Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Jak? Gdzie? Kiedy? (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Bilety (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1565)

adikos1906 09.08.2011 17:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez delukas96 (Post 1143511)
Nie jest szczyt, tylko ustawa o organizacji imprez masowych... Takie są wymogi - niestety.

Bardziej chodziło mi o kolesia, który nie może zajrzeć na oficjalną stronę Wisly tylko pyta na forum.

kieu 09.08.2011 19:50

To jak w końcu jest z tą wolna sprzedażą ? Napisane jest, że rozpoczyna się 10 sierpnia, ale wyżej znowu piszą, że do 10 włącznie są rezerwacje miejsc.

michi96d 09.08.2011 19:54

10 sierpnia – start wolnej sprzedaży biletów

z wisla.krakow.pl

boli ??

PvD 09.08.2011 19:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kieu (Post 1143636)
To jak w końcu jest z tą wolna sprzedażą ? Napisane jest, że rozpoczyna się 10 sierpnia, ale wyżej znowu piszą, że do 10 włącznie są rezerwacje miejsc.

ja pierd......co jest w tym trudnego do zrozumienia?

Karnetowiec ma rezerwację więc nieposiadający karnetu jego miejsca nie wykupi. Zakupi na wolne miejsce.

piotrek_ksk 09.08.2011 19:56

na mecz Śląska z Rapidem bilety w przedsprzedaży najtańsze kosztują 50 zł, także. .. ;) Dla narzekających!

Kibic_1906 09.08.2011 20:21

Ludzie , zadajecie takie pytania że ręce opadają!! WWW.WISLA.KRAKOW.PL ----> tam znajdziecie naprawde wszystko , a jak jest to dla was niejasne to poproście o wyjaśnienie prostego tekstu mamy/taty/brata/siostry/psa/kota/chomika!!!!! Jak macie kupić żarówkę w sklepie to też takie pytania idiotyczne zadajecie ??

laurence 09.08.2011 20:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kibic_1906 (Post 1143667)
Ludzie , zadajecie takie pytania że ręce opadają!! WWW.WISLA.KRAKOW.PL ----> tam znajdziecie naprawde wszystko , a jak jest to dla was niejasne to poproście o wyjaśnienie prostego tekstu mamy/taty/brata/siostry/psa/kota/chomika!!!!! Jak macie kupić żarówkę w sklepie to też takie pytania idiotyczne zadajecie ??

takie czasy. Wszystko trzeba podać na tacy.

jaszczur90 09.08.2011 21:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez laurence (Post 1143691)
takie czasy. Wszystko trzeba podać na tacy.

Lepiej nie zaglądaj do tematu "Mam pytanie".. bo tam można się już nawet nerwicy nabawić :rotfl:

MatMario 09.08.2011 21:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PvD (Post 1143640)
ja pierd......co jest w tym trudnego do zrozumienia?

Karnetowiec ma rezerwację więc nieposiadający karnetu jego miejsca nie wykupi. Zakupi na wolne miejsce.

Nie żebym stawał w jego obronie, ale jest to opisane delikatnie mówiąc mało zwięźle. Rozumiem że jutro każdy może już sobie kupić bilet, a karnetowcy wciąż mają "rezerwację" na swoje miejsca. Ale jaki jest cel tak przedstawiać harmonogram sprzedaży? Społeczeństwo coraz trudniej trawi informację i im prościej mówisz tym więcej zrozumie.Też oczywiście nie wszystko, ale więcej.

Ten jeden dzień "wspólnej" sprzedaży rozumiem jako ukłon do tych którzy chcą kupić bilet i mają karnet a idą z kimś kto go nie ma. I ok to by było sensowne, ale jaka praktyka obowiązywała do tej pory wiemy wszyscy, że problemu z zakupem nierezerwowanego miejsca nie było... No chyba że taka sytuacja podyktowana została wciąż trwającą sprzedażą a karnetów. Zobaczymy.

Pan Jotka 09.08.2011 21:33

PvD...W informacji na stronie jest błąd. Najpierw piszą, że sprzedaż biletów z rezerwacją do 10 WŁĄCZNIE, a niżej piszą za chwilę, że OD 10 wolna sprzedaż. Gdyby wierzyć info nr1 to dopiero od 11 czyli od pojutrza może kupowa każdy, a gdyby wierzyć info nr 2 to od jutra.

Fiti 09.08.2011 21:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 1143721)
PvD...W informacji na stronie jest błąd. Najpierw piszą, że sprzedaż biletów z rezerwacją do 10 WŁĄCZNIE, a niżej piszą za chwilę, że OD 10 wolna sprzedaż. Gdyby wierzyć info nr1 to dopiero od 11 czyli od pojutrza może kupowa każdy, a gdyby wierzyć info nr 2 to od jutra.

JAK MOŻNA TEGO NIE ROZUMIEĆ?
Popatrz:
10 sierpnia NIE KUPISZ Biletu na miejsce, na które ktoś ma karnet, ale kupisz na miejsce, na które nikt nie kupił karnetu. Natomiast od 11 sierpnia kupisz na wszystkie wolne miejsca.
Jasne i klarowne?

KOMINEK 09.08.2011 21:56

Potwierdzam, dzwoniłem i dokładnie tak jest.

Pan Jotka 10.08.2011 06:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1143745)
Potwierdzam, dzwoniłem i dokładnie tak jest.

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...lety_na_apoel/ I wybrane cytaty:

"Dodatkowo dla tych, którzy wykupili karnet do dnia 5 sierpnia założona zostanie rezerwacja miejsca, która będzie obowiązywać do dnia 10 sierpnia włącznie".
Następnie:
6-10 sierpnia – rezerwacja miejsca dla każdego, kto wykupił Karnet Jesień 2011 do 5 sierpnia do godziny 20:00

Zgodnie z Kodeksem Cywilnym:
Art. 111
§ 1. Termin oznaczony w dniach kończy się z upływem ostatniego dnia.

Gdzie koledzy wy widzicie w podanej informacji to co mowicie?ze niby 10 kupie bilet, ale na inne miejsce,co? Prosze wskazac odpowiedni fragment tekstu!!! Nie ma go wiec nie wskazecie. Wynikaloby zatem z waszej interpretacji , ze od pierwszego dnia sprzedazy KAZDY moze sobie kupic bilet, ale nie na miejsce objete rezerwacja. Zatem dlaczego nie rzucili sie wszyscy na bilety? Bo z lektury informacji na oficjalnej wynika ze od 6-10 kupowac moga karnetowcy.

Ktos zle zredagowal i tyle.

PS. B

rafal777 10.08.2011 07:30

Czy ilość biletów jaką mogę kupić jest ograniczona?

frg 10.08.2011 07:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 1143839)
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...lety_na_apoel/ I wybrane cytaty:

"Dodatkowo dla tych, którzy wykupili karnet do dnia 5 sierpnia założona zostanie rezerwacja miejsca, która będzie obowiązywać do dnia 10 sierpnia włącznie".
Następnie:
6-10 sierpnia – rezerwacja miejsca dla każdego, kto wykupił Karnet Jesień 2011 do 5 sierpnia do godziny 20:00

Zgodnie z Kodeksem Cywilnym:
Art. 111
§ 1. Termin oznaczony w dniach kończy się z upływem ostatniego dnia.

Gdzie koledzy wy widzicie w podanej informacji to co mowicie?ze niby 10 kupie bilet, ale na inne miejsce,co? Prosze wskazac odpowiedni fragment tekstu!!! Nie ma go wiec nie wskazecie. Wynikaloby zatem z waszej interpretacji , ze od pierwszego dnia sprzedazy KAZDY moze sobie kupic bilet, ale nie na miejsce objete rezerwacja. Zatem dlaczego nie rzucili sie wszyscy na bilety? Bo z lektury informacji na oficjalnej wynika ze od 6-10 kupowac moga karnetowcy.

Ktos zle zredagowal i tyle.

PS. B

Niestety kolego NIE masz racji i nie wiem dlaczego takie zamieszanie jak taki system sprzedaży był juz na wcześniejsze mecze pucharowe.
Sprzedaż miejsc karnetowych i "wolnych" zazębiała sie. Oznacza to, tyle:

6-10 (włącznie) - kto ma karnet kupuje bilet na "swoje" miejsce
10 - wolna sprzedaż miejsc na które nikt nie kupił karnetu
10-17 - wszystkie nie sprzedane miejsca ida do puli"wolne"

tak juz było robione i nawet było info, że np. nie ma biletów na C i trzeba czekac az zwolnia sie miejsca nie sprzedane z karnetów.

To nie takie trudne do zrozumienia.

Pan Jotka 10.08.2011 08:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez frg (Post 1143853)
Niestety kolego NIE masz racji i nie wiem dlaczego takie zamieszanie jak taki system sprzedaży był juz na wcześniejsze mecze pucharowe.
Sprzedaż miejsc karnetowych i "wolnych" zazębiała sie. Oznacza to, tyle:

6-10 (włącznie) - kto ma karnet kupuje bilet na "swoje" miejsce
10 - wolna sprzedaż miejsc na które nikt nie kupił karnetu
10-17 - wszystkie nie sprzedane miejsca ida do puli"wolne"

tak juz było robione i nawet było info, że np. nie ma biletów na C i trzeba czekac az zwolnia sie miejsca nie sprzedane z karnetów.

To nie takie trudne do zrozumienia.

Ale jaj nie neguje tego co wy mówicie. Być może było tak na wczesniejsze mecze( czego nie wiem bo byłem na wyjazdach). Ja zwracam uwagę na to co piszą na stronie. A piszą błędnie. Od-do znaczy w tym przypadku 6-10. A 10. jest ostatnim dniem w tym rozumieniu i od 11. sierpnia powinno biec termin sprzedaży. Widzimy to samo tylko piszący błędnie to ujął.Niepotrzebnie wykreował trzecią kategorię kupujących. Czyli są karnetowcy, niekarnetowcy, i ci co kupią 10.sierpnia.Głupie nieprawdaż? W sądzie takie sformułowanie by go pogrążyło.

PS. Ja mam bilet od poniedziałku :P

frg 10.08.2011 08:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 1143867)
Ale jaj nie neguje tego co wy mówicie. Być może było tak na wczesniejsze mecze( czego nie wiem bo byłem na wyjazdach). Ja zwracam uwagę na to co piszą na stronie. A piszą błędnie. Od-do znaczy w tym przypadku 6-10. A 10. jest ostatnim dniem w tym rozumieniu i od 11. sierpnia powinno biec termin sprzedaży. Widzimy to samo tylko piszący błędnie to ujął.Niepotrzebnie wykreował trzecią kategorię kupujących. Czyli są karnetowcy, niekarnetowcy, i ci co kupią 10.sierpnia.Głupie nieprawdaż? W sądzie takie sformułowanie by go pogrążyło.

PS. Ja mam bilet od poniedziałku :P

Na stronie nie ma błędu. 10 sierpnia rusza sprzedaż biletów na miejsca gdzie nikt nie kupił karnetu ale równocześnie Ci, którzy mają karnet mogą wykupić miejsce "swoje", mają tam rezerwacje. Chodzi o to, żeby zwiększyć ilość dni w których można kupować bilety.

Wcześnie było chyba i 2-3 dni w których obowiązywał ten system.

Informacja na stronie jest nieprecyzyjna. Ale we wcześniejszych meczach było dokładne info jak to funkcjonuje.

Tutaj jest to dokładne info - dotyczy sprzedaży bietów na Skonto:
Cytat:

Posiadacze karnetów Jesień 2011, którzy zakupią karnet do dnia 12 lipca włącznie, w dniach 13-15 lipca będą mieli zarezerwowane swoje miejsce karnetowe na mecz ze Skonto. Jednocześnie od 13 lipca wejściówki będą mogły kupić osoby, które nie posiadają karnetu, ale tylko na niezarezerwowane miejsca. Jeśli ktoś zakupi karnet po 12 lipca, nie będzie miał gwarancji, że jego miejsce karnetowe będzie wolne, ale zachowa zniżkę na kupno biletu na spotkanie Białej Gwiazdy z łotewską drużyną.

Pan Jotka 10.08.2011 09:07

O właśnie Frg. Taka wiadomosć jak z meczu ze Skonto jest zrozumiała dla każdego.

zim zum 10.08.2011 09:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez frg (Post 1143877)
Na stronie nie ma błędu. 10 sierpnia rusza sprzedaż biletów na miejsca gdzie nikt nie kupił karnetu ale równocześnie Ci, którzy mają karnet mogą wykupić miejsce "swoje", mają tam rezerwacje. Chodzi o to, żeby zwiększyć ilość dni w których można kupować bilety.

Według mnie nie powinno być żadnych głupich ograniczeń tylko od początku powinna być możliwość zakupu przez każdego.

kondzio7 10.08.2011 09:56

wie ktoś może ile biletów na mecz w sobotę zostało?

Henio1 10.08.2011 09:56

INFO OD KOLEGI KTÓRY WŁASNIE DZWONIŁ Z POD STADIONU BO CZEKA NA BILECIK CYTUJE " KOLEJKA ZE JA P....OLE !!! DO SAMEJ ULICY REYMONTA" cos mi sie wydaje ze bilecików juz w poniedzialek nie bedzie.

virus_nh 10.08.2011 10:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Henio1 (Post 1143941)
INFO OD KOLEGI KTÓRY WŁASNIE DZWONIŁ Z POD STADIONU BO CZEKA NA BILECIK CYTUJE " KOLEJKA ZE JA P....OLE !!! DO SAMEJ ULICY REYMONTA" cos mi sie wydaje ze bilecików juz w poniedzialek nie bedzie.

Potwierdzam, też dostałęm takie informacje, że kolejka dłuuuugaaa. To się ludzie rzucili na APOEL :rotfl:

Semper Fidelis 1985 10.08.2011 10:04

Niech pamiętają żeby kupić na Zagłębie

frg 10.08.2011 10:19

Ja nauczony doświadczeniem z zeszłego roku kupiłem karnet :) Bilet kupiłem w poniedziałek bez kolejki. jak obliczyłem to na znizkach "zarobiłem" juz 20 zł nawet jeżeli nie dam rady iść na wszystkie mecze ligowe to i tak sie opłaca.

Cieszy to, że pewnie znowu bedzie komplet !

yogul 10.08.2011 10:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 1143929)
Według mnie nie powinno być żadnych głupich ograniczeń tylko od początku powinna być możliwość zakupu przez każdego.

to nie są żadne głupie ograniczenia tylko bardzo dobre nagradzanie karnetowiczów.
jedne z nielicznych bardzo dobrych ruchów naszego klubu, warto wynagradzać kibiców którzy inwestują kasę w karnet żeby być często z Wisłą. Czemu oni mieli by stać po kilka godzin w kolejkach z kimś kto tylko sobie chce iść np na Apoel

poza tym dzięki temu mają możliwość "pierwokupu" swojego miejsca

zim zum 10.08.2011 10:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez yogul (Post 1143978)
to nie są żadne głupie ograniczenia tylko bardzo dobre nagradzanie karnetowiczów.
jedne z nielicznych bardzo dobrych ruchów naszego klubu, warto wynagradzać kibiców którzy inwestują kasę w karnet żeby być często z Wisłą. Czemu oni mieli by stać po kilka godzin w kolejkach z kimś kto tylko sobie chce iść np na Apoel

poza tym dzięki temu mają możliwość "pierwokupu" swojego miejsca

Wszystko fajnie. Tylko przy nowych poj... zasadach dzisiaj jako karnetowiec musze stać w zajebistej kolejce, bo chcialem jeszcze bilet dla ojca.I co by mi dało, ze jak kupie w niedziele a on dzisiaj jak ja wyląduje na północy a on na południu.

wislabielany 10.08.2011 10:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Semper Fidelis 1985 (Post 1143947)
Niech pamiętają żeby kupić na Zagłębie

Heeh, na Zagłębie bilety na C będzie można pewnie dzień przed meczem kupić jeszcze, a na APOEL jutro pewnie będzie po wszystkim ... ;)

yogul 10.08.2011 10:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 1143985)
Wszystko fajnie. Tylko przy nowych poj... zasadach dzisiaj jako karnetowiec musze stać w zajebistej kolejce, bo chcialem jeszcze bilet dla ojca.I co by mi dało, ze jak kupie w niedziele a on dzisiaj jak ja wyląduje na północy a on na południu.

a czego się spodziewałeś? że jako karnetowiec w uprzywilejowane dni będziesz mógł kupić dodatkowo bilety innym? gdyby tak bylo ludzie kupowali by po 20 biletów wtedy i na jedno by wyszło czy by otworzyli sprzedaż wszystkim czy tylko posiadaczom karnetu

PvD 10.08.2011 10:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 1143985)

wybacz mistrzu ale dlaczego twój ojciec ma być uprzywilejowany w stosunku do innych?

_gilardino_ 10.08.2011 11:00

Nie da się zrobić tak żeby było idealnie, na pewno najbardziej sprawiedliwą opcją jest ta obecna. Jeśli byłoby tak jak mówisz to dzisiaj musiałbym stać parę godzin w kolejce żeby mieć bilet mimo że posiadam karnet i mocniej wspomagam klub niż ci co idą po raz pierwszy na stadion na mecz z Apoelem.

Biorąc pod uwagę że każdy kto ma karnet może kupić ile chce biletów to patrząć na liczbę karnetów - jakieś 8000-9000 - to każdy kupuje po 3 bilety i wszystko się sprzedaje. To jest dopiero sprawiedliwość.

delukas96 10.08.2011 11:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafal777 (Post 1143850)
Czy ilość biletów jaką mogę kupić jest ograniczona?

Ograniczona tym, ile masz kart kibica swoich kolegów ;) Nie wiem czy możesz komuś kupić bilet jak podasz sam pesel i imię i nazwisko.

rafal777 10.08.2011 11:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez delukas96 (Post 1144001)
Ograniczona tym, ile masz kart kibica swoich kolegów ;) Nie wiem czy możesz komuś kupić bilet jak podasz sam pesel i imię i nazwisko.

Przecież na APOEL nie obowiązuja karty kibica.

Wichar87 10.08.2011 11:19

Więc nie ma ograniczeń proste. Potrzebne są tylko dane do biletów: imiona, nazwiska, pesele.

Jaszka23 10.08.2011 11:23

Witam, wałkowałem pare stron wstecz i nie znalazłem odpowiedzi więc pytam, ziomek nie da rady iść na mecz z zagłębiem w sobote, a ma karnet, czy wejdę na mecz na jego karnecie ?

_gilardino_ 10.08.2011 11:30

Możesz próbować ale bardzo wątpliwe, większość osób ma sprawdzane dokumenty.

Horn 10.08.2011 11:37

przecież ochrona ma PDA, na którym pokazuje się zdjęcie z karty przyłożonej do czytnika (mecze ligowe)

zim zum 10.08.2011 11:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PvD (Post 1143998)
wybacz mistrzu ale dlaczego twój ojciec ma być uprzywilejowany w stosunku do innych?

Ja nie mówie, że ma być uprzywilejowany. Tylko sam widzisz, że w aktualnej sytuacji jak nie masz kolegów z karnetami obok Ciebie, to bardzo ciężko iść na mecz ze znajomymi nie mającymi karnetów (chyba, że na C).

MDW 10.08.2011 11:40

Ruszyła wolna sprzedaż wejściówek na środowe spotkanie mistrzów Polski z APOEL-em Nikozja w fazie, która decyduje o awansie do Ligi Mistrzów. Zainteresowanie fanów Wisły jest ogromne, na kupno biletu trzeba czekać ok. trzech godzin
Tak ogromnych kolejek nie było odkąd Wisła wróciła na stadion przy ul. Reymonta. Chociaż pracują wszystkie kasy, kolejki nie zmniejszają się. - Trzeba czekać ponad trzy godziny - narzekał jeden z kibiców. Kolejki wciąż się powiększają, ale nowi fani zwykle rezygnują z kupna biletów na mecz z APOEL-em.
Do tej pory bilety mogli nabywać tylko posiadacze karnetów. Dla nich ceny wynosiły od 40 do 70 zł.
Kibice, którzy nie mają abonamentów już ustawiają się w kolejce do Strefy Kibica, która dziś zostanie otwarta o godz. 11 (pod trybuną D, przy skrzyżowaniu ul. Reymonta i Reymana). Za wejściówki będą musieli zapłacić ok. 10 zł więcej. Przy Reymonta mają nadzieję, że spotkanie obejrzy komplet 24 tys. widzów. W tym może być nawet 1,5 tys. fanów gości, którzy już przysłali na Reymonta zamówienie na bilety.

Kibic, który chce kupić wejściówkę nie musi posiadać Karty Kibica. Strefa Kibica otwarta jest w godz. 11 - 20 (od poniedziałku do piątku) oraz w godz. 10 - 16 (sobota i niedziela). Za bilety można płacić tylko gotówką.

Źródło: http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1...o_bilety_.html

KoPer 10.08.2011 11:47

^^^
Dlatego opłaca się kupować karnety ...

virus_nh 10.08.2011 11:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MDW (Post 1144032)
Ruszyła wolna sprzedaż wejściówek na środowe spotkanie mistrzów Polski z APOEL-em Nikozja w fazie, która decyduje o awansie do Ligi Mistrzów. Zainteresowanie fanów Wisły jest ogromne, na kupno biletu trzeba czekać ok. trzech godzin
Tak ogromnych kolejek nie było odkąd Wisła wróciła na stadion przy ul. Reymonta. Chociaż pracują wszystkie kasy, kolejki nie zmniejszają się. - Trzeba czekać ponad trzy godziny - narzekał jeden z kibiców. Kolejki wciąż się powiększają, ale nowi fani zwykle rezygnują z kupna biletów na mecz z APOEL-em.
Do tej pory bilety mogli nabywać tylko posiadacze karnetów. Dla nich ceny wynosiły od 40 do 70 zł.
Kibice, którzy nie mają abonamentów już ustawiają się w kolejce do Strefy Kibica, która dziś zostanie otwarta o godz. 11 (pod trybuną D, przy skrzyżowaniu ul. Reymonta i Reymana). Za wejściówki będą musieli zapłacić ok. 10 zł więcej. Przy Reymonta mają nadzieję, że spotkanie obejrzy komplet 24 tys. widzów. W tym może być nawet 1,5 tys. fanów gości, którzy już przysłali na Reymonta zamówienie na bilety.

Kibic, który chce kupić wejściówkę nie musi posiadać Karty Kibica. Strefa Kibica otwarta jest w godz. 11 - 20 (od poniedziałku do piątku) oraz w godz. 10 - 16 (sobota i niedziela). Za bilety można płacić tylko gotówką.

Źródło: http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1...o_bilety_.html

O szykuje się komplet gości :D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:04.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl