![]() |
Ja nie rozumiem, kogo będzie jarała reprezentacja złozona z samych obcokrajowców? Nie rozumiem tego dążenia po trupach...przecież ma grac reprezentacja kraju, sama nazwa mówi ma to byc reprezentacja pewnego miejsca w świecie. Anglia wielokulturowy kraj jest reprezentowany przez wielu ludzi z róznych zakątków świata, podobnie Niemcy czy Francja. Tak te kraje teraz wygladają i taka maja reprezentacje. Ale my?Czy Polska to taki kosmopolityczny kraj? Raczej nie, więc czemu zakłamujemy świat? To co tworzy Smuda nie jest REPREZENTACJĄ kraju. I jeszcze ludzie mu przyklaskują i dalej by chcieli Arboledy i innych Rogerów...Ludzie maja takie kompleksy, że gotowi są się szmacić i dopingować obcokrajowców w koszulce repry co nawet po polsku nie mówią byleby wyszli z grupy na jakimś turnieju??
|
Cytat:
|
Cytat:
Nie dla Meliksona w PL Reprze, chociaż większe nie dla Arboledy. PS: Tomo, świetny gif w sygnaturze ;) |
Cytat:
|
Kołodziejczak z Lyonu nie pali sie do gry z Białym Orłem,jest to dla niego opcja rezerwowa.
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html Kołodziejczak to lewy obrońca jego kandydatura pojawiła sie po tym jak inny Polak Boenisch złapał kontuzje. |
Cytat:
To chyba kończy temat :) |
Cytat:
Cytat:
Zresztą nie czas teraz na reprezentacje, ważniejsza jest Wisła i niech na niej się skupi, niepotrzebnie robią chłopakowi mętlik w głowie. |
Co za cyrk ja pierdziele , chłopakowi mętlik w głowie robić , no ale sie nie dziwię skoro mamy słaby materiał w reprezentacji , Meli ma Polski paszport więc sępy nie śpią.
Ale jak by miał wybierać między Arboledą a Meliksonem to wolę już to drugie. Pożyjemy zobaczymy co będzie dalej. |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Tak sie akurat sklada, ze Smuda co kolejke jest na kilku meczach na zywo wiec nie powtarzajcie bezmyslnie tego co napisal jakis krzykacz powyzej - gdyby to bylo takie proste, pojechac, znalezc, wybrac, zapakowac w samochod i przywiezc ale to nie jest wybor szczeniaka dla dzieciaka. |
Cytat:
Smuda jest jebnięty i głupi. Niszczy kadrę. Albo na euro nam się poszczęści i coś ugramy - wtedy już na lata trzeba będzie wynająć paru tłumaczy do reprezentacji. Albo standardowo się ośmieszymy, wtedy Rogery/Smudy po kończą kariery, a my zostaniemy bez piłkarzy, "bez niczego"... |
W tym całym zamieszaniu najgorsze jest to, że traci na tym Maor i przy okazji Wisła. Pismaki zawrócą mu w głowie, będą mu męczyć dupę telefonami, aż nie da im jakiejś deklaracji.
Smuda jest chory. Dobrze na weszło napisali. On podpisałby pakt z diabłem, żeby tylko coś na Euro ugrać. |
Cytat:
|
Pomijam kwestię, czy Melikson powinien grać w kadrze ze względów kulturowych. Swoje zdanie już wyraziłem wcześniej - to kompletny absurd.
Ale jest coś niesamowitego, że asystent selekcjonera jeździ oglądać chłopaka, który w Wiśle zagrał 3 mecze ligowe. Owszem, grał w nich świetnie. Ale żeby po 3 meczach brać kogoś pod uwagę jako przyszłego reprezentanta? Kiedyś trzeba było minimum dobry sezon zagrać, by dostać szansę w kadrze. Później skrócono to do rundy (Matusiak, Niedzielan etc.). Teraz - do raptem paru meczy. Za chwilę dojdzie do tego, że taki Jirsak przy kolejnym wejściu na 45 minut i ładnej bramce, po meczu dowie się o powołaniu. Janek T. miał niestety 100% racji co do Smudy. To przerażające - na początku wydaje się, że facet gada głupoty a z czasem okazuje się, że wiedział co mówi:-/ |
Cytat:
Melikson w kadrze to totalny absurd. Sam przecież wspominał, że chce wrócić do gry w reprezentacji Izraela. Mówię nie najłatwiejszym rozwiązaniom. |
Cytat:
Jeszcze nic nie przegral z tą kadrą, w pucharach sie nigdy nie skompromitował, a i tak go wszyscy jebią bo po polsku nie mówi do końca poprawnie - zresztą to chyba powinien być atut, ze trener nie mowi po polsku. Leeeooo !!! |
Co do bramkarza, jest taki ktoś:
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=9257 Nawet kujwa umieć po polski. :D |
A tymczasem Melikson znów bez powołania od selekcjonera Izraela.
Cytat:
|
to że w naszym klubie Polaków można policzyć na palcach jednej łapy to Wam nie przeszkadza, ale jak PORUSZONO TYLKO temat Maora w naszej reprezentacji to już z pianą na pysku nawalacie w klawiaturę że to się robi ' nie nasza ' repra...
A tymczasem patrzcie na swoje gniazdo , to bliższe, na Reymonta |
Cytat:
|
Cytat:
|
Brac wszystkich ktorzy maja dwie nogi, maja cokolwiek zwiazanego z Polska nie wazne co, i najlepiej jakby sie jeszcze zastanawiali czy chca grac czy nie chca. Taki ktory zgodzi sie w jednej chwili to musi byc strasznie chujowy. Skoro sie zastanawia np nad Polska i Izraelska reprezentacja to musi byc przekot!!! Nie zagral zadnego meczu o stawke, nigdy nie zagral w meczu w innej lidze niz izraelska i polska, ale to nic.
Jak to weszlo stwierdzilo - My juz na smietniku grzebiemy... Sorry ale taki Melikson to w tej chwili niechciane dziecko reprezentacji Izraela. Ja wiem ze oni sa wyzej od Nas ( a kto nie jest ? ) ale bez przesady. W....ia mnie ze nie dosc ze ktos sie zastanawia czy chce grac co juz powinno zakonczyc rozmowy z takim czlowiekiem, to jeszcze sa to coraz slabsi zawodnicy... |
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...kadry_izraela/
I po zawodach :D. Z dość słabymi drużynami grają, więc pewnie trener go na parę minut wpuści. A Smuda jak zwykle wyszedł na idiotę... |
No i po meczu w PP przyszła dobra wiadomość. Maor ma szansę stać się na prawdę dobrym zawodnikiem więc niech gra w SWOJEJ reprezentacji. Przynajmniej będzie miał motywację do treningów i pracy bo gdyby u nas zagrał raz to co najmniej do EURO 2012 miałby pewne miejsce w składzie, co mogłoby i jemu i Wiśle nie wyjść na dobre.
Więc całkowicie szczerze życzę Maorowi powodzenia w walce o wyjściowy skład Izraela! |
Ale jaja. Oficjalna strona kłamie, czy Maor o czymś nie wie?
Melex mówi,że nie ma powołania! |
Melikson potwierdził, że do klubu przyszedł fakt z powołaniem dla niego. Jego nazwisko nie znalazło się natomiast na liście ogłoszonej przez trenera podczas konferencji prasowej. Ma tej w sprawie kontaktować się z izraelską federacją.
|
Może ktoś życzliwy wkręcił klub.
Nie wiem co konkretnie taki faks powinien zawierać(jakieś pieczątki?) , ale chyba wcześniej nie było korespondencji na linii klub-federacja izraelska , więc wszystko możliwe ;) |
Wychodzi na to ze Melikson zostaje powolany ale skonczy sie jak zwykle czyli nawet na lawce nie usiadzie. Ja sie dziwie, bo chlopak naprawde jest u nas gwiazda, a Izrael nie ma jakiegos super duper skladu. Dla mnie to dziwne.
Przykro mi to mowic ale Melikson ma w sumie wszystko, i jest juz gwiazda naszej buraczanej... Wiec czemu go nie chca? :) Ktos zna odpowiedz? |
W zasadzie to szkoda, że Sony Ericsson nie zagra w Reprezentacji "Polski". Tylko Eskimosa by w niej brakowało a tak nadal brakuje jeszcze innych ..
|
Cytat:
|
Zacznę od tego że jestem przeciwnikiem zbyt dobrych relacji na linii selekcjoner-dziennikarz.
Otóż jest taki Mateusz Borek znany i lubiany/nielubiany komentator sportowy, który prowadzi w niedziele około 11 program Cafe Futbol. Program jest fajny ciekawy (dla mnie) i interesujący....ale coś się zmieniło jak selekcjonerem został Smuda. Co powie w programie Borek, nasz selekcjoner to robi. Ot przykład Meliksona. W niedziele o 11 Borek zaczyna o nim mówić i......Smuda zaczyna nagle brać pod uwagę gościa o którego istnieniu jeszcze pół roku temu nie widział. Z pełną świadomością mogę stwierdzić, że Borek manipuluje Smudą jak tylko chce. |
Pewnie nikt nie oglądał, więc informuję, że nasza reprezentacja U-20 zagrała świetny mecz przeciwko Niemcom, zremisowali 1:1, ale gospodarze mieli dużo szczęścia. Mieliśmy poprzeczkę, słupek, nasi ładnie klepali piłeczką, a sędzia nie podyktował dwóch oczywistych jedenastek dla nas, w co przyznał szczerze niemiecki komentator, w tym jednej 93 minucie meczu.
|
^
http://www.90minut.pl/news/151/news1...-1-Polska.html Tutaj więcej informacji. W bramce Filip Kurto, a co ciekawe w kadrze Niemców żadnego polsko brzmiącego nazwiska. Tradycyjnie paru kebabów ;) |
Cytat:
Patrick Koronkiewicz Poza niemieckimi są nazwiska brzmiąco latynosko (włoskie?), tureckich mało. Nils Teixeira Stefano Cincotta Marco Terrazzino Bliskowschodnie są 2 Karim Bellarabi (jakieś arabskie bardziej) Tolgay Arslan (ten ma tureckie) |
tacy z nich Niemcy jak z Rogera Polak
|
Cytat:
kto jest trenerem tej kadry ? no i tak jak napisal ktos w poscie na 90 minut trzeba pamietac, ze: Cytat:
|
Czemu na czas eliminacji nie zamraża sie rankingu krajow organizatorow Euro? http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eur...wiadomosc.html
Czy naprawde to jest az tak trudne do wymyslenia dla tych starych świn z Uefa? |
Cytat:
|
Kołtoń nie pracuje w PS
|
To dzisiaj partacze grają?
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:06. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl