Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Dariook 01.08.2012 19:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1265907)
Ma kontrakt więc jak się nie da wypchnąć to tyle właśnie T Mu będzie płacił. To że zagrał w ME nie grając w klubie i będąc bez formy jest jeszcze jednym dowodem na to jakim Smuda jest przypałem, ale to już inna historia.

Tylko że w świetle tych informacji to Paweł chyba sam będzie chciał rozwiązać kontrakt. Zresztą co miał zarobić to zarobił i być może teraz zajmie się graniem a nie zarabianiem.

Cytat:

Dobrze poinformowany portal fotomac.com.tr donosi, że reprezentant Polski chce iść w ślady swojego brata i najprawdopodobniej odejdzie z Tranbzonsporu. W lipcu z tureckim klubem rozstał się Piotr, który rozwiązał kontrakt. Podobnie może być z Pawłem, który raczej nie będzie miał szansy na regularną grę.

W rundzie wiosennej poprzedniego sezonu z tego powodu został wypożyczony do Celtiku Glasgow. W szkockim klubie też siedział na ławce rezerwowych i ostatecznie wrócił do Turcji. Wiosną dziennikarze znad Bosforu pisali, że napastnik może wrócić do Wisły Kraków.

Informacje potwierdził wiceprezes Jacek Bednarz, ale latem krakowianie podpisali kontrakty z Danielem Sikorskim i Romellem Quioto, więc wątpliwe, by chcieli zakontraktować Brożka.

JOSE 841 01.08.2012 20:44

Co do Bednarza to Śląsk ,Legia,albo GKS Polonia W-wa w najbliższej przyszłości któryś z tych klubów będzie dziękować Wiśle za Bednarza .Aczkolwiek najważniejsze żeby Legionista był z dala o od klubu z Reymonta.Tylko pytanie jakie są wasze typy kto za Bednarza????

Pablo84 01.08.2012 21:31

Dajcie spokój temu Bednarzowi.Wiadomo, wirtuozem nie jest,ale gdyby miał pieniądze ściągnał by dobrych piłkarzy.

Mi głupio pisać na temat Cupiała, bo co napize, zostanie to źle odebrane.
Napisze wieć "dziękuje, ale czasami lepiej ze sceny zejść niepokonanym"

Lukasz 01.08.2012 21:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 1265942)
Dajcie spokój temu Bednarzowi.Wiadomo, wirtuozem nie jest,ale gdyby miał pieniądze ściągnał by dobrych piłkarzy.

Śliska teza.

Więcej by wydal - tak bym to określił. Taki z niego dyrektor sportowy jak z Bunozy LO.

milosz 01.08.2012 23:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 1265942)

Doprawdy lubię czarny humor, ten żart zaś jest świetny ;), kolejny Jirsak za 750 tyś, kolejni Łobo, Beto, Guła ..itd, itp.. Ja bym tam nie chciał wielu transferów tego Pana do Wisły, tylko jakiś jeden choćby fuks, nic takiego ..coś z przypadku, jakiś menago z dobrym graczem i nowy grajek na "102" u nas.. złudzeń co do profesjonalnej polityki transferowej nie mam, ale niech trafi choć w jedno ziarno, choćby z przypadku, z testów, cokolwiek ..

bonawentura 01.08.2012 23:20

Miejmy nadzieję, że Bednarza wyrzucą czym prędzej z Wisły. On nigdy nie miał nosa do transferów. Nigdy te transfery nie były dobrze przemyślane. Nigdy. Ani w Wiśle, ani w Legii.

Obrońcom Bednarza gratuluję dobrego samopoczucia, zastanawiam się jaki towar wciągacie? Sam bym chciał się tak czuć jak Wy, niestety nawet mój wrodzony optymizm przy Panu Bednarzu zamiera...

s1mone 02.08.2012 00:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez milosz (Post 1265906)
Teza że Probierz blokuje liczne propozycje transferowe Bednarza jest tak kuriozalna , że nie warto jej komentować, niby jakie prozycje, jakich kandydatów, ilu to niby było kandydatów na LO !?

Miłośnicy J.B. w coraz większym stopniu zaczynają żyć w nieistniejącym świecie, w świecie równoległym.

Przestań p i e r d o l ić za przeproszeniem. Piszę stonowanego posta, sam nie wiem jaki do końca mam stosunek do Bednarza - on teraz na niego pracuje - a Ty mi tu u jakimś fan clubie. Co drugi Twój post to zakrzykiwanie kogoś kto tutaj wypowiada swoją opinie i powtarzanie w kółko tych samych zdań. Daruj sobie, naprawdę. Nie wiem wyjdź na zewnątrz, ochłoń, nie śledź forum 24/h czy czasem ktoś nie napisał czegoś choćby neutralnego o Bednarzu (strach pomyśleć cobyś zrobił jakby ktoś go pochwalił:D Chyba się zapluł i w szpitalu wylądował:D).

Na kolejną zaczepkę nie odpiszę, bo Ty i tak będziesz pisał swoje, fancluby, Bednarze, wywieść na taczkach, łysol winny wszystkiemu, oczywiście kryzys urojony, piłkarzy zawsze ściąga marnych, a nawet jak ściągnie dobrych to mu ktoś poleci, na pewno żadnych piłkarzy Probierzowi nie proponował nawet w formie pomysłu czy luźnego zapytania, bo przecież nie było tego w prasie. Poza tym Bednarz jest tak beznadziejny, że on w ogóle nie wie, że trzeba mieć jakieś opcje rezerwowe, czy trzeba w ogóle jakichkolwiek piłkarzy szukać. A nawet jeśli wie, to tego nie robi i czeka tylko na to co nam menedżerzy podeślą. W ogóle łysy legionista celowo osłabia nasz klub, żeby Legia zdobyła mistrzostwo i będzie psuł atmosferę i jątrzył, żeby Wisła znów mogła zagrać derby. Tym razem w 1 lidze. Aby litania odniosła należyty skutek trzeba przynajmniej raz wspomnieć słowo klucz - Levadia oraz drugie - Łobodziński.

eocik ;-)

milosz 02.08.2012 00:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1265993)
Przestań p i e r d o l ić za przeproszeniem. Piszę stonowanego posta, sam nie wiem jaki do końca mam stosunek do Bednarza

Stonowany post, chyba nie rozumiesz słów których używasz …Człowieku nie ośmieszaj się ..piszesz zwyczajne nonsensy i tyle. Na nic wulgaryzmy, nimi nie przykryjesz bzdury którą napisałeś o solidności J.B.. A to, że niewiele wiesz to akurat da sie zauważyć.A co do twojego stosunku do JB. to sam sobie przeczysz...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1265892)
.. do Bednarza nie mam, ostatni raz jak u nas był, to uważałem go za solidnego dyrektora sportowego, nie wypasionego, nie supersłabego, ale solidnego.

Ha, ha, ha solidny dyrektor sportowy, to ten co go wywalili za niewypały transferowe, czy może za zbyt późne transfery przed meczami z Levadią .. „solidny” dobry żart.

Cytat:

(strach pomyśleć cobyś zrobił jakby ktoś go pochwalił

Niee pisanie że jest solidny to w ogóle nie jest chwalenie ..

Cytat:

że trzeba mieć jakieś opcje rezerwowe, czy trzeba w ogóle jakichkolwiek piłkarzy szukać

Ależ, wie, wie i dlatego mamy tylko testowanych czyli piłkarzy z przypadku..

Cytat:

W ogóle łysy legionista celowo osłabia nasz klub, żeby Legia zdobyła mistrzostwo

A to już tylko Twoja teoria, nikt tu jej nie prezentuje, poza Toba rzecz jasna, cóż podziwiam Twoją wyobraźnie.

Cytat:

. Aby litania odniosła należyty skutek trzeba przynajmniej raz wspomnieć słowo klucz - Levadia oraz drugie - Łobodziński.

Zmartwię Cię ale obok Łobodzińskiego było jesze wielu innych Beto i Jirsaków..

_____
A tak na poważnie to podziwiam ten upór w obronie Bednarza, to zaiste bardzo ciekawe. zjawisko.
_____
I mam do Ciebie też taka prośbę ..
Cytat:

Przestań p i e r d o l ić

No właśnie przestań.

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1265988)
Miejmy nadzieję, że Bednarza wyrzucą czym prędzej z Wisły. On nigdy nie miał nosa do transferów. Nigdy te transfery nie były dobrze przemyślane. Nigdy. Ani w Wiśle, ani w Legii.

Cytat:

Obrońcom Bednarza gratuluję dobrego samopoczucia, zastanawiam się jaki towar wciągacie? Sam bym chciał się tak czuć jak Wy, niestety nawet mój wrodzony optymizm przy Panu Bednarzu zamiera...

Też jestem tego ciekaw.. ;)

Birsa 02.08.2012 08:14

http://www.wislaportal.pl/23125,Braz...nca_Wisly.html
Probierz napewno wie co robi... miejmy nadzieje, że ta wiadomość się sprawdzi bo Bunioza na lewej obronie to bylby kabaret...

MichaelMyers 02.08.2012 08:15

"Michel Garbini Pereira, występujący ostatnio w greckim Arisie Saloniki, ma być nowym obrońcą krakowskiej Wisły - informuje "Dziennik Polski". Zawodnik jeszcze dziś powinien zjawić się w Krakowie, a zna go oczywiście trener Michał Probierz, który prowadził niedawno ekipę z Salonik. Brazylijczyk trafi do Wisły bez kwoty odstępnego, gdyż z Arisem rozwiązał kontrakt. Grecy od miesięcy nie wypłacali mu bowiem - podobnie jak i innym swoim zawodnikom - wynagrodzenia - czytamy ponadto na łamach "Dziennika Polskiego".

Michel ma 31 lat i 187 cm wzrostu. Jest wychowankiem Atlético Mineiro, z którego w latach 2004-2006 trafił do dobrze nam znanego Standardu Liège. Następnie wrócił do ojczyzny i grał dla Atlético Paranaense, Náutico oraz Vila Nova FC. W Grecji występował od 2010 roku"

http://www.transfermarkt.co.uk/en/mi...ler_20797.html

wg transfermarkt ten koles zagral kilka razy w reprezentacji Brazylii, to napewno nie jest zaden ogor.

pan Dudi 02.08.2012 08:37

Żaden ogór, a pierwszoplanowa postać Arisa. Aż mi się nie chce wierzyć, że ten gość może do nas trafić. Jeśli tylko (odpukać) nie spełni się casus Jaliensa, to będzie naprawdę olbrzymim wzmocnieniem.

Cytat:

Komentujesz rzeczywistość, czy piszesz ciągle co Ci się wydaje?

Odnieś się do ściągnięcia Marcelo. Poczekajmy parę godzin na to, czy naprawdę zakontraktują Garbiniego. Jeśli tak, to Ty i Twój przyjaciel Milosz powinniście dostać po banie. Bo sami pewnie dobrowolnie się nie zamkniecie.

No i jeśli to prawda, że ma zarabiać u nas mniej niż tam, a mimo wszystko przychodzi, to to powinno zamknąć usta wszystkim naczelnym krytykantom Bednarza. Jeśli oczywiście do transferu dojdzie.

Pablo84 02.08.2012 08:38

Jeśli to prawda.... to będę w szoku.

thechris 02.08.2012 08:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MichaelMyers (Post 1265864)
ok, to teraz cie sprawdze- wymien pilkarzy z obecnej Wisly, ktorzy nie sa szrotem, bede mial porownanie czy jestes obiektywny.

Jak dla mnie jest tylko dwóch Melikson* i Pareiko*. I jeszcze dwa półprodukty piłkarskie: Chavez i Genkov, którzy mają trochę zalet a raczej więcej wad. Reszta to szrot... Czysto sportowy szrot jak Kirm i Bunoza, szrot w wyniku braku zdrowia jak Boguski, Sobolewski, Iliev czy też szrot w wyniku totalnego braku ambicji jak Jaliens. Czarek Wilk jest sztandarowym przykładem tzw. "ukrytego" szrotu. Ambicji mu nie brakuje i dla jednych to wystarczy... ale warunki fizyczne i totalny brak talentu do uprawiania tego sportu, słaba szybkość ruchowa i myślowa na boisku, idealnie oddaje typowego ligowego kopacza - ucieleśnienie szrotu. Ostatecznie szrot jest szrotem... i ciężko coś z tego będzie ukręcić. No ale jest jeszcze szrot do kwadratu, poziom Puszczy Niepołomic lub niżej jak Jovanović czy Brud. Do tego rodzaju szrotu jeszcze bym zaliczył - na szczęście już byłych piłkarzy Wisły - Paljicia i Nuneza.

* - Meliskon i Pareiko to tak trochę na wyrost... Maor miał dobrą rundę wiosenną 2011. Sezon 2011/12 to 4 góra 5 dobrych meczy w tym dwa z Litexem. Ogólnie sezon fatalny. Pareiko miał trochę lepszy od Izrealczyka i aż tak wyraźnie słabiej nie grał... ale widać, że jego forma leci w dół z każdym miesiącem. To co było w sezonie 2010/11 tak naprawdę powinno być mało istotne... Piłkarze Ślaską są świeżo upieczonym MP a już ma z nich polew cały kraj...

Pan Jotka 02.08.2012 08:45

Po tym jak wyczytalem jakie pieniadze zrabiaja te niedojdy(czyli polscy pilkarze) to slubuje dozgonna wdziecznosc Bednarzowi za to co robi! Zatruidnijcie nawet samych juniorow, a ja i tak przyjde na Wisle wiedzac, ze ograniczenia pilkarzy wynikaja z faktu ich jakosci jako nisko oplacanych, a nie z faktu zwyklego lenistwa!!! Wprowadzic ograniczenia placowe bo jak Sernas zarabia 100.000 na msc, albo Jodlowiec 80 tysi to sie scyzoryk otwiera!!1

mitmichael 02.08.2012 09:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 1266023)
Jeśli to prawda.... to będę w szoku.

Najwazniejsze, ze nie bedziemy musieli liczyc tylko na Bunoze na LO bo mnie strach ogarnia jak o takim rozwiazaniu sobie pomysle.

syryls 02.08.2012 09:42

Ten Brazylijczyk przyjdzie wyłącznie jako znajomości Probierza z Arisu, więc żeby nikt jego nazwiska nie zapisywał przy transferach Bednarza, bo on pokazał swojego Duńczyka i nie ma pomysłów, Probierz zaczyna go wyręczać jako dyrektora sportowego, to jest kuźwa śmieszne.

tofik 02.08.2012 09:43

Podstawowy zawodnik Arisu w zakończonym sezonie. Zanotował 3 asysty z Olympiakosem, Panathinaikosem i Panioniosem. W necie jest wiecej materiałów z ligi greckiej niż duńskiej co zrozumiałe, bo liga lepsza i popularniejsza. Ale z drugiej strony jak "szrot" z Danii stawia zaporowe warunki to jakie postawi zawodnik z lepszej ligi na dodatek podstawowy zawodnik ? Czy znowu nie zaskoczy Bednarza.

TOMEK 11 02.08.2012 09:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MichaelMyers (Post 1266020)
"Michel Garbini Pereira, występujący ostatnio w greckim Arisie Saloniki, ma być nowym obrońcą krakowskiej Wisły - informuje "Dziennik Polski". Zawodnik jeszcze dziś powinien zjawić się w Krakowie, a zna go oczywiście trener Michał Probierz, który prowadził niedawno ekipę z Salonik. Brazylijczyk trafi do Wisły bez kwoty odstępnego, gdyż z Arisem rozwiązał kontrakt. Grecy od miesięcy nie wypłacali mu bowiem - podobnie jak i innym swoim zawodnikom - wynagrodzenia - czytamy ponadto na łamach "Dziennika Polskiego".

Michel ma 31 lat i 187 cm wzrostu. Jest wychowankiem Atlético Mineiro, z którego w latach 2004-2006 trafił do dobrze nam znanego Standardu Liège. Następnie wrócił do ojczyzny i grał dla Atlético Paranaense, Náutico oraz Vila Nova FC. W Grecji występował od 2010 roku"

wg transfermarkt ten koles zagral kilka razy w reprezentacji Brazylii, to napewno nie jest zaden ogor.

wrzucałem kiedyś jego kandydaturę jako propo w plotkach to mnie wyśmialiście:-D

MichaelMyers 02.08.2012 09:53

Kontrakt jest juz dogadany podobno, ten transfer to zasluga Probierza, o ile dojdzie do skutku.Spodziewam sie, ze jednak jemu dali powazny kontrakt,bo zrozumieli, ze czas przestac sie wyglupiac i sprowadzic prawdziwego pilkarza, w dodatku facet nie dostawal pieniedzy od kilku miesiecy, dlatego jego warunki nie moglby byc zbyt wygorowane.A ten dunczyk to c..a byla, dobrze, ze tak sie to skonczylo.Licze na kontrakt na dwa lata jak w przypadku Glowackiego.Jezeli juz trafia sie dobry pilkarz na korzystnych warunkach, to lepiej nie ryzykowac, ze po powrocie do pucharow znowu zostaniemy bez lewego obroncy.

mr_kwolf 02.08.2012 09:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez syryls (Post 1266046)
Ten Brazylijczyk przyjdzie wyłącznie jako znajomości Probierza z Arisu, więc żeby nikt jego nazwiska nie zapisywał przy transferach Bednarza, bo on pokazał swojego Duńczyka i nie ma pomysłów, Probierz zaczyna go wyręczać jako dyrektora sportowego, to jest kuźwa śmieszne.

Niektórzy myla pozycję dyrektora sportowego z pozycją skauta.

Dodam, że w takim razie Valckx to też był amator bo mu Pareiko tez "podsunął" Franek, a nie sa go wynalazł :)

PlacekTSW 02.08.2012 09:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez syryls (Post 1266046)

Całkowicie się z Tobą zgadzam. Bednarz to amator w swoim fachu i Probierz to zauważył.

MichaelMyers 02.08.2012 09:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TOMEK 11 (Post 1266049)
wrzucałem kiedyś jego kandydaturę jako propo w plotkach to mnie wyśmialiście:-D

napewno nie chodzilo o mnie, jestem jak najbardziej pozytywnie nastawiony do tego transferu.Powiem wiecej, bede zszokowany jak go zalatwia, biorac pod uwage kogo tu sciagali ostatnio.

Pablo84 02.08.2012 09:56

Dobra dobra, już nie dopisujcie tutaj jakieś ideologii.Poczekajmy do prezentacji drużyny, pózniej będzie można dyskutować.Też za Bednarzem nie przepadam, ale bądźmy uczciwi.

cfa 02.08.2012 09:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MichaelMyers (Post 1266020)

Przypomnę, że Jaliens grał w reprezentacji Holandii i był nawet w kadrze na mundialu, a mimo wszystko nie spełnił oczekiwań super mocnej ekstraklasy.

MichaelMyers 02.08.2012 10:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cfa (Post 1266056)
Przypomnę, że Jaliens grał w reprezentacji Holandii i był nawet w kadrze na mundialu, a mimo wszystko nie spełnił oczekiwań super mocnej ekstraklasy.

Tak, tyle, ze ten koles w ostatnim sezonie prezentowal dobra forme, a Jaliens od dluzszego czasu nie gral przed transferem do Wisly.

TeeS 02.08.2012 10:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cfa (Post 1266056)

Nigdy nie wiadomo czy transfer wypali (Jaliens) - nikt nie jest jasnowidzem. Ale chyba każdy zgodzi się z tym, że większą szansę ma wypalić gracz, który coś sobą reprezentował w poprzednim klubie (klubach) - i lepiej szukać właśnie takich, niż jakiś no-name rozbijający się po turniejach dla bezrobotnych. Odpowiedzią będą dopiero mecze.
O ile oczywiście ten Brazylijczyk w ogóle do nas trafi.

mr_kwolf 02.08.2012 10:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MichaelMyers (Post 1266057)
Tak, tyle, ze ten koles w ostatnim sezonie prezentowal dobra forme, a Jaliens od dluzszego czasu nie gral przed transferem do Wisly.

Naprawdę sprawdzenie takiej informacji trwa chwile, a człowiek nie pisze głupot.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Kew_Jaliens

Według tego rozegrał 18 spotkań w pół sezonu. Faktycznie, w lidze może bez szaleństw. Widać, że nie był "pierwszym wyborem" trenera, ale mówienie że "od dłuższego czasu" nie grał jest sporym nadużyciem.

tofik 02.08.2012 10:07

Nie trzeba patrzeć na CV tylko na grę zawodnika. Jaliens się nie nadaje do polskiej młocki. Za mało zdecydowany jest. Jemu pasuje jak drużyna rozgrywa piłeczkę od obrony i dominuje wtedy może sobie i na stoperze grać. Ale tego w polskiej lidze jest jak na lekarstwo. Tutaj sie trzeba rozpychać, walczyć zjakimś kołkowatym napastnikiem typu Giki albo Ujek na łokcie, wygrywać walke w powietrz, dużo przebijanek w obronie. Zawodnik musi być dobrany pod ligę i styl gry drużyny.

cfa 02.08.2012 10:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TeeS (Post 1266058)
Nigdy nie wiadomo czy transfer wypali (Jaliens) - nikt nie jest jasnowidzem. Ale chyba każdy zgodzi się z tym, że większą szansę ma wypalić gracz, który coś sobą reprezentował w poprzednim klubie (klubach) - i lepiej szukać właśnie takich, niż jakiś no-name rozbijający się po turniejach dla bezrobotnych. Odpowiedzią będą dopiero mecze.
O ile oczywiście ten Brazylijczyk w ogóle do nas trafi.

No właśnie o to mi chodziło. Szkoda tylko, że tak późno ma przyjśc.

MichaelMyers 02.08.2012 10:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1266061)
Naprawdę sprawdzenie takiej informacji trwa chwile, a człowiek nie pisze głupot.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Kew_Jaliens

Według tego rozegrał 18 spotkań w pół sezonu. Faktycznie, w lidze może bez szaleństw. Widać, że nie był "pierwszym wyborem" trenera, ale mówienie że "od dłuższego czasu" nie grał jest sporym nadużyciem.

Jaliens to inny pilkarz taka primadonna na boisku, gdzie tam gral w jakims pucharze Holandii w lidze jakies ogony, albo jak ktos mial kontuzje lub za kartki pauzowal on juz byl tam skonczony z rok przed transferem do Wisly. Ten brazylijczyk jest dynamiczny, gra ofensywnie, do tego swietnie wrzuca pilke z autu, widziales w ogole jakis mecz jego?Mysle, ze wszyscy beda z niego zadowoleni.Wczoraj sie podniecaliscie odpadem z Danii, a dzis wam ten Michel nie pasuje,ciezko was zrozumiec.Typowe myslenie Lenczyka.

mr_kwolf 02.08.2012 10:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MichaelMyers (Post 1266065)
Jaliens to inny pilkarz taka primadonna na boisku, gdzie tam gral w jakims pucharze Holandii w lidze jakies ogony, albo jak ktos mial kontuzje lub za kartki pauzowal on juz byl tam skonczony z rok przed transferem do Wisly. Ten brazylijczyk jest dynamiczny, gra ofensywnie, do tego swietnie wrzuca pilke z autu, widziales w ogole jakis mecz jego?Mysle, ze wszyscy beda z niego zadowoleni.Wczoraj sie podniecaliscie odpadem z Danii, a dzis wam ten Michel nie pasuje,ciezko was zrozumiec.Typowe myslenie Lenczyka.

Ale o czym ty do mnie mówisz? W którym momencie ja napisałem, że ten Brazylijczyk się nie sprawdzi czy coś? Po prostu ustosunkowałem się do tego, że Jaliens niby nie gral przed przyjściem do nas. Grał. Nie pierwsze skrzypce, ale grał.

Tylko tyle albo aż tyle. Nie twierdze, że Jaliens jest/będzie lepszy niż ten lewy obrońca.

MichaelMyers 02.08.2012 10:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1266067)
Ale o czym ty do mnie mówisz? W którym momencie ja napisałem, że ten Brazylijczyk się nie sprawdzi czy coś? Po prostu ustosunkowałem się do tego, że Jaliens niby nie gral przed przyjściem do nas. Grał. Nie pierwsze skrzypce, ale grał.

Tylko tyle albo aż tyle. Nie twierdze, że Jaliens jest/będzie lepszy niż ten lewy obrońca.

Jaliens to inny pilkarz,gdyby mu sie chcialo biegac, to by takim stojakiem nie byl, Michel jest dobrze wyszkolony, w dodatku zap.... az milo patrzec, w naszej lidze zrobi roznice jestem pewny, czyli nie szrot.Ten epizod Probierza w Grecji na cos sie jednak przydal.Gdybysmy jeszcze mieli prawego obronce, to bysmy ta lige zmiazdzyli.Biorac pod uwage, ze nie gramy w pucharach to pozyskanie takiego obroncy bedzie sporym sukcesem, oby tylko nie sprzedali Meliksona.

westersyl 02.08.2012 10:36

Fajnie się ogląda taki filmik na YT gdzie komentator w tym samym meczu wymienia obok nazwiska Michel jeszcze takich graczy Juninho, Kaka, Maicon, Baptista.
Skoro znalazł się w takim towarzystwie to świadczy o tym, że grać piłkę potrafi. Podstawową sprawą w jego przypadku jest to czy fizycznie jest zdolny do biegania oraz jak wyglądają jego cechy wolicjonalne.

Co do Frederiskena to zakładają że wyżej cenią w klubie Michele to nas nic nie kosztuje napisanie tego, że nie dogadali się w sprawie kontraktu niż jakby mieli napisać: Nie dogalaliśmy się bo byleś za słaby, bo po co robić gościowi anty reklamę.

syryls 02.08.2012 10:54

Kiedy ten Brazylijczyk wystąpił w kadrze swojego kraju?

MichaelMyers 02.08.2012 11:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1266062)
Nie trzeba patrzeć na CV tylko na grę zawodnika. Jaliens się nie nadaje do polskiej młocki. Za mało zdecydowany jest. Jemu pasuje jak drużyna rozgrywa piłeczkę od obrony i dominuje wtedy może sobie i na stoperze grać. Ale tego w polskiej lidze jest jak na lekarstwo. Tutaj sie trzeba rozpychać, walczyć zjakimś kołkowatym napastnikiem typu Giki albo Ujek na łokcie, wygrywać walke w powietrz, dużo przebijanek w obronie. Zawodnik musi być dobrany pod ligę i styl gry drużyny.

Nigdy w zyciu, gdybys dobieral zawodnikow pod lige jak robi Lenczyk, to sie konczy jak Slask, przeciez jakby ci goscie grali tak jak w lidze przy sedziach pucharowych to by konczyli mecze w 8, wczorajszy mecz niczego cie nie nauczyl?Wlasnie tacy specjalisci od obijania lokciami Pawelec, Grodzicki, kiedy musieli grac w pilke to jeden wypuszczal napastnikow rywala asystami, drugi kopal po autach.Od takich pilkarzy nalezy sp.... w bok, jezeli sie cos chce osiagnac w europie.Nie patrz na lige, tylko na jakosc, wyszkolenie pilkarza i jego inteligencje na boisku wczoraj ten murzyn po prostu skompromitowal cala pomoc Slaska, a obrona zalatwila sie sama.Gdyby ten mecz nie byl o taka stawke, to bym byl przekonany, ze jest ustawiony,bo od 93 Wisla-Legia nie widzialem czego takiego,zeby goscie biegali nie obstawieni w kazdym sektorze boiska.

hunter 02.08.2012 11:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MichaelMyers (Post 1266069)
Jaliens to inny pilkarz,gdyby mu sie chcialo biegac, to by takim stojakiem nie byl, Michel jest dobrze wyszkolony, w dodatku zap.... az milo patrzec, w naszej lidze zrobi roznice jestem pewny, czyli nie szrot.Ten epizod Probierza w Grecji na cos sie jednak przydal.Gdybysmy jeszcze mieli prawego obronce, to bysmy ta lige zmiazdzyli.Biorac pod uwage, ze nie gramy w pucharach to pozyskanie takiego obroncy bedzie sporym sukcesem, oby tylko nie sprzedali Meliksona.

Kur*a umarłem, autentycznie :lol: Okazuje się, że sprowadzenie jednego (JEDNEGO!) lewego obrońcy może wywrócić o 180 stopni postrzeganie drużyny. Pomijam fakt, że to póki co transfer gazetowy.

Pokemoniada.

To że Jaliensowi się nie chce biegać to nie ma znaczenia. Inteligentny stoper ma się przede wszystkim dobrze ustawiać, a tego to on nie potrafi w ogóle. Gubi krycie niemiłosiernie, w każdym meczu i to po kilka/kilkanaście razy.

tofik 02.08.2012 11:51

Czytaj troche ze zrozumieniem czy ja napisałem, że trzebra brac takich co bija łokciami ? Trzeba brac takich co sa odporni na taką grę jak jest w lidze polskiej a przy okazji tez maja pilkarsko do zaoferowania. Jaliens ma piłkarsko do zaoferowania sporo, jest nieźle wyszkolony ale brakuje mu na środku obrony zdecydowania, agresji, ma słaby odbiór, problemy z oceną lotu piłki, no i unika co najważniejsze walki. Dlatego został źle dobrany nie pasuje do ligi.

MichaelMyers 02.08.2012 11:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hunter (Post 1266092)
Kur*a umarłem, autentycznie :lol: Okazuje się, że sprowadzenie jednego (JEDNEGO!) lewego obrońcy może wywrócić o 180 stopni postrzeganie drużyny. Pomijam fakt, że to póki co transfer gazetowy.

Pokemoniada.

To że Jaliensowi się nie chce biegać to nie ma znaczenia. Inteligentny stoper ma się przede wszystkim dobrze ustawiać, a tego to on nie potrafi w ogóle. Gubi krycie niemiłosiernie, w każdym meczu i to po kilka/kilkanaście razy.

No bo tak jest w polskiej lidze, gdyby Slask sciagnal ze trzech prawdziwych pilkarzy a nie jakis bucow, to wynik wczorajszego meczu moglby byc odwrotny Lenczyk chyba chcial udowodnic swoj geniusz, ktory posiada w swoim mniemaniu i wejsc do LE bez obrony, zrobil z siebie tylko pajaca. i wstydu w europie calej Polsce.Widziales co Melikson zrobil z ta liga?Tu nie ma sie co smiac, takie mamy realia, u nas w ogole nie istnieje zadne szkolenie z wyjatkiem Legii.Jakbys wyjal z tej druzyny Szwedow tego murzyna, to oni by wygladali podobnie jak Slask, tak jest na tym poziomie w takich pol amatorskich ligach.Watpie zeby Jaliens tego nie potrafil, skoro gral w reperezentacji Holandii na MS,byl w 11 sezonu Eredivisie swego czasu,jemu sie po prostu nie chce, tylko pokazuje Chavezowi jak ma grac za nich dwoch.Jaliens jest juz skonczony, Wisla bedzie go sponsorowala do konca kontraktu.

Kurz 02.08.2012 12:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hunter (Post 1266092)

Inteligentny stoper wie przede wszystkim jak w danym momencie zachowają się jego partnerzy z defensywy. Domyślam się, ze przy naszych Jaliens głupieje... bo w ich wykonaniu obrona nie ma nic wspólnego z tym czego uczono go przez całe życie.

MichaelMyers 02.08.2012 12:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1266099)
Czytaj troche ze zrozumieniem czy ja napisałem, że trzebra brac takich co bija łokciami ? Trzeba brac takich co sa odporni na taką grę jak jest w lidze polskiej a przy okazji tez maja pilkarsko do zaoferowania. Jaliens ma piłkarsko do zaoferowania sporo, jest nieźle wyszkolony ale brakuje mu na środku obrony zdecydowania, agresji, ma słaby odbiór, problemy z oceną lotu piłki, no i unika co najważniejsze walki. Dlatego został źle dobrany nie pasuje do ligi.

Jasne tylko , ze jakos z Fulham byl najlepszy w obronie w meczu na Wisle, ci anglicy byli silni i skoczni, mowie ci ,ze mu sie nie chce, po co ma byc potluczony po jakims meczu ligowym, dlatego jest pasywny i unika gry.Przeciez to kawal chlopa jest, co ty myslisz, ze on by pekal,oszczedza sie.To jest cwaniaczek.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:52.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl