Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w mediach (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=2620)

Skawua 18.09.2018 08:26

Ten materiał niespecjalnie mnie zaskoczył,ale śmieszy mnie próba negowania że szarksy nie mają wpływu na działanie klubu.Jednak dziwi mnie czemu Jadczak publikuje tylko 10% które i tak są raczej wiedzą ogólnie znaną,przynajmniej w Krakowie.Zastanawiam się czy przypadkiem nie kontaktował się z cbś-ami i nie został poproszony o nie ujawnianie więjkszej ilości materiału ze względu na prowadzony śledztwo?Albo liznął temat i podejrzewa że jest tego więcej tylko nie wie jak się do tego dostać i z pomocą cweli z tvn-u trąbi o potężnym sklandalu w Krakowie choć,jak wspomniałem wcześniej nieczego nowego nie odkrył.

Mimo wszystko szkoda że w takim momencie głośniej mówi się o takich sprawach,szkoda też że pomimo wszystko wielu nie skłania się do żadnej refleksji nad klubem i idzie w zaparte że wszystko jest ok,że to celowy atak na klub itd.

Gradzik 18.09.2018 08:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rav (Post 1514649)
Pół miliona?!?! Przez 8-10 to przemnóż!
CanPack to w skali całej swojej działalności w Wiśle sponsor porównywalny z Cupiałem. I działający w przejrzystszy sposób, bo przekazują kasę rok do roku a nie jakieś pożyczki, które finalnie trzeba było umarzać czy tam robić jakieś inne operacje.

Szczerze mówiąc to nie wiem ile... wiem, że siatkówka jest dużo mniej, kapitałochłonna ale i mniej się na niej zarabia, podczas meczów siatki nie leci tyle k i ch i nie slyszalem o wyrzuceniu polskiego zespołu z rozgrywek eurpopejskich przez kibiców.

sandomingo 18.09.2018 08:43

Przeczytałem wczoraj ten artykuł na WP i zwłaszcza jeden akapit zwrócił moją uwagę:

"(...)Do przejęcia klubu Sharksi zrobili sekcję Trenuj Sporty Walki. Iluś tam członków mieli i przegłosowali zwykłych ludzi. No i wykańczali tych, którzy nie byli za nimi. Przejęli Wisłę i chcieli, żeby klub normalnie działał. Nie liczyli przy tym na specjalny zarobek. Do klubu dokładali. "Misiek" z "Zielakiem" podzielili się kosztami, chyba po kilka milionów wyłożyli (...)".

1. Z oświadczenia TS, którego nie ma podstaw kwestionować (podane w nim fakty są do sprawdzenia w KRS) wynika, że o żadnym przegłosowaniu nie mogło być mowy.

2. Gdzie się.podziały te miliony, które za przejęcie klubu zapłacić mieli "Misiek" i "Zielak"? Komu oni te pieniądze zapłacili? Możliwości są dwie:
a) Telefonice - odpada, umowa pomiędzy TS a Telefoniką zakłada odroczone płatności, zabezpieczone na prawach telewizyjnych
b) Meresińskiemu - raczej nieprawdopodobne...Skoro umowa została zawarta pomiędzy TS a Telefoniką to znaczy, że wcześniejsza umowa pomiędzy Telefoniką a kolarzem została w jakiś sposób anulowana/unieważniona.

W sprawozdaniach finansowych ani S.A. ani TS za 2016 r. nie widać tych milionów od osób fizycznych w formie jakiegokolwiek wkładu.

Czyli cała główna teza artykułu - "klub przejęty przez gangsterów" nie ma podstawy, oparcia w twardych faktach.

rozarian 18.09.2018 08:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PSYCHOLTSW (Post 1514648)
@Gradzik a czy ten trener czasem Cię nie skrzywdził, nie dotykał Cię, nie powiedział Ci że grasz jak ciotunia czy coś w ten deseń? zachowujesz się jak rasowy frustrat, chwalisz się zarobkami i inteligencją a hołota piszesz przez "CH", używasz Caps locka..

On tylko swoim tekstem wskazał na kolejną patologię, której łaskawie nie wymienił w swoim poście. Patologię w szkolnictwie :haha:

rav 18.09.2018 09:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gradzik (Post 1514651)
Szczerze mówiąc to nie wiem ile... wiem, że siatkówka jest dużo mniej, kapitałochłonna ale i mniej się na niej zarabia, podczas meczów siatki nie leci tyle k i ch i nie slyszalem o wyrzuceniu polskiego zespołu z rozgrywek eurpopejskich przez kibiców.

A co to ma do rzeczy? Właśnie widzę, że nie masz pojęcia. Fakty są takie, że CP przekazuje 4-5 mln na koszykówkę co roku i jako sponsor nie przejmuje innych wpływów jakie generuje sekcja. Od nastu lat współpracują z TS, widzą jak to wygląda od środka, także od 2013 roku, i jakoś te umowy rok do roku przedłużają. I jeśli w końcu odejdą to nie przez to co się dzieje w środku tylko przez to jak się o tym mowi na zewnątrz.

wiesniak842 18.09.2018 09:10

A dodajmy jeszcze, ze przewaznie na zewnatrz najwiecej do powiedzenia maja ci, ktorzy nie wiedza co sie dzieje w srodku...

domin_czyzyny 18.09.2018 09:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rav (Post 1514654)
A co to ma do rzeczy? Właśnie widzę, że nie masz pojęcia. Fakty są takie, że CP przekazuje 4-5 mln na koszykówkę co roku i jako sponsor nie przejmuje innych wpływów jakie generuje sekcja. Od nastu lat współpracują z TS, widzą jak to wygląda od środka, także od 2013 roku, i jakoś te umowy rok do roku przedłużają. I jeśli w końcu odejdą to nie przez to co się dzieje w środku tylko przez to jak się o tym mowi na zewnątrz.

nigdy nie było opcji przejęcia sekcji koszykówki kobiet przez C-P ? Pytam bez spiny. Wtedy by mieli czystą sytuacje.

1q2 18.09.2018 09:34

Ten koleś jest obłąkany, wzięli sobie klub, dali po kilka baniek, chcieli wykopać zwłoki człowieka i powiesić na płocie, przed derbami wykosić(dosłownie) i spalić rakietnicami 2k. judaszy, brat Miśka zachwycony że 7 lat będzie w pierdlu siedział...
On faktycznie nie kłamał że w material ma tylko 10 procent. Teraz dorzucił drugie 10, ja się zastanawiam co dalej?

Chcieli kupić CR7, helikopterem odbić brata Miśka by ten mógł sobie w niego rzucić nożem?
Porwać F16 i zbombardować stadion sąsiadki? a może misja samobójcza, wbić się w niego samolotem pełnym ludzi?
Kupić 100 dronów, uzbroić je w maczety i skierować je w sektor gości na derbach?

MaLk 18.09.2018 09:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gradzik (Post 1514642)
Zaraz zaraz, czy obawia się Pan odpowiedzialności prawnej klubu czy strat wizerunkowych?

Strat wizerunkowych niespecjalnie, bo materiał nie wniósł niczego nowego. Sądzę nawet, że w tym akurat zakresie nie da się już pogorszyć sytuacji, a poprawa jest możliwa tylko pod warunkiem zmiany właściciela klubu, co na tę chwilę jest raczej nierealne.

Cytat:

Kobieta najpierw broni pseudokibola w sądzie, a potem jest prezesem klubu, na którego meczach lubi on zrobić sobie rozpierduchę. Toż to zbieg okoliczności! Spośród dziesiątek adwokatów krakowskich akurat ta Pani zostaje prezesem i z pewnością nie uległa wpływom jednego ze swoich lepszych klientów (ani to jakaś sławna prawniczka, pewnie istotną część jej zarobków stanowiło honorarium za reprezentowanie misia i jego kolegów).
Ani ona adwokat, ani Miśka nie broniła. Reprezentowała go w procesie cywilnym, nie karnym, na dodatek takim, w którym to nie Misiek był stroną "atakowaną", tylko on pozywał. I to akurat niczym patologicznym nie jest. Taki zawód...

Gradzik 18.09.2018 09:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PSYCHOLTSW (Post 1514648)
@Gradzik a czy ten trener czasem Cię nie skrzywdził, nie dotykał Cię, nie powiedział Ci że grasz jak ciotunia czy coś w ten deseń? zachowujesz się jak rasowy frustrat, chwalisz się zarobkami i inteligencją a hołota piszesz przez "CH", używasz Caps locka, może jednak przestań wylewać frustrację w internecie i zamiast tego idź do specjalisty? Poza tym nie wiem jak Ty się nie boisz tak pisać jak Kibole/bandyci nawet wybory mogą wygrać... lepiej wyjedź z Polski, bo oni Cię znajdą i co wtedy? co im powiesz?

P.S. Jadczak się ośmieszył tym artykułem, który m.in. ja wrzuciłem a Wy się tasujcie do tego jak macie ochotę,bo ja z głupotą i pomówieniami walczę... powtarzam, gdyby to było rzetelnie i obiektywnie przygotowane, to nawet szacunek ale to jest gniot, coś co ma uderzyć w Wisłę i jej kibiców a nie naświetlić pewne systemy działające w naszej piłce klubowej. także tania sensacja i chęć dowalenia Wiśle a nie dziennikarstwo śledcze na poziomie. cieszę się, że Sz.J. popełnił ten artykuł, bo teraz jest dużo łatwiej go ośmieszać.

Czep się jednego błędu ortograficznego... brawo... swoje inwektywy o tym jak było w moim przypadku schowaj w przednią część gaci bo zostało ci tam dużo miejsca. Nadal łaź sobie na mecze oglądać kopaninę na poziomie drugiej klasy rozgrywek z innych krajów. A tak na poważnie spójrz chłopcze prawdzie w oczy i zastanów się w jakim miejscu jest polska piłka i jej cząstka Wisła Kraków. A teraz idźmy dalej, spójrz na swoje życie i odpowiedz sobie na pytanie czemu się tak tym wszystkim jarasz, czy czasem nie jest to ucieczka od innych spraw... cieszyć się z gola przeciwko Sandecji Nowy Sącz, jaki jest koszt alternatywny? A teraz pędź na google.pl ELO

szym_ek 18.09.2018 09:58

Robi się z tego coraz lepszy scenariusz na film...

Albo Jadczak ma baaardzo bujną wyobraźnie albo to były jakieś chore rozkminy przy srogiej imprezie których i tak nikt nie brał na poważnie. Oprócz Jadczaka.

Wykopanie ciała po roku od pochowania ... ja pier...

Gradzik 18.09.2018 09:59

Nie zmienia to faktu, że łączą ich relacje polegające na daleko idącym zaufaniu.

Gradzik 18.09.2018 10:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1514652)
Przeczytałem wczoraj ten artykuł na WP i zwłaszcza jeden akapit zwrócił moją uwagę:

"(...)Do przejęcia klubu Sharksi zrobili sekcję Trenuj Sporty Walki. Iluś tam członków mieli i przegłosowali zwykłych ludzi. No i wykańczali tych, którzy nie byli za nimi. Przejęli Wisłę i chcieli, żeby klub normalnie działał. Nie liczyli przy tym na specjalny zarobek. Do klubu dokładali. "Misiek" z "Zielakiem" podzielili się kosztami, chyba po kilka milionów wyłożyli (...)".

1. Z oświadczenia TS, którego nie ma podstaw kwestionować (podane w nim fakty są do sprawdzenia w KRS) wynika, że o żadnym przegłosowaniu nie mogło być mowy.

2. Gdzie się.podziały te miliony, które za przejęcie klubu zapłacić mieli "Misiek" i "Zielak"? Komu oni te pieniądze zapłacili? Możliwości są dwie:
a) Telefonice - odpada, umowa pomiędzy TS a Telefoniką zakłada odroczone płatności, zabezpieczone na prawach telewizyjnych
b) Meresińskiemu - raczej nieprawdopodobne...Skoro umowa została zawarta pomiędzy TS a Telefoniką to znaczy, że wcześniejsza umowa pomiędzy Telefoniką a kolarzem została w jakiś sposób anulowana/unieważniona.

W sprawozdaniach finansowych ani S.A. ani TS za 2016 r. nie widać tych milionów od osób fizycznych w formie jakiegokolwiek wkładu.

Czyli cała główna teza artykułu - "klub przejęty przez gangsterów" nie ma podstawy, oparcia w twardych faktach.

Żeby przejąć coś z długami nie trzeba wydawać większej gotówki.

MaLk 18.09.2018 10:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gradzik (Post 1514661)
Nie zmienia to faktu, że łączą ich relacje polegające na daleko idącym zaufaniu.

Oczywiście. W danej sprawie. Dlatego zawód radcy prawnego należy do grupy zawodów zaufania publicznego. Idzie się do takiego właśnie dlatego, że się ufa w jego kompetencje, należytą staranność oraz obowiązek zachowania tajemnicy zawodowej. Każdego radcę łączy z danym klientem szczególnego rodzaju zaufanie. Co bynajmniej nie oznacza, że radca staje się "wspólnikiem" w sprawie albo że przylepia mu się zła sława klienta.

PSYCHOLTSW 18.09.2018 10:09

@Gradzik potwierdziłeś tą wrzutką, że masz jakiś poważniejszy problem :) tak jara mnie Wisła i tego się nie wstydzę, bo to część mojego życia, niezapomniane chwile i dużo emocji oraz wspomnień, Ty tego jednak nie zrozumiesz nigdy, bo dla Ciebie Sz.J. zrobił dobry materiał :) wracając jednak do tematu, takie materiały nie mogą powstawać na trzeźwo, nie ma takiej możliwości... tylko jaki poziom prezentuje redaktorek, skoro się pod tym podpisuje imieniem i nazwiskiem :)

sandomingo 18.09.2018 10:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gradzik (Post 1514662)
Żeby przejąć coś z długami nie trzeba wydawać większej gotówki.

Niekonieczne - to raz. Brak bieżącej płynności nie oznacza automatycznie, że firma nie ma wartości.

Po drugie ale przede wszystkim - w tym artykule/wywiadzie stoi jasno napisane, że "Misiek" i "Zielak" wyłożyli na przejęcie klubu "po kilka baniek". Biorąc pod uwagę to, co napisałem w poprzednim poście nakazuje to traktować te wywody jako niepoważne

rav 18.09.2018 10:29

Jak czytam o wyłożeniu na przejęcie klubu "kilku baniek" równocześnie wiedząc, że pieniądze na urządzenie siłowni pochodziły z pożyczki, to, delikatnie mówić, coś mi się nie zgadza.

pepe72 18.09.2018 10:32

O ile TVN sili się na trzymanie faktów - "świadków TVN" nie ejst zbyt wielu, to WP już raczej jedzie po bandzie, bez żadnej weryfikacji.

iiYama 18.09.2018 10:34

Kolejny artykul: "Gazeta Krakowska": Majchrowski odcina się od sprawy bandytów w Wiśle Kraków

Dalej:
Jak jednak przypomina Marcin Banasik na łamach "GK", to gmina na mocy umowy z 2007 r. oddała w użytkowanie wieczyste na rzecz TS Wisła działki przy ul. Reymonta oraz sprzedała prawo własności posadowionych na tych nieruchomościach budynków i urządzeń. Zgodnie z umową tereny te powinny służyć celom sportowym. "A tymczasem rządzą tam kibole. Część pomieszczeń była im wynajmowana" - czytamy.
Piłkarska drużyna gra z kolei na stadionie wynajmowanym od miasta. Prezydent Majchrowski nie zamierza wypowiedzieć im umowy mimo niepokojących sygnałów, bo - jak pisze "GK" - "uważa, że nie można eliminować sportu, bo coś złego się dzieje w klubie".

P.A.R.A.N.O.J.A

sandomingo 18.09.2018 10:36

Twierdzeniami o "wyłożeniu kilku baniek" oraz "przegłosowaniu" na walnym przez sekcję TSW artykuł został zdyskredytowany. Są to dane, które można sprawdzić w publicznie dostępnych dokumentach, więc pojawia się pytanie, dlaczego autor to przemilczał?

Przechodząc do sensacyjnego wątku związanego z chęcią przeprowadzenia "ekshumacji" rok po pogrzebie - średnio doświadczony biegły z zakresu medycyny sądowej wykluczy możliwość realizacji opisanego w artykule/wywiadzie celu mając na uwadze proces rozkładu zwłok...

krakus76_ 18.09.2018 10:45

Bo te miliony pochodziły z Rzymu. Włoski kapitał zainwestował w Wisłę :)

Każdy podobny "artykuł" powoduje że robi z siebie błazna.

ps. Słyszałem że Jadczak planował ściągnąć z Ameryki Południowej kilkaset ton kokainy, ale w ostatnim momencie coś nie wyszło. Nie wiem od kogo to usłyszałem i kiedy ale coś w tym musi być.

regan 18.09.2018 10:56

Mam takie wrażenie że jest to chyba faktycznie gra o tereny warte kilkadziesiąt milionów złotych.

BlurgH 18.09.2018 11:00

Zwłaszcza, że atrakcyjnych terenów w KRK coraz mniej...

Tylko kto za tym wszystkim stoi ?

PSYCHOLTSW 18.09.2018 11:05

pewnie jakiś deweloper, przy czym najpierw to miasto uzyska teren a później przekaże komuś dobremu :) pisałem, że to gra o tereny już dawno temu i chyba jednak miałem rację... wystarczy kilka bloków ewentualnie hotel, teren jest w atrakcyjnym miejscu i już ktoś zarobi krocie.

Gradzik 18.09.2018 11:09

To normalne, że niektóre informacje są ubarwione/przebarwione. Reporter nie ustrzegł się też błędu/brzydkiej zagrywki polegającej na zanonimizowaniu nazwiska członka zarządu. Nie zmienia to faktu, że reportaż pokazał co najmniej kilka bardzo podejrzanych powiązań oraz zdarzeń (powiązanie misiek-p.prezes, spalenie auta kogoś z SKWK, pokaz treningu bojówki). Moi przedmówcy być może są przyzwyczajeni do takich klimatów, być może Krakowianie również. Dla pozostałych jest to olbrzymi szok, a dla Wisły potężny cios wizerunkowy. Ludzie spójrzcie na to z boku - policja wjeżdża do budynku klubowego i wynosi lewe szlugi! Co się jeszcze musi stać, żebyście stwierdzili, że coś jest na rzeczy? Że trzeba oczyścić nasz ukochany klub z tego bagna? Kilka wygranych meczów z rzędu przysłoniły Wam ogólny obraz?.....

krakus76_ 18.09.2018 11:09

Zawsze mnie zastanawiała w jakim zakresie Gazeta Krakowska jest partnerem medialnym Wisły Kraków. To samo Dziennik Polski bo to ta sama grupa medialna.

Dziwne "partnerstwo".

Gradzik 18.09.2018 11:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PSYCHOLTSW (Post 1514673)
pewnie jakiś deweloper, przy czym najpierw to miasto uzyska teren a później przekaże komuś dobremu :) pisałem, że to gra o tereny już dawno temu i chyba jednak miałem rację... wystarczy kilka bloków ewentualnie hotel, teren jest w atrakcyjnym miejscu i już ktoś zarobi krocie.

Akurat temat gruntów jest mi trochę znany. Najcenniejsze są grunty od strony Błoń, tam wszystkie działki są pod planem z przeznaczeniem na działalność hotelarską i są sprzedawane za grube miliony. W księgach wieczystych jest sporo niewykonanych wniosków. Chodzi o działki sąsiadujące z Błonia Park :)

crux.a 18.09.2018 11:17

Bardzo dobrze się stało, że doszło do publikacji. To nie jest poważny materiał - co każdy teraz może sam sobie sprawdzić.

TS powinno przede wszystkim zażądać sprostowania nieprawdziwych informacji o rzekomym przejęciu formalnej władzy przez przedstawicieli sekcji kickboxingu. Są twarde dane, które jednoznacznie przeczą "rewelacjom" red. Jadczaka - a przecież rozpowszechnianie tych kłamstw bardzo szkodzi klubowi.

Nieformalne powiązania z kibolską patolą to zupełnie inna sprawa, powszechnie znana. Wisła jest w tym zakresie OFIARĄ niemocy państwa, które przez dekady nie umiało poradzić sobie z okołostadionową zorganizowaną przestępczością, nie tylko w Krakowie przecież.

ArturBarlinek 18.09.2018 11:18

Klub musi przedsięwziąć równe środki, by takie patologie wyeliminować.
Albo będzie zdrowo w klubie i jego strukturach albo całe życie będą wychodzić różne kwiatki.

silver03 18.09.2018 11:18

Cytat:

Co się jeszcze musi stać, żebyście stwierdzili, że coś jest na rzeczy? Że trzeba oczyścić nasz ukochany klub z tego bagna?
Ok coś jest na rzeczy. Trzeba oczyścić klub, co proponujesz?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:28.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl