![]() |
Cytat:
|
No właśnie. Nie trzeba było być trenerem aby widzieć, że obrońca to nie Jego pozycja.
Choć trzeba przyznać, że teraz nie mamy takiego zawodnika jakim był Kamil na początku swojej kariery w Wiśle. Szedł tym skrzydłem jak przecinak:) Raz na trzy udanie, ale nigdy nie odpuszczał :) |
Cytat:
Chodzi o to aby ktoś wystawiony tam z konieczność grał lewą nogą, potrafił zrobić wślizg i zablokować dośrodkowanie, nie chodzi o to aby robił wjazdy i dorzucał piłki Genkovowi na nos. Nie musisz mnie naprawdę przekonywać że z Bunoza nie nadaję się na lewego obrońce. Szkoda że nie czytajcie całych postów. Ktoś kto pisze byle mieć więcej postów nie ma na to najwyraźniej czasu. Jak nie będziesz miał o czym pisać to napisz, że robię filmiki do dupy. edit: Powodzenia. |
W ostateczności Kirma trzeba będzie wycofać na tą lewą obronę jak będzie źle...
Bunoza na boku absolutnie nie... tam potrzeba zwrotności, sprawności, startu... to nie pozycja dla wysokiego ponad 1,9m gościa. To będzie Wasiluk bis albo Kali, którym też nieźle kręcili swego czasu. Stoper, być może def. pomocnik to jedyne pozycje dla Bunozy. Z tym, że prawoskrzydłowy jest nam potrzebny absolutnie się zgadzam. Mały jest lepszy w środku (napastnik lub podwieszony), Łobo nie liczę, Kirm po lewej więc de facto nie ma nikogo. |
Według mnie w letnim okienku transferowym koniecznie musi dołączyć jakiś dobry, szybki prawoskrzydłowy. Za najlepszych czasów nasza drużyna właśnie bardzo dobrze grała skrzydłami. Szybkie rajdy Kosowskiego, Uche czy Błaszczykowskiego, to było to co dawało Wiśle bardzo dużą przewagę. Poza Małeckim ( który jak dla mnie powinien grać w ataku ) to nie mamy prawoskrzydłowego ( Łobo nie liczę, bo nie o takiego skrzydłowego mi chodzi). Być Może Maskant będzie ustawiał Meliksona na prawym skrzydle, ale mimo wszystko myślę, że brakuje nam właśnie takiego typowego, szybkiego prawoskrzydłowego.
|
Cytat:
|
Basałaj:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Pierwsze wypowiedzi Sivakova były w stylu ja tu jestem tylko po to aby dojść do dobrej formy a po sezonie wracam do Cagliari. Teraz już wpowiedział się trochę inaczej, być może bo nie wypadało, ale również widzę że spodobało mu się w drużynie, znalazł szybko wspólny język z nowymi kolegami itp. Pewnie dużo będzie zależało od trenera Cagliari, od ich transferów itp, oglądam SERIA A i Cagliari to jest drużna która potrafi zepchnąc Inter do głębokiej defensywy a ich piłkarzami zainteresowane są kluby ze szyty tabeli. Tak na marginesie to matka Sivakova jest Polką z tego co mieliśmy okazję usłyszeć także mamy kolejnego "Polaka" w drużynie :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
To okienko było świetne. Szkoda, że nie poświęcono już teraz większej ilości pieniędzy z transferów Głowackiego i Marcelo na jeszcze jakiegoś napastnika.
Genkov jeszcze będzie strzelał bramki, nie czepiam się go, ale tak. Żurawski w lecie odejdzie, Rios najprawdopodobniej też skoro trener jest zmuszony grać w ataku pomocnikiem Kirmem. Boguski też niestety wygląda z tymi kontuzjami bardzo źle... Więc zostaje Genkov i "fałszywy napastnik" Małecki. Lepiej było by już teraz kupić ludzi do ataku niż by nowi musieli odnajdywać się w drużynie i zgrywać podczas meczów pucharowych. |
W nowym okienku będzie trzeba dokupić co najmniej: 2 skrajnych obrońców oraz napastnika, zwłaszcza, ze znowu wielu zawodników odejdzie.
Jak na razie nie jest źle, luka po Brożkach i Pawełku jako została uzupełniona, a i w pomocy się wzmocniliśmy. |
Cytat:
|
A co tu jest do wyjaśniania z Żurawskim i Riosem? Przecież chyba kończą się im kontrakty po tej rundzie, nie?
A jeszcze są inni zawodnicy którym kończą się wypożyczenia w lecie. Nie chciałbym tylko byśmy przed pucharami byli znowu na etapie budowania drużyny bo wiadomo jak to się kończy. |
Do końca tego sezonu kontrakty/wypożyczenia mają: Cikos, Chavez, Boukhari, Branco, Rios, Żurawski, Siwakow.
Cikos i Chavez najprawdopodobniej zostaną wykupieni, reszta poleci jeśli nie zaprezentuje dobrej formy. Żadnej budowy drużyny od nowa w lecie być nie powinno. |
Cytat:
|
Ja jestem zwolennikiem talentu Riosa. Chciałbym aby zagrał 90 minut w meczu z Podbeskidziem. Nie musi strzelać bramek, żeby tylko dobrze grał! Dużo asyst wynagrodzi brak goli
|
Jak narazie idzie to obecnie w dobrą strone ! zważywszy że grało wielu zawodników z sobą po raz pierwszy oficjalnie nie wszyscy tez oni grali jak do tej pory w takich warunkach pogodowych a mimo to były momenty że widać o co w tej grze ma chodzić Krok po kroku ku zwycięstwu
|
O Sobolewskim faktycznie zapomniałem, ale on ma klauzulę w umowie o jej przedłużeniu o kolejny rok i zapewne z tego skorzysta.
Kowalskiego pomijam z rozruchu, nie wiem jakim absurdem musiałby wykazać się dyrektor sportowy, aby przedłużyć z nim kontrakt. Może i wychowanek, ale to nie jest piłkarz na poziomie ekstraklasy. |
Jeżeli w następnym oknie zatrzymamy Chaveza, Cikosa i Sivakova i przyjdzie znów 4-5 zawodników do pierwszego składu i nikt inny nie odejdzie to możemy pograć o grupe ligi europejskiej.
|
Na razie nasze transfery zrobiły wrazenie na Panach z Ligi+Extra. Na prawde nasze transfery wygladaja najlepiej w tym okienku.
|
Cytat:
Cele transferowe na najbliższe okienko (nie będę oryginalny): -lewy i prawy obrońca ( na tych pozycjach nie mamy żadnej rywalizacji) -napastnik w razie odejścia Riosa i Żurawia, lub kogoś z tej dwójki... szczerze to wątpię, żeby zostali na następny sezon... - wykupienie Cikosa i Chaveza (bądź kupienie nowego ŚO i PO) |
Cytat:
Tak czy inaczej w lecie konieczne będą transfery: - 2 bocznych obrońców - co najmniej 1 napastnika Obecnie pomyślałbym nad ustawieniem obrony w ten sposób (od lewej do prawej) Palic - Bunoza - Chavez - Jaliens lub Palic- Bunoza - Jaliens - Chavez |
2 bocznych jest potrzebnych w zespole. ale dałbym jeszcze chwile dla Cikosa:) on jak wejdzie w rytm to może nieźle grać
|
Chavez jako boczny obrońca? Bardzo dobre ustawienie! Z jego szybkością, zwrotnością, wyprowadzaniem piłki i dośrodkowaniem na pewno się tam sprawdzi!
|
Cytat:
|
+ asysta przy golu Małego:)
Ja też nic nie mam do Eryka, będzie z niego dobry grajek:> |
Cytat:
Nie rozumiem w czym Cikoś jest gorszy od np. Paljicia. Obaj nadrabiają swoje braki szybkością, determinacją czy dośrodkowaniem. Jak dla mnie Paljić <=> Cikoś, na którego tutaj się chętnie najeżdża za błędy z przeszłości nad którymi widać, że trochę popracował. |
A w kontrakcie Cikosa jest wpisana klauzula odstępnego? Jeśli nie, a jego forma wzrośnie to ciężko będzie go zatrzymać. Bóg wie ile sobie Słowacy za niego krzykną.
|
widzę, że dla niektórych, pojęcie sarkazmu jest obce.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:52. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl