Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

thechris 22.07.2012 22:35

My chyba naprawdę będziemy grali Meliksonem na skrzydle :D Klasyczny środkowy pomocnik na lewej flance... Ciekawe w ilu klubach wpadliby żeby dać takiego przykładowo Pirlo lub Xaviego na skrzydło... Nie no żenada.

milosz 22.07.2012 22:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bobek90 (Post 1264368)
Po co kombinowac? Uczmy sie od najlepszych..

Tyle że aktualnie mamy się uczyć od Bednarza, hmm pytanie czego !?

Nauka to inwestycja w profesjonalizm, u nas zaś tych co coś potrafią wyrzuca się na pierwszym zakręcie, a o potrzebie długofalowej inwestycji wiadomo dość powszechnie, pytanie więc dlaczego właściciel nie chce zainwestować ani w infrastrukturę, ani w kompetencje które też kosztują, ale dają jednak pozytywne efekty sportowo-finansowe ..

To że na forum jest fanklub Bednarza wiąże się zapewne z iluzją niektórych użytkowników , że „polskie ręce” itd. , że „polskimi rękami , nogami , głowami i czym tam jeszcze”, dogonimy zachodnią piłkę i najlepiej absolutnie się na niej nie wzorując, bo My tu w Wiśle będziemy mieli własną polską drogę rozwoju, a inni będą się nam kłaniać głęboko w pas.. To rzecz jasna brednie i polemika z nimi setny, czy tysięczny raz mija się z celem.

Odstawiając więc na bok miłośników zamykania się Wisły na rozwój pro-zachodni, powraca pytanie, dlaczego, dlaczego właściciel wykazuje tak irytującą krótkofalowość w spojrzeniu na Wisłę !?

Długofalowa praca ludzi takich jak Valckx, boiska treningowe, skauting, a w kolejnej perspektywie inwestycja w akademie piłkarską ..na dziś to jedynie wola kibiców, tych co chcą rozwoju klubu w ramach sprawdzonych standardów zachodnich, ale nic nie wskazuje aby była to też chęć B.C. , bo ten traktuje nasz klub jak zabawkę, kosztowną, ale jednak zabawkę.. Wspomniane korzyści finansowe ocenia z rezerwą, a w sportowe widać co raz mniej już wierzy ..

W Wiśle mamy więc kolejny antrakt, również w polityce transferowej i oczekiwanie na kolejny kaprys bossa. Za tytuły MP jest u mnie stała wdzięczność, za zatrzymanie się na tym jedynie pułapie, równie stała krytyka.

Na koniec pozwolę sobie jednak odpowiedzieć dlaczego Wisła nie jest traktowana poważnie przez Cupiała. I tu warto się wrócić do początku inwestycji Tele-Foniki w nasz klub. Z trzech pierwszych sponsorów jednie Pan Ziętek był jej kibicem, zaś B.C nawet piłką nożną interesuje się odświętnie, Wisła więc potrzebuje sponsora co zwyczajnie kocha piłkę, czyli kogoś innego niż B.C., bo przy jego rządach zawsze będzie tu u nas minimalizm (wystarczający jedynie na naszą marna ligę i nic ponad to), chyba że .. i to jest moja jedyna nadzieja dla Wisły przy aktualnym właścicielu , czyli kolejny..kaprys bossa”, a ściślej zaufanie kolejnemu człowiekowi z wizją rozwoju Wisły pro-europejskiej, który wreszcie dostanie więcej czasu i środków na realizację swoich planów, bo .. Cupiał czasem słucha podszeptywania innych, może gdzieś , ktoś go przekona do kolejnego otwarcia, może..

Póki co mamy w Wiśle antrakt. W polskiej lidze powinniśmy być w czubie tabeli, ale o rozwoju klubu nie może być mowy, nie przy Bednarzu i Kapce.

_____
PS. W sumie mam zdanie podobne do użytkownika Watts, z tą różnicą że nadal uważam iż potencjał kadrowy, również aktualny wystarczy do włącznie się do walki o podium, a może nawet o MP (bo nasza liga niestety, też stoi w miejscu), szkoda jedynie że o nic więcej, bo w samej rzeczy w LM możemy kibicować tylko innym, choćby wspomnianym Cypryjczykom.

tofik 22.07.2012 22:41

Klasyczny ? I w reprezentacji Izraela i w poprzednim klubie ustawiali go na lewym skrzydle.:mysli:

TOMEK 11 22.07.2012 23:07

MESA do 18lat, starszych od razu wypożyczać i niech się uczą od starszych w każdym możliwym czasie

Charlie 22.07.2012 23:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez thechris (Post 1264382)
My chyba naprawdę będziemy grali Meliksonem na skrzydle :D Klasyczny środkowy pomocnik na lewej flance... Ciekawe w ilu klubach wpadliby żeby dać takiego przykładowo Pirlo lub Xaviego na skrzydło... Nie no żenada.

Melikson nigdy nie grał na pozycji Xaviego, czy Pirlo, tylko był najbardziej ofensywnym z naszych pomocników. Ośmieszasz się takimi porównaniami, zresztą piłkarz piłkarzowi nierówny, część OPŚ, moze grać na skrzydle rownie dobrze jak w środku. Jeśli Probierz będzie chciał grać dwójką napastników, to wówczas Maora można zmieścić tylko na skrzydle. Tyle, że żadna decyzja pewnie jeszcze nie zapadła, więć tego typu płacze są bezzasadne.

jova 22.07.2012 23:38

Cytat:

"Jaka jest twoja ulubiona pozycja na boisku?
- Nie ma to dla mnie znaczenia, może trochę bardziej wolę grać na lewym skrzydle lub za napastnikiem, ale nie mam też problemów z grą na prawej stronie, więc zawsze powtarzam, że po prostu chcę być obecny na boisku."
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=27012

wolfy 22.07.2012 23:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grantar (Post 1264376)
P.S. : Naprawdę nie znasz firmy Borland i C++ ?

Borlanda już nie ma - nie jako poważnego dostawcę środowisk developerskich. Jak Cię to interesuje, to mogę sprzedać kilka branżowych anegdot. Koniec off.

Co do zarzekania się, że nie jesteś wrogiem szkolenia: wybacz, ale cała dyskusja zaczęła się od posta w którym udowadniałeś, że szkolenie się nam nie opłaca bo za duże jest ryzyko, że nam naszych Messich podkupią. Kilka osób Cię wyśmiało (w tym ja), więc zmieniłeś front.
Wygląda mi to na schizofrenię, więc rozstrzygnijmy ostatecznie czy według Ciebie: Bednarz bredzi, czy jednak w naszych warunkach nie opłaca się mieć fundamentów, na jakich buduje się wszystkie profesjonalne kluby? Albo, albo.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Charlie (Post 1264387)
Melikson nigdy nie grał na pozycji Xaviego, czy Pirlo, tylko był najbardziej ofensywnym z naszych pomocników. Ośmieszasz się takimi porównaniami, zresztą piłkarz piłkarzowi nierówny, część OPŚ, moze grać na skrzydle rownie dobrze jak w środku. Jeśli Probierz będzie chciał grać dwójką napastników, to wówczas Maora można zmieścić tylko na skrzydle. Tyle, że żadna decyzja pewnie jeszcze nie zapadła, więć tego typu płacze są bezzasadne.

Jak dotąd gra Meliksona na skrzydle wyglądała o wiele gorzej niż w środku boiska i pewnie o to chłopakom chodzi.
Faktem jednak jest, że zostaliśmy z dwójką skrzydłowych, z których jeden wytrzymuje 70 minut. Konsekwencją tego jest alternatywa: albo wystawiamy tam jakiegoś nieopierzonego gracza ME, albo Maora właśnie.
Zresztą, w przypadku kontuzji/kartek będzie on jedyną alternatywą. Tak więc Probierz musi brać pod uwagę takie ustawienie, chyba że wymyśli jakąś hybrydę na kształt ustawienia Amici Smudy, gdzie na boisku był jeden klasyczny skrzydłowy. Tyle, że on wtedy opierał się na rajdach ofensywnych prawego obrońcy, więc i tak wtedy jesteśmy w dupie.

Charlie 23.07.2012 08:17

Ja wiem, że grał słabiej na skrzydle, ale generalnie w poprzedniej rundzie przeważnie grał gorzej niż potrafi, więc nie wydaje mi się, żeby te kilka spotkań było wystarczającą podstawą do stwierdznia, że Maor absolutnie nie nadaje się na skrzydło.

pcbkl 23.07.2012 08:34

Wisła zainteresowana Anastasios Tsoumagas
nie przejdziesz tu :-)

jacekbum 23.07.2012 08:47

Mega okazja a Bednarz i spółka śpią Dwaliszwili podobno do wyjęcia za 100,000 euro plus 40procent od kolejnego transferu ,nie wiem jak to można zmarnować sprawdzony napastnik za drobne ,nawet jeżeli kontrakt wysoki to warty swej ceny strzela asystuje gwarantuje wysoki poziom ,Legie stać na kontrakt a nas nie ? krew mnie zalewa że na łamagi Jaliense Łobodzińskie Garguły Dawidowskie potrafili wydawać po 300,000-400,000 euro rocznie a jak piłkarz klasowy za podobne pieniądze to kasy szkoda .Z wypożyczenie Małeckiego dać kase na gruzina i roczny kontrakt zapewniony czy tak trudno rozsądnie dysponować pieniędzmi ?

mitmichael 23.07.2012 08:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jacekbum (Post 1264403)
Mega okazja a Bednarz i spółka śpią Dwaliszwili podobno do wyjęcia za 100,000 euro plus 40procent od kolejnego transferu ,nie wiem jak to można zmarnować sprawdzony napastnik za drobne ,nawet jeżeli kontrakt wysoki to warty swej ceny strzela asystuje gwarantuje wysoki poziom ,Legie stać na kontrakt a nas nie ? krew mnie zalewa że na łamagi Jaliense Łobodzińskie Garguły Dawidowskie potrafili wydawać po 300,000-400,000 euro rocznie a jak piłkarz klasowy za podobne pieniądze to kasy szkoda .Z wypożyczenie Małeckiego dać kase na gruzina i roczny kontrakt zapewniony czy tak trudno rozsądnie dysponować pieniędzmi ?

Tylko sprawa z Nim jest taka, ze nie chce opuszczac Warszawy - wiec albo zostanie w Polonii albo przejdzie do Legii. Dzisiaj na Łazienkowskiej ma sie podobno pojawic jego menago
http://sport.wp.pl/kat,32284,title,D...l?ticaid=1edb1

Wiec ani do Nas ani do Slaska nie trafi

tomasz_19 23.07.2012 08:58

pcbkl napisał(a):

Cytat:

a ten swoje... tylko pod innym nickiem

Manhunt 23.07.2012 08:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pcbkl (Post 1264402)

Wypierdalaj z tym forum.
Nie zarobisz na nas $$$ :)

TOMEK 11 23.07.2012 09:07

Cytat:

bana .....esynowi

Boruc 23.07.2012 10:01

Cytat:

wykorzystałeś już argumenty do narzekania, więc można coś tu przekręcić...to jest żenada. Porównywanie atutów Maora do atutów Xaviego czy Pirlo dowodzi że nie znasz się na piłce.

jason wiślak 23.07.2012 10:11

Cytat:

Co za dzieciak. Łbie przestań wymyślać newsy bo się ośmieszasz, w dodatku dodając ceny z transfermarktu.

A dla twojej wiadomości -Tsoumagas odszedł ze Skody do Asterasu Tripolis.

szprotson 23.07.2012 11:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1264360)
Nie zwolniono go? Serio pytam, bo czytałem co innego. Jeśli wprowadziłem w błąd, to wybaczcie ;)

Nie wiem, ja nie slyszalem/czytalem nic na ten temet. Pokaż w takim razie to co czytaleś

thechris 23.07.2012 13:36

A Dwaliszwili dalej do wzięcia. Teraz bliżej mu do Legii a nie Śląska.

wolfy 23.07.2012 14:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1264419)
Nie wiem, ja nie slyszalem/czytalem nic na ten temet. Pokaż w takim razie to co czytaleś

Wiesz, ja już nawet nie pamiętam gdzie o tym czytałem...

EDIT: Wygląda no to, ze coś pomyliłem. Bednarz wywalił tylko skautów.

jacekbum 23.07.2012 16:52

Bednarz to ochydny kłamca!!! kilka tygodni temu powiedział jezeli ktoś odejdzie to sprowadzimy w jego miejsce następce a dzisiaj wywiad dla skwk i on bredzi że dojdzie tylko lewy obrońca ,ja się pytam gdzie nastepca dla Małeckiego???? kłamie w tej sprawie i pewnie w wielu innych jak Cupiał może trzymac kogoś takiego w klubie ???kto tak klamie.Mógł zostawić Małeckiego bo zawsze to jeden skrzydłowy więcej w kadrze a on go posłał do Turcji a my zostaliśmy z Ilievem 70 minut i z Kirmem który chce ale mu nie wychodzi.

syryls 23.07.2012 17:21

Spokojnie, jest Kamiński, Szewczyk czy z konieczności Chrapek. Więc jest w kim wybierać.

stalsanok1946 23.07.2012 18:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1264345)
Zauważ, że za czasów Valcxxa i Basałaja zaczęto ściągać młodych do drużyn juniorskich, ściągnięto trenera z Holandii, specjalistę od szkolenia młodzieży. Zgadnij kto go zwolnił?
Ale przecież o tym wszystkim napisałem w poprzednim poście.

Żadnego Witka Lisa nie zwolniono, dalej jest jego młodzieżowa siatka scoutingu (z tego co wiem działa prywatnie) i system szkoleniowy. To on optował za tym by Kolanko i Kamiński trenowali z pierwszą drużyną

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jacekbum (Post 1264454)
Bednarz to ochydny kłamca!!! kilka tygodni temu powiedział jezeli ktoś odejdzie to sprowadzimy w jego miejsce następce a dzisiaj wywiad dla skwk i on bredzi że dojdzie tylko lewy obrońca ,ja się pytam gdzie nastepca dla Małeckiego???? kłamie w tej sprawie i pewnie w wielu innych jak Cupiał może trzymac kogoś takiego w klubie ???kto tak klamie.Mógł zostawić Małeckiego bo zawsze to jeden skrzydłowy więcej w kadrze a on go posłał do Turcji a my zostaliśmy z Ilievem 70 minut i z Kirmem który chce ale mu nie wychodzi.

Ta kogo Ty chcesz by sprowadzili? Takiś ślepy i nie widzisz tego marazmu w jakim Wisła siedzi? Oszczędzamy już na poważnie i transferu gotówkowego raczej w tym okienku nie będzie (prawie to pewne). Słuchaj jakby była kasa to by każdy wydawał, a każdy nie wydaje bo kasy nie ma to normalne. Jak masz 100zł i idziesz na imprezę to idziesz to prze*ebać, a nie stracić 20zł na wjazd i stać pod ścianą oczekując jakie to miss i królewny parkiety zaraz Cię nie wyrwą. Podobnie jest z piłką, wydajesz to masz dobrych zawodników

Lukasz 23.07.2012 18:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jacekbum (Post 1264454)

Jacekbum, opanuj się i nie oczerniaj nam Prezesa!. Liczy się domknięty budżet. Cytując Probierza:
"... jeśli będzie okazja to sprzedamy, w zamian może uda się kogoś pozyskać ... mamy plany że jeżeli kogoś sprzedamy na pewno wiemy kogo ewentualnie kupimy"

Wiec jest jak w starym dowcipie - plotka głosi iż jak ktoś odejdzie to Jacek na pewno wie kogo sprowadzi na jego miejsce. A jak zagłębiasz się w detale to okazuje się ze nie 'na pewno' ale 'ewentualnie' i nie 'na jego miejsce' a na LO.

P.S.
Małeckiego nie mógł zostawić bo on chciał odejść.

milosz 23.07.2012 19:51

Bo Bednarz to "ewentualnie kłamca", gdyż ewentualnie może nam powiedzieć absolutnie wszystko, nawet to że Wisła sprowadzi kogoś na miejsce Małeckiego, albo że ewentualnie mamy z jego wypożyczenia, ewentualnie jakąś dodatkowa kasę, lub ewentualnie jej nie mamy. Sofistyka, sofistyką ale fakty jednak są takie że jak już coś łysy zrobi to prawdopodobieństwo że to będzie coś dobrego dla Wisły duże nie jest.

Dobrze że chociaż te przykładowe 700 tysięcy poszło wcześniej na Meliksona, a nie na kolejnego Jirsaka, że w bramce jest Pareiko, a nie Miśkiewicz, a w ataku jednak za te 500 tyś jest Genkow, a nie jakiś pomysł łysego, czyli dziury w składzie mamy, ale paru względnie dobrych grajków również i może jednak na czołówkę tabeli starczy, bo nasza liga szczególnie wymagająca nie jest.

Do czego to doszło że cała nadzieja w Probierzu, ma mieć wynik sportowy ... i jeszcze biedaczysko tłumaczyć musi się za J.B., choć za siebie w sumie też, ale to inny wątek ..

PS. Swoją drogą to nawet poza LO nie bardzo wiadomo na jakie pozycje w drużynie Probierza są luki, bo niby jakim systemem grać będziemy !? 4-2-3-1, 4-4-2, czy może 4-2-2-2, lub 4-3-3 !?

MichaelMyers 23.07.2012 20:43

Lukasz - problem w tym, że Probierz coś podobnego mówił zanim wypożyczyliśmy Małeckiego, a Wisła skasowała 700 tys euro za to wypożyczenie, z Wisły odeszło kilku podstawowych piłkarzy, a przyszli Sikorski czy Burliga, którzy w Piaście Gliwice siedzieli by na ławce.Kogo sprowadził Jacek za Lameya,Diaza i Małeckiego? Mowic sobie moze co chce, licza sie fakty.Fakty sa takie,ze poza Glowackim sciagnal tu szrot pierwsza klasa, na niektore pozycje w ogole nie mamy pilkarza.Skoro Bednarz z Probierzem uwazaja, ze moga sobie gadac cos czego pozniej nie realizuja, to niech sobie sami 15 tys karnetow kupia.

arti 23.07.2012 21:00

Niech B załatwi tego LO i sp... na drzewo.
I niech się nie waży nikogo sprzedawać, no chyba że Jovanica czy innego Bruda.

Grantar 23.07.2012 21:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1264489)
Niech B załatwi tego LO i sp... na drzewo.
I niech się nie waży nikogo sprzedawać, no chyba że Jovanica czy innego Bruda.

Popieram.
Wg mnie mamy, wbrew płaczkom forumowym, ekipę porównywalną z poprzednim rokiem a nawet lepszą ( pod warunkiem że kontuzje nas nie przetrzebią).
Żal tylko Bitona ale jeśli jeden z trzech gości wypali (Quioto, Sikorski, Boguski) to w ataku będzie podobnie ( jest jeszcze Kamiński może nie na dziś ale za rok ..).
Obrona (przy założeniu że kupimy wreszcie tego "solidnego" LO) mamy lepszą.
W pomocy to samo ale zamiast Jirsaka rozwojowy Chrapek i powrót Sobola.
Małeckiego nie żałuje. W najlepszej swojej formie byłby wzmocnieniem ale dziś ... nie sądzę. Może Turcja go czegoś nauczy.
Mnie też pisanie o sprzedaży Meleksa zaczyna wkurzać ... w zasadzie on jest kluczowym zawodnikiem. Nawet jak ma się w zanadrzu kogoś "zamiast" to jednak wkomponowanie nowego "kluczowego" trochę trwa ..

Marszałek 23.07.2012 21:40

Nie rozumiem jojcenia co poniektórych. Jeśli to co mamy będzie zapierdzielać w każdym meczu od lini do lini i gryzło trawę to w cuglach wygrywamy ligę. Płaczecie po Pajlicu, Diazie czy Lameyu a może żal Wam Nuneza ?
Nie wiem w jakim stopniu brak tych gości wpłynie na grę zespołu. Wg mnie w ogóle i chyba daleki od prawdy nie jestem.

LucjuszWielki 23.07.2012 21:40

Ależ zdziwienie...przecież to było JASNE i czytelne!

przypomnę nieśmiało post: #57970
28.06.2012, 21:57 w tymże temacie...:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1260573)
a wy dzieci dalej to samo.... to czekajcie na ruch łysego bo on jest alfa i decyduje na co i jakie pieniądze zostaną przeznaczone... na 90% nie bedzie nikogo w miejsce Małeckiego, a jak będzie to tylko figurant...

...

Nie chce mi się tutaj wypisywać i kontrować większości wypowiedzi bo nie mam czasu i już chęci na to niestety... Markus, wolfy i inni wiedzą o co chodzi :-D ...

Tak więc proszę nie beczeć jak się okaże, że już nikt do nas nie przyjdzie, co może do końca nie jest pewne, ale OCZYWISTE :)

Pozdrawiam Was dzieciaczki... płaczcie dalej.

edit

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1264497)
Płaczecie po Pajlicu, Diazie czy Lameyu a może żal Wam Nuneza ?
.

akurat Diaz przydałby sie bardzo:) Baszczyńskiego też pół ligi objeżdżało w co 3 meczu i było ok :]

arti 23.07.2012 21:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grantar (Post 1264494)
Popieram.
Wg mnie mamy, wbrew płaczkom forumowym, ekipę porównywalną z poprzednim rokiem a nawet lepszą ( pod warunkiem że kontuzje nas nie przetrzebią).
Żal tylko Bitona ale jeśli jeden z trzech gości wypali (Quioto, Sikorski, Boguski) to w ataku będzie porównywalnie.
Obrona (przy założeniu że kupimy wreszcie tego solidnego LO) mamy lepszą.
W pomocy to samo ale zamiast Jirsaka rozwojowy Chrapek i powrót Sobola.
Małeckiego nie żałuje. W najlepszej swojej formie byłby wzmocnieniem ale dziś ... nie sądzę. Może Turcja go czegoś nauczy.
Mnie też pisanie o sprzedaży Meleksa zaczyna wkurzać ... w zasadzie on jest kluczowym zawodnikiem. Nawet jak ma się w zanadrzu kogoś "zamiast: to jednak wkomponowanie nowego "kluczowego" trochę trwa ..

Nawet nie chcę myśleć jakiego to orła B może mieć w zanadrzu za Meliksona... Najpewniej nikogo.
Podobnie LO - wychodzi na to, że Dudu albo... nikt. A pewnie skończy się Pietią i gadką, że oto załatwiono kolejnego, który rozumie co to znaczy Wisła itp. itd. żeby ukryć swoją nieudolność.

hunter 23.07.2012 21:57

Proponuje zmienić nazwę tematu na "płaczkolandia" bądź też "łysofobia" (pozdrawiam wolfy).

To co niektórzy tutaj wypisują przechodzi ludzkie pojęcie. Diaz, człowiek który w większości meczów kopał się po czole, nagle mógł zostać zbawieniem Wisły w obronie. Ja jebe :lol:

I widzę, że na forum Meliksona już sprzedano i płacz, że nie ma następcy :rotfl:

LucjuszWielki 23.07.2012 22:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hunter (Post 1264502)
Proponuje zmienić nazwę tematu na "płaczkolandia" bądź też "łysofobia" (pozdrawiam wolfy).

To co niektórzy tutaj wypisują przechodzi ludzkie pojęcie. Diaz, człowiek który w większości meczów kopał się po czole, nagle mógł zostać zbawieniem Wisły w obronie. Ja jebe :lol:

I widzę, że na forum Meliksona już sprzedano i płacz, że nie ma następcy :rotfl:

Eeee lepszy Bunoza na lewej :D Pi.Brożek też się kopał po czole...

MichaelMyers 23.07.2012 22:32

Tak wygramy lige w cuglach, Sikorskim z klubu kokosa, ktory do pustej bramki nie trafia, jakims wychudzonym Murzynem, i Genkovem, ktory ma forme przez miesiac na rok. Burliga z rezerw Ruchu na prawej obronie, od tego chlopaka nawet slaby Lamey byl o klase lepszy.Ten Diaz, ktory tak nie umial grac w pilke dostal zdaje sie kontrakt w Bundeslidze.

Jedynym powaznym pilkarzem sprowadzonzm przez Bednarza jest Glowacki, pod warunkiem,ze bedzie zdrowy.

szprotson ok, lige wygrali Slaskowi Keleman, Mila i Kazimierczak, ale sobie zobacz jak ci pozostali goscie wygladaja w europie typu Socha,Pawelec,Cetnarski,Gikiewicz, a Bednarz wlasnie takie wznalazki zbiera ktore szybko sie stana zbednvm balastem.

szprotson 23.07.2012 22:35

ale popatrz jakim skladem lige rok temu wygral Wks...

JrQ- 23.07.2012 22:58

Jak Maor zostanie to ligę wygramy...

Lukasz 23.07.2012 23:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MichaelMyers (Post 1264486)
Lukasz - problem w tym, że Probierz coś podobnego mówił zanim wypożyczyliśmy Małeckiego, a Wisła skasowała 700 tys euro za to wypożyczenie, z Wisły odeszło kilku podstawowych piłkarzy, a przyszli Sikorski czy Burliga, którzy w Piaście Gliwice siedzieli by na ławce.Kogo sprowadził Jacek za Lameya,Diaza i Małeckiego? Mowic sobie moze co chce, licza sie fakty.Fakty sa takie,ze poza Glowackim sciagnal tu szrot pierwsza klasa, na niektore pozycje w ogole nie mamy pilkarza.Skoro Bednarz z Probierzem uwazaja, ze moga sobie gadac cos czego pozniej nie realizuja, to niech sobie sami 15 tys karnetow kupia.

Z Bednarzem jest jak z babą - gada to co jest akurat dla niego wygodne. Probierz zaś chce wierzyć i wierzy w to co usłyszy od Bednarza - nawet mówi jego zdaniami, które nota bene zupełnie nie pasują do jego stanowiska.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1264497)
Nie rozumiem jojcenia co poniektórych. Jeśli to co mamy będzie zapierdzielać w każdym meczu od lini do lini i gryzło trawę to w cuglach wygrywamy ligę. Płaczecie po Pajlicu, Diazie czy Lameyu a może żal Wam Nuneza ? Nie wiem w jakim stopniu brak tych gości wpłynie na grę zespołu. Wg mnie w ogóle i chyba daleki od prawdy nie jestem.

Wydaje mi się iż nie wierzysz w to co mówisz - nie wpłynie, to znaczy że co w grze zespołu będzie takie samo?

wolfy 23.07.2012 23:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hunter (Post 1264502)

A ja proponuję sprawdzić co znaczy słowo "fobia", bo to że jakiś jełop ukuł kiedyś termin "homofobia" jest średnim usprawiedliwieniem.

Marszałek - zobacz co Bełchatów wywalczył młodymi i zdolnymi w poprzednim sezonie.

Karherop 24.07.2012 06:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MichaelMyers (Post 1264486)
- problem w tym, że Probierz coś podobnego mówił zanim wypożyczyliśmy Małeckiego, a Wisła skasowała 700 tys euro za to wypożyczenie

te , klubowa księgowa , a ile zarabia sprzątaczka pracujca na 2 zmiane ? widziałes kwitki transferowe ?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MichaelMyers (Post 1264511)
jakims wychudzonym Murzynem,.

zapisze sobie to zdanie :lol:
jak Quioto zacznie strzelać bramki nie nie omieszka się wspomnieć , nie ma too jak polska mętalność

domin_czyzyny 24.07.2012 07:59

Właśnie klub na oficjalnej podał, ze testujemy młodego 30-letniego ... Duńczyków na pozycje LO. Stare dobre testowanie JB rulezz!
Ani on młody, nie Polak, a bo name. Z pewnością młodzi z Olszy czy Pradnika beda sie z nim utożsamiać.

TRNKRN 24.07.2012 08:04

Przynajmniej przyszedł z jakiegoś sensownego klubu, wiadomo Broendby to nie Manchester (obojętne czy City czy United...) ale i tak lepsze od KF Tirana albo czegoś podobnego... Zagrał w ekstraklasie duńskiej ponad 100 meczów.. No i lewy obrońca - takowego da się znaleźć! :P Z resztą zobaczymy czy przejdzie te sławetne testy :D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:47.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl