Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

WILU TS 22.12.2008 17:57

PROGRAMY DO ZRZUCANIA MUZYKI Z IPODA NA HDD
na winde
-copy pod (płatny)
-ipodFolder (freeware)
-yamipod (freeware)
na maca
-yamipod (freeware)
-senuti (freeware)
linux
-gtkpod (freeware)-wgrywa na bank ale nie wiem czy zgrywa
-yamipod (freeware)

piotrek11,musisz mieć wifi w laptopie bądź komórce,to taki moduł do odbierania bezprzewodowego internetu.

Mlody Wislak 22.12.2008 18:35

Dafi_91 jest taka zasada z internetem ,że swoją prędkość dzielisz przez 8 i wychodzi Ci maksymalny transfer z jakim możesz ściągać pliki.

DominoForza 22.12.2008 18:39

mam problem z nokia 5310 XM po wgraniu filmikow mp4 na karte idze sam dzwiek bez obrazu,szukalem na necie i troche nie jasne te odpowiedzi dla mnie :)nie w temacie konkretnie

-chyba rozwiazalem problem :) ale jak ktos sie zna niech cos napisze :)

pawelwp9 22.12.2008 19:06

Gdzie można w Krakowie kupic szalik Manchesteru United ?

Polly 22.12.2008 19:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zarko 42 (Post 645785)
Potrzebuje kupić w Krk taki gadżet od ręki tzn. w sklepie bo nie mam czasu na allegro, wie ktoś może gdzie moge dostać coś takiego??
http://allegro.pl/item511120820_duze...cz_zelowy.html

Flo - Galeria Krakowska ;)

są bodajże nawet 2 w opakowaniu.

Maciejo 22.12.2008 20:40

dziękuję wszystkim za pomoc.

pozdrawiam.

ja_ka_ 22.12.2008 22:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blondas (Post 645867)
Znacie sklepy rodzaju "Alkohole świata" czy cos w tym rodzaju w Nowej Hucie, na Prądniku albo w okolicy Kleparza?

Jakieś 2 latka temu był (pewnie jest dalej) na Długiej. Idąc od Kleparza zaraz na początku ulicy po prawej stronie.

kuba-wisla 22.12.2008 22:38

Posiada ktoś może cracka do programu FL Studio 8? Ściągnałem już 3 z wirusami więc szukam czegoś pewnego

abedipele 22.12.2008 23:35

Szukam rankingu strzelców Białej Gwiazdy (liga,europejskie puchary). dzięki

pio 23.12.2008 00:44

Proszę, aby ktoś oświecony powiedział mi ile na wrzucie trwają dwie minuty, bo wrzuciłem plik, który rzekomo jest przetwarzany i niby zostało 120sekund ...i tak od 30minut? :D
Wie ktoś coś na temat tej anomalii?

leyzer87 23.12.2008 02:12

Zamówię teraz coś dobrego z dojazdem do żarcia? Chory jestem, przespałem cały dzień, a lodówka pusta. Wdupczyłbym coś(niekoniecznie Pizzę), a Banolli nieczynne. Mieszkam tuż przy radiu Kraków.

Kamil_mchw 23.12.2008 02:12

czy mogę prosić o nazwę lub najlepiej link do jakiegoś super łatwego w obsłudze programu do obróbki zdjęć...??

pawelwp9 23.12.2008 08:25

Picasa 3 ;P

Kaan 23.12.2008 08:49

Idąc tym samym tropem - szukam prostego programu do łączenia filmików z aparatu w jedna całość.

Maniek_Olkusz 23.12.2008 08:53

Co musze zrobic aby moc wysylac wiadomsci prywatne nie tylko do osob z listy?

Kobieta_Wislak 23.12.2008 10:12

Ja klikam na nicka i pojawiają się opcje i jest tam między innymi "prywatna wiadomość".
próbowałam Ci to na priva wysłać ale masz zablokowane wiadomości - więc może to o to chodzi? że w obie strony działa?

Maniek_Olkusz 23.12.2008 10:27

kurde, ja to zawsze musze miec jakies problemy na tym forum... jak sobie zalozylem pierwsze konto to nawet nie moglem sie udzielac w tematach:/ i zalozylem to...

Kurt 23.12.2008 13:58

Gdzie jest w Krakowie duży wybór plakatów? Zwłaszcza muzycznych?

jurukuru 23.12.2008 14:06

bodajże na ulicy Grodzkiej w (Stare Miasto) jest sklep muzyczny koszulki, naszywki, plakaty.

1q2 23.12.2008 14:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurt C. (Post 646450)
Gdzie jest w Krakowie duży wybór plakatów? Zwłaszcza muzycznych?

Swego czasu w empiku na rynko bylo sporo ale wieki tam nie bylem wiec info moze byc przeterminowane.

Kondipr 23.12.2008 15:10

Jaki programem kompresować filmy z aparatu, zeby 7min nie zajmowao mi 700MB :/

born2b3k 23.12.2008 15:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kondipr (Post 646479)
Jaki programem kompresować filmy z aparatu, zeby 7min nie zajmowao mi 700MB :/

dr. divx :-p

Genio 23.12.2008 15:48

mam do Was pytanie zwiazane z odtwarzaniem plyt dvd i kompresji divx
posiadam
- http://allegro.pl/item504393123_yama..._warszawa.html

i chcialbym obejrzec film swiezo sciagniety z internetu w formacie 700mb, skompresowany divx'em

pytanie jest nastepujace, jak powinienem go nagrac na plyte by moc go odtworzyc wraz z napisami ktore posiadam odzielnie w pliku txt?
czy wystarczy zwyczajne nagranie jako dwoch plikow? czy powinienem najpierw 'polaczyc' tekst z filmem, i dopiero wtedy nagrywac na plyte? [jezeli tak, to jakim programem nadać obrazowi tekst]

z gory dzieki za sensowną podpowiedz

Kamil_mchw 23.12.2008 17:53

mam duży problem, włączyłem sobie ostatnio do ściągania kilka płyt fajnej muzy:P w programie Ares i w momencie kiedy miałem już po ok 80% każdej z płyt program się zawiesił więc zakończyłem jego działanie, i uruchomiłem go ponownie, lecz niestety już tych wszystkich płyt nie było na liście ściągania... :/ w folderze download są pliki ściągane i próbowałem już je uruchomić ale nie działają... :/ niech ktoś mi pomoże... :P ja chce te płyty... :D

edit; a te pliki, które zostały na liście nie chcą się ściągać... :/ nawet nie da się zapauzować itp.

help!!

Maniek_Olkusz 23.12.2008 18:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamil (Post 646565)
panel uzytkownika
edytuj opcje,
wlacz prywatne wiadomosci...

Miałem włączone prywatne wiadomości ale miałem tez zaznaczone tylko od przyjaciół i moderatorów.
Dzięki za pomoc i pozdrawiam

P.S. Szali skrojonych,walk zwyciężonych, wrogów obitych,flag zdobytych, wyjazdów masy z wjazdami pod kasy!

Romy S. 23.12.2008 18:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Genio (Post 646499)

z gory dzieki za sensowną podpowiedz

Napiszę jak ja sobie radzę z podobnym problemem.

Formatów plików tekstowych stosowanych jako napisy do filmów jest kilka, może się zdarzyć iż Twój odtwarzacz DVD będzie czytał wszystkie lub większość. U mnie odczytuje jeden i na dodatek ma bardzo małe czcionki na ekranie, do czego doszedłem nagrywając kiedyś jeden film z czterema bodajże formatami plików z napisami ( wcześniej różnie je nazywając ).
Jak zaznaczyłem efekt takowego oglądania na TV jest w moim przypadku nie ciekawy, więc zastosowałem inne rozwiązanie; mianowicie z użyciem dwóch programów :
Sub Edit Playera oraz
AVI ReComp .
W tym pierwszym wrzucam film i napisy w pliku tekstowym i dokonuję konwersji napisów do formatu .ssa gdyż ten jest obsługiwany z możliwością edycji czcionki przez AVI ReComp.
W drugim programie utworzone napisy .ssa łączę z filmem czego efekt końcowy możesz zobaczyć na załączonym fragmencie.
Taka przeróbka odcinka Prison Break zajmuje na moim komputerze około 35-40 minut w trakcie jego normalnej eksploatacji, jeśli dysponujesz mocna maszynką to może coś przyspieszysz ten proces.

Załączony fragment odcinka Prison Break waży 6,77 MB ( na sendspace.pl )

PB s4x15 _ sample.avi

rafiABG 23.12.2008 18:23

orientuje się ktoś ile kosztuje 1 raca w tej hurtowni fajerwerków w Łagiewnikach ?

Zarko 42 23.12.2008 19:48

Cytat:

Potrzebuje kupić w Krk taki gadżet od ręki tzn. w sklepie bo nie mam czasu na allegro, wie ktoś może gdzie moge dostać coś takiego??
http://allegro.pl/item511120820_duze... _zelowy.html
Ponawiam pytanie czy ktoś nie wie gdzue moge to dostać, w "Flo" w Galerii nie ma i prawdopodbnie w całej galerii nie ma bo przekopałem dzis tam chyba wszystkie sklepy w ktorych mogłobybyć ZAJE8IŚCIE PILNE

vote-for-mikey 23.12.2008 21:35

Zarko, przed mikołajkami było we flo na pewno, a nie chce mi się wierzyć, że już wyszedł cały zapas... pytałeś sprzedawców?

nagrywam serial z rozszerzeniem .rmvb na cd. czy odtworzy mi go nan najzwyklejszym odtwarzaczu dvd?

Genio 23.12.2008 21:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Romy S. (Post 646584)
Napiszę jak ja sobie radzę z podobnym problemem.

Formatów plików tekstowych stosowanych jako napisy do filmów jest kilka, może się zdarzyć iż Twój odtwarzacz DVD będzie czytał wszystkie lub większość. U mnie odczytuje jeden i na dodatek ma bardzo małe czcionki na ekranie, do czego doszedłem nagrywając kiedyś jeden film z czterema bodajże formatami plików z napisami ( wcześniej różnie je nazywając ).
Jak zaznaczyłem efekt takowego oglądania na TV jest w moim przypadku nie ciekawy, więc zastosowałem inne rozwiązanie; mianowicie z użyciem dwóch programów :
Sub Edit Playera oraz
AVI ReComp .
W tym pierwszym wrzucam film i napisy w pliku tekstowym i dokonuję konwersji napisów do formatu .ssa gdyż ten jest obsługiwany z możliwością edycji czcionki przez AVI ReComp.
W drugim programie utworzone napisy .ssa łączę z filmem czego efekt końcowy możesz zobaczyć na załączonym fragmencie.
Taka przeróbka odcinka Prison Break zajmuje na moim komputerze około 35-40 minut w trakcie jego normalnej eksploatacji, jeśli dysponujesz mocna maszynką to może coś przyspieszysz ten proces.

Załączony fragment odcinka Prison Break waży 6,77 MB ( na sendspace.pl )

PB s4x15 _ sample.avi

dzieki za wskazowke, zastosuje sie do niej

dopowiedz do tego jeszcze, czy nagranie dwoch plikow filmowych z 'nadpisanym' juz tekstem, na plycie dvd bedzie mozliwe pozniej do odtworzena w odtwarzaczu dvd? inaczej mowiac, czy odtwarzacz wykryje dwa pliki na plycie i oba bedzie odtwarzal?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:54.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl