![]() |
Nie wiem co chciał zamanifestować. Widzę , że z Małeckiego robi się powoli taki "granat" jak z Mihajlowicia.
Ciekawe na co liczy takim zachowaniem. Dziecinada i amatorszczyzna. Może na słońcu zbyt długo siedział ? :D Z tego co kojarzę to niedawno dostał całkiiem sporą podwyżkę. Sodówa ? I taki gość ma być "prawdziwym Wiślakiem" , ręce opadają. |
Jaki wniosek sie nasuwa? nie kupujemy nikogo bo zaraz nastepni sie zbuntują że moga stracic miejsce w skladzie.Jeśli Małecki bylby normalny to jak nie gra przez runde bo stracił zaufanie trenera albo przegral rywalizacje o miejsce w skladzie idzie jego menago do prezesa i rozmawia na temat sprzedaży lub wypozyczenia a nie wali fochy bo nie zagrał w jednym meczu sparingowym od poczatku.
|
WiślakMyślenice chyba się troszkę zagalopowałeś stwierdzeniem że piłkarsko Małecki jest gorszy od Łobodzińskiego...
|
Na razie mamy enigmatyczny, bo bardzo wstrzemięźliwy komunikat klubu. I rewelacje wypisywane przez portal goool.pl, czyli odpowiednik Faktu.
Radzę więc spokojnie poczekać na dalszy rozwój wypadków. Na pewno wiadomość, że Małecki rozpoczął bunt jest fatalna. Mimo spadku formy Patryk był jednym z niewielu zawodników, którzy po wejściu z ławki dawali coś drużynie. Mamy za szczupłą kadrę, by nie przejmować się takim dodatkowym osłabieniem. Ale może jeszcze chłopak się opamięta. Z drugiej strony w tak zdecydowaną reakcję klubu nie chce mi się wierzyć. Zakaz wstępu na teren klubu to przecież uniemożliwienie wypełniania obowiązków pracowniczych i podstawa do anulowania kontraktu przez PZPN z winy pracodawcy. A ja nie wierzę w to, że nawet skonfliktowana z piłkarzem Wisła nie chciałaby zarobić na jego ewentualnym transferze. |
Jesli kopacz Malecki strzela focha,bo przegrał rywalizację z Łobodzińskim,to znaczy,że się nie nadaje do poważnej piłki.
Jesli kopacz Małecki swoim zachowaniem ma na celu wymyszenie transferu do innego klubu,to znaczy,że się nie nadaje do poważnej piłki. Tak czy siak klub nie powinien robić z siebie pośmiewiska i najbliższy sezon piłkarz Małecki powinien spędzić w ME. Może nauczy się tam jakże trudnej sztuki dośrodkowania. I jak dla mnie po dłuższym namyśle, temat Małeckiego w Wisle nie istnieje. Trzeba kogoś ściągnąć na jego miejsce, krótka piłka. Testowany przez nas Holender tez miał jakieś problemy z samym sobą,więc nikt się z nim tam nie pierniczy i musi szukać zatrudnienia w Polsce.Rozumiecie,Holender z takim CV w Polsce! Na pewne zachowania nie ma pobłażania. To jest pracownik i musi wykonywać swoją pracę,jak się nie podoba niech wykupi swój kontrakt i do widzenia. Nikt nikogo na siłę nie trzyma. |
Cytat:
Umiejętności (nawet tych"fajnych") nie można mu odmówić, ale ma momenty, ze zachowuje się, bardzo delikatnie mówiąc grubiańsko. Jest w piłce na tyle długo, że powinien wiedzieć, co taka ostentacyjna krytyka może znaczyć przede wszystkim dla niego. Wiesz, gdyby to był pierwszy raz, może jakoś to by się rozeszło po kościach. Tyle tylko, że to już powtarza się po raz kolejny. Owszem można go później tłumaczyć, że go coś bolało...tylko to chyba przewlekły ból, skoro kilka miesięcy wczesniej zmieszał z błotem kolegów oraz trenera młodzieżowej reprezentacji, później śmieciami nazywał ligowych rywali z boiska, a teraz w obecności grupy kibiców i opiniotwórczych dziennikarzy próbuje dowalić Kasperczakowi. Trenerowi, które co ciekawe sam widział dla niego miejsce na boisku w 2 połowie. To co? Miał go Kasperczak prosić, żeby łaskawie zagrał???? Czy koledzy mieli go prosić, by z nimi pokopał??? Do tego rywal też byle, jaki nie był, bo Wisła grała z mocną niemiecką drużyną. Małeckiego szkoda, bo jeżeli się potwierdzą doniesienia o zakazie, to będzie równi pochyłej. Możesz mówić, że Kasperczak mu krzywdę zrobił...być może... ale od miesięcy pisano peany pochwalne o rodowitym wiślaku, o wspaniałym charakterze i Wieroności...zagłaskano kota i tym zrobiono mu jeszcze większą krzywdę. Kto grał w piłkę, ma świadomość tego, że czasem każdemu słusznie, bądź nie, przyjdzie wrócić na ławkę… Dzisiaj ludzie zastanawiają się czy będzie mógł otworzyć drzwi do klubu. Kilkanaście miesięcy temu zastanawialiśmy się czy drużyna z nim w składzie, ogra reprezentację Arentyny z Aguero w składzie na MŚ.. nie sądzisz, że coś jest nie tak...??? Rzucił fochem w najmniej odpowiednim momencie dla wszystkich - klubu, kibiców i zawodników... kadra zespołu jest i tak zbyt mizerna, żeby jeszcze teraz takie idiotyzmy się działy... Mam nadzieję, ze Patryk wróci jeszcze na prostą, ale nie kosztem innych i nie dając pretekstu do kolejnych podziałów...chociaż czarno to widzę, bo tego typu postaw Cupiał nienawidzi... |
Życie według SKWK:
Kasperczak:Zbieramy się panowie na rozgrzewkę, Mały, Boguś, Jirsak wchodzą Małecki: Ja nie będę się rozgrzewał, bo miałem ****a grać od początku. K:Jak to kto ci tak powiiedizał? M:Ja jestem Małecki i zawsze gram od początku, aż się zmęcze i poproszę o zmianę! K:W słońcu siedizałeś bez czapki? M: Nie ****a zgredzie, mówię jak jest. Mam wyjebane na Ciebie nie gram. K:Ale nie no proszę Cię, zagraj Patryku. Proszę Prosze Proszę. M: Na kolana, i proś K już na kolanach: Proszę cię gwiazdo nasza przenajwiększa zagraj w dzisiejszym sparingu. M: No masz szczęście przyjmuję przeprosiny, zagram na lewym skrzydle, Brożka do obrony przesuń i żeby była jasność mają mi podawać wszyscy piłki, kopie wolne, strzelam karne. Jasne? K:Oczywiście proszę Pana. M: No itak ma być, teraz znikaj do szatni przekazać taktykę jaką ci przedstawiłem, żeby te ogóry wiedziały co mio mają grać. Panowie szopka przesła w kolejne stadium. Trzeba się go pozbyć, i tak w tym sezonie po tym co widać gramy o nic ewentulanie o puchary, ale jeśli on zostanie to to będzie rozkład od środka. Nowi zawodnicy on jako "stara wyg" to nie ma sensu. |
Jesli tej sytuacji zawodnik nie potrafi jasno wytlumaczyc, to nalezy go poprostu ukarac finansowo, tak jak to sie robi na calym swiecie. Nie rozumiem tez tej paniki...takie sytuacji zdarzaja sie w najlepszych klubach...taki "urok" pilki i duzej czesci osob uprawiajacych ten sport zawodowo. Niektore wrecz histeryczne reakcje, spowodowane sa raczej brakiem sympatii do Maleckiego ;)... Jopa juz nie ma, Pawelek kontuzjowany, a Diaz musi grac(z powodu polityki transferowej), wiec pozostaje Patryk(ktorego i ja nie jestem wielkim fanem, ale potrafie zachowac trzezwy osad).
|
Cytat:
Mały może i jest wyróżniającym się zawodnikiem ale w takim razie co, nie można już go posadzić na ławce rezerwowych. Zawsze Małego broniłem ale jego zachowanie jest głupie. Czy wyobrażacie sobie takie zachowanie np. Błaszczykowskiego. |
Cytat:
Rozumiem że nawet jak by Małecki przychodzi z promilami na treningi to i tak miał by grać bo przecież jest lepszy od Łobodzińskiego :lol: Chwila...Jest lepszy? czy był lepszy?.Przedłużył Ci się zimowy sen i nie zdążyłeś się obudzić na całą rundę wiosenna?Kiedy był lepszy?W czym?W napierdalaniu na wszystkich? - tak w tym jest nie do doścignięcia i tu nawet dwóch Brożków wymięka. Smuda też się uparł?Wszyscy chcą dobić biednego Patryka? Byłeś na zgrupowaniach,na treningach? - wiesz jak kto trenował? - oglądałeś mecze? - jeśli nie to przestań pisać jakiś rzeczy z kosmosu. Piłkarz jest od tego by wykonywać swoją pracę - za to mu płacą a nie za to by nie dość że rozwalać drużynę od środka, to jeszcze stawiać się do ludzi stojących wyżej w hierarchii od niego. Szczególnie że grał(zazwyczaj słabo) i nikt go nigdzie nie dyskryminował - także teraz i na tym zgrupowaniu. Z karą bym nie przesadzał, natomiast grzywna, przeprosiny i przynajmniej miesiąc w rezerwach to myślę że spokojnie powinien dostać. A i niestety tym optymistycznym akcentem zawieszam swoją działaloność na jakiś czas(nie związane to jest z dniem dzisiejszym czy coś) Tak więc do przeczytania kiedyś;) |
Cytat:
Rozumiem, że winnym zachowania Małego jest Łobodziński, który zagrał w pierwszym w składzie w Hiperważnym meczu, jakim dla Wisły jest mecz sparingowy. Zgadzam się w pełni z postem Marszałka. Jeśli Małecki poczuł, że powinien grać w pierwszym składzie, tą całą energię powinien pokazać w inny sposób, wiadomo jaki. |
Cytat:
Pisząc coś takiego wg mnie sam robisz z siebie (wiadomo co). Weź popatrz chłodno, biznesowo (tak często lansujesz to stwierdzenie) - Małecki jednak jest coś wart, czemu niby klub ma te pieniądze wyrzucać w błoto? Lepiej go sprzedać. Więc wyluzuj, miesiąc czy dwa w ME wystarcza a nie 1 rok. Albo nawet kara pieniężna. A co dośrodkowań Małeckiego - to Alvareza rozumiem od razu byś pogonił z Wisły bo On to dopiero balony strzelał:D (Małecki przy nim to mistrz dośrodkowań) |
Już czuję tą wspaniała atmosferę na najbliższym meczu.
Piłkarze wchodzą na rozgrzewkę, nie ma już w klubie Małeckiego. Trybuny: Patryk Małecki! Patryk Małecki! Patryk Małecki! |
kot był najwyraźniej na tym samym słońcu co kopacz Małeczki i co "pałany" autor tekstu ze strony SKWK.
Ja tylko mam nadzieję, że info ze strony goool jest prawdziwe. P.S. michu - a te trybuny to niby dlaczego miałby tak krzyczeć? |
Cytat:
Z resztą nie od dziś wiadomo że na Wiśle owce idą za Panem. |
no coz, jesli to sie potwierdzi z Malym to jakies 3mln euro przejdzie nam kolo nosa(w przyszlosci gdzies tyle moglibysmy wziac za niego), a i sportowo na dzis dzien siadziemy, szkoda
|
Cytat:
|
Patryk.
Jak mogłes...... |
Cytat:
Po drugie primo wcale nie musimy sportowo tracić, liczę ze wtedy kontrakt Małego zajmie inne pomocnik/skrzydłowy Po trzecie strata Małego może oznaczać tylko lepiej dla klubu, zobacz co Patryk grał na wiosne? NIC. I do tego rozwalał atmosfere na boisku i w szatni wprowadzając nerwową atmosferę. Jak dla mnie pozbycie się go wyjdzie Wiśle tylko na dobre. |
Ja myślę, że skończy się na półrocznym zesłaniu do Młodej Ekstraklasy i karze finansowej, o ile oczywiście hrabia Małecki raczy przeprosić sztab szkoleniowy i trenerów z drużyny. Jeśli nie, to wydaje mi się, że wypożyczenie/sprzedaż, ciekawe tylko ile w takich okolicznościach uda się za niego dostać.
|
Owszem, dzis by nie powachala.. ale najlepsze lata to on ma dopiero przed soba, Ty po prostu dzialasz pod wplywem impulsu, jego zachowania itp, nie oceniasz go ogolem i obiektywnie..
jeszcze o nim uslyszycie, i o cenach ktore beda sie przewijac wokol jego transferu.. szkoda ze nie bedzie to dotyczyc Wisly, chyba ze.. |
Od dawna twierdziłem, że z Małeckiego nic nie będzie. Gość ma talent bez dwóch zdań. Jego problemem jest to, że ma nie po kolei w łepetynie.
Im prędzej się go pozbędziemy tym lepiej. Cytat:
|
Jak się go pozbędą to chyba Kirm będzie musiał jechać na Litwe bo nie będzie kim grać.
|
SKWK... Oni naprawdę bronią Skorżę za mnóstwo porażek Wisły i za podjęcie pracy w stolicy... Oni bronią Małeckiego mówiąc że to wina Kasperczaka.. A Kasperczak że to zły trener dla Wisły... A Małecki jedyne co potrafi to pyskować na zawodników rywali i sędziów... Miał tak naprawdę dobrą rundę i tyle... Więc sorry... Coś mu się chyba we łbie popierniczyło... A Cupiał ma rację... Niech go wywalą na zbity pysk z Reymonta!!! Skoro pseudogwiazda odmawia gry... Dziwne że te same problemy z Małeckim zauważył chociażby Smuda... Patryk miałeś szansę być kimś dla Wisły... A dla mnie zostaniesz zmarnowanym talentem...
|
Patryk Małecki (Wisła Kraków) - 8 Goli
Marcelo (Wisła Kraków) - 7 Goli Zobaczcie sobie ile Ci zawodnicy strzelili bramek. Jednego juz na 100% nie ma z nami, niedlugo moze 3 poleci. Coś czuję powtórkę z rozrywki. |
jestem ciekaw co by SKWK napisalo gdyby sie okazało ze Patryk Małecki chciał na klubie wymusic przejscie do lepszego klubu,
kare napewno jakąs poniesie, finansowa(?) zesłanie do ME (?) lub sprzedaz do ruskich,turkow |
Jeśli prawdą jest że się Boss o tym dowiedział to Mały już może sobie szukać nowego klubu który go wykupi za satysfakcjonującą go kwotę. Co do rozwiązania kontraktu to nie wierzę Cupiał prędzej mu będzie płacić i trzymał żeby tylko go ukarać bo czymże by było rozwiązanie kontraktu to wręcz pobłażliwe zachowanie...
|
Zobacz z kim baluje na miescie Małecki to nie bedziesz zdziwiony ze go bronia.Jak dla mnie kara musi byc surowa i ostra tak żeby nastepni jak beda mieli ochote zrobic to samo to 3 razy sie najpierw zastanowili.
|
Cytat:
|
blanco- Może i ambicje ma ale nasrane w głowie też, niestety taka jest prawda :/
|
Blanco ja widziałem Małeckiego nie raz jak balował na mieście a konkretnie we Fratnicu.
|
Cytat:
O to chodzi Zbymakowi. |
Cytat:
|
Cytat:
Ambicja polega na tym, że jak mnie posadzą na ławce i dają pograć nawet 30min to wychodzę na boisko i walczę do upadłego, daje z siebie 120%, a nie strzelam fochy i obrażam się na cały świat. |
no cóż ludzie z SKWK utwierdzają mnie w przekonaniu że są oszołomami...
Cytat:
naprawdę kupił Cię tymi gadkami o miłości do Wisły??:shock: |
Ja widziałem bo był w tym samym klubie co ja-w środku sezonu.Co do całej tej sytuacji do nie zdziwie się jak go wyrzucą,bo jeszcze się taki piłkarz nie znalazł i nie znajdzie się który będzie ważniejszy od innych i całego klubu.
|
Pseudo-gwiazdorem to jest właśnie Małecki. I jeśli dzięki takim ludzią mamy coś osiągnąć to gratuluje pozytywnego myślenia
|
Cytat:
|
Cytat:
Również piłkarsko utalentowany, ale z sianem we łbie. Z wielkiego talentu stał się przeciętnym obrońcą solidnej Korony Kielce. A kiedyś sam na forum twierdziłem, chłopak zrobi wielką międzynarodową karierę. Oby Małecki zmądrzał, może jeszcze są na to szanse. |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:44. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl