Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w europejskich pucharach 11/12 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8092)

mitmichael 20.08.2011 15:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nicolas (Post 1150611)
Uwaga, teraz będzie przykład NEGATYWNEGO scenariusza :>

Wszyscy chwalą Maaskanta, że bardzo doświadczony i mądry i Wisła nie przegrała 5 meczu w walce o CL. Tymczasem Maaskant nigdy nie awansował jako trener do CL i nigdy nie prowadził w niej zespołu. Możliwe więc, że 1. Wisła nie wejdzie do CL 2. Wisła wejdzie do CL. Tak czy owak, w pucharowej grupie będziemy dostawać baty (bo na pewno nie zrobimy takiej furory jak Lech), bo Wisła nie jest mocną drużyną. Budowana w rok zostanie rozpykana przez doświadczone ekipy

To jak od razu zakladamy, ze beda baty w grupie LM to po co w ogole startujemy w kwalifikacjach? Twoim rozumowaniem najlepiej sie wycofac bo nie jestesmy mocni. Rozbraja mnie takie myslenie :-/

Cytat:

A ponieważ Wisła będzie grała na dwóch frontach, będzie trudno. W grupie będą baty, to morale nie będzie wysokie.

Aha czyli grajac i przegrywajac na OT z Manchesterem United spadnie morale druzyny? Wiekszej głupoty nie słyszałem. Przegrywajac z Karabachami to morale moze spasc a nie z takimi zespolami (bo tylko takich mozemy dostac)

nicolas 20.08.2011 15:33

Ja mówię, że mogą być baty nawet w Lidze Europy. W grupie, czyli albo tej albo tej.

Poza tym, mam gorszy humor, nie utożsamiam się do końca z tym przykładem negatywnego scenariusza. Ale jest to prawdopodobne. Niech więc moderatorzy się nie rzucają, że trolluję <troll face>. To jest dyskusja.

snyrting 20.08.2011 15:36

Cytat:

Uwaga, teraz będzie przykład NEGATYWNEGO scenariusza :>

Wszyscy chwalą Maaskanta, że bardzo doświadczony i mądry i Wisła nie przegrała 5 meczu w walce o CL. Tymczasem Maaskant nigdy nie awansował jako trener do CL i nigdy nie prowadził w niej zespołu. Możliwe więc, że 1. Wisła nie wejdzie do CL 2. Wisła wejdzie do CL. Tak czy owak, w pucharowej grupie będziemy dostawać baty (bo na pewno nie zrobimy takiej furory jak Lech), bo Wisła nie jest mocną drużyną. Budowana w rok zostanie rozpykana przez doświadczone ekipy.

A ponieważ Wisła będzie grała na dwóch frontach, będzie trudno. W grupie będą baty, to morale nie będzie wysokie. Będą porażki w lidze, Lech (albo inni) będą nam odjeżdżać. Zawodnicy i trener nie poradzą sobie z tym, Mistrzostwo zacznie odjeżdżać. I w ten sposób nastąpi dymisja Maaskanta, który swoje zrobił - zapracował na swoje nazwisko i pójdzie do innej ekipy. Podobnej do Wisły, by awansować do pucharów, albo do jakiejś lepszej.

:> Także tak wygląda na dziś scenariusz ;>

Stary nie ograniczaj się. Dodaj jeszcze, że po "batach w LM" Cupiał odejdzie z Wisły a my w kolejnym sezonie spadniemy do drugiej ligi...

Nie mam pojęcia po co napisałeś tego posta.

nicolas 20.08.2011 15:41

A po to, że wszystko jest możliwe. Nie traktuj tego w kategoriach absurdu. To, że Cupiał odejdzie jest chyba najmniej prawdopodobne. Mój post mieści się w temacie, a że ma inny wydźwięk, to nie powinien być zarzut. Ja wiem, że teraz się nakręcamy na forum. Tylko merytorycznie, a nie, że agresja, urażona wiślacka duma, brak poczucia dystansu, przeświadczenie o wielkości.

CH. 20.08.2011 15:44

Mogą, a nie muszą, skończ przeżywać.
Z każdy można wygrać jak i przegrać. Czy zremisować, nawet z najmocniejszymi. Twój tok rozumowania to człowieka bez wiary. W sporcie rózne rzeczy się dzieją, tym bardziej w piłce.
Wchodzimy do LM i jedziemy na pełn.. ....ie, bez presji i to najważniejsze, na luzie i robić swoje i malo ważne czy to Manchester czy Helsinki. Po prostu kolejny mecz, przegramy? zdarza się, zremisujemy? fajnie, wygramy? super. Ważne żeby była walka na całego. Jak my będziemy się bać bo wielki Mencieśter przyjeżdza no to k.. stańmy ramię w ramię z jakimś Startem Otwock. My jesteśmy Wisła i za nią stoi dziesiątki tysięcy fanatycznych kibiców i gówno nas obchodzi czy to Meńcieśter czy Balcielona. jak tu przyjadą to nie pstrykac im zdjęc, robić wymiany koszulek po meczu, tylko grać swoje i nawet nie spojrzeć na nich po końcowym gwizdku po czym zejść z murawy (a nie tak jak niektórzy reprezentanci Polski po kompromitacji 6-0 z Hiszpanią prosza o koszulki Xaviego) . Wstyd i hańba. Serce mi krwawiło widząc tych błaznów z orzełkiem na piersi proszących się o koszulki. Kompromitacja dla Narodu Polskiego, wszyscy oni powinni być dyscyplinarnie wiadomo co. Nie chce tego widzieć u nas, nie chce by któryś z piłkarzy Wisły wbijał mi nóz w serce. Bez żadnego respektu i szacunku podchodzić do takich zespołów.
O kibiców się nie boje bo wgnieciemy ich w ziemię i tych ich turystów plazowych na trybunach, ważne żeby piłkarze nie byli ciotowaci i robili w gacie bo Rooneye i inne przyjechały. Być chamami z pianą na mordzie i pokazać im miejsce w szeregu, choćby mecz mial się skończyć 3-0 dla nich , to nie bez walki! Niech sobie nie myślą że Wisła uklęknie przed nimi, usiądzie na murawie i będzie robić im zdjęcia a oni będą kolejne bramki strzelać.

derr 20.08.2011 15:44

ach te kryptozydki

snyrting 20.08.2011 15:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nicolas (Post 1150620)
A po to, że wszystko jest możliwe. Nie traktuj tego w kategoriach absurdu. To, że Cupiał odejdzie jest chyba najmniej prawdopodobne. Mój post mieści się w temacie, a że ma inny wydźwięk, to nie powinien być zarzut. Ja wiem, że teraz się nakręcamy na forum. Tylko merytorycznie, a nie, że agresja, urażona wiślacka duma, brak poczucia dystansu, przeświadczenie o wielkości.

Wszystko jest możliwe oczywiście z wyjątkiem tego, że nie zrobimy w Europie takiej furory jak Amica, prawda?

Siejesz zamęt a nie masz nic ciekawego do napisania. Odpuść sobie i nie trolluj.

whistar 20.08.2011 15:56

Dla autorów czarnych i negatywnych scenariuszy, krytykantów i frustratów mam propozycję by przy okazji następnego meczu ruszyli dupy sprzed komputera, wzięli szaliki (mogą być nawet te z logiem SA), ubrali czerwone koszulki i wreszcie to przeżyli.

Ciastek1 20.08.2011 16:13

Kosowski traci resztki szacunku . Już nawet nie chodzi o ten wywiad bo tutaj jedynie typował wynik a nie jak Żewłakow życzył zwycięstwa Apoelowi ale mam na myśli jego zachowanie przed meczem i po w trakcie studia .Siedział jak obrażona panienka i tylko najeżdżał na Wisłę .Prawdziwy Wiślak to Żuraw, Kosa to był świetny piłkarz ale łasy na kasę więc chyba już teraz nikogo nie dziwi czemu Cupiał go wywalił z klubu.

fanTS1906 20.08.2011 16:22

Nie wiem czy dobry temat, a może już było ale wrzuce tu bo w sumie dotyczy ostatniego meczu w pucharach. Pojechał troche Wojtek Kowalczyk:
Cytat:

Wielką robotę w czwartek wykonali kibice Legii. Dzień wcześniej byłem w Krakowie i mam dobre porównanie, gdzie jest najlepsza atmosfera w kraju, gdzie się śpiewa przez 90 minut, a gdzie tylko czasami. Wisła grała o Ligę Mistrzów, ale nie miała nawet w połowie takiego wsparcia trybun jak legioniści.
Co do stwierdzenia ze Kosa to nie ale Żuraw to już prawdziwy Wiślak, chciałbym tylko wtrącić, że też mnie lekko irytowała jego postawa w studio, zwłaszcza w poprzednich meczach gdzie Bozydar Ivanov jak zwykle dogryzał Wisłe od której strony tylko mógł i zagadywał Żurawia a ten zawsze mu potakiwał zamiast bardziej zdecydowanie stawać w obronie dobrego wizerunku klubu.

CH. 20.08.2011 16:26

Cytat:

Wspólnie obejrzyjmy historyczny mecz!

Już w najbliższy wtorek Wisła Kraków podejmie w spotkaniu wyjazdowym APOEL Nikozja.

Jak doskonale wiadomo niewiele osób będzie miało możliwość zobaczyć na żywo ten pojedynek.

Specjalnie dla tych, którzy nie chcą oglądać spotkania z Cypryjczykami w swoich domach czy pubach przygotowaliśmy atrakcyjną propozycję.

W Nowej Hali Wisły zainstalowany zostanie telebim, na którym wspólnie będziemy mogli obejrzeć - miejmy nadzieję historyczny mecz Wiślaków. Bramy hali zostaną otwarte godzinę przed rozpoczęciem spotkania.

Wstęp jest bezpłatny, jednak każdy kto chciałby wesprzeć ruch kibicowski będzie mógł zakupić cegiełkę - za symboliczną cenę 5 zł.

Miejmy nadzieję, że spotkanie, które rozpocznie się o godzinie 19:30 znacznie się przedłuży i wspólnie będziemy nawet do białego rana świętowali awans Wisły do upragnionej Ligi Mistrzów.

Nie możemy być na Cyprze, nic nie stoi jednak na przeszkodzie abyśmy pojawili się przy Reymonta. Być może to właśnie na ten mecz czekaliśmy przez lata. Stwórzymy niezapomnianą atmosferę i bawmy się tego dnia tak, aby zapisał się on na stałe w Wiślackiej historii.

Szczegółowe informacje dotyczące imprezy podamy wkrótce.

DO ZOBACZENIA !!!
za SKWK.
Znakomity pomysł.

Tu jeszcze fajny filmik: http://www.youtube.com/watch?v=TCtdOHiPKl4

Heero 20.08.2011 16:29

Tak na marginesie - Górnik dziś pokazał, jak perfekcyjnie rozegrać krótki rzut rożny... marzy mi się taka akcja w Nikozji :)

Dariusz 20.08.2011 18:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kriswisla (Post 1150601)
niech sie wali Kosa na pysk ,zawsze patrzyl kto da wiecej ,nigdy nie utozsamial sie z klubem ,zwykly wyrobnik i materialista:-P:-P

Cytat:

-Dlaczego Bełchatów? Nie było innych propozycji?
-...Nie chciałem trafić do klubu, gdzie panują nastroje skierowane przeciwko Wiśle Kraków. W głębi duszy uważam się właśnie za wiślaka. Nie chciałem wysłuchiwać niezbyt parlamentarnych okrzyków pod adresem krakowskiej drużyny....
To fragment wywiadu z Kamilem Kosowskim w tygodniku Piłka Nożna. On powiedział tylko, że obstawia 2:0 dla APOELu, a nie, że chciałby takiego wyniku

Billy 20.08.2011 19:41

Wielką robotę w czwartek wykonali kibice Legii. Dzień wcześniej byłem w Krakowie i mam dobre porównanie, gdzie jest najlepsza atmosfera w kraju, gdzie się śpiewa przez 90 minut, a gdzie tylko czasami. Wisła grała o Ligę Mistrzów, ale nie miała nawet w połowie takiego wsparcia trybun jak legioniści. Może wpływ miał na to szybko zdobyty w Warszawie gol? Myślę, że piłkarze ponieśli kibiców, a kibice piłkarzy.

http://www.weszlo.com/blog/2

martin_6 20.08.2011 19:50

Co znaczy czasami? Fakt, że w środę nie było tak rewelacyjnie jak np. na Litexie przez mnóstwo "kibiców polskiej piłki", którzy przyszli sobie zobaczyć mecz, ale przestojów za bardzo nie było, doping był cały czas, jak zawsze. Coś się Wojtkowi na mózg rzuciło...

Ciastek1 20.08.2011 19:56

Legia Warszawa klask klask klask klask klask Legia Warszawa klask klask klask klas klas Legia Warszawa klask klask klask klask

Doping na Legi dobry ale bez przesady , czasami już nie dało się słuchać jak z jedną przyśpiewką jechali 15 minut

Mareq 20.08.2011 20:00

Widocznie Kowalczyk w czasie transmisji czasami zaliczał ,,zgona'' :)

JarekTSW 20.08.2011 20:16

Ja nie wiem czy Pajlic by lepiej na Cyprze się nie spisał od tego Diaza. Zaczynam się bać o tą lewą obronę...

delukas96 20.08.2011 20:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JarekTSW (Post 1150780)
Ja nie wiem czy Pajlic by lepiej na Cyprze się nie spisał od tego Diaza. Zaczynam się bać o tą lewą obronę...

Diaz jest lepiej przystosowany do warunków na Cyprze, dlatego on raczej zagra.

canarinhos 20.08.2011 20:47

Z tego co wyczytuje o godz. rozpoczenia meczy, to wszystkie mecze 4 rundy maja rozpoczać sie o 20:45 czasu europejskiego. Nie wiem ktora to bedzie godzina na Cyprze,ale u nas bedzie to normalnie 20:45

63.5 Kg 20.08.2011 20:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez canarinhos (Post 1150798)
Z tego co wyczytuje o godz. rozpoczenia meczy, to wszystkie mecze 4 rundy maja rozpoczać sie o 20:45 czasu europejskiego. Nie wiem ktora to bedzie godzina na Cyprze,ale u nas bedzie to normalnie 20:45

19.45......

crazykaro 20.08.2011 21:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1150799)
19.45......

Nie w tą stronę :P

Brzytwa128 20.08.2011 21:06

21:45.

10 znaków

piter116 20.08.2011 21:09

Mecz jest o 21:45 czasu "cypryjskiego" czyli u nas o 20:45.
Edit: wonski_eNHa ma rację : )

wonski_eNHa 20.08.2011 21:12

Mecz jest o 20:45 naszego czasu, czyli 21:45 na Cyprze. Żadne 19:45...

Zresztą kij z pogodą jak i tak wygramy 3:1 :]

drag 20.08.2011 22:24

Pytanie czy Diaz wytrzyma kolejne 90 minut bo jak się nie mylę miał pod koniec meczu problemy z Charalimbidisem który wszedł z ławki. Tego się najbardziej obawiam

delukas96 20.08.2011 22:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez drag (Post 1150849)
Pytanie czy Diaz wytrzyma kolejne 90 minut bo jak się nie mylę miał pod koniec meczu problemy z Charalimbidisem który wszedł z ławki. Tego się najbardziej obawiam

Żaden problem w 70 min wpuścić Palicia na lewą obronę, niech sobie poszaleje :)

ItaloPolak 20.08.2011 22:41

Średnia temperatury jest na Cyprze prawie taka sama jak w Dubaju (źródło: niemiecka wikipedia). Wiatr wieje ze strony wybrzeża lewantyńskiego i przynosi powietrze z tamtejszych pustyń.

Jako pol-Arab muszę przyznać racje naszemu sztabie szkoleniowym ze chcą tam pojechać jak najwcześniej. W takim klimacie organizm potrzebuje przynajmniej dwa dni żeby się troche przyzwyczaić.

Dam rade tym co jada na Cypr, pijcie dużo wody (minimum 4 litry dziennie) żeby wam z powodu pogody i emocjami w trakcie meczu nie odcięło prąd. Na tej wyspie naprawdę są najbardziej ekstremalne warunki pogodowe w krajach śródziemnomorskich.

Elefant 21.08.2011 06:30

Z nadziejami patrzę na nasz wtorkowy mecz, jednakże realistycznie rzecz biorąc awans raczej uznam za niespodziankę.

Atutem Apoelu jest jest dobra gra zespołowa i... niestety nasze słabości. A tutaj przedewszystkim należy wymienić słabość siły ofensywnej, opierajacej się li tylko na pojedyńczych indywidualnych zrywach. Obstawią we trójkę Maora i Małeckiego, cóż z tego, że reszta będzie miała luz, skoro ten luz nie bedą umieli wyorzystać.
Według mnie kluczem będzie wykorzystanie własnych sytuacji. Może zdarzyć się, ze będziemy mieć tylko jedną sytuację bramkową. Jedna nasza bramka znaczy tyle co dwie Apoelu. Gdyby Zienczuk w Atenach wykorzystał w pierwszej połowie choć jedna setkę...

Pogoda, kibice... Bardziej obawiałbym sie pogody, choć nie demonizujmy. Ale najbardziej w sferze pozaboiskowej obawiam się drobnych z pozoru przypadkowych zdarzeń typu zepsucie się klimatyzacji w naszym autobusie itp. No i sędzia...

Ton wypowiedzi greckich portali po pierwszym szoku jest jednoznaczny. Byliśmy lepsi, awansujemy.
Oby ta pewność została ukarana.

Dreams7 21.08.2011 07:15

Nie Panikujmy.. Wynik po 1 meczu jest ok.. Wystarczy strzelić bramke i już Apoel jest w dupie.. Oby tylko nie powtórzyła się sytuacja z meczu z Kopenhagą.. Też przegrali 1 mecz 1:0 ale wygrali u siebie. Warto dodać, że Solari ma kontuzje. Pozdrawiam

mitmichael 21.08.2011 07:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ItaloPolak (Post 1150857)
Średnia temperatury jest na Cyprze prawie taka sama jak w Dubaju (źródło: niemiecka wikipedia). Wiatr wieje ze strony wybrzeża lewantyńskiego i przynosi powietrze z tamtejszych pustyń.

Jako pol-Arab muszę przyznać racje naszemu sztabie szkoleniowym ze chcą tam pojechać jak najwcześniej. W takim klimacie organizm potrzebuje przynajmniej dwa dni żeby się troche przyzwyczaić.

Dam rade tym co jada na Cypr, pijcie dużo wody (minimum 4 litry dziennie) żeby wam z powodu pogody i emocjami w trakcie meczu nie odcięło prąd. Na tej wyspie naprawdę są najbardziej ekstremalne warunki pogodowe w krajach śródziemnomorskich.

Najciekawsze jest to, ze jak Apoel gral w fazie grupowej LM to mecze remisował.... na wyjeździe a u siebie przegrywał wiec pogoda to utrudnienie takze dla nich chociaz maja pilkarzy przystosowanych do takich temperatur. To samo bylo w meczu ze Slovanem - wygrali na wyjezdzie a u siebie nie potrafili strzelic gola. Kibice to 12sty zawodnik i wg. Engela to moze byc najwiekszy problem Wisly a nie pogoda bo dopinguja tak zywiołowo, ze az pilkarza napedzaja. Tylko, ze w takich warunkach kibicowskich uwielbiaja grac wszystkie druzyny na swiecie.

fond 21.08.2011 07:37

Zaraz, zaraz - a Wisła to już przypadkiem na Cyprze kiedyś nie grała :> Co prawda nie obecna Wisła, ale jednak. Nie porównuję klas (wiadomo, gdzie wówczas był Cypr) ale chodzi mi o to, że jednak nie przypominam sobie wielkiego alarmu 'pogodowego' na wyjazd i zagraliśmy bez większych kłopotów, a przecież mieliśmy trochę więcej Polaków w składzie, niezwyczajnych takim warunkom.

arti 21.08.2011 07:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fond (Post 1150896)
Zaraz, zaraz - a Wisła to już przypadkiem na Cyprze kiedyś nie grała :> Co prawda nie obecna Wisła, ale jednak. Nie porównuję klas (wiadomo, gdzie wówczas był Cypr) ale chodzi mi o to, że jednak nie przypominam sobie wielkiego alarmu 'pogodowego' na wyjazd i zagraliśmy bez większych kłopotów, a przecież mieliśmy trochę więcej Polaków w składzie, niezwyczajnych takim warunkom.

Było 5-2 po pierwszym meczu w Krakowie więc wszyscy uważali, że rewanż to formalność. Skończyło się 2-2.

prezes85 21.08.2011 08:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martin_6 (Post 1150760)
Co znaczy czasami? Fakt, że w środę nie było tak rewelacyjnie jak np. na Litexie przez mnóstwo "kibiców polskiej piłki", którzy przyszli sobie zobaczyć mecz, ale przestojów za bardzo nie było, doping był cały czas, jak zawsze. Coś się Wojtkowi na mózg rzuciło...

To jak ktoś się interesuje mniej piłką lub był 1. raz na meczu to już nie może przychodzić?
Chorzy jesteście.

staszek001 21.08.2011 08:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez prezes85 (Post 1150903)
To jak ktoś się interesuje mniej piłką lub był 1. raz na meczu to już nie może przychodzić?
Chorzy jesteście.

Na mecze przychodzi się dopingować, a u nas jest z tym niestety słabo. Nawet na C są młodzi ludzie co oglądają mecz z założonymi rękami. O to możemy mieć pretensje tylko do siebie, a nie do innych ekip, które są od nas głośniejsze. Coś trzeba z tym zrobić. Ja jestem za tym, żeby klub nie sprzedawał biletów na C, tylko np. SKWK.

prezes85 21.08.2011 08:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez staszek001 (Post 1150908)
Na mecze przychodzi się dopingować, a u nas jest z tym niestety słabo. Nawet na C są młodzi ludzie co oglądają mecz z założonymi rękami. O to możemy mieć pretensje tylko do siebie, a nie do innych ekip, które są od nas głośniejsze. Coś trzeba z tym zrobić. Ja jestem za tym, żeby klub nie sprzedawał biletów na C, tylko np. SKWK.

Przecież goście nie przychodzą na C tylko na pozostałe trybuny.

Karherop 21.08.2011 09:15

"Razem z drużyną na Cypr udał się także kucharz, który będzie czuwał nad posiłkami Wiślaków."

bardzo dobrze , widac że nasi są (podobnie jak kibice ) wyczuleni na pewne rzeczy

_ukoL 21.08.2011 09:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Heero (Post 1150646)
Tak na marginesie - Górnik dziś pokazał, jak perfekcyjnie rozegrać krótki rzut rożny... marzy mi się taka akcja w Nikozji :)

Raczej Bełchatów pokazał jak spieprzyć i zagapić się przy kryciu w ostatniej akcji meczu. Patrząc jednak na piłkarzy obecnie reprezentujących Wisłę to nie wierzę w dekoncentrację. Będzie bardzo dobrze.

mitmichael 21.08.2011 09:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1150899)
Było 5-2 po pierwszym meczu w Krakowie więc wszyscy uważali, że rewanż to formalność. Skończyło się 2-2.

No wlasnie, skonczyło sie 2-2 wiec jakos pogoda nie przeszkodziła w odniesieniu dobrego wyniku. Dziennikarze, Zewłakow, Kosowski czy Gmoch ciagle powtarzaja o pogodzie a zapomnieli o Naszych zawodnikach pochodzacych z ciepłych krajow. Do tego jestesmy kondycyjnie swietnie przygotowani wiec i z bieganiem przez 90 minut nie bedzie problemu.

Ogryzek 21.08.2011 09:51

Nie o to chodzi że zawodnik pochodzi z "ciepłych krajów" tylko że mieszka tam na co dzień i jest przyzwyczajony do wysokich temperatur i wilgotności powietrza. Francuscy murzyni w reprezentacji Francji tak samo wolno biegali jak nieliczni biali na MŚ w RPA. Bo od wielu lat, a czasami nawet nigdy nie mieszkali w Afryce.

Jakbyś ty pomieszkał z kilka tygodni na Cyprze, to też miałbyś większą wydolność po 20 dniach niż tuż po przylocie.
Tu problemem jest pierwszy szok dla organizmu, "ciężkie oddychanie" że tak powiem. Po kilku, kilkunastu dniach Twój organizm się przyzwyczaja. (Różnie u każdego)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:28.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl