![]() |
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...bu_medycznego/
Ktoś coś więcej może napisać o przyczynach? Pretensje do Dr. Jurki za długie leczenie, czy też może sam doktor miał dość nacisków trenera? |
Cytat:
Poza tym miał pretensje że Kiko nie stosował się do jego zaleceń - systuacja właśnie z Cuestą |
Cytat:
|
Przede wszystkim to nie jest jaka mega intratna posada. Pieniędzy nie ma jakoś mega wiele, a dyspozycyjny musisz być. Dodatkowo wyjazdy. No i nie może to być jakiś zielony gość
Z tego co wiem to Jurka robił to bardziej hobbystystycznie niż miał z tego korzyści |
dlatego teraz Mariusz moze sobie spokojnie hobbistycznie pomóc pilkarzom, bo interesu juz dogladac nie musi.
Swoja droga, JJ nie ma jakiejs mega opinii w srodowisku. |
W sumie nie wiadomo czy w temacie o byłych czy aktualnych pracownikach ;)
Ostatni wywiad Błaszcza: Cytat:
|
do byłych piłkarzy najbardziej pasuje
z szacunku do Kuby nie skomentuje tego złośliwie |
Po co masz komentować złośliwie ? nie powiedział,że idzie do Legii....
|
Fajnie by było, jakby Kuba wrócił za rok, albo dwa, a nie jak bedzie miał 37 lat. Biorąc pod uwagę, że z jego zdrowiem bywa różnie, ciężko powiedzieć czy byłby wtedy jakimkolwiek wzmocnieniem składu. Już wielokrotnie pisałem - Błaszczykowski za granicą osiągnął więcej niż ktokolwiek się spodziewał, gdy odchodził 10,5 roku temu. Więcej już nie osiągnie, jego kariera klubowa od pamiętnej kontuzji znacznie wyhamowała. Natomiast wciąż może dobrzej zarobić, dlatego pewnie trafi do tej MLS.
|
Trzeba zobaczyć ten wywiad zamiast płuc jadem.
Dziennikarz Iwanski oczywiscie musial zapytać, czy nie woli do legii na podbój LM. Kube już w....iaja te pytania choc zawsze udziela tej samej odpowiedzi. To nie zadna tajemnica ze Kuba jest po słowie z Sarapata, Junco i Dukatem i tylko kwestia czasu az do nas trafi. Wg mnie za 1.5 roku. Wtedy mu sie konczy kontrakt z obecnym klubem |
Myślę, że Kuba ma dokładnie zaplanowany termin powrotu do Wisły i zapewne jest to jakoś związane z rodziną (córeczki - kwestia szkoły).
|
Kuba to super człowiek.
|
Wasyl + Kuba = 33k na każdym meczu ;)
|
Marketingowo to strzał w 10. Będzie się bardzo dobrze mówiło o Wiśle.
|
Kuba napewno zagra jeszcze u Nas , tylko pytanie czy wroci zeby cokolwiek klubowi pomoc i pograc w pilke ?? czy tak jak Zuraw , zeby troche bylo zamieszania w prasie i mediach , i jako magnez dla Januszy , antylegijnych
|
Cytat:
Jeżeli nawet byłby w Niemczech rezerwowym, który czasem tylko wszedłby na murawę, to u nas nadal grałby pewnie na wysokim poziomie. Trudno to porównywać z Żurawiem, który wracał do nas po średnio udanej przygodzie w Grecji bodajże(?). |
Cytat:
|
Z tego co pokazuje transfermarkt to w tym sezonie Kuba zaliczył 7 meczów (426 minut na boisku).
Wiadomo, że każdy chciałby go jak najszybciej w Wiśle, jednak dla samego zawodnika taki ruch nie byłby najgorszy. Z pewnością finansowo Wisła nie ma co konkurować z klubami MLS czy Bundesligi, natomiast w kontekście wyjazdu na mundial w czerwcu, to raczej w Wiśle miałby pewność pierwszego składu. |
Cytat:
|
Nie wiem, czemu piszemy o Błaszczykowskim w temacie nt. aktualnych pracowników Wisły, ale skoro tutaj rozmawiamy, to mam pytanie do tych, którzy oglądają go w meczach innych niż reprezentacji. Czy Błaszczykowski nadawałby się na pozycję inną niż skrzydło, gdzie nie musiałby się ścigać z dzieciakami? Np. na rozegranie za napastnika? Podać umie, wejść w pole karne umie, z klepy zagra, do tego nie musiałby stać jak Stilic - biegałby ale bez wyścigów.
|
Od kiedy Kuba jest rozgrywającym ?
|
mam dobry humor więc wytłumacze Ci posta Czaro , bo on nie wziął poprawki na IQ czytelników
otóż brak tam stwierdzenia które wykpiewasz że Kuba jest rozgrywającym jest PYTANIE czy mógłby nim zostać jeśli masz rozeznanie w tym temacie to się wypowiedz |
Nie wiem czy Kuba dałby radę jako rozgrywający,ale może kto wie ? jak mu się udało dobrze grać na PO to czemu nie ?
|
Pytałem dlatego, że gdyby kiedykolwiek do nas przyszedł to w wieku, w którym straci atut, na którym dotychczas bazował, tj. szybkość.
|
A nie zauważyliście że w naszej obecnej taktyce role skrzydłowych pełnią skrajni obrońcy, a skrzydłowi (Imaz, Boguski) to bardziej podwieszeni napastnicy operujacy w srodku i rotujacy pozycjami wraz z Carlitosem?
Nie wiemy kto bedzie trenerem gdy do nas kiedys wroci Kuba, ale nie ma co go skreslac na żadnej pozycji. |
Czyli na bramce też może zagrać ? :lol:
|
hehe teraz dobre to było :D
|
Kubie zdarzały się już mecze na środku pomocy jeszcze za czasów gry w Wiśle.
Były to raczej występy z racji braku ŚP, ale jednak były (tak samo jak zaliczał występy w Wiśle i Wolfsburgu na prawej obronie). Z tego co pamiętam, to z Feyenoordem Kuba grał na środku (na skrzydłach Paulista, Zieńczuk) i wyszło mu jak poniżej: https://www.youtube.com/watch?v=gnn5b3imY4s :-) |
Cytat:
|
|
Karherop spadłes w moim rankingu IQ forumowiczów :P
|
Cytat:
|
Jednak IQ to nie grzeszysz ;)
Cytat:
|
Jeśli bierzesz wszystko dosłownie to świadczy tylko to o Tobie.
|
Bałaniuk i Ondrasek kontuzjowani. Nie mieści mi się w głowie, że ten szpital to jest przypadek. Sorry, ale ktoś tu źle wykonuje swoją pracę.
|
Bałaniuk ma pauzować 2-3 dni po czym spodziewany jest do dyspozycji trenera na poniedziałkowy mecz w Niecieczy, także nie przesadzajmy.
|
Cytat:
Nie jestem ekspertem, więc się nie wypowiem co do tego jak ktoś wykonuje swoją pracę. Namawiałbym to podobnego podejścia. Dodam tylko, że Bałaniuk jest kontuzjowany po brutalnym wejściu obrońcy Śląska. Ondrasek, od samego przyjścia do Wisły częściej się leczy niż gra . Kontuzji tej dwójki akurat bym nie łączył z pracą naszego sztabu. |
Kolar oberwał ze śląskiem, a Balaniuk wczoraj skręcił kostkę, co w zasadzie jest kilku/kilkunastodniowym urazem:)
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:35. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl