![]() |
no gosc majac 2 czy 3 asysty i 6 goli jako defensywny pomocnik i to mlody, dobrze rokuje na gre w polskiej lidze, sobol jak strzeli 2 gole na caly sezon i 1 asyste ma to jest dobrze :E tylko co znowu, jirsak na ławie ? pech
chyba ze sobol i cantoro odchodza i gramy mlodym skladem (24 latkowie w srodku) Garguła - Romeu - Jirsak - Małecki Odmładzamy skład, jak Lech, jesli beda te transfery to moze wreszcie pilkarze glod gry beda mieli, wynikow i zajdziemy wysoko. Bo pamietajmy ze w obronie mamy Pi Brozka, Diaza, wszyscy ok 25 lat |
Cytat:
|
wiem wiem :> ale romeu na teraz sie przyda tylko wtedy kiedy dwóch z nich odejdzie + przy zalozeniu ze jirsak nadal bedzie grac w 1 składzie
|
http://www.legia.net/wiadomosci,3218...astnikami.html
pomyslicie, co nas to obchodzi? "Legia chciała się zabezpieczyć przed ewentualną stratą swojej największej gwiazdy, sprowadzając na Łazienkowską Łukasza Gargułę. Rozgrywający GKS PGE Bełchatów wybrał jednak ofertę Wisły Kraków. - Interesował nas Łukasz, ale z tego, co słyszałem, jest już to nieaktualne - przyznaje Urban." Daleko mi do czerpania wiadomosci o Wisle z tej strony, ale jednak coraz optymistyczniej patrze na sprawe Gargula w Wisle. |
Ja z moich info bliskich źródeł: Garguła jest zaklepany juz w Wiśle:) Spokojnie czekamy na obóz przygotowawczy.
|
Artykuł ciekawy, tymbardziej se sa w nim słowa samego trenera Legii, moze to prawda a moze jakas sciema Urbana, trudno powiedziec, nie mniej jednak wyglada to obiecujaco, pytanie tylko czy Garguła od stycznia czy Czerwca
|
Cytat:
|
nie wiem czy bylo...
Cytat:
|
Cytat:
|
skąd te info
|
Cytat:
To raczej cytat ze spotkania, które miało miejsce przed świętami. |
http://sport.onet.pl/0,1248702,1887823,wiadomosc.html
Mimo wszystko dotyczy to naszej polityki transferowej. Wie ktoś może, ile procent z przyszłego transferu miała otrzymać Wisła? 20? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Taka umowa nie może wyjść na światło dzienne bo zapewne obie strony podpisały się pod dyskrecją na ten temat więc nie dywagujcie bo nigdy nie dojdziecie do prawdy. Nawet jeśli Wisła miałaby otrzymać kasę to pójdzie np na bieżące potrzeby.. Nie będzie miało odniesienia do transferów.
|
słodkiego .......enia dziennikarzyn pt. Graguła tu tu i jeszcze tu ale nie tu
ciąg dalszy tym razem w Wybiórczej: Garguła zostanie w Bełchatowie? - Żaden klub oficjalnie nie zgłosił się z propozycją wykupienia Łukasza Garguły z PGE GKS - mówi Zdzisław Drobniewski, dyrektor sportowy PGE GKS. Im bliżej do końca roku, tym coraz głośniej mówi się o transferze Garguły do innego klubu. Jak już informowaliśmy wczoraj - o reprezentanta Polski starają się trzy polskie kluby. Dwa z czołówki ekstraklasy, czyli Wisła Kraków i Legia Warszawa, oraz pierwszoligowy Widzew. Jak wiadomo działacze łódzkiego klubu złożyli Gargule bardzo atrakcyjną ofertę finansową i czekają teraz na ruch ze strony zawodnika. Oczywiście w grę nie wchodziłby definitywny transfer jeszcze podczas zimowej przerwy. Reprezentant Polski miałby się przenieść do Łodzi dopiero po zakończeniu rundy wiosennej, czyli wtedy kiedy wypełniłby kontrakt z PGE GKS. - Nie dostaliśmy żadnej propozycji z łódzkiego klubu, a także od żadnego innego - zapewnia Drobniewski. Jeżeli nic pod tym względem się nie zmieni, to na wiosnę Garguła będzie występował jeszcze w Bełchatowie. A którego klubu będzie zawodnikiem od lipca przyszłego roku? Wszystko wskazuje, że Wisły Kraków, która - jak się nieoficjalnie dowiedzieliśmy - zaproponowała piłkarzowi najwyższe zarobki. W Bełchatowie podchodzą do tych doniesień na spokojnie i w klubie nikt nie chce ich komentować. - To są tylko prasowe spekulacje, które co chwila się zmieniają - mówi Andrzej Zalejski, prezes PGE GKS. - Spokojnie czekamy na rozwój wydarzeń i na kolejne spotkanie z Łukaszem, do którego dojdzie 7 stycznia. wierszówka musi być w związku z tym na początku stycznia co godzinę będzie Garguła w Legii G. w Wiśle G. w Widzewie nagły zwrot G. za granicą i kasiora się będzie zgadzać a i Garguła swoje z tego wyciągnie... |
dajmy sobie kilka dni na wstrzymanie z Gargułą. Kazdy ma jakes info, ja tez mam w zasadzie wiarygodne o tym ze wybral juz Wisłe, ale nic nie mowie, cierpliwie czekam:)
|
To jest taka slowna przepychanka dziennikarzy, bo co moze innego powiedziec Zdzisław Drobniewski (dyrektor sportowy PGE GKS) Przeciez wiadomo ze kluby najpierw chca wstepnie dogadac sie z samym pilkarzem lub jego menadzerem odnosnie nowego kontraktu itp. Jesli Gula bedzie juz zaklepany wtedy Wisla rozpocznie rozmowy z PGE zeby mogl grac u Nas juz od stycznia.
|
właśnie mówisz : d
a moje info mówi, że w obliczu kontuzji Cesca Fabregasa Arsene Wenger jest zainteresowany kupnem Łukasza już w zimowym okienku. Arsenal ma zaproponować 350 tysięcy euro za transfer i tyle samo dla Łukasza co roku. PZK z Londynu. no, a tak w ogóle to nie wierzcie w to, co piszą w gazetach, nie wierzcie własnym infom. Uwierzcie (mnie!) informacji na stronie oficjalnej PGE GKS, Wisły, Legii, Widzewa lub "mocnej, zagranicznej drużyny" |
O ile dobrze zrozumiałem ten artykuł to cały jego sens sprowadza się do tego gdzie Garguła będzie grał na wiosnę czyli do momentu wygaśnięcia kontraktu.
To chyba oczywiste, że nikt z Bełchatowem nie rozmawia skoro najpierw trzeba się dogadać z piłkarzem. |
Dzisiaj ukazała się wiadomość o MOŻLIWYM zainteresowaniu Wisły zawodnikiem Romeu z Fluminense. Tym bardziej zdziwiłem się widząc komentarze pod artykułem, że nie, w żadnym wypadku, po co on nam, przecież mamy wzmacniać ofensywę. Racja, ale opierając się we wzmocnieniach na "przodzie" zostawimy tył bez wzmocnień, jakiejkolwiek rywalizacji o miejsce w składzie to będziemy się nadziewać na kontry, możliwy brak zaangażowania graczy. Kiedy mam możliwość zatrudnienia graczy za FREE o naprawdę klasowych umiejętnościach to ja mówię tylko jedno "brać!". Romeu już wyrósł w Brazylii na gwiazdę ligi, bo zachwyca swoją grą. Cantoro się wypala, Sobol gra dobrze, ale łapie kartki. Jestem jak najbardziej za zatrudnieniem Romeu.
Co do przerabianego tematu Garguły. Powiem tylko tyle, że mam przeczucie, że zagra u nas, ale na dość wygórowanym kontrakcie. Obawaim się też, że zagra ... dopiero na wiosnę. Takie moje przeczucia. Ojś moja pomyłka ;P chodziło mi, że dopiero Garguła w przyszłym sezonie. |
Mario, dopiero na wiosne? a kiedy miałby wcześniej grać? wiosna zaczyna się 23 marca, pierwsze mecze w ostatni weekend lutego...
aaa... no chyba żeby tak :D |
A Romeo nie może się dogadac z Fluminense.
http://lancenet.com.br/noticias/08-1...orizado-no-flu |
No, wspominają coś o Santosie, a o Wiśle ani słowa...
|
Przypominają mi się słowa Bednarza w których mówił, że Polska jest daleko od Brazylii ale nie aż tak aby nie wiedzieli o czym piszą nasze media. Mimo wszystko oni chyba nadal nie wiedzą, zresztą Fluminense wybrało sobie super moment na negocjacje wtedy kiedy piłkarz może przebierać w ofetach. Zresztą uciekł im już Aroca, Wasihgton i Cesar do Sao Paulo i wszystkim skończyły się kontrakty także nie wiem co oni tam wyrabiają.
Romeu w tym wywiadzie powiedział, że priorytetem jest dla niego pozostanie we Flu jednak oferta Santosu jest bardzo dobra. Mam nadzieję że pan Perlarta umiejętnie pokieruję sprawą tak abyśmy zobaczyli Romeu w barwach Wisły. Dziwie się trochę gościowi że niby chce zostać bo nie tak dawno mógł oglądać swoje nazwisko na trumnie którą przedstawili fani Flu w oprawie. Osobiście sądzę, że wszystko idzie we właściwym kierunku bo Romeu mógł już dawno podpisać kontrakt z dowolnym klubem z Brazylii a mimo wszystko czeka. Miejmy nadzieję że nikt w klubie nie będzie utrudniał Bednarzowi przeprowadzenia tego transferu bo tu nie ma czasu na rozstrzyganie wewnętrznych sporów. Było wystarczająco dużo czasu aby wszyscy mogli się przekonać o tym, że to wartościowy gracz. |
http://krakow.naszemiasto.pl/sport/941114.html
Na dobranoc kilka newsów GK. |
A apropo Brazylijskiego napadziora. Czy w końcu wiadomo że to jest ten Beto bo wczesniej chyba 2 strony poświęcone są dywagacji czy jest dobry czy nie a nawet nie wiemy czy to naprawdę on.
|
Tak wiec czas na male podsumowanie wstepu do transferow/koniec roku.
Gargula - szanse na jego pozyskanie w tym okienku sa niewielkie.Z Belchatowem mamy fatalne stosunki, do tego im na kasie niekoniecznie zalezy a i tak wiadomo ze kokosow za niego nie wezma.Fajnie gdyby udalo sie go przekonac i trafilby do nas po sezonie.Szanse na to sa, bo Gargula moze liczyc na samym starcie na miejsce w 1 jedenastce. Beto - tu chyba szybko doczekamy sie finalizacji.Czy bedzie to drugi Dudu, czy moze Chiacu, a moze lepsza wersja Chinyamy - przekonamy sie niebawem.Transfer z gatunku chybil trafil, ale mam nadzieje z szansami na to drugie.Pamietajmy ze w naszej lidze wiele nie trzeba by zostac ligowa gwiazda.Co do Neia to moglbym zaryzykowac stwierdzenie ze moglby byc zdecydowanym numerem jeden jesli chodzi o napastnikow grajacych w naszej lidze(gole strzela, do tego chlop byl na prawde dobrze zbudowany) - Co do Beto to cholera wi - nawet nie wiemy czy to kulturysta czy przecinek:> Romeu - gdyby nie Marcelo to njusy o jego przysciu traktowal bym jak s/f - A tak to niby jakies tam kontakty mamy, ale i tak wydaje mi sie ze nie dla psa kielbasa ,ale nie kategorycznie - zobaczymy co z tego wyjdzie.Co do jego przydatnosci to najpewniej bylby olbrzymim wzmocnieniem, tak w defensywie jak i ofensywie. I to w zasadzie wszystko. Co do przyszlego roku i dalszego transferowego serialu to trzeba sobie jasno powiedziec, ze jesli realnie myslimy o mistrzu ,badz miejscu dajacym uefe - musimy sie wzmocnic i to musza byc 2 badz 3 transfery, ktore dadza nowego kopa tej druzynie. Inaczej moze nas czekac duze rozczarowanie, bo jednym Brozkiem i dosyc nierowno grajacym Boguskim to my szalu nawet w tej naszej lidze - nie zrobimy. A niepowodzenie na wiosne oznaczac bedzie zmiane calego pionu sportowego a na to Wisla pozwolic sobie nie moze. Tak troche w stylu kota pojechalem ale uwazam ze kolejna prowizorka odbije sie wielka czkawka. |
Cytat:
|
Ja czekam do 18.01.2008.Jak do tego czasu nie bedzie jakis konkretnych wzmocnien to mozemy o nich zapomniec ,a wszystkie obecne (na tamtejszy czas) newsy wsadzic głeboko w ...nie mówiac o marzeniach o MP.
|
Cytat:
O Gargule mysle tak: z zawodnikiem raczej sie dogadają, ale z Gksem napewno nie. W najgorszym przypadku nie bedziemy miec Lukasza wogole, w najlepszym - od nowego sezonu |
Cytat:
|
Ja też uważam że bandzior Osucha zapachany i raczej kontrakt z Gargułą podpiszemy, tyle że będzie u nas pewnie dopiero od lipca. Pewnie i tego Beto też ściągniemy, co dalej to się okaże, może Bednarz nam wyciągnie jeszcze jakiegoś ofensywnego królika z kapelusza :).
|
no oczywiscie ze najkorzystniej byloby zrobic juz teraz wymiane Lukasz za Mauro, nie wiem nawet czy to nie lepsze rozwiązanie niz kasa dla Gksu. Problem w tym, ze nie mamy za bardzo czasu, srodek pola trzeba wzmocnic. Mam nadzieje ze Bednarz ma na uwadze pilkarza podobnego kroju co Gargula, wtedy faktycznie mozna poczekac, no ale jak nie to moze byc pozamiatane na koniec sezonu i tfu tfu bez pucharów. Wogole to dobrze miec dwoch takich pilkarzy , no bo co, jedna kontuzja i kim tu grac.
|
Rafał Grzelak wróci do Polski?
Cytat:
|
GKS nie potrzebuje zastepcy Garguly. Janas mowil ze przygotowuje do gry na tej pozycji Mateusza Cetnarskiego i to juz wiosna. a maja jeszcze Gola. Gargula bedzie mogl odejsc najprawdopodobniej za 400k do tego za darmo Beto i Romeu. no i jeszcze jest akcja z tym Grzelakiem, ktory radzi sobie niezle w Grecji a juz kiedys mial do Wisly przyjsc. a my potrzebujemy lewoskrzydlowego
|
Cytat:
bardzo wątpię aby przyszedł do nas w styczniu a my potrzebujemy graczy na już co do Grzelaka to chyba ma tego samego menedżera co Barreto wiec może to jest jakiś trop bo kontrakt to ma jeszcze bardzo długi ze Skoda z drugiej strony to tylko u nas sa takie chore ceny za piłkarzy wiec może grecy faktycznie za 200-300 tys euro nam Go oddadzą |
Grzelak to nie jest głupi pomysł. Jako jeden z nielicznych radzi sobie zagranicą i to byłoby wzmocnienie. Pewnie niedługo pojawi się info, że Wisła jest zainteresowana sprowadzeniem Kaźmierczaka
|
Cytat:
Rewelacji o Grzelaku lepiej nie komentować. Info ze strony Osucha, która po prostu znana jest z zamieszczanych na niej pierdół. |
Cytat:
Skoro zatem potrzebujemy kogoś na już, a Guła jest bardzo mało prawdopodobny, to istnieje różne od zera prawdopodobieństwo, że to klub pompuje ten medialny balonik, kierując uwagę na gracza Bełchatowa, a tak naprawdę wcale nie o niego chodzi. Może jeden z tych trzech potencjalnych napastników to nie jest napastnik? |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:12. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl