Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w europejskich pucharach 11/12 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8092)

Ciastek1 21.08.2011 09:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1150930)
No wlasnie, skonczyło sie 2-2 wiec jakos pogoda nie przeszkodziła w odniesieniu dobrego wyniku. Dziennikarze, Zewłakow, Kosowski czy Gmoch ciagle powtarzaja o pogodzie a zapomnieli o Naszych zawodnikach pochodzacych z ciepłych krajow. Do tego jestesmy kondycyjnie swietnie przygotowani wiec i z bieganiem przez 90 minut nie bedzie problemu.

Przypomnijcie sobie jak wówczas wyglądał poziom nawet tych czołowych ekip z Cypru .Wówczas zespoły cypryjskie były uważane za totalnych pastuchów dzisiaj są to co najmniej niewygodni rywale .

Romuald 21.08.2011 09:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nicolas (Post 1150611)
Uwaga, teraz będzie przykład NEGATYWNEGO scenariusza :>

Wszyscy chwalą Maaskanta, że bardzo doświadczony i mądry i Wisła nie przegrała 5 meczu w walce o CL. Tymczasem Maaskant nigdy nie awansował jako trener do CL i nigdy nie prowadził w niej zespołu. Możliwe więc, że 1. Wisła nie wejdzie do CL 2. Wisła wejdzie do CL. Tak czy owak, w pucharowej grupie będziemy dostawać baty (bo na pewno nie zrobimy takiej furory jak Lech), bo Wisła nie jest mocną drużyną. Budowana w rok zostanie rozpykana przez doświadczone ekipy.

A ponieważ Wisła będzie grała na dwóch frontach, będzie trudno. W grupie będą baty, to morale nie będzie wysokie. Będą porażki w lidze, Lech (albo inni) będą nam odjeżdżać. Zawodnicy i trener nie poradzą sobie z tym, Mistrzostwo zacznie odjeżdżać. I w ten sposób nastąpi dymisja Maaskanta, który swoje zrobił - zapracował na swoje nazwisko i pójdzie do innej ekipy. Podobnej do Wisły, by awansować do pucharów, albo do jakiejś lepszej.

:> Także tak wygląda na dziś scenariusz ;>

Pokemonie różnica jest taka,że twoja amika w lidze mase meczów przegrywała i tych punktów do pucharów im brakło na końcu.Wisła zwycięstwami i remisami w najgorszej sytuacji zmieści się na podium a jak będzie liga mistrzów w tym roku a mistrzostwa nie będzie to dla nikogo dramatu nie będzie.

mitmichael 21.08.2011 10:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ciastek1 (Post 1150937)
Przypomnijcie sobie jak wówczas wyglądał poziom nawet tych czołowych ekip z Cypru .Wówczas zespoły cypryjskie były uważane za totalnych pastuchów dzisiaj są to co najmniej niewygodni rywale .

Nie chodzi o to jakie druzyny cypryjskie wtedy byly tylko o temperature, ktora wtedy tez była po ich stronie a jednak odpadli

FraMat 21.08.2011 10:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1150893)
Najciekawsze jest to, ze jak Apoel gral w fazie grupowej LM to mecze remisował.... na wyjeździe a u siebie przegrywał wiec pogoda to utrudnienie takze dla nich chociaz maja pilkarzy przystosowanych do takich temperatur. To samo bylo w meczu ze Slovanem - wygrali na wyjezdzie a u siebie nie potrafili strzelic gola. Kibice to

Rozumiem, ze w fazie grupowej to Apoel grał w sierpniu?

Romuald 21.08.2011 10:18

Viktor Kassai posędziuje...oby sprawdziło się Polak Węgier dwa bratanki... :)

mitmichael 21.08.2011 10:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Romuald (Post 1150953)
Viktor Kassai posędziuje...oby sprawdziło się Polak Węgier dwa bratanki... :)

Przeciez mial jakis Turek sedziowac? Ale jak nie to nawet lepiej
Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1150948)
Rozumiem, ze w fazie grupowej to Apoel grał w sierpniu?

Nie, we wrzesniu grali 2 mecze u siebie gdzie temperatura jest bardzo wysoka. Zreszta tam tez w grudniu jest bardzo goraco

Info z wprost.pl - "Przed zima uciekaj na Cypr"
2 Gru 2010 – W czasie gdy w całej Europie szaleje zima na Cyprze termometry pokazują plus 27 stopni Celsjusza.

skeba 21.08.2011 10:35

Bardzo dobry sędzia - czołówka światowa, więc nie ma co się martwić.

yogul 21.08.2011 10:43

Kassai sędziował pierwsze spotkanie barażowe MŚ 2010 pomiędzy Bahrajnem i Nową Zelandią w Manamie. Został wybrany na sędziego finału Ligi Mistrzów 2010/2011 pomiędzy Barceloną i Manchesterem United.

fond 21.08.2011 10:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1150899)
Było 5-2 po pierwszym meczu w Krakowie więc wszyscy uważali, że rewanż to formalność. Skończyło się 2-2.

Owszem, ale wystarczy poczytać komentarze z tamtego meczu by się dowiedzieć, że nikt nie zwalał tego na pogodę. Mieliśmy wtedy problemy kadrowe. Pogoda zeszła całkiem na drugi plan.

Oczywiście, nie należy lekceważyć warunków pogodowych ale też wydaje mi się, że robi się z tego zbyt wielkie 'halo' - choć wszystko wyjdzie w praniu :-) Lepiej bać się teraz niż płakać później ;)

crazykaro 21.08.2011 11:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fond (Post 1150973)
Owszem, ale wystarczy poczytać komentarze z tamtego meczu by się dowiedzieć, że nikt nie zwalał tego na pogodę. Mieliśmy wtedy problemy kadrowe. Pogoda zeszła całkiem na drugi plan.

Oczywiście, nie należy lekceważyć warunków pogodowych ale też wydaje mi się, że robi się z tego zbyt wielkie 'halo' - choć wszystko wyjdzie w praniu :-) Lepiej bać się teraz niż płakać później ;)

To był ten sam rok co odpadliśmy z Valerenga. Krótko mówiąc - brak motywacji

Jeśli chodzi o sędziego to coś mi mówi że UEFA nie chce powtórki z PAO gdzie odpadliśmy przez sędziego

hawaiisurfer 21.08.2011 11:48

Nie wiem jak wy, ale po prostu nie wiem jak przetrwam te następne 2 dni do meczu.

Podczas gry przy Reymont'a w środowy wieczór, aż mnie ciarki przechodziły jak był grany hymn LM i czułem się tak cholernie dumny z naszej drużyny, z tego, że jesteśmy już tak blisko wymarzonego awansu. Nawet w meczu z Panathinaikos'em tak się nie czułem. Wiadomo, że duma po wygranych nad Legią, Kuchenkami, a dawniej Ruchem czy Widzewem też byłą ogromna, ale tego co przeżyłem w środowy wieczór nie da się opisać słowami.

Tak więc mam nadzieję, że wtorkowy wieczór będzie najpiękniejszym w życiu.

JJJBG!!!

fialo 21.08.2011 12:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez yogul (Post 1150967)
Kassai sędziował pierwsze spotkanie barażowe MŚ 2010 pomiędzy Bahrajnem i Nową Zelandią w Manamie. Został wybrany na sędziego finału Ligi Mistrzów 2010/2011 pomiędzy Barceloną i Manchesterem United.

To ten Kasai :) ?

http://www.skijumping.pl/newsy/zdjec...8_05-06-45.jpg

Na poważnie to ciśnienie coraz bardziej rośnie. Cieszy, że w klubie pomyśleli o wszystkim, wylecieli dostatecznie wcześnie, kucharz będzie pilnował posiłków, brawo.

Ja mam tylko taką jedną małą uwagę. Wśród moich znajomych i tu na forum, jest ogromne ciśnienie na LM, odpadnięcie z APOELem będzie przyjęte jako ogromna porażka. A wg mnie osiągnęliśmy już sukces największy od 2002 roku, pogramy w fazie grupowej LE z pewnością, klub już zarobił dużo pieniędzy. Dlatego nie zamierzam absolutnie rozpaczać po porażce z kozojebcami. Ludzie, nie zapominajcie, że Wisła to klub pochodzący z kraju, w którym po prostu piłkarskie talenty się nie rodzą, albo nie mają warunków do rozkwitu. Z kraju, w którego reprezentacji grają Brazylijczycy, Nigeryjczycy, Francuzi, Niemcy, za niedługo Kolumbijczycy i Szwedzi. Także już sam awans do LE, traktować należy w kategoriach ogromnego, olbrzymiego sukcesu, sukcesu ponad stan. Wisłę tworzą obcokrajowcy, którym nie zawsze się zwyczajnie chce umierać za zwycięstwo, bo nie mają związku emocjonalnego z klubem, to po prostu ich miejsce pracy.

Dlatego, apeluje, błagam, nie róbmy tragedii jak odpadniemy we wtorek ! Spójrzmy na to szerzej i doceńmy, że w tym sezonie i tak zrobiliśmy ogromny krok do przodu.

E.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro
Chciałem zauważyć że w sezonie 2006/2007 byliśmy już w grupie Pucharu UEFA

Oczywiście, ale wtedy nie zarobiliśmy tyle pieniędzy co teraz, także traktuje ten sezon za większy sukces niż tamten ;)

szamik 21.08.2011 12:08

Co do tej pogody to się zaczyna robić pie*** o Chopinie... Wygląda to tak jakby już ludzie zaczynali szukanie na wszelki wypadek winowajce (odpukać) porażki. Legia dała sobie radę w Gaziantepie, który leży 200km ponad Cyprem. Inny klimat może i jest bo śródziemnomorski ale nie sądzę że jest wiele gorzej niż w Turcji...

tommiyacht 21.08.2011 12:10

zgadzam sie z przedmówcą (fialo). Panowie i Panie, wiadomo że jesteśmy blisko (choć nie tak blisko jak z PAO), ale kubeł zimnej wody. Wiekszą niespodzianką bedzie nasz awans niż Apoelu. Minimum wykonane (LE). Pewnie ze szkoda $ ale byłoby miło nie zobaczyć tu płaczu i lamentu po ewentualnej porażce. Zacznijmy regularnie grać w LE a LM przyjdzie sama

crazykaro 21.08.2011 12:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1151026)
Ja mam tylko taką jedną małą uwagę. Wśród moich znajomych i tu na forum, jest ogromne ciśnienie na LM, odpadnięcie z APOELem będzie przyjęte jako ogromna porażka. A wg mnie osiągnęliśmy już sukces największy od 2002 roku, pogramy w fazie grupowej LE z pewnością, klub już zarobił dużo pieniędzy..

Chciałem zauważyć że w sezonie 2006/2007 byliśmy już w grupie Pucharu UEFA

A co do sędziów to niewiele brakowało a byśmy Webba dostali. Webb będzie sędziował spotkanie Genk z Maccabi

kristos 21.08.2011 12:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 1150987)

Jeśli chodzi o sędziego to coś mi mówi że UEFA nie chce powtórki z PAO gdzie odpadliśmy przez sędziego

No , oni mają to wszystko pozapisywane i np. jak reprezentacja gra z Bułgarią to nie dają do sędziowania Rumuna - wiadomo Paduranu

Grzadq 21.08.2011 13:04

Cytat:

Dlatego, apeluje, błagam, nie róbmy tragedii jak odpadniemy we wtorek ! Spójrzmy na to szerzej i doceńmy, że w tym sezonie i tak zrobiliśmy ogromny krok do przodu.
Nawet jak przegramy z Apoelem to jednak bilans meczów w europejskich pucharach będzie wynosił 5 zwycięstw - 1 porażka. Życzyłbym sobie abyśmy co roku mieli podobny.

Sukces już osiągnęliśmy duży, teraz zobaczymy czy osiągniemy coś ekstra, bonus, Osobiście nastawiam się na przegraną w rewanżu, pamięć o PAO jest zbyt obecna we mnie, lepiej się przyjemnie zaskoczyć niż rozczarować. Jako kibic (oprócz lotu na Cypr) nie mam wpływu na to co zobaczymy we wtorek, przecież nie wbiegne na boisko ;) Wszystko w nogach naszych piłkarzy, szansa jest ale pamiętajmy że sukces też już osiągnęliśmy :)

El'kabat 21.08.2011 13:19

Liczę,że w końcu zawitamy do tej LM ;) Mam już dosc w pamieci meczy z pao,o levadiach itp nie wspominam.

Od początku pewnie na nas siądą, jak tylko wytrzymamy z 0:0 do przerwy to potem w tej całej nerwówce jedna nasza kontra i pozamiatane.

Co do Maaskanta to w pełni go popieram.Mam tylko nadzieje,że nie sprawdzi sie czarny scenariusz i np. dostaniemy tam 2:0 (odpukac).
Bo wtedy cała jego taktyka z pierwszego meczu ch.uj strzeli.
Bo po co było ustawiac zespół jeszcze bardziej defensywnie,grajac pierwszy mecz u siebie i majac rewanz na wyjezdzie ?
70 minuta, APOEL dostaje gola, widać było ze sie zdezorganizowali to wpuscic Paljica(Kirma) i Bitona na nich i przez 20 minut ich cisnac.
Może byśmy nie jechali tam z 1-0 ale 2,3-0.

Oby Maaskant się w środę nie przeliczył z tym asekuranctwem.

prezes85 21.08.2011 13:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grzadq (Post 1151064)
Nawet jak przegramy z Apoelem to jednak bilans meczów w europejskich pucharach będzie wynosił 5 zwycięstw - 1 porażka. Życzyłbym sobie abyśmy co roku mieli podobny.

Sukces już osiągnęliśmy duży, teraz zobaczymy czy osiągniemy coś ekstra, bonus, Osobiście nastawiam się na przegraną w rewanżu, pamięć o PAO jest zbyt obecna we mnie, lepiej się przyjemnie zaskoczyć niż rozczarować. Jako kibic (oprócz lotu na Cypr) nie mam wpływu na to co zobaczymy we wtorek, przecież nie wbiegne na boisko ;) Wszystko w nogach naszych piłkarzy, szansa jest ale pamiętajmy że sukces też już osiągnęliśmy :)

Ja bym chciał żebyśmy przegrali 1:2 ;-)

prezes85 21.08.2011 13:29

Maaskant bardzo dobrze wie jakim typem gracza jest Melikson.
Z Cypryjczykamy zagramy jak z Litexem wyjazd.

mój typ po meczu z Koroną:

----------------Genkov
--Melikson-----------------------Małecki
------Nunez---Wilk----Sobolewski

--Jovanovic--Chavez--Jaliens--Lamey
-----------------Pareiko

wonski_eNHa 21.08.2011 13:35

Maaskant to zimny drań. Wie jak zmotywować piłkarzy, potrafi świetnie taktycznie przygotować zespół na ważne mecze. Głowa do góry! Powtórki z Levadii czy Karabachu już nie będzie. Jesteśmy już co najmniej w grupie Pucharu Europa i trzeba sobie jasno powiedzieć, że to największy sportowy sukces Wisły od lat. Liga Mistrzów? Bardzo prawdopodobne, ale jej brak nie będzie naszą porażką tylko porażką polskiej myśli szkoleniowej i całego polskiego systemu, który poza nowoczesnymi logami nie oferuje nic więcej.

Melikson nie jest rozgrywającym? A to nowina! To jest ofensywny pomocnik, tak jak Małecki. W naszym ustawieniu nie potrzebujemy piłkarza typu 'Szymkowiak'. Cała linia pomocy ma kreować grę i próbować indywidualnymi akcjami przesądzić losy meczu. Czasy zawodnika A, który szuka prostopadłym podaniem zawodnika B, w Wiśle minęły. Teraz mamy piłkarzy wszechstronnych, każdy potrafi w większym lub mniejszym stopniu dośrodkować ze skrzydła, zagrać w uliczkę, kiwnąć zawodnika i uderzyć na bramkę. Taka jest Wisła Maaskanta, która lada dzień może spełnić marzenie Cupiała i milionów kibiców w Polsce.

rozarian 21.08.2011 13:49

Nie ma co robić z Godlewskiego jakiegoś nieobiektywnego,antywiślackiego gryzipiórka.Parę razy oglądałem go w OSI,i był całkiem w porządku wobec Wisły.Inni to dopiero mają antywiślackiego .......ca.Znowu popisał się Lodziński w Fakcie,gdzie zaatakował Maaskanta,że ten w ogóle śmiał nawet nieśmiało wspominać o przeniesieniu meczu z Koroną.Lodzinski to pasiak osiadły w Warszawie,od lat dop...jący się do Wisły.Kiedyś przed meczami z Schalke wyśmiewał się z Wisly,ze skoro Legia nie dala rady,to i Wisla,ktora wyglada jak Syrenka przy Mercedesie-Schalke.Musial go ladnie szlag trafic.

Martinus 21.08.2011 14:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez prezes85 (Post 1151080)
Maaskant bardzo dobrze wie jakim typem gracza jest Melikson.
Z Cypryjczykamy zagramy jak z Litexem wyjazd.

mój typ po meczu z Koroną:

----------------Genkov
--Melikson-----------------------Małecki
------Nunez---Wilk----Sobolewski

--Jovanovic--Chavez--Jaliens--Lamey
-----------------Pareiko

O mój Boże - odpukaj szybko w niemalowane...
Wystawienie na skrzydle Diaza Meliksona to strzał we własną stopę...

Pan Jotka 21.08.2011 14:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Martinus (Post 1151099)

Co to znaczy" skrzydle Diaza Meliksona" ?

sportnh 21.08.2011 14:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 1151106)
Co to znaczy" skrzydle Diaza Meliksona" ?

To znaczy wystawienie Meliksona po stronie Diaza, Melex nie bedzie sie wracal przez co Diaz sobie nie poradzi sam z ogarnieciem tamtej strony, proste.

milansport 21.08.2011 14:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sportnh (Post 1151107)
To znaczy wystawienie Meliksona po stronie Diaza, Melex nie bedzie sie wracal przez co Diaz sobie nie poradzi sam z ogarnieciem tamtej strony, proste.

Tyle, że on nie wytypował Diaza do pierwszej 11 :)

prezes85 21.08.2011 14:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Martinus (Post 1151099)

Masz 7 piłkarzy defensywnych to jeszcze za mało?

Martinus 21.08.2011 14:49

Napisałeś, żebyśmy zagrali tak jak mecz z Litexem na wyjeździe.Jeżeli ktoś ten mecz widział to wie co się działo po stronie Diaza - i nie jest to wcale zasługa mitycznych umiejętności Toma tylko brakiem wsparcia ze strony skrzydłowego (Meliksona).Dlaczego Tom tak nie hasał w meczu na Reymonta? - Bo grał na tej stronie Kirm i ew Małecki.Meliskon nie może grać jako skrzydłowy - to jest proszenie się o zrobienie samemu sobie krzywdy...

Karherop 21.08.2011 15:13

Po wyjściu z samolotu dała się odczuć słynna już temperatura, ale na kilku zawodnikach nie zrobiła ona wrażenia. „Jak w Izraelu” - stwierdził Maor.

jest nadzieja że nie wszyscy będą oddychac rekawami po 60 minutach ;]

Pan Jotka 21.08.2011 15:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1151128)
Po wyjściu z samolotu dała się odczuć słynna już temperatura, ale na kilku zawodnikach nie zrobiła ona wrażenia. „Jak w Izraelu” - stwierdził Maor.

Widzę, że Wisła przygotowała się z każdej strony. Mam nadzieję, że zadbają także o to by w czasie meczu pili elektrolity na ciepło, a nie na zimno, co by nie dostał organizm szoku termalnego :P

mitmichael 21.08.2011 15:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1151128)

Spokojnie, Legia grała w bardzo goracej Turcji a jakos sobie poradziła. Temperatura jest bardzo podobna w tych krajach.

PS: Esteban Solari i Aldo Adorno prawdopodobnie nie zagraja z Nami w rewanzu - obaj sa kontuzjowani.

prezes85 21.08.2011 15:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Martinus (Post 1151121)
Napisałeś, żebyśmy zagrali tak jak mecz z Litexem na wyjeździe.Jeżeli ktoś ten mecz widział to wie co się działo po stronie Diaza - i nie jest to wcale zasługa mitycznych umiejętności Toma tylko brakiem wsparcia ze strony skrzydłowego (Meliksona).Dlaczego Tom tak nie hasał w meczu na Reymonta? - Bo grał na tej stronie Kirm i ew Małecki.Meliskon nie może grać jako skrzydłowy - to jest proszenie się o zrobienie samemu sobie krzywdy...

Zagrać tak samo z dwoma zmianami: Jovanovic za Diaza i Pareiko za Jovanica.

crazykaro 21.08.2011 16:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1151137)
Spokojnie, Legia grała w bardzo goracej Turcji a jakos sobie poradziła. Temperatura jest bardzo podobna w tych krajach.

PS: Esteban Solari i Aldo Adorno prawdopodobnie nie zagraja z Nami w rewanzu - obaj sa kontuzjowani.

To ja cie raczę poinformować że Cypr jest na południe od Turcji, więc jest jescze bardziej gorąco. Choć mam nadzieje że pogoda będzie sprzyjająca jak na tamtejszy klimat

milansport 21.08.2011 16:05

Ludzie dajcie już spokój z tą pogodą. Gramy o 21:45 ichniejszego czasu. Nawet w Egipcie jest wtedy fajna temperatura.

crazykaro 21.08.2011 16:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez milansport (Post 1151154)
Ludzie dajcie już spokój z tą pogodą. Gramy o 21:45 ichniejszego czasu. Nawet w Egipcie jest wtedy fajna temperatura.

Co nie zmienia faktu że będzie parno. Niższa temperatura + stała ilość wilgoci w powietrzu = wyższa wilgotność

milansport 21.08.2011 16:13

Ok to nasz brak przyzwyczajenia do tej 'parności' równoważy fakt, że my jesteśmy w pełni sezonu, a oni nie.
Będą decydowały umiejętności piłkarskie i nic innego. Nie szukajcie na siłę problemów tam gdzie ich nie ma. Słowacy wytrzymali, a grali o 20 ichniejszego czasu. My gramy prawie 2 godziny później i mamy nie wytrzymać? Trochę rozsądku.

WislaFan123 21.08.2011 16:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1151060)
W pewnym sensie Godlewski ma trochę racji, ale tylko trochę. Maor rzeczywiście nie jest rozgrywającym w stylu Szymka; takiego zawodnika bardzo nam brakuje. Tylko że widziałbym Maora nie w ataku jak on, tylko z Sobolem i Szymkiem 2 na środku pomocy.

Dokladnie... I to sie widzi jak na boiska wchodza Gargula czy Jirsak, a w szczegolnosci Gargula, bo on jest bardziej typowym rozgrywajcym. Ale, jesli zadnego z nich nie ma na boisku, to dobrego crossa nie widac - moze czasem Sobolowi czy Wilkowi wyjdzie, ale ogolnie to jest bo godzine zastanowienia sie co tu z pilka zrobic. Brakuje nam przezutow do nogi, nawet Apoel kilka razy to zrobil i zmienil ciezar gry, Melex bierze pilke i jazda... fakt dobra ale jazda przed siebie, czasem zagra fajna prostopodala, ale to poprostu ofensywny zawodnik.

Tak zeby zachowujac wszelkie proporcje, ale zeby pokazac typ zawodnikow i jak to moglo by wygladac... to porownalbym to do Barcy. W srodku maja def Busquetsa albo Mascherano(Sobol, Wilk), i przy nich Iniesta, ofensywny pomocnik ktory klepie, mija zawodnikow i ktory rowniez moze zagrac na skrzydle (Melikson) no i wlasnie mozg druzyny Xavi - typowy rozgrywajacy ktory np wie gdzie zagra crossa juz robiac drybling, nie myslac o tym 10h, no i to jest dokadny cross, reguluje caly czas tempo gry. Takiej osoby (propocjonalnie na nasze mozliwosci) nam brakuje.. dlatego my jak i inne druzyny w Polsce sa slabe w ataku pozycyjnym, brakuje osob ktora reguluje tempo, przytrzymuje pilke, gra z klepy itp... oczywiscie ze takim byl Szymek, i gdyby nie kontuzje to bylby jednym z najlepszych rozgrywajacych w Europie.. Mial niesamowity przeglad pola, swietne crossy, technike, stale fragmenty... Do dzis w Polsce w tym wieku nie bylo rozgrywajacego ktory by mu dorownal, i niestety nikogo nie widac na horyzoncie..

baro1995 21.08.2011 16:55

Na prawdę świetny ruch ze strony RM z tą wymianą składu z koroną,bo jak patrze na grę Legii na pół gwizdka i myślę sobie,że nasz 1 skład z koroną grałbym z podobnym podejściem i jeszcze by się nie potrzebnie męczył to nic tylko się cieszyć,że Brud i Czekaj mogli zadebiutować.
Nie ma co płakać nad temperaturą,bo większość naszych zawodników do wysokich temperatur jest przystosowana.Trzeba zagrać mądrze,strzelić szybko bramkę i wykontrować Apoel.

kacpaw91 21.08.2011 17:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez baro1995 (Post 1151178)
Na prawdę świetny ruch ze strony RM z tą wymianą składu z koroną,bo jak patrze na grę Legii na pół gwizdka i myślę sobie,że nasz 1 skład z koroną grałbym z podobnym podejściem i jeszcze by się nie potrzebnie męczył to nic tylko się cieszyć,że Brud i Czekaj mogli zadebiutować.
Nie ma co płakać nad temperaturą,bo większość naszych zawodników do wysokich temperatur jest przystosowana.Trzeba zagrać mądrze,strzelić szybko bramkę i wykontrować Apoel.

Chciałbym w którymś z następnych meczów zobaczyć najsilniejszy skład z dwoma zmianami: Czekajem i Brudem. Ciekaw jestem jakby wypadli na tle najsilniejszych. Łatwiej jest wprowadzać Bruda (zmiennik Nuneza), ale Czekaja też można próbować, aby przy Chavezie zbierał cenne doświadczenie : )

A w pucharach można czasem Bruda wpuścić ; )

Tomasson 21.08.2011 19:55

Panowie o której jest mecz w naszym czasie? Bo SKWK podawało że 19:45 wy tutaj piszecie ze ich czasu 21:45 czyli naszego 20:45.? To o której wkońcu? :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:44.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl