Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Jak? Gdzie? Kiedy? (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Bilety (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1565)

Kosa93 10.08.2011 19:13

Tylko pomyśl, że chętnych na bilety byłoby góra 50 000 a nie jak na Euro ponad pół miliona w tym samym czasie to raz, a dwa mature też zdaję o wiele więcej osób niż byłoby chętnych na bilety.

mr_kwolf 10.08.2011 19:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kosa93 (Post 1144362)
Tylko pomyśl, że chętnych na bilety byłoby góra 50 000 a nie jak na Euro ponad pół miliona w tym samym czasie to raz, a dwa mature też zdaję o wiele więcej osób niż byłoby chętnych na bilety.

Owszem to jakiś argument tylko czy stać Wisłe na utrzymywanie takich serwerów jak organizatorzy Euro czy jednak dużo mniejszych czyli mniejsza ilość userów spowodowałaby wysypanie systemu?

_gilardino_ 10.08.2011 19:17

Wiem że na mecz z Apoelem KK nie jest wymagana ale jeśli znajomy ją posiada to mogę kupić bilet nie mając jego karty czy wtedy to jest niemożliwe?

Marcin_fan 10.08.2011 19:18

Nałożenie mimo wszystko jest! 10 sierpnia był ostatnim dniem zarezerwowanym dla karnetowców i jednocześnie 1 dniem wolnej sprzedaży.Było jakieś info o biletach? Jest szansa jutro kupić na C ??

MDW 10.08.2011 19:21

Miałem dziś chwilę czasu więc podszedłem zobaczyć na Reymonta jak wygląda sprzedaż (bilet kupiłem wczoraj w 2 minuty). Rzeczywiście takich kolejek to ja nie pamiętam. Trzeba przyznać, że w porównaniu do dawnych lat kiedy kolejka była na zasadzie "kupą mości Panowie" to teraz wyglądało to bardzo spokojnie. Widziałem jednego gościa, który chciał aby ktoś z przodu kupił mu bilet czy też aby wpuścił go koło siebie jednakże b.szybko ten pomysł został mu wybity z głowy przez inne osoby w kolejce.
Szkoda, że nie wszystkie kasy sprzedające bilety na APOEL działały non-stop (bywało, że pracowało 7-8 kas) aczkolwiek należy też pewnie zrozumieć, że osoby z kas musiały mieć jakieś przerwy. Wydaje się, że dobrym rozwiązaniem byłoby powieszenie na drzwiach do strefy lub na filarach kartek z wyjaśnieniami, że bilety na APOEL to kasy 1- 10, Zagłębie to chyba 11 a Karty Kibica robi się na pierwszy piętrze. Mimo wszystko sporo osób nie wiedziało od razu czy stać a jeśli tak to gdzie.

mkp13 10.08.2011 19:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez _gilardino_ (Post 1144365)
Wiem że na mecz z Apoelem KK nie jest wymagana ale jeśli znajomy ją posiada to mogę kupić bilet nie mając jego karty czy wtedy to jest niemożliwe?

Nie jest to możliwe. Jak ktoś ma KK to musi ona być fizycznie obecna przy okienku.

wwf 10.08.2011 19:33

Ostatni raz stałem w takich kolejkach jak kupowałem bilet na finałowy dwu mecz decydujący o mistrzostwie polski na żuzlu. Falubaz Zielona Góra - Unia Leszno.

Tylko że tam jest to tak rozwiązane że w kilku większych marketach są sklepiki klubowe, i ludzie mogą kupić bilet na mecz.

Może i u nas by się przyjeło takie rozwiązanie. 10 kas pod klubem i 5-6 punktów na mieście w większych galeriach gdzie można kupić bilet.

Pan Jotka 10.08.2011 19:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wwf (Post 1144378)
Ostatni raz stałem w takich kolejkach jak kupowałem bilet na finałowy dwu mecz decydujący o mistrzostwie polski na żuzlu. Falubaz Zielona Góra - Unia Leszno.

Tylko że tam jest to tak rozwiązane że w kilku większych marketach są sklepiki klubowe, i ludzie mogą kupić bilet na mecz.

Może i u nas by się przyjeło takie rozwiązanie. 10 kas pod klubem i 5-6 punktów na mieście w większych galeriach gdzie można kupić bilet.

Takie punkty musiałyby mieć zintegrowany system sprzedaży. Może być ciężko. Choć na AS Romie daki to radę zrobić :P

& 10.08.2011 19:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KaSzTaN (Post 1144318)
Moglbys sie cofnac wczesniej to bys wiedzial co napisalem. W tym momencie to nie jest wina klubu. Pod sprzedaz interentowa praktycznie wszystko jest gotowe - inaczej bys nie dostal loginu i hasla jak sie wyrabialo KK. Ale zeby to zadzialalo i kupujac przez internet to wszystko na stadionie musi byc spiete, a niestety Polimex (a w zasadzie jego podwykonawcy) nic praktycznie nie robia w tej kwesti.

Rozumiem. Deszczowy lipiec to również wina PX-M. Podobnie jak brak możliwości zapłacenia za bilet kartą.

Idąc tym tokiem rozumowania - to może klub powinien wstrzymać sprzedaż biletów również drogą tradycyjną skoro nie wszystko na stadionie jest "spięte".

krakus76 10.08.2011 19:39

Ktoś wspomniał że osoby z karnetami nie muszą stać w kolejce. Czy to prawda ?

Vinci 10.08.2011 19:50

Nie, trzeba stać, chociaż teraz to nie ma znaczenia, bo dzisiaj był ostatni dzień rezerwacji dla karnetowców.

Kolejka imponująca, mi zajęło jakieś 3,5h, ale przyznam, że towarzystwo doborowe i kilka fajnych osób poznałem:) Mniej więcej zaczynam rozumieć, jak to było za PRL-u, gdy rodzice w kolejkach do mięsnego czekali godzinami :)

Ktoś tu pisał o kibolskich mordach...no nie wiem, ja tam widziałem sporo osób, które raczej będą się dopiero wdrażały w klimat stadionowy. I po samych pytaniach widać było, że Wisła i sposób dystrybucji biletów, wyrobienie kart itp, to dla nich nowość.
Pozostaje wrócić do słów Basałaja: "Wróciła moda na Wisłę"...

legol 10.08.2011 19:54

Ja niestety jakoś tak w ogromie pracy przegapiłem terminy dla karnetowiczów i dziś obudził mnie news że są kolejki straszne. Z tego co wiem nie ma tak że masz karnet to nie musisz stać. Ja na szczęście spotkałem znajomego który był już przy samym wejściu bo inaczej chyba straciłbym rezerwację. Jak wychodziłem ok 19.30 to kolejka dalej ciągnęła się do Reymonta. Niestety poziom pokemoństwa w kolejce dramatyczny. Niektórych to az szkoda cytować i o ile by mi to nie przeszkadzało gdyby szli na G czy na E to oczywiście większosc deklarowala koniecznosc pojscia na C.Mam nadzieje ze patent z ludzmi ustawionymi na bocznych sektorach bedzie powtodzony bo inaczej moze byc bieda.

Oczywiscie kasa z biletami na Zaglebie nie byla jakos specjalnie oblegana.

fan01 10.08.2011 19:56

Dziwie sie, czemu jest tylko 10 czy 11 kas, a te kilkanascie stanowisk gdzie wyrabia sie KK sie marnuje...

niech juz wprowadza sprzedaz on-line, bo skoro Cypryjczycy budza takie zainteresowanie, to nie wiem jak to bedzie wygladalo jakby miala przyjechac jakac Barcelona czy Manchester...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez legol (Post 1144400)

Wydaje mi sie, ze jednak wiekszosc osob kupowalo w duecie, raczej malo kto decydowal sie na samo Zaglebie

krakus76 10.08.2011 19:59

No to pozostaje mieć nadzieję że największe kolejki były dzisia a jutro i pojutrze (np. przed meczem) można będzie kupić bezproblemowo bilet (np. 1 godzinka). Ehhh. Nauczka na przyszłość żeby kupować w terminie dla "karnetowców". I gdyby Wisła awansowała do ligi Mistrzów to aż boję się pomyśleć co będzie jak trafimy na Barcelonę. MU, itp .... Kolejki będą sięgać pod halę Wisły :) Inna sprawa że patrząc co było teraz zarząd zwiększy ilość kas ... Chociaż w Polsce do różnych rzeczy się człowiek przyzwyczaja i te 10 kas (z tego 7-8 czynnych) pewnie pozostanie.

Krav 10.08.2011 20:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez legol (Post 1144400)
Z tego co wiem nie ma tak że masz karnet to nie musisz stać. Niestety poziom pokemoństwa w kolejce dramatyczny.

Jakbyś przybył wczoraj(lub wcześniej), to byś nie stał, bo wczoraj jeszcze mogli kupić tylko karnetowcy. Ale przyznam, że takich jaj się nie spodziewałem, że takie tabuny będą Co do "innych" kupujących - tekst o Omonii N. roz"ebał mnie na łopatki:rotfl:
Cytat:

No to pozostaje mieć nadzieję że największe kolejki były dzisia a jutro i pojutrze (np. przed meczem) można będzie kupić bezproblemowo bilet (np. 1 godzinka)
- nie liczyłbym na to. Zważ, że już dzis były takie tłumy, a im bliżej meczu, tym ludzi więcej (zawsze). Poza tym niby dziś 10-ty czyli część ludzi jeszcze przed wypłatą (w sensie, że jeszcze nie mają ich na koncie), na jutro już każdy na to będzie miał. Wg mnie na C jutro już biletów nie będzie.

CH. 10.08.2011 20:02

Chyba nie sądzicie że kolejki są takie bo gramy z ... z Apoelem. Po prostu to już 4 runda i choćbyśmy grali z zespołem pokroju Skonto Rygo to też byłyby takie kolejki. W fazie grupowej (daj Bóg) będzie podobnie, bez względu na to czy będziemy grać z Barceloną czy Rubinem Kazań.

Kupować bilety na mecz z Zagłębiem!

Marcin_fan 10.08.2011 20:03

Ponawiam. Jest szansa jutro kupic na C na pucharowy ??

krakus76 10.08.2011 20:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcin_fan (Post 1144409)

A kto to wie ? Dziś bilety sa sprzedawane do godz. 22. Czekaj na komunikat na oficjalnej. Jak nie sprzedadzą wszystkich i ustawisz się jako pierwszy jutro w kolejce to kupisz.

Marcin_fan 10.08.2011 20:16

Do 22 dziś sprzedają?? a nie do 20 ?? :) Pozostaje wierzyć że jutro jeszcze zostaną jakieś...

krakus76 10.08.2011 20:18

Cytat:

Po południu Wisła poinformowała, że od czasu powrotu na Reymonta (niespełna rok temu) klub jednego dnia nie sprzedał tylu biletów. Dokładnej liczby nie sprawdzono, bo mogłoby to zaburzyć pracę systemu, który i bez tego został poddany ostremu testowi. W środę sprzedaż miała trwać do godz. 20, ale wszyscy stojący jeszcze o tej godzinie w kolejce mieli wejść do środka i tam czekać na swoją kolej. W klubie szacowano, że ostatni fani Strefę Kibica opuszczą o godz. 22. W czwartek sprzedaż zaczyna się o godz. 11.
Info z GW.

krycha 10.08.2011 20:19

Najprawdopodbniej, kumpel który jest teraz w kolejce słyszał też plotę, że do ostatniego klienta.

jaro1985r 10.08.2011 20:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcin_fan (Post 1144409)

Jest bo karnetowcy którzy nie wykupili swojego biletu tracą jutro zarezerwowane miejsce. Także jak będziesz jutro jednym z pierwszych to napewno kupisz

arth_ur 10.08.2011 20:26

Ja stałem tylko 3 godziny i 30 minut. Za głupotę się płaci. Miałem wczoraj iść, ale pomyślałem a tam z niewiastą się przejdę po bilety, kupię w 2 minutki i pójdziemy na spacer :-). Po godzinie stania ani dziewczyny ani biletu heh.

wwf 10.08.2011 20:31

arth_ur

Fajna randka.

CH. 10.08.2011 20:54

Cytat:

Mimo tego, że sprzedaż wejściówek na mecz z Apoelem Nikozja w dniu dzisiejszym dobiega już końca to kolejka do kas wcale się nie zmniejsza.

Każdy kto zdecydował się dziś na zakup biletu musiał liczyć się z tym, że stać będzie w kolejce sięgającej aż do ulicy Reymonta. Czas jaki mniej więcej trzeba było spędzić czekając na swoją kolej szacowany był na minimum 2 godziny. Mimo tego niewielu było takich, którzy z zakupu wejściówki rezygnowali.

Zainteresowanie biletami jest tak duże, że kończą się już one na niektóre sektory.

Jutro Strefa Kibica czynna jest od 11. Jeżeli komuś dzisiaj nie udało się zakupić wejściówki radzimy zjawić się przy Reymonta jutro - z każdą kolejną godziną wybór miejsc jest coraz mniejszy.

Dzisiejszy dzień był ostatnim, w którym swoje miejsca zarezerwowane mieli karnetowicze. Jutro zwolni się więc duża pula biletów na miejsca, których oni nie wykupili. Pojawią się więc zapewne bardzo atrakcyjne miejscówki, w sektorach E22, E23, E24 czy E25.

Wszystkich zachęcamy do jak najszybszego zakupu biletu. Jednocześnie przypominamy, że sektor C JEST MIEJSCEM DLA NAJZAGORZALSZYCH KIBICÓW. Bilety na sektor G są dokładnie takie same, a dodatkowo łatwiej będzie stamtąd obejrzeć prawdopodobnie atrakcyjne dla oka spotkanie z Cypryjczykami. Jeżeli więc nie jesteś pewien, czy będziesz chciał zaangażować się w doping, zrezygnuj z zakupu biletu na sektor z gwiazdą.

Każdy kto jutro pojawi się w Strefie Kibica musi mieć ze sobą Kartę Kibica ( jeżeli ma ją wyrobioną - to samo dotyczy kart znajomych). Dla tych, którzy kart nie posiadają wystarczy podać imię nazwisko i numer pesel. Dodatkowo ,aby otrzymać bilet ulgowy konieczne jest okazanie legitymacji każdej osoby, która chciałaby taką wejściówkę zakupić. Nie dotyczy to osób poniżej osiemnastego roku życia ani kobiet, którzy mają bilety ulgowe bez konieczności okazania dokumentu.
Stowarzyszenie Kibiców Wisły Kraków

Można zabrać ze sobą Karty Kibiców znajomych dla których chce się kupić bilety, nie trzeba stawiać się osobiście. To samo w przypadków NUMERÓW PESEL.

WiślakMyślenice 10.08.2011 20:56

W sobotę mam zamiar nabyć karnet na C. Mogą być jeszcze na ten sektor bilety na APOEL? Bardzo prosiłbym Pana Witka (jak i również innych statystyków) oraz tych, którzy bilety nabyli dzisiaj w ostatnich chwilach sprzedaży o informację jedynie odnośnie trybuny północnej.

Dzięki za info.

delukas96 10.08.2011 21:06

Ma ktoś jakieś info ile poszło biletów dzisiaj na Apoel?

Wiślak-1990 10.08.2011 21:07

No i jestem stalem tylko 3 h i 40 minut :D

cris21 10.08.2011 21:08

Mam pytanie: chce kupić koledze bilet na Apoel ale kolega mieszka bardzo daleko od krakowa i nie posiada karty kibica, ma skończone 18 lat. I czy związku z tym mogę mu kupić bilet podając jego dane w strefie kibica? Czy musi osobiście?
Z góry wielkie dzięki

krakus76 10.08.2011 21:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez delukas96 (Post 1144472)
Ma ktoś jakieś info ile poszło biletów dzisiaj na Apoel?

Nauczyli Cię czytać ze zrozumieniem ? Bilety mogą być jeszcze w tej chwili sprzedawana bo będą robić to do oporu tzn. do momentu kiedy znajdują się kibice w strefie kibica.

Idź na spacer i wejdź na stronę Wisły ok. 24 to pewnie się dowiesz.

Marcin_fan 10.08.2011 21:10

WiślakMyślenice: Ty chcesz kupić w sobote(!) bilet na Apoel na C ?! Ja sie boje czy jutro z rana go kupie..

arth_ur 10.08.2011 21:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cris21 (Post 1144474)
Mam pytanie: chce kupić koledze bilet na Apoel ale kolega mieszka bardzo daleko od krakowa i nie posiada karty kibica, ma skończone 18 lat. I czy związku z tym mogę mu kupić bilet podając jego dane w strefie kibica? Czy musi osobiście?
Z góry wielkie dzięki

Musisz podać Imię, Nazwisko i PESEL. Szkoda że nie czytasz tematu, wszystko jest opisane.

mkp13 10.08.2011 21:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 1144462)
W sobotę mam zamiar nabyć karnet na C. Mogą być jeszcze na ten sektor bilety na APOEL? Bardzo prosiłbym Pana Witka (jak i również innych statystyków) oraz tych, którzy bilety nabyli dzisiaj w ostatnich chwilach sprzedaży o informację jedynie odnośnie trybuny północnej.

Dzięki za info.

Szczerze bardzo wątpię.

Dziś będąc przy okienku ok 19.30 miłą Pani powiedziała, że na C3 i C4 się już skończyły a na C2 połowę zeszło. Wiem, że będę zwroty, ale naprawdę bym się nie nastawiał na zakup.

delukas96 10.08.2011 21:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krakus76 (Post 1144477)
Nauczyli Cię czytać ze zrozumieniem ? Bilety mogą być jeszcze w tej chwili sprzedawana bo będą robić to do oporu tzn. do momentu kiedy znajdują się kibice w strefie kibica.

Idź na spacer i wejdź na stronę Wisły ok. 24 to pewnie się dowiesz.

Dobra, nie spinaj tak. Chciałem się tylko dowiedzieć, czy ktoś ma jakiekolwiek dane...

Wiślacki Barwałd 10.08.2011 21:58

Masakra... 3,5 godziny stania po bilet ale i tak jest dobrze, bo byli i tacy co 5 godzin stali. Nauczka na przyszłośc żeby nie kupowac biletów w ostatniej chwili :D

Fuks 10.08.2011 22:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mkp13 (Post 1144480)

Dziś będąc przy okienku ok 19.30 miłą Pani powiedziała, że na C3 i C4 się już skończyły a na C2 połowę zeszło. Wiem, że będę zwroty, ale naprawdę bym się nie nastawiał na zakup.

Pani była miła, ale wez pod uwage, ze jutro do puli dochodzą bilety nie wykorzystane przez karnetowcow. Ja mam karnet na C3, a jeszcze biletu nie kupilem. Tak wiec jutro rano moje miejsce bedzie do wziecia.

Wojtas 10.08.2011 22:26

Spokojnie dzis wszyscy mysla o biletach zeby je zaklepac i miec spokoj.

Na Zaglebie mysle ze oprocz tych ktorzy maja karnety (liczba przyzwoita) od piatku,od soboty i przed samym meczem pojdzie napewno troche

.Placzecie ze dzis malo kupowano na Zaglebie ,a przeciez wiekszosc ma karnety ,czesc kupi bilety i bedzie ok.

LanceTS 10.08.2011 22:39

Czyli tak naprawdę najlepiej przyjechać jest jak najpóźniej.
Z tego co słyszałem i przeczytałem to jak się przyjechało o 11-12 to się czekało ok.4h. O 20 przychodzili ostatni ludzie, a koło 22 zostały im sprzedane bilety. Więc zamiast czekać 4h, to się czekało 2 razy krócej. Tak więc radzę, dla osób które nie idą na C (bo tam bilety się pewnie jutro będą kończyć), przyjść później to prawdopodobnie będą stały krócej w kolejce. Tak mi się przynajmniej wydaje.

wislak227 10.08.2011 22:40

Takie coś ode mnie...
Jestem z Zakopanego i jutro pracuję od 14. Kasy otwierają o 11, dlatego myślę, że jutro pojawię się w kolejce koło godziny 10:00-10:15. I tu moje pytanie: stał dziś ktoś od tak wcześniej? Wie ile wtedy czasu trzeba czekać?
I jeszcze takie pytanie: gdzie blisko stadionu można spokojnie stanąć autem i nie płacić? :> Bo wiem, że przed C jest parking, ale tam chyba solidnie sobie liczą :)

NHwiernyTS 10.08.2011 22:48

Ludzie stali już od 9 godziny ;) A co do parkingu to może stań na miasteczku AGH wiem, że zawsze przed meczem się tam staje i nie ma problemu.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:50.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl