![]() |
Cytat:
|
ludziska my ogladamy każdą złotówke siedemnaście razy, wiec nie dziwota że nie zaryzykowali.
Czasy ryzyka minęły wraz z Maaskantem czy wcześniejszymi wariatami, teraz tylko przemyślany i przeanalizowany transfer. Mam nadzieje ze z takiego założenia wychodzą a nie dlatego ze słabo wypadł przeciwko Przemyślowi. |
Cytat:
Ja nie twierdzę, że było warto go zostawić. Twierdzę tylko, że to swojego czasu był świetny piłkarz i na pewno pod względem umiejętności by sie nadał. Tylko jeśli np. ma brzuszek i nie za bardzo się pali, żeby zrzucić (w piłce parę kilo nadwagi i jesteś zupełnie bez formy) - no to sorry. Wystarczy, że nie przejawiał wystarczającej motywacji i determinacji do gry u nas i się nie dziwię, że go odpalono. Jeden Stilić wystarczy (chociaż on trzyma fason jeśli chodzi o sylwetkę przynajmniej - w Lechu pod koniec gry miał z tym problem). |
pierwszy sparing za nami, jest kilka ciekawych wniosków:
-Jovic nie nadaje się na skrzydło i kategoryczny zakaz oddawania strzałów, kopać przez tyle lat w piłkę i walić jak patałach to jest niepojęte -pochwały dla Urygi tylko za I połowę, w II już tak pięknie nie było -Cywka to będzie raczej nasze wzmocnienie, najlepszy na boisku -Zając tragiczny, chyba menago robi mu łeb z wyższymi zarobkami bo umiejętnościami nie zachwyca, co chwile strata, Moskal go nawet kilka razy opie*dolił za grę, nie przepchnie się nie ucieknie jak ma gościa przy sobie, bo warunki fizyczne mizerne, ale...wchodzi za niego Kuczak i chłopak się przepycha, ciągnie grę na prawym skrzydle, parę razy fajnie zagrywa, widać po nim krakowską piłkę, umie zagrać z klepki, zdecydowanie na plus -Sadlok dalej gorąca głowa, kiwa się niepotrzebnie, wiele strat, podania na 3 metry daje koledze siłą strzału i się dziwi czego nie skleja piłki dobrze -Czekaj z niego nic nie będzie -Popovic mało widoczny, coś tam zagrał gdzieś podał ale bez rewelacji, dało się zauważyć że motorycznie słabiutko u niego -Buchalik? szkoda słów, na takiego dziada nie ma już recepty, gol to jego wina, wrzutka na 4 m a ten przyklejony do linii, potrzebujemy bramkarza bo tego ręcznika nie da się oglądać reszta na swoim poziomie, Witka i Mordeca nie ma co oceniać bo dotknęli piłkę po razie |
dwaj najgorsi to Zając i niestety Buchalik
|
Dla mnie ten mecz nie różnił się niczym od naszych występów z końcówki sezonu. Martwi to ,że nie potrafimy stworzyć klarownych sytuacji podbramkowych, taka gra ty do mnie , ja do ciebie i strata.Nie przekonuje mnie ta Wisła Moskala...
|
panie i panowie FACHOWCY : to tylko sparing !!!!!!! ...nie chce nikogo bronic ale dajcie spokoj , wymagacie od przecietnej ligowej druzyny gry na maxa 27 czerwca ???? rozp...ja mnie narzekania na Buchalika - a niby gdzie On sie mial nauczyc w miesiac zawodu ??/ przeciez to recznik a wystawianie ego kolesia to kryminal , czego Wy oczekujecie ??? ....dla mnie sa 3 cele na ten sezon - 1 - wygrac z zydami , 2 - wygrac rewanz z zydami - 3 - utrzymac sie w lidze .... Tylko i az tyle
|
Zaczyna się...... czekam na Smuda wróć niech Moskal przygotuje drużynę daje mu czas to jego zespół i jego praca.
|
Psy szczekają karawana jedzie dalej.
Znowu jak co roku wysyp gości bredzących o walce o utrzymanie. :-) Ja naprawdę mam wrażenie, że wy po prostu źle życzycie Wiśle. Atmosfera wokół klubu jest tak gówniana przez was, kibiców którzy tylko krytykują i narzekają. Nawet jak mamy szanse o coś powalczyć to tylko płacz, narzekanie, płacz, narzekanie. Na zmianę. Ja rozumiem, że niedawno rżnęliśmy wszystkich równo aż piszczało, ale te czasy odeszły. Trzeba to przyjąć na klatę i pogodzić się z tym, że mamy zespół na górną część tabeli. Tylko tyle i aż tyle. Zlitujcie się i przestańcie wylewać swoje frustrację na forum. |
Cytat:
Buchalika to ja bym z tego klubu wywalił juz dawno to ile ten pseudobramkarz wpusil goli w tamtym sezonie to jest kpina,kazdy inn bramkarz w Ekstraklasie to wyjmuje albo cos robi,ale Buchalk zwykle stoi i sie patrzy a potem cos macha do kolegów.Z nim bramki bedziemy tracic ...i to duzo. niech go z tego klubu wywalą ,bo niemoge patrzec na jego gre. |
Przecież to tylko sparing. Zobaczymy po pierwszej kolejce z Górnikiem jak tak naprawdę wyglądamy. Szczerze, byłoby to bardzo podejrzane jakbyśmy już teraz dobrze grali.
|
Cytat:
|
Nie ma co wyciągać daleko idących wniosków po tym meczu oprócz tego, co doskonale wiemy - Buchalik to ręcznik.
Z Cywki będą ludzie, zmiana Kuczaka na plus. |
Ci, którzy mówią że to tylko sparing powinni mieć na uwadze, że gra w tym spotkaniu przypominała tą z końcówki sezonu, z tym że jeszcze bardziej widoczny jest brak klarownych sytuacji do zdobycia bramek dla naszego zespołu. Popović dlatego grał w I lidze bo motorycznie, co również i w tym spotkaniu się potwierdziło ma z tym duży kłopot, piłkarsko jest słabszy od Semira a jeżeli dorzucimy do tego słabą motorykę to w jaki sposób ten zawodnik ma regulować tempo gry całej drużyny. Prezes Gaszyński ma w swoim zwyczaju mówić o nabytkach Wisły, że takich zawodników szukaliśmy, że profilem pasują do zespołu etc.. ja tylko przypomnę co mówił o Urugwajczyku i Bobanie Joviciu, którzy furory nie zrobili. Widać, że jakości w tej drużynie nie ma.
|
Z obecnym budżetem cudów nie oczekuję ale jeśli nic się nie zmieni na pozycji bramkarza to słabo to widzę, czy też nie ma lepszych bramkarzy nawet i w 1 lidze?
|
Mi się wydaję, że akurat motorycznie to on wciąga Semira nosem.
Z resztą to żadna sztuka ;) Nie ma co gdybać, przyjdą poważne mecze na świeżości i może się okazać, że Cywka będzie słaby, a Popović ciągnął grę. To, że Cywka się odnajduje dobrze po ciężkich treningach to żadne zaskoczenie. Wszak grał chłop w Anglii, a tam przygotowanie motoryczne jest najważniejsze. Pierwszy śliwki obsrajczywki. Poczekamy obaczymy. Z jednym mogę się zgodzić, Misiek wróć!! |
Widzę, że Buchalik nadal w wysokiej dyspozycji. Mam nadzieję, że Miśkiewicz albo Zając go zluzują, bo to nie jest bramkarz na ekstraklasę. Koleś jest żałosny, wpuszcza dużo i będzie nadal wpuszczał, za późno raczej na naukę.
|
Cytat:
|
Cytat:
ciekawe co tam slychac u Janukiewicza ? |
Zając wszedł na bramkę na końcówkę. Może dostanie szansę w następnym sparingu od początku i pokaże się z dobrej strony! :)
Bo na Miśka nie ma co liczyć w najbliższym czasie, przez tą kontuzję. |
Powiem wam tak placzki... Uwazam ze transfery sa bardzo.dobre i widzac gre Popovicia jestem zachwycony naprawde nie bajeruje. Uwazam ze bedziemy miec typowego srodkowego pomocnika na lata ktory laczy atak z obrona... Mial jeden zly przerzod.... caly czas przeciwnik ustawial pressing a on jak dzieci regulowal tempo gry i nie tracil w ogole pilki... Cywka bedzie napewno zmocnieniem tylko nie wiem czy go ustawi zaraz obok Popovicia czy na skrzydle. A nasz 3 nabytek to napewno bedzie operowal za Brozkien i nie trzeba byc geniuszem ze by sie tego domyslac... uwazam juz teraz ze mamy lepszy sklad niz w zeszlym sezonie. nie mozna budowac gry na jednym zawodniku teraz bedzie sila w druzynie a umiejetnosci jak widze pewnie i takie same jak i nie lepsze pozyjemy zobaczymy ale jestem mega na plus zaskoczony.
|
Przerzodem wygrałeś wszystko:lol:
|
Zmocnienie też niezłe ;)
|
Liczyłem na to że Żemło będzie się ogrywał w obronie, ciekawe dlaczego nie zagrał ani minuty ?
|
Cytat:
|
Wiecie jak pisze sie z komorki i na malym ekraniku to mozna nie wychwycic bledow ktore sie zrobilo. Mam nadzieje ze sie posmialiscie i dowartosciowaliscie sie
|
Cytat:
|
Mam nadzieję, że połowy lipca zaczną coś grać bo inaczej będzie cienko.
Coż pozostało poza nadzieją... |
Nie oglądałem wczorajszego meczu - widzę, że niczego nie straciłem, natomiast... czy nam się w ostatnich latach zdarzało grać jakieś oszałamiające spotkania w przedsezonowych przygotowaniach? Chyba nie spodziewaliście się, że po tylu roszadach będą cudawianki?
|
Dokładnie, sparingi to ..... i nic nie mówią. Z ciekawości spojrzałem, jakie sparingi rozegraliśmy, gdy mieliśmy mistrza w '11, były takie perełki jak:
Wisła - Molde 0:2 Wisła - Valarenga 0:4 Aalesunds - Wisła 2:0 Wisła - Kolejarz Stróże 3:3 Wisła - Dynamo Drezno 0:2 |
Oglądałem wszystkie spotkania grupy mistrzowskiej Wisły i muszę powiedzieć jedno, z początku po przyjściu Bobana sądziłem, że to zawodnik, który na lata zabezpieczy nam prawą stronę obrony tak teraz uważam, że Burliga powinien wrócić na swoją nominalną pozycję. Po pierwsze nie jest przypadkiem, że zespołu z nami rywalizujące w ostatnim czasie atakują nas prawą stroną i to właśnie z tej strony Wisła straciła w ostatnich 7 spotkaniach (grupa mistrzowska) najwięcej bramek, w przodzie Słoweniec też niczym szczególnym się nie wyróżnia bo trudno jedną asystę do Boguskiego w spotkaniu z Lechią nazwać czymś nadzwyczajnym. Niestety trzeba to sobie wyraźnie powiedzieć nie mamy szczęścia do zawodników z tego rejonu Europy, poza dobrze nam znanym Semirem w większości to były niewypały, choć, w naszej sytuacji kadrowej nawet Kirm by się nam przydał. Jestem ciekawy ostatniego naszego nabytku czy będzie to napastnik (oby) bo samym Brożkiem nawet w formie nie jesteśmy w stanie zająć lepszego niż 5 miejsce, co przy obecnej kadrze byłoby i tak dużym sukcesem. Obawiam się jednego, że w tak krótkim czasie trener Moskal nie będzie potrafił poukładać drużyny zwłaszcza w 2 linii gdzie zmian jest najwięcej w takim stopniu, że od początku zaskoczy to wszystko i będziemy zdobywali punkty. Co by nie mówić materiał piłkarski z jakim obecnie pracuje szału nie robi więc będzie ciężko.
|
Cytat:
|
Po obejrzeniu pierwszego sparingu wygląda na to, że w końcu w środku będziemy mieli kogoś kto umie przetrzymać piłkę, przerzucić i przyśpieszyć! I to nie jest tylko 1 osoba, a nawet dwie, a kto wie czy nie będą i 3 z nowym Brazylijczykiem. Jedyny minus, to oczywiście gra do przodu Urygi. Musi on znacząco popracować nad przerzutami, bez tego nigdzie dalej się nie wybije.
Co do obrony, to wyglądało to w miarę ok, choć standardowo problemy stwarzają sobie sami piłkarze. Bez głupich strat i kontr przeciwników, to praktycznie było by wszystko fajnie. Czekaj jak zawsze elektryczny na "raz", ale to chyba już się nie zmieni :) Co do ataku, to wiadomo w pierwszej połowie to nie było nic, dopiero po wejściu Popović'a zaczęła się szybsza gra piłką i nawet jakiś zalążek gry z pierwszej piłki. Ale jak wiadomo ostatnie podanie do przeciwnika lub w "maliny". Tomek Zając troszkę za bardzo chciał, co było widać (w przeciwieństwie do Kamila Kuczaka, który wszedł z zimna głową). Niestety Burliga powinien wrócić do starego obuwia, bo w tym miał dużo niecelnych podań. U Cywki widać angielską grę, przynajmniej nie będzie padać jak Boguski (lub Garguła) o byle wiatr :D Podsumowując: jak na pierwszy sparing wyszło całkiem nieźle, niczym końcówka sezonu w grupie mistrzowskiej. Czyli nic z przodu, parę błędów z tyłu. Ale co nie zmienia faktu, że widać nadzieje na dużo lepszą grę w linii pomocy, co napawa dużym optymizmem :) |
Śniło mi się że zlaliśmy Legię 5 do 1. W przodach błyszczał Crivellaro wraz z jakimś kolejnym zagranicznym ciemnoskórym piłkarzem (teraz jeszcze nie jest zakontraktowany)
|
dałbym szansę w następnym sparingu zagrać od początku Zającowi na bramce, chłopak się wydaje kumaty, niech spróbuje.
|
Cytat:
|
^ nie wiem w którym miejscu
|
Takie pytanko : Czy ktorys ze sparingow bedzie dostepny dla publicznosci ? np ten nastepny z Zagłebiem?
|
Cytat:
|
Dzisiejszy sparing podobnie zresztą jak poprzedni wskazuje na to, że zawodnicy są pod formą jak również o braku zgrania w drugiej linii, co oczywiście da się akurat wytłumaczyć. Niestety to kolejne spotkanie, w którym widoczny jest brak jakości w drużynie, braku zawodnika, na którym można by było opierać grę w lidze. Ekstraklasa startuje za dwa tygodnie, bez wzmocnień na pozycji napastnika, skrzydłowego i lewego obrońcy (w przypadku odejścia Sadloka) wygląda to na dzień dzisiejszy bardzo mizernie. Do tego trzeba dodać, iż z DG77 i Sarkiego przez jakiś czas nie będziemy mogli korzystać.
Zastanawiam się widząc kolejny sparing, co oni trenują w ciągu tygodnia bo na prawdę albo to jest problem z głową albo z umiejętnościami, żeby robić wciąż te same błędy etc.. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:10. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl