Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2008/2009 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4560)

mariusz.agh 26.04.2009 08:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Romek.TS (Post 712398)
dla mnie to Lech może sobie wygrać, bo i tak mają bardzo ciężkie mecze do końca sezonu i napewno coś stracą, a lepiej żeby Legia teraz straciła punkty i wtedy my przed nich wskakujemy i nawet w razie naszego remisu z Legią, siedzimy na 1.szym i pierdzimy !!

najważniejsze żebysmy wygrali wszystko do końca. wtedy MISTRZ murowany !!

Mecze Lecha:

Legia Warszawa - Lech Poznań
Lech Poznań - Ruch Chorzów
Śląsk Wrocław - Lech Poznań
Lech Poznań - Lechia Gdańsk
Polonia Warszawa - Lech Poznań
Lech Poznań - Cracovia ... i chciałbym wielce, by pasiaści właśnie pomogli nam zdobyć Mistrzostwo Polski w ostatnim meczu - no chyba by żyletki poszły w ruch :D

Mecze Legii:

Legia Warszawa - Lech Poznań
Legia Warszawa - Łódzki KS
Wisła Kraków - Legia Warszawa to trzeba wygrać
Legia Warszawa - Polonia Bytom
Śląsk Wrocław - Legia Warszawa
Legia Warszawa - Ruch Chorzów

Nasze mecze:

Wisła Kraków - Górnik Zabrze
Piast Gliwice - Wisła Kraków
Wisła Kraków - Legia Warszawa 10 maja ... KOMPLET NA TRYBUNACH I DOPING JAK JESZCZE NIGDY !!!!
Łódzki KS - Wisła Kraków
Lechia Gdańsk - Wisła Kraków
Wisła Kraków - Śląsk Wrocław ... dwa mecze przyjaźni - trzeba byc bardzo ostrożnym, by nie dać się ponieść emocjom ...

chyba remis Legii i Lecha będzie korzystniejszy. Obie drużyny stracą ważne punkty i komuś zabraknie w końcowej klasyfikacji... Nie ma co liczyć na póniejszą porażkę Lechitów.

Lucas 26.04.2009 09:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mariusz.agh (Post 715237)
chyba remis Legii i Lecha będzie korzystniejszy. Obie drużyny stracą ważne punkty i komuś zabraknie w końcowej klasyfikacji... Nie ma co liczyć na póniejszą porażkę Lechitów.

charcerzyk, załóż jeszcze trzecie konto (o ile już nie masz) i zacytuj się, że jednak wygrana Legii będzie korzystniejsza :D

Rob_Zombie 26.04.2009 09:59

Dzisiaj myślę że wygrana Legii albo remis będzie najkorzystniejszy. Choć tak naprawdę to ciężko powiedzieć. Lech wydaje się silny ale traci punkty z byle frajerami. Legia z kolei wygląda na najsłabszą z całej trójki, ale jakimś cudem wymęcza te swoje zwycięstwa. Jeśli Lech będzie grał to na co ich naprawdę stać to może wygrać wszystko do końca, z kolei Legia jak nie będzie miała tyle szczęścia co do tej pory to powinna kilka punktów jeszcze stracić. Dlatego myślę że lepiej by było gdyby to Legia po tej kolejce była przed nami.

puszek06 26.04.2009 10:11

żeby nie było tak jak w 2006 - Legia cisnęła do końca wygrywając ledwo (lub w "tajemniczych" okolicznościach) i nam pozostało skromne drugie miejsce. Koszerny Towarzysz Walter może przecież wszystko:)

Dlatego uważam że na dziś nie ma co patrzeć na innych na razie - jechać do końca i zdobyć te 15 pkt a może los się uśmiechnie (wyrówując pechowo przegrywane czy remisowane mecze w tym sezonie) i będzie majster..

prober 26.04.2009 12:21

Oczywiście, że zwycięstwo Lecha nie bedzie dobrym wynikiem dla Wisły - znowu będziemy musieli wtedy liczyć na potknięcie Kolejorza w czterech ostatnich kolejkach.

Lysy 26.04.2009 12:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rob_Zombie (Post 715263)
Dzisiaj myślę że wygrana Legii albo remis będzie najkorzystniejszy.

Żebyś nie żałował tych słów:) Legia gra brzydko, ma najsłabszą drużynę z czołówki i słabego trenera, aczkolwiek konsekwentnie gromadzi te punkciki (wystarczyła by wygrana z Lechem, obrona Częstochowy z nami i MP). Dla nas każdy wynik poza wygraną Legii jest dziś korzystny.

Genio 26.04.2009 12:28

cos pomieszales Lysy, przy zwyciestwie Lecha los naszego mistrzostwa nie zalezalby tylko od nas samych, przy zwyciestwie Legii sprawy wygladaja zupelnie odwrotnie

Lysy 26.04.2009 12:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Genio (Post 715377)
cos pomieszales Lysy, przy zwyciestwie Lecha los naszego mistrzostwa nie zalezalby tylko od nas samych, przy zwyciestwie Legii sprawy wygladaja zupelnie odwrotnie

Tak, tylko Lech gra jeszcze z Polonią W. oraz z Cracovią , i jestem wręcz pewien, że straci przynajmniej 4 punkty w tych meczach.

atomek21 26.04.2009 12:43

no chyba żartujesz. Myślisz że Craxa ugra coś z Lechem? wolne żarty...

kreseq 26.04.2009 12:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 715380)
Tak, tylko Lech gra jeszcze z Polonią W. oraz z Cracovią , i jestem wręcz pewien, że straci przynajmniej 4 punkty w tych meczach.

Usmialem sie konkretnie :) Raz ze Legia ma najslabszy sklad z czolowych druzyn, dwa ze Lech wtopi z Cracovia i z ledwo dyszaca Polonia Warszawa, ktora zamienila siekierke na kijek jesli chodzi o trenera.

Dla Wisly lepsza wygrana Legii niz Lecha bo z Leszkiem juz nie gracie i macie gorszy od nich bilans bezposredni.

Dubi 26.04.2009 12:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 715380)

kolega pomylił Craxe z wyjazdem na Śląsk.Moim zdaniem,jestem o tym przekonany, ze to Lech bedzie gubił punkty a Legia oprócz wyjazdu do nas - moze łapać komplety.Legia tego meczu nie moze wygrac - jesli chcemy zachowac WIEKSZE szanse na obone tytułu.

igortsw 26.04.2009 13:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 715391)
Dla Wisly lepsza wygrana Legii niz Lecha bo z Leszkiem juz nie gracie i macie gorszy od nich bilans bezposredni.

To wynika nawet z samej matematyki, chociaż ja i tak sądze, że Pyrą w meczu z Czarnymi Koszulami nie bedzie tak łatwo, tak samo jak nam w meczach z Piastem, ŁKS-em które mogą sporo nam namieszać, ale niestety o mistrzostwie zadecydują właśnie wyniki z takimi drużynami, a nie z kim innym.

prober 26.04.2009 13:48

Zauważcie, że mecz w Warszawie jest spotkaniem drużyny, która najlepiej w lidze gra u siebie (29 pkt w 11 meczach, 29:4 w bramkach) z drużyną, która jest najskuteczniejsza na wyjazdach (26 pkt w 12 meczach).

Co do rozważań: dawno temu już to pisałem, więc przypominam :)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez prober (Post 711523)
Załóżmy wygraną Wisły z Górnikiem... Mamy trzy warianty meczu Legia - Lech:

1) Legia wygrywa

1. Legia 53
2. Wisła 51
3. Lech 49

2) remis

1. Legia 51
2. Wisła 51
3. Lech 50

3) Lech wygrywa

1. Lech 52
2. Wisła 51
3. Legia 50

Mecze wielkiej trójcy:
26
Legia-ŁKS
Lech-Ruch
Piast-Wisła
27
Wisła-Legia
Śląsk-Lech
28
Legia-Bytom
Lech-Lechia
ŁKS-Wisła
29
Śląsk-Legia
PoloniaW-Lech
Lechia-Wisła
30
Legia-Ruch
Wisła-Śląsk
Lech-Cracovia

(dom/wyjazd, pozycje rywali w tabeli)
Legia
D 8 9 10 - trudno, żeby coś stracili
W 3 6 - trudne wyjazdy

Wisła
D 1 6
W 8 13 14

Lech
D 9 14 15 - powinni wygrać
W 4 6 - trudne wyjazdy

Najlepszy wydaje się wariant drugi. W wariancie trzecim znów musielibyśmy wyczekiwać potknięć Lecha...

Aro1234 26.04.2009 14:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 715391)
:) Legia ma najslabszy sklad z czolowych druzyn

Faktycznie, wy tacy ubodzy jesteście, tacy słabiutcy. Macie najlepszą drugą linię w lidze, do tego bardzo dobry bramkarz, świetni stoperzy, perspektywiczni Rybus i Borysiuk, na dodatek Chinyama, który załatwił wam już dobrych kilka zwycięstw... Nie narzekajcie...

Na pewno macie najsłabszych kibiców wśród czołowej trójki... tego jestem pewien.. :lol: (choć w C+ wczoraj już piali Mielcarski z Twarowskim, że "doping wraca na Łazienkowską"...). Wypadałoby mi rzec: "A nie mówiłem?" bo już wspominałem raz o tym (jak się okazało, że Legia-Lech puszczą w TVP2), że doping na Ł3 wróci tak specjalnie, pod publiczkę (podobnie zresztą jak jesienią przyjechała do Warszawy Wisła).

Martinho 26.04.2009 14:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Aro1234 (Post 715424)
Wypadałoby mi rzec: "A nie mówiłem?" bo już wspominałem raz o tym (jak się okazało, że Legia-Lech puszczą w TVP2), że doping na Ł3 wróci tak specjalnie, pod publiczkę (podobnie zresztą jak jesienią przyjechała do Warszawy Wisła).

yyy byłem w październiku na Łazienkowskiej i chyba mnie cos ominęło bo w czasie meczu dopingu ze strony Żylety nie doświadczyłem?

killzone 26.04.2009 14:36

Aro, kreseq raczej smial sie ze stwierdzenia ze Legia ma najslabszy sklad z czolówki, a taka teze postwil Łysy.

Taki mały OT ;)

ToTylkoJa 26.04.2009 14:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Aro1234 (Post 715424)
Faktycznie, wy tacy ubodzy jesteście, tacy słabiutcy. Macie najlepszą drugą linię w lidze, do tego bardzo dobry bramkarz, świetni stoperzy, perspektywiczni Rybus i Borysiuk, na dodatek Chinyama, który załatwił wam już dobrych kilka zwycięstw... Nie narzekajcie...

Na pewno macie najsłabszych kibiców wśród czołowej trójki... tego jestem pewien.. :lol: (choć w C+ wczoraj już piali Mielcarski z Twarowskim, że "doping wraca na Łazienkowską"...). Wypadałoby mi rzec: "A nie mówiłem?" bo już wspominałem raz o tym (jak się okazało, że Legia-Lech puszczą w TVP2), że doping na Ł3 wróci tak specjalnie, pod publiczkę (podobnie zresztą jak jesienią przyjechała do Warszawy Wisła).

chyba nie zrozumiałeś kontekstu wypowiedzi kresqa.

po drugie, niech Ci będzie, że jeśmy najsłabszymi kibicami wśród czołowej trójki (dodaj tylko, że u siebie, bo na wyjezdzie już bym tego nie powiedział i chyba wiesz, kto jest niżej od nas ;)) Bez złośliwości. Wszystko jak na razie zmierza do zakończenia konfliktu, ale jak będzie, to się okaże. PS ale oprawy i tak mamy na wyższym poziomie (mimo protestu) wg głosowań ultrasów :-p

Aro1234 26.04.2009 14:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez killzone (Post 715431)
Aro, kreseq raczej smial sie ze stwierdzenia ze Legia ma najslabszy sklad z czolówki, a taka teze postwil Łysy.

Taki mały OT ;)

Zwracam honor. Nie spojrzałem na wypowiedź łysego. Z jednej strony słusznie, bo pier... głupoty, z drugiej zaś lekko się skompromitowałem :P

ToTylkoJa - mówisz mam rozumieć o oprawach z czasów, kiedy jeszcze zarząd wam nie przeszkadzał? :>

puszek06 26.04.2009 14:56

ech... chyba za duże przywiązanie do baloników i rac się zrobiło, by mówić że Legia ma najsłabyszych kibiców w tej trójce:)

Co do dzisiejszego meczu to gdybać można ile wlezie, powiedział ktos kiedys mądrze, że majstra nie zdobywa się wygrywając kilka najważniejszych meczy, ale wygrywając teoretycznie ze słabszymi przeciwnikami. Gdyby Wisła nie miała choć 1/3 idiotycznych wtop (naprawde kretynskich) z Cracovią, ŁKSem, Śląskiem itd to nie musielibyśmy się dziś w matematyków bawić...

kreseq 26.04.2009 14:59

Kazdemu zdaza sie czasami zle cos przeczytac ;)

Co do tego kto lepszy,gorszy...darujcie sobie. Najwazniejsze by doping byl bo mozemy zbyt szybko skonczyc jak zachod...bo ze tak skonczymy to niestety pewne :/

Mamy swietne oprawy i doping ze strony Wisly,Lecha,Legii i innych, mamy tez Cracovie i Polonie Warszawa :P

Jakos na zywca bardziej mi sie podobala atmosfera w Krakowie niz w Poznaniu, o Warszawie nie wspomne bo teraz przez dluzszy czas trudno bedzie o cos "z przyp***". Stadiony beda wykonczone, wszystkie sprawy klub<=>kibice wyjasnione i wtedy bedziemy mogli cos wiecej powiedziec :)

Dzisiaj kolegow z Poznania czeka male, skromne, jednostronne...piekielko :) TTJ na mecz !!!! :) Do zobaczenia po .... mam nadzieje wygranym przez Legie meczu z Leszkiem.

Aro1234 26.04.2009 14:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez puszek06 (Post 715442)
Gdyby Wisła nie miała choć 1/3 idiotycznych wtop (naprawde kretynskich) z Cracovią, ŁKSem, Śląskiem itd to nie musielibyśmy się dziś w matematyków bawić...

To samo można powiedzieć o naszych największych rywalach w kontekście walki o mistrza. Przecież prostym jest, że każdy zespół gdzieś kiedyś punkty zgubić musi, a tak naprawdę, zarówno mecz z Legią, jak i z Piastem, ma takie samo znaczenie - do zgarnięcia są 3 pkt..

puszek06 26.04.2009 15:07

zgubić jak zgubić.. nie pamietam żeby był sezon gdzie Wisła traciłaby punkty w takiej ilości meczów gdy była drużyną zdecydowanie lepszą.. nie mam na myśli meczu z Lechem.. ale np wspomniany ŁKS, Bełchatów, Cracovię.. Przegrane we Wrocławiu(sędzia) pechowa Warszawa z Legią, Ruch na Śląski,,, jasne że nie każdy mecz wyjdzie ale w tym sezonie czasem miałem wrażenie że jakies fatum.. choć może to moja subiektywna ocena

BTW - pytanie do warszawiaków, pewnie zostane zjechany że było milion razy ale naprawde nie widziałem - gdzie Legia będzie rozgrywać swe mecze podczas remontu stadiony jak wyburzać będą krytą?

HanysKce 26.04.2009 15:15

witam po długiej przerwie (nie miałem dostępu do internetu)

z mojego punktu widzenia, mistrzem Polski zostanie Wisła, a to dlatego, że w swoim składzie ma najlepszych piłkarzy i ewidentnie rozpędza się w końcówce sezonu! Lech nie wygrał już o 5 meczy! Legia gra prawdziwą kaszanę, a tylko Wisła idzie jak burza...

Pozdrowienia z Katowic

Aro1234 26.04.2009 15:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez HanysKce (Post 715452)
Lech nie wygrał już o 5 meczy!

Coś ci się pomieszało. Lech wygrał ostatnio z Piastem Gliwice, czyli 2 tygodnie temu...

Twoje nadzieje w związku z Mistrzostwem dla Wisły bardzo mnie jednak cieszą... :-)

Ribas 26.04.2009 15:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez puszek06 (Post 715450)

BTW - pytanie do warszawiaków, pewnie zostane zjechany że było milion razy ale naprawde nie widziałem - gdzie Legia będzie rozgrywać swe mecze podczas remontu stadiony jak wyburzać będą krytą?

Na Łazienkowskiej 3

mariusz.agh 26.04.2009 15:48

http://www.justin.tv/rebelpluss

krwawy 26.04.2009 15:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez puszek06 (Post 715450)

Krytej nie będą burzyć tylko przebudowywać bo to zabytek...
Do końca nie jestem pewien ale chyba budowa nie będzie przeszkadzać w rozgrywaniu meczy na Ł3.

szprotson 26.04.2009 15:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mariusz.agh (Post 715469)
prosze o link do transmisji

tvp2

..............

killzone 26.04.2009 15:56

Nie bedzie przeszkadzac w rozgrywaniu meczów gdyz w trakcie przebudowy krytej, beda otwarte te trybune ktore teraz sa budiowane.

mariusz.agh 26.04.2009 16:06

powiem ze wyjatkowo dobrze doping słychać...
w ty z Wisły tak nigdy nie pokazują...

ale jaja z tym stadionem na Łazienkowskiej, 3 trybuny budowane, jedynie ta kryta muzealna otwarta i da się mecze rozgrwać o jednaj trybunie.
u nas juz 2 trybuny stoją, a i tak musimy się przez rok tułać .... nie kumam tego jakoś...

harthausen 26.04.2009 16:09

jakakolwiek ocena dopingu audio na podstawie relacji z TV to nieporozumienie i pomyłka. Albo jest się na stadionie i wszystko się widzi słyszy samemu albo jest się zdanym na sztuczki realizatora dźwięku.

diablo885 26.04.2009 16:14

chinyama.. 1:0

iiYama 26.04.2009 16:14

Murzyn dla Legii strzelił bramę

atomek21 26.04.2009 16:14

czy oni nie mają innych zawodników do strzelania goli?!

mariusz.agh 26.04.2009 16:14

ciekawe jak głośno zaklął Paweł po tej bramce ?! :P

kpn 26.04.2009 16:15

No niezle niezle. Legia dyktuje tempo gry

Tylko_Wisła! 26.04.2009 16:15

I tak Brozio będzie królem strzelców.

jaitylkoja 26.04.2009 16:15

1-0 :D
10 znaków

iiYama 26.04.2009 16:16

Za taką próbę wybicia jaką przed momentem zaprezentował Jan Mucha na Pawełku sucha nitka by nie została...

Tylko_Wisła! 26.04.2009 16:19

Co ten murzyn ma na głowie ??

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:58.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl