Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

For_FuN_ 13.12.2009 01:59

Szkoda, ze na powaznie nie zainteresowalismy sie Janczykiem, bo wlasnie wczoraj ustrzelil hat-tricka i juz ma 11 trafien w 18 kolejkach w lidze o niebo lepszej od naszej. Pilkarz, jak na polskie warunki fanastyczny, ale po tych wyczynach w Belgii juz raczej nieosiagalny dla polskich klubow pod wzgledem finansowym

JrQ- 13.12.2009 09:28

Cytat:

Diaz - czemuż on na siłę gra w pomocy zamiast konkurować z Brożkiem na obronie, który zaczyna czuć się niezastąpiony w zespole (troszkę pokory panie Brożek, który jest w miarę solidny, ale nigdy w Wiśle nie błyszczał)
Ale głupotyyyyy, Piotrek Brożek praktycznie wygrał nam praktycznie dwa ostatnie mecze, a Diaz jest świetny w polu, do wykonywania czarnej roboty, tego nie widać, a nawet potrafi pociągnąc grę, co było widać w meczu z Ruchem, przy bramce na 1-3.

Selene 13.12.2009 10:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JarTSW (Post 829441)
Ale głupotyyyyy, Piotrek Brożek praktycznie wygrał nam praktycznie dwa ostatnie mecze, a Diaz jest świetny w polu, do wykonywania czarnej roboty, tego nie widać, a nawet potrafi pociągnąc grę, co było widać w meczu z Ruchem, przy bramce na 1-3.

Też tak uważam... Uważam że przestawianie Piotrka Brożka na lewą pomoc to błąd. Ale może Skorży chodzi o granie bardziej defensywne np. w Europejskich pucharach.

matizaq 13.12.2009 10:54

Zgadałem się ostatnio o piłce z kumplem ,który robi w Finlandii.Podpytałem go czy chodzi na mecze?, jaki tam poziom itd. Podobno kilku ciekawych zawodników tam gra.Myślę ,że Wisła mogłaby się zanteresować tamtymi rejonami (skandynawia). Rynek nie jest tak dobrze przewietrzony przez najlepsze kluby, jak na przykład w Afryce czy Ameryce Płd.

Kumpel sympatyzuje z zespołem FC Haka. Podobno gra tam fajny chłopak na lewym skrzydle (23 lata).
W zespole wicemistrza kraju (niepamiętam nazwy) występuje dwóch ciekawych napastników.
Jeżeli chodzi o bramkę to jakiś murzynek się wyróżnia .
Nazwisk tutaj nie podam bo mi się nie chcę szukać ,ale to tylko przykłady....

FraMat 13.12.2009 15:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez matizaq (Post 829457)
Zgadałem się ostatnio o piłce z kumplem ,który robi w Finlandii.Podpytałem go czy chodzi na mecze?, jaki tam poziom itd. Podobno kilku ciekawych zawodników tam gra.Myślę ,że Wisła mogłaby się zanteresować tamtymi rejonami (skandynawia). Rynek nie jest tak dobrze przewietrzony przez najlepsze kluby, jak na przykład w Afryce czy Ameryce Płd.

Kumpel sympatyzuje z zespołem FC Haka. Podobno gra tam fajny chłopak na lewym skrzydle (23 lata).
W zespole wicemistrza kraju (niepamiętam nazwy) występuje dwóch ciekawych napastników.
Jeżeli chodzi o bramkę to jakiś murzynek się wyróżnia .
Nazwisk tutaj nie podam bo mi się nie chcę szukać ,ale to tylko przykłady....

daj spokój
też spędziłem kilka miesięcy w Finlandii - poziom ligi jak u nas III (czyli dawniej czwarta). Faktem, że czasami i tam trafi sie jakaś perełka, ale nie gra wtedy w piłkę w Finlandii). Cudzoziemcy jacy tam grają nie zmieściliby się w Kolejarzu Stróże.
Jak w knajpie na sopcaście wrzucilem jeden z meczów Wisły, to był szok kulturowy

brylant17 14.12.2009 13:40

Mateusz Bąk odchodzi z Lechii podobno byliśmy nim zainteresowani

bridgeburner 14.12.2009 21:31

Wiem wiem Sląskowi podkradać zawodnika troche głupio
ale za darmo tak wzmocnic rywalizacje na skrzydłach...

http://www.sport.pl/sport/1,65025,73...Slaskiem_.html

pawelwislak 14.12.2009 21:38

Ja nie wiem co tak wiele osób ma takie negatywne podejście do Ilie z zagłębiem zagrał bardzo dobry mecz uważam że on spokojnie może być przyszłością w bramce tylko trzeba na niego stawiać mamy nowego treneiro golkipeiro więc może coś z niego będzie

qchar90 14.12.2009 23:10

http://www.futbolnews.pl/informacje/...w-rumunii.html
można się nim zainteresować, będzie można z nim podpisać kontrakt.

tomasz_19 15.12.2009 10:59

http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ungsdaten.html

Wypadało by się nim zainteresować, jest wolnym zawodnikiem, prawy pomocnik ograny w silnej lidze rosyjskiej... spełnia wszystkie kryteria! Brać go! :)

P.S pewnie nie na naszą kieszeń, ale spróbować zawsze można...

Selene 15.12.2009 14:04

Tak btw to waszym zdaniem Alvarez jest lepszy lub porównywalny do Pazdana?
Na wislaportal.pl spotkałem się z ciekawą opinią, że Alvarez jest drogi i mogą chcieć wykołować go podpisując tanszego Pazdana. Hm. W sumie może coś w tym być.

masterlag 15.12.2009 14:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Selene (Post 830374)
Tak btw to waszym zdaniem Alvarez jest lepszy lub porównywalny do Pazdana?
Na wislaportal.pl spotkałem się z ciekawą opinią, że Alvarez jest drogi i mogą chcieć wykołować go podpisując tanszego Pazdana. Hm. W sumie może coś w tym być.

Ja tam myślę, że grają na innych pozycjach. Alvarez prawa obrona, a Pazdan- środek defensywy x)

Selene 15.12.2009 14:20

Czy Pazdan nie zaczynał przypadkiem kariery jako prawy obrońca:)?
Moim zdaniem mógłby być zdrową konkurencją również dla Alvareza na prawej obronie.

Syn Kangura z 1984 15.12.2009 15:02

Pazdan to taka zapchaj dziura jak kiedyś Dudka, czy teraz Diaz. Jeśli jest nie drogi chętnie bym go widział w Wiśle ;)

Pan Jotka 15.12.2009 15:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 830320)
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ungsdaten.html

Wypadało by się nim zainteresować, jest wolnym zawodnikiem, prawy pomocnik ograny w silnej lidze rosyjskiej... spełnia wszystkie kryteria! Brać go! :)

P.S pewnie nie na naszą kieszeń, ale spróbować zawsze można...

Za drogi dla Steauy to niby będzie tani dla drużyn z Bundesligi? Chyba ze tak specjalnie zagrał aby uciec ze Steauy.Nie od dzis wiadomo, że właściciel jest nieco....oryginalny ;-)

Sancezz 15.12.2009 18:10

Sander Puri przeszedl do Larissy za 100tys E. W tej całej Levadi, to on był najlepszy. Oczywiście, że lepiej było opchnąć Łobodzińskiego za 200tysiakow gdzies na cypr lub do grecji a wziąść tańszego dynamicznego Puriego

IncognitoTSW 15.12.2009 18:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sancezz (Post 830471)
Sander Puri przeszedl do Larissy za 100tys E. W tej całej Levadi, to on był najlepszy. Oczywiście, że lepiej było opchnąć Łobodzińskiego za 200tysiakow gdzies na cypr lub do grecji a wziąść tańszego dynamicznego Puriego

Nie rozumiem jak można wg ciebie sprzedać gorszego "piłkarza" za 200 tys. i kupić lepszego za 100 tys.

Sancezz 16.12.2009 10:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 830480)
Nie rozumiem jak można wg ciebie sprzedać gorszego "piłkarza" za 200 tys. i kupić lepszego za 100 tys.

a no można. tak m.in. zarabiają na życie handlarze. np. ja sprzedaje używane spodnie za tą samą cene, co kupuje później nowe. Lub sprzedaje spodnie gorszej marki kupując inne lepszej marki za mnijszą kasę i opycham je 3 razy drożej. po prostu tylu jest na świecie ludzi, że zawsze znajdzie się jakiś mniej przedsiębiorczy napaleniec

massoud 17.12.2009 10:35

SAGAN WOLNYM ZAWODNIKIEM

http://www.90minut.pl/news/110/news1...uthampton.html

i nie mówcie, że nie warto na niego stawiać !!! widziałem go wiele razy w akcji i chłop ma ciąg na bramkę jak nikt inny

uciekł nam Lewandowski, nie zaprzepaśćmy tego !!

AYALA 17.12.2009 17:25

fajnie jakby sie udało ściagnac zawodników ogranych w pucharach europejskich.Wiadomo że z ligi mistrzów cięzko byłoby kogoś kupic ale z ligi europejskiej napewno już łatwiej.Całkiem przyzwoicie w tych rozgrywkach radzi sobie Sheriff Tiraspol.Ciekawe jak wysokie kontrakty maja w tym klubie i czy skusiliby sie na oferte z Wisełki.Bliżej nam chyba mentalnie do graczy ze Wschodu niż do Południowców z którymi jak narazie nic wielkiego nic nie ugraliśmy w pucharach w ostatnich 5 latach.

Olivarez 18.12.2009 10:55

Żeby być bogatym (mieć na transfery) trzeba trochę odchudzić budżet sprzedając nieudaczników i tych którym się nie chce walczyć. Moje typy to:

Do sprzedania na cito: Ćwielong

Warto rozważyć sprzedaż:Diaz, Jirsak, Łobodziński, Brożki

Sancezz 18.12.2009 13:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Olivarez (Post 831472)
Żeby być bogatym (mieć na transfery) trzeba trochę odchudzić budżet sprzedając nieudaczników i tych którym się nie chce walczyć. Moje typy to:

Do sprzedania na cito: Ćwielong

Warto rozważyć sprzedaż:Diaz, Jirsak, Łobodziński, Brożki

No i masz racje! A za nich pościągać piłkarzy, co im się kontrakty kończą. Ja i tak dalej będę za ściągnięciem Alfreda Finnbogason'a bo kontrakt ma z Breidablik do konca tego roku

skeba 18.12.2009 13:34

Cytat:

...Alfreda Finnbogason'a
A widziałeś go w ogóle w akcji, czy z youtube jak tricki robi ?

Sancezz 18.12.2009 13:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skeba (Post 831523)
A widziałeś go w ogóle w akcji, czy z youtube jak tricki robi ?

taa on przynajmniej tricki potrafi robić. widziałeś Marcelo przed przejściem do Wisły w akcji? Kirma w akcji widziałeś wcześniej? Uche..? hym?

_ukoL 18.12.2009 19:54

A Costly chciałby...

Cytat:

- Czy chciałbym grać w jakimś innym polskim klubie? Tak, w Wiśle Kraków. To bardzo dobra drużyna ze znakomitym trenerem. Dwa razy z rzędu wygrali ligę, teraz znów są liderem. To coś znaczy. Ale powtarzam: na razie nie wiem, jak potoczą się moje losy - zaznacza Costly.

mleko92 18.12.2009 20:00

Gdybym był bogaty...
Myślę że warto zainteresować się Gancarczykiem. Taki pomocnik w normalnych warunkach kosztowałby bardzo dużo a jest okazja wyjąć go za free :)

Selene 18.12.2009 21:46

****a Lech Krivetsa kupuje. Zajebisty grajek chyba:)

tomasz_19 18.12.2009 23:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Selene (Post 831736)
****a Lech Krivetsa kupuje. Zajebisty grajek chyba:)

a przepraszam, co to ma wspólnego z polityką transferową Wisły Kraków?

Selene 19.12.2009 09:52

Szkoda, że Skorża nie zdecydował się na sprzedanie Diaza a w to miejsce Krivetsa. Razem z Sobolem stworzyliby fajny duet środkowych pomocników. A za rok by się pomyślało kogo wymienić za Sobola na def. pomoc. Piszą że Lech złożył kiepską ofertę za Krivetsa ale ten bardzo chce wyjechać i podjęto negocjacje. Szkoda, że jak zwykle jesteśmy w tyle w kwestii transferów tanich dobrych zawodników.

Cytat:

Pomocnik Siergiej Kriwec z BATE Borysów ma trafić na Bułgarską za 300 tysięcy euro.
Pytam się kurcze gdzie nasze super Scouty? Taki zawodnik za 300tys Euro. Na złość bym Lechowi zrobił i podbił cenę. Śmiech na sali ze strony Skorży i współpracowników.

brylant17 19.12.2009 09:55

tomasz_19 ale to jest dział Gdybym był bogaty... więc można sobie gdybać

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:28.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl