Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Temat polityczny (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9207)

klubus 02.01.2010 19:35

Majchrowski zdecydował kto wygra wybory.

StelmiOriginal 02.01.2010 19:35

na fakty.tvn.pl pojawi się pewnie późno wieczorem

kohprzem'68 02.01.2010 19:40

W krakowskiej też podobny tekst ale za to więcej zdjęc tego spędu zkacowanych i chętnych do poprawin

http://d.polskatimes.pl/k/r/13/ab/6c...4984e426_p.jpg
http://d.polskatimes.pl/k/r/13/96/02...43be8a92_p.jpg

Wałek 02.01.2010 19:56

http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,357...zi_na_psy.html
Zarówno Majchrowski jak i Kracik są za Cracovią , więc głosowanie na Kracika jest bezsensowne.

rav 02.01.2010 20:05

www.tvn24.pl/fakty.html
od 9:30

PvD 02.01.2010 20:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kohprzem'68 (Post 836882)

Na tym zdjęciu z prawej radny, który mimo sympatii do sąsiadki zza Błoń głosował zarówno za pieniędzmi dodatkowymi na stadion jak również za halą dla TS Wisła.

Endrju 1906 02.01.2010 20:18

Za tą ,,popijawe,, na środku boiska powinno mu sie zrobić koło tyłka ! Gdzieś ostatnio w Europie jakiemuś premierowi czy prezydentowi za taki wyczyn narobili dużego smrodu.

1q2 02.01.2010 20:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Endrju 1906 (Post 836909)
Za tą ,,popijawe,, na środku boiska powinno mu sie zrobić koło tyłka ! Gdzieś ostatnio w Europie jakiemuś premierowi czy prezydentowi za taki wyczyn narobili dużego smrodu.

To jest w ogóle ciekawe bo może o czymś nie wiem, ale picie w miejscu publicznym jest zabronione - czy może to nie wszystkich dotyczy?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wałek (Post 836898)
Zarówno Majchrowski jak i Kracik są za Cracovią , więc głosowanie na Kracika jest bezsensowne.

Wiesz, przy w miare rozsądnym prezydencie to nie ma znaczenia komu on kibicuje - Ja się ciesze że ta menda w końcu w 100% się ujawniła - pogratulować pasiastym kolejnego znakomitego kibica;)

AS82 02.01.2010 20:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PvD (Post 836908)
Na tym zdjęciu z prawej radny, który mimo sympatii do sąsiadki zza Błoń głosował zarówno za pieniędzmi dodatkowymi na stadion jak również za halą dla TS Wisła.

Już nie róbcie z radnych i prezydenta (czyli polityków) jakiś kiboli. Chce wierzyć ,że są to ludzie na tyle dojrzali i intelignetni ,że chcą dobrze dla wszystkich krakowskich klubów . Wystapienie Majchrowskiego bardzo niefortunne i nie zamierzam go usprawiedliwiac ,tymbardziej na rosnącą agresję i nożowników krakowskich, ale nie widziałem na jego twarzy ,jakiejs ironii czy zadowolenia gdy wypowiadał te słowa. Pierdzielnal takiego babola ,bo na ogol takie skladanie zyczen to improwizacja.

rav 02.01.2010 20:27

Nie róbmy wsi takim donoszeniem na picie w miejscu publicznym. Poza tym pili szampana (a przynajmniej tak się wydaje) - to co, chcesz zamknąć wszystkich posiadaczy butelki szampana na Sylwestrze na rynku..? Bez jaj...

Tylko_Wisła! 02.01.2010 20:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rav (Post 836906)

Lub link do samego reportażu : http://www.tvn24.pl/28377,1636284,0,...wiadomosc.html

1q2 02.01.2010 20:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rav (Post 836912)
Nie róbmy wsi takim donoszeniem na picie w miejscu publicznym. Poza tym pili szampana (a przynajmniej tak się wydaje) - to co, chcesz zamknąć wszystkich posiadaczy butelki szampana na Sylwestrze na rynku..? Bez jaj...

W żadnym wypadku nie miałem na myśli by na nich donosić, to by była kompletna żenada - zakazu kompletnie nie popieram ale to ciekawe że ja kitrając się zbieram 100 w plecy a on sobie łoi na legalu w błysku fleszy;)

Kobieta_Wislak 02.01.2010 20:33

pffff "to nie było najzręczniejsze wystąpienie, jeżeli kogoś dotknąłem to przepraszam..." kogoś... jakby kurna nie wiedział kogo... i jeszcze to jeżeli... etam, przeprosił bo musiał przed kamerami a nie że czuje że powinien ...

Lewy'88 02.01.2010 20:35

"Chce wierzyć ,że są to ludzie na tyle dojrzali i intelignetni" gdyby Majchrowski taki był, to by napewno tak nie powiedział, a ironie w głosie nie zawsze łatwo wyczuć, dlatego nie ma co spekulować-powiedział i zachował się jak prostak, a nie prezydent miasta.

mdgn 02.01.2010 20:37

Szanowny prezydenciunio wj*bał sobie kosę we własne plecy a mnie to bardzo cieszy :) Wybory? Już po nim...

AS82 02.01.2010 20:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lewy'88 (Post 836918)
"Chce wierzyć ,że są to ludzie na tyle dojrzali i intelignetni" gdyby Majchrowski taki był, to by napewno tak nie powiedział, a ironie w głosie nie zawsze łatwo wyczuć, dlatego nie ma co spekulować-powiedział i zachował się jak prostak, a nie prezydent miasta.

To rozkminiajcie ta sytuacje dalej , pejsy jak przegladaja to forum beda mieli tylko z tego polewke.Proponuje spuscic zaslone milczenia na ten incydent, ja to mam osobiscie w dupie

Lewy'88 02.01.2010 21:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 836920)
To rozkminiajcie ta sytuacje dalej , pejsy jak przegladaja to forum beda mieli tylko z tego polewke.Proponuje spuscic zaslone milczenia na ten incydent, ja to mam osobiscie w dupie

wiesz my zawsze odpuszczamy, bo panuje przekonanie że nie będziemy się zniżać do ich poziomu, przeważnie się z tym zgadzam, ale komentowanie takiej sytuacji jest w 100% usprawiedliwione. Wyobraź sobie jak by było jak sytuacja była by odwrotna, jakie halo wkół tego by zrobili że komunista gts by promował w Krakowie.. pewnie by dodali nową przyśpiewke na stdionie zaraz po "hymnie" i Wisła to stara ku.. może by nawet oprawe okolicznościową zrobili :lol:

A tak na serio to trzeba to nagłośnić i komentować, tego typu zachowania trzeba tępić i wypominać, żeby sytuacja sie nie powtarzała i żeby nikt nie myślał że wszystko jest ok, bo nie jest bynajmniej ok...

wolfy 02.01.2010 21:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lewy'88 (Post 836926)
A tak na serio to trzeba to nagłośnić i komentować, tego typu zachowania trzeba tępić i wypominać, żeby sytuacja sie nie powtarzała i żeby nikt nie myślał że wszystko jest ok, bo nie jest bynajmniej ok...

Sytuacja jest już wystarczająco zła, giną ludzie. Nie możemy pozwalać na to, żeby jakiś kretyn bezmyślnymi wypowiedziami jeszcze ją zaogniał. Majchrowski chciał się podlizać, liczył na głosy, a wyszedł z tego prawdziwy skandal.

Problem z tymi celebrytami Cracovii taki, że swoimi wypowiedziami niejako legitymizują wojnę między kibicami obu klubów. Zamiast tonować nastroje, jeszcze wszystko zaogniają.

pan_premier 02.01.2010 21:22

a mnie to wali, to jego osobisty problem i jasne opowiedzenie sie po którejś ze stron.
że nei powinien tak mówić? jego sprawa, oczywiście będę nagłaśniał, ale nie żeby przekazać "skandal" a by pokazać z kim mamy do czynienia :)

harimata 02.01.2010 21:28

Zakończymy wątek o Cracovii bo oni nie warci są nawet litości. Majchrowskiemu o to chodziło przecież. Zyskać głosy kibiców Cracovii bo po głosowaniu nad halą wiedział,że zagłosuje na niego garstka kibiców Wisły i garstka Cracovii więc wybrał całą grupę społeczną. Morał z tego jest jeden : Starszy czy młodszy, polityk czy dziewczyna Wszyscy Żydzi to jedna rodzina.
Polacy powinni głosować na Polaków, prawicę i wartości chrześcijańskie.

JEDREK76 02.01.2010 21:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 836920)

Biorąc pod uwagę Twoje wcześniejsze wypowiedzi na tym forum pewnie bez żadnej krępacji zagłosujesz nań w wyborach... i kij Ci w oko. Nie rozumiem ludzi, którzy pomimo plucia im w twarz, potrafią stwierdzać że to tylko deszcz pada. Chyba że Jesteś tutaj tylko oddelegowany, a Wisłę masz głęboko gdzieś.

Lewy'88 02.01.2010 21:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 836931)
Sytuacja jest już wystarczająco zła, giną ludzie. Nie możemy pozwalać na to, żeby jakiś kretyn bezmyślnymi wypowiedziami jeszcze ją zaogniał. Majchrowski chciał się podlizać, liczył na głosy, a wyszedł z tego prawdziwy skandal.

Dokładnie, niec dodać nic ująć

AS82 02.01.2010 21:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JEDREK76 (Post 836937)
Biorąc pod uwagę Twoje wcześniejsze wypowiedzi na tym forum pewnie bez żadnej krępacji zagłosujesz nań w wyborach... i kij Ci w oko. Nie rozumiem ludzi, którzy pomimo plucia im w twarz, potrafią stwierdzać że to tylko deszcz pada. Chyba że Jesteś tutaj tylko oddelegowany, a Wisłę masz głęboko gdzieś.

Zaczyna sie wojna podjazdowa :lol:Moderatorzy mozecie powiedziec temu kolesiowi zeby sie ode mnie odczepił ??

Rozdu*casz mnie co chwila kwestionujac to czy ktos jest: Wiślakiem, patriotą,Polakiem ,ziemianinem zawsze wtedy gdy ktoś ma inne zdanie niż ty

agnessailormoon 02.01.2010 21:37

Dobrze, że byłam w tych 40%, co nie byli za Majchrowskim. To, co zobaczyłam dzisiaj wkurzyło mnie-ja wiedziałam, że to ch..., ale teraz to dla mnie nie żyje :P
Nie pasuje mi tylko jedno: 40% Krakowian byłoby za Wisłą ? Niemożliwe, że tylko tyle, więc mi się co najmniej nie podoba, jeśli ktoś z naszych na tego zdrajcę głosował. Obym się tylko myliła...

Wiem, że się wcięłam, ale musiałam ;)

Wystarczy, że mój kochany Zakrzówek chcą zabudować, Kraków nie ma Euro 2012, a to tylko czubek góry lodowej pełnej powodów, dla których nienawidzę obecnego prezydenta Krakowa :P

Lewy'88 02.01.2010 21:42

Dokładnie miał już sporo blamaży, za dużo nawet a ostatnie słowa przelały czarę goryczy, okazał wszem i wobec brak szacunku dla kibiców Wisły, bardzo dużej społeczności Krakowa, a na dodatek pokusił bym się o stwierdzenie że okazał brak szacunku śmiertelnym ofiarą Świętej Wojny, bo tyle ray w wywiadach mówił że wzajemną nienawiść obu klubów należy wyplenić, a sam dodaje oliwy do ognia. Karygodne, burackie zachowanie

JEDREK76 02.01.2010 21:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 836940)
Zaczyna sie wojna podjazdowa :lol:Moderatorzy mozecie powiedziec temu kolesiowi zeby sie ode mnie odczepił ??

Rozdu*casz mnie co chwila kwestionujac to czy ktos jest: Wiślakiem, patriotą,Polakiem ,ziemianinem zawsze wtedy gdy ktoś ma inne zdanie niż ty

Który to już z kolei twój nick K_9, AS 82 ile jeszcze??

A w temacie reakcja jest konieczna, czy to kiedy burak postanowi Nas odwiedzić przed wyborami czy to na R22 bądź na hali kłaniając się w pas o głosy będzie prosił, czy też przy urnie wyborczej.... pomijając już to że komunista nie wyobrażam sobie aby po takiej wypowiedzi jakikolwiek Wiślak na niego zagłosował.

flamengista 02.01.2010 21:56

Mnie śmieszy, że w ogóle TWSD poświęca temu incydentowi miejsce. Prezydent Majchrowski jest moim skromnym zdaniem najgorszym prezydentem Krakowa od czasów III RP. Więc ta jego wypowiedź tylko idealnie wpisuje się w jego prezydenturę, nie jest absolutnie żadnym zaskoczeniem.

To tak, jakby mieć pretensje do Leppera o tekst o "zgwałceniu prostytutki".

Natomiast "niezręczna wypowiedź" - niezależnie od tego, czy Majchrowski był świadom tego co mówi, czy też nie - powinna być najmniej istotnym argumentem w dyskusji na temat tego, kto powinien być prezydentem miasta w nadchodzącej kadencji.

Dla mnie w przypadku Majchrowskiego istotniejsza jest sprawa pana Jana T., permanentne skłócenie prezydenta z radnymi niemal z wszystkich opcji politycznych (brak zaplecza politycznego prezydenta - w skali kraju przedkłada się na brak efektywnego lobbingu w parlamencie i rządzie) oraz niejasne powiązania z Krakowską Akademią.

Co gorsza, na horyzoncie nie widać ciekawej alternatywy. Kracik niegdyś wydawał się kandydatem idealnym - obecnie po tym, co w Krakowie prezentują radni PO ktokolwiek związany z tą partią budzi u mnie odruchy wymiotne. Co gorsza, niegdyś wzorowy samorządowiec dał się uwikłać w głupie wypowiedzi na temat spalarni. A PiS do tej pory nie ma poważnego kandydata. Obawiam się, że w nadchodzących wyborach po prostu nie zagłosuję.

Eternit 02.01.2010 22:06

Hipokryzja reporterów kroniki krakowskiej jest niesamowita.... "Życzenia od prezydenta Majchrowskiego, szybkiego powrotu na nowy stadion, zostały przyjęte przez kibiców brawami"

1q2 02.01.2010 22:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 836931)
Majchrowski chciał się podlizać, liczył na głosy, a wyszedł z tego prawdziwy skandal.

To jest dziwna sprawa bo na co on tak na prawdę liczy?Na głos kilkuset gnojków których sensem życia jest skrót WTSK?

jkw 02.01.2010 22:09

http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...o-wybiorczosc/

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:49.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl