![]() |
Taa już widze, jak Garguła z Łobo nas opuszczają. Pierwszy ma chyba kontrakt do 2014, drugi do 2012, zarabiają dobrą kasę, której nigdzie indziej nie dostaną więc wypchnięcie ich będzie graniczyło z cudem. Mnie najbardziej ciekawi kwestia Chaveza, którego koniecznie trzeba wykupić, jeśli nie chcemy latem znów zostać ze zdekompletowaną defensywą.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
http://gwizdek24.se.pl/pilka-nozna/e...ny_164521.html |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Ja to jednak wolę pamiętać o obietnicy Łobo, który dał sobie ostatnią szansę, a jak nie da rady to out. |
Cytat:
|
Cytat:
Niestety mało zawodników wraca do formy po kontuzji wiązadeł, czego przykładem jest chociażby Ronaldo, który mimo że grał dobrze na Mistrzostwach Świata w 2002 to daleko mu było do formy z Barcelony czy Interu kilka lat wcześniej. To jest niestety ryzyko, pech, nie wiem jak to nazwać. Garguła na pewno wolałby być w takiej formie jak kiedyś w Bełchatowie, tylko niestety miał cholernego pecha. Kontuzja którą złapał prawdopodobnie zniszczyła mu karierę. |
[QUOTE=marian3a;1069851]wszystkie nazwiska pasują z wyjątkiem ostatniego. Jestem święcie przekonany że jeszcze rok, dwa i ten pan będzie wart kupe kasy :D i Wisła na nim zarobi i to nie mało.[/QUOTE]
Żart czy mocno zaskakujące stwierdzenie??? 3 lata przeciętności i skąd bierzesz nadzieję na nagły skok? Tym bardziej, że Jirsak nie ma już 20 lat... |
Podstawowa sprawa, nie widzę sensu pozbywania się Tomasa z tego względu, że prostu nie ma żadnej pewności że sprowadzimy kogoś lepszego. Mimo że Tomas nie gra jakbyśmy sobie tego życzyli to ciężko jest w tej lidze znaleźć piłkarza reprezentujący taki poziom. Jak chca się pozbyć Tomasa to niech zrobią mu taką konkurencje że niech nie łapie się do 18 meczowej albo będzie grzał ławę po 90 minut. Ewentualny przyszły nabytek będzie musiał pokazać że jest lepszy od niego. Chyba że będą mieć od razu pewność to wypada tylko przyklasnąć.
Problem w środku jest nie ukrywajmy, według mnie brakuję nam defensywnego pomocnika z umiejętnością rozegrania piłki, takiego jak Cantoro. Jestem ciekawy czy nadal obserwujemy piłkarzy w Izraelu. Miałem nie dawno okazję oglądać meczu Izraela przeciwko Łotwie i to co grali to poezja. Nie byłem wstanie uwierzyć w to że mają 5 lepszych od Meliksona w kwestii takiej że ciężko byłoby go tam upchać na jakiej kol wiem pozycji w ofensywie, teraz mam już inne zdanie na ten temat. Mają świetnych technicznie piłkarzy, operują piłką w tak że nasza repra chyba nie wskoczy na ten poziom. To nie przypadek że Macabii grało w CL. Może przyglądamy się jeszcze Gruzinowi Dwaliszwiliemu. |
Cytat:
|
jirsak powinien być do odstrzału w pierwszej kolejności - nie można trzymać w nieskończoność na liście płac zawodnika dla maksymalnie jednego udanego meczu w rundzie - a taką "średnią" ma Czech. Jesten dobry mecz na pół roku, a reszta złe i nieodpowiednie, to wszędzie na świecie jest droga do opuszczenia klubu. Wisła nie może być bezpieczną przystanią dla takich zawodników.
|
Cytat:
|
Żewłakow:
Cytat:
Ja bym go wziął na półtora roku. Mógłby pomóc. |
Cytat:
nie wiem czego Wy od niego oczekujecie, co on ma salta robić na boisku? jest to przydatny piłkarz, idealny dubler, który może wskoczyć do pierwszego składu, a nie zarabia dużo, więc po co się go pozbywać? |
^^
Przepraszam, ale pierwsze zdanie jak dla mnie z tego wywiadu już go dyskwalifikuje - ''jestem już trochę zmęczony grą'' to co on tu na wakacje przyjeżdża czy jak, niech sobie dobije do emerytury na zagranicznych boiskach. Ja jestem na nie. |
Nie wiesz ile zarabia.
Poza tym nie ma 5 dobrych. Zagra świetny mecz, a potem ucieka od podań, jest przygaszony kompletnie. Nie wiem z czego to wynika, ale takie są fakty. Gdyby to był skrzydłowy to można to przełknąć, co prawda byłaby to wybitnie gorzka pigułka. Jednak mówimy o środkowym pomocniku, który ma kreować grę, nadawać tempo i rzucać otwierające podania do czwórki z przodu. Jirsak tego nie robi w stopniu wystarczającym nawet na polską ligę, co kompletnie skreśla go z możliwości gry na poziomie europejskich pucharów. Dużo sobie po Tomku obiecywałem, pewnie jak sporo z nas, jednak nie spełnił i nie spełnia pokładanych w nim nadziei. Trzeba to przyznać, transfer był nietrafiony i nie zmienią tego mecze z Legią i Ruchem. To smutna prawda, ale tak to już jest. Pozostaje liczyć na jego przebłyski, ale trudno określić ich umiejscowienie w czasie. Jirsak podnosi poprzeczkę co do swoich spotkań, budzi nadzieję, by potem sprowadzić nas na ziemię i udowadnia, że z tej mąki chleba nie będzie. |
Nie mam nic do Jirsaka ,nawet go polubilem ale nie widze go w Wisle .Jesli tyle czasu zawodnik nie potrafi udowodnic ze jest w stanie dac cos wiecej druzynie niz jeden dwa dobre mecze to cos tu nie jest tak.
Nie mozemy postepowac w ten sposob i czekac na "eksplozje" jego talentu ,bo to powinno nastapic juz dawno. Woz albo przewoz i pora zaczac to Czechowi uswiadamiać. |
Cytat:
|
Cytat:
Co do Żewłakowa - uważam, że to niestety zbyt zużyty fizycznie i psychicznie gracz na Wisłę. No i chyba już po Boukharim... dzięki za gola przy Kałuży... wygląda na to, że o kolejne będzie trudno. @ Pan Jotka - Zieńczuk to był inny casus. Wtedy było kilka powodów MP - wzmocnienia - Kosowski, Boguski, Jirsak, Niedzielan, nowy trener, a moim zdaniem największe znaczenie miał i tak powrót Kosy - i to on jedną rundą świetnej gry zapewnił nam w dużej mierze MP. |
Cytat:
|
I już mamy kolejną kontuzję Boukhariego, mimo że jeszcze nie wrócił po poprzedniej. Wygląda, że już go w Wiśle nie zobaczymy, a na pewno nie na wysokim poziomie. Gdyby solidnie przepracował okres przygotowawczy (jak Małecki) to mógłby teraz rządzić z Meliksonem na bosku. Zamiast tego wróci w maju ociężały, pewnie z lekką nadwagą i złapie kolejną kontuzje.
|
Cytat:
|
Ale o ile pamiętam to gość miał w pierwszej połowie bodajże trzy dogodne sytuacji do zdobycia bramki i zawsze tradycyjnie, w swoim partackim stylu walił w bramkarza. Wystarczyło trafić raz i myślę, że bylibyśmy w innym miejscu dzisiaj. Niestety min. przez jego mierne umiejętności przegraliśmy historyczną szansę.
|
Już widzę po sezonie nagłówki gazet: "Koniec wieży babel w Wiśle: Białą Gwiazdę opuszczają Kameruńczyk, Marokańczyk i Argentyńczyk" :mozg:
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:09. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl