Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2008/2009 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4560)

kreseq 24.04.2009 14:58

Dubi - Oczywiscie nie kazdego cieszy nasza wygrana z Lechem...Sa jednak ludzie ktorzy wola np Legie lub Wisle jako MP niz Leszka. Jest tak i w Warszawie i w Krakowie. Ja wierze ze Legia wygra MP ale jesli ( odpukac :D ) tak sie nie stanie to juz wole Wisle na tronie niz tego przepompowanego Kolejorza :)

1q2 24.04.2009 15:07

Remis jest całkiem realny, tak jak i nas z Warszawiakami.Sporo spotkan 'na szczycie' kończy się remisem ,jak będzie , zobaczymy - najważniejsze wygrać z Górnikiem bo inaczej to już będzie bardzo ciężko.

sq 24.04.2009 15:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 714306)
Dubi - Oczywiscie nie kazdego cieszy nasza wygrana z Lechem...Sa jednak ludzie ktorzy wola np Legie lub Wisle jako MP niz Leszka. Jest tak i w Warszawie i w Krakowie. Ja wierze ze Legia wygra MP ale jesli ( odpukac :D ) tak sie nie stanie to juz wole Wisle na tronie niz tego przepompowanego Kolejorza :)

W Poznaniu z kolei znajdą się tacy co wolą by Legia na mistrza (szok!) niż Wisła :D
No i jest tak w Poznaniu jak i w Warszawie (może dlatego że coraz mniej Warszawiaków w Warszawie...)

Dzisiaj Wisła będzie miała ciężką przeprawę z Górnikiem (może Szczot się odkręci), a w niedzielnym meczu Legia-Lech - każdy wynik jest możliwy więc do buka się nie wybiorę :)

Ar222 24.04.2009 16:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 714306)

To że prędzej zniosę Was na tronie niż Lecha to swoją drogą. Przyznam jednak, że moje życzenia remisu lub przynajmniej Waszego zwycięstwa wynikają bardziej z tego, że z Wami mamy jeszcze mecz. Więc jakby co, to wszystko w naszych rękach, nie musimy patrzeć na potknięcia innych :p

Nehiar 24.04.2009 18:34

uuuu Zakościelni lecą chyba ...

tylko_na_kilka_dni 24.04.2009 18:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nad.Legły (Post 714387)
jak narazie Cracovia na remis w Bytomiu

juz przegrywaja:D

AS82 24.04.2009 18:35

Peiknie ,pieknie , Cracovia gra od 25 minuty w przewadze a w 87 minucie Polonia Bytom strzela gola !

piotrek chicago 24.04.2009 18:36

nie bedzie meczu derbowego w przyszlym sezonie :)

Wiślak1994 24.04.2009 18:38

No i Icki dzisiaj pokazały klasę. :rotfl: Przez dwie trzecie meczu grali 11 na 10 i jeszcze dali sobie bramkę strzelić..... Śmiech na sali :D Niestety 1 liga nie unikniona - brak wyników , brak kibiców. Ja na miejscu Filipiaka już bym zwijał manatki. Zresztą na jego miejscu to bym nigdy zakościelnych nie wspomógł:D :D

AS82 24.04.2009 18:41

Jechali po "Doktorze" ze przez niego nie ma wyników ,ale ten Płatek to widać jeszcze gorszy o Majewskiego

piotrek chicago 24.04.2009 18:46

co ten polczak gada ze przypadkowa bramka? gol wisial w powietrzu a to on gra tam chyba z przypadku!

SkMk 24.04.2009 18:55

Polecam przejrzeć ichnie forum. Aj, waj, rozdzieranie szat, płacz i lament. "A będzie jeszcze więcej, a będzie ludzi masa..." :lol:

7 kotów 24.04.2009 19:10

Kolder, zaraz zarobisz bana i to dozywotniego za szceniackie prowokowanie.

flamengista 24.04.2009 19:19

No, jak się przegrywa w takim meczu to już nie ma ratunku. Radzewicz dał Pasom prezent ostatniej szansy, z której oni nie skorzystali.

Zupełnie nie rozumiem, czemu grają tak słabo. Przecież Baran, Pawlusiński, Ślusarski - to wyróżniający się zawodnicy. Polczak, Karwan, Nowak też nie ogórki. Teoretycznie ten zespół powinien był się utrzymać z palcem w d.

AS82 24.04.2009 21:08

Jutro oby Lechia wygrała i Odra urwała punkty Polonii Warszawa i mamy murowanych 2 kandydatów do spadku: Górnika i Cracovie :)

Kocur 24.04.2009 21:10

Tak trzymaliśmy kciuki za doktorka a nie docenialiśmy działalności Płatka :)
Jeśli dokończy swoje dzieło - znaczy spuści ich z Ekstraklasy to jak nic należą mu się gratulacje i skrzynka piwa :)

sq 24.04.2009 21:21

że tak spytam ... to prawda że w niedzielę na Legia-Lech wraca doping?

gigant 24.04.2009 21:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sq (Post 714522)
że tak spytam ... to prawda że w niedzielę na Legia-Lech wraca doping?

Że tak spytam...dlaczego odpowiedzi na to pytanie szukasz na forum Wisły?

GemHZR 24.04.2009 21:31

Powiedzmy, że wraca "doping", przecież Żylety nie ma cały czas, a Kryta to raczej piknikowy sektor. Ale fakt faktem, jest porozumienie, nawet spisane ma być ;p

Dylemat przed meczem Odra-Polonia, z jednej strony Odra mogłaby już polecieć, ale i Polonia mogłaby coś stracić. Może będzie sprawiedliwy remis : )

sq 24.04.2009 21:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 714524)
Że tak spytam...dlaczego odpowiedzi na to pytanie szukasz na forum Wisły?

że tak uświadomię kolegę - bo jestem zarejestrowany na forum Wisły (raczej nie jest tylko dla Wiślaków tylko) i pytam w temacie Hyde Park :) zdziwiony?

dzięki GemHZR
powiem szczerze że tęskniłem za dopingiem na Legii bo nie szło oglądać meczy z piknikowymi przyśpiewkami... szkoda, że oprawy nie będzie widać...

gigant 24.04.2009 21:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sq (Post 714540)
że tak uświadomię kolegę - bo jestem zarejestrowany na forum Wisły (raczej nie jest tylko dla Wiślaków tylko) i pytam w temacie Hyde Park :) zdziwiony?

Ja jestem zarejestrowany na forum grzybiarskim i tam tez jest Hyde Park (nie tylko dla grzybiarzy), ale nigdy nie pytałem o sprawy kibicowskie. Jaką wg Ciebie wiedzę, posiadają kibice Wisły na temat prowadzenia dopingu na Legii?

Rafał_TS 24.04.2009 22:06

gigant frajde Ci wielką sprawia takie przypierdalanie się o byle gówno?Rozumiem że kolega z Wielkopolski ale bez przesady..

szprotson 24.04.2009 22:10

panowie 3-1

sialalala

han_solo 24.04.2009 22:21

No ale Pasy chyba jednak lecą w tym sezonie... W sumie szkoda derbów, ale jak się gra 3/4 meczu w przewadze i się przegrywa 1:0, to chyba po prostu nie zasługują na grę w Ekstraklasie.

Być może mi się dostanie za to co napiszę, ale jednak wolałbym żeby spadła na przykład Odra niż Cracovia.

Zieniu17 24.04.2009 22:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 714551)
Ja jestem zarejestrowany na forum grzybiarskim i tam tez jest Hyde Park (nie tylko dla grzybiarzy), ale nigdy nie pytałem o sprawy kibicowskie. Jaką wg Ciebie wiedzę, posiadają kibice Wisły na temat prowadzenia dopingu na Legii?

I piszesz to chłopie w temacie "ekstraklasa", a z tego co wiem, to nie tylko Wisła w niej gra-> nie tylko kibice Wisły tu się udzielają. Może na forum grzybiarskim za przypierdalanie się do kogoś zyskujesz respa, ale nie tu.

Pawel.Busko 24.04.2009 22:30

Nie ten dział, ale ponoć Cracovii 1500 w Bytomiu. Nieźle;)

AS82 24.04.2009 22:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pawel.Busko (Post 714588)
Nie ten dział, ale ponoć Cracovii 1500 w Bytomiu. Nieźle;)

Z czego pewnie polowa GKS Tychy

Pawel.Busko 24.04.2009 22:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 714597)
Z czego pewnie polowa GKS Tychy

No zobaczymy oficjalną liczbę to pogadamy o tym;) Nakręcali się na tak daleki wyjazd z dobrym skutkiem;)

spartan 24.04.2009 22:57

Zapiszą sobie w statystykach - najliczniejszy ekstraklasowy wyjazd - a na następny sobie chyba poczekają :D
Tylko co zrobi Psor bo już zapowiedział, że nikomu nie pozwoli odejść w razie spadku. Jak się Panowie Piłkarze uprą to mogą mu niezłego errora w Comparchowym systemie zrobić....

sq 24.04.2009 23:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 714551)

ech... może w Hyde Parku na forum grzybiarskim powinieneś pytać o inne grzybki?
wg mnie to forum jest jednym z największych for kibicowskich w Polsce i udzielają się na nim nie tylko kibice Wisły więc warto spytać w tym temacie. EOT

Wisła dzisiaj - miazga w I połowie. Gdyby do 45 min prowadzili 4:1 byłoby sprawiedliwie... a wg mnie to że się męczyli i odpuścili (poniekąd) II połowę... mecz nabrał smaczku i nawet 1:1 czy 2:2 by mnie nie zdziwiło.

Brożek - mnie spodziewałem się że po tak masakrycznie wyglądającej kontuzji wróci tak szybko do formy (i to bez strachu i odpuszczania)
Z dwojga złego wolę jego jako Króla Strzelców niż Chinyamę :)

Wojtas 24.04.2009 23:38

Na dole jescze sporo meczow

Gornik Cracovia,Lechia-Gornik,i pare innych,tam wydarzyc sie moze jeszce wszytsko.

A ta Cracovia z wmiare solidnymi grajkami to powinna sie utrzymac,ale jakos wybitnie im to nie idzie :lol:

gigant 24.04.2009 23:44

Więc Rafał_TS i Zieniu17 albo odpowiedzcie koledze z Wielkopolski na jego pytanie, albo mordy w kubeł.

sq 24.04.2009 23:52

nie atakuj kolegów po szalu
GemHZR już mi dał odpowiedź więc otrzeźwiej..

Wojtas, wiem że jesteś zagorzałym Wiślakiem i mimo że źle życzysz Craxie to i tak wolałbyś żeby została w Ekstraklasie, bo wolisz, by Wisła wygrywała z lokalnym rywalem niżby nie miała takiej okazji, czyż nie? ;P

Ślusarski... myślałem że więcej pokaże po powrocie z wysp... ale w Lechu też grał piach.

puszek06 25.04.2009 09:37

eee Slusarski wcale taki zły nie był, chyba nawet kiedyś było przebąkiwanie żeby do Wisły (ale chyba tylko spekulacje prasowe) .. Co do Cracovii to dla mnie jedno z największych zaskoczeń tego roku, byłem pewny że powalczą o górny środek tabeli a tu taka maniania. Przeciez budżetowo i składowo mają naprawde nieźle, powiem że papierowo wygląda to o wiele lepiej a tu chyba będzie spadek. Są głosy (które częściowo podzielam) że pasy nie dorosły jeszcze organizacyjnie do I ligii. Brak stadionu, podejście Filipiaka, jeden wielki burdel, afery Tabisza przywalającego kary finansowe za trzaśnięcie drzwiami (ponoć największy przydupas i człowiek znienawidzony przez piłkarzy)... kto wie, w każdym razie jeszcze rzeknę truizm że tak interesującej ligii nie widziałem od bardzo dawna

Kocur 25.04.2009 09:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zieniu17 (Post 714577)
I piszesz to chłopie w temacie "ekstraklasa", a z tego co wiem, to nie tylko Wisła w niej gra-> nie tylko kibice Wisły tu się udzielają. .

Mam pytanie czy będzie oprawa jutro na meczu ŁKS - Piast ? :D

Kortys 25.04.2009 09:58

Czy w naszej ekstraklasie obowiązuje system pucharowy (bramki strzelone na wyjeździe) jeśli chodzi o bezpośrenie mecze? Zastanawia mnie co będzie, jak jakimś sposobem skończymy z Legią z tą samą ilością punktów, a bezpośredni mecz wygramy 1:0. Bramki mamy słabsze, czy zatem gol strzelony w Warszawie pozwoli nam minąć Legię? Była taka głośna sprawa w sezonie 1998/1999 kiedy dzięki miśkowi Legia z Widzewem walczyli o LM i przy tej samej ilości punktów, oraz wynikach 1:0 dla L w Warszawie i 3:2 dla Widzewa w Łodzi, RTS był wyżej, bo miał lepsze bramki..

Wiślak1994 25.04.2009 09:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 714765)
Mam pytanie czy będzie oprawa jutro na meczu ŁKS - Piast ? :D

Ależ oczywiście....:D

http://www.ull.webd.pl/

Martinho 25.04.2009 10:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kortys (Post 714767)
Czy w naszej ekstraklasie obowiązuje system pucharowy (bramki strzelone na wyjeździe) jeśli chodzi o bezpośrenie mecze? Zastanawia mnie co będzie, jak jakimś sposobem skończymy z Legią z tą samą ilością punktów, a bezpośredni mecz wygramy 1:0. Bramki mamy słabsze, czy zatem gol strzelony w Warszawie pozwoli nam minąć Legię? Była taka głośna sprawa w sezonie 1998/1999 kiedy dzięki miśkowi Legia z Widzewem walczyli o LM i przy tej samej ilości punktów, oraz wynikach 1:0 dla L w Warszawie i 3:2 dla Widzewa w Łodzi, RTS był wyżej, bo miał lepsze bramki..

Tak jest przede wszystikm licza sie mecze bezposrednie (czyli bramka na wyjezdzie x2) czyli musimy skonczyc punkt przed Lechem bo w bezposrednich jestesmy gorsi, a z Legią wygrac 1-0 lub dwoma bramkami bo oni maja duzo lepszy bilans bramkowy)

Zieniu17 25.04.2009 10:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 714658)
Więc Rafał_TS i Zieniu17 albo odpowiedzcie koledze z Wielkopolski na jego pytanie, albo mordy w kubeł.

"Mordy w kubeł" to sobie w domu mów, albo na forum grzybiarskim.

han_solo 25.04.2009 13:06

Mam takie pytanie do kibiców Legii. Dlaczego wszystkie wasze mecze są rozgrywane w takich wczesnych porach? Zawsze Legia jakoś u siebie gra o 16 albo 17.

UWAGA! PROSZĘ SIĘ WCZYTAĆ!
Nie mam zamiaru nikogo prowakować tą wypowiedzią, po prostu jestem ciekaw.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:52.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl