Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Reprezentacja Polski (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=181)

silver03 26.03.2011 16:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Titto (Post 1069771)
Młody polski szkoleniowiec?

Maciek Skorża. :)

Hives4 26.03.2011 17:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1069772)
Maciek Skorża. :)

Tak, a jeszcze lepiej Piechniczek :rotfl:

Orest Lenczyk to ciekawe rozwiązanie, ale uważam, że PZPN powinien pójść na całość i zatrudnić zagranicznego trenera, który nie jest anonimowy i coś w życiu wygrał. No k%#@, to w końcu MY organizujemy te mistrzostwa i wypadałoby się dobrze pokazać...

wolfy 26.03.2011 17:19

Cóż, plus dla kibiców, pora by Litwa wróciła do macierzy:-)
Meczu nie oglądałem, wynik mnie nie dziwi. tłumaczenie porażki stanem boiska to niestety omijanie problemu. Nie łudźcie się, na normalnym też byśmy dostali...

P.S.
Reprezentacja Polski - faceci bez rajtuz:D

rw88 26.03.2011 17:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1069777)
tłumaczenie porażki stanem boiska to niestety omijanie problemu. Nie łudźcie się, na normalnym też byśmy dostali...

Tiaa...od Litwy, która to skład ma oparty na przeciętnych zawodnikach naszych ligowych średniaków...To trochę tak jak pisze na weszlo, że zaraz dojdzie do paradoksu i nasza kadra będzie w stanie przegrać z Ruchem Chorzów czy inną Arką Gdynia.

Omijanie problemu? Bzdura. Skoro nasza drużyna ma grać po ziemi, krótkimi podaniami, to to jest problem, a kto twierdzi inaczej, chyba nigdy w piłkę nie grał i jej zupełnie nie rozumie. Gdybyśmy mieli w założeniu grać jak Grecja, Litwa czy Norwegia, czyli długa na kontrę, to ten problem jest mniejszy.

Wojtas 26.03.2011 18:06

Smuda był i jest tylko po to zeby PZPN mial spokoj do Euro.

Ma siedziec cicho,nie krytykowac,nie mowic ze Polska piłko to dno dna,ze nie ma nic.
Taka maskotka ktora ma robic za glupa ze wszytko jest ok.

Mnie jest zal Smudy ze dal sie tak wciagnac w zamian za duze pieniadze i wygodny fotel.
A jak Antek Piechniczek całą swoją frustracje i bezradnosc wyleje na kluby takie jak Wisla ,ma sie nie udzielac.Inny trener na pewno zareagowal by bo to co wtedy powiedzial pan Piechniczek to jawne sk*****stwo.

.
A i tak za nieuchronną kleske na Euro zaplaci wlasnie Franz,PZPN umyje raczki ,Lato zwinie swój chlewik z Piechniczkiem na czele i zgasi swiatło.

dynek.pl 26.03.2011 18:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Titto (Post 1069771)
Robert Maaskant chyba mało realny i... dobrze! :rotfl:

Dla mnie to jest smieszne - z jednej strony mamy niedouczonego idiote i karierowicza,
a z drugiej trenerskie guru z Holandii.
Przecież Wisla i kadra grają takim samym ustawieniem i Wisła też gra katastrofalnie
w obronie mimo, że Maaskant pracuje z zawodnikami na codzień i może sobie dobrać
graczy z zagranicy. Do tego Wisla Maaskanta w przeciwieństwie do kadry Smudy nie
stwarza sobie w ogóle sytuacji. więc o co chodzi ?
Tyle, że Maaskant jest bardziej medialny.

Bula_Ldz 26.03.2011 18:31

Dobrze, aby Smuda albo ktoś z jego "wysłanników" dojrzał w końcu talent Madery z Widzewa. Chłopak zagrał ledwie 5 meczów w ekstraklasie, ale jest bezbłędny do tej pory. Kilka meczów w 1 lidze i także bez błędów. Charakterny, ma 25 lat z czego 4 lata leczył kontuzję i mimo to powrócił do futbolu. Wywalczył miejsce w składzie, gdzie ma największą konkurencję na pozycji (siedzi m.in reprezentant Portugalii U23, mający epizody w reprezentacji Polski Bieniuk, silny Ukah, a jest jeszcze choćby Straton).
Rozwój tego chłopaka mimo tego, że stracił przecież tyle czasu lecząc kontuzję jest niesamowity. Doświadczenia wielkiego nie ma, mimo to imponuje pewnością siebie. A przecież on nabierze doświadczenia i będzie jeszcze lepszy, o ile kontuzje go ominą.

wiślak 86 26.03.2011 18:33

http://www.youtube.com/watch?v=f7yaC4304xk
film z wczorajszego dnia -przed meczem.
czy u nas doczekamy że za picie piwa przed meczem nie dostaje sie 100 tylko pouczenie?

philips kr 26.03.2011 19:55

Reprezentacja dno.
Kibole dno.
Czyli bez zmian.

Donki 26.03.2011 20:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez philips kr (Post 1069809)
Reprezentacja dno.
Kibole dno.
Czyli bez zmian
.

Co ....a ? :-/

wiślak 86 26.03.2011 20:13

Cytat:

Reprezentacja dno.
Kibole dno.
Czyli bez zmian.

Dołącz czym prędzej do swoich czarnych braci z awatara w głębokiej Afryce. Tam reprezentacja gra w "złap białego" kibole napierdzielają się maczugami.
Czyli bez zmian

PS. To ten kretyn co chciał zawierać zgodę między Lechią a Jagą przez neta (chyba przez sondę)
mam nadzieje że bana modzi ci nie poskąpią

John1906 26.03.2011 20:29

Cytat:

Reprezentacja dno.
Kibole dno.
Czyli bez zmian.

Idź poczytać wybiórczą albo przerzuć się na siatkówkę :)

FraMat 26.03.2011 20:36

Postanowiłem obejrzeć dzisiaj mecz Bosnia i Hercegowina- Rumunia.
Mecz bardzo średnich drużyn
Tak sobie, żeby nie oglądac Holandii, Hiszpani, Włochów, etc.

I powiem....
jestesmy w czarnej d....
Oddajmy miejsce w Euro 2012 komukolwiek

grzesiek632 26.03.2011 21:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1069758)
To nie były warunki do grania w piłkę. Wtorkowy mecz z Grecją pokaże nam gdzie jesteśmy, a nie jakaś kopanina w minusowej temperaturze nie wspominając o tragicznej murawie. Większość pisze, że jesteśmy na dnie, bo tak naprawdę w du..e ma kadre. Dla większości liczy się klub, a nie reprezentacja.

A tam takie pieprzenie.. za przeproszeniem. Nie można dać się zwodzić za nos jak małe dziecko.
Zawsze można znaleźć wymówkę, a to murawa zła, a to za gorąco, a to trudny teren... tylko tak się składa że polska piłka od lat nie odniosła większego sukcesu i co gorsze na horyzoncie nie widać by coś się miało poprawić w tej kwestii. Brak szkolenia młodzieży bardzo szybko przyniesie "odpowiednie" plony. Zjadamy sobie pytanie dlaczego w polskich klubach jest coraz mniej zawodników legitymujących się polskim paszportem..

Po za tym że warunki były takie same dla Polaków jak i dla Litwinów, Reprezentacja Polski na rok przed jedną z najważniejszych w historii polskiej piłki nożnej imprez ( o ile nie najważniejszą ) jest kompletnie nie przygotowana pod względem taktycznym, ustawiania się na boisku, rozgrywania akcji.. Pamiętam jak dziś gdy Smuda po objęciu kadry mówił że w pierwszy rok wyselekcjonuje grupę 30 zawodników która będzie brana pod uwagę przy powoływaniu na mistrzostwa, mówił także że ostatni rok przed mistrzostwami będzie tylko zgrywaniem zawodników i wypracowanych schematów gry, że kadra będzie zamknięta pod względem personalnym.I gówno z tego wyszło. Bo co do cholery może sobie pomyśleć zwykły szary kibic z polski, gdy widzi w pierwszej 11 niejakiego Sebastiana Małkowskiego który to dopiero co zagrał w Ekstraklasie naście meczy ( kur$wa kto to jest, kim on jest żeby dostać powołanie! ). Smuda pogubił się całkowicie w tym co robi, tak naprawdę nie ma pomysłu no to wszystko, ale uparcie ciągle udaje pewnego siebie i zadowolonego gościa. Skończy się tak że wszyscy się obudzimy z ręką w nocniku z 3 przegranymi meczami na mistrzostwach i wtedy dopiero zacznie się płacz i rozpamiętywanie błędów w przygotowaniach.. Tylko wówczas będzie już troszkę za późno.. PZPN i Reprezentacja Polski - to jest chore, to absurd.
Ale ważne że leśne dziadki się cieszą z kolejnych tourne po Zjednoczonych Emiratach Arabskich...

Daja`n 26.03.2011 21:18

Jest tylko jedno pytanie kiedy przegramy z reprezentacja Watykanu?A tak poważnie to jestem załamany postawą naszej reprezentacji.

westersyl 26.03.2011 21:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1069819)
Postanowiłem obejrzeć dzisiaj mecz Bosnia i Hercegowina - Rumunia.
Mecz bardzo średnich drużyn
Tak sobie, żeby nie oglądac Holandii, Hiszpani, Włochów, etc.

I powiem....
jestesmy w czarnej d....
Oddajmy miejsce w Euro 2012 komukolwiek

Oglądałem dzisiaj Izrael, jak gdzieś pisali że w Izarelu mają 5 lepszych od Meliksona to parskałem śmiechem. Okazuje się że wyszedłem na idiotę. Oni mają 5 lepszych. ( W kestii takiej że nie szło by go upchac na żadną pozycje w ofensywie)
Oglądalem dzisiaj również Bułgarie i nie dawno Słowenię. Każda z tych drużny posiada w swoich szeregach lepszych zawodników i śmiem twierdzi że jako drużna i w kestiach takich jak operowanie piłką to dzieli nas pomiędzy nimi spory dystans.

To co Izrael grał to poezja. Podania wypieszczone, dokładnie, z pierwszej piłki itp. Brakuję im tylko trochę siły fizycznej.
Bosniaków już kiedys widziałem, super techniczni oraz dysponują dobrymi warunkami fizycznymi. Kilku znanych z Bundesligi.

AS82 26.03.2011 21:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Daja`n (Post 1069829)
Jest tylko jedno pytanie kiedy przegramy z reprezentacja Watykanu?A tak poważnie to jestem załamany postawą naszej reprezentacji.

Reprezentacja Watykanu to nas goli od 20 lat ,ale w innej dyscyplinie..

flamengista 26.03.2011 22:01

Meczu nie oglądałem, bo szkoda mi na taki pseudofutbol czasu.

Nie mogę jednak zrozumieć jednej rzeczy. Jakim cudem reprezentacja kraju organizującego EURO 2012 gra w terminie UEFA sparing z rezerwami Litwy. Co to ma być!? Bareja?

Jeszcze rok, półtora temu w planach były mecze z Niemcami, Francją, Holandią, Argentyną. Wzdychano do Brazylii. A teraz grywamy z rezerwami Litwy, którą zazwyczaj łoiliśmy niemiłosiernie. A teraz do tego dostajemy od nich łomot.

Ktoś tu niezłą kasę kosi kosztem wyników reprezentacji. Gra na pseudo-trawie z rezerwowym garniturem litwińskim - toż to są pańskie jaja. A do EURO został rok.

Powiem tak: mam nadzieję, że EURO skończy się totalną kompromitacją, która zmusi polityków do roz.duchy w PZPN. Niech po EURO nas zawieszają w rozgrywkach międzynarodowych, trzeba kiedyś tą stajnię Augiasza wyczyścić.

wiślak 86 26.03.2011 22:50

Idealista :)
Po kompromitacji nic się nie zmieni. bedzie dalej jak jest.

Ja mam tylko pytanie gdzie są teraz ci ludzie (ponad 300 000) którzy logowali się na stronie koniecpzpn i chcieli czarodzieja Smudę na trenera? tylko rozważni wiedzieli że to bedzie klops i potrzebny nam trener zza granicy (niestety w Polsce takiego teraz nie ma) i nie tylko ze względu na warsztat ale także na samodzielne decyzje.

A dlaczego gramy Litwą? bo Smuda uznał że to drużyna prezentująca poziom podobny do naszego. jak widać pomylił się niemiłosiernie. teraz największym problemem będzie znalezienie kolejnego sparingpartnera słabszego od Litwy. Chłopaki muszą się podnieść na duszy.

tofik 26.03.2011 23:00

I co taki trener z zagranicy pomoże ? Ile lat już slysze te spiewkę "zły trener, nie potrafi tego zespołu ustawić, zmotywowac, wybrać zawodników" A może wreszcie przejrzyjcie na oczy, że nie ma kogo ustawiać. Nie ma materiału by robić wyniki.

Ikki 26.03.2011 23:18

I ciekawe kto teraz będzie narzekał, że mało Polaków w Ekstraklasie? Reprezentacja Polski złożona z "najlepszych" zawodników przegrywa z reprezentantami z naszej ligi;/ Od razu widać, że są lepsi, a przy czym kosztują mniej... to po co przepłacać?
Źle się dzieje, a szans na poprawę nie widać;/

rw88 26.03.2011 23:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1069839)
Powiem tak: mam nadzieję, że EURO skończy się totalną kompromitacją, która zmusi polityków do roz.duchy w PZPN. Niech po EURO nas zawieszają w rozgrywkach międzynarodowych, trzeba kiedyś tą stajnię Augiasza wyczyścić.

Mnie też szczerze mówiąc kusi takie podejście w myśleniu o tym turnieju, ale wtedy patrzę na ogół naszej krajowej rzeczywistości i jak zwykle byłoby wiele pięknych słów o zmianach, walki z PZPN, ba! Może by nawet nas zawiesili, bo rząd by się postawił? Ale przyszła by groźba wykluczenia z rozgrywek, perspektywa, iż i tak nowy zarząd może być nie zaakceptowany nawet w dalszej przyszłości przez UEFA i by wróciło stare, na pewnych kompromisach z obu stron - "nowe" wybory ze starymi wygranymi itd.

Jedyna nadzieja to pospolite ruszenie kibiców, tych zorganizowanych, którzy mają rzeczywisty wpływ na frekwencję stadionową (a nie jakieś koniecpezetpeeny), a tym - co ogólnie rozumiem - PZPN generalnie pasuje. Wiadomo, że jakby się pojawiła idea realizacji rozwoju sportowej części futbolu, to zwykle w innych nacjach odbywa się to kosztem rozwoju "ultrasowskiej" strony futbolu i u nas zapewne byłoby podobnie.

Dla mnie idealnym kandydatem na prezesa byłby Boniek, który z pewnością zrobiłby czystki i przynajmniej jeśli nie wpłynął na jakiś szalony rozwój piłki u nas, to przynajmniej mielibyśmy organizacyjny porządek, na rozsądnym poziomie. A sam Boniek ma dodatkowo wtyki w UEFA u samej góry, więc na wiele spraw i tam miałby wpływ.

Porównajcie sobie podejście Ekstraklasy ES-A do paru sytuacji stadionowych, do reakcji PZPN-u - choćby odnośnie ostatniej kary dla Legii za derby i wszystko staje się jasne. Zresztą te wszystkie Ruski, Masioty też rozwoju nie gwarantują. I tak koło się zamyka.

Dlatego niech już lepiej zdarzy się cud i nasi dadzą nam na tym turnieju chociaż chwilę radości.

rw88 26.03.2011 23:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ikki (Post 1069861)
Od razu widać, że są lepsi/

Ciekawy wniosek, szkoda że na podstawie jednego meczu. I szkoda tylko, że taki Labukas po powiedzmy poprawnej jesieni, wiosną już siadywał w Arce Gdynia na ławce, bo jego konkurenci byli lepsi. Galkevicius również jeszcze murawy w Lubinie prawie w ogóle nie wącha, a Panka czy Kijanskas nie prezentują kompletnie NIC, co czyniłoby go lepszym od naprawdę przeciętnych zawodników z drużyn środka tabeli.

murray 26.03.2011 23:24

Trzeba ustalić, jaki jest nasz cel na Euro 2012.
Wygrana? Bądźmy poważni.
Wyjście z grupy? Już bardziej.
Brak kompromitacji? Zdecydowanie.

Przy obecnym materiale uważam, że wyjście z grupy powinno być naszym celem. Tylko potrzebna jest do tego odpowiednia taktyka. Nie możemy grać atakiem pozycyjnym przy obecnej kadrze. Powinniśmy oprzeć naszą grę na kontrach i szybkich skrzydłowych (do wyboru do koloru - Błaszczykowski, Peszko, Grosicki, Małecki). Naszą największą bolączką jest środek obrony, gdzie trudno znaleźć dobrych zawodników na tę pozycję. W dodatku obecnie filar naszej defensywy stanowią zawodnicy, którzy stwarzają ogromne zagrożenie pod własną bramką z uwagi na brak zgrania i brak jakiejkolwiek taktyki. Smuda mówi o szybkim ataku pozycyjnym, czyli"szybko podawać do rywala". Dyzma wspomina o pressingu - trzeba biegać do rywala z piłką.
Wg mnie powinniśmy grać nominalnie czwórką w defensywie, jednak tuż przed środkowymi obrońcami, dla wsparcia grać powinien defensywny pomocnik - najlepiej Darek Dudka. W ten sposób możemy uniknąć frajerskich bramek.
Ale zmiany i nowy sposób grania trzeba wprowadzić teraz, bo obudzimy się jak zwykle z ręką w nocniku. Smuda musi zostać wylany z roboty. Za niego trener z zagranicy, który będzie umiał dostosować taktykę do materiału, a nie materiał do taktyki. To powinien być ktoś z nazwiskiem, który znalazł by posłuch.
Ale skoro trenera wybiera PZPN, to nie ma na cokolwiek liczyć. Oni teraz przejmują się innym wyborem - pijemy ouzo, czy wziąć do Grecji wyborową?

For_FuN_ 27.03.2011 01:30

Moze nie mamy wybitnych pilkarzy, ale nic nie usprawiedliwia totalnego chaosu, braku taktyki, itd...nasi pilkarze biegaja po boisku, jak dzieci we mgle, a za to odpowiada selekcjoner - Smuda. Kiedy ma sie takich przecietniakow, to trenera trzeba miec dobrego, zeby osiagac jakeis wyniki. Gosc, ktory nie ma pojecia o nowoczesnym futbolu i twierdzi, ze mamy grac ofensywnie(nie majac do tego srodkow, czyli dobrych graczy), powinien byc skreslony juz na starcie.

P.S - Boisko bylo takie samo dla dwoch stron...a litwini bez problemu klepali pileczka po ziemi. Nie wspominam juz o tym, ze w zadnym meczu nasza kadra pod okiem Smudy nie potrafila grac szybko i celnie w ten sposob.

JAR0 27.03.2011 09:44

Zluzuj kolego. A wracając do tematu za kilka minut Cafe Futbol. Chętnie posłucham jak się będą pastwić nad "reprezentacją" :)

Drozd 27.03.2011 10:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pikey (Post 1069696)
Piszecie o zmianie trenera, tylko jak znaleźć kamikadze, który się podejmie tego wyzwania na rok przed Euro.
Reprezentację trzeba budować od nowa. Na turnieju w 2012 jak prawie nigdy każdy zespół będzie chciał trafić w grupie na gospodarzy:(

Reprezentacji nie trzeba budować. Cegły mamy jakie mamy, potrzeba tylko dobrego murarza potrafiącego wymieszać zaprawę która będzie trzymać cegły w kupie. Tą zaprawą jest atmosfera w drużynie, poczucie odpowiedzialności, chęć reprezentowania swojego kraju, posiadanie wspólnego celu, najlepiej ambitnego. O to wszystko musi zadbać trener. Dopiero później może zaczynać tłumaczyć jak na boisku ten cel osiągnąć. Jeżeli Smuda po takim blamażu jak z Litwą mówi w TV "zagrali najlepiej jak potrafili" to do k... nędzy niech wyp..... bo jest już trenerem kupę czasu i efektów nie widać. A jak takie słowa są budujące dla zawodników. Normalnie ręce opadają.

Jeżeli plac w kadrze będzie nie za grę i ambcję, a za nazwisko i kasę to będziemy się cieszyć z 0:2. Bo zwykle będziemy dostawać 0:4.

flamengista 27.03.2011 10:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1069854)
I co taki trener z zagranicy pomoże ? Ile lat już slysze te spiewkę "zły trener, nie potrafi tego zespołu ustawić, zmotywowac, wybrać zawodników" A może wreszcie przejrzyjcie na oczy, że nie ma kogo ustawiać. Nie ma materiału by robić wyniki.

Ej, bez przesady.

Akurat trzon kadry gra regularnie w przyzwoitych zagranicznych klubach. Plus kilku "Polaków z łapanki" będących solidnymi rzemieślnikami (Obraniak, Roger, Boenisch jak wyzdrowieje, pewnie niestety i Arboleda).

To powinno wystarczyć na grę na poziomie przynajmniej Szwajcarii podczas ostatniego Euro. A więc brak awansu z grupy, ale po ładnej grze - wstydu nie przynieśli.

Ale do tego trzeba trenera, który już ma skrystalizowaną wizję zespołu, niezbędny autorytet i który jest w stanie nauczyć grajków na zgrupowaniach parę schematów - szczególnie przy stałych fragmentach.

Ja cudów nie oczekuję, ale zawodników mamy nie gorszych, niż w czasach początkowego Leo. A śmiem nawet twierdzić, że lepszych. Choćby z napastników: trójka Brożek, Lewandowski, Jeleń daje szansę, że na Euro 2012 będziemy mieć przynajmniej jednego przyzwoitego snajpera w formie i zdrowego.

Mnie obecnie mniej martwi seria kiepskich wyników sparingów, po jeszcze słabszej grze. Tu chodzi raczej o to, że Smuda ciągle szuka nowych piłkarzy. Ok, jak się objawi jakiś talent to jasne. Ale szukanie na siłę, robienie łapanki do kadry - na to jest zdecydowanie za późno na rok przed ważną imprezą. Kadra powinna mieć już jakiś trzon oraz pokazywać pewien styl.

Liczyłem, że Smuda w kadrze postawi na swoją typową taktykę - piłkę radosną i ofensywną. Punktów w Euro nam by to nie dało, ale przynajmniej nie zagralibyśmy antyfutbolu. Tymczasem kadra nie potrafi rozegrać ataku pozycyjnego, kontr, stałych fragmentów. Nic nie ma, jak u Kononowicza.

tofik 27.03.2011 10:26

Nawet nie wiem kto jest tym trzonem reprezentacji. Bramkarz nie wiadomo kto, obrona nie mamy nikogo na poziomie, pomoc - Kuba ? Ok niezły, ale kontuzje, a często ława, kreatywnego ofensywnego pomocnika mamy ? Nie. Napastnika na dobrym poziomie ? Lewandowski może łupnąć w bramkarza co najwyzej. Jeleń ciągle kontuzjowany.
Na kimś to robi wrażenie i uważa, że stać ten skład na wygraną z kimkolwiek w grupie Euro ? Ha.
Ale zawsze będzie w kółko "słaby trener, nie potrafi dotrzeć do tych chlopaków" i tak do usranej śmierci. Śmieszne to jest i mnie odrzuca od interesowania się tą kadrą.

Drozd 27.03.2011 10:47

Szczesny.
Piszczek, Głowacki, Kokoszka, Benish
Błaszczykowski, Wilk, Matuszczyk, Małecki,
Brożek/Jeleń/Lewandowski.

Trener: Piotr Nowak.

Najbardziej ambitni z pozostałych na ławę i wychodzimy z grupy bez problemu ;)

Baala 27.03.2011 11:29

Kokoszka to ma bliżej do klubu Kokosa niż do reprezentacji ;]

wiślak 86 27.03.2011 11:41

Drozd matko!!

Kokoszka i Brożek?
Jeden nie gra drugiego sprzedanie było największym wzmocnieniem Wisły a Ty ich bierzesz do kadry.

I zawodników wcale nie mamy najgorszych potrzeba waśnie murarza który zrobi drużynę. Jakoś Leo to potrafił tylko pedały z PZPN kopali cały czas pod nim i wyleciał. nastały czasy Smudy i mamy za swoje człowiek bez pojęcia. co mecz to inni piłkarze, zamiast zgrywać ich ze sobą to on przez 2 lata szyka wzmocnień jakby klub prowadził. ja tam .......e taką reprezentację z Benischem Obraniakiem, Rogerem. Co oni mają z naszym krajem wspólnego? jak go tak bardzo kochają to dlaczego się nie nauczyli języka najpierw?

Philips.
ja wiem że jak cię 4 czarnych wyrucha to potem piszesz takie bzdety ale po takiej przeprawie odpoczywaj od kompa.

Drozd 27.03.2011 11:49

Bo do reprezentacji bliżej ma Sadlok ;). Przy dobrym trenerze Kokoszki z Sadlokiem nie ma nawet co porównywać. Tylko trzeba szukać potencjału i próbować go wykorzystywać, a nie tak jak Smuda powoływać każdego który raz kopnie prosto piłkę ale ma swojego menago który w odpowiedniej chwili działę z transferu odpali.

"wislak86" Kokoszka prosto z wakacji po tygodniu treningu będzie lepszy niż regularnie grający Sadlok. Na stoperze jest bieda bo w lidze grają obcokrajowcy, dlatego jak jekiś ma potencjał, a Kokoszka ma to trzeba go wykorzystać. Nie sądzisz że u nas by się przydał, mimo że w Polonii siedzi? A Brożek? Jest porównywalny z Lewandowskim będzie grał ten który będzie w gazie.

Kolekcjoner_23 27.03.2011 12:13

Litwini wypuścili ostatnich ośmiu polskich pseudokibiców zatrzymanych po piątkowym meczu Litwa - Polska w Kownie. Zostali przesłuchani, spisani i wypuszczeni - dowiedział się reporter RMF FM Mariusz Piekarski. Po chuligańskich wybrykach litewscy policjanci zatrzymali 61 osób.

Zobacz: fotki oraz filmy z zatrzymaniem kibiców i zamieszkami na trybunach

W drugiej połowie meczu zaczęły się kolejne zamieszki. Z polskiego sektora poleciały w kierunku policji różne przedmioty i race świetlne. Sędzia nie przerwał jednak zawodów.

IncognitoTSW 27.03.2011 12:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1069911)
Szczesny.
Piszczek, Głowacki, Kokoszka, Benish
Błaszczykowski, Wilk, Matuszczyk, Małecki,
Brożek/Jeleń/Lewandowski.

Trener: Piotr Nowak.

Najbardziej ambitni z pozostałych na ławę i wychodzimy z grupy bez problemu ;)

Kokoszkę to pominę, ale ciekawi mnie co ma Wilk czego nie ma Radosław Majewski albo Przemysław Kaźmierczak ?

wiślak 86 27.03.2011 12:30

Drozd-
Brożka porównujesz do Lewandowskiego? Wybacz ale to inna liga. Brożek to raczej okręgówka. ja to wiedziałem już kilka lat temu jak pudłował na pustaka ale był wielbiony przez kibiców więc mój głos się nie przebijał. prawda jest taka że nasz były supersnajper właśnie zakończył swoje sukcesy teraz czeka go siedzenie na ławie do końca kariery.

_ukoL 27.03.2011 12:32

Kołtoń w tym Cafe Futbol to już chyba każdego denerwuje. Dzisiaj w formie żartu dobrze mu się Hajto odgryzł tam w sprawie tego, że od dzieciństwa marzył o grze Schalke. Dzisiaj już nie ma piłkarzy z taką charyzmą jak chociażby Hajto. Same jakieś bez jajec grzeczne chłopaczki, abstynenci i w ogóle.

Drozd 27.03.2011 12:32

Dlaczego Kokoszkę chcesz pomijać? Bo nie gra w Polonii? Glik jest lepszy? Może Żewłakow :). Nie twierdzę że Kokoszka to nasze zbawienie ale Ci co grali ostatnio też nim nie są.

Wilk jest młody i dobry w destrukcji na co Kazimierczak jest za wolny, a Majewski tego nie potrafi. Majewski jest dobry albo może być dobry w grze do przodu ew. w miejsce Matuszczyka. Bo dwóch ofensywnych w środku może się skończyć dramatem.

Donki 27.03.2011 12:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez _ukoL (Post 1069937)
Kołtoń w tym Cafe Futbol to już chyba każdego denerwuje. Dzisiaj w formie żartu dobrze mu się Hajto odgryzł tam w sprawie tego, że od dzieciństwa marzył o grze Schalke. Dzisiaj już nie ma piłkarzy z taką charyzmą jak chociażby Hajto. Same jakieś bez jajec grzeczne chłopaczki, abstynenci i w ogóle.

A nawet jesli tacy zawodnicy by byli ? I tak by ich Smuda nie powołał :-/
Przyklad Malecki.

JAR0 27.03.2011 13:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez _ukoL (Post 1069937)

Też zauwarzyłem. Zawsze towarzystwo wzajemnej adoracji. A dzisiaj Romek wszystkich w***iał. :) I te jego pomysły żeby grać w Poznaniu. Ale Kowalczyk szybko go naprostował że tam nie lepsze kartoflisko jak na Litwie. Żewłakow słusznie zauważył że w kadrze brakuje takiego Sobola.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:06.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl