Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

kristos 19.12.2009 10:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Selene (Post 831848)
Szkoda, że Skorża nie zdecydował się na sprzedanie Diaza a w to miejsce Krivetsa. Razem z Sobolem stworzyliby fajny duet środkowych pomocników. A za rok by się pomyślało kogo wymienić za Sobola na def. pomoc. Piszą że Lech złożył kiepską ofertę za Krivetsa ale ten bardzo chce wyjechać i podjęto negocjacje. Szkoda, że jak zwykle jesteśmy w tyle w kwestii transferów tanich dobrych zawodników.

Pytam się kurcze gdzie nasze super Scouty? Taki zawodnik za 300tys Euro. Na złość bym Lechowi zrobił i podbił cenę. Śmiech na sali ze strony Skorży i współpracowników.

A ja się pytam gdzie jest ten Lech,co roku w mniemaniu niektórych zabierają nam jak nie Lewandowskiego ,to Dolhe i innych ,co roku idą na majstra i jakoś dojść nie mogą....

AYALA 19.12.2009 10:51

w lidze europejskiej gra też Sheriff Tiraspol, myśle że 2-3 grajków możnaby stamtąd wyciągnac skoro Lechowi udało kupic playmakera Bate.No chyba że będziemy na wiosne liczyc że wreszcie Tomek Jirsak sie przebudzi.

tomasz_19 19.12.2009 11:19

grało także Ventspils, ale nie sądze, żeby miało kogoś godnego uwagi, ale może Gauracs? Strzelec bramki w meczu z Herthą. Młody wysoki...

a tak nawiasem mówiąc, to Ventspils grało całkiem porządnie w rozgrywkach grupowych, coprawda ostatni mecz deklasacja 5-0, ale tak to wstydu nie przyniesli, 3 remisy i 2 nieznaczne porażki...

arsfan90 19.12.2009 11:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kristos (Post 831866)
A ja się pytam gdzie jest ten Lech,co roku w mniemaniu niektórych zabierają nam jak nie Lewandowskiego ,to Dolhe i innych ,co roku idą na majstra i jakoś dojść nie mogą....

Dokładnie, płaczecie co chwilę, że jakiś polski klub co chwilę "podbiera" nam super zawodników których moglibyśmy mieć za półdarmo, ale jak już zauważył Kristos, jeżeli polskie kluby pozabierały nam tylu świetnych zawodników spod nosa to jakim kur** cudem jesteśmy liderem?! Mam rozumieć, że to wszystko fuks?!

pawelwislak 19.12.2009 12:04

Mi się też wydaje, że jest straszny lament o te transfery a tak naprawdę to główni konkurenci jakiś świetnych zawodników nie kupują a przynajmniej nie widziałem tych wielkich przebudzeń wśród ich perełek transferowych tak naprawdę jedynym jest Robercik L. Którego swoja drogą nie uważam za jakiegoś wybitnego piłkarza ot po prostu bardzo dobrze wypromowanego przez media grajka

eMTe 19.12.2009 12:14

http://sport.onet.pl/74327.2,1248703...wiadomosc.html

Ktoś widział jak gra? Niedługo zaprezentuje się pewnie szerzej publiczności, więc może być większy problem z jego transferem.

michalg 19.12.2009 12:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arsfan90 (Post 831905)
Dokładnie, płaczecie co chwilę, że jakiś polski klub co chwilę "podbiera" nam super zawodników których moglibyśmy mieć za półdarmo, ale jak już zauważył Kristos, jeżeli polskie kluby pozabierały nam tylu świetnych zawodników spod nosa to jakim kur** cudem jesteśmy liderem?! Mam rozumieć, że to wszystko fuks?!

Zaczynaliśmy z wyższego poziomu niż oni, poziomu hegemona naszej ligi. A teraz grają z nami wyrównane mecze, które zresztą już często przegrywamy.
A tego białorusina szkoda - kilkanaście bramek i asyst w sezonie robi wrażenie.

eMTe 19.12.2009 12:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez michalg (Post 831921)
Zaczynaliśmy z wyższego poziomu niż oni, poziomu hegemona naszej ligi. A teraz grają z nami wyrównane mecze, które zresztą już często przegrywamy.
A tego białorusina szkoda - kilkanaście bramek i asyst w sezonie robi wrażenie.

Może i robi wrażenie, ale już był taki piłkarz co miał 7 goli i 17 asyst na koncie przed transferem do naszej ligi i jakoś gwiazdą u nas nie został. Zresztą jeszcze nie kupili nikogo. To, że chcą ściągnąć tego pomocnika może być sygnałem, że ktoś u nich odejdzie...

michalg 19.12.2009 12:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez eMTe (Post 831925)
Może i robi wrażenie, ale już był taki piłkarz co miał 7 goli i 17 asyst na koncie przed transferem do naszej ligi i jakoś gwiazdą u nas nie został. Zresztą jeszcze nie kupili nikogo. To, że chcą ściągnąć tego pomocnika może być sygnałem, że ktoś u nich odejdzie...

Odejdzie Stilic - w obecnej himerycznej formie, to niezbyt duże osłabienie. Wymiana raczej na + dla Amiki.

ZNAMEK 19.12.2009 12:48

Cytat:

co do tego piłkarza to poczekaj do końca sezonu i na pełną aklimatyzację.

tomasz_19 19.12.2009 13:00

Cytat:

no kur... Kirmo nie zdąrzył jeszcze zagrać choćby sezonu u nas, a już się czepiasz! co za hipokryta z Ciebie! poczekaj ze swoimi wywodami do końca sezonu...

pawelwislak 19.12.2009 13:48

A i tak jest wyróżniającą się postacią na tle reszty naszych grajków

HEDu 19.12.2009 16:11

Cytat:

słabsza liga, 36 kolejek, większosc asyst miał po rzutach wolnych i rożnych których u nas za często nie wykonuje. no i te asysty po tym jak go faulowano w polu karnym też są liczone, tyle.

K4millo 20.12.2009 03:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez HEDu (Post 832004)
słabsza liga, 36 kolejek, większosc asyst miał po rzutach wolnych i rożnych których u nas za często nie wykonuje. no i te asysty po tym jak go faulowano w polu karnym też są liczone, tyle.

Nie wiem jak ty liczyłeś te jego asysty, ale Kirm w poprzednim sezonie na 16 asysyt które dałem radę zweryfikować to 3 miał po rożnych, 4 po wolnych, a 9 po podaniach z gry. Więc wcale nie miał większości asyst po stałych fragmentach gry.

Ogryzek 20.12.2009 10:47

Pewnie to nazwisko już się pojawiło

Jakub Tosik z Bełchatowa. Kończy mu się kontrakt w czerwcu 2010, już teraz można z nim podpisać kontrakt:)

Uniwersalny piłkarz który w Bełchatowie grywał ostatnio na lewej obronie, (konkurencja dla Piotrka Brożka), prawej obronie, środek pomocy.

Został wybrany do 11 rundy C+, dostał powołanie od Smudy i przede wszystkim (rok wcześniej) świetne rekomendacje od Mirka Szymkowiaka. Ponadto jest młody. Myślę że pasowałby do Wisły:D

Wiem że dla niektórych to ligowy poziom wszak to zwykły Polak a nie jakiś (ostatnio modne) Białorusin, Brazylijczyk, Słoweniec... a wiadomo Polacy to lenie i obiboki nie to co cudzoziemscy profesjonalni kopacze. I chciałby pewnie dużo zarabiać:D

PS
Właśnie dlatego że kończy mu się kontrakt w czerwcu 2010 może Bełchatów nie zażąda za niego 1 mln PLN?

Acapelo 20.12.2009 10:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 832288)
Pewnie to nazwisko już się pojawiło

Jakub Tosik z Bełchatowa. Kończy mu się kontrakt w czerwcu 2010, już teraz można z nim podpisać kontrakt:)

Uniwersalny piłkarz który w Bełchatowie grywał ostatnio na lewej obronie, (konkurencja dla Piotrka Brożka), prawej obronie, środek pomocy.

Został wybrany do 11 rundy C+, dostał powołanie od Smudy i przede wszystkim (rok wcześniej) świetne rekomendacje od Mirka Szymkowiaka. Ponadto jest młody. Myślę że pasowałby do Wisły:D

Wiem że dla niektórych to ligowy poziom wszak to zwykły Polak a nie jakiś (ostatnio modne) Białorusin, Brazylijczyk, Słoweniec... a wiadomo Polacy to lenie i obiboki nie to co cudzoziemscy profesjonalni kopacze. I chciałby pewnie dużo zarabiać:D

PS
Właśnie dlatego że kończy mu się kontrakt w czerwcu 2010 może Bełchatów nie zażąda za niego 1 mln PLN?

Przyznam, że ciekawa propozycja.

Ejdzbiol 20.12.2009 12:48

Zgadzam się z Acapelo

anthony09 20.12.2009 13:49

Według mnie lista transferowa klubu to :
"I formacja".bramkarz Białkowski -konkurent Pawełka (mamy wtedy Pawełka, Białkowskiego, Cebanu + młody Kurto i jest Ok)
"II formacja" Prawy obrońca bo Singlara ja już nie widzie w tym klubie, ze względu na kontucje i predyspozycje
Środkowy Obrońca w przypadku sprzedaży Marcelo lub lewy w przypadku Diaza (jak wiemy odejdzie ktoś z trójki Marcelo, Brożek, Diaz , chciałbym zeby był to ten ostatni) Wiąłbym z chęcią Zewłakowa, któremu od czerwca 2010 kończy się kontrakt i teraz pewnie za niewielką sumę mógłby do nas dołączyć albo ew. w czerwcu przed LM ;)
"III formacja" lewy pomocnik- z chęcią wziąłbym Grzelaka, który obecnie siedzi na ławce nie ze względów na formę tylko fochów prezesa Becaliego (Przypominam! Nie mamy żadnego prawdziwego lewoskrzydłowego, "z lewą nogą") + środkowy pomocnik za Cantoro (nie oszukujmy się Mączyński nie jest na tyle dobry, żeby ogrywać Panathinaikos czy chociażby Levadie.
"IV" To w przypadku odejśćia Borżka tylko Sobiech ( na razie dobra jedna runda ale ma chłopak potencjał według mnie) albo jakiś brazylijczyk lub argentyńczyk który miał jakieś występy w u21 (Beto był tylko wyjątkiem negatywnym, który nie grał w I lidze brazylijskiej )
Mam nadzieję, że zostanie Marcelo, a odejdzie Diaz albo w najgorszym przypadku Brożek, któremu wyjazd należy się, bo w tej lidze obecnie stacza się na dół ;/

AYALA 20.12.2009 14:00

a ja bym sprzedał Jirsaka a Diaza zostawił.Na miejsce chimerycznego Tomasa ściągnąłbym kogoś z Lewskiego,Sheriffa Tiraspol czy z Ventspilsu co graja w lidze Europejskiej.Myśle że gracze tych klubów są w zasięgu finansowym.
Tego to pamiętam że chciał kiedyś Petrescu do Wisły ale monety nie było.Może cena teraz spadła jak nie grywa regularnie w barwach Dinama.
http://www.transfermarkt.at/de/spiel...inenblick.html

A ten to już wsiadał do samolotu do Krakowa ale coś go zawróciło.Miał byc następcą Szymka.Jeszcze stary nie jest, wiec może warto go zakupic.
http://www.transfermarkt.at/de/spiel...an/profil.html

cfa 20.12.2009 18:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 832387)
a ja bym sprzedał Jirsaka a Diaza zostawił.Na miejsce chimerycznego Tomasa ściągnąłbym kogoś z Lewskiego,Sheriffa Tiraspol czy z Ventspilsu co graja w lidze Europejskiej.Myśle że gracze tych klubów są w zasięgu finansowym.
Tego to pamiętam że chciał kiedyś Petrescu do Wisły ale monety nie było.Może cena teraz spadła jak nie grywa regularnie w barwach Dinama.
http://www.transfermarkt.at/de/spiel...inenblick.html

A ten to już wsiadał do samolotu do Krakowa ale coś go zawróciło.Miał byc następcą Szymka.Jeszcze stary nie jest, wiec może warto go zakupic.
http://www.transfermarkt.at/de/spiel...an/profil.html

A ja wręcz przeciwnie. Diaz by poszdeł teraz, a na środek pomocy w jego miejsce można by spróbować ściągnąć kogoś z trójki Gol, Cetnarski, Kazimierczak ewentualnie jakiegoś zagranicznego zawodnika. Swojego czasu głośno było o defensywnym pomocniki bodajże z Fluminese miał przyjść chyba razem z Marcelo. Jirsak mógłby dograć do końca rundy i być może cena jego by podskoczyła.

Waldus88 20.12.2009 20:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cfa (Post 832533)
A ja wręcz przeciwnie. Diaz by poszdeł teraz, a na środek pomocy w jego miejsce można by spróbować ściągnąć kogoś z trójki Gol, Cetnarski, Kazimierczak ewentualnie jakiegoś zagranicznego zawodnika. Swojego czasu głośno było o defensywnym pomocniki bodajże z Fluminese miał przyjść chyba razem z Marcelo. Jirsak mógłby dograć do końca rundy i być może cena jego by podskoczyła.

Romeu, on bodaj w Larissie gra teraz, więc raczej nie do wyciągnięcia. Ale np. Gol to świetna alternatywa dla Sobolewskiego, oczywiście gdy Wisła wytransferuje Juniora Diaza.

Z Jirsakiem też się zgodzę, że pół roku powinien jeszcze "dostać". Guła za szybko nie wróci, Czech musi to wykorzystać! Sam Skorża mówił, że chce grać 4-4-2 z rozgrywającym.

Tyle.

TSW06 20.12.2009 23:06

wszystko ładnie pięknie ale jeśli chcecie z piątej drużyny ekstraklasy wyciągnąć dwóch młodych grajków i to jeszcze na dziś to życzę powodzenia. mamy złe kontakty z Bełchatowem po akcji z Gułą a w dodatku Gol i Tosik to podstawowi zawodnicy Ulatowskiego. w naszej lidze piłkarze są drodzy więc myślę że bez dużej bańki w europejskiej walucie się nie obędzie... chyba że z wymianą
jeśli chodzi o wysokiego napastnika to Ruch podobno wystawia wszystkich na listę transferową więc Sobiech jest myślę do wzięcia za jakieś 200 do 300 tysięcy euro.

HEDu 21.12.2009 07:40

http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...-darmo,1414125

hehehh. brak ofert ? no to niech sie w Wisle odbuduje :rotfl:

brylant17 21.12.2009 09:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez HEDu (Post 832708)
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...-darmo,1414125

hehehh. brak ofert ? no to niech sie w Wisle odbuduje :rotfl:

noto pojechałeś....

skeba 21.12.2009 10:48

Cytat:

noto pojechałeś....
Koleś sobie zażartował, nie brał tego na serio.
Luca Toni he. 200tys euro plus kontrakt motywacyjny haha, już to widzę :P

kask88 21.12.2009 12:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skeba (Post 832748)
Luca Toni he. 200tys euro plus kontrakt motywacyjny haha, już to widzę :P

Toni 200 tys euro to ma pewnie na tydzień :D

Nehiar 21.12.2009 12:38

http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html
No cóż

daniello1987 21.12.2009 12:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Nehiar (Post 832781)

no wlasnie. tutaj nie trzeba byc bogatym zeby zdobyc takiego zawodnika! nie wiem czemu Wisla nie zabiega o Kaza? to idealny zawodnik na zastapienie Cantoro! a w razie kontuzjii czy kartek Sobola bylby idealnydo gry w srodku pola.

ps. a moze to cisza przed burza? i Wisla potajemnie jak zwykle dopina transfery? oby...

emjot 21.12.2009 13:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez daniello1987 (Post 832782)
no wlasnie. tutaj nie trzeba byc bogatym zeby zdobyc takiego zawodnika! nie wiem czemu Wisla nie zabiega o Kaza? to idealny zawodnik na zastapienie Cantoro! a w razie kontuzjii czy kartek Sobola bylby idealnydo gry w srodku pola.

ps. a moze to cisza przed burza? i Wisla potajemnie jak zwykle dopina transfery? oby...

dlatego że dzięki naszym wspaniałym kopaczom
i jakże doskonałemu trenerowi nie mamy kasy
a czemu nie mamy?
zapytaj Cupiego i naszych kopaczy

qchar90 21.12.2009 13:59

może warto się zaintersować Golańskim,Grzelakiem,Kazem.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:25.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl