![]() |
Pan Cupial widzac jakimi transferami byli Melikson, Pareiko i Genkov powinien szarpnac troche wiecej klasy. W koncu jakby sie udalo awansowac to by sporo kasiury włascicielowi wpadlo.
|
Pewien czynnik da się zauważyć w osobach które wpadają w hurraoptymizn po zwycięstwie naszych piłkarzy nad innym zespołem. Zapominamy o wadach, mówimy tylko o samych zaletach. Teraz wielu użytkowników tego forum, kibiców Wisły, czy innych ludzi zrzeszających się z Wisłą powie - Cikos, Bunoza kiedyś się rozkręcą, patrz jak zagrał z tym, a jak z tym. Ludzie nie da się ukryć, że Bunoza na naszą ligę prezentuje się jako tako, jednakże w pucharach byłby zdecydowanie za słaby. Z kolei Cikos ze swoją naganna techniką, zerowym przyjęciem i prowadzeniem piłki, a także miernym dośrodkowaniem też "załatwiłby" nam niepotrzebne bramki na korzyść drużyny przeciwnej. A Paljic w polskiej, przede wszystkim słabej lidze może grać jako lewy obrońca, ale w pucharach obracaliby nim wszyscy skrzydłowi na lewej flance. Nasi holendrzy nie będą tworzyć drużyny na skale ligową, bo kadra jaką posiadamy bez trudu, potrafiłaby się bić o miejsca 1-6. Kibic Wisły oczekuje czegoś większego, sukcesów w pucharach. Dlatego Stan i Robert specjalnie przygotują drużynę pod kątem europejskich pucharów. W tej drużynie z pewnością miejsca nie znajdzie się dla Bunozy, Cikosza i Paljica, dla niektórych to smutne, lecz niestety prawdziwe. Patrząc obiektywnie to sa to piłkarze zdecydowanie za słabi. W defensywie to potrzebujemy stabilności, nie sytuacji raz dobrze, raz źle.
|
GENKOV ma kontrakt do czerwca 2014? Kurde mam nadzieje ze go nikt nie podkupi teraz w wakacje? Zeby on zostal chociaz do zimy to bedzie naprawde fajnie...
|
Tak, do 2014 roku.
|
Nie sądzę, żeby Cikos był aż tak słabym zawodnikiem, żeby w dwumeczu załatwił nam 6 bramek. Ja widzę dużą różnicę pomiędzy jego pierwszymi meczami, a tymi ostatnimi, wyraźnie na plus. Jeżeli jesteśmy w stanie poświęcić ten rok - półtora na ogranie Cikosa to możemy mieć duży pożytek z niego. Dla mnie bardzo dobra inwestycja w Erika, bo ciągle się rozwija, jest coraz lepszy, widać progres, a przy tym nie kosztuje wielkie pieniądze i tą zaoszczędzoną kasę na prawym obrońcy może wydać mądrze na wzmocnienia innych pozycji, np na lewego obrońcę.
Rozważmy sytuację, że jednak pojawia się nowy prawy obrońca, trzeba tą formację zgrać, z początku na pewno będą popełniać błędy, acz indywidualnie będzie lepszy niż Cikos. Po roku obrońca gra już dobrze, ale straciliśmy pieniądze. Przez ten rok Cikos również mógłby się rozwinąć i grać niegorzej niż ten drugi. Będę się upierać, że przy trzech klasowych, doświadczonych obrońcach i równie doświadczonym Pareice, Cikos będzie podnosił swój poziom. Dlatego wolę transfer lewego obrońcy, bo Paljić raz - nie jest zbyt perspektywiczny na tej pozycji, dwa - nie ma typowych nawyków obrońcy, trzy - Cikos jest po prostu lepszym obrońcą niż Paljić i lepiej wymienić słabsze ogniwo niż to nieco mocniejsze. |
Chavez i Cikos muszą zostać wykupieni !
|
No i Cikos znowu zagrał dobry mecz. Nie wiem skąd ta nagonka na niego, kiedy ostatnio zawalił nam gola? Z Lechem to widziałem jedynie jego dobre interwencje, zrywy w ofensywie, jeden świetny drybling i bieganie od 16 do 16. No ale pewnie po meczu znowu dostanie notę 5.
|
Cytat:
|
No coz ja mam nadzieje, że w poniedziałek Stan sie bierze do roboty i bedzie finalizował kontrakty
Nie ma na co czekać, jak tylko zapewnimy sobie tytuł trzeba załatwiac wzmocnienia zeby Maaskant mógł miec pełen skład od poczatku przygotowań do walki o LM |
Cytat:
|
Na miejscu Stacha szukałbym kupca na Kirma póki mu żere pod bramką bo jak przestanie to nie będzie nam dawał za wiele w ataku, a i nic nie zarobimy.
|
Cytat:
|
na eliminacje Ligi Mistrzów to trzeba miec lepszego technicznie na skrzydle zawodnika niż Kirm.Za często głupio traci piłke i koszmarnie pudłuje w dogodnych okazjach a przy tym jest surowy technicznie.Owszem zdrowie i szybkośc ma ale to troche mało.....
1,5 mln € za niego ? Wątpie że ktos tyle za Andraża zapłaci.Za połowe tej ceny można miec takiego klasowego pomocnika jak Melikson a to jest zawodnik co najmniej dwie klasy lepszy |
Cytat:
Priorytetem myślę, że staje się Osman Chavez i jego konieczne wykupienie, człowiek który od pewnego czasu jest skałą w obronie. Skuteczność w defensywnie Chaveza, a Jaliensa dzieli przepaść... Erik Cikos również powinien zostać, ale konieczny jest konkurent na jego pozycji! |
Piorytetem powinien być
Lewy Obronica Skrzydłowy-bo mam tylko dwóch chyba zae meliksona sie przesunie Napastnik bo jak Genkow zlapie kontuzje to blado widze nasz zespół |
Wykupienie Chaweza Cikosa bocznego obrońcy skrzydłowego i napastnika
a Jaliens też nie za pewny nie jest... |
Kirma to bym w ogole wy.......ił na ławke na chwile,bo gra ewidentnie pod siebie czyli jak to piłkarze mowią "na notę"
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Coraz bardziej wydaje mi się, że transfery będą 3 - i będzie to lewy obrońca, napastnik i skrzydłowy, przy czym, muszą to być piłkarze wysokiej klasy, by właściwie wprowadzić rywalizację do linii ofensywnej(której obecnie nie ma) i kupić chociaż jednego nominalnego lewego obrońcę. Chavez z Jaliensem, jak grają, tak grają, jednak ten środek obrony jest całkiem przyzwoity. Najgorszym naszym obrońcą jest Paljic - takie jest moje zdanie i tutaj trzeba zawodnika do rywalizacji - może ten Minew z Bułgarii, może ktoś inny. Do ataku potrzeba zmiennika Genkova - i może to być Mrdakovic, o którym w owym czasie pisało się w polskiej prasie. Zaś na skrzydło mógłbym wymienić jakichś zawoników, ale nie wymienię, bo dostanę bana.
|
Cytat:
|
Do.......ili się do Kirma, który nie dość że strzela bramki, to ma najwięcej asyst. No faktycznie kawał patałacha z niego. Boże, jak poziom tego forum upadł....
|
Chłopie ochłoń bo pierdzielisz jak potłuczony... Jeśli wg Ciebie odmienne opinie od Twoich obniżają poziom forum to tylko pogtatulować samooceny :D
Nikt się do Kirma nie dojebał, obiektywnie patrząc od jakiegoś czasu gra bardzo słabo - to jest fakt. Jego statystyki zaciemniają obraz jego gry. Niektórzy po prostu widzą szansę w tych statystykach (bo mogą się już z taką grą jak obecnie nie powtórzyć) i wietrzą korzystny dla Wisły interes. Gdyby udało się Andraża opchnąć gdzieś do ruskich za 1,5 mln E byłby to naprawdę dobry ruch. Już za połowę takiej kasy znalazłoby się nie gorszego grajka. |
No jakby sprzedali kogoś kluczowego, ale w zamian za kasę z transferu zakupili piłkarzy o podobnych umiejętnościach jak w zimie, to ja jestem jak najbardziej za, tylko żeby znów nie robili rewolucji - bo to byłby największy problem.
|
Cytat:
tylko że to byłby taki strzał w kolano, mamy jednego LP z prawdziwego zdarzenia, musielibyśmy ściągnąć 2- jednego do pierwszego składu a drugiego na ławkę, nie lepiej dokupić po prostu kogoś porządnego do Kirma żeby poczuł rywalizację bo Kirm potrafi grać na wysokim poziomie, świadczą o tym statystyki, a że nie ma konkurencji to poczuł się troszkę zbyt pewnie i tak wychodzi |
Cytat:
|
Cytat:
|
No, strzlea, ale to nie znaczy, że trzeba mu klękać. To jest biznes, temat transferowy. Ja wiem, że Ty byś trzymał grajków pod kloszem całą karierę w Wiśle, ale jak ktoś nie idzie do przodu to będzie się cofał w rozwoju. Musi być częściej dopływ świeżej krwi do drużyny. Jesli byłaby możliwość na nim zarobić gdy ma dobre statystyki i dzięki temu zdobyć pieniądze na dalszy rozwój drużyny to czemu nie.
|
1. mecz z Arką(1:0) przy golu Małego- asysta
2. mecz z Lechią(5:2) 2 asysty i 2 bramki 3. mecz z Cracovią(0:1) asysta przy golu Kebaba 4. mecz z Legią(4:0) asysta przy golu Brożka 5. mecz z Ruchem(3:1) bramka otwierająca wynik 6. mecz z Widzewem(2:0) bramka po dobitym karnym 7. mecz z Polonią B(2:2) bramka na dość szybkie wyrównanie 8. mecz z Jagiellonią(2:0) bramka otwierająca wynik 9. mecz z Lechią(0:3) bramka na 2:0 pomyślcie ile razy ten słaby i bez formy Kirm uratował nam dupska |
nie chce mi sie sprawdzać ile spotkan przeoczyles, ale z Zagłębiem u siebie w 88 minucie Kirm trafił na 1:0.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:54. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl