![]() |
Cytat:
Cytat:
|
Stanley13, fanfan przyznaje wam rację, mój błąd, na szybko po tym meczu sprawdziłem składy i teraz na spokojnie to sprawdzałem z meczu rewanżowego! Sorki więc za link, no i można coś wyjaśnić bez ubliżania, ale jak ktoś dorosły to wie i jak! A co do włosów to nie zwracam na takie rzeczy uwagi bo zawsze można skrócić! Ale już nie ma sensu dalej drążyć
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...nii_w_krakowie
Jest i potwierdzenie z oficjalnej |
Cytat:
|
Jest już potwierdzenie na głównej
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ii_w_krakowie/ jeszcze tylko lewy obronca plus jakaś alternatywa do ataku i kadra skompletowana |
Dobre warunki - 193cm, jak się podoba trenerom to póki co nie ma co jęczeć.
Piłkarze estońscy są raczej anonimowi dla nas, ale pamietam Marta Pooma, który wiele lat bronił w Anglii - Derby, Sunderland i ława w Arsenalu... może i ten jest ok. Jeszcze jeden napastnik koniecznie! |
Cytat:
|
Był taki kiedyś pan Keylor Navas - reprezentant Kostaryki, ile on tam mógł zarabiać w swoim klubie ?
Koleś był do wyciągnięcia, wystarczyło chcieć |
Cytat:
|
Ja nierozumiem tej naszej polityki Bałkańskiej ;/ Nie rozumiem i nie chce zrozumieć, dam tylko przykład, że najlepsze transfery były gdy ściągaliśmy zawodników z ligi włoskiej,hiszpańskiej... z II ligi oczywiście jak Alvarez, Cantoro, czy Kalu Uche, który nie łapał się w Espanyolu. Potrzeba nam takich transferów, gdzie 19-20 latek nie łapie się np. w Espanyolu, Sportingu Lizbona i ma szansę na rozwój/występ chociażby w młodzieżowej rep. kraju. Jak Uche czy Mijailovic dla Nigeri, Serbi. Niestety jakieś Estończyki, które puszczają tyle bramek, czy Mołdowianie, co puszczają takie bramy jak w ostatnim meczu POL-MOL to jest żenada ...
Już wolałbym Kurto na bramce dać, może dostalibyśmy pare meczy w lidze, ale przynajmniej za pare lat zwróciłoby się to i to kilkukrotnie. Fabianski w Legi też nie był jakimś super bramkarzem, puszczał też szmaty . |
Cytat:
Brakuje nam też reprezentacji tych kontynentów: Azja, Australia, Antarktyda. Proponuję do ataku, jakiegoś szybkiego Japończyka, na środek powrót Burnsa i zakontraktowanie jakiegoś zawodnika z kartą w ręce z Antarktydy, który mógłby być dobrym duchem (sic!) zespołu. Pingwina jako maskotkę na ten przykład. Byleby pingwinów z południa Afryki nie przywieźli, z Afryki mamy już Marokańczyka. |
Cytat:
|
Cytat:
Pawłowski? To dopiero klasa. Ten zmysł i inteligencja boiskowa, która pokazał w ostatniej minucie idąc sam z innym napastnikiem (nie pamiętam) na obrońcę i bramkarza. Oczywiście gol nie padł. Mam tak wymieniać kolejnych. Jak chcesz Polaków, to pokaż choćby jednego, którego można zakupić za pieniądze adekwatne do umiejętności. I jeszcze jeden szczegół- niech ten zawodnik te umiejętności posiada. |
potwierdzenie zainteresowania Celticu Pareiką:
http://news.err.ee/sports/63fb0e2f-c...5-89c17156d49d |
Cytat:
|
Cytat:
Ja nie wymagam żadnej gwiazdy i cudotwórcy na bramce. Jeżeli będziemy mieli bramkarza, który wybroni, co ma wybronić, puści co ma puścić, to i tak będzie to jeden z najlepszych bramkarzy w ostatnich kilkudziesięciu latach. |
Bierzmy oldboyów rodem z Levadii Tallin. Brawo Basałaj! Levadia to na obecne czasy i tak wyższy poziom dla nas. Wysmienita polityka transferowa. Śmiechu warte. Nie ważna jest jakosc czy potencjał zawodnika, liczy się, że za darmo! Skończył się czas ambicji Wisły Kraków.
|
Cytat:
Fakty są takie. Gość grał dużo w Rosji, w 2009 kibice wybrali go najlepszym zawodnikiem drużyny, w dodatku etatowy reprezentant swojego kraju. Piłkarsko nie tak słabego, o czym mieliśmy się nieprzyjemność dowiedzieć. Coż, widać dla połowy z was każdy kto nie jest osiemnastoletnim Casillasem, tudzież Davidem de Geą to ogórek, odpad i szrot (moje ulubione słowo :D ) Aaa nie sorry. Polaków trzeba kupować. Garściami ! Najlepiej tych, którzy w tak bohaterski sposób ograli wczoraj rezerwy Mołdawii. Zuch chłopaki! Nic tylko dać jednemu lub drugiemu 300k euro rocznie i zapłacić jakiemuś klubowi, który myśli, że w swoich szeregach nowego Messiego znad Wisły, milion euro. Mnie bardziej ciekawi kto z rywalizacji Pareiko - Jovanićc wyjdzie zwycięsko. |
Cytat:
|
z tym Estończykiem to chyba jakiś głupi żart... skąd oni go wytrzasnęli..
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Niektórzy tu piszą byleby jakąś pierdołę napisać :evil: EDIT: Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Dobry transfer. |
Nie widzieliście co sobą reprezentuje i narzekacie. Może klub chce tylko załatać dziurę do końca sezonu a w tym czasie chce znaleźć (szukać) kogoś konkretnego? Jak sobie wyobrażacie grę na co najmniej dwóch frontach z dwoma bramkarzami? A jak któremuś przydarzy się odpukać kontuzja? A może po prostu facet jest świetny bo grał w lidze którą dzielą od naszej ligi lata świetlne? A może taki jest los klubu ze wschodniej Europy gdzie tuzy lig z Europy walą drzwiami i oknami i nawet chcą u nas grać w ramach wolontariatu? Upłyną jeszcze lata zanim będziemy wydawać miliony Euro na zawodników a oni sami będą chcieli tutaj grać a nie traktować gry w Polsce jako kolejny krok do gry w Europie i zdobycia paszportu UE. Serdeczna prośba: nie płakać!
|
Cytat:
Nikt nie odmawia Filipowi umiejętności, ale jak czytam wypowiedzi w stylu "po co kupować kolejnego stranieriego, przecież są młodzi zdolni" to przed oczami staje mi jakiś propagandowy materiał z Teleranka. |
Mam rozumieć że dajmy na to Marta Pooma X lat temu byście nie chcieli, bo z Estoni? Albo Gudjonsena w pole bo z Islandii? Ci piłkarze mimo kraju pochodzenia spowodowaliby u niejednego z was wykonanie gestu Onana. A że Pareiko jest słabszy od Pooma? Napewno. Mniej medialny? Oczywiście. Ale czy w naszej lidze potrzeba bramkarzy z Derby County i Arsenalu, czy raczej na poziomie średniaków europejskich? No właśnie...
Zwróćcie jeszcze uwagę na fakt, iż nie możemy mieć w skłądzie samych młodzików. Kurto musi mieć kogo podpatrywać. A od Estończyka wiele może się nauczyć. |
Jeśli jest solidny, to dlaczego by nie? Wcale nie jest nawet taki stary jak niektórzy piszą, ot zwykły wiek dla bramkarza, doświadczony gracz. Zawsze mnie dziwiło dlaczego w europie mogą grać piłkarze po 30-stce a u nas od jakiegoś czasu od razu się ich skreśla.
|
to dobry zawodnik, tyle lat w lidze rosyjskiej - ja bym go brał i się nie zastanawiał.
|
Poziom płaczu i żalu na temat polityki transferowej naszego klubu przechodzi tutaj już wszelkie granice. Wczoraj kilka stron wyżalania się na temat Dolhy, który był tylko plotką dziennikarską. Dzisiaj kilka stron o tym po co nam bramkarz z ligi rosyjskiej.. Poczekalibyście, aż się liga zacznie i dopiero potem oceniali przydatność nowych piłkarzy. Ja tam jest spokojny i będę wyciągał wnioski po zakończeniu przyszłego sezonu czy aby to okno transferowe było udane czy też nie.
|
Roker Pereiro na bramce ?Słabo to wygląda :D
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:53. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl