![]() |
Cytat:
Poza tym teraz testy sa usprawiedliowne uprzednia kontuzja. |
Cytat:
Też uważam, że gadka o obserwacjach JF to bzdury, ale wymagania nie są za wielkie - zdrowie do gonienia, jakaś sprawność, a jak będzie jeszcze umiał nieźle wrzucić w biegu to już jak gwiazdka z nieba:-D Więc może przez przypadek coś z tego wyjdzie. |
Cytat:
Ta 'złota myśl' też warta rozwinięcia.. |
W kontekście przejścia do Wisły wymieniano też nazwiska Boliwijczyka Marvina Bajerano i Piotra Brożka, który kilka dni temu rozwiązał kontrakt z Trabzonsporem. Wymagania finansowe "Pietii" są jednak ponoć dość wygórowane, w dodatku zwolennikiem jego sprowadzenia nie jest ponoć trener Probierz.
|
Cytat:
arti: dlatego dopisałem - dużą dla nas w porównaniu do jego statusu. ;) Jeżeli Paweł chciał zostac w Turcji za wszelką cenę i siedzieć na trybunach za sowitą pensję, po jego bracie spodziewałbym się czegoś podobnego. Chociaż on nie powinien wybrzydzać. |
Cytat:
Ale... chciałbym wiedzieć konkretnie ile tj. to dużo o którym piszą w mediach. Jeśli Probierz go nie chce to nawet 10tys zł (oczywiście nie wierzę, że PB zgodziłby się za tyle zagrać w Wiśle) to może być "dużo/za dużo". |
Cytat:
Cytat:
|
Pisz składniej to nie będzie problemów z odczytaniem Twoich złotych myśli ..
.."zimą ubiegłego roku", no super..szkoda że nie dwa lata temu.. Prawda jest prozaiczna. Duńczyk Jan Frederiksen przechodził wcześniej podobne testy w niemieckim klubie 2. Bundesligi, FSV Frankfurt. Nie chcieli go w II lidze niemieckiej, w której grywał np. Paljić, czyli zbieramy odpady, kto wie może będzie jakiś cud i nikt się na nim nie poznał, ale u nas w naszej galaktycznej lidze będzie mega gwiazdą, kto wie .. |
Milosz - jakbyś śledził doniesienia na temat Fredriksena wiedziałbyś o czym najm napisał... Tu o składni nie trzeba dyskutować tylko o Twojej niewiedzy w temacie na który głos zabrałeś.
"Nie chcieli go w II lidze niemieckiej..." - Edno nie chcieli w Wiśle, Paulinho (czy jak mu tam) w łódzkim spadkowiczu. I można mnożyć przykłady. To, że tam nie przeszedł testów nie znaczy, że marnym piłkarzem jest. U nas np. testy przeszedł (tak wiem, bo czasu nie było) taki magik jak Branco. A to przecież czarodzieje z Holandii oceniali jego przydatność. |
miłoszu, wybacz, ale wychodze z założenia, że nadmiar zdań zniechęca do czytania, więc staram się streszczać przez co mogę gubić sens. Ale tu tylko wyprowadzałem prosty wniosek ze zdań wyżej podanych. Ale przyznaję, że się pomyliłem :P Tzn nie wiedziałem, że to w zimie zeszłego roku doznał kontuzji - z góry założyłem, że chodzi o tę zimę bo pasowałoby jak ulał. Zwłaszcza, że jeszcze dodane jest, że powodem niepodpisania umowy jest zbyt duży kontrakt i problemy finansowe klubu.
A co do oblania testów, to przecież kiedyś też Essien był za słaby dla Zagłębia. |
serku2, w kontekście niewiedzy w temacie mów lepiej sam za siebie, informacja o kontuzji była mi dobrze znana, rzecz w tym że piłkarz jest testowany bo nigdzie nie grał i to jest istotą sprawy.
Porównania zaś z Branco są z d..y wzięte. Branko przyszedł do nas jako zapchajdziura na rezerwę i co ważne w trakcie sezonu. Teraz mamy sytuacje zupełnie inną. Mamy okienko transferowe, a łysy czarodziej z Legii ma sprowadzić LO do pierwszej jedenastki, jest u nas ponad 5 miesięcy, no i sprowadził nam piłkarza co od roku nie grał, no super. Powtórzę przy tym czarodzieju możemy liczyć tylko na cud, bo o profesjonalizmie możemy zapomnieć. Teza że piłkarz jest testowany bo miał kontuzje jest dużym uproszczeniem , on jest testowany bo ostatnio nic nie grał i nikt go nie chce, ale może będzie ten cud ..skoro dobrze życzymy naszej Wiśle to na nic innego liczyć nie możemy , cudów nam trzeba. ____ najm nie ma sprawy, również sorry ;) (doczepiłem sie tej kontuzji bo była jednak dość dawno, rzecz dotyczy tego że nie grał i są testy, ale to nie ważne, zamknijmy kwestie) i ..okay, mnie jedynie martwi że nasze wzmocnienia to nie transfery tylko piłkarze coraz bardziej niechciani, ostatnio w Polonii czy w II lidze niemieckiej, ale w sumie ważne jaki mają charakter, czy chcą jeszcze coś komuś udowodnić, czy tylko pobierać pensje, ufam że może niechciani gdzie indziej, ale z ambicją ..choć tyle. |
Makelele nie chcieli w Legii, Ivanovica, Janko i reszty w innych klubach, no ael nie dziwne w koncu to no-namy.
sytuacja jest zupełnie inna...oczywiscie. Holendrzy dysponowali gotowka a lysy nie ma nic, no ale przeciez to tylko maly gowno warty detal. |
Cytat:
Nigdzie nie pisałem dlaczego piłkarz jest testowany ale wydaje się normalne, że piłkarza który ostatnio nie grał sprawdza się przed podpisaniem kontraktu (inna sprawa - piłkarz doznał ponoć kontuzji zimą ubiegłego roku. Jesteś pewien, że nie był to np grudzien 2011? To by tłumaczyło częściowo brak gry Jana na wiosnę 2012 roku.) Kolejna sprawa - nie porównywałem Fredriksena do Branco. Chciałem Ci jedynie dać przykład, że testy czasami oblewają gracze całkiem nieźli a zaliczają mierni. Na koniec - skąd info, że piłkarz nie grał od roku? Edit. Jeszcze jedno odnośnie Branco - co mnie obchodzi, że Stan miał mało czasu na znalezienie piłkarza? Podsunął kandydaturę karykatury piłkarza. Od niego prezentowałby się lepiej nie tylko każdy junior Wisły ale pewnie i trampkarz... No ale jak to zwykle bywa na tym forum holenderskie pomyłki to nic takiego. |
- Tak łysy nie ma nic, to po co kłamał , że ma gotówkę na transfery (już tyle razy było to cytowane, że kolejny cytat z J.B. sobie daruje).. Do kwestii wypożyczenia Małeckiego nawet nie chce mi sie już wracać.
______ - serek2, widzę już że sam nie wiesz co pisać, byle pisać, skoro według Ciebie piłkarz grał ostatnio to po co testy..otóż grał tyle co kot napłakał. Edit. A co mnie obchodzi , że ciebie nie obchodzi.. jak nie widzisz różnicy pomiędzy okienkiem transferowym, a okresem w trakcie sezonu, to uważam dyskurs z Tobą za zamknięty. Moja rada jak się już czepiasz to spróbuj choć postarać się o minimum logiki. Branko i aktualna sytuacja w kontekście poczynań dyr. sportowych w niczym nie są porównywalne. A to że testy to zbyt często loteria to tzw. oczywista oczywistość. Nic, na łut szczęści pozostaje liczyć. ______ Do tekstu poniżej .. Dawno się tak nie uśmiałem jak z laurki dla Bednarza wystawionej przez szprotsona..:D Wilczek to człowiek kulturalny i stąd te czułości, a prawda jest prozaiczna ot, łysego wywalono, miał polecieć Skorża, ale poleciał tylko łysy. A było tak ..Jacek Bednarz nie jest już dyrektorem sportowym, Wisły Kraków – poinformował we wtorek klub na swojej stronie internetowej klubu. O "zmianach w strukturze" Wisła informowała już kilka dni po meczach z Levadią Tallin. Potem klub zatrudnił skautów Jozefa Csaplara i Edwarda Klejndinsta, których zadaniem jest zbudowanie siatki skautingu. Większe kompetencje w sprawach transferowych ma też trener Maciej Skorża. Funkcja dyrektora sportowego została więc zlikwidowana.. Bednarz pracował w Wiśle od 1 czerwca 2007 roku. ___ Hmm, ciekawe dlaczego nie budował choć tej sieci skautingu, prawda że ciekawe.. |
no tak milosz masz racje, Bednarz to dno
p.s. a do jego braku profesjonalizmu (..yy..ja nie mówie że on profesjonalistą jest czy nie jest, bo nie wiem jakie dostał zadania od Cupiała) Cytat:
Możesz podać to info o tych Frederiksenie ,że przez rok nie grał w piłke? |
Cytat:
bo odpowiedziałeś na post szprotsona, ale nie na jego pytanie? czy jak fakty nie pasują do twojej tezy to lepiej nie poruszać tej kwestii? a i jeszcze jedna kwestia skąd wiesz, że był za słaby dla FSV Frankfurt? może poszło o kasę, długość kontraktu... wislaportal: Cytat:
... jak nie pamiętasz to masz tu cytat Cytat:
więc lamey ok, bo mało grał i wypoczęty jest, duńczyk zły... bo bednarz go ściągnął? |
Milosz - zaczynasz widzę osobiste wycieczki, nic nowego.
Masz problemy z logicznym odczytywaniem postów - nie moja wina. Mój post nie miał porównywać piłkarzy ani sytuacji obecnej do tej z tamtego okresu. No ale jak już sobie dorobiłeś teorię to ja nie mam zamiaru Cię z błędu wyprowadzać bo i tak wiesz swoje... Nadal czekam (jak widzę nie tylko ja) na odpowiedź skąd masz informacje, że Fredrikson nie grał przez rok w piłkę. |
serek2 masz widzę chęć mnie atakować, cóż Twoje wycieczki osobiste mnie nie już nie dziwią..
Co do umiejętności czytania cudzych postów to rozumiem że to Twoja samokrytyka, przyjmuję ją, w istocie niewiele z nich rozumiesz. PS, Swoja drogą Twoja hipokryzja jak tak się temu przyglądam jest wielce komiczna serku.c2 ;): Cytat:
- a w zdaniu drugim sam robisz dokładnie to co mi zarzucasz, doprawdy koszmarny z Ciebie hipokryta .. ____ Co do tezy podstawowej ..to wprost przeciwnie bardzo bym chciał aby był podstawowym piłkarzem pierwszej jedenastki w swoim poprzednim klubie, jego testowanie jednak świadczy o czymś zgoła odmiennym, jeśli się mylę to mnie to tylko ucieszy :).. Czyli w sumie podstawowej tezy to jednak w niczym nie zmienia, zamiast jakościowych transferów mamy testy, czyli coś, czego akurat można się było spodziewać. Cytat:
|
jeśli to jest odpowiedz na zadane przez Nas pytanie, to .....no słabo.:mysli:
E: najm, niemożliwe :) Wszystkowiedzący przecież jasno i wyraźnie sie określił, ze J.F przez rok w piłke nie grał, wiec moze po prostu ktoś grał na jego kartę !! |
Fredrikson grał w ostatnim sezonie chyba z 16 spotkań w tym 14 w pierwszym zaczynał.
|
Nie narzekajcie na Duńczyka, dobrze, że przechodzi testy a nie jak lamey od razu w podstawową 11tke. Zobaczymy jak dziś zagra, mecz na polsacie sport HD i polsat sport. Jeśli będzie grał dobrze, to ja mam gdzieś to czy wygrywał, czy przegrywał rywalizjace w poprzednim klubie.
|
Milosz Ty masz naprawdę problem ze zrozumieniem słowa pisanego... Konczę z Tobą dyskusję - czcij dalej Stana i oby Ci to na zdrowie wyszło.
|
miłosz, czyli jak by duńczyk przyszedł do nas bez testów jak lamey to było by ok?
|
serek2, otóż wiem że piszesz tu tylko jako osobisty wróg otwierania sie Wisły na zachodnie standardy, a Valckx to dla Ciebie diabeł wcielony..
I rzecz jasna też zdrowia życzę. ____ PS. A co do Duńczyka to oby nie był gorszy od Lamey'a który jednak kilka bramek dla Wisły strzelił. |
ale Lamey był lepszy, bo rozegrał chyba ze 4 mecze zanim sie zorientowali ze nie biega, a duńczyk nie grał przez rok w piłke.
|
Cytat:
edit. zapewne duża część forum przyzna, że tylko ty jesteś obiektywny. A konczyć rzeczywiście pora - wymyslaj swoje zabawne teorie nadal tyle, że bez mojego udziału. |
Tak sereczku.c2, ..jak nie masz za grosz obiektywizmu to tak to wychodzi jak napisałeś, a i rzecz jasna skończyłeś już dyskusje, bo tylko Ty wszystkowiedzący możesz ją zakończyć , nikt inny..haha ;)
Do Twojego edit, no sorry, ale obiektywizm u Ciebie to tylko Twoje jedynie słuszne zdanie, sorry, ale nie rozśmieszaj mnie .. Naucz się szanować cudze poglądy, bo i tym razem jako pierwszy znowu mnie zaatakowałeś, moja rada zamiast tak czynić, uszanuj inne poglądy niż własne. _____ Do postu poniżej, Placek TSW, a może tak bez mitomani. Nikt nie twierdzi że Lamey grał dobrze, przeciwnie słabo, ale to nie on był problemem Wisły tylko gra pomocników których statystyki strzelonych bramek w sezonie 2011/12 są tragiczne. Lamey zaś na tle innych obrońców Wisły (Diaz, Bunoza, Czekaj), nie prezentował się gorzej od wspomnanych, ale że był Holendrem i że Jaliens grał fatalnie (bo ten był i nadal poniekąd /bo rok jeszcze przed nim/ jest transferową porażką, obok większości dobrych transferów S.V. jakiś Jaliens zawsze sie trafi, samo życie) to z Lameya zrobiono kozła ofiarnego. Wisła potrzebuje dużo lepszych piłkarzy od Lameya, ale jego krytyka na tle poczynań choćby Diaza na LO, jest grubo przesadzona. |
może i lamy zdobył jedną ważną bramkę, ale potem w lidze zaczął wszystko pie%$#@^ć, głównie przez jego błędy traciliśmy gole, więc dobrze, że zaczęli testować zawodników, bo wcześniej można ujrzeć błędy. Lamey to był najgorszy transfer po branco.
|
A'propos Lameya, wg fejsa przechodzi on właśnie testy w West Ham United :-)
http://www.facebook.com/whufcpl?ref=stream |
hahaha, po co oni taki szrot ściągają.
|
Widocznie Ci z West Ham w przeciwieństwie do Ciebie nie znają się na piłce nożnej ;)
|
Cytat:
Przypomnienie dla tych, którzy są bardzo młodzi albo mają krótką pamięć. A teraz wg Probierza oprócz JF rozważają także inne kandydatury LO. Liga za nieco ponad 3 tygodnie, więc rzeczywiście w ch.. czasu. Nie ma sensu się spieszyć...:D |
Cytat:
Cytat:
Szukamy lewego obrońcę, jego ściągnęliśmy, mamy jednak też inne kandydatury które rozważamy (zaprosić na testy). Nie jest to ostateczna opcja - powiedział szkoleniowiec Wisły. Także szukaliśmy bramkarza to i znajdziemy LO. Cierpliwości. :) |
Dudu Paraiba od Wisły Kraków woli... drugoligowca z Meksyku.
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html Heh... za rok albo za dwa będą tytuły: "Dudu Jakiśtam miał grać we Wiśle - wybrał pracę na budowie pod Londynem. Tesco kusi go jednak posadą na kasie w Birmingham" Albo: "Zawodnik X przymierzany do Wisły wybrał zawód bankowca w Luksemburgu i grę w tamtejszym klubie". Chociaż to drugie mógłoby się stać już teraz... Finansiści z Dudelange ograli Salzburg, który rok temu wyszedł z grupy LE jak Wisła... Strach się bać jakby trzeba było się z nimi zmierzyć. |
To dobitnie pokazuje jak "atrakcyjne" kontrakty oferuje w tym momencie Wisła.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
http://www.weszlo.com/news/11257-Nie...eszcze_pokazac
A więc Janota był jakoś przymierzany do Wisły |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:34. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl