Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

maci0s 14.06.2010 13:39

@tramp

nie odpowiem Ci tak jakbyś tego ode mnie oczekiwał bo po prostu nie wiem... Te nazwiska są z W-O, z Klubu cieżko cos wyciągnąc bo jest straszne uszczelnianie wycieków...
Mogę Wam tylko powiedzieć ze portugalia się przewijała jako kraj z którego ktoś mial byc nam oferowany...

tramp 14.06.2010 13:47

Niie no, maci0s, powiedziałeś ile wiesz i już, o to chodziło. Nie szukam na siłę sensacji (jak tu niektórzy mi próbują wmawiać), po prostu byłem ciekaw czy masz w tym temacie jakieś konkretne info czy nie.

maci0s 14.06.2010 14:45

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...owani_makinwa/

To tak dla tych życzliwych którzy od pół roku wypominają mi ściemę z Makinwą...
Może jak oficjalnie potwierdził rozmowy Jarosz to ktoś się zrehabilituję...
Od ostatniego okienka, każde moje info było poddawane w wątpliwość przywołując, że zmyślałem o napastniku Lazio...
Tych, którzy wierzyli mam nadzieje to ucieszyło, tych, którzy nie wierzyli... pozdrawiam... chłodno...

WiślakMyślenice 14.06.2010 14:53

Ok, załóżmy że Milinković przychodzi do Wisły, jest lewoskrzydłowym i co? Czy Wisła zacznie grać od razu lepiej? Czy nie stanie się to samo co z Kirmem?

Jedni podają jako powód Brożków, którzy ganią go za nieodpowiednie piłki, drudzy odmiennym stylem gry. Jeszcze inni że sam dostosował się do poziomu gry Wisły (który nie ukrywając jest bardzo mizerny by nie powiedzieć marny).

Czy mamy napastnika który mógłby wykorzystywać te sytuacje oprócz Brożka? Owszem, bramkarz jest i chwala Wiśle za to, ale lepiej zamiast łatania luki po Alvarezie trzeba się skupić na skrzydłowym ale też i napastnikiem.

Fakt, napastnicy są najdrożsi bo to oni strzelają najwięcej bramek, ale myśląc o niezłym występie w LE (nie mówiąc o odzyskaniu mistrza) trzeba napadziora ściągnąć...

rabi86 14.06.2010 14:56

No to ze słów Jarosza wynika, że nie interesujemy się żadnym środkowym pomocnikiem. I dobrze bo mamy Gułę i chyba po coś go kupiliśmy.Wszystko, o czym mówił Jarosz jest bardzo sensowne. Szczególnie cieszy mnie informacja o lewym skrzydłowym. Taki typ pomocnika jak ten z Koszyc bardzo by nam się przydał.
A Makinwie to chyba trzeba znaleźć sponsora żeby płacił mu kontrakt, jak go kupimy to będę bardzo zaskoczony.

zbymak 14.06.2010 15:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rabi86 (Post 913873)
No to ze słów Jarosza wynika, że nie interesujemy się żadnym środkowym pomocnikiem. I dobrze bo mamy Gułę i chyba po coś go kupiliśmy.Wszystko, o czym mówił Jarosz jest bardzo sensowne. Szczególnie cieszy mnie informacja o lewym skrzydłowym. Taki typ pomocnika jak ten z Koszyc bardzo by nam się przydał.
A Makinwie to chyba trzeba znaleźć sponsora żeby płacił mu kontrakt, jak go kupimy to będę bardzo zaskoczony.

Tak oczywiscie masz racje.Turzanski tydzień temu gadał,że transfery po 1 Lipca ,ze nie ma tematu Głowy itp i co sie sprawdziło?Nic więc nie liczcie na to ,ze Jarosz powie wszystko od A-Z.

snyrting 14.06.2010 15:07

O tym, że Milinkovic byłby wielkim wzmocnieniem, niech świadczy fakt, że miesiąc temu w necie pojawiła się plotka, że zainteresowana jego pozyskaniem jest Barcelona (tak ta z Hiszpanii :)).

Jeżeli naprawdę go ściągniemy do nas, to będzie to doskonały ruch.

[źródło:]
http://www.tribalfootball.com/barcel...inkovic-854671
http://www.totalbarca.com/2010/news/...ko-milinkovic/
http://www.barcaforum.com/showthread...rko-Milinkovic

Pozostaje trzymać kciuki.

sqallpl 14.06.2010 15:07

Cytat:

No to ze słów Jarosza wynika, że nie interesujemy się żadnym środkowym pomocnikiem.
Z cytatu na tsw.com.pl wynika, ze Jarosz mowil rowniez o srodkowym pomocniku. Pytanie czy cytat jest dokladny.

maci0s 14.06.2010 15:08

Poza tym w żadnej linijce jego wypowiedzi nie widzę " Wykluczam pozyskanie środkowego pomocnika"

Donki 14.06.2010 15:08

Cytat:

Przeciesz Jarosz powiedział :
Chcemy kupić jeszcze lewego pomocnika, środkowego pomocnika i napastnika. Przed obozem w Niemczech skompletujemy kadrę na nadchodzący sezon

Więc srodkowego pomocnika też chcemy kupić ;)

Markus 14.06.2010 15:09

Cytat:

No to ze słów Jarosza wynika, że nie interesujemy się żadnym środkowym pomocnikiem. I dobrze bo mamy Gułę i chyba po coś go kupiliśmy.

Wisła potrzebuje dodatkowych środkowych pomocników szczególnie wobec rezygnacji z Ba. A dyspozycja Garguły po poważnej kontuzji długo będzie jedną wielką niewiadomą.

O ile dobrze liczę, w tym okienku odejdzie minimum aż 7 zawodników - 2 z którymi nie przedłużono wypożyczeń, 4 z którymi nie przedłużono kontraktów i Głowacki. To potężne osłabienie ilościowe kadry. Kolejne i to liczne transfery do klubu są zatem niezbędną koniecznością.

rabi86 14.06.2010 15:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 913884)
Wisła potrzebuje dodatkowych środkowych pomocników szczególnie wobec rezygnacji z Ba. A dyspozycja Garguły po poważnej kontuzji długo będzie jedną wielką niewiadomą.

O ile dobrze liczę, w tym okienku odejdzie minimum aż 7 zawodników - 2 z którymi nie przedłużono wypożyczeń, 4 z którymi nie przedłużono kontraktów i Głowacki. To potężne osłabienie ilościowe kadry. Kolejne i to liczne transfery do klubu są zatem niezbędną koniecznością.

A przysiągłbym, że jak czytałem ten artykuł na tsw to mowy o środkowym pomocniku nie było:-D

Gołoś, Juszczyk, Jop, Christov. Wszyscy są może osłabieniem ilościowym, ale nie jakościowym. Ile oni minut zagrali łącznie. Poza tym za Juszczyka już jest bramkarz. Co do środkowych pomocników. Jest Sobol, Diaz, Guła, Jirsak, Mączyński na dwie pozycje. Jeśli chcą kogoś kupić to kogoś z tej piątki powinni się pozbyć. Nie twierdzę, że wzmocnienia nie są konieczne, ale nie jestem pewien, czy nasz klub stać na tyle wzmocnień. Jeśli mieliby wybierać pomiędzy skrzydłowym, a środkowy pomocnikiem, to uważam, że ważniejsza jest ta pierwsza pozycja.

Ejdzbiol 14.06.2010 15:27

fakt może i zrobimy transfery do pierwszego składu ale oby chłopaki mieli czas się zgrać :/

Markus 14.06.2010 15:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rabi86 (Post 913892)
Jest Sobol, Diaz, Guła, Jirsak, Mączyński na dwie pozycje.

A ilu z nich jest piłkarzami kreatywnymi, zdolnymi na dobrym poziomie organizować grę ofensywną? Najwyżej jeden Garguła i to w dyspozycji sprzed 2 lat. Dlatego bardzo potrzebujemy zarówno lewego jak i nowego środkowego pomocnika.

W ataku tak naprawdę potrzeba też dwóch piłkarzy i dwóch obronców. Owszem, to oznacza wydatki, ale te wydatki trzeba ponieść mysląc o uzdrowieniu zespołu, odzyskaniu mistrzostwa i unknięciu kolejnej kompromitacji w pucharach.

bravelukas 14.06.2010 15:39

jestem pewien, ze w tym artykule z tsw na początku nie było napisane ze tez srodkowym pomocnikiem i nagle sie pojawiło:)czekam na nagranie video z komfernecji Jarosza

rabi86 14.06.2010 15:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 913896)
A ilu z nich jest piłkarzami kreatywnymi, zdolnymi na dobrym poziomie organizować grę ofensywną? Najwyżej jeden Garguła i to w dyspozycji sprzed 2 lat. Dlatego bardzo potrzebujemy zarówno lewego jak i nowego środkowego pomocnika.

W ataku tak naprawdę potrzeba też dwóch piłkarzy i dwóch obronców. Tak, to oznacza wydatki, ale te wydatki trzeba ponieść mysląc o uzdrowieniu zespołu, odzyskaniu mistrzostwa i unknięciu kolejnej kompromitacji w pucharach.

Zgadzam się, że tylko Garguła jest w stanie grać piłkę ofensywną i jego dyspozycja jest niepewna. Tylko po co w takim razie nam taki Jirsak. Jego się pozbyć i w jego miejsce kupić piłkarza ofensywnego.

Naprawdę wierzysz, że jesteśmy w stanie kupić 7 piłkarzy w jednym okienku. Nie neguje słuszności takiego rozumowania, ale to trochę takie s-f.

WislaOnly 14.06.2010 16:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maci0s (Post 913865)

To tak dla tych życzliwych którzy od pół roku wypominają mi ściemę z Makinwą...
Może jak oficjalnie potwierdził rozmowy Jarosz to ktoś się zrehabilituję...
Od ostatniego okienka, każde moje info było poddawane w wątpliwość przywołując, że zmyślałem o napastniku Lazio...
Tych, którzy wierzyli mam nadzieje to ucieszyło, tych, którzy nie wierzyli... pozdrawiam... chłodno...

MaciOs co ty się przejmujesz. Dajesz nadzieje na forum i dzięki Tobie coś się na nim dzieje, działaj dalej!! Dla mnie jesteś Kozak :) Pozdro

tomasz_19 14.06.2010 17:09

jeżeli się nie mylę to lewym pomocnikiem ma być Djurovski, a środkowym Milinkovic. Mam nadzieję, że sprawdzą się moje oczekiwania. To będą bombowe transfery jak na polskie warunki.

maci0s 14.06.2010 17:13

no odwrót...:) to djurkovski jest tym bardziej wszechstronnym:)

Proud 14.06.2010 17:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maci0s (Post 913970)
no odwrót...:) to djurkovski jest tym bardziej wszechstronnym:)

Czyli rzeczywiście chodzi o tych dwóch zawodników?

byłbym w szoku...

WalkerLukeTS 14.06.2010 17:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 913971)
Czyli rzeczywiście chodzi o tych dwóch zawodników?

byłbym w szoku...

no skoro Maci0s tak pewnie już o tym mówi ;P
hehe, dobra dobra, już nie podpuszczam, poczekam na oficjalne info, ale fakt byłoby rewelacyjnie gdyby transfery Wisły wyglądały tak: Jovanić, Sadlok, Milinković, Djurovski,Makinwa i jakiś prawy obrońca bo nie mamy....aj, ekipa nie do ruszenia w Polsce....marzenia:D

tkwm 14.06.2010 17:29

wiecie przypadkiem na ile jest wyceniany Milinković bo Djurowski na ok 1 mln euro

FevPL 14.06.2010 17:29

Łobo gra na prawej stronie pomocy, a Kirm po lewej tak? Wydaje mi się, że lepiej by było gdyby szukano kogoś za Łobodzińskiego, bo myślę, że Kirm coś może pokazać niż tylko zwód w prawo i wrzutka (często niecelna), co Wojtek robi najczęściej. Nie szukamy mu jakiejś konkurencji lub zastępcy? Chyba, że ten Milinkovic może grać również na prawej stronie?

Proud 14.06.2010 17:31

Kirm równie dobrze może grać na prawej pomocy. Wczoraj tak grał i dawał rade.

maci0s 14.06.2010 17:37

Co do Kirma to on nawet woli prawą stronę, ale ze ma dobrą lewą noge to można uznac ze mu obojętne... Milinkovic to raczej lewy pomocnik choc pewnie w środku tez by zagrał... Djurovski to jest typ goscia który gra na lewym i prawym skrzydle bez problemu, choc jest nominalnym środkowym pomocnikiem

bridgeburner 14.06.2010 17:38

Jakby Kirm miał dwóch "rodaków" w pomocy do grania
to tez by pewnie jego gra wyglądała inaczej
Póki co to fantastyka niestety

damian4892 14.06.2010 17:38

Czym Wy sie tak podniecacie?? Poczekajcie na oficjalne info...
P.S. Ale ci pilkarze przyszlosciowi nawet, glownie milinkovic

WalkerLukeTS 14.06.2010 17:53

Widzę,że już gadacie tak "na pewniaka" jakby byli nasi.:) A tak niestety jeszcze nie jest...i nie dygajcie co byśmy zrobili gdybyśmy ich mieli w Wiśle bo jakoś by to trener poukładał, z takim bogactwem poradziłby sobie na luzie...:-D

tkwm 14.06.2010 18:01

Na ile jest wyceniany Milinkovic ??

Wasiu 14.06.2010 18:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tkwm (Post 913997)
Na ile jest wyceniany Milinkovic ??

Na transfermarkt 1 mln euro. Wg tej strony konczy mu sie teraz kontrakt, ale oni maja kiepskie informacje jesli chodzi o lige slowacka, wiec pewnie by trzeba bylo zaplacic.

koyoot 14.06.2010 18:05

Transfermarkt wycenia jego umiejetnosci na milion Euro. Z tego co ja wiem ta cena jest "odrobinke" nizsza.

EDIT. Nie doczytalem ze kontrakt mu sie konczy. 3 miechy temu widac Koszyce wycenialy jego umiejtnosci na 750 tysiecy Euro. I to na 3 miesiace przed konczem kontraktu...

Teqcontroller 14.06.2010 18:05

według transfermarkt http://www.transfermarkt.co.uk/en/ma...ler_74918.html

kot 15.06.2010 02:36

Gdybym był bogaty, to zapytałbym się trenera oraz zarządu, dlaczego wymienia się w kontekście wzmocnień, wszystkie prawie pozycje za wyjątkiem prawego pomocnika, gdzie jedynym nominalnym piłkarzem jest wątpliwej jakości Wojciech Łobodziński, w każdej chwili zagrożony konsekwencjami w aferze korupcyjnej ? :-/

emjot 15.06.2010 07:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maci0s (Post 913817)
@tramp

nie odpowiem Ci tak jakbyś tego ode mnie oczekiwał bo po prostu nie wiem... Te nazwiska są z W-O, z Klubu cieżko cos wyciągnąc bo jest straszne uszczelnianie wycieków...
Mogę Wam tylko powiedzieć ze portugalia się przewijała jako kraj z którego ktoś mial byc nam oferowany...

i bardzo dobrze.
Nie sądzisz że wyciek może coś spalić? Albo spowodować że włączy się do gry ktoś inny?
I trzeba np. dać więcej kasy menagerowi, klubowi lub zawodnikowi?

bridgeburner 15.06.2010 09:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kot (Post 914256)
Gdybym był bogaty, to zapytałbym się trenera oraz zarządu, dlaczego wymienia się w kontekście wzmocnień, wszystkie prawie pozycje za wyjątkiem prawego pomocnika, gdzie jedynym nominalnym piłkarzem jest wątpliwej jakości Wojciech Łobodziński, w każdej chwili zagrożony konsekwencjami w aferze korupcyjnej ? :-/

Zarówno Małecki jak i Kirm nadaja sie lepiej na tą pozycje niż Łobo
od biedy to i Boguski tam sie odnajdzie
jakby przyszedł konkretny lewoskrzydłowy to będzie dobrze

koker 15.06.2010 09:57

http://transfermarkt.de/de/danny-sze...ler_26854.html

Moze to bylaby ciekawa opcja?(jako srodkowy pomocnik)?

tormenthor 15.06.2010 10:38

Joel Tshibamba - cena 250 tys E. 22 - letni, silny, wysoki, szybki napastnik. Idealny, żeby wejść na podmęczonego rywala i porozbijać obrońców. Ryzyko, że transakcja będzie niewypałem - niewielkie. Możliwość utarcia nosa Legii - BEZCENNA.

masterlag 15.06.2010 11:06

Guła, jak już powróci do zdrowia, to pewnie zaraz pójdzie znowu na leczenie... Z Ba rezygnujemy, poza tym Diaz nie jest pewnym punktem [bardzo irytujący], Jirsak się od początku nie umie odnaleźć, na Mączyńskiego nikt nie chce postawić. Jedynie Sobol- ale i Radek coś obniżył loty w tym sezonie, a poza tym coraz młodszy to on nie jest. Myślę, że środkowy pomocnik jak najbardziej jest potrzebny.

Co do Makinwy- wszyscy się nim tak podniecają, a ja bym raczej powiedziała, żeby się nie napalać. Wiek jak wiek- jeszcze trochę lat grania ma przed sobą, ale statystyki jego nie są powalające. Wręcz przeciwnie. I obawiam się żeby z niego nie było drugiego Tomasa Jirsaka- przyjdzie, kase wydamy, a on nas uraczy raz na jakiś czas większym meczem i kilkoma golami. Owszem może to być kilka ważnych goli, ale nie musi.
Dlatego ja się nie napalam na tego gościa, bo nie daje mi podstaw do tego bym mówiła "ooo tak! Makinwa i świat jest nasz!". Przyjdzie i się sprawdzi- luksus. Przyjdzie i nic ponad nie pokaże- można było to przewidzieć.

Swoją drogą ten testowany Brazylijczyk nie wygląda na piłkarza, który okaże się lepszy od Alvareza, Singlara, czy tego Burligi naszego...

czera84 15.06.2010 11:15

Może się mylę,ale czyżby ta wypowiedź,że interesujemy się Makinwą to nie jest tylko pic na wodę dla mediów,żeby miały czym się zająć a nie szperać w sprawach Wisły.Myślę,że to jest taka przykrywka i taką mam nadzieje bo ten Makinwa mnie też nie zachwyca.

tomasz_19 15.06.2010 11:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez masterlag (Post 914367)
Swoją drogą ten testowany Brazylijczyk nie wygląda na piłkarza, który okaże się lepszy od Alvareza, Singlara, czy tego Burligi naszego...

wygląda raczej na piwkującego turystę, który znalazł się w nieodpowiednim miejscu i czasie, a na tym zdjęciu z Diazem wygląda jak Sobiech kiedy Fabregas odmówił mu koszulki... xD

]http://wislakrakow.com/forum/../www/...92f114c40e.jpg

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:30.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl