![]() |
a ja bym się zainteresował zawodnikami śląska każmierczak defensywny pomocnik świetna forma i już 8 bramek ( za sobolewskiego) milą( za gargułe) i fojutem( za kowalskiego)
|
Potrzebny będzie bez wątpienia duży zaciąg nowych zawodników i cały sezon by ich zgrać do następnych pucharów.
Zwłaszcza jeśli Odejdą Łobo, Garguła, Sobolewski, Kowalski, Boguski i oczywiście Żurawski (do tego Branco, Rios, Sivakov, kto wie czy nie Chavez i Cikos też), a przyjdą ludzie których języka nikt nie będzie rozumieć to jak niby trener miałby ich zgrać na zaraz przed pucharami. A co jeśli ktoś wyłoży duże pieniądze za Małeckiego, Meliksona, Wiilka? Nie chcę krakać, mam tylko nadzieję, że masz sztab będzie przygotowany w następnym okienku na każdą ewentualność i będziemy mieć wreszcie pełny, mocny skład. |
Cytat:
|
Cytat:
|
#sorin320 - Pierwsze co Maaskant powiedział po przyjściu do Wisły to że chcę mieć zawodników pod taktykę, a nie odwrotnie.
Drużyna cały czas nie potrafi się grać w tym systemie 4-5-1 niby 4-3-3, a Ty proponujesz by kazać im uczyć się od początku nowego systemu? Mamy masę pomocników i musimy grać pięcioma, a tak na prawdę to sześcioma bo jest jeszcze Pajić na obronie. Ani Rios, ani Genkov nie bardzo zasługują by po 2/3 sezonu zmieniać dla nich całkiem taktykę. Dodatkowo nie byłoby dla nich żadnych zmienników. Mam nadzieję, że Stan Valckx już pracuje nad listą zawodników w kręgu zainteresowania. Mam nadzieję, że poświęcił też trochę czasu na rozpracowanie potencjału niektórych zawodników Podbeskidzia. Bogusław Cupiał zawsze lubił kupować zawodników z drużyn z którymi przegrywaliśmy. |
Cytat:
|
Cytat:
Tyle że takiego Małeckiego to na silę zrobiono pomocnikiem. On sam widać że dużo lepiej czuje się w ataku. |
Cytat:
skład złomu i papy który obił nam de .... i ty chciałbyś kogoś stamtąd? ja pierdziu.... ps. jedyny nadający się to bramkarz. Jakby był 5-8 lat młodszy. Reszta to szrot do kwadratu |
Cytat:
|
Cytat:
Pozostali prezentują przyzwoity poziom i zostawiają na boisku serce. Wiadomo czemu nie umieściłem tutaj Żurawia. Bo to jest legenda Wisły, jeden z dwóch najlepszych piłkarzy w jej historii i z szacunku nie będę go nazywał nierobem czy przepłaconym grajkiem. On swoje już dla nas zrobił. Poza tym sam mówi uczciwie że wie ze jego czas już powoli mija. |
Nie przypominam sobie, żeby Cupiał kupił kogoś z Barcelony, która złoiła nam tyłek 4:0 2 lata temu. Chyba, że coś przegapiłem.
|
z Levadii i Karabachu też nie :P
|
Cytat:
|
powiedzcie mi... na jakiej podstawie ściągneliśmy do Wisełki Kew Jaliensa? Kurcze rozumiem, że gość ma nazwisko, był w kadrze oranje, ale czy oprócz tego nikt mu się nie przyglądał? Przecież Łukasz Nawotczyński z cracovii prezentuje lepszy poziom... :(
|
Cytat:
|
Przemysław Kazmierczak
Abdou Razack Traore Maciej Małkowski |
Chyba tak, ale to było zanim trafiliśmy na Levadią I think.
A Kew Jaliens będzie dobrym obrońcą. Może nie wybitnym, ale raczej na pewno solidnym, trzeba dać mu trochę czasu. Nie od razu Marcelo był zajebisty |
Cytat:
|
Cytat:
Ja naprawdę nie wiem czy musimy aż tak poniżać naszych zawodników mówiąc, że są słabsi od piłkarzy Cracovii. Dajmy mu trochę czasu i dopiero zacznijmy oceniać. Kew ma potencjał i liczę na niego, bo nikogo innego na środku nie mamy. |
18 do 34. Mówią Wam coś te liczby?? Bramki stracone, odpowiednio Wisły i Cracovii. Mamy drugą najlepszą obronę w lidze, a Cracovia najgorszą. Wy chcecie ich obrońców??
Mieliśmy passę 7 zwycięstw i chyba nie uważacie że trwałaby ona w nieskonczoność. Wolę teraz zremisować z Polonią BYtom i potem wrócić na własciwe tory, zacząc wygrywać z Jagą, Koroną itd. Raz na jakiś czas może, a nawet musi się przydarzyć lekka zadyszka (nie mówię tu o zmęczeniu tylko to jest metafora do ostatniego remisu). Nie jesteśmy Barceloną... jeszcze. Jesteśmy liderami tabeli, mamy 5pkt przewagi nad wiceliderem. Nawet jakbyśmy następny mecz oddali walkowerem to dalej będziemy liderem. Mamy najwięcej goli strzelonych w lidze i drugą najlepszą obronę a Wy lamentujecie jak nie wiem kto. Relax panowie. Poczekajmy cierpliwie do następnego meczu. Wierzę, że bedzie wygrana. |
Cytat:
Oglądałeś chociaż jeden mecz Cracovii? Napastnicy Śląska jechali Nawotczyńskiego jak burą sukę, a ty mówisz, że jest lepszy od Jaliensa? Pomyśl człowieku zanim coś napiszesz! Ile meczy zawalił nam Nawotczyński w czasie gry przy R22? Niepamiętasz? Mogliśmy w ogóle Kokoszkę ściągnąć zamiast Holendra, a co!? |
Cytat:
|
Nie ma co się spinać, sam śmiałem się z mega transferu Nawotczyńskiego a tu okazuje się, że wypada on na razie bardzo dobrze. U nas Kew gra z kolei słabo. Trudno powiedzieć jak to się potoczy ale weźmy pod uwagę, że gość grał całe życie w Holandii i ciężko mu się przestawić na naszą ligową młóckę, która wbrew opiniom niektórych ekspertów okazuje się być dość wymagająca. Z ocenami Jaliensa wstrzymajmy się do meczów z czołówką, mam cichą nadzieję, że z lepszymi przeciwnikami wypadnie znacznie lepiej.
|
tak ogladam sobie meczym PolU20-GerU20 i stwierdzam ze niejeden z tych polskich mlokosow nadalby sie do naszej Wisły...:)
edit: mocny blad Filipa ale na szczescie bez konsekwencji.... a to jak chodzi Przybecki (ruch radzionkow) to normalnie miodzio :) |
Cytat:
|
jak na razie jest 1-1 i wiecej sie spodziewalem po dumnych niemcach
|
Ja byłbym wstrzemięźliwy w ocenianiu 20-letnich piłkarzy grających przeciwko 20-letnim rówieśnikom. Już jeden zawodnik z młodzieżówki czeskiej kilka lat temu przyszedł do Wisły a jak dotąd niewiele pokazał.
|
Nie oszukujmy się - Wisła nie będzie kupować reprezentantów U20... Nasz klub skupił się na zawodnikach doświadczonych i bardzo dobrze, bo jest większe prawdopodobieństwo, że się sprawdzą.
|
Cytat:
|
Już się nie mogę doczekać czerwca bo liczę na czystki w drużynie:
Branco, Łobodziński, Garguła, Rios, Żurawski, Boukhari, Kowalski nas opuszczą:) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:52. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl