Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

krowczax 07.11.2010 23:20

stawiam ze JW zrobi jakis burżuazyjny trainer transfer

0 22 07.11.2010 23:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 1007164)
Srodowisko pilkarskie w polsce jest obrzydliwe. Banda skurywysynow bez honoru i zadnych zasad.

No, i może własnie dlatego warto docenić, że Wojciechowski umie nimi pogardzać? Przecież obaj marzymy o tym, żeby ktoś własnie w ten sposób potraktował Łobodzińskiego lub Rybusa :)

tofik 07.11.2010 23:25

To mozna tak po prostu przestać płacic ? Czemu z tego nikt więcej nie korzysta ? Np u nas po Lewatywie by bylo wskazane :)

kreseq 07.11.2010 23:32

Tak mi sie przypomnialo....

Kiedys lekarze na kazdy "dziwny przypadek" kazali stosowac lewatywe. Dzisiaj taka lewatywa, czyli lekiem na cale zlo w pilce klubowej jest zwalnianie trenerow.

1q2 07.11.2010 23:37

Wywołaliście temat Janasa - ja rozumiem Legionistów że mówią o nim pozytywnie bo ostatnie konkretne sukcesy Legii to właśnie on.
Ja natomiast uważam go za słabego trenera.Na pewno jego jakiś tam plus to to 'że się nie wpierdala', nie zgrywa pajaca i Boga futbolu jak Smuda, nie zaciemnia obrazu gadką jak Engel czy nasz bezrobotny Mourinho, nie jest peirdolnięty jak Majewski itp

Natomiast taktykiem nie jest, na motywatora też zbytnio nie wygląda.Taka stara Polska szkoła.On mnie najbardziej przeraził na mistrzostwach.To że najprawdopodobniej jest alkoholikiem a na pewno za kołnierz nie wylewa , to raz.Dwa, to co on tam w niemiachach odpierdalał, to rzecz niesamowita.Jak on to przeżył i jak zawału nie dostał, to jego - natomiast wyglądał tragicznie a to też miało ogromne znaczenie na decyzje które podejmował bądź nie podejmował.

Niemcy-Polska...Wchodzi Klinsman...uśmiechnięty, wyluzowany(oczywiście jak mecz się zaczął to już postawa wojenna).Wchodzi Janas...cały roztrzęsiony, wzrok dziki.Mecz...Janas siedzi na trzęsiawie, co kamera go pokazuje to z nerwów miętoli butelke, konferencja po meczu, gość nie jest w stanie składnie zdania powiedzieć, nie wiadomo czy płacze czy ze stresu mu łzawią oczy.Masakra - jak w eliminacjach dawał jakoś radę , to ta impreza go przerosła okrutnie.

A w Polonii, cwaniakował jak doradca no to teraz się wykazuje.Pewnie będzie chciał wszystko zwalić na Bakera ale czy to mu pomoże, a może chciałby wrócić do starej funkcji;)?

Ja tylko jednego chce - Bierz Wojciechowski tego Zielińskiego jak najszybciej bo przegramy z Legią i on u nas wyląduje.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1007190)

Dzisiaj taka lewatywa, czyli lekiem na cale zlo w pilce klubowej jest zwalnianie trenerow.

Motyw u nas stosowany 'od zawsze'.Kiedyś to miało sens bo przychodził taki 'strażak' i miał od razu notes pełen konkretnych numerów telefonu.Jeb i nagle co kolejka to wygrana.Dziś z notesami chyba kiepsko więc i zmiany w większości nic nie przynoszą.
To nie jest przypadek że 3 na 4 pierwsze kluby mają trenerów którzy już ileś tam pracują.

U Was mało brakło a Skorża by wyleciał.Był mecz z Amiką - 1-1, czerwień dla grajka , Skorża na trybuny..Wydawało się że na ławkę już nie wróci.Stał się cud, Legia wygrała, teraz ma 4 wygrane pod rząd.Gdybyście przegrali z Wronkami i mieli teraz taką serię z jakimś nowym trenejro - wszyscy by pięli z zachwytu.Odmienił zespół, geniusz;) a to zazwyczaj jest przypadek.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1007184)
No, i może własnie dlatego warto docenić, że Wojciechowski umie nimi pogardzać? Przecież obaj marzymy o tym, żeby ktoś własnie w ten sposób potraktował Łobodzińskiego lub Rybusa :)

Luzik ale są zasady.Jak on szasta kasą a potem obraża się, to jest to kpina.Takich czasów jeszcze nie mamy że przychodzi Łobo albo Rybus , podstawia gnata pod skroń i krzyczy - podpisywać mi tu kontrakt ze mną:>
Wojciechowski oprócz tego że nie wiele kuma jeśli chodzi o piłkę, to jeszcze zachowuje się jak małe dziecko.Nie żeby mi było żal Smolarka czy innego wynalazka ale niestety on to sobie może sam sobie wstrzymać pensję jedynie.
To że system kontraktowy w futbolu jest zjebany to sprawa jasna ale tak już jest i Wojciechowski tego nie zmieni;)

Buziek_LG 08.11.2010 00:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez QBAS (Post 1007132)
Jeśli się podpisuje umowę to trzeba się z niej wywiązać. Co by się nie działo. No chyba, że robi się z gęby cholewę i nie respektuje kontraktu, na którym widnieje własny podpis...

Na wstępie zaznaczam ze nie usprawiedliwiam Wojciechowskiego. Ale tak piszesz o tej umowie i na prawdę uważasz że każdy z zawodników Polonii/Groclinu wypełnia swoją część umowy sumiennie. Nie chodzi o osiągane wyniki bo wiadomo że jest poziom na który pewni kopacze nie wejdą, ale czy sądzisz że każdy z nich stara się na 99%, a trenuje na 100 ?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 1007164)
Dziwie sie ze ktokolowiek chce robic interesu z tym gnojkiem Wojciechowskim.
Przeciez kazdy normalny czlowiek powinien po tym gdy podchodzi do niego Wojciechowski, popatrzec na zegarek i powiedziec: cholera jasna, mleko na gazie zostawilem!

Kasa się zgadza to i partnerzy do rozmowy się znajdą. Zaś gdy chodzi o dużą kasę to znajdą się bardzo szybko.

Co do samego meczu: nic nie widziałem, na trybunie od 3 lat zmienił się płot i dodali krzesełka, frekwencja gospodarzy wizualnie nawet niezła, doping marny z obu stron, Wynik satysfakcjonujący

0 22 08.11.2010 00:01

1q2

O, widzisz - i powoli, powolutku dochodzisz do mojej koncepcji, że trener nie ma większego znaczenia - również Maaskant. "Przypadek" :)

A co do Janasa się nie zgodzę, bo fakty są takie, że jak złego by wrażenia Janas nie robił, jak niekomunikatywny by nie był, czy alkoholik czy mruk, czy słaby taktyk czy leń - osiągnął najlepszy wynik z kadrą od dwóch pokoleń. Lepszy od złotoustego Engela (choć nieznacznie), lepszy od przereklamowanego Leo, i za jego czasów Repra co prawda przegrywała z tymi z którymi miała przegrać, ale lała wszystkich tych, których miała lać. Nie było kompromitacji z Armenią, Finlandią czy Irlandią Północną.

Ostatnie konkretne sukcesy Legii to Okuka, a nawet Wdowczyk. Natomiast ostatnie konkretne sukcesy polskiej piłki (ćwierćfinał jakiegoś pucharu) to on :)

kreseq 08.11.2010 00:06

Okuka to byl koles. Konkretny w stosunku do panieniek biegajacych po boisku :D Tak mi sie zawsze Okuka w parze z Petrescu jawil jako dobrze "motywujacy" trenerzy :D

1q2 08.11.2010 00:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1007205)
1q2

O, widzisz - i powoli, powolutku dochodzisz do mojej koncepcji, że trener nie ma większego znaczenia - również Maaskant. "Przypadek" :)

Ja uważam że trener ma spore znaczenie, natomiast taka żonglerka trenerami i to zazwyczaj z tej samej półki, już nie;)
A jeśli chodzi o sukcesy to bardziej mi chodziło o sukcesy w pucharach.Sukcesy w naszej lidze jakoś mało mnie przekonują, gdzie to nie jest też tak że kompletnie nic nie znaczą.

7 kotów 08.11.2010 00:48

Zwrociliscie uwage, ze do Cracovii wyjatkowo dobrze pasuje okreslenie: Czerwona Latarnia ?

MatMario 08.11.2010 01:02

Ktoś tu lubi statystyki i ciekawostki? Z jakim NAJMNIEJSZYM dorobkiem punktowym drużyna zakończyła sezon? Oczywiście grając, a nie poddając walkowerami?

0 22 08.11.2010 01:05

Przed wojną coś?:)

MatMario 08.11.2010 01:07

Ja nie znam odpowiedzi na takie pytanie ale mam nadzieję że "Historia rodzi się na naszych oczach" :)

Ale np 11 punktów w 26 meczach zdobyła Jutrzenka Kraków

kreseq 08.11.2010 01:26

W sumie to w 37 Dab Kotwica mial 0 punktow, ale tam byly same walkowery. Jesli chodzi o gre to bedzie to rok 34 i Strzelec Siedlce z 4 punktami.

MatMario 08.11.2010 01:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1007237)
W sumie to w 37 Dab Kotwica mial 0 punktow, ale tam byly same walkowery. Jesli chodzi o gre to bedzie to rok 34 i Strzelec Siedlce z 4 punktami.

Ale z tego co piszą na swojej stronie w historii to oddali wtedy 8 meczy walkowerem a związek ligi zabrał im 2 punkty...

kreseq 08.11.2010 02:01

Taki wynik zapamietalem :D
W sumie jak masz duzo czasu i Cie to bardzo interesuje to wejdz na http://www.hppn.pl/ i tam masz rok po roku tabele i wyniki.

PS: Kiedys nie dosc ze w pewnych sezonach byly grupy to jeszcze 2 punkty sie dostawalo nie 3. To z pewnoscia przeklamuje statystyki wzgledem Cracovii :D

PhantomRanger 08.11.2010 10:14

Na Wojciechowskiego zawsze można liczyć, bo dodaje kolorytu naszej lidze.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kandzior (Post 1007152)
Kasperczak Polonii? Jaka szkoda :-/ A już liczyłem, że Zielińskiego a nóż, widelec w środowym meczu jako trenera Groclino-Polonii zobaczę. No nic i tak kariery Heniowi w Warszawie nie wróżę.

Ta opcja też zła by nie była. Wydoi Wojciechowskiego i jeszcze szrotu sztuk kilka sprowadzi :)

Teraz z innej beczki: http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html - po tym tytule jedno co mi się nasunęło to, że ligę powiększają :P

arti 08.11.2010 10:23

Ja też jestem za Kasperczakiem w Polonii:)

PoloniaDumaStolicy 08.11.2010 12:08

Ale z Kasperczakiem to mogła być też luźna rozmowa ;) Miesiąc temu w tym samym pokoju był także Zieliński, jeszcze jako trener Lecha.

emj10 08.11.2010 12:10

Jedyne co może uratować Disco to... odejście Wojciechowskiego. Na tym polu powinni przeprowadzić transfer. Nie chce mi się wierzyć, że Listkiewicz, Oleksy i Strejlau nie znajdą sobie nowego prezesa :)

kreseq 08.11.2010 12:33

Wojciechowski jak odejdzie to tam bedzie zbiorowe samobojstwo. Raz ze nikt z taka kasa tego klubu nie kupi, dwa ze Wojciechowski moze nawet sprzedac komus licencje a wtedy Polonia laduje na samym dole klas rozgrywkowych w Polsce.

Przewiduje ze Wojciechowski zostanie, ale zaden normalny trener nie bedzie chcial tam isc, bo trzeba byc samobojca zeby pracowac w tak chorych warunkach.
Oczywiscie przyjdzie jakas miernota, ktorej zalezy na kasie i ktora da sobie ustalac sklad i wchodzic na glowe, ale jak wiemy tacy trenerzy g*** osiagaja.

Nieciekawie u nich, ale im u nich gorzej tym lepiej u Nas :D

MatMario 08.11.2010 13:19

Garbaci będą szukać jakieś licencji po kosztach :)

A właśnie jak to jest? Oni spadną, a Januszek kupi licencję np od kogoś kto się utrzymał np Polonia Bytom... I co leśne dziadki im na to pozwolą?

szprotson 08.11.2010 13:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1007207)
Okuka to byl koles. Konkretny w stosunku do panieniek biegajacych po boisku :D Tak mi sie zawsze Okuka w parze z Petrescu jawil jako dobrze "motywujacy" trenerzy :D

Ja tam go dobrze nie wspominam....

Ciastek1 08.11.2010 13:35

Obecnie już sąsiadki nie mówią o garbatej doli ale o kibicowaniu cracovia jako o wyższym stanie umysłowym. Cokolwiek by ty znaczyło . :p

kreseq 08.11.2010 13:37

szprotson - No coz, kazdy ma inne odczucia ;) Mowie raczej o jego podejsciu do pilkarzy i "mobilizowaniu" ich, a nie o jego umiejetnosciach stricte taktycznych. Dodatkowo jako kibic Legii moge nie byc do konca obiektywny w stosunku do tego czlowieka ;)

Ogladam sobie 3 raz "Tajemnice Fryzjera" i nie moge sie nadziwic ze kibice Lecha moga spac spokojnie i miec czyste sumienie ;)

Te ....y ktore dawaly kase Fryzjerowi na przekrety nadal pracuja tam gdzie pracuja... To jest szopka i kpina.

it 08.11.2010 13:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ciastek1 (Post 1007417)
Obecnie już sąsiadki nie mówią o garbatej doli ale o kibicowaniu cracovia jako o wyższym stanie umysłowym. Cokolwiek by ty znaczyło . :p

Typowy przykład redukowania dysonansu poznawczego :]

tarantulaw2 08.11.2010 14:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 1007234)
Ktoś tu lubi statystyki i ciekawostki? Z jakim NAJMNIEJSZYM dorobkiem punktowym drużyna zakończyła sezon? Oczywiście grając, a nie poddając walkowerami?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1007246)
Taki wynik zapamietalem :D
W sumie jak masz duzo czasu i Cie to bardzo interesuje to wejdz na http://www.hppn.pl/ i tam masz rok po roku tabele i wyniki.

PS: Kiedys nie dosc ze w pewnych sezonach byly grupy to jeszcze 2 punkty sie dostawalo nie 3. To z pewnoscia przeklamuje statystyki wzgledem Cracovii :D

Dlatego trzeba obliczać średnią liczbę punktów.
Obliczając wg. wikipedii (czyli prawdopodobnie nie zważając na walkowery) sytuacja wśród nieistniejących klubów przedstawia się tak:

Jutrzenka Kraków - 26m - 3-5-18 - 11p. (0,42/2,0 na mecz) [14p. wg. nowych zasad - 0,54/3,0 na mecz)
ŁTS-G Łódź - 22m - 3-6-13 - 12p. (0,55/2 / mecz) [15p - 0,68/mecz)

A z istniejących klubów:

Świt Nowy Dwór Mazowiecki - 26m - 5-7-14 - 22p. (0,85/3,0/mecz)

Idąc dalej tym tropem ... Cracovia - 12m - 1-1-10 - 4p (0,25/3,0/mecz :lol:)

AYALA 08.11.2010 15:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1007370)
Wojciechowski jak odejdzie to tam bedzie zbiorowe samobojstwo. Raz ze nikt z taka kasa tego klubu nie kupi, dwa ze Wojciechowski moze nawet sprzedac komus licencje a wtedy Polonia laduje na samym dole klas rozgrywkowych w Polsce.

:D

wydaje mi sie że Warszawa jest na tyle zamożnym miastem że nawet jak Wojciechowski odejdzie jak piszesz to szybko znajdzie sie jakiś nowy sponsor z podobną kasą co JW

kreseq 08.11.2010 15:08

AYALA - Tak zamozne miasto ze Legia musiala czekac az ja kibic Wisly z Lwowa kupi :D

Polonia jest jeszcze mniej medialnym klubem i po tym co tam zostawi Nadprezes z ADHD bedzie trzeba duzo czasu i pieniedzy zeby cokolwiek zbudowac. Chora sytuacja.

W sumie w Legii jakby sie ITI spakowalo to by byla tragedia finansowa w podobnym a moze nawet wiekszym stylu :D

PS: Patrze tak na to co sie dzieje z Maleckim i dochodze do wniosku ze ja bym Maleckiego i Rybusa wyslal do pomocy Grzelakowi w Rosji :D

fan1906 08.11.2010 15:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1007482)
wydaje mi sie że Warszawa jest na tyle zamożnym miastem że nawet jak Wojciechowski odejdzie jak piszesz to szybko znajdzie sie jakiś nowy sponsor z podobną kasą co JW

no nie wiem jakoś się specjalnie nie garną do naszej kopanej Ci sponsorzy

emj10 08.11.2010 17:09

A kto przy zdrowych zmysłach zainwestowałby na tak niepewnym rynku? Oczywiście budują się stadiony za nasze pieniądze, idzie EURO2012, a nawet ostatnio Amica pokonuje MC, jednak cała otoczka naszej kopanej może powodować jedynie mdłości.

flamengista 08.11.2010 17:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1007419)
(...)
Ogladam sobie 3 raz "Tajemnice Fryzjera" i nie moge sie nadziwic ze kibice Lecha moga spac spokojnie i miec czyste sumienie ;)

Te ....y ktore dawaly kase Fryzjerowi na przekrety nadal pracuja tam gdzie pracuja... To jest szopka i kpina.

Jak Afrodyta po każdym puszczeniu się odnawiała swe dziewictwo kąpiąc się w Pafos, tak dla Amiki fuzja z nieistniejącym już Lechem Poznań była okazją do moralnego odnowienia.

Po prostu Panowie z zarządu obiecali sobie solennie, że już od teraz nie kupują i nie sprzedają meczów. Wypada tak szlachetny akt pochwalić, zamiast niechrześcijańsko szydzić z bliźnich.

Uran235 08.11.2010 20:03

Jeśli o sponsorach mowa, to ciekawa inicjatywa w Łodzi. Widzew i ŁKS będą wspólnie sprzedawać prawa reklamowe. Działacze wyszli z założenia, że wiele firm nie chce reklamować się poprzez piłkę, bo boją się negatywnej reakcji potencjalnych klientów związanych z drugim klubem.
http://www.sport.pl/pilka/1,79004,86...sponsorow.html

kreseq 08.11.2010 20:27

Zeby juz nie bylo teorii spiskowych i jekow niektorych osobnikow (pozdrowienia z legijnych portali... ) :
http://legia.net/wiadomosci,39238-ko...morowskim.html

Sprawa wydaje sie oczywista. Komor zawieszony i wszyscy beda zadowoleni :D

PoloniaDumaStolicy 08.11.2010 21:37

Tak szczerze, to tego Komorowskiego i tak wszyscy mają gdzieś, bo nie jest żadnym asem ;) Gdyby zawiesili Vrdoljaka, to byłoby co innego :)

kreseq 08.11.2010 21:47

Komorowski nie jest asem ale jest solidnym obronca ( jednak tralkowac nie umie :D ) to raz, dwa ze mamy w obronie w tym momencie szpital.

0 22 08.11.2010 22:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1007692)
Zeby juz nie bylo teorii spiskowych i jekow niektorych osobnikow (pozdrowienia z legijnych portali... ) :

I wtedy wszyscy spiskowcy będą musieli odszczekiwać..

P.S. Chociaż nie, pewnie znowu coś wymyślą.

:rotfl:

wislak68 08.11.2010 22:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1007692)

Nie mów hop. komisja dopiero sie zbierze a co ustali to zobaczymy.

killzone 08.11.2010 22:25

Dostanie najwyzej kare finansową :D

Nic złego zioma(L)e z KL nam nie zrobią :lol:

7 kotów 08.11.2010 22:43

No to trudno,
posypia sie tu bany. : /

Sprawiedliwosc musi byc.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:42.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl