Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

gypsy 29.03.2011 12:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Semper Fidelis 1985 (Post 1070515)
Już widzę po sezonie nagłówki gazet: "Koniec wieży babel w Wiśle: Białą Gwiazdę opuszczają Kameruńczyk, Marokańczyk i Argentyńczyk" :mozg:

A dojdą: Nigeryjczyk, Boliwijczyk i Chińczyk... ;)

kornd 29.03.2011 13:12

Jestem za tym żeby Chavez został w Wiśle. 400 000 euro to przyzwoita cena za niego.
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html

Proximus 29.03.2011 13:20

Nie ma sensu dalej rozwodzić się nad porażką z PAO. Macie racje że był to straszny niefart(niefart + Majdan + Zieńczuk). Natomiast zauważcie jedną rzecz. Gdybyśmy wtedy awansowali na stanowisku przez DŁUGI czas zostałby Jurek E. co na dłuższą metę raczej nie s kończyło by się dobrze...

Też trzeba dodać że w tamtych czasach klub był gorzej zarządzany niż chociażby teraz(nie mówię że teraz jest idealnie ale na pewno jest lepiej). Nie można przewidzieć czy nie skończyło by się to tak jak w przypadku Artmedii(obecnie II liga słowacka) czy FC Thun(beniaminek ligi szwajcarskiej).

bonawentura 29.03.2011 13:22

Osobiście podoba mi się ewentualny zakup Chaveza, bo to przyzwoity zawodnik. Chciałbym, by na obronę i do środka pomocy zostali zakupieni zawodnicy z lig, gdzie grają bardzo twardy futbol, czyli np. z Norwegii. Tam chyba jest najwięcej "walczaków", a takich potrzeba Wiśle. Liczyłbym osobiście na zakup na skrzydło Lutona Sheltona - tego Jamajczyka z Vaalerengi, tylko pytanie, czy on nie będzie taki jak Błaszczykowski i co chwile będzie łapał kontuzje. Cóż - pożyjemy, zobaczymy jakimi transferami nas "uraczą" działacze już w lipcu. Pozdrawiam.

bridgeburner 29.03.2011 14:36

Ja mam ambiwalente odczucia
Obawiam sie że zablokuje miejsce na kogoś lepszego
Pod konec roku dawał rade, w tej rundzie jest najgorszym obronca moim zdaniem
Honduras też w dwumeczu w Azji szału nie zrobił (0:3, 0:4)

MCX 29.03.2011 15:04

Wiadomo, że z Chaveza żadna gwiazda, ale solidności mu nie odmówimy. Klub i tak musi się ciągle rozwijać, żeby osiągać sukcesy, a do tego niezbędne jest ciągłe wzmacnianie kadry. 3 stoperów na dobrym poziomie to absolutne minimum dla takiego klubu jak Wisła, więc Chaveza warto mieć w kadrze. Jest reprezentantem swojego kraju, a to też ważne, bo przy zagranicznym transferze podbija cenę. 400 tys euro to rozsądne pieniądze, nikogo lepszego za taką kwotę raczej nie kupimy.

joshi 29.03.2011 20:11

zgadzam się z MCX, Chavez to solidny twardo grający obrońca.
Po ostatnich kontuzjach widać jak ważne jest posiadanie szerokiej kadry i moim zdaniem letnie okienko to nie czas na szukanie kogoś innego na środek, bo priorytet do boki na których są totalne braki.

thebo4 30.03.2011 09:18

a może Żewłakow jako doświadczony ŚO ? + do tego jeszcze jakiś jeden młody na "nauki"

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Semper Fidelis 1985 30.03.2011 09:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1070521)
A co z Honduraninem i Słowakiem?:D

Według mnie Honduranin to nasz najlepszy obrońca, a Cikos jak zacznie myśleć na boisku może być bardzo solidnym prawym obrońcą więc celowo ich nie wymieniłem

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gypsy (Post 1070522)
A dojdą: Nigeryjczyk, Boliwijczyk i Chińczyk... ;)

No tak też może być :P

suikoden 01.04.2011 22:04

Żewłakow czemu nie jest dos dobry pkazał to w ostanim meczu

Bambo1906 01.04.2011 22:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez suikoden (Post 1071636)
Żewłakow czemu nie jest dos dobry pkazał to w ostanim meczu

Po pijaku nie zasiadaj do kompa ;P

W sumie Żewłakow by się przydał, chłopaki mieli by się od kogo uczyć. A może Kew by trochę spokojniej grał, i złapałby formę. Kto wie, może to byłby dobry ruch ze strony Stana. ;)

Neo1221 01.04.2011 22:28

Popatrz raczej na rozmowę Głowackiego, który złożył wypowiedzenie kontraktu trabzonsporowi... xD Wraca KAPITAN!!!

Semper Fidelis 1985 02.04.2011 08:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Neo1221 (Post 1071646)
Popatrz raczej na rozmowę Głowackiego, który złożył wypowiedzenie kontraktu trabzonsporowi... xD Wraca KAPITAN!!!

Zapodaj linka

xdarek 02.04.2011 08:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez thebo4 (Post 1070788)
a może Żewłakow jako doświadczony ŚO ? + do tego jeszcze jakiś jeden młody na "nauki"

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

jak ma grac w Polskiej lidze to pojdzie do Poloni Wojechowski da mu mega kase jak na polskie warunki i będzie to samo co ze Smolarkiem

Proud 02.04.2011 08:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Semper Fidelis 1985 (Post 1071690)
Zapodaj linka

www.primaaprilis.com

pawelo84 02.04.2011 16:56

Trzeba by kupić Piecha z Ruchu, za ten patent na Legie. Fakt jest niby w sezonie 30 meczy ale te zwycięstwa z Legią smakują inaczej niż wszystkie.

wujekWojtek 02.04.2011 17:50

26 lat, w tym sezonie już 5 bramek, w zeszłym 2, a wczesniej 9 w II lidze -> za wikipedia

nie, raczej nie....

pawelo84 02.04.2011 17:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wujekWojtek (Post 1071920)
26 lat, w tym sezonie już 5 bramek, w zeszłym 2, a wczesniej 9 w II lidze -> za wikipedia

nie, raczej nie....

ale Legii strzelił 4:)

skeba 02.04.2011 17:57

Cytat:

Trzeba by kupić Piecha z Ruchu, za ten patent na Legie. Fakt jest niby w sezonie 30 meczy ale te zwycięstwa z Legią smakują inaczej niż wszystkie.
Ochłońcie ludzie.

mitmichael 02.04.2011 19:09

Piech jeden udany mecz i od razu kupowac? Raczej poszukac w nizszych ligach kogos takiego jak Błaszczykowski czy Waldemar Sobota. Co do Michala Zewłakowa byłaby to ciekawa perspektywa - moze akurat grałby tak dobrze w ekstraklasie jak jego brat a na pewno obrona zyskałaby doswiadczonego pilkarza.

Titto 02.04.2011 19:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1071987)
Piech jeden udany mecz i od razu kupowac? Raczej poszukac w nizszych ligach kogos takiego jak Błaszczykowski czy Waldemar Sobota. Co do Michala Zewłakowa byłaby to ciekawa perspektywa - moze akurat grałby tak dobrze w ekstraklasie jak jego brat a na pewno obrona zyskałaby doswiadczonego pilkarza.

Jeden udany mecz?
Ten facet już od początku tej rundy prezentuje bardzo wysoki poziom.
Natomiast co do zawodników z niższych lig to brałbym Nwaogu z Floty, który zdobył dzisiaj swoją 15 bramkę w sezonie.

silver03 02.04.2011 19:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawelo84 (Post 1071864)

I jeszcze Jankowskiego czy jak mu tam było...

Pablo84 04.04.2011 06:34

Witam.
Napiszę tylko tyle:
Chciałem w tym temacie pozdrowić środkowym palcem tych wiecznych malkontentów,z którymi toczyłem dyskusję, 2 miesiące temu na tema szans Wisły w boju o MP.

I co baranie łby?Głupio?Trzeba było tyle płakać?

arti 04.04.2011 07:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 1072704)
Witam.
Napiszę tylko tyle:
Chciałem w tym temacie pozdrowić środkowym palcem tych wiecznych malkontentów,z którymi toczyłem dyskusję, 2 miesiące temu na tema szans Wisły w boju o MP.

I co baranie łby?Głupio?Trzeba było tyle płakać?

Spokojnie jeszcze nie wygraliśmy tego MP.
a co do polityki to mam nadzieję, że od lata będzie nowy PO - mam serdecznie dość szarpaniny i błędów w tym sektorze boiska.

rozarian 04.04.2011 08:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1072710)
Spokojnie jeszcze nie wygraliśmy tego MP.
a co do polityki to mam nadzieję, że od lata będzie nowy PO - mam serdecznie dość szarpaniny i błędów w tym sektorze boiska.

Potrzebny i prawy,i lewy obrońca.Nie obejdzie się też chyba bez zatrudnienia(w tym wypadku może być i wypożyczenie)jakiegoś solidnego stopera,do czasu aż Bunoza się wyleczy-choć nawet bez tego,przydałby ktoś solidny na tę pozycję.No i napastnik,a o jakimś dynamicznym skrzydłowym to też można pomyśleć.Chyba zbyt wiele oczekiwań.

Feniks1983 04.04.2011 08:37

Wcale nie, te oczekiwania sa jak najbardziej wlaciwe. Pytanie tylko czy mamy fundusze aby je spelnic. Stan w C+ jak byl z Nim wywiad to podkreslal ze dyrektor sportowy ma miec plan nie tylko na najblizsze okno transferowe ale tez na przyszle lata. I bardzo dobrze, tyle ze potrzeby w kontekscie ewentualnej walki o LM sa juz tu i teraz takie jakie sa i trzeba zrobic wszystko co mozliwe aby te braki uzupelnic.

Teqcontroller 04.04.2011 09:22

Pomalu , mamy 8 pkt przewagi nad 2 miejscem , zostalo jeszcze 10 kolejek a najtrudniejsze mecze jeszcze przed nami , Slask , Lechia , Legia.

Na pewno potrzebujemy 2 bocznych obroncow , i byc moze jednego srodkowego , Cikos gra slabo , Chavez tez nie jest jakas rewelacja.Napastnik to norma musi byc.

Po za tym Maly gra dobrze i Kirm tez , a co za tym idzie moga byc sprzedani (Oby nie).

Manager89 04.04.2011 09:32

http://this11.com/boards/1301905112479468.jpg
W linku stan naszej kadry... 7 zawodników może odejść w lipcu. Jednym oznaczonym symbolem * kończą się kontrakty, innym oznaczonym ** kończą się wypożyczenia. Z wypożyczenia wróci Mączyński. Ale przy założeniu że cała ta 7 zawodników odejdzie to potrzebujemy kupić prawego i lewego obrońce, defensywnego pomocnika oraz napastnika i to jest absolutne minimum. W razie awansu do fazy grupowej europejskich pucharów można pokusić się dodatkowo o zakup 2 skrzydłowych...

Feniks1983 04.04.2011 09:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Manager89 (Post 1072747)
http://this11.com/boards/1301905112479468.jpg
W linku stan naszej kadry... 7 zawodników może odejść w lipcu. Jednym oznaczonym symbolem * kończą się kontrakty, innym oznaczonym ** kończą się wypożyczenia. Z wypożyczenia wróci Mączyński. Ale przy założeniu że cała ta 7 zawodników odejdzie to potrzebujemy kupić prawego i lewego obrońce, defensywnego pomocnika oraz napastnika i to jest absolutne minimum. W razie awansu do fazy grupowej europejskich pucharów można pokusić się dodatkowo o zakup 2 skrzydłowych...

Chavez ponoc juz zostal wykupiony wiec chyba gwiazdki przy Nim sa zbedne. Inna sprawa ze jeszcze oficjalnie klub tego nie potwierdzil. Suma sumarum szykuja sie kolejne przetasowania w lecie. Oby sie tylko zdazyli zgrac...

art 04.04.2011 10:25

Ale te przetasowania są potrzebne. Obecna kadra to jest wypadkowa polityki, albo raczej braku polityki transferowej ostatnich lat i dlatego pewnie jeszcze przez 2 okienka bedzie dużo zmian, a potem (oby) już tylko rozważne uzupełnienia składu.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:49.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl