Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Aktualni pracownicy Wisły Kraków: prezes, marketing... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7417)

brylant17 11.11.2017 10:21

Ciekawy wywiad z naszym kierownikiem

http://sport.lovekrakow.pl/aktualnos...owa_22983.html

swiety37 15.11.2017 13:22

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...bu_medycznego/

Ktoś coś więcej może napisać o przyczynach? Pretensje do Dr. Jurki za długie leczenie, czy też może sam doktor miał dość nacisków trenera?

Pero 15.11.2017 13:34

Cytat:

Ktoś coś więcej może napisać o przyczynach? Pretensje do Dr. Jurki za długie leczenie, czy też może sam doktor miał dość nacisków trenera?
Wszystkiego po trochu. Sam złożył dymisje z tego co kojarze jak bez jego wiedzy wysłali Cueste i Veleza do Hiszpanii.
Poza tym miał pretensje że Kiko nie stosował się do jego zaleceń - systuacja właśnie z Cuestą

PhantomRanger 16.11.2017 00:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez swiety37 (Post 1487310)
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...bu_medycznego/

Mam mieszane uczucia co do tego wyboru. Zważywszy, że mam w pamięci radość po jego zwolnieniu w 2009 roku.

Pero 16.11.2017 10:49

Przede wszystkim to nie jest jaka mega intratna posada. Pieniędzy nie ma jakoś mega wiele, a dyspozycyjny musisz być. Dodatkowo wyjazdy. No i nie może to być jakiś zielony gość

Z tego co wiem to Jurka robił to bardziej hobbystystycznie niż miał z tego korzyści

szprotson 16.11.2017 22:56

dlatego teraz Mariusz moze sobie spokojnie hobbistycznie pomóc pilkarzom, bo interesu juz dogladac nie musi.
Swoja droga, JJ nie ma jakiejs mega opinii w srodowisku.

Kocur 17.11.2017 10:35

W sumie nie wiadomo czy w temacie o byłych czy aktualnych pracownikach ;)

Ostatni wywiad Błaszcza:

Cytat:

Błaszczykowski: Chcę zakończyć karierę w Wiśle Kraków. Z szacunku dla klubu, który na mnie postawił

- Cały czas w mojej głowie jest pomysł, żeby zakończyć karierę w Wiśle Kraków. Chciałbym to spiąć ładną klamrą, ale też z szacunku do klubu, który dał mi zaistnieć, postawił na mnie. Wierzę głęboko, że zdrowie i umiejętności pozwolą, żeby tak było - zdradził Kuba w rozmowie z TVP Sport.

Fani jednak muszą uzbroić się w cierpliwość. Błaszczykowski obecnie gra w VfL Wolfsburg. Od pewnego czasu spekuluje się, że w ekipie "Wilków" będzie najwyżej do końca sezonu, by dobrze przygotować się do mistrzostw świata. Potem miałby wyruszyć do Stanów Zjednoczonych na podbój MLS, a interesuje się nim Chicago Fire.

Reprezentant Polski ma 31 lat, a więc może jeszcze pograć za granicą na dobrym poziomie. Za kilka lat pewnie będzie próbował wrócić do Polski, by pożegnać się z kibicami w zespole "Białej Gwiazdy".

Arkadiusz.Czerepach 17.11.2017 12:32

do byłych piłkarzy najbardziej pasuje

z szacunku do Kuby nie skomentuje tego złośliwie

brylant17 17.11.2017 14:05

Po co masz komentować złośliwie ? nie powiedział,że idzie do Legii....

Charlie 17.11.2017 14:18

Fajnie by było, jakby Kuba wrócił za rok, albo dwa, a nie jak bedzie miał 37 lat. Biorąc pod uwagę, że z jego zdrowiem bywa różnie, ciężko powiedzieć czy byłby wtedy jakimkolwiek wzmocnieniem składu. Już wielokrotnie pisałem - Błaszczykowski za granicą osiągnął więcej niż ktokolwiek się spodziewał, gdy odchodził 10,5 roku temu. Więcej już nie osiągnie, jego kariera klubowa od pamiętnej kontuzji znacznie wyhamowała. Natomiast wciąż może dobrzej zarobić, dlatego pewnie trafi do tej MLS.

Karherop 17.11.2017 14:52

Trzeba zobaczyć ten wywiad zamiast płuc jadem.

Dziennikarz Iwanski oczywiscie musial zapytać, czy nie woli do legii na podbój LM. Kube już w....iaja te pytania choc zawsze udziela tej samej odpowiedzi.

To nie zadna tajemnica ze Kuba jest po słowie z Sarapata, Junco i Dukatem i tylko kwestia czasu az do nas trafi. Wg mnie za 1.5 roku. Wtedy mu sie konczy kontrakt z obecnym klubem

forthy 17.11.2017 15:13

Myślę, że Kuba ma dokładnie zaplanowany termin powrotu do Wisły i zapewne jest to jakoś związane z rodziną (córeczki - kwestia szkoły).

Przybyszewski 17.11.2017 17:50

Kuba to super człowiek.

kibic87 17.11.2017 22:54

Wasyl + Kuba = 33k na każdym meczu ;)

Karherop 18.11.2017 00:04

Marketingowo to strzał w 10. Będzie się bardzo dobrze mówiło o Wiśle.

AntyMod 18.11.2017 00:23

Kuba napewno zagra jeszcze u Nas , tylko pytanie czy wroci zeby cokolwiek klubowi pomoc i pograc w pilke ?? czy tak jak Zuraw , zeby troche bylo zamieszania w prasie i mediach , i jako magnez dla Januszy , antylegijnych

piotek 18.11.2017 02:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyMod (Post 1487459)
Kuba napewno zagra jeszcze u Nas , tylko pytanie czy wroci zeby cokolwiek klubowi pomoc i pograc w pilke ?? czy tak jak Zuraw , zeby troche bylo zamieszania w prasie i mediach , i jako magnez dla Januszy , antylegijnych

Zobaczymy w jakiej formie będzie za te rzeczone 1,5 roku. W zasadzie głupio przyznać, ale nie mam pojęcia, jak mu się wiedzie w Bundeslidze, ktoś coś bardziej wie?

Jeżeli nawet byłby w Niemczech rezerwowym, który czasem tylko wszedłby na murawę, to u nas nadal grałby pewnie na wysokim poziomie. Trudno to porównywać z Żurawiem, który wracał do nas po średnio udanej przygodzie w Grecji bodajże(?).

Charlie 18.11.2017 10:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotek (Post 1487477)
Zobaczymy w jakiej formie będzie za te rzeczone 1,5 roku. W zasadzie głupio przyznać, ale nie mam pojęcia, jak mu się wiedzie w Bundeslidze, ktoś coś bardziej wie?

Jeżeli nawet byłby w Niemczech rezerwowym, który czasem tylko wszedłby na murawę, to u nas nadal grałby pewnie na wysokim poziomie. Trudno to porównywać z Żurawiem, który wracał do nas po średnio udanej przygodzie w Grecji bodajże(?).

Żurawski przychodził do nas z Omonii, gdzie miał bilans 23/8. Wcześniej w Larisie 38/15. Więc tragedii nie było, dopiero w Wiśle zaczął rozczarowywać.

pietruch 18.11.2017 10:54

Z tego co pokazuje transfermarkt to w tym sezonie Kuba zaliczył 7 meczów (426 minut na boisku).
Wiadomo, że każdy chciałby go jak najszybciej w Wiśle, jednak dla samego zawodnika taki ruch nie byłby najgorszy.
Z pewnością finansowo Wisła nie ma co konkurować z klubami MLS czy Bundesligi, natomiast w kontekście wyjazdu na mundial w czerwcu, to raczej w Wiśle miałby pewność pierwszego składu.

piotek 18.11.2017 12:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Charlie (Post 1487490)
Żurawski przychodził do nas z Omonii, gdzie miał bilans 23/8. Wcześniej w Larisie 38/15. Więc tragedii nie było, dopiero w Wiśle zaczął rozczarowywać.

Ok, odszczekuję. Inaczej to zapamiętałem.

czaro 18.11.2017 13:02

Nie wiem, czemu piszemy o Błaszczykowskim w temacie nt. aktualnych pracowników Wisły, ale skoro tutaj rozmawiamy, to mam pytanie do tych, którzy oglądają go w meczach innych niż reprezentacji. Czy Błaszczykowski nadawałby się na pozycję inną niż skrzydło, gdzie nie musiałby się ścigać z dzieciakami? Np. na rozegranie za napastnika? Podać umie, wejść w pole karne umie, z klepy zagra, do tego nie musiałby stać jak Stilic - biegałby ale bez wyścigów.

brylant17 18.11.2017 17:26

Od kiedy Kuba jest rozgrywającym ?

Arkadiusz.Czerepach 18.11.2017 17:59

mam dobry humor więc wytłumacze Ci posta Czaro , bo on nie wziął poprawki na IQ czytelników

otóż brak tam stwierdzenia które wykpiewasz że Kuba jest rozgrywającym

jest PYTANIE czy mógłby nim zostać

jeśli masz rozeznanie w tym temacie to się wypowiedz

brylant17 18.11.2017 18:09

Nie wiem czy Kuba dałby radę jako rozgrywający,ale może kto wie ? jak mu się udało dobrze grać na PO to czemu nie ?

czaro 18.11.2017 20:40

Pytałem dlatego, że gdyby kiedykolwiek do nas przyszedł to w wieku, w którym straci atut, na którym dotychczas bazował, tj. szybkość.

Karherop 19.11.2017 00:09

A nie zauważyliście że w naszej obecnej taktyce role skrzydłowych pełnią skrajni obrońcy, a skrzydłowi (Imaz, Boguski) to bardziej podwieszeni napastnicy operujacy w srodku i rotujacy pozycjami wraz z Carlitosem?

Nie wiemy kto bedzie trenerem gdy do nas kiedys wroci Kuba, ale nie ma co go skreslac na żadnej pozycji.

brylant17 19.11.2017 08:18

Czyli na bramce też może zagrać ? :lol:

Arkadiusz.Czerepach 19.11.2017 09:07

hehe teraz dobre to było :D

pietruch 19.11.2017 11:23

Kubie zdarzały się już mecze na środku pomocy jeszcze za czasów gry w Wiśle.
Były to raczej występy z racji braku ŚP, ale jednak były (tak samo jak zaliczał występy w Wiśle i Wolfsburgu na prawej obronie).
Z tego co pamiętam, to z Feyenoordem Kuba grał na środku (na skrzydłach Paulista, Zieńczuk) i wyszło mu jak poniżej: https://www.youtube.com/watch?v=gnn5b3imY4s :-)

Karherop 19.11.2017 11:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1487604)
Czyli na bramce też może zagrać ? :lol:

Rozbawiles siebie i podobne sobie grono

Arkadiusz.Czerepach 19.11.2017 11:32

https://obrazki.elektroda.pl/9818146100_1511087549.png

VAR by anulował :D :P

Arkadiusz.Czerepach 19.11.2017 11:33

Karherop spadłes w moim rankingu IQ forumowiczów :P

Karherop 19.11.2017 11:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1487613)
Karherop spadłes w moim rankingu IQ forumowiczów :P

A kogo obchodza Twoje rankingi?

brylant17 19.11.2017 13:11

Jednak IQ to nie grzeszysz ;)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1487600)
A nie zauważyliście że w naszej obecnej taktyce role skrzydłowych pełnią skrajni obrońcy, a skrzydłowi (Imaz, Boguski) to bardziej podwieszeni napastnicy operujacy w srodku i rotujacy pozycjami wraz z Carlitosem?

Nie wiemy kto bedzie trenerem gdy do nas kiedys wroci Kuba, ale nie ma co go skreslac na żadnej pozycji.

Karherop 19.11.2017 13:20

Jeśli bierzesz wszystko dosłownie to świadczy tylko to o Tobie.

czaro 21.11.2017 21:02

Bałaniuk i Ondrasek kontuzjowani. Nie mieści mi się w głowie, że ten szpital to jest przypadek. Sorry, ale ktoś tu źle wykonuje swoją pracę.

krzaq12 21.11.2017 21:07

Bałaniuk ma pauzować 2-3 dni po czym spodziewany jest do dyspozycji trenera na poniedziałkowy mecz w Niecieczy, także nie przesadzajmy.

snyrting 22.11.2017 10:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1487762)
Bałaniuk i Ondrasek kontuzjowani. Nie mieści mi się w głowie, że ten szpital to jest przypadek. Sorry, ale ktoś tu źle wykonuje swoją pracę.

Nie jestem ekspertem, więc się nie wypowiem co do tego jak ktoś wykonuje swoją pracę. Namawiałbym to podobnego podejścia.

Dodam tylko, że Bałaniuk jest kontuzjowany po brutalnym wejściu obrońcy Śląska. Ondrasek, od samego przyjścia do Wisły częściej się leczy niż gra .
Kontuzji tej dwójki akurat bym nie łączył z pracą naszego sztabu.

swiety37 22.11.2017 10:27

Kolar oberwał ze śląskiem, a Balaniuk wczoraj skręcił kostkę, co w zasadzie jest kilku/kilkunastodniowym urazem:)

X-Ray 23.11.2017 13:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez snyrting (Post 1487780)
Dodam tylko, że Bałaniuk jest kontuzjowany po brutalnym wejściu obrońcy Śląska.

Marko Kolar jest kontuzjowany po brutalnym wejściu piłkarza Śląska Wrocław. Bałaniuka uraz bez kontaktu z rywalem.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:35.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl