Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Reprezentacja Polski (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=181)

nbp 15.03.2011 13:13

może i ' timotei ' jest dobry, ale dlaczego na onecie jest jakaś głupia tendencja, że każdy zagraniczniak który ma możliwość grania dla naszej reprzentacji, jest nazywany z góry w artykule GWIAZDĄ, albo OGROMNYM TALENTEM ??

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html

PhantomRanger 15.03.2011 13:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nbp (Post 1065007)
może i ' timotei ' jest dobry, ale dlaczego na onecie jest jakaś głupia tendencja, że każdy zagraniczniak który ma możliwość grania dla naszej reprzentacji, jest nazywany z góry w artykule GWIAZDĄ, albo OGROMNYM TALENTEM ??

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html

Pal licho, że tak ich nazywają. Przecież gość wie, ze na grę w reprezentacji nie ma żadnych szans i nagle zapałał chęcią gry w naszej reprezentacji. Ciekaw jestem czy chociaż po Polsku potrafi się przedstawić? w PZPN narzekają, że za dużo obcokrajowców w lidze więc niech Smuda ruszy 4 litery na mecze 1 ligowe i tam może znajdzie się perełka. On woli mieć jednak wszystko pod nos podstawione.

JoeyLG 15.03.2011 13:26

raczej bardzej chce zagrać na Euro niż dla Polski

szprotson 15.03.2011 13:30

19-letni piłkarz gra w Lyonie,który jakby nie było ostatnimi czasy wiedzie prym wśród francuskich drużyn,to własnie meteriał na ogromny talent. Myślisz że tak łatwo jest przebić się do naszpikowanej gwiazdami drużyny pomijając to ze na jego pozycji gra Aly Cissoko który nie przeszedł do Milanu tylko dlatego ze miał niezadbane afrykańskie zęby?
Jak dla mnie własnie takich zawodnikow powinno sie określać mianem ogromnego talentu.
A z kadrą Polskie będzie tak jak przy akcji z Kościelnym.

nbp 15.03.2011 13:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1065014)
19-letni piłkarz gra w Lyonie,który jakby nie było ostatnimi czasy wiedzie prym wśród francuskich drużyn,to własnie meteriał na ogromny talent. Myślisz że tak łatwo jest przebić się do naszpikowanej gwiazdami drużyny pomijając to ze na jego pozycji gra Aly Cissoko który nie przeszedł do Milanu tylko dlatego ze miał niezadbane afrykańskie zęby?
Jak dla mnie własnie takich zawodnikow powinno sie określać mianem ogromnego talentu.
A z kadrą Polskie będzie tak jak przy akcji z Kościelnym.

ok, to z timotejem może masz rację. Ale jak się nazywał ten amerykanin polskiego pochodzenia(?) który wolał grać jednak dla repry USA niż naszej ?

Też wielkiiiiiii talent ligi MLS, MLF , Mi I L F czy jak ona tak się zwie. Na onecie trąbili i grzmieli jaki to super zawodnik i jak by nasza reprezentacja na nim zyskała.

Po prostu chodzi mi o tendencyjne pisanie newsów przez onet...to już jest niesmaczne no..

PiotrG 16.03.2011 07:46

http://www.sport.pl/euro2012/1,10907...Meliksona.html
:lol:

Pan Jotka 16.03.2011 08:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiotrG (Post 1065361)

To zaczyna być żenujące. Kto kopnie lepiej piłkę to od razu do reprezentacji się nadaje. W tym samym czasie Smuda opowiada duperele o Małeckim. Rzygać mi sie chcę jak słyszę o reprezentacji Polski. Może dlatego nie jestem zupełnie jej fanem...

goly78 16.03.2011 08:50

Ciekawe co na to "seer" Piechniczek :) . Stop zagranicznym graczom w polskiej lidze .....heh

rafal777 16.03.2011 09:53

Ja czegoś nie rozumiem. Jak Izrael może stracić Meliksona skoro Polska nie gra teraz żadnych spotkań o punkty? Ponoć wg nowych przepisów FIFA piłkarz dopiero po rozegraniu meczu w oficjalnym terminie fifa i to w meczu o punkty nie może zmienić reprezentacji... Z tego co wiem pierwszy taki mecz gramy w czerwcu 2012. Ale skoro tak jest to ktoś kto ma np 3 obywatelstwa mógłby grać tylko w meczach towarzyskich w 3 reprezentacjach?? Może ktoś wyjaśnić jak to jest?

bridgeburner 16.03.2011 10:13

^^ Każdorazowo jest potrzebna zgoda Fifa na zmiane reprezentacji
wiec jak ktos sie raz decyduje to w swietle nowych przepisów dostaje zgode bezproblemowo
na zmienianie co tydzien jej nie dostanie,
chyba tylko raz mozna zmienic

arti 16.03.2011 12:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 1065369)
To zaczyna być żenujące. Kto kopnie lepiej piłkę to od razu do reprezentacji się nadaje. W tym samym czasie Smuda opowiada duperele o Małeckim. Rzygać mi sie chcę jak słyszę o reprezentacji Polski. Może dlatego nie jestem zupełnie jej fanem...

... - ....,Perquis, Arboleda,Boenisch-Obraniak, Roger,Melikson,Matuszczyk-...,...

Brakuje nam już tylko bramkarza, prawego obrońcy (może np. Deleu?) i napastników (Aquafresca i ktoś tam) i ... naprzód Biało-Czerwoni! :rotfl:

grzesiek632 16.03.2011 12:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1065422)
... - ....,Perquis, Arboleda,Boenisch-Obraniak, Roger,Melikson,Matuszczyk-...,...

Brakuje nam już tylko bramkarza, prawego obrońcy (może np. Deleu?) i napastników (Aquafresca i ktoś tam) i ... naprzód Biało-Czerwoni! :rotfl:

Masz i obrońce: Timothee Kolodziejczak

Najgorsze jest to że wszyscy których wymieniłeś wyżej traktują gre w reprezentacji Polski jako: http://www.futbolnews.pl/informacje/...rezerwowa.html

To jest jakiś paradoks, żenada, jeśli w PZPN leśne dziadki .......ą trzy po trzy o tym że trzeba wprowadzić do Ekstraklasy limity obcokrajowców, a z drugiej strony łapczywie rzucają się na każdego lepszego obcokrajowca którego "babcia, dziadka, pradziadka" była Polką. To samo Smuda który najpierw gada że w jego kadrze nie będzie miejsca dla naturalizowanych Polaków, a chwile potem powołuje Rogera, namawia Arbolede do gry w reprezentacji i zapuszcza swoje macki na Meliksona.
Ten kraj nie jest normalny.

BiałaGwiazda 16.03.2011 13:01

Cytat:

Franciszek Smuda chce Meliksona w kadrze, szaleństwo w Izraelu

Środowy mecz Podbeskidzia Bielsko-Biała z Wisłą Kraków na żywo z trybun obejrzy Franciszek Smuda. Selekcjoner polskiej kadry nie będzie jednak obserwował ani Patryka Małeckiego, ani Cezarego Wilka czy Łukasza Garguły, a... Maora Meliksona, którego chce namówić do gry w biało-czerwonych barwach - czytamy w "Gazecie Wyborczej".

Melikson zrobił wielkie wrażenie na Jacku Zielińskim. Asystent Smudy oglądał ostatni mecz Wisły z Widzewem, w którym jednokrotny reprezentant Izraela popisał się 80-metrowym rajdem zakończonym faulem na nim w polu karnym. Informację przekazał selekcjonerowi.

- Jadę w środę na mecz Wisły z Podbeskidziem i obejrzę Meliksona na żywo, bo jeszcze nigdy go nie widziałem. Nie będę mu tam zawracał głowy. Spotkamy się w Krakowie, gdzie obaj mieszkamy. Zapytam, czy chciałby grać dla Polski - zdradza Franciszek Smuda.

Formalnych przeszkód w "transferze" Meliksona do naszej reprezentacji nie ma żadnych. Matka piłkarza jest rodowitą Polką, on sam posiada polskie obywatelstwo. W kadrze Izraela wystąpił raz, ale w meczu towarzyskim. Sam jednak nie wie, czy przystanie na propozycję Smudy.

- Izrael to moje życie i chcę go reprezentować. Kadra Polski? Nie lubię gdybać. Jak dostanę propozycję, to się zastanowię. Nie mówię "nie" - mówi Maor Melikson.

W tym samym czasie w Izraelu zapanowała istna gorączka. Tamtejsze media chcą wymusić na Luisie Fernandezie, selekcjonerze reprezentacji, powołanie dla zawodnika Wisły Kraków. Wszystko wyjaśni się dziś, na konferencji prasowej. O ile na swojej pozycji w kadrze Melikson ma bardzo mocną konkurencję (m.in. Yossi Benayoun z Chelsea), o tyle Izrael nie chce stracić utalentowanego piłkarza, który może przydać się w przyszłości. Fernandez oglądał w telewizji występ zawodnika w meczu z Widzewem, gdyż specjalnie na tę okazję zażądał zainstalowania mu polskiej telewizji.

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/puc...wiadomosc.html
10 znaków.

Wizard 16.03.2011 13:03

Szaleństwo to bym powiedział jest u nas, śmiech na sali. Kadra międzynarodowa ;)

Antystenes 16.03.2011 13:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grzesiek632 (Post 1065427)

To jest jakiś paradoks, żenada, jeśli w PZPN leśne dziadki .......ą trzy po trzy o tym że trzeba wprowadzić do Ekstraklasy limity obcokrajowców, a z drugiej strony łapczywie rzucają się na każdego lepszego obcokrajowca którego "babcia, dziadka, pradziadka" była Polką. To samo Smuda który najpierw gada że w jego kadrze nie będzie miejsca dla naturalizowanych Polaków, a chwile potem powołuje Rogera, namawia Arbolede do gry w reprezentacji i zapuszcza swoje macki na Meliksona.
Ten kraj nie jest normalny.

Mnie to nie przeszkadza, że szukają korzeni polskich. Wg. mnie w reprezentacji może grać kazdy kto się w Polsce urodził (nawet np. czarnoskóry), oraz każdy kto ma korzenie polskie vide Matuszczyk, Melikson, Boenisch..i jakby chciał to np. Kościelny i Zidane:D
Nigdy nie byłem zwolennikiem Olisadebe, Rogera, czy Arboledy w polskiej kadrze. W ogóle, tendencja światowa idzie w złym kierunku. Z reprezentacji robi się drużyny klubowe. Niedługo przepisy się tak zmienią, że Arabia Saudyjska będzie mogła zrobić sobie atak Messi-Ronaldo.

filemon 16.03.2011 13:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1065422)

Zagrajmy 1-5-4-1:

[x] - Kolodziejczak, Koscielny, Perquis, Arboleda, Boenisch - Obraniak, Roger, Melikson, Matuszczyk - Olisadebe :D

x- walnijcie jakiegoś bramkarza, na pewno ktoś się znajdzie :D

joshi 16.03.2011 13:28

jeden Polak musi być.. ktoś musi udzielić wywiadu

ponury 16.03.2011 13:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez joshi (Post 1065440)
jeden Polak musi być.. ktoś musi udzielić wywiadu

No to chyba córka Arboledy:>

gianbuffon 16.03.2011 13:35

Kasper Schmeichel na bramkę. Na obronę jeszcze Kasmirski i na atak, dla odmiany, Rasiak :)

filemon, nie Matuszczyk, tylko Matuschyk ;)

Kon®ado 16.03.2011 13:46

hahaha poracha ;d ale najbardziej mnie w....iaja osoby pokroju piechniczka ktory najpierw nam zarzuc ze za duzo mamy obcokrajowcow a potem (wiem ze akurat moze niekoniecznie to od niego zalezy ale...) chca powolac kolejnego ""Polaka" czy im sie w dupach nie przewraca? to samo Smuda najpierw nie dla obcokrajowcow teraz by btal kogo popadnie ... i brak miejsca dla np Małeckiego.. ogarneliby sie bo to juz zenujace sie staje

_ukoL 16.03.2011 13:51

Cała ta reprezentacja zaczyna przypominać farsę. Z resztą jaki pan taki kram. Wietnamczyków jeszcze naturalizować. Tęczowa kadra.

wolfy 16.03.2011 14:01

Żałosne, naprawdę żałosne.
To co, jak Rios zacznie nagle świetnie grać (marne szanse), to też rozkręcamy akcję z obywatelstwem?

MCX 16.03.2011 14:16

W całym tym zamieszaniu najlepiej by Melikson dostał powołanie do reprezentacji Izraela, zagrał chociażby kilka minut w oficjalnym meczu i problem mielibyśmy z głowy.

John1906 16.03.2011 14:18

Melikson już przecież grał w reprezentacjach Izraela, więc chyba ktoś się nie doinformował.

Donki 16.03.2011 14:20

Skoro Sumda mowi, że jeszcze go nigdy nie widział (Meliksona) to ja się pytam, czy to jest trener reprezentacji ?
No sory ale to są jaja, że trener reprezentacji nie ogląda meczów Wisły - lidera ekstraklasy !

jaszczur90 16.03.2011 14:21

Ja jestem przeciwny Maorowi. Wiem , że jest świetnym na dzień dzisiejszy piłkarzem, ale ja osobiście ( moje osobiste odczucia) nie chcę reprezentacji, która będzie się składała z "polaków" tylko pod względem tego że mają papierek. Wiem, że XXI to wszystko się globalizuje, wiem że polskich piłkarzy mamy beznadziejnych ale ja oczekuję takich piłkarzy , dla których reprezentacja jest rzeczywiście wyróżnieniem a nie tylko przepustką do wypromowania się.

Kon®ado 16.03.2011 14:21

teraz zajebac tego kto podchwycil ten temat i dal sie najarc smmudzie na ten temat ... szkoda chlopaka bo beda go teraz zupelnie nie potrzebnie rozpraaszac reprezentacja zamiast by sie skupil na Wiselce ..

tofik 16.03.2011 14:24

Cytat:

W tym samym czasie w Izraelu zapanowała istna gorączka. Tamtejsze media chcą wymusić na Luisie Fernandezie, selekcjonerze reprezentacji, powołanie dla zawodnika Wisły Kraków. Wszystko wyjaśni się dziś, na konferencji prasowej. O ile na swojej pozycji w kadrze Melikson ma bardzo mocną konkurencję (m.in. Yossi Benayoun z Chelsea), o tyle Izrael nie chce stracić utalentowanego piłkarza, który może przydać się w przyszłości. Fernandez oglądał w telewizji występ zawodnika w meczu z Widzewem, gdyż specjalnie na tę okazję zażądał zainstalowania mu polskiej telewizji.
:rotfl: No tak, przecież Melikson nigdy nie gral w Izraelu i nikt nie wie co potrafi. Kurde czy oni mają czytelników za idiotów ?

Titto 16.03.2011 14:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez John1906 (Post 1065471)
Melikson już przecież grał w reprezentacjach Izraela, więc chyba ktoś się nie doinformował.

Melikson grał w reprezentacji Izraela, ale w nieoficjalnym meczu a taki piłkarz może jeszcze zmienić reprezentacje...
Tyle razy wałkowaliśmy ten temat...:D

tofik 16.03.2011 14:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kon®ado (Post 1065474)
teraz zajebac tego kto podchwycil ten temat i dal sie najarc smmudzie na ten temat ... szkoda chlopaka bo beda go teraz zupelnie nie potrzebnie rozpraaszac reprezentacja zamiast by sie skupil na Wiselce ..

Jesli dobrze kojarze Mati Borek się zajarał Meliksonem w ostatnim CF. Najpierw Romek lobbował by powołać Marmolede, teraz Mati pragnie Meliksona w kadrze.

tomo 16.03.2011 14:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filemon (Post 1065437)
Zagrajmy 1-5-4-1:

[x] - Kolodziejczak, Koscielny, Perquis, Arboleda, Boenisch - Obraniak, Roger, Melikson, Matuszczyk - Olisadebe :D

x- walnijcie jakiegoś bramkarza, na pewno ktoś się znajdzie :D

Raphael Schafer z 1.FC Nurnberg. Idealnie pasuje do reprezentacji, urodził się w Polsce i ani słowa po polsku nie zna ! :)

jaszczur90 16.03.2011 14:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1065479)
Jesli dobrze kojarze Mati Borek się zajarał Meliksonem w ostatnim CF. Najpierw Romek lobbował by powołać Marmolede, teraz Mati pragnie Meliksona w kadrze.

Najlepiej niech trener Izraela powoła Meliksona, niech zagra mecz i będzie spokój. A Smuda to niech zacznie jeździć na mecze polskich piłkarzy z prawdziwego zdarzenia a nie poszukuje pośród obcokrajowców z polskim paszportem.

flamengista 16.03.2011 14:38

To jest jakaś zaraza. Ledwo któryś cudzoziemiec kopnie prosto piłkę - zastawiane sidła do kadry.

Melikson może i ma obywatelstwo polskie, ale do Polski przyjechał przed miesiącem i umie po polsku może 2-3 słowa. I to ma być reprezentant naszego kraju.

Żeby jeszcze opowiadał, że czuje się Polakiem, od dawna marzył o odwiedzeniu kraju swych przodków, etc. Ale nic z tych rzeczy...

Jest jednak nadzieja. Liczę na to, że sam Melikson jest na tyle rozsądny, że grzecznie Smudzie podziękuje. W dodatku gra w kadrze Izraela a Polski - to podobny poziom i prestiż. A na grę w kadrze Izraela ciągle ma szanse.

A Smudy coraz bardziej nie rozumiem. Jest gotów brać każdego, z łapanki. Nawet na rok przed mundialem. O tej porze to powinien mieć skrystalizowaną kadrę i żelazny trzon zespołu. A tymczasem jest jak u Kononowicza.

Kon®ado 16.03.2011 14:44

no to jesli u nas Borek jest tym kto podsuwa reprezentantowto ja dziekuje i nie mam pytan.. od czego kuwa ten Smuda jest niech ruszy dupsko i pojezdzi troche i poszuka Polaków a nie to jak uslyszy w gazecie czy w tv ze jest mlody zdolny z Polskim paszportem to trzeba go haps i spokoj bo przynajmniej da mu wieksza gwarancje jakiegos poziomu .. nie ma to jak nasi super trenerzy..

szprotson 16.03.2011 14:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ...:::Tomo:::... (Post 1065484)
Raphael Schafer z 1.FC Nurnberg. Idealnie pasuje do reprezentacji, urodził się w Polsce i ani słowa po polsku nie zna ! :)

ja bym podsunął kandydature Avrahama Granta.Jego przodkowie pochodzą z okolicy Mławy :)

BiałaGwiazda 16.03.2011 14:46

Tym razem głos zabiera Listkiewicz:
Cytat:

Michał Listkiewicz: Maor Melikson to lepszy pomysł niż Manuel Arboleda

Były prezes PZPN, Michał Listkiewicz był wielkim zwolennikiem naturalizacji Emmanuela Olisadebe. Teraz jest również na "tak" dla powołania gracza Wisły Kraków, Maora Meliksona. - Ma dużo większe związki z Polską niż na przykład Manuel Arboleda - mówi w rozmowie z Futbolnews.pl. Ale całą sytuację uważa za bardzo niepokojącą...

- Sytuacja z Meliksonem jest bardzo klarowna. Jego matka jest Polką, wystarczy więc tylko jego chęć jest potrzebna - przyznaje Listkiewicz. - Nie ma potrzeby jak w przypadku Olisadebe lobbowania i starania się o paszport, bo zawodnik dostał go wcześniej normalną drogą - dodaje.

Zwraca jednak uwagę, że obecna sytuacja w polskiej piłce nie nastraja optymistycznie. - Na jego pozycji w Izraelu jest trzech-czterech lepszych piłkarzy. To pokazuje, że przez ostatnie dziesięć lat stan polskiej i izraelskiej piłki zmienił się diametralnie - przyznaje były prezes PZPN i dodaje: - Poza tym jeśli dostanie powołanie, trzeba go dokładnie sprawdzić. Na razie zagrał dopiero w paru meczach. W ogóle sytuacja jest bardzo zastanawiająca. Kreuje się gwiazdy po jednym spotkaniu jak choćby Gruzina, Nika Dzalamidze. Coraz mniej czasu potrzeba, by odkryć gwiazdę - uważa.

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/rep...wiadomosc.html

jaszczur90 16.03.2011 14:50

Smuda to się nam czkawką odbije po tym EURO :rotfl:

IncognitoTSW 16.03.2011 14:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez John1906 (Post 1065471)

A Ty nie doinformowałeś się w sprawie nowych przepisów.

wonski_eNHa 16.03.2011 15:03

Niezłe jaja z tymi polakami z importu...
Coś czuję że w następnym okienku transferowym działacze Wisły będą kusić piłkarzy wizją gry w reprezentacji Polski.

ponury 16.03.2011 15:03

A relacje wyprodukuje wytwórnia Warner Bros spod Krasnosielca. W bajkach jest dobra, to się ze Smudą dogada.

Jaka szkoda, że Pareiko gra w swojej reprezentacji, Boruc mógłby spokojnie pić dalej, a tak, kto wie... Musi czekać na powołanie :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:26.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl