Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Reprezentacja Polski (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=181)

rafal777 16.03.2011 15:04

Ja nie rozumiem, kogo będzie jarała reprezentacja złozona z samych obcokrajowców? Nie rozumiem tego dążenia po trupach...przecież ma grac reprezentacja kraju, sama nazwa mówi ma to byc reprezentacja pewnego miejsca w świecie. Anglia wielokulturowy kraj jest reprezentowany przez wielu ludzi z róznych zakątków świata, podobnie Niemcy czy Francja. Tak te kraje teraz wygladają i taka maja reprezentacje. Ale my?Czy Polska to taki kosmopolityczny kraj? Raczej nie, więc czemu zakłamujemy świat? To co tworzy Smuda nie jest REPREZENTACJĄ kraju. I jeszcze ludzie mu przyklaskują i dalej by chcieli Arboledy i innych Rogerów...Ludzie maja takie kompleksy, że gotowi są się szmacić i dopingować obcokrajowców w koszulce repry co nawet po polsku nie mówią byleby wyszli z grupy na jakimś turnieju??

tofik 16.03.2011 15:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sivakow
Zdaniem Sivakowa jego aklimatyzacja w drużynie nie powinna trwać długo. „O wiele łatwiej będzie adaptować mi się w Wiśle ze względów językowych, bo nasze języki są podobne. Poza tym moja mama ma polskie korzenie, więc w moich żyłach płynie polska krew” – mówił młody pomocnik dziennikarzom.

W razie jakby Siva zagrał kilka dobrych spotkań.

filemon 16.03.2011 15:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ...:::Tomo:::... (Post 1065484)
Raphael Schafer z 1.FC Nurnberg. Idealnie pasuje do reprezentacji, urodził się w Polsce i ani słowa po polsku nie zna ! :)

Taak? :d dobrze wypatrzyłeś! :D Jeszcze są te wszystkie Szukały, czy inne Tyrały ;d
Nie dla Meliksona w PL Reprze, chociaż większe nie dla Arboledy.
PS: Tomo, świetny gif w sygnaturze ;)

Kon®ado 16.03.2011 15:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafal777 (Post 1065502)
Ja nie rozumiem, kogo będzie jarała reprezentacja złozona z samych obcokrajowców? Nie rozumiem tego dążenia po trupach...przecież ma grac reprezentacja kraju, sama nazwa mówi ma to byc reprezentacja pewnego miejsca w świecie. Anglia wielokulturowy kraj jest reprezentowany przez wielu ludzi z róznych zakątków świata, podobnie Niemcy czy Francja. Tak te kraje teraz wygladają i taka maja reprezentacje. Ale my?Czy Polska to taki kosmopolityczny kraj? Raczej nie, więc czemu zakłamujemy świat? To co tworzy Smuda nie jest REPREZENTACJĄ kraju. I jeszcze ludzie mu przyklaskują i dalej by chcieli Arboledy i innych Rogerów...Ludzie maja takie kompleksy, że gotowi są się szmacić i dopingować obcokrajowców w koszulce repry co nawet po polsku nie mówią byleby wyszli z grupy na jakimś turnieju??

czemu? odpowiedz jest bardzo prosta po co Smuda ma sie meczyc szukac Polakow jak tu mu same media wykreowaly zawodnika ktorego w Polsce musial by sie naszukac by odkryc perelke a tak malym nakladem sil zlozy takiego skladaka i nie bedzie sie musial przejmowac od taki system Polski :)

AYALA 16.03.2011 15:11

Kołodziejczak z Lyonu nie pali sie do gry z Białym Orłem,jest to dla niego opcja rezerwowa.
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html

Kołodziejczak to lewy obrońca jego kandydatura pojawiła sie po tym jak inny Polak Boenisch złapał kontuzje.

John1906 16.03.2011 16:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Titto (Post 1065478)
Melikson grał w reprezentacji Izraela, ale w nieoficjalnym meczu a taki piłkarz może jeszcze zmienić reprezentacje...
Tyle razy wałkowaliśmy ten temat...:D

Wypowiedź Meliksona z piątkowego PS: ...całe życie spędziłem w Izraelu i to jest moja reprezentacja. Na razie zagrałem tylko raz, lecz mam na koncie mecze w młodzieżówce i spotkania nieoficjalne.

To chyba kończy temat :)

aNouc 16.03.2011 16:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez John1906 (Post 1065536)
Wypowiedź Meliksona z piątkowego PS: ...całe życie spędziłem w Izraelu i to jest moja reprezentacja. Na razie zagrałem tylko raz, lecz mam na koncie mecze w młodzieżówce i spotkania nieoficjalne.

To chyba kończy temat :)

Cytat:

Kadra Polski? Nie lubię gdybać. Jak dostanę propozycję, to się zastanowię. Nie mówię nie" - mówi Maor Melikson.
Zapomniałeś dodać ;)

Zresztą nie czas teraz na reprezentacje, ważniejsza jest Wisła i niech na niej się skupi, niepotrzebnie robią chłopakowi mętlik w głowie.

Teqcontroller 16.03.2011 16:31

Co za cyrk ja pierdziele , chłopakowi mętlik w głowie robić , no ale sie nie dziwię skoro mamy słaby materiał w reprezentacji , Meli ma Polski paszport więc sępy nie śpią.

Ale jak by miał wybierać między Arboledą a Meliksonem to wolę już to drugie.

Pożyjemy zobaczymy co będzie dalej.

rw88 16.03.2011 16:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1065422)
... - ....,Perquis, Arboleda,Boenisch-Obraniak, Roger,Melikson,Matuszczyk-...,...

Brakuje nam już tylko bramkarza, prawego obrońcy (może np. Deleu?) i napastników (Aquafresca i ktoś tam) i ... naprzód Biało-Czerwoni! :rotfl:

Matuszczyk urodził się w Gliwicach, od zawsze corocznie odwiedza Polskę, jego ojcem jest Jerzy Matuszczyk, były bokser Carbo Gliwice , matka również jest Polką. Adam od zawsze mówi płynnie po polsku i od początku gra dla naszych młodzieżowych reprezentacji. Stąd nigdy nie zrozumiem tego, czemu Matuszczyk jest wymieniany w gronie Obraniaków, Perquisów, Boenischów i innych farbowanych lisów. Nigdy nie zostało mu wręczone polskie obywatelstwo, bo ma je przez całe życie.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Teqcontroller (Post 1065541)
Co za cyrk ja pierdziele , chłopakowi mętlik w głowie robić , no ale sie nie dziwię skoro mamy słaby materiał w reprezentacji , Meli ma Polski paszport więc sępy nie śpią.

Słaby materiał? Póki co Melikson musiałby wygrać rywalizację z jednym z trójki wybranej z grona Błaszczykowski, Peszko, Grosicki, Obraniak, Majewski, Cywka, Mierzejewski, Małecki, i ja osobiście Meliksona widziałbym ewentualnie jako 6 z kolei do wyboru. W Izraelu miałby mniejszą konkurencję niż u nas. Z całym szacunkiem dla Maora, ale daleko mu do Błaszczykowskiego, Obraniaka czy Peszki, którzy sprawdzili się w ligach lepszych od izraelskiej czy polskiej.

dynek.pl 16.03.2011 16:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jaszczur90 (Post 1065488)
Najlepiej niech trener Izraela powoła Meliksona, niech zagra mecz i będzie spokój. A Smuda to niech zacznie jeździć na mecze polskich piłkarzy z prawdziwego zdarzenia a nie poszukuje pośród obcokrajowców z polskim paszportem.

Widze, ze znowu Smuda obrywa, a pewnie w ogole nie ma dla niego tematu - czy sie w ogole gdzie wypowiadal w tej sprawie ? Nie.
Tak sie akurat sklada, ze Smuda co kolejke jest na kilku meczach na zywo wiec nie powtarzajcie bezmyslnie tego co napisal jakis krzykacz powyzej - gdyby to bylo takie proste, pojechac, znalezc, wybrac, zapakowac w samochod i przywiezc ale to nie jest wybor szczeniaka dla dzieciaka.

GajowyDrwal 16.03.2011 17:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1065543)
Widze, ze znowu Smuda obrywa, a pewnie w ogole nie ma dla niego tematu - czy sie w ogole gdzie wypowiadal w tej sprawie ? Nie.
Tak sie akurat sklada, ze Smuda co kolejke jest na kilku meczach na zywo wiec nie powtarzajcie bezmyslnie tego co napisal jakis krzykacz powyzej - gdyby to bylo takie proste, pojechac, znalezc, wybrac, zapakowac w samochod i przywiezc ale to nie jest wybor szczeniaka dla dzieciaka.

Czasami to jest prost - w drużynie lidera ekstraklasy, jest jeden wyróżniający się pilkarz. Na dodatek młody, więc na Euro powinien być w jeszcze lepszej formie. Mimo to nie dostaje powołania, nawet na tą pseudo-kadrę która grała z jakimś Bangladeszem czy kimś...

Smuda jest jebnięty i głupi. Niszczy kadrę. Albo na euro nam się poszczęści i coś ugramy - wtedy już na lata trzeba będzie wynająć paru tłumaczy do reprezentacji. Albo standardowo się ośmieszymy, wtedy Rogery/Smudy po kończą kariery, a my zostaniemy bez piłkarzy, "bez niczego"...

fialo 16.03.2011 17:26

W tym całym zamieszaniu najgorsze jest to, że traci na tym Maor i przy okazji Wisła. Pismaki zawrócą mu w głowie, będą mu męczyć dupę telefonami, aż nie da im jakiejś deklaracji.

Smuda jest chory. Dobrze na weszło napisali. On podpisałby pakt z diabłem, żeby tylko coś na Euro ugrać.

WiślakMyślenice 16.03.2011 18:18

Cytat:

Słaby materiał? Póki co Melikson musiałby wygrać rywalizację z jednym z trójki wybranej z grona Błaszczykowski, Peszko, Grosicki, Obraniak, Majewski, Cywka, Mierzejewski, Małecki, i ja osobiście Meliksona widziałbym ewentualnie jako 6 z kolei do wyboru. W Izraelu miałby mniejszą konkurencję niż u nas. Z całym szacunkiem dla Maora, ale daleko mu do Błaszczykowskiego, Obraniaka czy Peszki, którzy sprawdzili się w ligach lepszych od izraelskiej czy polskiej.
Na pewno w/w gracze są lepsi niż np. YOSSI BENAYOUN?

flamengista 16.03.2011 18:34

Pomijam kwestię, czy Melikson powinien grać w kadrze ze względów kulturowych. Swoje zdanie już wyraziłem wcześniej - to kompletny absurd.

Ale jest coś niesamowitego, że asystent selekcjonera jeździ oglądać chłopaka, który w Wiśle zagrał 3 mecze ligowe. Owszem, grał w nich świetnie. Ale żeby po 3 meczach brać kogoś pod uwagę jako przyszłego reprezentanta?

Kiedyś trzeba było minimum dobry sezon zagrać, by dostać szansę w kadrze. Później skrócono to do rundy (Matusiak, Niedzielan etc.). Teraz - do raptem paru meczy.

Za chwilę dojdzie do tego, że taki Jirsak przy kolejnym wejściu na 45 minut i ładnej bramce, po meczu dowie się o powołaniu.

Janek T. miał niestety 100% racji co do Smudy. To przerażające - na początku wydaje się, że facet gada głupoty a z czasem okazuje się, że wiedział co mówi:-/

murray 16.03.2011 18:52

Cytat:

Kiedyś trzeba było minimum dobry sezon zagrać, by dostać szansę w kadrze. Później skrócono to do rundy (Matusiak, Niedzielan etc.). Teraz - do raptem paru meczy.
Do raptem kilku tekstów gazetach, wspomnienia w Cafe Futbol lub Lidze+. Uściślając.
Melikson w kadrze to totalny absurd. Sam przecież wspominał, że chce wrócić do gry w reprezentacji Izraela.
Mówię nie najłatwiejszym rozwiązaniom.

dynek.pl 16.03.2011 19:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1065556)
Smuda jest chory. Dobrze na weszło napisali. On podpisałby pakt z diabłem, żeby tylko coś na Euro ugrać.

To takie dziwne, ze chce cos ugrac na euro ?
Jeszcze nic nie przegral z tą kadrą, w pucharach sie nigdy nie skompromitował, a i tak go wszyscy jebią
bo po polsku nie mówi do końca poprawnie - zresztą to chyba powinien być atut, ze trener nie mowi po
polsku.
Leeeooo !!!

dwdx1906 16.03.2011 19:53

Co do bramkarza, jest taki ktoś:
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=9257
Nawet kujwa umieć po polski. :D

BiałaGwiazda 16.03.2011 20:57

A tymczasem Melikson znów bez powołania od selekcjonera Izraela.

Cytat:

Kadra Izraela bez Maora Meliksona

Luis Fernandez, selekcjoner piłkarskiej reprezentacji Izraela, powołał kadrę na mecze eliminacyjne Euro 2012. W drużynie nie znalazło się miejsce dla pomocnika Wisły Kraków, Maora Meliksona.

To dobra wiadomość dla Franciszka Smudy, który rozważa możliwość powołania Meliksona do reprezentacji Polski. W ciągu ostatnich kilku dni izraelskie media próbowały wywrzeć nacisk na Fernandeza, aby ten powołał Meliksona w kontekście zainteresowania Polaków tym zawodnikiem. Jednak selekcjoner reprezentacji Izraela nie ugiął się pod presją, chociaż powołał Yossiego Benayouna, który nie odzyskał jeszcze pełni zdrowia po kontuzji.

Sprawa powołania pomocnika Wisły do kadry Polski wciąż pozostaje otwarta.

Kadra Izraela na mecze z Łotwą i Gruzją:

Bramkarze: Dudu Aouate (Real Mallorca), Dudu Goresh (Hapoel Acre), Ariel Harush (Beitar Jerozolima)

Obrońcy: Dekel Keinan (Cardiff City), Rami Gershon (Kortrijk), Itzik Cohen (Hapoel Acre), Tal Ben Haim (Portsmouth), Taleb Tawatha (Maccabi Haifa), Danny Bonder (Hapoel Tel Awiw), Yoav Ziv (Maccabi Tel Awiw).

Pomocnicy: Bibras Natcho (Rubin Kazań), Biram Kayal (Celtic Glasgow), Eran Zahavi (Hapoel Tel Awiw), Eyal Golasa (Maccabi Haifa), Almog Cohen (FC Nuernberg), Elroyi Cohen (Hapoel Tel Awiw), Gal Alberman (Maccabi Tel Awiw), Maor Buzaglo (Maccabi Tel Awiw), Lior Rafaelov (Maccabi Haifa), Gili Vermouth (Hapoel Tel Awiw), Yossi Benayoun (Chelsea Londyn).

Napastnicy: Elyaniv Barda (Racing Genk), Ben Sahar (Hapoel Tel Awiw), Omer Damari (Maccabi Petah Tikva), Dudu Biton (Charleroi).

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eur...wiadomosc.html

nbp 16.03.2011 21:09

to że w naszym klubie Polaków można policzyć na palcach jednej łapy to Wam nie przeszkadza, ale jak PORUSZONO TYLKO temat Maora w naszej reprezentacji to już z pianą na pysku nawalacie w klawiaturę że to się robi ' nie nasza ' repra...

A tymczasem patrzcie na swoje gniazdo , to bliższe, na Reymonta

rw88 16.03.2011 21:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 1065569)
Na pewno w/w gracze są lepsi niż np. YOSSI BENAYOUN?

"Np." to złe określenie. Benayoun to JEDYNY izraelski ofensywny pomocnik porównywalny z Błaszczykowskim czy Peszką, pewnie BYŁ lepszy od nich (bo nie gra w ogóle w tym sezonie), ale to by było na tyle w ich kadrze. Kayal z bardzo przeciętnego Cetlicu, Cohen z Norymbergi czy Natkho z Rubina, który przegrywał rywalizację z Murawskim, to defensywni pomocnicy, a Vermouth, drugi w klasyfikacji ofensywnych pomocników w Izraelu nie umywa się do Peszki, Kuby, Ludo, to jest co najwyżej poziom Grosickiego czy Mierzejewskiego.

Saimoz 16.03.2011 23:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nbp (Post 1065666)
to że w naszym klubie Polaków można policzyć na palcach jednej łapy to Wam nie przeszkadza, ale jak PORUSZONO TYLKO temat Maora w naszej reprezentacji to już z pianą na pysku nawalacie w klawiaturę że to się robi ' nie nasza ' repra...

A tymczasem patrzcie na swoje gniazdo , to bliższe, na Reymonta

Nie widzisz roznicy miedzy klubem pilkarskim a reprezentacja Polski?

kreseq 16.03.2011 23:10

Brac wszystkich ktorzy maja dwie nogi, maja cokolwiek zwiazanego z Polska nie wazne co, i najlepiej jakby sie jeszcze zastanawiali czy chca grac czy nie chca. Taki ktory zgodzi sie w jednej chwili to musi byc strasznie chujowy. Skoro sie zastanawia np nad Polska i Izraelska reprezentacja to musi byc przekot!!! Nie zagral zadnego meczu o stawke, nigdy nie zagral w meczu w innej lidze niz izraelska i polska, ale to nic.

Jak to weszlo stwierdzilo - My juz na smietniku grzebiemy... Sorry ale taki Melikson to w tej chwili niechciane dziecko reprezentacji Izraela. Ja wiem ze oni sa wyzej od Nas ( a kto nie jest ? ) ale bez przesady.

W....ia mnie ze nie dosc ze ktos sie zastanawia czy chce grac co juz powinno zakonczyc rozmowy z takim czlowiekiem, to jeszcze sa to coraz slabsi zawodnicy...

GajowyDrwal 17.03.2011 11:37

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...kadry_izraela/

I po zawodach :D.

Z dość słabymi drużynami grają, więc pewnie trener go na parę minut wpuści. A Smuda jak zwykle wyszedł na idiotę...

QBAS 17.03.2011 12:15

No i po meczu w PP przyszła dobra wiadomość. Maor ma szansę stać się na prawdę dobrym zawodnikiem więc niech gra w SWOJEJ reprezentacji. Przynajmniej będzie miał motywację do treningów i pracy bo gdyby u nas zagrał raz to co najmniej do EURO 2012 miałby pewne miejsce w składzie, co mogłoby i jemu i Wiśle nie wyjść na dobre.

Więc całkowicie szczerze życzę Maorowi powodzenia w walce o wyjściowy skład Izraela!

Marszałek 17.03.2011 14:02

Ale jaja. Oficjalna strona kłamie, czy Maor o czymś nie wie?

Melex mówi,że nie ma powołania!

maaarcin 17.03.2011 14:30

Melikson potwierdził, że do klubu przyszedł fakt z powołaniem dla niego. Jego nazwisko nie znalazło się natomiast na liście ogłoszonej przez trenera podczas konferencji prasowej. Ma tej w sprawie kontaktować się z izraelską federacją.

Mareq 17.03.2011 14:30

Może ktoś życzliwy wkręcił klub.
Nie wiem co konkretnie taki faks powinien zawierać(jakieś pieczątki?) , ale chyba wcześniej nie było korespondencji na linii klub-federacja izraelska , więc wszystko możliwe ;)

kreseq 18.03.2011 22:05

Wychodzi na to ze Melikson zostaje powolany ale skonczy sie jak zwykle czyli nawet na lawce nie usiadzie. Ja sie dziwie, bo chlopak naprawde jest u nas gwiazda, a Izrael nie ma jakiegos super duper skladu. Dla mnie to dziwne.
Przykro mi to mowic ale Melikson ma w sumie wszystko, i jest juz gwiazda naszej buraczanej... Wiec czemu go nie chca? :) Ktos zna odpowiedz?

Krystian14 18.03.2011 22:21

W zasadzie to szkoda, że Sony Ericsson nie zagra w Reprezentacji "Polski". Tylko Eskimosa by w niej brakowało a tak nadal brakuje jeszcze innych ..

aNouc 19.03.2011 02:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1066891)
Przykro mi to mowic ale Melikson ma w sumie wszystko, i jest juz gwiazda naszej buraczanej... Wiec czemu go nie chca? :) Ktos zna odpowiedz?

Za konkurencję ma Benayouna z Chelsea, Rafaelova z Maccabi i Golasa również z Maccabi - 19 latka uznawanego za supergwiazdę w Izraelu i wielką nadzieję reprezentacji.

laurence 19.03.2011 18:01

Zacznę od tego że jestem przeciwnikiem zbyt dobrych relacji na linii selekcjoner-dziennikarz.
Otóż jest taki Mateusz Borek znany i lubiany/nielubiany komentator sportowy, który prowadzi w niedziele około 11 program Cafe Futbol. Program jest fajny ciekawy (dla mnie) i interesujący....ale coś się zmieniło jak selekcjonerem został Smuda. Co powie w programie Borek, nasz selekcjoner to robi. Ot przykład Meliksona. W niedziele o 11 Borek zaczyna o nim mówić i......Smuda zaczyna nagle brać pod uwagę gościa o którego istnieniu jeszcze pół roku temu nie widział. Z pełną świadomością mogę stwierdzić, że Borek manipuluje Smudą jak tylko chce.

rw88 24.03.2011 22:05

Pewnie nikt nie oglądał, więc informuję, że nasza reprezentacja U-20 zagrała świetny mecz przeciwko Niemcom, zremisowali 1:1, ale gospodarze mieli dużo szczęścia. Mieliśmy poprzeczkę, słupek, nasi ładnie klepali piłeczką, a sędzia nie podyktował dwóch oczywistych jedenastek dla nas, w co przyznał szczerze niemiecki komentator, w tym jednej 93 minucie meczu.

tomo 25.03.2011 08:36

^

http://www.90minut.pl/news/151/news1...-1-Polska.html

Tutaj więcej informacji.

W bramce Filip Kurto, a co ciekawe w kadrze Niemców żadnego polsko brzmiącego nazwiska. Tradycyjnie paru kebabów ;)

Ogryzek 25.03.2011 09:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ...:::Tomo:::... (Post 1069325)
^

http://www.90minut.pl/news/151/news1...-1-Polska.html

Tutaj więcej informacji.

W bramce Filip Kurto, a co ciekawe w kadrze Niemców żadnego polsko brzmiącego nazwiska. Tradycyjnie paru kebabów ;)

A ten?
Patrick Koronkiewicz

Poza niemieckimi są nazwiska brzmiąco latynosko (włoskie?), tureckich mało.
Nils Teixeira
Stefano Cincotta
Marco Terrazzino

Bliskowschodnie są 2
Karim Bellarabi (jakieś arabskie bardziej)
Tolgay Arslan (ten ma tureckie)

AYALA 25.03.2011 10:00

tacy z nich Niemcy jak z Rogera Polak

dynek.pl 25.03.2011 10:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1069343)
A ten?
Patrick Koronkiewicz

Poza niemieckimi są nazwiska brzmiąco latynosko (włoskie?), tureckich mało.
Nils Teixeira
Stefano Cincotta
Marco Terrazzino

Bliskowschodnie są 2
Karim Bellarabi (jakieś arabskie bardziej)
Tolgay Arslan (ten ma tureckie)

a gdzie byla transmisja tego meczu ?
kto jest trenerem tej kadry ?

no i tak jak napisal ktos w poscie na 90 minut trzeba pamietac, ze:
Cytat:

Chociaż też trzeba oddać Niemcom to, że gdyby chcieli grać swoją najzdolniejszą kadrą do lat 20 to wyglądałoby to tak (w nawiasie: wiek, klub, poziom rozgrywek, ilość meczy/goli/asyst w tym sezonie):
1. Oliver Baumann (20, SC Freiburg, 1.B, 23/0)
---------------------------
2. Sebastian Jung (20, Eintracht F., 1.B, 26/0/1)
3. Matthias Zimmermann (18, Karlsruher SC, 2.B, 26/0/1)
4. Stefan Bell (19, TSV 1860 München, 2.B, 23/2/3)
5. Diego Contento (20, Bayern M., 1.B, 8/0/0)
6. Mario Gotze (18, Borussia Dortmund, 1.B, 26/4/12)
7. Ilkay Gündogan (20, 1.FC Nürnberg, 1.B, 19/5/3)
8. Lewis Holtby (20, FSV Mainz, 1.B, 23/4/7)
9. Alexander Merkel (18, AC Milan, SA, 6/0/0)
10. André Schürrle (20, FSV Mainz, 1.B, 26/12/5)
11. P.-M. Lasogga (20, Hertha BSC, 2.B, 19/9/4)
...a na ławce m.in. Cristian Clemens.

Maciuś 25.03.2011 11:46

Czemu na czas eliminacji nie zamraża sie rankingu krajow organizatorow Euro? http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eur...wiadomosc.html

Czy naprawde to jest az tak trudne do wymyslenia dla tych starych świn z Uefa?

dj_ibutti 25.03.2011 12:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez laurence (Post 1067141)
Zacznę od tego że jestem przeciwnikiem zbyt dobrych relacji na linii selekcjoner-dziennikarz.
Otóż jest taki Mateusz Borek znany i lubiany/nielubiany komentator sportowy, który prowadzi w niedziele około 11 program Cafe Futbol. Program jest fajny ciekawy (dla mnie) i interesujący....ale coś się zmieniło jak selekcjonerem został Smuda. Co powie w programie Borek, nasz selekcjoner to robi. Ot przykład Meliksona. W niedziele o 11 Borek zaczyna o nim mówić i......Smuda zaczyna nagle brać pod uwagę gościa o którego istnieniu jeszcze pół roku temu nie widział. Z pełną świadomością mogę stwierdzić, że Borek manipuluje Smudą jak tylko chce.

Bzdury. To polega na czym innym. Otóż Kołtoń podchwytuje tematy z CF i rozdmu..... je na łamach PS. Stąd np. "zainteresowanie Smudy" itp.

laurence 25.03.2011 13:16

Kołtoń nie pracuje w PS

WiślakMyślenice 25.03.2011 19:26

To dzisiaj partacze grają?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:06.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl