![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
czy raczej tymi którzy mogą spalić transfer. |
Cytat:
Można się tylko domyślać o którego zawodnika chodzi . Ostatnio tak wielu piłakrzy w kontekście Wisły w mediach się nie przewijało i może tu chodzić o Milinkovicia właśnie albo Djurowskiego bo o Makinwie sam Jarosz powiedział , Navas chce rozwiązać kontrakt a Soriano kończy się kontrakt. O pierwszej dwójce jak się nie mylę pierwsi poinformowali zbymak ( teraz apeluje o spokój i cierpliwość a przecież sam ostatnio zapodał nazwisko wspomnianego Serba ) i maci0s a później się o nich pojawiły newsy na wszystkich stronach więc jeśli za któregoś z tej dwójki cena podskoczyła dwukrotnie co jest równoznaczne z tym że do Wisły nie przyjdzie to wiemy czyja to zasługa! Pamiętam jak kiedyś Bednarz mówił że klub był bardzo blisko podpisania jakiegoś piłkarza ale wszystko legło w gruzach jak media rozdmuchały tą sprawę więc jeśli ktoś chce o czymś poinformować na forum kibiców to BEZ PERSONALIÓW albo w ogóle nie informować bo jeśli ma być jakiś transfer to będzie i wszyscy się o tym dowiedzą z oficjalnej strony Wisły. |
|
z tym Makinwa to mam nadzieje jakaś kaczka dziennikarska... przecież ten koleś to nieporozumienie...
|
Lawrence Siphiwe Tshabalala (reprezentant RPA, lewy pomocnik, kończy mu się kontrakt)
http://mobil.transfermarkt.de/en/tsh...ler_37735.html może warto spróbować??? |
Ja bym już wolał Makinwe niż Sobiecha
|
nie chce byc zle zrozumiany, ale jak w takim razie nazwac Brozka z Bogusiem? Ich osiagniecia sa tak wielkie, ze zaden klub nawet nie wykazal realnego zainteresowania pozyskaniem jednego z w/w. Mimo wszystko uwazam, ze czyms trzeba sie wyroznic by dostac angaz w takim Lazio. Nie zapominajcie, ze niestety, obecnie jestesmy mizerni i obstawiam, ze koles okaze sie realnym wzmocnieniem.
|
Tshabalala i Gaxa bym wzioł. Graja w lidze RPA wiec nie powinni być drodzy , a pojecie o piłce mają.
|
Cytat:
|
Oto paczka zawodników z egzotycznych lig, którym kończą się kontrakty i którzy coś grają, nie jacyś przypadkowi:
Ahmed Soltan (Zamalek SC), Mohamed Sobhy (Ismaily SC), Moataz Eno (El Ahly), Syam Youssef (Esperance Tunis), Arbi Mejri, Zied Derbeli (Esperance Tunis wszyscy), Walid Ben Mansour (Etoile Sportive), Mossaab Sassi, Chaker Zouaghi (Etoile Sportive wszyscy), Morgan Gould (SS United), Anthony Laffor, Bennet Chenene (Orlando Pirates), Tinashe Nengomasha (Kaizer Chiefs), Jamie Coyne, Scott Bulloch (Perth Glory) |
Cytat:
|
Cytat:
to scharakteryzuj każdego w kilku zdaniach, ich silne i mocne strony myslałem, że etap wyszukiwania zawodników z transfermarktu juz mamy za sobą na tym forum:rotfl: |
Cytat:
|
czemu Kapka nie zainteresuje sie utalentowanym 18-letnim pomocnikiem Zagłebia Sosnowiec ? Już go kilka klubów chce .Kupi go pewnie np. Ruch i po roku będzie chciał 2 mln € jak za Sobiecha.
http://sport.wp.pl/kat,1740,title,Ko...wiadomosc.html |
Reprezentant Słowenii Robert Koren jest obecnie bez klubu,bo rozwiązał umowę z West Bromwich.Może skusiłby się na gre u nas,biorąc pod uwagę,że jest już u nas Kirm:P
|
Dobrym nastepca Arka mogłby być Mehdi Benatia, reprezentant Maroka, francuska szkoła pilkarska. Wychowanek OM. Teraz bedzie wolnym zawodnikiem i ponoć był testowany przez Werder Brema.
|
Cytat:
|
Pierdu pierdu. Bo w gazecie napisali to 2x drożej kosztował. Bądźmy poważni.
|
Cytat:
Ale tak na poważnie, bo wiadomo, co innego FM, a co innego rzeczywistość. Ciekawe, czy chciałby taki zawodnik do nas przyjść i czy na prawdę byłby realnym wzmocnieniem. nie widziałem go w akcji więc nie wiem. Mam nadzieję, że nasi działacze zaklepali już praktycznie kandydata, którego obserwowali od dłuższego czasu. |
Cytat:
|
A ja bym był za Tchibamba bo konczy mu sie kontrakt teraz chyba a jest dobry;] i do tego Makinwe dolozy byle Sobiecha nie kupowac bo on mial po prostu swoje 5 minut na granie bo jego ostatnie mecze pokazaly jaki on jest dobry
|
Jako kibic Jagi o El Mehdim moge mówic w samych superlatywach :D Wg jeden z najlepszych o ile nie najlepsy lewy obronca w ekstraklasie z tym ze on został tam przekwalifikowany ze stopera gdzie radzi sobie fatalnie-głupie faule, karne, duzo kartek. Jaga raczej go nie pusci:).
|
Tak sobie siedząc i przeglądajac forum dochodze do wniosków "po jasną cholere mi to wszystko" nie dosc ,ze czlowiek ma ochote podzielić sie z innymi informacjami to jeszcze potem muszę wysluchiwać na swoj temat róznych komentarzy.Wybaczcie ale ja nie potrafie nauczyć ludzi czytać ze zrozumieniem.Jak pisze ,że jest szansa ze zagra w sobotnim sparingu a jesli nawet nie to bedzie pare dni potem i ktos mi zarzuca kłamstwo obiecywanie itp bo nie zagrał to ja nic na to nie poradze.W dyskusje i polemiki nie mam zamiaru ani czasu sie wdawać .Od dziś nie bede udzielał na forum informacji i mysle bedzie to z korzyscia dla klubu jak i dla niektorych kibiców.Zycze miłego czytania Faktów SuperExpressow i innych portali Wiślackich one maja lepsze i prawdziwe informacje niż Zbymak i Maci0s.Normalni i "kumaci "kibice zawsze mogą napisać na priv do mnie to jak coś bede wiedział to zawsze sie podziele wiedzą.Pozdrawiam wszystkich
|
Panowie i Panie koniec pisania dyrdymałów i spierania się o intencje/możliowści/chęci innych użytkowników. Ma być tylko o polityce transferowej - wątpliwości wyjaśniajcie sobie na privach
|
Z całym szacunem KOMINEK,ale temat o polityce transferowej jest chyba osobno.Zresztą jak sama nazwa wskazuje,tu można sobie podyrdymalić ze względu na SF w temacie...
Pozdrawiam |
Można ......ale o polityce transferowej podyrdymalić a nie o tym kto komu wierzy nie wierzy podoba nie podoba się
|
skoro wielkich pieniędzy nie ma na transfery to ja bym zainwestował w kilku Reprezentantów U-16, może za kilka lat coś z nich będzie ? Teraz chyba nie byliby zbyt drodzy ? Tak robi Wenger w Arsenalu i dobrze na tym wychodzi.Oczywiście wcześniej możnaby ich gdzieś wypożyczyc żeby sie ogrywali tak jak kiedyś Broziu (GKS Katowice)
http://www.90minut.pl/news/126/news1...-Bialorus.html |
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Tra...164,1,721.html
mówicie i macie =] Kislyak już raczej do legii nie pójdzie bo oni wypożyczyli sobie Cabrala. o ile nigdy nie ufam PS to w tym przypadku jestem w stanie się trochę podniecić bo Kislyakowi w grudniu kończy się kontrakt i kosztuje tylko 200k euro, a wobec tego newsa z onetu może się on przydać bo i miejsce by się znalazło i kasa http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html |
Wszyscy zainteresowani wiedzą jaka jest sytuacja w klubie, mi jednak brakuje transferów polskich, młodych zawodników. Wiadomo, że wszyscy teraz krzyczą sobie za takich chore ceny. Z drugiej strony już zaczyna nam brakować piłkarzy pokroju Baszcza, Głowackiego i Zienia. Ludzi, dla których Wisła coś znaczyła i gdyby nie polityka zarządu, to pewnie dalej graliby w klubie. Niewielu już potrafi grać do końca i nie odstawiać nogi. Został Sobol, Mały (ze swoim charakterem) i tyle walki.
|
Cytat:
|
W kwestii transferów do klubu - czy nasze władze wiedzą co to wizerunek klubu jego dobre imię - sprowadzaniem na testy zawodników takich jak ten Brazylijczyk pożal się boże na pewno tego wizerunku nie poprawią - w profesjonalnym klubie (jakim niestety nie jesteśmy) takich graczy po jednym dniu testów odesłano by do domu (ostatnio nasz przyszły obrońca grywał ogony w ostatniej drużynie australijskiej ekstraklasy... w spotkaniu z Garbarnią - na tle takiego zespołu - wypadł blado jak więc można przypuszczać w spotkaniu z mocniejszym rywalem byłoby jeszcze gorzej - na marginesie zawodnik ten wogóle nie jest przygotowany do testów, przyjechał z nadwagą....
W klubie zapewniano że będą transfery a dwa dni później sprzedano Głowackiego w kolejce czekają jeszcze Diaz i Marcelo.... W obecnej sytuacji nasza formacja defensywna praktycznie przestała istnieć, wszak trudno przypuszczać by Cleber, który za pół roku kończy kariery i słaby Kowalski mogli z powodzeniem zastąpić Głowę - w miejsce Arka powinniśmy pozyskać dwóch perspektywicznych obrońców, Marcelo bowiem wcześniej czy później odejdzie. Nie lepiej sytuacja przedstawia się w linii pomocy i ataku (Boguski podpisał kontrakt i znów się leczy - u nas to już tradycja)..... W zespole nie ma żadnej rywalizacji o miejsce w składzie a nawet na uzupełnienia składu nie ma co liczyć (celowo nie piszę o wzmocnieniach bo tych nie będzie w ogóle).... W ostatnim tygodniu upadły rozmowy z 4 zawodnikami z lig zagranicznych, których chcieliśmy pozyskać ale jak to u nas bywa znów czegoś zabrakło (kasy....) W tym momencie przygotowywana jest lista zawodników których będziemy testować w Niemczech - oczywiście graczy darmowych, bez klubu.... To jest ostatni moment by odbić się od niechybnego dna w które spadamy z sezonu na sezon (mowa o jakości gry, wynikach międzynarodowych) niestety po raz kolejny właściciel posłuchał nie tych doradców co powinien.... Jak można sprzedawać najlepszych zawodników nie mając na ich miejsce kandydatów do gry od zaraz - takie rzeczy tylko w polskiej piłce są możliwe.... Legia która nie gra w pucharach wzmacnia skład jakby w nich miała zagrać a klubu które tam będą grały się osłabiają gdzie tu logika i myślenie na przyszłość... Pan Prezes Basałaj mówił o potrzebie rozwoju marketingu zapomniał dodać że ów dział w klubie piłkarskim to w 80% skuteczna polityka transferowa, systematyczne wymieniane elementów słabszych na lepsze - co robią w drużynie zawodnicy tacy jak Łobo, Jirsak etc... |
Cytat:
Jaki znów wizerunek? jakie dobre imię? Co komu do tego kogo Wisła testuje? Mogą testować Brazylijczyka jak i Mariana W. z Polskiej A-klasy. Od tego są testy. To już nie można testować zawodników grających w niższych ligach czy Tobie i reszcie nieznanych tylko dlatego bo nie ma ich na naszej klasie? http://www.nokaut.pl/leki-uspokajajace-i-nasenne/ |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja widziałam trening i sparing i oceniam. Grać (przez duże G) on nie potrafi. Sinlar po całej rundzie kontuzji jest ze 3 razy lepszy.
|
Czyli co transferów tych mówił o nich Jarosz nie ma sie co spodziewać ??
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:30. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl