Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

4fan_player 24.12.2008 19:12

Proszę Was. Jaki news? Są święta kto Wam będzie teraz newsa pisał.

matizaq 24.12.2008 19:17

Może droga redakcja zrobi nam miły prezent na święta :)

krzysztofff 24.12.2008 20:11

Skorża myśli o Wiśle również w święta http://wislaportal.pl/photo/J08/skorza.jpg Trwa zimowa przerwa w rozgrywkach Ekstraklasy, piłkarze Wisły Kraków przebywają na urlopach, ale Maciej Skorża zapowiada, że o trenerskiej pracy będzie myślał nawet w wigilijny wieczór.

- Mając na uwadze to, co się dzieje teraz wokół naszej drużyny - mam tu na myśli ewentualne transfery - to pewnie na krótko przy łamaniu opłatkiem nie będę o tym myślał, ale tak naprawdę to i w ten wigilijny wieczór będę w głowie układał te klocki - zapowiada Skorża.

Skorża zdradził, że możliwe jest rychłe sprowadzenie nowych ofensywnych zawodników do Krakowa. Szkoleniowiec zapowiedział też, że w drużynie Wisły może objawić się jakiś młody zawodnik, który pójdzie w ślady Rafała Boguskiego czy Patryka Małeckiego.

- Nie wykluczam takiej możliwości, że jeszcze ktoś młody wskoczy do składu. Wiadomo jednak, że walczymy o najwyższe cele i potrzebujemy doświadczonych zawodników. Jeden, dwóch mniej doświadczonych piłkarzy w składzie, to jest wystarczające - ocenił trener Białej Gwiazdy.

Źródło: Dziennik Polski Dodał: Tom
(2008-12-24 18:12 Maciek mysli jak pouk;lada klocki,czyzby mialy byc jednak jakies nowe kocki?ta wypowiedz tchnela mnie lekkim optymizmem...oby bo transfery to byc albo nie byc w walce o tytul.WESOLYCH SWIAT

PM 24.12.2008 21:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez matizaq (Post 647173)
Może droga redakcja zrobi nam miły prezent na święta :)

Święta to święta :) Jacek Bednarz i Maciej Skorża z pewnością też świętują, a nie siedzą tego wieczora nad transferami :) Miejmy nadzieję, że wszyscy załapiemy się na wiślackie prezenty, ale już te noworoczne. Przynajmniej do weekendu ciężko będzie o jakieś przełomowe wydarzenia :P

Griszka30KR 25.12.2008 04:17

Widzę,ze sie doczekałem wszystkiego jak co sezon ,lub co zapowiedż w Wiśle,czyli ..

JrQ- 25.12.2008 08:32

czyli? poczekaj z podsumowaniami do konca okna

Czopens 25.12.2008 12:03

A środowy katowicki "Sport" (zazwyczaj dobrze poinformowany) podał, że Garguła podpisze stosowny pięcioletni kontrakt z Wisłą dokładniie w dniu 3 stycznia 2009r. Zatem - mimo wszystko - poczekajmy.

Nehiar 25.12.2008 13:05

Z Diazem jest taki problem, że on nie ma optymalnej pozycji. Na Lewej obronie wiadomo, kryje na radar. Lewa pomoc hmmm według mnie za mało zwrotny, z resztą z szybkością też ma problemy. Na środku pomocy, według mnie brakuje mu trochę kreatywności. Dlatego raczej tylko w ostateczności można stawiać na Diaza na lewej pomocy ... No ale mam nadzieje że się mylę :) Piotrek Brożek zresztą też ma podobnie. Lewa Obrona-Lewa Pomoc-Napastnik, według mnie zresztą najlepiej spisuje się jako Cofnięty Napastnik, tylko musiałbym trochę pograć na tej pozycji :P Dlatego właśnie potrzebujemy jakiegoś typowego Lewo Skrzydłowego, który umie wygrać pojedynek 1na1 i dobrze dośrodkować piłkę. Zieniowi w formie brakowało właśnie wygrywania tych pojedynków 1na1, bo dośrodkowanie mimo wszystko ma(miał?) dobre.

<Crasch> 25.12.2008 13:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 646972)
Masakra... :/
Wystarczy tylko zerknąć na to co zostało napisane wyżej:
Dokładnie...
Zanim zaczniesz kogoś pouczać radzę się upewnić.

a ja jestem niemal pewny że może podpisac na kilka tygodni przed końcem kontraktu, ale jest to zależne czy piłkarz ma klauzule odstepnego czy nie.
idąc dalej kontrakt który wchodzi w życie później, piłkarz bez zgody klubu do zakonczenia starego nie może trenowac w innym klubie chocby nie było żadnych rozgrywek.

westersyl 25.12.2008 14:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez <Crasch> (Post 647402)
a ja jestem niemal pewny że może podpisac na kilka tygodni przed końcem kontraktu, ale jest to zależne czy piłkarz ma klauzule odstepnego czy nie.
idąc dalej kontrakt który wchodzi w życie później, piłkarz bez zgody klubu do zakonczenia starego nie może trenowac w innym klubie chocby nie było żadnych rozgrywek.

Nie wiem czy masz rację ale w każdym bądź razie zaczynasz kręcić bo wtopiłeś, nawet jeśli jest takie coś, to na pewno nie wiesz czy można podpisać kontrakt z Beto (o czym przekonywałeś) bo nie wiesz czy ma klauzule.

cola 25.12.2008 14:34

Panowie wyluzujcie mamy święta pogadamy po świętach. PZDR

PotiWisla 25.12.2008 14:54

Cytat:

Jeżeli ma zapisana w kontrakcje sumę odstepnego,to można z nim rozmawiać ale będzie trzeba zapłacić za niego.A jak się nie chce płacić to trzeba czekac na koniec kontraktu ,gdyż w Brazylii piłkarze nie mogą korzystać z prawa bosmana.

<Crasch> 25.12.2008 17:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 647409)
Nie wiem czy masz rację ale w każdym bądź razie zaczynasz kręcić bo wtopiłeś, nawet jeśli jest takie coś, to na pewno nie wiesz czy można podpisać kontrakt z Beto (o czym przekonywałeś) bo nie wiesz czy ma klauzule.

ależ ja nic w sprawie Beto nie pisałem, napisałem tylko że można wcześniej zawrzec umowe.
zkąd przekonanie że to Beto?

Cytat:

Nie wiem czy masz rację
więc z kąd wiesz że kręce?...:-/

i zgadzam sie z poprzedikiem, gryśc sie po świetach:P

ps. szukałem w googlach na temat kontraktów w Brazylii i nic znaleźc nie mogłem, a chciałem sie upewnic.

1q2 25.12.2008 17:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 647390)
Zieniu(Diaz)-Garguła(Jirsak)-Sobol(Mauro)-Boguski(Łobo) -pomoc jak sie patrzy.

To wlasciwie ta sama przecietna pomoc z zeszlej rundy + Gargula.Moim zdaniem wiekszym problemem jest brak skrzydel (Lobo-Zieniu) badz skrzydla w wersji 'chaos' (Buguski-Malecki) i osobiscie wolalbym jakiegos przebojowego skrzydlowego, niz srodkowego pomocnika.

Griszka30KR 25.12.2008 17:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JarTSW (Post 647350)
czyli? poczekaj z podsumowaniami do konca okna

Masz racje,poczekam ,ale moje rozżalenie dotyczyło zapowiedzi "niespodzianki pod choinkę"

przemek_wisla 25.12.2008 20:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 647469)
To wlasciwie ta sama przecietna pomoc z zeszlej rundy + Gargula.Moim zdaniem wiekszym problemem jest brak skrzydel (Lobo-Zieniu) badz skrzydla w wersji 'chaos' (Buguski-Malecki) i osobiscie wolalbym jakiegos przebojowego skrzydlowego, niz srodkowego pomocnika.

nie zgadzam sie z tobą Wiśle potrzeba playmakera z prawdziwego zdarzenia. Zobacz ile Lechowi dał Stilic moge nawet powiedziec ze gdyby nei on to napewno eni zaistnieli by skrzydłowi < Peszko i Wilk >

matti123 25.12.2008 22:16

Widać że jest ruch w interesie. Kontakty z odpowiednimi zawodnikami są tylko oby nie wyszły jakieś nieoczekiwane problemy. Powinniśmy 3 zawodników sprowadzić i byłoby naprawdę nieźle. Guła, napastnik z Brazylii, jakiś skrzydłowy. Mowa była też o 2 napastniku, ale myślę że to ktoś raczej nie na 1 skład. Szukamy bramkarza, ale jak widać potrzebujemy graczy ofensywnych a po zapełnieniu dopiero tych luk poważnie wezmą się za goalkipera.

PhantomRanger 25.12.2008 22:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PotiWisla (Post 647418)
Jeżeli ma zapisana w kontrakcje sumę odstepnego,to można z nim rozmawiać ale będzie trzeba zapłacić za niego.A jak się nie chce płacić to trzeba czekac na koniec kontraktu ,gdyż w Brazylii piłkarze nie mogą korzystać z prawa bosmana.

Prawo bosmana? Co to takiego jest? To obowiązuje wszystkich, bo tym się z tego co pamiętam to Fifa na to zezwoliła, więc raczej to niemożliwe, że w Europie można, a gdzie indziej nie. Podobno jakiś Beto czy jak mu tam ma do nas przyjśc, bo ktoś wyczytał na Interii ludzie no proszę was czy to głuchy telefon? Na Interii już 3 czy 4 nazwiska się przewinęły, a jeśli byłby to jakiś ogórek to dlaczego mieliby jego nazwisko ukrywac? Poczekajmy i się wstrzymajmy i proponuje nie wklejac tu niczego z PS,Faktu,SE itp., bo każdy wie ile są one warte.

PotiWisla 25.12.2008 23:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PhantomRanger (Post 647583)
To obowiązuje wszystkich, bo tym się z tego co pamiętam to Fifa na to zezwoliła, więc raczej to niemożliwe, że w Europie można, a gdzie indziej nie.

Fifa zezwoliła na to,ale to początkowo obowiazywało w UE i dopiero potem wprowadzono je w innych krajach.A z tego co wiem to Brazylia nie wprowadziła takiego zapisu do swojego prawa.

1q2 26.12.2008 01:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez przemek_wisla (Post 647512)
nie zgadzam sie z tobą Wiśle potrzeba playmakera z prawdziwego zdarzenia. Zobacz ile Lechowi dał Stilic moge nawet powiedziec ze gdyby nei on to napewno eni zaistnieli by skrzydłowi < Peszko i Wilk >

Wiesz, czy by zaistnieli czy nie, tego sie nie dowiemy a gdybac sobie mozna.Oczywiscie byc moze ze masz racje tak w tym przypadku jak i w kwestii Garguly ale ja opieram sie na tym co widzialem.Przyszedl Kosa - ktory do wirtuozow nie nalezy, ale to konkretny zawodnik i gra wygladala bardzo dobrze - odszedl i w zasadzie magia sie skonczyla.
Ja tez nie wiem czy Gargula tak na prawde jest lepszy od Jirsaka.Czech co prawda mial bardzo przecietna runde, ale ciezko powiedziec czy bylo to spowodowane jego slaboscia , czy slaboscia partnerow - bo zeby zagrac dobra pilke , musisz ja miec do kogo zagrac a jak wszyscy sie gdzies chowają ,to nawet najlepszym ciezko jest czyms pozytywnym zaskoczyc.
A Jirsak ma wlasciwie wszystko by zostac solidnym srodkowym - byc moze potrzeba mu wlasnie kreatywnych partnerow.

Oczywiscie jak przyjdzie Gargula to sie nie zmartwie, jednak wydaje mi sie ze sam Gargula jakosci naszej gry nie poprawi w takim stopniu, jaki jest potrzebny wy wymeczyc tego mistrza w przyszlym roku.
I jestem zdania ze najpierw pozar nalezy tam gasic , gdzie sie najbardziej pali - a wystarczy spojrzec tylko w statystyki i widac ze skrzydla byly najslabsza nasza formacja w tym roku.A ich niemoc bardziej wygladala mi na niemoc zrobienia czegokolwiek pozytywnego przez nich samych a nie przez to ze nie mial im kto dograc dobrych pilek.

Oczywiscie moge sie mylic i jasne jest ze najlepiej bylo by wzmocnic tak skrzydla jak i srodek, z bonusem w postaci dobrze zbudowanego napastnika ale na takie prezenty to chyba liczyc nie mozemy.

przemek_wisla 26.12.2008 12:54

1q2 oczywiscie masz rację ale Garguła jest potrzebny. Skrzydłowy Wisły nie stacx na prawdziwego skrzydłowego typu kosa bądź co bądź bardzo dobry zawodnik. Bo kto Gancarczy pfffff śmiech 1 rudna i już wypowiedzi"Śląsk jest naj lepszy jak odejdę to tylko do dobrego zachodniecgo klubu" Ostrowski żal ( bramka z nami cud )ale czy skrzydłowy za 100 tyś € to jest to ??
Garguła jak przyjdzie to będzie zajedobrze bo będzie grał na lewej. Napastnik dojdzie i 4-4-2 tak sadzę.

Kamil 26.12.2008 13:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez przemek_wisla (Post 647699)
ale czy skrzydłowy za 100 tyś € to jest to ??

nie zawsze cena za zawodnika swiadczy o jego umiejetnosciach, chociazby taki blaszczu gdy przychodzil do nas lub boguski:> dajmy lysemu spokojnie popracowac, a tak w ogole to sa swieta i wiecej luzu:D

vote-for-mikey 26.12.2008 13:52

przemek_wisla
uspokój się, w końcu święta, i zacznij pisać po polsku. Jeśli nie wiesz jak coś napisać, jest słownik.

JrQ- 26.12.2008 15:21

Garguła nie będzie grał na lewej przecież.
On bedzie grał cofniętego napastnika/ofensywnego pomocnika.

Nie napalajcie sie raczej na ten 4-4-2, bo nie mamy dowch solidnych napastnikow ;]
A z 4-5-1 / bardzo solidnym srodkiem mozemy duzo zrobic.

Czas przyniesie odpowiedzi na nasze pytania ;s

Waldi69 26.12.2008 15:43

Ale co wy już spekulujecie. Do transferu jeszcze daleko a wy zastanawiacie się gdzie Garguła będzie grał. Trochę cierpliwości i rozsądku życzę...

Angmir 26.12.2008 15:50

Ja myślę że jak ściągniemy Gargułę to Skorża ustawi go jako 2iego napastnika grającego za Brożkiem - tak jak Żuraw za Frankiem - Garguła zresztą jest piłkarzem właśnie dużo bardziej przypominającym Żurawia niż Szymkowiaka czy Jirsaka.

Maciuś 26.12.2008 16:03

A wedlug mnie to Jirsak bedzie gral za Brozkiem, Gargula z Sobolem w srodku a na bokach Lobodzinski i Zienczuk.

Blacha92 26.12.2008 16:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Angmir (Post 647745)
Ja myślę że jak ściągniemy Gargułę to Skorża ustawi go jako 2iego napastnika grającego za Brożkiem - tak jak Żuraw za Frankiem - Garguła zresztą jest piłkarzem właśnie dużo bardziej przypominającym Żurawia niż Szymkowiaka czy Jirsaka.

A dlaczego mialby przypominać Garguła Jirsaka?

pawelo84 26.12.2008 18:11

A według mnie to najpierw musi zostać przedstawiony na konferencji prasowej jako zawodnik Wisły, żeby można było mówić na jakiej pozycji zagra...

Proximus 26.12.2008 18:36

Ludzie spokojnie. Nie umieszczajcie Garguły w Wiśle poczekajcie na news na oficjalnej. Często przywoływane są ty przykład Grigorie i Galamaza którzy już byli na lotnisku. Ja powiem więcej, Nei już nawet był na trybunach a jadnak do nas nie trafił. A tu był news w arcywiarygodnym piśmie że "Garguła wybrał Wisłę", jego menago od razu to zdementował a wy już go w składzie umieszcacie. Come down:D

Barthez 26.12.2008 19:26

Ja jestem ciekawy kim jest ten Brasiliano :D Czekać cierpliwie trzeba, czekać. :P

Waldi69 26.12.2008 19:35

Cytat:

Ludzie spokojnie. Nie umieszczajcie Garguły w Wiśle poczekajcie na news na oficjalnej. Często przywoływane są ty przykład Grigorie i Galamaza którzy już byli na lotnisku. Ja powiem więcej, Nei już nawet był na trybunach a jadnak do nas nie trafił. A tu był news w arcywiarygodnym piśmie że "Garguła wybrał Wisłę", jego menago od razu to zdementował a wy już go w składzie umieszcacie. Come down:D
Dokładnie poczekajmy do Nowego Roku. Miejmy nadzieję, że przejdzie bo wg mnie bardzo pasuję do stylu Wisły i do tego ma idealny wiek żeby być już w pełni ukształtowanym piłkarzem.

Charlie 26.12.2008 20:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 647750)
A wedlug mnie to Jirsak bedzie gral za Brozkiem, Gargula z Sobolem w srodku a na bokach Lobodzinski i Zienczuk.

Garguła jest bardziej ofensywny od Jirsaka i wydaje mi się, że on grałby bliżej ataku. Ogólnie czuje powrót systemu 4-5-1 w przypadku transferu rozgrywającego Bełchatowa - Sobol jako defensywny pomocnik, Jirsak jako środkowy, a Garguła jako rozgrywający.

fox mulder 26.12.2008 20:22

Cytat:

Cantoro Trafi na Cypr?
Wisła Kraków czyni starania, żeby pozyskać Łukasza Gargułę. Jeżeli ten fakt rzeczywiście się potwierdzi, to wówczas na boisku może zabraknąć miejsca dla Mauro Cantoro. Argentyńczyk już zapowiedział, że nie zamierza siedzieć na ławce rezerwowych, tym bardziej, że jest w dobrej formie.
Piłkarzem poważnie interesuje się Omonia Nikozja, która zamierza stworzyć zespół na miarę Anorthosisu Famagusta Larnaka i chce zagrać w elitarnej Lidze Mistrzów. Klub ten chciał pozyskać kilku polskich piłkarzy, m.in. Krzysztofa Kotorowskiego z Lecha Poznań, Jarosława Bieniuka, który ostatnio pozostawał bez klubu czy też Łukasza Sosina z Anorthosisu. Na razie do transferów nie doszło, ale niewykluczone, że wkrótce one nastąpią.
Cypryjczycy mają dobrą opinię o Polakach, zwłaszcza tych, którzy grali w Wiśle Kraków. Jean Paulista również niespodziewanie podpisał kontrakt z APOEL-em Nikozja i zbiera tam dobre recenzje. Jednym z najlepszych graczy tej drużyny jest Kamil Kosowski, który swego czasu brylował w "Białej Gwieździe".
Cantoro przyznał, że piłkarską karierę mógłby zakończyć na Cyprze, gdyż jak uważa, tamtejsze kluby coraz bardziej zaczynają liczyć się w Europie.

Gdybania interii. Najbardziej podoba mi sie ostatnie zdanie. :)

Blacha92 26.12.2008 20:32

Ale na Cyprze głównie biorą za darmo

Colin 26.12.2008 20:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Charlie_ (Post 647812)
Garguła jest bardziej ofensywny od Jirsaka i wydaje mi się, że on grałby bliżej ataku. Ogólnie czuje powrót systemu 4-5-1 w przypadku transferu rozgrywającego Bełchatowa - Sobol jako defensywny pomocnik, Jirsak jako środkowy, a Garguła jako rozgrywający.

Garguła potrzebuje trochę przestrzeni żeby się znaleźć na boisku. Musi być trochę schowany żeby posłać prostopadłą piłkę, może grać też na lewym skrzydle gdzie może schodzić do środka i na szybkości albo wchodzić w ple karne albo posłać prostopadłą piłkę. To jest gracz środka pola i wg. mnie tam jest jego miejsce. Bardziej widzę Jirsaka "podwieszonego" pod Brożka.

1q2 26.12.2008 20:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fox mulder (Post 647814)
Gdybania interii. Najbardziej podoba mi sie ostatnie zdanie. :)

I niestety Mauro ma racje - to straszne ze jakas wysepka z liczba ludnosci porownywalna do Krakowa nas wyprzedzila.

A co do tego ze Cypryjczycy zazwyczaj biora za free to dobrze bo nie sadze by ktokolwiek z klubu chcial inaczej zarobic na Cantoro, jak tylko oszczednoscia na kontrakcie.

Blacha92 26.12.2008 20:59

Interia prawdopodobnie odszukała newsa sprzed dwóch tygodnii o odejściu Maurycego na Cypr i go odświeżyła.

4fan_player 26.12.2008 21:36

Wracając na chwilę do Garguły to nawet jak on wybierze Wisłę to nie znaczy że zagra u nas już w następnej rundzie. Wszyscy wiemy że z działaczami z Bełchatowa nie mamy dobrych stosunków. Cantoro niech sobie idzie na ten Cypr ale musi przyjść ktoś na jego miejsce bo Sobol już swoje lata ma. Jestem ciekaw czy jutro w naszej prasie będą kolejne rewelacje prasowe czy dadzą sobie spokój :)

HEDu 26.12.2008 23:25

Jirsak + Garguła w jednym składzie, miodzio. Zapewne ładnie by się zgrali.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:37.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl