![]() |
Proszę Was. Jaki news? Są święta kto Wam będzie teraz newsa pisał.
|
Może droga redakcja zrobi nam miły prezent na święta :)
|
Skorża myśli o Wiśle również w święta http://wislaportal.pl/photo/J08/skorza.jpg Trwa zimowa przerwa w rozgrywkach Ekstraklasy, piłkarze Wisły Kraków przebywają na urlopach, ale Maciej Skorża zapowiada, że o trenerskiej pracy będzie myślał nawet w wigilijny wieczór.
- Mając na uwadze to, co się dzieje teraz wokół naszej drużyny - mam tu na myśli ewentualne transfery - to pewnie na krótko przy łamaniu opłatkiem nie będę o tym myślał, ale tak naprawdę to i w ten wigilijny wieczór będę w głowie układał te klocki - zapowiada Skorża. Skorża zdradził, że możliwe jest rychłe sprowadzenie nowych ofensywnych zawodników do Krakowa. Szkoleniowiec zapowiedział też, że w drużynie Wisły może objawić się jakiś młody zawodnik, który pójdzie w ślady Rafała Boguskiego czy Patryka Małeckiego. - Nie wykluczam takiej możliwości, że jeszcze ktoś młody wskoczy do składu. Wiadomo jednak, że walczymy o najwyższe cele i potrzebujemy doświadczonych zawodników. Jeden, dwóch mniej doświadczonych piłkarzy w składzie, to jest wystarczające - ocenił trener Białej Gwiazdy. Źródło: Dziennik Polski Dodał: Tom (2008-12-24 18:12 Maciek mysli jak pouk;lada klocki,czyzby mialy byc jednak jakies nowe kocki?ta wypowiedz tchnela mnie lekkim optymizmem...oby bo transfery to byc albo nie byc w walce o tytul.WESOLYCH SWIAT |
Cytat:
|
Widzę,ze sie doczekałem wszystkiego jak co sezon ,lub co zapowiedż w Wiśle,czyli ..
|
czyli? poczekaj z podsumowaniami do konca okna
|
A środowy katowicki "Sport" (zazwyczaj dobrze poinformowany) podał, że Garguła podpisze stosowny pięcioletni kontrakt z Wisłą dokładniie w dniu 3 stycznia 2009r. Zatem - mimo wszystko - poczekajmy.
|
Z Diazem jest taki problem, że on nie ma optymalnej pozycji. Na Lewej obronie wiadomo, kryje na radar. Lewa pomoc hmmm według mnie za mało zwrotny, z resztą z szybkością też ma problemy. Na środku pomocy, według mnie brakuje mu trochę kreatywności. Dlatego raczej tylko w ostateczności można stawiać na Diaza na lewej pomocy ... No ale mam nadzieje że się mylę :) Piotrek Brożek zresztą też ma podobnie. Lewa Obrona-Lewa Pomoc-Napastnik, według mnie zresztą najlepiej spisuje się jako Cofnięty Napastnik, tylko musiałbym trochę pograć na tej pozycji :P Dlatego właśnie potrzebujemy jakiegoś typowego Lewo Skrzydłowego, który umie wygrać pojedynek 1na1 i dobrze dośrodkować piłkę. Zieniowi w formie brakowało właśnie wygrywania tych pojedynków 1na1, bo dośrodkowanie mimo wszystko ma(miał?) dobre.
|
Cytat:
idąc dalej kontrakt który wchodzi w życie później, piłkarz bez zgody klubu do zakonczenia starego nie może trenowac w innym klubie chocby nie było żadnych rozgrywek. |
Cytat:
|
Panowie wyluzujcie mamy święta pogadamy po świętach. PZDR
|
Cytat:
|
Cytat:
zkąd przekonanie że to Beto? Cytat:
i zgadzam sie z poprzedikiem, gryśc sie po świetach:P ps. szukałem w googlach na temat kontraktów w Brazylii i nic znaleźc nie mogłem, a chciałem sie upewnic. |
Cytat:
To wlasciwie ta sama przecietna pomoc z zeszlej rundy + Gargula.Moim zdaniem wiekszym problemem jest brak skrzydel (Lobo-Zieniu) badz skrzydla w wersji 'chaos' (Buguski-Malecki) i osobiscie wolalbym jakiegos przebojowego skrzydlowego, niz srodkowego pomocnika. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Widać że jest ruch w interesie. Kontakty z odpowiednimi zawodnikami są tylko oby nie wyszły jakieś nieoczekiwane problemy. Powinniśmy 3 zawodników sprowadzić i byłoby naprawdę nieźle. Guła, napastnik z Brazylii, jakiś skrzydłowy. Mowa była też o 2 napastniku, ale myślę że to ktoś raczej nie na 1 skład. Szukamy bramkarza, ale jak widać potrzebujemy graczy ofensywnych a po zapełnieniu dopiero tych luk poważnie wezmą się za goalkipera.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Ja tez nie wiem czy Gargula tak na prawde jest lepszy od Jirsaka.Czech co prawda mial bardzo przecietna runde, ale ciezko powiedziec czy bylo to spowodowane jego slaboscia , czy slaboscia partnerow - bo zeby zagrac dobra pilke , musisz ja miec do kogo zagrac a jak wszyscy sie gdzies chowają ,to nawet najlepszym ciezko jest czyms pozytywnym zaskoczyc. A Jirsak ma wlasciwie wszystko by zostac solidnym srodkowym - byc moze potrzeba mu wlasnie kreatywnych partnerow. Oczywiscie jak przyjdzie Gargula to sie nie zmartwie, jednak wydaje mi sie ze sam Gargula jakosci naszej gry nie poprawi w takim stopniu, jaki jest potrzebny wy wymeczyc tego mistrza w przyszlym roku. I jestem zdania ze najpierw pozar nalezy tam gasic , gdzie sie najbardziej pali - a wystarczy spojrzec tylko w statystyki i widac ze skrzydla byly najslabsza nasza formacja w tym roku.A ich niemoc bardziej wygladala mi na niemoc zrobienia czegokolwiek pozytywnego przez nich samych a nie przez to ze nie mial im kto dograc dobrych pilek. Oczywiscie moge sie mylic i jasne jest ze najlepiej bylo by wzmocnic tak skrzydla jak i srodek, z bonusem w postaci dobrze zbudowanego napastnika ale na takie prezenty to chyba liczyc nie mozemy. |
1q2 oczywiscie masz rację ale Garguła jest potrzebny. Skrzydłowy Wisły nie stacx na prawdziwego skrzydłowego typu kosa bądź co bądź bardzo dobry zawodnik. Bo kto Gancarczy pfffff śmiech 1 rudna i już wypowiedzi"Śląsk jest naj lepszy jak odejdę to tylko do dobrego zachodniecgo klubu" Ostrowski żal ( bramka z nami cud )ale czy skrzydłowy za 100 tyś € to jest to ??
Garguła jak przyjdzie to będzie zajedobrze bo będzie grał na lewej. Napastnik dojdzie i 4-4-2 tak sadzę. |
Cytat:
|
przemek_wisla
uspokój się, w końcu święta, i zacznij pisać po polsku. Jeśli nie wiesz jak coś napisać, jest słownik. |
Garguła nie będzie grał na lewej przecież.
On bedzie grał cofniętego napastnika/ofensywnego pomocnika. Nie napalajcie sie raczej na ten 4-4-2, bo nie mamy dowch solidnych napastnikow ;] A z 4-5-1 / bardzo solidnym srodkiem mozemy duzo zrobic. Czas przyniesie odpowiedzi na nasze pytania ;s |
Ale co wy już spekulujecie. Do transferu jeszcze daleko a wy zastanawiacie się gdzie Garguła będzie grał. Trochę cierpliwości i rozsądku życzę...
|
Ja myślę że jak ściągniemy Gargułę to Skorża ustawi go jako 2iego napastnika grającego za Brożkiem - tak jak Żuraw za Frankiem - Garguła zresztą jest piłkarzem właśnie dużo bardziej przypominającym Żurawia niż Szymkowiaka czy Jirsaka.
|
A wedlug mnie to Jirsak bedzie gral za Brozkiem, Gargula z Sobolem w srodku a na bokach Lobodzinski i Zienczuk.
|
Cytat:
|
A według mnie to najpierw musi zostać przedstawiony na konferencji prasowej jako zawodnik Wisły, żeby można było mówić na jakiej pozycji zagra...
|
Ludzie spokojnie. Nie umieszczajcie Garguły w Wiśle poczekajcie na news na oficjalnej. Często przywoływane są ty przykład Grigorie i Galamaza którzy już byli na lotnisku. Ja powiem więcej, Nei już nawet był na trybunach a jadnak do nas nie trafił. A tu był news w arcywiarygodnym piśmie że "Garguła wybrał Wisłę", jego menago od razu to zdementował a wy już go w składzie umieszcacie. Come down:D
|
Ja jestem ciekawy kim jest ten Brasiliano :D Czekać cierpliwie trzeba, czekać. :P
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ale na Cyprze głównie biorą za darmo
|
Cytat:
|
Cytat:
A co do tego ze Cypryjczycy zazwyczaj biora za free to dobrze bo nie sadze by ktokolwiek z klubu chcial inaczej zarobic na Cantoro, jak tylko oszczednoscia na kontrakcie. |
Interia prawdopodobnie odszukała newsa sprzed dwóch tygodnii o odejściu Maurycego na Cypr i go odświeżyła.
|
Wracając na chwilę do Garguły to nawet jak on wybierze Wisłę to nie znaczy że zagra u nas już w następnej rundzie. Wszyscy wiemy że z działaczami z Bełchatowa nie mamy dobrych stosunków. Cantoro niech sobie idzie na ten Cypr ale musi przyjść ktoś na jego miejsce bo Sobol już swoje lata ma. Jestem ciekaw czy jutro w naszej prasie będą kolejne rewelacje prasowe czy dadzą sobie spokój :)
|
Jirsak + Garguła w jednym składzie, miodzio. Zapewne ładnie by się zgrali.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:37. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl