Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

husarmac 15.08.2012 08:01

Jeśli ktoś przywołuje opinię Smudy o Brożku tzn. pochwały na temat Brożka itd... to chciałbym tylko przypomnieć, że Smuda zajał ostatnie miejsce w najsłabszej grupie w historii Mistrzostw Europy... więc Panowie i Panie ochłońcie i opinie Smudy włóżcie między bajki...

http://www.youtube.com/watch?v=2NJYV8Zeff8

cfa 15.08.2012 09:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1269032)
Nie jest tajemnicą, że Łysy lubi chrzanić w mediach od rzeczy.

Z drugiej strony - co drugi piłkarz ma jakieś epizody za sobą. Dostaje nagle taki więcej pieniędzy niż jest w stanie ogarnąć i wali mu w pałę, szczególnie w młodym wieku.

Probierz coś tam wspominał o "niemieckim wychowaniu", więc liczę że nie będzie z nim żadnych problemów pozasportowych. Na te czysto piłkarskie jesteśmy raczej przygotowani, ale jak by się jeszcze okazało że mu bije w czajnik...

Lepiej nie zapeszaj.

No właśnie z Sikorskim jest taka sprawa, że chyba przygniótł go trochę Wojciechowski. Ale w Zabrzu dawał chłopak radę, może wróci do tej dyspozycji i będzie z niego pożytek, a jak nie to hmm będzie statystował na ławce.

JOSE 841 15.08.2012 10:21

zawsze można zrobić klub Sikorskiego w rezerwach

Bronex 15.08.2012 10:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez husarmac (Post 1269048)
Jeśli ktoś przywołuje opinię Smudy o Brożku tzn. pochwały na temat Brożka itd... to chciałbym tylko przypomnieć, że Smuda zajał ostatnie miejsce w najsłabszej grupie w historii Mistrzostw Europy... więc Panowie i Panie ochłońcie i opinie Smudy włóżcie między bajki...

http://www.youtube.com/watch?v=2NJYV8Zeff8

Bardzo celna uwaga. W pełni podzielam.

Moja opinia na temat powrotu Brożka jest już Wam znana. Dodam tylko taką rzecz. Wielu tutaj pisze jakby to wspaniale Brożek współpracował z Meliksone, Ilievem czy Genkovem. Ja ,nauczony doświadczeniem ostatniej dekady, wiem ,że jak przyjdzie Brożek to pewnie zaraz potem odejdzie Genkov albo Melikson. Nic w przyrodzie nie ginie. Trzeba kogoś sprzedać, by komuś zapłacić.

JOSE 841 15.08.2012 11:12

Bronex zapomniałeś o Małeckim.Aczkolwiek równie dobrze może odejść ktoś z trójki Garguła-ostatni Holender-Boguski.Możliwe że Boguskiego po odejściu Ćwielonga przygarnął by Śląsk tak samo jak Gargułe a ostatniego Holendra mógłby przygarnąć ten który go ściągnął do Wisły czyli M

syryls 15.08.2012 11:52

Jaja będą jak Bednarz sprzeda Maora żeby zakontraktować Pawła

Pele_94 15.08.2012 12:06

Nie porównujcie możliwości powrotu Pawła do powrotu Żurawia, chociażby dlatego, że Żuraw gdy wracał był trochę starszy. Porównanie Kuby do Meliksona też jakoś mi nie podeszło, to inny typ zawodnika. Poza tym moim zdaniem lepszą techniką dysponuje Maor.

WislaOnly 15.08.2012 12:09

Z zakontraktowaniem Pawła różnie może być. Wiadomo co potrafi. Z nim jest jak z wieloma polskimi piłkarzami, którzy jadą za granicę i wracają z podkulonymi ogonami. Come back'i w Wiślackim wydaniu rzadko były udane. Ale w wyniku braku posiadania drugiego sensownego napastnika, obecność Brożka mogła by być zbawienna. Być może stanie się drugim Frankowskim... Ja mówię tak dla Brożka, wolę jego niż jakiegoś emeryta. Pozdro

Grantar 15.08.2012 12:25

Niby większość na forum twierdzi że wątek "Polityka transferowa Wisły" to wątek o czymś co...... nie istnieje ,
a jednak naklepaliśmy już 2000 stron !!!. :shock:
W związku z tym małym jubileuszem pozdrawiam wszystkich i gratuluje :) (?)

bonawentura 15.08.2012 12:30

Grantar, przyłączam się do życzeń. A jednocześnie życzę wszystkim, by jakiekolwiek postulaty się kiedykolwiek spełniły. Aby polityka naszego klubu dała nam upragnioną Ligę Mistrzów!

ziz99 15.08.2012 12:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1269040)
...
Zresztą nie wymagajmy od nich żeby umierali na boisku bo wystarczy że będą grali piłką i nikt serca nie będzie musiał tracic. Przez te wszystkie lata to szczerze mówiąc, mam dośc wybieganych wyników oraz ostrej walki i ambicji zamiast taktyki i umiejętności piłkarskich.
...

Chyba dwa najlepsze zdania jakie padły na forum w ostatnim czasie.

Sedno sprawy!

marcin19876 15.08.2012 12:45

A ja tam jestem za powrotem Pawła, wolę żeby taki młody Kamiński czy inny młody napastnik Wisły podpatrywał na treningach Brożka niż takiego Sikorskiego, któremu piłka po przyjęciu odlatuje na 5 metrów....

Quorth 15.08.2012 12:49

W jakiej Paweł jest obecnie formie? co osiągnął w Turcji? ile bramek strzelił? czy zna ktoś odpowiedź? pytam serio bo nie wiem. Nie śledziłem tego.

michu-k 15.08.2012 12:56

Nic nie strzelił, nic nie osiągnął, jest bez formy. Nie potrzebujemy go.

DarekW 15.08.2012 13:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Quorth (Post 1269108)
W jakiej Paweł jest obecnie formie? co osiągnął w Turcji? ile bramek strzelił? czy zna ktoś odpowiedź? pytam serio bo nie wiem. Nie śledziłem tego.

Brozek od stycznia 2011 roku pojawil sie w 27 spotkaniach na poziomie klubowym zdobywajac trzy bramki. Srednio zdobywal bramke co dziewiec meczy lub jedna na 6 miesiecy.

W kadrze szlo mu troche lepiej gdzie od stycznia 2011 roku zagral 13 razy strzelajac 3 bramki. Strzelal bramke co czwarty mecz.

W duzej czesci jego wystepy czy to w kadrze czy klubie nie byly w pelnym wymiarze czasowym.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez michu-k (Post 1269109)
Nic nie strzelił, nic nie osiągnął, jest bez formy. Nie potrzebujemy go.

Mozna dyskutowac czy go potrzebujemy jednak to ze przez ostatnie 20 miesiecy Pawel nic nie strzelil, nic nie osiagnal i to ze jest bez formy jest niestety faktem.

Pele_94 15.08.2012 14:06

Co do wyjazdu Brożka na Euro byłem przeciwny, ale jego powrót do nas bym przemyślał. Ma zagraniczne doświadczenie, wiemy że "jakieś" umiejętności posiada. Na naszą "ekstraklasę" powinno wystarczyć. Nie jest jeszcze tak stary, więc istnieje możliwość, że w naszej lidze która w tym sezonie będzie prezentować wyjątkowo marny poziom się odbuduje i będzie realnym wzmocnieniem. Poza tym dałby większe pole manewru, i w ataku i w pomocy.

syryls 15.08.2012 14:34

W czym taki Genkov jest gorszy od Brożka, przecież Paweł bazuje na zagraniach kolegów, sam bramki nie zdobędzie, a Genkov przecież też okazje wykorzysta.

rafaltwsd 15.08.2012 14:39

Ale razem ich gra by sie prawdopodobnie uzupelniala. ja bym byl za powrotem Pawła pod warunkiem Ze nikt inny nie odejdzie z zespołu

grogoriogreg 15.08.2012 14:53

Skoro mamy ponoć grać 2 napastnikami, w zamyśle Genkov + drugi, to oczywiście powinien być to ktoś obdarzony dobrą szybkością, aby się dobrze uzupełniali. Akurat w kadrze mamy wielką zagadkę Boguskiego, młodego Honduranina, który może być ciekawą opcją na skrzydła, gdzie mamy również brak zawodników i Sikorski, z którego jest zagadka jeszcze większa jak w przypadku Rafała. Jeśli uda się znaleźć pieniądze bez sprzedaży naszych czołowych piłkarzy (oddanie gdzieś Jovanicia - chyba to jedyna sensowna opcja) to chętnie widziałbym Brożka w Wiśle. Pod koniec epizodu w Wiśle, gdy grał już trochę na alibi i widoczny był brak formy nadal był gwarantem 5 goli na rundę i co tu w ogóle dużo mówić, Brożek fizycznie w dobrej dyspozycji, nawet w gorszej formie niż za najlepszych czasów, daje nam o wiele większe możliwości niż Sikorski, czy Boguski (po kontuzji - tu też należy mieć nadzieję, że w końcu wróci do swego poziomu).

jova 15.08.2012 15:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez syryls (Post 1269128)
W czym taki Genkov jest gorszy od Brożka, przecież Paweł bazuje na zagraniach kolegów, sam bramki nie zdobędzie, a Genkov przecież też okazje wykorzysta.

Podlicz im asysty. Pod względem czucia gry kombinacyjnej i stwarzania sytuacji kolegom Paweł powinien prezentować się wyraźnie lepiej niż Genkov.

tofik 15.08.2012 15:12

Paweł ma zmysł do gry w piłkę, Genkov najwyżej umie wykończyć jakąs patelnię, ale i to nie zawsze.

Zwierze 15.08.2012 15:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1269144)
Paweł ma zmysł do gry w piłkę, Genkov najwyżej umie wykończyć jakąs patelnię, ale i to nie zawsze.

Nie mam nic do Pawła, wręcz odwrotnie, chcę żeby wrócił do Wisły. Ale obawiam się, że na 10 prób Brożek by przestrzelił 8 "patelni" czyli pierwszą bramkę z Lubońskim. Nie przeginajmy w obie strony.

westersyl 15.08.2012 15:32

Cytat:

Nie mam nic do Pawła, wręcz odwrotnie, chcę żeby wrócił do Wisły. Ale obawiam się, że na 10 prób Brożek by przestrzelił 8 "patelni" czyli pierwszą bramkę z Lubońskim. Nie przeginajmy w obie strony.
Jak już tak porównujesz to:
http://www.youtube.com/watch?v=8B4AWiPLgKs wcale nie miał 8 patelni w tym meczu.
Genkova swoją strzelił jakoś barkiem w meczu z Lubońskim bo głową niestety jej czysto nie trafił, a zakładam, że chciał. Nie przeginajmy "w obie strony".

edit:
A według mnie Brożka była trudniejsza i "patelnią" na pewno nie była.

Zwierze 15.08.2012 15:40

Przyznaje się bez bicia, że nie wiedziałem że strzelił barkiem. Ale swoje zdanie podtrzymuje. Nie ma co przesadzać. A co do sytuacji co przytoczyliśmy. Bramka Brożka bardzo ładna. Ale sytuacja Genkowa trudniejsza, musiał się cofać po piłkę. A każdy kto próbował wykonać takie uderzenie wie jakie to trudne. I tutaj wracamy do meritum sprawy, że nie była to żadna patelnia.

JOSE 841 15.08.2012 15:43

Grantar jeszcze zapewne dziś dojdzie wątek Brożka i Bednarza do 2012 strony

jacekbum 15.08.2012 17:08

Wypominacie Brożkowi jak mu nie szło w Turcji,a myślicie,że gdyby strzelił te kilka bramek więcej to byłby w naszym zasięgu? nie byłoby nawet tematu,jest ogromna szansa na klasowego napastnika i trzeba z tego korzystać ,Torres w Chelsea nie mógł strzelić bramki od ponad 24 godzin na boisku a kosztował ogromne pieniądze,my mamy Brożka za darmo więc nie rozumiem waszych obaw.Wisły nie stać na klasowego napastnika co pokazało obecne okienko dlatego trzeba trzymać kciuki żeby ten transfer doszedł do skutku.

Zobaczcie sobie ile trzeba wydać kasy na napastnika który coś strzela przykład Piecha z Ruchu do wzięcia za milion euro a były już oczekiwania 2 milionów euro.Biton zdobył kilka bramek dla Wisły a koszt wykupu ogromny ,poszedł do Standardu i jakoś nie słyszałem żeby strzelał bramki.

Nawet jeżeli Brożkowi nie szło poza krajem to w Wiśle się odnajdzie i da dużo radości swoimi golami.

FraMat 15.08.2012 17:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1269150)
Genkova swoją strzelił jakoś barkiem w meczu z Lubońskim bo głową niestety jej czysto nie trafił, a zakładam, że chciał. Nie przeginajmy "w obie strony".

To chyba ślepy jestem. Ja tam widze czyste uderzenie głową

Kamson 15.08.2012 17:13

Ktoś uważa, że Wisłe stać na napastnika lepszego niż Brożek?

Czy może wolicie oglądać w akcji Sikorskiego? :D

syryls 15.08.2012 17:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jacekbum (Post 1269167)
Wypominacie Brożkowi jak mu nie szło w Turcji,a myślicie,że gdyby strzelił te kilka bramek więcej to byłby w naszym zasięgu? nie byłoby nawet tematu,jest ogromna szansa na klasowego napastnika i trzeba z tego korzystać ,Torres w Chelsea nie mógł strzelić bramki od ponad 24 godzin na boisku a kosztował ogromne pieniądze,my mamy Brożka za darmo więc nie rozumiem waszych obaw.Wisły nie stać na klasowego napastnika co pokazało obecne okienko dlatego trzeba trzymać kciuki żeby ten transfer doszedł do skutku.

Zobaczcie sobie ile trzeba wydać kasy na napastnika który coś strzela przykład Piecha z Ruchu do wzięcia za milion euro a były już oczekiwania 2 milionów euro.Biton zdobył kilka bramek dla Wisły a koszt wykupu ogromny ,poszedł do Standardu i jakoś nie słyszałem żeby strzelał bramki.

Nawet jeżeli Brożkowi nie szło poza krajem to w Wiśle się odnajdzie i da dużo radości swoimi golami.

Piech na ligę wystarczy zresztą wielu wystarczy, ktoś kopnie byle dalej Piech popędzi niczym struś pędziwiatr i strzeli gola, w Europie każdy linii defensywnej a z tego co widziałem to on chyba tyko z szybkości bramki strzela. Umówmy się to nie jest klasowy napastnik, sorry ale Boguskiego do pięt nie dorasta, bo ten przynajmniej jakoś się zaprezentował w Europie. Biton już trzymał jakiś poziom, parę bramek w sezonie było gwarantowane. Dość o nich, gdyby Brożek rozwiązał wcześniej kontrakt to moglibyśmy go zakontraktować. To też jego wina, że się nie postarał.

Lukasz 15.08.2012 17:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamson (Post 1269170)
Ktoś uważa, że Wisłe stać na napastnika lepszego niż Brożek?

Czy może wolicie oglądać w akcji Sikorskiego? :D

Ano nie stać. Ani na lepszego niż Brożek ani na piłkarza z podobnym CV czy umiejętnościami. Na Brożka też nas nie stać.

Osobiście wole oglądać w akcji Sikorskiego - może wtedy większość przejrzy na oczy jak obecna filozofia prowadzenia kubu Bednarza sprawdza się w rzeczywistości. Brożek przedłuży jedynie agonie tej farsy testów oraz mówienia A a robienia B.

Pele_94 15.08.2012 18:55

Moim zdaniem Brożek by się sprawdził w Wiśle, nie ukrywajmy ale w tym sezonie niski poziom "ekstraklasy" i tak został zaniżony. Więc Brożek przy swoich umiejętnościach, jak odbuduje kondycje i trochę się ogra może być postrachem obrońców naszej ligi kelnerów.

Dariook 15.08.2012 23:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1269177)
Ano nie stać. Ani na lepszego niż Brożek ani na piłkarza z podobnym CV czy umiejętnościami. Na Brożka też nas nie stać.

Osobiście wole oglądać w akcji Sikorskiego - może wtedy większość przejrzy na oczy jak obecna filozofia prowadzenia kubu Bednarza sprawdza się w rzeczywistości. Brożek przedłuży jedynie agonie tej farsy testów oraz mówienia A a robienia B.

Dokładnie, pora zakończyć tą farsę i pomyśleć o wzmocnieniach. Ty chyba nie do końca zdajesz sobie sprawę co sie u nas wydarzy jeśli ponownie wylądujemy za pucharami! Bo ja wiem i Bednarz jeśli nie jest ostatnimi idiotą też jest tego świadomy. Czy to naprawdę takie cięzkie do rozgryzienia? A z resztą Probierz już śpiewa ze naszym celem jest mistrzostwo i PP a Bogus wprost uwielbia tę koiłysankę, usypia przy niej jak dziecko i śpi całutki sezon.

Coś takiego jak filozofia Bednarza nie istnieje, on tylko mówi dokładnie to co chcesz usłyszeć a w rzeczywistości lepi po swojemu. Fredriksen, Głowacki, Sikorski...mało ci jeszcze? Masz młodych i głodnych wiec pd Brożka można sie już odwalić.
Ja nie rozumiem tylko jednego, mianowicie jak można być na NIE jeśli jest szansa wzmocnienia druzyny. Wam się już chyba wszystkim w głowach poprzewracało jeśli uważacie że Brożek (król stzrelców w barwach Wisły) nie powinien nas wspomóc bo bidulka Sikorski sobie nie pogra.
A co my to kur.... jesteśmy ? "Mam talent" czy klub piłkarkski do jasnej cholery.

- Jeśli młody chcesz grać to wywalcz sobie miejsce i pokaż że jesteś lepszy od tych patałachów którzy się właśnie snują po murawie. Łatwiej już nie będzie i na większych ogórów w Wisle nie trafisz !
To jest twój sezon wiec tego nie s.......... Nie zapominaj gdzie jesteś więc trenuj, ucz sie i podglądaj najlepszych. Zaciśnij zęby, żebym słyszał jak trenujesz.
No ...a teraz Idz do Brozia i Głowy , niech ci opowiedzą jak to najebani po LM na wielbłądach bez prawka jeździli. Mały też wczoraj dzwonił...

Reasumując, w drużynie występować mają najlepsi a cel ma być zawsze nieosiągalny.

pawelo84 15.08.2012 23:36

Pytanie tylko czy Brożek będzie o klasę lepszy niż Romell Quioto, bo z tego co widzę po Honduraninie to ma bardzo podobny styl gry do Brożka, a jest od niego sporo młodszy. Szkoda by transfer Pawła miał zablokować karierę tego ciekawego zawodnika.

wolfy 15.08.2012 23:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawelo84 (Post 1269231)
Pytanie tylko czy Brożek będzie o klasę lepszy niż Romell Quioto, bo z tego co widzę po Honduraninie to ma bardzo podobny styl gry do Brożka, a jest od niego sporo młodszy. Szkoda by transfer Pawła miał zablokować karierę tego ciekawego zawodnika.

:haha:

Tutaj wypadałoby zacytować Patryka Małeckiego.

Ludzie, zastanówcie się zanim coś napiszecie o napastniku którego widzieliście w życiu dwa razy. Odpowiedzi na Twoje pytanie nie zna w tej chwili nikt, bo to może być kolejny Uche, albo Beto. Koleś przyjeżdża z Ameryki Łacińskiej do Europy, co jest niesamowitym przeskokiem jeżeli chodzi o sposób gry, na dobrą sprawę nikt nawet w klubie nie wie czego się można realnie po nim spodziewać, a Ty wyjeżdżasz z czymś takim...

:facepalm:

Pablo84 16.08.2012 08:39

My nie potrzebujemy Brożka, my potrzebujemy OBRONCÓW!!!.Ludzie.Bez jaj.Nasza obrona to patologia.
Ja wiem, że najwięcej ludzi utożamia się z napadziorem i niemal traktuje go jako synonim zwycięstwa, ale kurvva...
Drużyne buduje się OD OBRONY.

Karherop 16.08.2012 09:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 1269238)
My nie potrzebujemy Brożka, my potrzebujemy OBRONCÓW!!!.Ludzie.Bez jaj.Nasza obrona to patologia.
Ja wiem, że najwięcej ludzi utożamia się z napadziorem i niemal traktuje go jako synonim zwycięstwa, ale kurvva...
Drużyne buduje się OD OBRONY.

popatrz sobie na poprzedni fatalny sezon , traciliśmy w nim tyle bramek co w poprzednich latach , natomiast strzelaliśmy 2 a nawet 3 razy mniej bramek.

Stworzyć składną obronę to nie jest problem , pokazywał to nie raz biedny Widzew , Podbeskidzie czy Górnik , w ich składach są gracze których 99% forumowiczów wyśmiałoby w kontekście transferu do Wisły.
Wystarczy solidna dyscyplina taktyczna. Zresztą naszą obronę wzmocnił Głowacki , mamy Chaveza , Bunozę , Jaliensa , Janka , Czekaja , kiedy będą zdrowi to Burliga i Jovanovic , to nam już daje 8 ludzi do grania w obronie , a i Sobolewski zagrał ostatnio na stoperze . Obrona to zresztą inna formacja niż ofensywa , tutaj zmiany przeprowadza się z konieczności . W ofensywie musimy mieć dużą alternatywę , gdy w głównej mierze bazujemy na formie danego zawodnika .

Osobiście chciałbym powrotu Brożka , ale tym samym całkowicie niepotrzebny staje się Sikorski , chyba że odpukać Boguski złapie kolejną kontuzje , bo poki co prezentuje się lepiej niż przyzwoicie.

pawelo84 16.08.2012 10:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1269234)

koleś przyjeżdża z Ameryki Łacińskiej do Europy, co jest niesamowitym przeskokiem jeżeli chodzi o sposób gry, na dobrą sprawę nikt nawet w klubie nie wie czego się można realnie po nim spodziewać, a Ty wyjeżdżasz z czymś takim...

Przeskok wielki to jest między ligą Hondurasu a bundesligą, a nie między liga Hondurasu a naszą ekstraklasą. Chyba jeszcze żyjesz sezonem 2002/2003 gdzie poziom grania w Polsce był w miarę przyzwoity i przynajmniej nie dostawaliśmy lania od drużyn z Cypru, Szwecji czy Estonii. Liga Europy i gra w niej to inna sprawa, tam często drużyny grają drugim składem, albo znaczącą liczbą rezerwowych zawodników, jak chociażby Twente czy Fulham w Krakowie. Człowieku zobacz, że teraz nasza piłka w Europie nie znaczy nic i żeby w naszej lidze błyszczeć wystarczy być w miarę szybkim, potrafić przyjąć piłkę i mieć ciąg na bramkę. Tak niestety się obniżyły wymagania i próżno teraz szukać tutaj piłkarzy klasy Żurawski czy Frankowski z sezonów 2002-2004. Uważam, że nie ma większego sensu płacić astronomicznej kasy za kontrakt dla Brożka, który w Turcji nie osiągnął NIC. Moim zdaniem lepiej poczekać rok i zobaczyć jak rozwinie się Romell, po którym widać że ma dynamikę i piłka szuka go w polu karnym. Może być z niego przyzwoity gracz ligowy, jak z Costlyego czy Chaveza.

wiertar 16.08.2012 11:13

nie dodałeś jeszcze że na Romellu jak by wypalił można by sporo zarobić, a na Pawle już nie koniecznie, bo jego wartoś już tylko bedzie spadać w dół.

bonawentura 16.08.2012 11:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1269242)
popatrz sobie na poprzedni fatalny sezon , traciliśmy w nim tyle bramek co w poprzednich latach , natomiast strzelaliśmy 2 a nawet 3 razy mniej bramek.

Stworzyć składną obronę to nie jest problem , pokazywał to nie raz biedny Widzew , Podbeskidzie czy Górnik , w ich składach są gracze których 99% forumowiczów wyśmiałoby w kontekście transferu do Wisły.
Wystarczy solidna dyscyplina taktyczna. Zresztą naszą obronę wzmocnił Głowacki , mamy Chaveza , Bunozę , Jaliensa , Janka , Czekaja , kiedy będą zdrowi to Burliga i Jovanovic , to nam już daje 8 ludzi do grania w obronie , a i Sobolewski zagrał ostatnio na stoperze . Obrona to zresztą inna formacja niż ofensywa , tutaj zmiany przeprowadza się z konieczności . W ofensywie musimy mieć dużą alternatywę , gdy w głównej mierze bazujemy na formie danego zawodnika .

Osobiście chciałbym powrotu Brożka , ale tym samym całkowicie niepotrzebny staje się Sikorski , chyba że odpukać Boguski złapie kolejną kontuzje , bo poki co prezentuje się lepiej niż przyzwoicie.

My potrzebujemy zawodników do środka pola, bo Wilk i Garguła sobie nie poradzą. Jestem tego pewien. Nie jest nam potrzebny kolejny napastnik. Bo przy dobrym zestawieniu tych graczy, których mamy w ofensywie, oni będą strzelać bramki. Po co mamy rozbudowywać do pokaźnych rozmiarów budżet(przy Brożku tak się stanie), jak my mamy luki w innej części drużyny, a mianowicie w środku pola - tutaj jest tragedia.

wolfy 16.08.2012 11:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawelo84 (Post 1269270)
Przeskok wielki to jest między ligą Hondurasu a bundesligą, a nie między liga Hondurasu a naszą ekstraklasą. Chyba jeszcze żyjesz sezonem 2002/2003 gdzie poziom grania w Polsce był w miarę przyzwoity i przynajmniej nie dostawaliśmy lania od drużyn z Cypru, Szwecji czy Estonii.

Przeskok jest olbrzymi. Tam się gra zupełnie innymi systemami gry. Nawet taki Marcelo potrzebował pół roku żeby się przestawić.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:10.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl