Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

pawelo84 22.02.2011 21:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 1054491)
Jedynie to, że zaczynał w Wiśle jako boczny obrońca. :D

Pamiętam jak się wszyscy na C łapali za głowę po zagraniach Kamila :)

Ale widać było po nim że ma to coś. Non stop go do przodu ciągnęło. Nawet jak miał te 22 lata to nie bał się ryzyka i był przebojowy.

Proud 22.02.2011 21:17

No właśnie. Nie trzeba było być trenerem aby widzieć, że obrońca to nie Jego pozycja.

Choć trzeba przyznać, że teraz nie mamy takiego zawodnika jakim był Kamil na początku swojej kariery w Wiśle. Szedł tym skrzydłem jak przecinak:) Raz na trzy udanie, ale nigdy nie odpuszczał :)

westersyl 22.02.2011 22:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 1054488)
A co ma Kosa wspólnego z byciem bocznym obrońcą?Boczny obrońca musi być przede wszystkim zwinnym\zwrotnym i nieustępliwym,demonem prędkości być nie musi i takimi nie byli Baszczu czy Alvarez a dawali radę. Liczy się też doświadczenie dlatego też Paljic mimo iż ma predyspozycje, do w/w dwójki się nie umywa.
Bunoza jak się rozbuja to jest szybki ale start ma kiepski, mnóstwo razy go też robili 'na raz' - Jeśli miał bym go widzieć na innej pozycji niż środkowy,to autentycznie bardziej jako 'słynnego' wysokiego napastnika niż na boku obrony

Chłopie nie ucz matki garów zmywać, nie widzisz że w razie, kontuzji Palijica czy kartek mamy tzw pożar. Szukam kogoś kto mógł zapchać tę dziurę a w Branko jak napisałem wcześniej nie wierze bo z motoryką to on jest jeszcze gorszy od Bunozy, do tego w każdym monecie on może się wysypać bo ze zdrowiem u niego krucho.
Chodzi o to aby ktoś wystawiony tam z konieczność grał lewą nogą, potrafił zrobić wślizg i zablokować dośrodkowanie, nie chodzi o to aby robił wjazdy i dorzucał piłki Genkovowi na nos. Nie musisz mnie naprawdę przekonywać że z Bunoza nie nadaję się na lewego obrońce. Szkoda że nie czytajcie całych postów. Ktoś kto pisze byle mieć więcej postów nie ma na to najwyraźniej czasu. Jak nie będziesz miał o czym pisać to napisz, że robię filmiki do dupy.

edit: Powodzenia.

arti 23.02.2011 08:52

W ostateczności Kirma trzeba będzie wycofać na tą lewą obronę jak będzie źle...
Bunoza na boku absolutnie nie... tam potrzeba zwrotności, sprawności, startu... to nie pozycja dla wysokiego ponad 1,9m gościa. To będzie Wasiluk bis albo Kali, którym też nieźle kręcili swego czasu.
Stoper, być może def. pomocnik to jedyne pozycje dla Bunozy.
Z tym, że prawoskrzydłowy jest nam potrzebny absolutnie się zgadzam. Mały jest lepszy w środku (napastnik lub podwieszony), Łobo nie liczę, Kirm po lewej więc de facto nie ma nikogo.

licoo 23.02.2011 09:54

Według mnie w letnim okienku transferowym koniecznie musi dołączyć jakiś dobry, szybki prawoskrzydłowy. Za najlepszych czasów nasza drużyna właśnie bardzo dobrze grała skrzydłami. Szybkie rajdy Kosowskiego, Uche czy Błaszczykowskiego, to było to co dawało Wiśle bardzo dużą przewagę. Poza Małeckim ( który jak dla mnie powinien grać w ataku ) to nie mamy prawoskrzydłowego ( Łobo nie liczę, bo nie o takiego skrzydłowego mi chodzi). Być Może Maskant będzie ustawiał Meliksona na prawym skrzydle, ale mimo wszystko myślę, że brakuje nam właśnie takiego typowego, szybkiego prawoskrzydłowego.

snyrting 23.02.2011 10:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez licoo (Post 1054564)
Według mnie w letnim okienku transferowym koniecznie musi dołączyć jakiś dobry, szybki prawoskrzydłowy. Za najlepszych czasów nasza drużyna właśnie bardzo dobrze grała skrzydłami. Szybkie rajdy Kosowskiego, Uche czy Błaszczykowskiego, to było to co dawało Wiśle bardzo dużą przewagę. Poza Małeckim ( który jak dla mnie powinien grać w ataku ) to nie mamy prawoskrzydłowego ( Łobo nie liczę, bo nie o takiego skrzydłowego mi chodzi). Być Może Maskant będzie ustawiał Meliksona na prawym skrzydle, ale mimo wszystko myślę, że brakuje nam właśnie takiego typowego, szybkiego prawoskrzydłowego.

A skąd założenie, że Wisła ma wrócić do Kasperczakowej taktyki gry skrzydłami? Holender ma wreszcie piłkarzy, którzy potrafią dostosować się do jego założeń, zobaczmy jakie to przyniesie efekty na wiosnę.

Semper Fidelis 1985 23.02.2011 15:44

Basałaj:
Cytat:

Siwakowa z Cagliari też możecie wykupić?

- Niestety nie. Wzięliśmy go świadomie na pół roku, choć Włosi za nic nie chcieli zgodzić się na opcję pierwokupu. Naciskaliśmy, ale nie było szans. Widocznie też coś w nim widzą.
Sivakov:
Cytat:

Sivakov jest wypożyczony do końca czerwca z włoskiej drużyny Cagliari Calcio, ale jak podkreślał, jego dobra gra może być wstępem do rozmów pomiędzy klubami o dłuższym kontrakcie
Więc nie jest chyba przesądzone że tak czy inaczej po sezonie wraca do Włoch

westersyl 23.02.2011 15:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Semper Fidelis 1985 (Post 1054721)
Basałaj:
Sivakov:
Więc nie jest chyba przesądzone że tak czy inaczej po sezonie wraca do Włoch

Cytując klasyk, z niewolnika nie ma pracownika, choć jak Włosi się uprą to można nie zdziałać zbyt wiele.
Pierwsze wypowiedzi Sivakova były w stylu ja tu jestem tylko po to aby dojść do dobrej formy a po sezonie wracam do Cagliari.
Teraz już wpowiedział się trochę inaczej, być może bo nie wypadało, ale również widzę że spodobało mu się w drużynie, znalazł szybko wspólny język z nowymi kolegami itp.
Pewnie dużo będzie zależało od trenera Cagliari, od ich transferów itp, oglądam SERIA A i Cagliari to jest drużna która potrafi zepchnąc Inter do głębokiej defensywy a ich piłkarzami zainteresowane są kluby ze szyty tabeli.

Tak na marginesie to matka Sivakova jest Polką z tego co mieliśmy okazję usłyszeć także mamy kolejnego "Polaka" w drużynie :)

Billy 23.02.2011 17:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1054725)

Tak na marginesie to matka Sivakova jest Polką z tego co mieliśmy okazję usłyszeć także mamy kolejnego "Polaka" w drużynie :)

Przynajmniej nikt już nie będzie narzekał, że samych obcokrajowców ściągnęliśmy :)

filemon 23.02.2011 17:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Billy (Post 1054765)
Przynajmniej nikt już nie będzie narzekał, że samych obcokrajowców ściągnęliśmy :)

No to można całą pomoc z Polaków stworzyć :DD

Tenzen 26.02.2011 11:06

To okienko było świetne. Szkoda, że nie poświęcono już teraz większej ilości pieniędzy z transferów Głowackiego i Marcelo na jeszcze jakiegoś napastnika.

Genkov jeszcze będzie strzelał bramki, nie czepiam się go, ale tak. Żurawski w lecie odejdzie, Rios najprawdopodobniej też skoro trener jest zmuszony grać w ataku pomocnikiem Kirmem. Boguski też niestety wygląda z tymi kontuzjami bardzo źle...
Więc zostaje Genkov i "fałszywy napastnik" Małecki.

Lepiej było by już teraz kupić ludzi do ataku niż by nowi musieli odnajdywać się w drużynie i zgrywać podczas meczów pucharowych.

Vuko 26.02.2011 11:23

W nowym okienku będzie trzeba dokupić co najmniej: 2 skrajnych obrońców oraz napastnika, zwłaszcza, ze znowu wielu zawodników odejdzie.

Jak na razie nie jest źle, luka po Brożkach i Pawełku jako została uzupełniona, a i w pomocy się wzmocniliśmy.

Kurz 26.02.2011 11:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tenzen (Post 1056346)
To okienko było świetne. Szkoda, że nie poświęcono już teraz większej ilości pieniędzy z transferów Głowackiego i Marcelo na jeszcze jakiegoś napastnika.

Genkov jeszcze będzie strzelał bramki, nie czepiam się go, ale tak. Żurawski w lecie odejdzie, Rios najprawdopodobniej też skoro trener jest zmuszony grać w ataku pomocnikiem Kirmem. Boguski też niestety wygląda z tymi kontuzjami bardzo źle...
Więc zostaje Genkov i "fałszywy napastnik" Małecki.

Lepiej było by już teraz kupić ludzi do ataku niż by nowi musieli odnajdywać się w drużynie i zgrywać podczas meczów pucharowych.

O napastnika pewnie nie ma się co martwić, przecież chcą go kupić latem, ale... najpierw muszą wyjaśnić sprawę z Żurawiem i Riosem, którzy przecież są dla klubu istotnym obciążeniem finansowym. Mam nadzieję, że w kolejnym okienku w składzie będzie już 2 pełnowartościowych napastników.

Tenzen 26.02.2011 12:34

A co tu jest do wyjaśniania z Żurawskim i Riosem? Przecież chyba kończą się im kontrakty po tej rundzie, nie?

A jeszcze są inni zawodnicy którym kończą się wypożyczenia w lecie.

Nie chciałbym tylko byśmy przed pucharami byli znowu na etapie budowania drużyny bo wiadomo jak to się kończy.

PiotrG 26.02.2011 12:53

Do końca tego sezonu kontrakty/wypożyczenia mają: Cikos, Chavez, Boukhari, Branco, Rios, Żurawski, Siwakow.
Cikos i Chavez najprawdopodobniej zostaną wykupieni, reszta poleci jeśli nie zaprezentuje dobrej formy. Żadnej budowy drużyny od nowa w lecie być nie powinno.

Semper Fidelis 1985 26.02.2011 12:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiotrG (Post 1056420)
Do końca tego sezonu kontrakty/wypożyczenia mają: Cikos, Chavez, Boukhari, Branco, Rios, Żurawski, Siwakow.
Cikos i Chavez najprawdopodobniej zostaną wykupieni, reszta poleci jeśli nie zaprezentuje dobrej formy. Żadnej budowy drużyny od nowa w lecie być nie powinno.

Piter a Sobol i przede wszystkim Kowalski? co do zdania po kropce 100% racji

konrad123 26.02.2011 12:56

Ja jestem zwolennikiem talentu Riosa. Chciałbym aby zagrał 90 minut w meczu z Podbeskidziem. Nie musi strzelać bramek, żeby tylko dobrze grał! Dużo asyst wynagrodzi brak goli

Damian1986 26.02.2011 13:13

Jak narazie idzie to obecnie w dobrą strone ! zważywszy że grało wielu zawodników z sobą po raz pierwszy oficjalnie nie wszyscy tez oni grali jak do tej pory w takich warunkach pogodowych a mimo to były momenty że widać o co w tej grze ma chodzić Krok po kroku ku zwycięstwu

PiotrG 26.02.2011 13:27

O Sobolewskim faktycznie zapomniałem, ale on ma klauzulę w umowie o jej przedłużeniu o kolejny rok i zapewne z tego skorzysta.
Kowalskiego pomijam z rozruchu, nie wiem jakim absurdem musiałby wykazać się dyrektor sportowy, aby przedłużyć z nim kontrakt. Może i wychowanek, ale to nie jest piłkarz na poziomie ekstraklasy.

prezes85 27.02.2011 21:00

Jeżeli w następnym oknie zatrzymamy Chaveza, Cikosa i Sivakova i przyjdzie znów 4-5 zawodników do pierwszego składu i nikt inny nie odejdzie to możemy pograć o grupe ligi europejskiej.

mitmichael 27.02.2011 21:32

Na razie nasze transfery zrobiły wrazenie na Panach z Ligi+Extra. Na prawde nasze transfery wygladaja najlepiej w tym okienku.

tomasz_19 27.02.2011 21:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tenzen (Post 1056401)
Nie chciałbym tylko byśmy przed pucharami byli znowu na etapie budowania drużyny bo wiadomo jak to się kończy.

co innego jak w letnim okienku pożegnamy się z Riosem i Żurawiem, a co innego jak odejdzie Kirm i Małecki... wiadomo wtedy znów w pucharach nic nie ugramy... ważne, żeby zachować trzon zespołu, do którego np taki Chavez uważam, że się nie zalicza na dzień dzisiejszy.... kręgosłup tego zespołu tworzą, Sobolewski, Kirm i Małecki... to od nich trener rozpoczyna ustalanie składu, jeżeli tylko są zdrowi...Jeżeli oni pozostaną i zostaną do nich dokooptowani odpowiedni gracze na poziomie to uważam, że możemy być spokojni o puchary... ważne, żeby Stan wyszukał jakieś perełki i wszyscy będą zadowoleni...

Cele transferowe na najbliższe okienko (nie będę oryginalny):
-lewy i prawy obrońca ( na tych pozycjach nie mamy żadnej rywalizacji)
-napastnik w razie odejścia Riosa i Żurawia, lub kogoś z tej dwójki... szczerze to wątpię, żeby zostali na następny sezon...
- wykupienie Cikosa i Chaveza (bądź kupienie nowego ŚO i PO)

Dzimi 27.02.2011 22:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiotrG (Post 1056447)
O Sobolewskim faktycznie zapomniałem, ale on ma klauzulę w umowie o jej przedłużeniu o kolejny rok i zapewne z tego skorzysta.
Kowalskiego pomijam z rozruchu, nie wiem jakim absurdem musiałby wykazać się dyrektor sportowy, aby przedłużyć z nim kontrakt. Może i wychowanek, ale to nie jest piłkarz na poziomie ekstraklasy.

Cikos również jest bardzo słaby. Według mnie mógłby zostać w klubie jedynie jako rezerwowy.

Tak czy inaczej w lecie konieczne będą transfery:
- 2 bocznych obrońców
- co najmniej 1 napastnika

Obecnie pomyślałbym nad ustawieniem obrony w ten sposób (od lewej do prawej)
Palic - Bunoza - Chavez - Jaliens lub Palic- Bunoza - Jaliens - Chavez

szczepans21 27.02.2011 22:20

2 bocznych jest potrzebnych w zespole. ale dałbym jeszcze chwile dla Cikosa:) on jak wejdzie w rytm to może nieźle grać

Reser 27.02.2011 22:21

Chavez jako boczny obrońca? Bardzo dobre ustawienie! Z jego szybkością, zwrotnością, wyprowadzaniem piłki i dośrodkowaniem na pewno się tam sprawdzi!

Syn Kangura z 1984 27.02.2011 22:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dzimi (Post 1057248)
Obecnie pomyślałbym nad ustawieniem obrony w ten sposób (od lewej do prawej)
Palic - Bunoza - Chavez - Jaliens lub Palic- Bunoza - Jaliens - Chavez

Chavez na boku to sabotaż. Jest zdecydowanie za wolny na tę pozycję, objeżdżaliby go raz po raz. Natomiast nie wiem co się uwzięliście tak na Cikosa. Początek miał nieciekawy, ale teraz jest już ok i w niczym nie odstaje od innych z bloku obronnego.

Junior_Battle 27.02.2011 22:36

+ asysta przy golu Małego:)

Ja też nic nie mam do Eryka, będzie z niego dobry grajek:>

filemon 01.03.2011 15:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reser (Post 1057252)
Chavez jako boczny obrońca? Bardzo dobre ustawienie! Z jego szybkością, zwrotnością, wyprowadzaniem piłki i dośrodkowaniem na pewno się tam sprawdzi!

:rotfl: miażdżysz :D
Nie rozumiem w czym Cikoś jest gorszy od np. Paljicia. Obaj nadrabiają swoje braki szybkością, determinacją czy dośrodkowaniem. Jak dla mnie Paljić <=> Cikoś, na którego tutaj się chętnie najeżdża za błędy z przeszłości nad którymi widać, że trochę popracował.

KacpiTSW 01.03.2011 16:01

A w kontrakcie Cikosa jest wpisana klauzula odstępnego? Jeśli nie, a jego forma wzrośnie to ciężko będzie go zatrzymać. Bóg wie ile sobie Słowacy za niego krzykną.

Junior_Battle 01.03.2011 16:04

widzę, że dla niektórych, pojęcie sarkazmu jest obce.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:52.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl