Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

Tasio1906 21.12.2009 19:03

Gdybym miał wpływ na politykę transferową Wisły to:
- nie ściągałbym z wypożyczenia Kowalskiego (no chyba że Wisła chce się już zimą rozstać z Jopem).
- przedłużyłbym kontrakt z Ilie Cebanu (Mołdawianin udowodnił w kilku meczach rundy jesiennej, że jest solidnym bramkarzem, ponadto jest to piłkarz który może wydatnie pomóc w budowaniu dobrej atmosfery w zespole).
- wystawiłbym na listę transferową z kwotą odstępnego 1 złoty następujących zawodników: Łukasz Jarosiński, Bartłomiej Łapuszek, Bartosz Rosłoń, Paweł Zalewski, Konrad Gołoś
-sporządziłbym liste zawodników "do wypożyczenia" do klubów z 1. ligi bądź Ekstraklasy, znaleźli by się na niej: Dariusz Trela, Wojciech Cygal, Daniel Brud, Sebastian Janik, Bartosz Kozieł, Sebastian Chrzanowski i Maciej Batko.
-ściągnałbym z wypożyczeń takich piłkarzy jak Patryk Jałocha i Mateusz Kubicki (niech grają w Młodej Ekstraklasie a nie ganiają po "pastwiskach"), a także Dawida Kubowicza jako konkurencje dla Piotra Brożka.

To tyle jeśli chodzi o tych zawodników, których "karty" są w posiadaniu Wisły.

Jeśli chodzi o wzmocnienia to podpisać kontrakty z zawodnikami, którym kontrakty z aktualnymi klubami wygasają 30 czerwca 2010 roku a mianowicie:
Paweł Golański-prawy obrońca czołowej drużyny rumuńskiej ekstraklasy- Steauy Bukareszt.
Przemysław Kaźmierczak- defensywny pomocnik drużyny występującej w portugalskiej SuperLidze- Vitorii Steubal.
Marek Gancarczyk- prawy pomocnik Śląska Wrocław.
Janusz Gancarczyk- lewy pomocnik Śląska Wrocław.
Carlo Costly-napastnik PGE GKS Bełchatów; reprezentant Hondurasu;

skeba 21.12.2009 20:25

Cytat:

- nie ściągałbym z wypożyczenia Kowalskiego (no chyba że Wisła chce się już zimą rozstać z Jopem).
Powiedziałbym, że Cupiałowi się jajka zaświeciły i opchnie Marcelo sprowadzając dobrego Clebera, ale kolesia, który pogra rok-dwa

BiałaGwiazda 22.12.2009 12:42

Cytat:

Sześciu zawodników Polonii Warszawa zimą będzie musiało sobie szukać nowego klubu. Taką decyzję o ich przyszłości podjął trener Czarnych Koszul - Jose Maria Bakero - informuje "Przegląd Sportowy".

Uznania w oczach hiszpańskiego szkoleniowca nie znaleźli: Daniel Kokosiński, Błażej Telichowski, Jacek Kosmalski, Michał Chałbiński, Szymon Kaźmierowski oraz sprowadzony w lecie za prawie 800 tys. złotych - Węgier Tamas Kulcsar.
Piłkarze najprawdopodobniej już w zimowym okienku transferowym pożegnają się z zespołem Czarnych Koszul.

Więcej w "Przeglądzie Sportowym"
Jeżeli szukamy lewego obrońcy to Telichowskiego można wziąść,Polonia zadowoli się raczej symboliczną kwotą za niego.

amauri1990 22.12.2009 13:01

Spady po DyskoPool'u Warszawa zbierać? Proszę Cię...

Skorża powinien udać sie na zakupy do Portugalii albo Serie B. Cleber, Paulista, Cantoro, Alvarez chyba czegoś powinni nas nauczyć.

massoud 22.12.2009 13:35

ja bym się przypatrzył staremu znajomemu z Levadii - Vitali Gussev (26 lat)
22 gole w 2009

Oleg Andronic, Mołdawia, 20 lat, Zimbru Chişinău - król strzelców 16 bramek

Kristaps Grebis, 29 lat, król strzelców na Łotwie z 30 bramkami, Metalurgs

Maycon Rogerio Silva Calijuri, 23 lata, Brazylijczyk, FK Homel, król strzelców na Białorusi z 15 golami

Nickolas Gelashvili, 24 lata, FC Zestaponi - król strzelców w Gruzji - 19 goli

Edgar Benítez Santander, 22 lata, Paragwaj, w 2008 22 gole w 37 meczach, w 2009 w Meksyku w klubie Pachuca dopiero 6 bramek

HEDu 22.12.2009 16:44

http://sport.interia.pl/raport/trans...zystke,1415234

Everthona chcą wywalić więc powinien byc spokojnie do wyciągnięcia, jak grał jeszcze w 2 lidze to trzeba było sie nim interesować, wiecej niz Łobo by nie zarabiał. Podobnie jak Onwuachi, który teraz gra ze Smolarkiem w Grecji. Przynajmniej wypożyczenie. Jesli kluby Cypryjskie mogą kupowac, wypozyczac itp piłkarzy z dolnej strefy PD albo z Segundy, to czemu nie my ?

anthony09 22.12.2009 16:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tasio1906 (Post 832940)
Gdybym miał wpływ na politykę transferową Wisły to:
-
-ściągnałbym z wypożyczeń takich piłkarzy jak Patryk Jałocha i Mateusz Kubicki (niech grają w Młodej Ekstraklasie a nie ganiają po "pastwiskach"), a także Dawida Kubowicza jako konkurencje dla Piotra Brożka.
...
Jeśli chodzi o wzmocnienia to podpisać kontrakty z zawodnikami, którym kontrakty z aktualnymi klubami wygasają 30 czerwca 2010 roku a mianowicie:
Paweł Golański-prawy obrońca czołowej drużyny rumuńskiej ekstraklasy- Steauy Bukareszt.
Przemysław Kaźmierczak- defensywny pomocnik drużyny występującej w portugalskiej SuperLidze- Vitorii Steubal.
Marek Gancarczyk- prawy pomocnik Śląska Wrocław.
Janusz Gancarczyk- lewy pomocnik Śląska Wrocław.
Carlo Costly-napastnik PGE GKS Bełchatów; reprezentant Hondurasu;

Zgadzam się z tobą tylko ze nie ściągajmy zawodników Śląska bo ci są przeciętni. Na uwagę zasługuje naprawdę Costly, który może być bdb inwestycją, jeżeli udałoby się nam go pozyskać już w Styczniu (nie sądze, że Bełchatów ryzykowałby tak jak z Gargułą i za max 200 tys. Euro puszczą go do nas ). Sprzedaż Diaza za 1,5 mln euro, pozyskać za niego Kaźmierczaka, Grzelaka( nie mamy w ogóle klasycznego lewoskrzydłowego! ) i jak dałoby się to Golańskiego i byłoby to naprawdę dobre okienko transferowe ;)
Ale ogólnie szukałbym zawodników w II ligach typu jak chociażby Serie B, czy Championship czy Ligue One (pozyskać Białkowskiego)

BiałaGwiazda 22.12.2009 20:40

Gdybym sprzedał Diaza za przynajmniej 2 miliony euro to od razu za tą kasę kupiłbym Grosickiego i Jodłowca(milion za Grosika i milion za Jodłę)

brylant17 22.12.2009 21:09

BiałaGwiazda zapomnij 1 milion idzie na łatanie dziury

tomasz_19 22.12.2009 21:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BiałaGwiazda (Post 833404)
Gdybym sprzedał Diaza za przynajmniej 2 miliony euro to od razu za tą kasę kupiłbym Grosickiego i Jodłowca(milion za Grosika i milion za Jodłę)

człowieku o czym ty marzysz! :D czasy kiedy łatwą ręką wydawaliśmy szmal na transfery już dawno minęły... dziś cieszyłbym się gdyby chociaż 500 tyś € poszło na transfery...

Sancezz 23.12.2009 09:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BiałaGwiazda (Post 833404)

Takie transfery, to nie na polska lige. Sprzedawać mozna za miliony, ale nie kupować... Graczy pokroju tych dwóch wyżej wymienionych można znaleźć za 100-400tys euro

patrzal-lca 23.12.2009 09:41

Michał Janota.. co myślicie o tym chłopaku?

Teraz w Excelsior, no ale normalnie trenujący z I-wszą drużyną Feynoordu. Nie sądzę, aby był zbyt drogi w utrzymaniu, ma dopiero 19 lat ..no i wydaję mi się, że umiejętności, które w pełni uprawniały by go do gry w Wiśle Kraków!

wiślaQ 23.12.2009 10:10

Jak by była dobra szkółka , to nikt nie martwił by się ze sprowadzaniem do nas młodych talentów.
Chyba jedynym wychowankiem u nas jest.. Mączyński.

emjot 23.12.2009 10:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiślaQ (Post 833551)
Jak by była dobra szkółka , to nikt nie martwił by się ze sprowadzaniem do nas młodych talentów.
Chyba jedynym wychowankiem u nas jest.. Mączyński.

Kowalski to też nasz wychowanek
a z MESY: Batko, Jeleń, Brud, Czekaj, Jania, Kozieł, Liegnza, Masiuda, Ochaman, Wanatowicz, Zalewski

Marcin_fan 23.12.2009 10:34

O Janocie mówi sie w kwestii przejścia do braci z Gdańska.. Ja mam nadziej ( wiem wiem że nadzieja matką głupich ) że Wisła " po cichu " załatwi takie transery który wzmocnią drużyne i zwiększą rywalizacje w zespole..

Marcin_fan 23.12.2009 10:35

że któregoś dnia wstane rano i jak zwykle popędze na kompa, włącze którąś ze stron Wisły i zobacze jakieś dobre wiadomości w postaci nowych piłkarzy ;D

wiślaQ 23.12.2009 11:02

Cytat:

Kowalski to też nasz wychowanek
Kowalski wcześniej jeszcze grał w Kolejarzu Stróże.

emjot 23.12.2009 11:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiślaQ (Post 833566)
Kowalski wcześniej jeszcze grał w Kolejarzu Stróże.

i co z tego
jest naszym wychowankiem a tam był tylko wypożyczony: http://www.90minut.pl/kariera.php?id=8319
oto dowód

AYALA 23.12.2009 12:45

skoro na Białorusi nie dyktują cen zaporowych za zawodników to może warto poszukac ciekawych wzmocnien, niekonioecznie w Bate ale w Dynamie Mińsk,FK Gomel,Szachtjorze Soligorsk który rok temu z pucharów wyeliminował Cracovie.

patrzal-lca 23.12.2009 14:30

Kierunek białoruski może być ciekawą alternatywą, podobnie jak rynek bałkański.
Trzeba tylko postawić pytanie, czy Wisła Kraków jest gotowa inwestować w transfery, czy jednak w szkolenie młodzieży. Ilu wychowanków gra obecnie w I-wszej kadrze? No właśnie ..ale to inny wątek zupełnie.

Gdybym mial jakiś wpływ na decyzje transferowe Wisły napewno zainteresowałbym się choćby Janotą. Tak, też dziś wyczytałem o zainteresowaniu Lechii.. Ale czytałem również o zainteresowaniu przez nich Saganowskim i wieloma innymi. Wątpie, by ściągnęli wszystkich.

Kolejny problem - bramkarz! Jeśli mam być szczery ..to postawiłbym na Cebanu, lub spróbował ściągnąć Białkowskiego. Wśród doświadczonych - Moretto był dobrym kandydatem.

Szyman423 23.12.2009 15:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcin_fan (Post 833560)
że któregoś dnia wstane rano i jak zwykle popędze na kompa, włącze którąś ze stron Wisły i zobacze jakieś dobre wiadomości w postaci nowych piłkarzy ;D

Dokładnie ja tak samo ;p

anthony09 23.12.2009 18:18

Ma ktoś może maila do Macieja Skorży ? Chciałbym mu złożyć życzenia świąteczne ;d i poprosić o transfer Michała Janoty, Bartosza Białkowskiego za sprzedaż Juniora Diaza ;)
Jeśli nie to chociażby Carlo Costlyego.
Jak dla mnie lista transferowa to:
1. Białkowski
2. Costly
3. Janota
4. Golański
Ciekawe ile oni by chcieli na kontrakty ? Sprzedaż Diaza za 1,7 mln euro to Białkowski 180 tys euro kontrakt (transfer ok. 200 tys euro pewnie ) Costly też 200 tys. euro ( 220 tys euro kontrakt) Janota ok.300 tys euro (140 tys euro kontrakt) = 380 + 420 + 420 tys euro = 1220 tys euro
... niestety to jest moje s-f ;/ a rzeczywistość jest zbyt brutalna. Chociaż 2 tych zawodników byłoby sukcesem. Niechce bramkarza Moretto bo on jest już za stary i niezbyt przyszłościowy

Pan Jotka 23.12.2009 18:29

Ja rozumiem ze nie mam kogo kupić, ale z Ocstlym to wy chyba jaja sobie robicie. Koleś strzela malo goli zarównow Belchatowie jak i w reprezentacji Hondurasu. Znając cierpliwośc kibiców Wisły to raczej bylby to kiepski deal

kosaTS 23.12.2009 18:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez anthony09 (Post 833707)
Ma ktoś może maila do Macieja Skorży ? Chciałbym mu złożyć życzenia świąteczne ;d i poprosić o transfer Michała Janoty, Bartosza Białkowskiego za sprzedaż Juniora Diaza ;)
Jeśli nie to chociażby Carlo Costlyego.
Jak dla mnie lista transferowa to:
1. Białkowski
2. Costly
3. Janota
4. Golański
Ciekawe ile oni by chcieli na kontrakty ? Sprzedaż Diaza za 1,7 mln euro to Białkowski 180 tys euro kontrakt (transfer ok. 200 tys euro pewnie ) Costly też 200 tys. euro ( 220 tys euro kontrakt) Janota ok.300 tys euro (140 tys euro kontrakt) = 380 + 420 + 420 tys euro = 1220 tys euro
... niestety to jest moje s-f ;/ a rzeczywistość jest zbyt brutalna. Chociaż 2 tych zawodników byłoby sukcesem. Niechce bramkarza Moretto bo on jest już za stary i niezbyt przyszłościowy

1906% poparcia, jeszcze wymiana moim zdaniem Pepe-> Grosicki albo Łobo-> Grosicki i byłoby ok.:D

emjot 23.12.2009 18:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 833716)
Ja rozumiem ze nie mam kogo kupić, ale z Ocstlym to wy chyba jaja sobie robicie. Koleś strzela malo goli zarównow Belchatowie jak i w reprezentacji Hondurasu. Znając cierpliwośc kibiców Wisły to raczej bylby to kiepski deal

nie mówiąc o nieustających muchach w nosie pana piłkarza

YkCzyk 24.12.2009 19:50

Obaj poszukują klubu
1. Nikola Drinćić
http://www.youtube.com/watch?v=UFppgeiQDDw

2. Razvan Cocis
http://www.youtube.com/watch?v=1RcPs9FiFOc

AYALA 24.12.2009 22:41

rozgrywajacy z Białorusi Filipp Rudik, zaliczył dwa mecze w kadrze.Jego specjalizacją są rzuty wolne.Ma 22 lata, może warto go zaprosic na testy skoro nie widaomo jak będzie ze zdrowiem Guły czy Sobola ? http://www.transfermarkt.at/de/spiel...pp/profil.html

brylant17 24.12.2009 23:26

Zastanowił bym się nad wypożyczeniem Janczyka na sezon, kończy mu się wypożyczenie z Lokeren.Pomyślał bym też nad Przemysław Kaźmierczak.

cfa 25.12.2009 11:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 834098)
Zastanowił bym się nad wypożyczeniem Janczyka na sezon, kończy mu się wypożyczenie z Lokeren.Pomyślał bym też nad Przemysław Kaźmierczak.

Kaz był przymierzany od czasów jego gry w Pogoni myślę, że teraz bedzie lepszym wzmocnieniem, a o Jańczyku możemy raczej zapomnieć.

kolend 25.12.2009 11:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cfa (Post 834126)
Kaz był przymierzany od czasów jego gry w Pogoni myślę, że teraz bedzie lepszym wzmocnieniem, a o Jańczyku możemy raczej zapomnieć.

Janczyk ****a Janczyk!!! Jańczyk istnieje w wyobraźni Szpakowskiego razem z Boguckim...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:53.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl