Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

tofik 04.05.2011 12:20

No co, chcieliście Polaków:)

tomasz_19 04.05.2011 13:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TOMEK 11 (Post 1085703)

to tylko spekulacje prasowe, mówią o tym od paru miechów :P wyluzuj :)

Tenzen 04.05.2011 13:23

@tofik - haha dobre :D

Te pismaki są w stanie do jednej gdzieś usłyszanej nuty dopisać całą piosenkę. Najpierw, że Stan odchodzi, teraz Guerreiro, a jutro może będą pewni, że chodziło o Saganowskiego ;) A mogło chodzi o 20 innych piłkarzy lub kogoś z ławki.
Nic nie ustalimy na podstawie newsa z onetu ;)

mitmichael 04.05.2011 13:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TOMEK 11 (Post 1085703)

Skoro wzywasz Pana Boga to chyba nie wiesz jak sie prezentuje Roger a prezentuje sie bardzo dobrze, jest jednym z lepszych pilkarzy swojego zespołu. Poza tym w Polsce juz grał wiec nie bbyłoby problemu z aklimatyzacją.

Teqcontroller 04.05.2011 16:26

Kierunek Grecki jest ciekawy , a skoro Baszczu gra w podstawowym składzie to o czyms świadczy , na razie to tylko plotki zobaczymy za kilka miechów kto przyjdzie kto odejdzie.

Jedno jest pewne potrzeba nam 6 wzmocnień.

Billy 04.05.2011 16:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Teqcontroller (Post 1085834)
Kierunek Grecki jest ciekawy , a skoro Baszczu gra w podstawowym składzie to o czyms świadczy , na razie to tylko plotki zobaczymy za kilka miechów kto przyjdzie kto odejdzie.

Jedno jest pewne potrzeba nam 6 wzmocnień.

Z tymi sześcioma wzmocnieniami to trochę przesadziłeś. Choćby nie wiem jakie byłyby to transfery to nie można od nowa zgrywać drużyny, tylko kontynuować to co już Maaskant zrobił z Wisłą. Jeżeli wymienimy znów połowę składu to marzenia o pucharach znów pójdą się pieprzyć . Uważam, że potrzebujemy DOBREGO, drugiego środkowego obrońcę ( Chavez z meczu na meczu co raz bardziej mnie przekonuje ), przynajmniej jednego DOBREGO bocznego obrońcę no i koniecznie napastnik, bo nie ma Genkova i widzimy co się dzieje. Te 3 pozycje to wg. mnie priorytety. Jeśli chodzi o "boczniaka" to marzy mi się Kuba Rzeźniczak, ale raczej to tak w ramach s-f. Liczę, że dokładnie Stan i spółka przeszukają polski rynek, bo pasuje żeby chociaż tych 3 Polaków grało w 1 składzie. No nic czekamy na konkrety.

TOMEK 11 04.05.2011 16:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Billy (Post 1085851)
Z tymi sześcioma wzmocnieniami to trochę przesadziłeś. Choćby nie wiem jakie byłyby to transfery to nie można od nowa zgrywać drużyny, tylko kontynuować to co już Maaskant zrobił z Wisłą. Jeżeli wymienimy znów połowę składu to marzenia o pucharach znów pójdą się pieprzyć . Uważam, że potrzebujemy DOBREGO, drugiego środkowego obrońcę ( Chavez z meczu na meczu co raz bardziej mnie przekonuje ), przynajmniej jednego DOBREGO bocznego obrońcę no i koniecznie napastnik, bo nie ma Genkova i widzimy co się dzieje. Te 3 pozycje to wg. mnie priorytety. Jeśli chodzi o "boczniaka" to marzy mi się Kuba Rzeźniczak, ale raczej to tak w ramach s-f. Liczę, że dokładnie Stan i spółka przeszukają polski rynek, bo pasuje żeby chociaż tych 3 Polaków grało w 1 składzie. No nic czekamy na konkrety.

tu się nam pali:

PO, ŚO, LO, ŚP, N

i trzeba ten pożar ugasić, a nie smucić o 3 wzmocnieniach, jak ktoś jest gość to i bez wielkiego zgrywania da radę(czyt.Melikson, Genkov)

Teqcontroller 04.05.2011 17:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Billy (Post 1085851)

2 Bocznych , Napastnik , Za Jirsaka kogoś. To są już 4 transfery.Wilk powinien zastąpić Sobola bo jak nie on to kto ?.

Cikos jest dla mnie za słaby , Chavez coraz lepiej zaczyna grać , ale zobaczymy czy do końca sezonu będzie grał coraz lepiej czy nie.

KMZ 04.05.2011 17:10

;]

a ja wam powiem ze Roger i Baszczu nie są złymi pomysłami

Baszczu za Cikosa (Oczywiście kapitan) i dla nas byłby jak serce i dawniej mózg drużyny Arek ;-)

a Roger ? mógłbym się ciekawie prezentować w choince Maskaanta ;-)

Sobol
Roger - Melikson
Kirm - Mały

Teqcontroller 04.05.2011 17:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KMZ (Post 1085862)
a ja wam powiem ze Roger i Baszczu nie są złymi pomysłami

Baszczu za Cikosa (Oczywiście kapitan) i dla nas byłby jak serce i dawniej mózg drużyny Arek ;-)

a Roger ? mógłbym się ciekawie prezentować w choince Maskaanta ;-)

Sobol
Roger - Melikson
Kirm - Mały

Ja nie myślę że Roger to zły gracz , w Polsce to on zbytnio nie miał z kim pograć.

Kirm - od kilku meczy gra lipę , albo zacznie grać albo też trzeba będzie myśleć nad konkurencją dla niego.

Co do Sobola , to wiem że to ważne ogniwo w naszym zespole , no ale każdy widzi jak gra ;/

AYALA 04.05.2011 17:32

Roger to pewnie jest szykowany za Jirsaka,chociaż pamiętam że w Legii był też wystawiany na lewej pomocy ale na skrzydłowego to On chyba jest za wolny.
Skoro jednak jak piszą niektórzy gra on w AEK-u b.dobrze to pewnie będzie trzeba koło miliona € wykartkowac tym bardziej że ma ważny kontrakt do 30.06.2013

mateusz212 04.05.2011 17:34

jak dobrze pamiętam to Roger powiedział ze Wisle nigdy nie zagra. Wogole to mizerne wzmocnienie w chwili obecnej byłoby dla nas...Nie wiem czym wszyscy sie tak podniecają. Roger sprzed 4 lat tak, obecnie zdecydowanie nie.

lorddavy 04.05.2011 20:11

Jak na razie każde okno skutkuje wyprzedażą najlepszych zawodników za grube pieniądze i sprowadzaniem emerytów za free lub zawodników znacznie tańszych i słabszych ew. niedoświadczonych. Za wyjątki uważam jedynie Pareike i Meliksona. Więc proponuje zejść na ziemię z wzmocnieniami za kilka mln euro. Jak na razie dysponujemy słabym składem kompletnie bez bocznych obrońców i bez 2 napastnika. Będę zachwycony jeśli zdobędziemy mistrzostwo i uzupełnimy te 3 pozycje oraz pozbędziemy się dużej ilości emerytów i szrotu. Bez tych zmian niestety nic w Europie nie ugramy.

Mistel 04.05.2011 20:37

Ja się nie przejmuję tymi doniesieniami o Rogerze, Saganowskim czy Baszczyńskim. Mamy Stana Valckxa i on nam byle kogo nie ściągnie.

xdarek 04.05.2011 21:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mistel (Post 1085980)
Ja się nie przejmuję tymi doniesieniami o Rogerze, Saganowskim czy Baszczyńskim. Mamy Stana Valckxa i on nam byle kogo nie ściągnie.

Sorki kolego ale jak Baszczu to dla Ciebie byle kto to jakiemu klubowi Ty kibicujesz?

Jonasz 04.05.2011 21:55

może się narażę tutaj kilku osobom, ale jestem przeciwny powrotom byłych naszych i zasłużonych piłkarzy. Mieli tutaj swój czas i ten czas minął. Nie chcę z zażenowaniem oglądać kolejnych "Żurawskich" . Maćka mi szkoda - może się stara, próbuje, ale to już nie ten czas. Powinniśmy ściągać młodszych zawodników budując zupełnie nową sportowo i mentalnie Wisłę. Podzielam zdanie wyrażone przez Stana Valcxa dotyczące ściągania zawodników z nazwiskiem. Szkoda na to pieniędzy. Dlatego Baszczu, Głowa - szacunek za to, co było i dziękuję!

Mistel 04.05.2011 22:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez xdarek (Post 1086007)
Sorki kolego ale jak Baszczu to dla Ciebie byle kto to jakiemu klubowi Ty kibicujesz?

Fakt, szacunek do Baszcza za to co zrobił dla Wisły. Pisząc "byle kogo" miałem na myśli graczy w wieku bliskim zakończenia kariery, w słabej formie czy po ciężkich kontuzjach.

Kandzior 04.05.2011 22:19

Szacunek dla prawdziwych Wiślaków będzie zawsze, tylko pamiętajmy by Wisła szukała prawdziwych wzmocnień a nie zapełniała luki i ubytki w składzie. I tu się pojawia problem Maćka Żurawskiego bo jest naprawdę WIELKIM piłkarzem dla Nas ale niestety teraz jest już coraz mniej pożytku z niego a szkoda.

szczepek19 04.05.2011 22:24

Baszczu był podstawowym obrońcą swojego klubu... więc nie jest po ciężkiej kontuzji chociaż bodajże takową miał na starcie kariery w Grecji, ja bym go wziął z pocałowaniem ręki, tak samo jak Głowę, a co do Stana... on coś napewno ma jakieś ciekawe nazwiska na swojej liście

Brzytwa128 04.05.2011 22:34

Frankowski pokazuje, że nie wszystkie powroty wyglądają jak Żurawskiego. Natomiast owszem trzeba brać taką ewentualność i się nie napalać. Może być to poszerzenie składu.

Feniks1983 05.05.2011 10:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mirex (Post 1085955)
Według mnię Wisła powinła sprzedać Kirma, a w to miejscę kupić np. Sikorskiego z Górnika, wydaję mi się że jest o wiele lepszy. Kirm próbuję ale coś mu to nie wychodzi.

Aż tak daleko bym się nie posuwał. Kirm na pewno jeszcze się przyda. Co nie zmienia faktu ze Sikorski mi się podoba (nie tylko za mecz z Nami) bo widać, że chłopak lubi walkę i się Jej nie boi, a jak będzie miał kogoś kto mu będzie umiał dograć piłkę to może być dobra opcja jako zmiennik dla Genkova.

flamengista 05.05.2011 11:14

To są pańskie jaja. Zupełnie olewacie zasady wątku, mimo że jest temat "gdybym był bogaty".

Ostrzegam - za chwilę będę dawał tygodniowe bany. Za:
- wklejanie propozycji z transfermarktu;
- wysyłanie tych, co to proponują do gry w FM;
- pyskówki.

Piszemy o konkretach - czyli przynajmniej plotkach transferowych, które pojawiają się w mediach.

brylant17 05.05.2011 15:56

Roger jest odgrzewany z przed kilku? czy 2 miesięcy ja go w Wiśle nie chce sorry winetu po co on nam? Drugi Łobo? Ja bym nie panikował sezon ogórkowy rozpoczęty :D Enjoy!

Antystenes 05.05.2011 16:13

O ile dobrze pamiętam, to Baszczyński odszedł, bo był za stary i chcieliśmy odmłodzić skład. Teraz jest dwa lata starszy i ma wrócić? Trochę logiki i rozsądku. To nie klub seniora. Stawiajmy na młodych. Żadnych powrotów ala Żurawski, Matusiak, Niedzielan, itp.

bonawentura 05.05.2011 17:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TOMEK 11 (Post 1085857)
tu się nam pali:

PO, ŚO, LO, ŚP, N

i trzeba ten pożar ugasić, a nie smucić o 3 wzmocnieniach, jak ktoś jest gość to i bez wielkiego zgrywania da radę(czyt.Melikson, Genkov)

Wątpię, żeby było aż 5 wzmocnień latem. Przecież trzeba wykupić Chaveza i Cikosa, a za nich wyjdzie z 500 tysiecy euro. O prawym obrońcy myślę, że można zapomnieć. Najpewniej będziemy mieli nowego środkowego obrońcę i lewego obrońcę. Do ataku by ktoś się jeszcze przydał plus defensywny pomocnik, bo ostatnio Sobol mnie rozczarowuje...

Teqcontroller 05.05.2011 18:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1086329)
Wątpię, żeby było aż 5 wzmocnień latem. Przecież trzeba wykupić Chaveza i Cikosa, a za nich wyjdzie z 500 tysiecy euro. O prawym obrońcy myślę, że można zapomnieć. Najpewniej będziemy mieli nowego środkowego obrońcę i lewego obrońcę. Do ataku by ktoś się jeszcze przydał plus defensywny pomocnik, bo ostatnio Sobol mnie rozczarowuje...

Nie wiem czym sobie Cikos zasłużył na wykupienie , dla mnie to drewno , i może co najwyżej być zmiennikiem.

Brzytwa128 05.05.2011 18:54

Masz lepszych prawych obrońców w klubie?

bonawentura 05.05.2011 19:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Teqcontroller (Post 1086345)
Nie wiem czym sobie Cikos zasłużył na wykupienie , dla mnie to drewno , i może co najwyżej być zmiennikiem.

Moim zdaniem zagrał świetne spotkanie ze Śląskiem Wrocław. Naprawdę może być z niego pożytek.

jaszczur90 05.05.2011 19:16

Zadziwia mnie sposób myślenia niektórych osób. Owszem, możemy i pozbyć się 11-stu zawodników naraz i kupić nowych . Tylko pytanie jest, jakim cudem Ci nowi gracze skumają się ze starymi w miesiąc ? ( zakładając , że będziemy grali w eliminacjach LM, czyli ostatni tydzień czerwca, pierwszy mecz ). Dlatego zadziwia mnie koncepcja pozbywania się Garguły czy Cikosa przed pierwszym meczem w pucharach europejskich. Będzie taka sama sytuacja kadrowa jak przed Levadią gdy Skorża nie miał z czego skleić 11-stki na mecz.

Teqcontroller 05.05.2011 19:48

Sorry ale jak my mamy coś kiedyś ugrać w Europie to nie z Cikoszem . jego parę dobrych spotkań nie zmaże tego jakim piłkarzem jest. Wisła dla Cikosza to za wysokie progi , sorry ale to jest moje zdanie.

Fajnie powiedzieć czy mamy jakiś obrońców w klubie , jak sobie kupimy lub wychowamy to będziemy mieć na razie musimy się martwić o zdrowie drewnianego Cikosza (byle do Okienka mam nadzieję).

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:36.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl