Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Królewski, Błaszczykowski, Łanoszka, Moore, Nowak, Adamczyk - właściciele Wisły SA (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10843)

skarabeus 24.11.2024 14:01

Serek,
Co z umorzeniami pożyczek królewskiego, które wam obiecał jak zebrał o pomoc? Statut wam nie pozwala oficjalnie zapytać?

serek.c2 24.11.2024 14:03

Również mogłeś przyjść i zapytać, pozdro anonimku :)

skarabeus 24.11.2024 14:18

Nie mogłem, nie da się być w dwóch miejscach jednocześnie, oddalonych o 450 km od siebie.

Niestety jestem wziętym managerem i 2 miesiące temu zaczalem nowy projekt, przez który jestem rzadkie w Krakowie a dużo na północy kraju i zagranicą.

skarabeus 24.11.2024 14:20

Ty na wszystkie trudne pytania odpowiadasz: mogłeś przyjść i zapytać. Ale to ty jesteś w zarządzie socios i to ty powinieneś mierny członku w imieniu kibiców pytać o sprawy istotne. Ale najłatwiej odpowiedzialność zrzucić na "mogłeś przyjść zapytac" ��.♂️
Czytaj: mi obcięli jaja, język i rece i zapytać nie mogę. Wyjątkowo gorsze takimi eunuchami yntelektualnymi.

serek.c2 24.11.2024 14:23

Ulala, wzięty menager - nie denerwuj się tak, bo literówek nasadziłeś strasznie dużo przez to :D

Ps. Więcej wyzwisk bohaterze internetowy ;)

wierność83 24.11.2024 14:32

Wszystko zależy od tego jakie tam pytania padły, czy ktoś się pokusił o zadanie trudnych pytań Królewskiemu, skonfrontowania go z dziesiątkami sprzeczności czy zapowiedzi bez pokrycia, które regularnie wygłasza. Jeśli było klepanie po pleckach i rozmowa na wygodne tematy typu bojkot, transfery itp.,okraszone atmosferką z tej grupki na FB, to może zostać "komedia" w moim zdaniu, nawet w odniesieniu do spotkania.

pi0tr3k94 24.11.2024 15:28

Kolejka do zdjęcia z zaskrońcem była?

Tak, wiem, mogłem przyjść i sam zobaczyć, nikt mi nie bronił.

skarabeus 24.11.2024 15:32

serek,

wersja na komorke , w przegladarce www to archaizm, ale nie zawsze mam czas odpalic kompa :-)
Ja tam widze, tylko dwie literowki: ręcę i zamiast gardze, gorsze. Ale w sumie i to pasuje.

I co do spotkan. Jak bedzie jakies organizowane przed/po meczu o ludzkiej porze to chetnie zapisze to w kalendarzu. Ale plis, nie z tygodnia na tydzien, bo ja swojej pracy i zycia nie bede zmieniac pod pinokia, i ludzi twojego pokroju.

Do ciebie i krolewskiego nie mam szacunku i miec nie bede. Dla ludzi z mojego otoczenia jest go bardzo duzo i zawsze beda na pierwszym miejscu :-)

No to dajesz serek. Bylo pytanie o umorzenia pozyczek?

wierność83 26.11.2024 09:37

Widzę, że w ostatnich dniach "walczymy/walka" jest odmieniane przez Królewskiego w każdy możliwy sposób przy każdej możliwej okazji. Coś mi się wydaje, że baardzo krucho jest finansowo w środku...

Stelio 26.11.2024 10:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wierność83 (Post 1639200)
Widzę, że w ostatnich dniach "walczymy/walka" jest odmieniane przez Królewskiego w każdy możliwy sposób przy każdej możliwej okazji. Coś mi się wydaje, że baardzo krucho jest finansowo w środku...

żeby się nie okazało, że w zimie zamast wzmocnienia składu trzeba będzie kogoś puścić w świat :D ale finansowa lipa też by tłumaczyła skąd taka zmiana u prezesa z "chcę awansować na swoich warunkach nie ważne kiedy" na "awans albo śmierć" :D

Brak awansu w tym sezonie pewnie będzie się wiązał z ogromnym uszczupleniem kadry. A do tego jak dołoży się jeszcze Śląsk i Lechię za rok w 1 lidze które będą sowicie wspomagane przez samorządy i bogatą Wieczystą to będzie można zapomnieć o awansie jeszcze przed startem sezonu :D (a nie we wrześniu jak to miało miejsce w tym roku)

Patryko 26.11.2024 10:34

Myślę, że sytuacja z puszczeniem najważniejszych graczy w zimie (Mahdioui/Yeboah) już się nie powtórzy.

Jeśli już, to bolesne odejścia, w przypadku braku awansu, będą w lecie.

wierność83 26.11.2024 11:06

Ktoś pisał na twitterze, że bez odejść nie będzie żadnych wzmocnień. Nie wiem na ile to prawda. Natomiast Królewski ostatnio podkreślał jak bardzo wierzy w ten konkretny skład ludzi więc coś może być na rzeczy..
Średnio to widzę, tym bardziej jak się spojrzy na terminarz na wiosnę.
Brak awansu to będzie już moim zdaniem bardzo mocny zjazd w dól, nie będzie już kasy z pucharów i PP, która uratowała ten sezon, 1 liga może być najmocniejsza od dawna, patrząc na pot. spadkowiczów.

pi0tr3k94 26.11.2024 11:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wierność83 (Post 1639203)
Nie wiem na ile to prawda. Natomiast Królewski ostatnio podkreślał jak bardzo wierzy w ten konkretny skład ludzi więc coś może być na rzeczy..

Królewski mówi tak od dwóch lat ciągle, a potem prawie w każdym okienku dochodzi do rewolucji kadrowej.

leszekpw 26.11.2024 11:46

Cytat:

Ktoś pisał na twitterze, że bez odejść nie będzie żadnych wzmocnień. Nie wiem na ile to prawda. Natomiast Królewski ostatnio podkreślał jak bardzo wierzy w ten konkretny skład ludzi więc coś może być na rzeczy..
Brak awansu to będzie już moim zdaniem bardzo mocny zjazd w dól, nie będzie już kasy z pucharów i PP, która uratowała ten sezon, 1 liga może być najmocniejsza od dawna, patrząc na pot. spadkowiczów.

Dlaczego? Jeśli Rude wygral PP, to Jop tym bardziej powinien.

Patryko 26.11.2024 11:56

Cytat:

Ktoś pisał na twitterze, że bez odejść nie będzie żadnych wzmocnień.

Zawsze można kogoś spróbować wypożyczyć albo rozwiązać kontrakt jak z Sapałą.
Basha będzie miał pierwszą okazję do wykazania się, bo transfery przychodzące (prawy obrońca + skrzydłowy do pierwszego składu) są moim zdaniem niezbędne w kontekście walki o awans.

Karherop 26.11.2024 12:05

Cytat:

Tak mowil jeszcze pod koniec sierpnia, jednoczenie podkreslajac jak to ma srodki na "inwestycje" czyli Polaka i Zarównego.

W miedzyczasie odszedl Sapała i wypozyczono Olejarke. Do tego Jop wspomina że trzeba w najblizszym oknie "wzmocnic rywalizacje" na kilku pozycjach, wiec wiec mozna sie jedynie domyślać ze chodzi o wiecej niz jedną i że bedzie na to zielone światło

sandomingo 26.11.2024 13:30

Zielone swiatło może być. Gorzej z zielonymi banknotami

leszekpw 26.11.2024 17:02

Jak mają przyjść takie ananasy jak Biedrzycki, Sukiennicki, to może lepiej niech nikt nie przychodzi.

ciacho 26.11.2024 19:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Stelio (Post 1639201)
żeby się nie okazało, że w zimie zamast wzmocnienia składu trzeba będzie kogoś puścić w świat :D ...

A niby kogo? Przecież tu za nikogo, poza Rodado, nie dostaniemy pieniędzy, które realnie poprawią nasze finanse.

Sylwus1988 27.11.2024 19:51

zostały 3 mecze do końca rundy jesiennej, Jeżeli w klubie poważnie myślą o ekstraklasie to tej zimy trzeba zyskać przynajmniej dwóch zawodników na poziomie ekstraklasy, raz po to żeby pomogli w awansie który już na dzień dzisiejszy jest całkowicie realny chociaż dalej trzeba o niego mocno walczyć i na boisku i w właśnie w gabinetach, a dwa że jeśli by się udało awansować to będzie lżej w lecie zakontraktować kolejnych dwóch, trzech niż naraz pięciu. Wszystko pod warunkiem że na prawdę myślą o awansie a nie rzucają czczych słów ..
Oglądam czasami jakieś mecze eklapy wyrywkowo i to jest dużooo wyższy poziom niż to do czego przyzwyczaiła już mnie pierwsza liga, szczególnie góra tabeli fajnie gra w piłkę, aż miło się na to patrzy. Teksty o pustej kasie za 3 2 1 ..

pi0tr3k94 27.11.2024 20:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leszekpw (Post 1639205)
Dlaczego? Jeśli Rude wygral PP, to Jop tym bardziej powinien.

Rude powinien po stopach całować Sobola i Jopa że zrobili mu awans w pierwszych rundach.
Fakt nie opinia.

leszekpw 27.11.2024 20:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pi0tr3k94 (Post 1639306)
Rude powinien po stopach całować Sobola i Jopa że zrobili mu awans w pierwszych rundach.
Fakt nie opinia.

Ale ty jesteś odklejeniec, nieźle się uśmiałem. Ty powinieneś Rude całować po stopach, że dzięki wygraniu PP Wisła finansowo egzystuje w tym sezonie.

azor 27.11.2024 20:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leszekpw (Post 1639314)
Ale ty jesteś odklejeniec, nieźle się uśmiałem. Ty powinieneś Rude całować po stopach, że dzięki wygraniu PP Wisła finansowo egzystuje w tym sezonie.

Hmmm czyli przyznajesz, że Królewski nie jest w stanie ogarnąć płynności finansowej Wisły?

pi0tr3k94 27.11.2024 20:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leszekpw (Post 1639314)

Dobrze chociaż, że zgadzamy się, ze królewski jest kompletnym dyletantem w prowadzeniu klubu i utrzymujemy się finansowo na powierzchni tylko dzięki szczęśliwemu zdobyciu PP, którego królewski nie miał prawa zakładać.

krysztal 27.11.2024 20:41

Pan chorągiewka zle stanął i go tłuką

Drozd 27.11.2024 20:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pi0tr3k94 (Post 1639321)
Dobrze chociaż, że zgadzamy się, ze królewski jest kompletnym dyletantem w prowadzeniu klubu i utrzymujemy się finansowo na powierzchni tylko dzięki szczęśliwemu zdobyciu PP, którego królewski nie miał prawa zakładać.

Królewski przejął klub kiedy kasy już nie było więc to że utrzymał go przez dwa lata i poprawił skład. Nie świadczy o nim najgorzej.

azor 27.11.2024 21:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1639331)
Królewski przejął klub kiedy kasy już nie było więc to że utrzymał go przez dwa lata i poprawił skład. Nie świadczy o nim najgorzej.

Zapomniałeś dodać, że zdobył PP.

I że systematycznie powiększa zadłużenie.

krysztal 27.11.2024 21:02

Kasa to spływa do klubu cały czas tylko wydaje się jej więcej niż można i Królewski nie jest tutaj żadnym wyjątkiem.

Drozd 27.11.2024 21:13

Skoro są takie umowy podpisane że dopłacamy do kateringu to trudno się dziwić długom...

azor 27.11.2024 21:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1639335)
Skoro są takie umowy podpisane że dopłacamy do kateringu to trudno się dziwić długom...

Umowy za catering są przyczyną wielo-milionowych długów. :D Nie przepłacana kadra, nie nieumiejętność pozyskania sensownych sponsorów, już nawet nie będę przywoływał zapowiadany odwilż w relacja z miastem :)

Cofam, nie Kawula powinna się obawiać o posadę. BAT powinien Cię zatrudnić, żebyś przekonywał, że szlugi nie powodują raka.

Drozd 27.11.2024 21:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez azor (Post 1639339)
Umowy za catering są przyczyną wielo-milionowych długów. :D Nie przepłacana kadra, nie nieumiejętność pozyskania sensownych sponsorów, już nawet nie będę przywoływał zapowiadany odwilż w relacja z miastem :)

Cofam, nie Kawula powinna się obawiać o posadę. BAT powinien Cię zatrudnić, żebyś przekonywał, że szlugi nie powodują raka.

Są elementem, a nie powinny być. Przepłaconych nic nie dających drużynie piłkarzy też nie powinno być i jest ich coraz mniej. Osuszanie bagna nie jest proste...

azor 27.11.2024 21:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1639340)
Są elementem, a nie powinny być. Przepłaconych nic nie dających drużynie piłkarzy też nie powinno być i jest ich coraz mniej. Osuszanie bagna nie jest proste...

Zgoda. Nie uważasz, że wyciąganie umowy cateringowej to jednak populizm?

Drozd 27.11.2024 21:44

Niby dlaczego takie są realia, a umowa podobno na 5 lat podpisana z jakąś firmą z Częstochowy. To taki kolejny Fazlagic. Miała wpaść kasa z pucharów to nagle dług za Kose i Żurawia :). Takie są realia...

krysztal 27.11.2024 21:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1639335)

Przecież Królewski sam te umowy klepał jako członek rady nadzorczej.Faktycznie grosz do grosza i się to zbiera.Tak jak zbierają się na przedłużone kontrakty kontuzjowanych piłkarzy,kontrakty dla wynalazków takich jak Omrani czy płacenie jakiemuś naciągaczowi za treningi rzutów z autu.

Drozd 27.11.2024 21:58

Nie tylko on. Okres od pandemii z krótką przerwą na Hyballe to była równia pochyła, aż do przejęcia samodzielnej władzy przez Królewskiego. Na którym byliśmy wtedy miejscu?

azor 27.11.2024 22:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1639342)
Niby dlaczego takie są realia, a umowa podobno na 5 lat podpisana z jakąś firmą z Częstochowy. To taki kolejny Fazlagic. Miała wpaść kasa z pucharów to nagle dług za Kose i Żurawia :). Takie są realia...

Rany...miotasz się jak karp w wannie. Przecież Królewski mówił, że był świadom długu w stosunku do Mandziary?

Umowa na catering jest podpisana z firmą "z rodziny" Błaszczykowskiego. To Jaro się pod tym nie podpisywał?

Drozd 27.11.2024 22:17

Jaro i reszta podpisywali się pod wszystkim i równo za to odpowiadają, ale od dwóch lat Jaro podpisuje się sam i odpowiada sam. To że spłaca jeszcze Cupiałowe długi to tylko dla niego plus. W tym czasie musi radzić sobie z błędami popełnionymi wcześniej i to jest jak wór kamieni na plecach.

azor 27.11.2024 22:24

Jakie Cupiałowe długi spłaca Królewski?

pi0tr3k94 27.11.2024 22:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1639347)
Jaro i reszta podpisywali się pod wszystkim i równo za to odpowiadają, ale od dwóch lat Jaro podpisuje się sam i odpowiada sam.

I samodzielnie udało mu się doprowadzić klub do najgorszego miejsca w historii i to głównie przez swoje absurdalne decyzję. (TAK, tak wiem Puchar Polski).

Cytat:

To że spłaca jeszcze Cupiałowe długi to tylko dla niego plus.

Taaaa ogromny plus, zwłaszcza że UEFA zablokowała przelewy, więc.innego wyjścia raczej nie miał.

Cytat:

W tym czasie musi radzić sobie z błędami popełnionymi wcześniej i to jest jak wór kamieni na plecach.

Obyśmy za kilka lat nie mieli jeszcze większego tego wora kamieni po okresie panowania Jarosława Królewskiego Wspaniałego.

Drozd 27.11.2024 22:34

Właśnie o to chodzi, że kamieni wydaje się ubywać...

Czyli dziękuj UEFIE :rotfl:

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:05.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl