wygrać setkę z Benem Johnsonem wspomaganym najnowocześnejszą " techniką" :) . Wiem czasem Ben mógł sie potknąć o nierówność terenu i wygra Jasiu, .........czasem
|
A nie można by było tej ziemi sprzedać lub zamienić i gdzieś pod miastem wywalić ośrodek treningowy?Kto mówi,że musi być on koło stadionu ?Kilka boisk podświetlonych, balon, centrum odnowy. Wartość tej ziemi jest na tyle duża że spokojnie będzie można coś fajnego kupić w zamian i ruszyć z budową.Bo teraz to nie dość,że ciasno to i kasy nie ma,chyba nawet planu. A zarówno hala jak i ośrodek treningowy są niezbędne,a na tym planie widać,że wszystko się nie zmieści. Chyba,ze się mylę.
Poza tym jeśli mamy się rozwijać to z czasem wskoczymy na wyższy poziom sportowy i zamiast kopaczy zaczniemy kupować piłkarzy a nikt nie przyjdzie do klubu gdzie nie ma jak trenować. Półśrodki są dobre dla kopaczy, oni mogą na żwirze trenować,o przepraszam kopać piłkę. Tak więc stadion stadionem ale baza to podstawa i tak szczerze mówiąc nie fajnie,że nie buduje sie obydwu rzeczy na raz. |
Cytat:
I nie jest to przeznaczenie komercyjne .... |
Cytat:
J |
Jak nie komercyjne to czemu miał tam byc hotel.
Ale tak poza tym to po co sprzedawać jak można miec w bliskiej odległości stadion, jedno boisko ,biura ( na stadionie bedzie mase miejsca na gabinety odnowy, gabinety trenerów , jest basen itp.) więc nie ma sensu się rozdrabniać.Moga spokojnie i wzglednie tanio zrobić np.balon ogrzewany ze sztuczna murawą i jeszcze może zostanie miejsce na drugie boisko. I w razie sprzedaży klubu Cupial będzie miał lepszą karte przetargową bo jakieś to by było zaplecze |
Przeceż to nie majątek (balon i boisko). A w razie czego niech Cupiał postawi z 2 kontenery browarów to się braci po szalu skrzyknie i w czynie spolecznym pomożemy.Nie ?:)
|
Cytat:
|
Jest takie miejsce w samym centrum miasta gdzie władze pogodziły dwie sprawy w jednym Plac na Groblach boisko a pod nim parking podziemny .
|
Cytat:
|
Cytat:
|
i akurat artykuł jak jest w Europie - Płatek w Anglii . 6 boisk treningowych w Newcastle - tylko dla pierwszej drużyny.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Mamy miejsce na telebim lub zegar meczowy - na środku trybuny będą robić konstrukcje :)
http://stadionwisly.info/fotorelacje...owy/2009-11-30 http://www.fothost.pl/upload/09/49/b6103496.jpg |
Ja pi*** jesli to jest ostateczna wersja i dach zaczyna sie nie na koncu tylko 3-4 metry dalej (medzy podporami) to w naroznikach trzeba bedzie siedziec z parasolami... a w szczegolnosci jak sie bedzie wychodzic po tych shodkach na pietrze wzdluz sciany trybuny... I to juz nie jest drobny szczegol jak odleglosc czy bedzie 10 czy 15 metrow, bo to juz bylo zrabane przy projekcie D i E... Rozumiem ze moze padac na pierwsze rzedy na dole.. Ale nie takie przestrzenie u gory, i niech mi nikt nie mowi o cyrkulacji powietrza zeby murawa sobie lepiej rosla..
|
a przepraszam bardzo gdzie ci ma padac na leb?? okresl sie dokladnie bo jasna sprawa jest ze nie bedzie jak cos to tylko kilka pierwszych rzedow moze zmoknac ale napewno nie gora...
|
Cytat:
To się w głowie nie mieści. Teraz porównajmy ich (drugoligowego klubu jakby nie patrzeć) aspiracje do naszych. W głowie mi się zawraca. Nie trzeba się porównywać aż do Anglii, Banik Ostrawa. Kilka lat temu czytałem że mają kilkanaście boisk treningowych oraz bodaj 12 grup młodzieżowych... |
właśnie Panowie...bo tu nie chodzi tyle o boiska dla pierwszej drużyny...bo te spokojnie wystarczą 3 + 1 dla Młodej Ekstraklasy, ale boiska dla grup młodzieżowych.
Bo o ile dla I drużyny i ME można wybudować gdzieś kompleks nawet 20-30 km za Krakowem, to dla grup młodzieżowcych wypadałoby mieć jakieś boiska w Krakowie...żeby chłopaki mogli dojeżdzać bez problemów... I to jest problem. Pierwsza drużyna jest jedna, a grup młodzieżowych wypadałoby mieć kilkanaście. To i boisk dla nich powinno być kilka. |
Cytat:
Bo u nas sie mysli "zbudujemy stadion i bedzie zajebiscie" ok fajnie ,ale dlaczego nie mysli sie tez "zbudujemy stadion ,bedzie zajebiscie ,ale trzeba tez patrzec w przyszlosc i zbudowac oprocz tego kilka boisk dla mlodych chlopaczkow zebysmy mieli kiedys wreszcie wychowankow oddanch Wisle" ?? wychowankowie to wielki skarb ,tylko trzeba umiec ich sobie zagospodarowac a pozniej juz tylko szkolic i szkolic...tylko trzeba mieć na czym. |
Cytat:
http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...3129933847.jpg i popatrz sobie na to foto co wkleil runner, dach sie zaczyna 3-4 metry dalej niz jest daszek... czyli te schodki wogole nie beda dachem przykryte, a deszcz nie pada pod katem prostym... Niestety nie moge znalesc zdjec w galeriach, w ktorejs byly zdjecia naroznika robione z E i bardzo dobrze by pokazalo ile bedzie nie przykryte.. EDIT: Czyli ten schemat to tak z dupy? Po co by ktos mial robic inny schemat niz bedzie w rzeczywistosci?? A nawet gdyby bylo na tej samej wysokosci, i tak jest tam 10 metrowa dziura przez ktora bedzie padac, chyba ze moze sie otrzasneli teraz i jakies szyby tam wsadza... |
Cytat:
Boże ...ja rozumiem że można nie znać podstaw rysunku technicznego no ale bez jaj . |
To jest tylko wycinek z konstrukcji dachu, zresztą są na nim tylko 3 odciągi z jupiterami, a w sumie ma być 5.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Kasztan nie rób szumu - chłopaki dobrze mówią - to jest fragment i jest wszystko ok z dachem |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:16. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl