![]() |
Cytat:
Może sabotuje, ale po co miałby to robić? Generalnie Janas stracił twarz po wzięciu posady po Bakero, natomiast jest jednym z najlepszych polskich trenerów (za jego czasów nawet repra olimpijska grała chociaż na granicy przyzwoitości - potem się to skończyło), wręcz powiedziałbym ze w ostatnich 20 latach jest to TOP 3 naszego kraju (dla mnie osobiście TOP 1, ale wyobrażam sobie, że ludzie mogą wyżej cenić Kasperczaka, chociaż po Górniku i Karabachu ciężko, albo.... Smudę). Kasperczak dawno kogoś nie spuścił, bierzcie go :) |
Czyżby więc w Lecha tworząc budżet zakładali wejście do LM. Wcale by mnie to nie zdziwiło.
|
Trochę nie chce mi się w to wierzyć.
1. Amika nie przepłaca piłkarzy. Zawsze słynęli z oszczędności, do tej pory chyba nikt u nich nie wyciąga więcej niż 250 tys. €. Ponoć Wichniar miał dostawać 100 tys. zł miesięcznie, ale nie wiem ile w tym prawdy. Tymczasem u nas czy w Legii co najmniej 5-6 graczy dostaje takie pieniądze. Więc ich koszty są mniejsze! 2. Zawsze sporo kibiców na trybunach. Owszem, kompletów nie ma ale w tej rundzie jest naprawdę nieźle, szczególnie w europejskich pucharach. Pamiętam, że u nas mecze z Realem czy Barcą były żyłą złota głównie z uwagi na sprzedaż biletów. Tymczasem oni na Manchesterze mieli komplet, teraz przyjeżdża Juve... Przecież się obłowili! 3. Premie z LE i za MP - to też sporo pieniędzy. 4. Jako jedyni spośród wielkiej trójki, gdy utracili sponsora tytularnego (bukmacherskiego) natychmiast pozyskali nowego. sOlivier też płaci im min. 4 mln złotych rocznie. Pewnie skapła też premia za MP i europejskie puchary. 5. Murawskiego i Lewandowskiego sprzedali za olbrzymie, jak na polskie warunki pieniądze. W ich miejsce pozyskano zawodników dość tanich, choć niezłych: Krivca, Kiełba, Tsibambę i Wichniarka. Tu też finansowo przynajmniej są sporo do przodu. Reasumując: mają za sobą zajebiście udany sezon pod względem sportowym, do tego udany transfer Lewandowskiego i znaczne wpływy z biletów w jesieni. Jeśli w takiej sytuacji ma im brakować kasy, to coś tu nie gra. Bo przecież nie zawsze będzie tak różowo. |
Cytat:
ten post to normalnie jakby go sam wojciechowski napisał :D:-D |
Cytat:
|
Są świetni trenerzy bez wyników (Leczynk, kiedyś Engel, Ulatowski) i beznadziejni z wynikami (Janas). Co kto lubi :)
|
Tylko, że u nas nie ma wyników za Janasa. Nie licze meczów ze Zniczem, KSZO i Cracovią, bo ich każdy ograłby.
|
Cytat:
E. Poszperalem w Twoich postach i male sprotstowanie :p Napisales ze u Was jest taka mocna pomoc ze Ganncarczyk nawet nie miesci sie do 1 skladu. Troche przekrecilem w 1 czesci posta Twoja wypowiedz ale nadal nie zmienia to faktu ze na poczatku sezonu zyles marzeniami a teraz zszedles nieco na ziemie (tzn teraz juz nie piszesz ze jest super i Polonia wygra LM albo inne mistzostwa wszechswiata tylko wmawiasz sobie i nam ze Janas nie zna ise na trenerce i stad niepowodzenia Wasze ;) ). A wracajac do tematu to: teraz piszesz ze Gancarczyk nie umie grac w pilke a wtedy pisales ze u Was to nawet taki kozak jak Gancarczyk nie miesci sie do 1 skladu. To jak to jest? Wtedy byl bardzo dobry lecz za slaby na 1 sklad a teraz ten sam Gancarczyk nie umie grac w pilke? |
Nie wiadomo ile kosztuje utrzymanie zarządu. To może być klucz do mitycznych problemów finansowych w Amice.
Kto wie, może sobie wypłacaja nawzajem milionowe premie za zasługi. |
Cytat:
Poza tym to przeczytałem na waszym forum jedno zabawne stwierdzenie: "oni są tu chyba tylko dla kasy"- nie są tam bo jak wszyscy od dziecka marzyli, żeby grać w "Wielkiej Polonii", legendzie polskiej piłki:lol: |
Polonia Duma Stolicy (tfu!):
No, ale Wy jesteście specyficzni jak Cracovia. Tamci mają garbatą dolę, a Wy nie wiem jaką, ale jakąś.. |
Cytat:
|
Cytat:
Dla mnie Janas to żaden trener. |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
|
Cytat:
Najlepiej wytykać paranoje u sąsiada. :) Z innej beczki: denerwuje mnie ta liga - wole jak 4-5 drużyn jest w formie, w tym 1-2 czarne konie, a nie takie mieszanie, że każdy wygrywa z każdym. |
I niech jeszcze w ramach obrażenia się na grajków, w nocy boisko wodą poleje, co by upadki podczas porannego treningu były jeszcze bardziej bolesne ;)
I love this guy :) |
Cytat:
|
Spaść już nie spadną, trudno. Ale i tak wyniki Amiki robią na mnie spore wrażenie i poprawiają humor.
|
No to teraz trzeba szyko się dogadać z menadzerami zawodników i niech rozwiązują kontrakty z winy klubu. A Wojciechowski niech się przekona że tak nie można traktować ludzi.
|
Zaczelo sie :D Koles jest z Matrixa :D[/QUOTE]
ten Wojciechowski jest naprawde jakis INNY .........:rotfl::rotfl::rotfl: |
Cytat:
Myślę, że właściciel Polonii idzie właściwą drogą. Selekcja kadry i ustawianie piłkarzy na boisku przez właściciela - to już było. Obcinanie pensji i premii - banał. Komitet oceniający pracę piłkarzy - przy Jesusie Gilu to pestka. Panie Wojciechowski, pora wyskoczyć z jakimś nowatorskim pomysłem. Ja proponuję zainstalować każdemu piłkarzowi elektrody, przypięte do rąk, nóg i genitaliów. Do tego pod boiskiem przeprowadzić linię wysokiego napięcia. A następnie usiąść z pilotem na trybunach. Smolarek marnuje kolejną setkę - pyk. Przyrowski mija się z dośrodkowaniem - pstryk. Jodłowiec kiksuje - klik. Myślę, że zaangażowanie piłkarzy będzie wreszcie właściwe, a i widzowie będą mieli atrakcję. Można też urządzić konkurs audio-tele z głosowaniem sms na najsłabszego grajka w meczu. Wtedy i koszty nowych urządzeń zwrócą się z nawiązką. |
Cytat:
Co do Gancarczyka. Wcześniej sprawiał wrażenie w miarę solidnego piłkarza, po przyjściu Janasa rozegrał 2-3 niezłe spotkania, ale później to jakoś zagubił się, że tak to ujmę :-) Zmiana trenera jest niezbędna, bo patrząc na grę za Janasa i za Bakero, to drużyna nie potrafi grać tego, co jeszcze robiła kilka tygodni temu. |
Cytat:
Cytat:
Oczywiście ktoś napisze, że Janas miał lepszych, a Smuda, jak się ostatecznie okazało beznadziejnych. No, ale może właśnie dzięki umiejętnościom o których pisałem wyżej Janasowy samograj nim był, a Smudowy nie. Zresztą jak ktoś mądry napisał o faktach się nie dyskutuje :) EDIT: Co do Frankowskiego, nie chcę pisać, może być priv, bo jesteśmy na forum Wisły, a oni do tego emocjonalnie podejdą. Co do Rasiaka, szyderka szyderką ale w drugiej lidze angielskiej poradził sobie tak, że kupił go Spurs. Pokaż mi drugiego takiego naszego napadziora w najsilniejszej drugiej lidze świata. Rzeczony Frankowski był tam raczej kategorią dowcipu.. |
Cytat:
Cytat:
Popierasz wstrzymanie pensji? A sam pracujesz? Będziesz miał słabszy miesiąc w robocie i szef obetnie ci 50% kwoty zapisanej w umowie - chyba nie masz nic przeciwko? |
Cytat:
Więc powinieneś się cieszyć, że podkupiliśmy Onyszkę, bo tak kurowałby się u Was. Pracuję. Widzisz, gdybym coś zawalał całkowicie, to szef nie zawiesiłby mi pensji, tylko zwolniłbym mnie. A między obcięciem pensji, a zamrożeniem jest różnica, bo JW pieniądze wypłaci, tylko nie wiadomo kiedy. Edyta. Ale po głębszym zastanowieniu to i tak nie jes wyjśce, skoro piłkarze dostaną kasę prędzej czy później, więc ta decyzja może niektórym zwisać. Więc najlepszym pomysłem byłoby jednak odesłanie niektórych do ME i z jednego dla przykładu pozbycie z klubu. |
Cytat:
|
Szczególnie jak masz np kredyt czy inne zobowiązania (np budowa domu przed zimą czy cokolwiek innego). W takim wypadku rzeczywiście nieważne jest kiedy kasa wpłynie na konto...
Oczywiście piłkarze mają taką kasę, że ani kredytów nie mają, ani pewnie innych problemów finansowych również. Ale chodzi o coś zupełnie innego. Jeśli się podpisuje umowę to trzeba się z niej wywiązać. Co by się nie działo. No chyba, że robi się z gęby cholewę i nie respektuje kontraktu, na którym widnieje własny podpis... |
PoloniaDumaStolicy (lol) problemem nie jest Janas tylko to że wy jesteście poprostu chu**wi.Tak jak nasza sąsiadka.Co byście nie zrobili to i tak będzie źle.A Wojciechowski to wzór jak prowadzić klub.
|
Cytat:
Bakero też ich źle ustawiał? Ten trenerski geniusz, którego tak kochaliście? :rotfl: Najlepsi w Polsce, dzięki za poprawę humoru:D |
Nie znasz się, przecież mają najlepszych piłkarzy w lidze :shock:
:lol: |
Polonia ma najlepszy skład
Pasy najlepszych kibiców, tzn "największy potencjał kibicowski" ;) Dobrana para debeściaków ;) |
Nie ma co weekend kończy się w dobrych humorach :-)
|
Kasperczak Polonii? Jaka szkoda :-/ A już liczyłem, że Zielińskiego a nóż, widelec w środowym meczu jako trenera Groclino-Polonii zobaczę. No nic i tak kariery Heniowi w Warszawie nie wróżę.
|
Cytat:
Ty znowu z tymi najlepszymi piłkarzami. Prawda jest taka, że piłkarzy macie do dupy i te wszystkie władze u was to jakieś nieporozumienie. Smolarek to mega zawodnik, bo 4 lata temu wyszły mu el. Mistrzostw Europy no i jakiś czas temu strzelił "czwórkę" San Marino. Sobiech też wielki talent, bo udało mu się zdobyć 12 bramek w sezonie 09/10. No i wy macie skład na LM tylko wam dobrego trenera brakuje, phh... Ech te Polonia - Warszawskie kompleksy... |
Dziwie sie ze ktokolowiek chce robic interesu z tym gnojkiem Wojciechowskim.
Przeciez kazdy normalny czlowiek powinien po tym gdy podchodzi do niego Wojciechowski, popatrzec na zegarek i powiedziec: cholera jasna, mleko na gazie zostawilem! Wojciechowski pewnie i doszedl do bogactwa ciezka praca, ale patrzac na to, jak traktuje ludzi, co robi, i wreszcie jakimi s....ysynami sie otacza (oleksy, listkiewicz) to ja mu zycze wszystkiego smutnego. Przeciez nikt normalny nie przyjazni sie z oleksym czy listkiewiczem dlatego ze to fajni goscie. Tylko jebani przekreciaze, elita s....ysynstwa. Do Polonii nigdy nic nie mialem, a nawet na swoj sposob lubie, ale osoba tego buca mnie mocno do nich zniecheca. Teraz czytam ze Kasperczak z nim rozmawia. No, na moim portrecie Henia pierwsza rysa sie pojawila gdy chlopiec notesikiem na autografy , na Bukowej, uslyszal od eleganckiego pana zeby wypierdalal. Pozniej sytuacja ze skamleniem o prace w Wisle, a teraz hipotetyczne aplikowanie o prace u turbobuca. Srodowisko pilkarskie w polsce jest obrzydliwe. Banda skurywysynow bez honoru i zadnych zasad. I my sie dziwimy gdzie jest nasza pilka. Wojciechowski - wypierdalaj zakało. |
Własnie miałem zapytac jak to jest ze tym wszystkim polskim "piłkarzom" nie jest wstyd za to że nie potrafia zagrac kilku meczy na dobrym poziomie. Wolą poimprezować, pograć na PSP ogólnie poopier***c się. Ale post 7 kotów mnie uświadomił. Przykład idzie z góry przecież. Jak piłkarzyki maja traktować poważnie swoje obowiązki skoro prezes traktuje ich jak swoja własność. Co gorsze własność której nie szanuje.
Ciekawi mnie czy J.W pobije rekord ilości trenerów w jednym sezonie :D O zgrozo jak widzę J.W ma poparcie kibiców 0.o No powiedzmy ze na pewno jednego, tego który się tu wypowiada;) |
wg 'szybkiej pilki' na TVP Bunoza znalazl sie w 11 kolejki :D
|
Janas zaczyna sie robic coraz bledszy i coraz brzydszy
Ciekawe kto nastepny do kolejki na trenera Dysko-Polo??? |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:21. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl