Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

sqallpl 14.06.2010 02:47

Jeszcze odnosnie tego Milinkovica.

Strzelil w zeszlym roku Romie gola w eliminacjach do LE.

Warto zobaczyc ten film, szczegolnie wlasnie jego wystep z Roma i bramke. Obroncy mieli sporo problemow.

http://www.youtube.com/watch?v=dDCU4LbxKAE

Dodam ze w katalonskiej prasie w maju pojawialy sie infomracje o zainteresowaniu ze strony Barcelony i kilku klubow Premiership.

Jak sam Basałaj mowil, nie powinno sie kupowac zawodnikow z youtube. Jednak po zobaczeniu tych parunastu minut mozna powiedziecc, ze gosc ma predyspozycje na najlepszego skrzydlowego ligii...

Billy 14.06.2010 07:47

http://eng.mfkkosice.sk/c/portal_pub...cleCountUpdate
Profil Milinkovicia na oficjalnej stronie MFK

PANDEM0NIUM 14.06.2010 08:02

Milinkovic?

Witam
Czy mógłby ktoś podać żródło o tym że jesteśmy zainteresowani Milinkovicem? Czy to kolejny FAKT MEDIALNY?

arti 14.06.2010 08:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Billy (Post 913650)
http://eng.mfkkosice.sk/c/portal_pub...cleCountUpdate
Profil Milinkovicia na oficjalnej stronie MFK

fajny ma profil:
ulubione żarcie: pizza (kurczak)
ulubiony napój: coke

Profi pełną gębą...:D

murray 14.06.2010 08:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sqallpl (Post 913643)

Dodam ze w katalonskiej prasie w maju pojawialy sie infomracje o zainteresowaniu ze strony Barcelony i kilku klubow Premiership.

Na takiej zasadzie, jak Stilica oglądał Arsenal. Takie kluby mają ogromną siatkę skautów i oglądają wielu piłkarzy. Jednak sam fakt zainteresowania Milinkovica takim klubem pokazuje, jaki to jest zawodnik. Jest jeszcze dosyć młody, więc na pewno będzie się rozwijał.

PS. Parafrazując Stefana Majewskiego ja tego Milinkovica dobrze znam, bo pisałem o nim w "Gdybym był bogaty"

Mixu 14.06.2010 08:38

Jak Marcelo całował herb na prezentacji to nikt jakoś po nim nie jeździł a teraz nagle oburzenie..Chłopak sie cieszył,tryskał szczęsciem niech całuje a najlepiej niech całuje przez najbliższe lata i dobrze broni.

Milinkowić zawodnik marzenie jak dla mnie, ma taką lekkość poruszania się jak własnie Messi czy Ronaldo. Może być ciekawy piłkarz w przyszłości.

Syn Kangura z 1984 14.06.2010 08:46

Takiego Milinkovica chętnie bym u nas zobaczył. Chłopak charakteryzuje się świetnym przeglądem gry, dobrym wykończeniem akcji, niezłą techniką i przede wszystkim ogromną pewnością. Każde jego zagranie robione na wielkim luzie z przekonaniem w umiejętności, ktoś już tu wspomniał że przypomina Błaszczykowskiego. Oczywiście to na podstawie tego co udało mi się zobaczyć na filmiku. Bardzo bym chciał aby do nas trafił bo skrzydłowych to my wybitnych nie mamy. Mam nadzieje że Kirm odżyje bo ułomkiem nie jest, ale zbyt często odstawia nogę. I w głębokim poważaniu mam że możemy mieć mało Polaków w "11". :)

snyrting 14.06.2010 08:49

Być może czegoś nie zauważyłem, ale gdzie w tym temacie jest jakieś info o naszym zainteresowaniu Milinkoviciem?

Blaszczu16 14.06.2010 08:55

Niejaki zbymek napisał o nim. Czas pokaże czy miał racje.

4fan_player 14.06.2010 08:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez snyrting (Post 913661)
Być może czegoś nie zauważyłem, ale gdzie w tym temacie jest jakieś info o naszym zainteresowaniu Milinkoviciem?

Niejaki zbymak o tym napisał...

tormenthor 14.06.2010 09:07

W Polsce nie ma piłkarzy - są tylko kopaczo - biegacze, za których ich macierzyste kluby żądają kosmicznych pieniędzy. Można zrobić z klubu drużynę, w której będzie większość obcokrajowców, ale trzeba to robić z głową. Nie jest dobrze, jeśli każdy zawodnik jest z innego regionu świata i włada innym językiem. Można pomyśleć, aby w drużynie była grupka z Ameryki Południowej, ekipa z byłej Jugosławii + Polacy.

emjot 14.06.2010 09:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kordel_Walker (Post 913665)
Kilku troli znalazło sobie problem życiowy i nie podoba im się to..ale za to odnaleźli sens życia:D Będą narzekać, że pocałował herb:lol:

dyskusja o tym że najemnik pocałował herb rozbawiła mnie do łez :lol:
:lol:
to jest szczyt absurdu
Mrożek wymięka i to zdecydowanie :lol:

ps. ten Milinković to jakiś żart czy prawda ?? tak tylko pytam :lol:

WISŁAZWE 14.06.2010 10:06

Jak widać nasz klub pracuje po cichu i sprawnie, jest w końcu bramkarz, bez zbędnego pier.nia kogo byśmy chcieli sprowadzić, kim się interesujemy.
Spokojnie czekam na rozwój wypadków, bo coś mi mówi, że bramkarz to nie ostatni transfer w tym okienku.

Jeżeli to prawda z tym Marko Milinkovic'em to chyba jakiś znak że inwestujemy w młodych zawodników, przyda się w Wiśle na pewno.
Poczekajmy na konkrety :)

Ejdzbiol 14.06.2010 10:16

Milinkowic jest bardzo fajnym graczem, przynajmniej lewe skrzydło obsadzone: Milinkowic i Kirm, a na prawym Mały z Łobo

tofik 14.06.2010 10:23

Co z Navasem ? Chciał o 100 zł za dużo ? :)

Mishau 14.06.2010 10:35

Skrzydła Milinkovic - Małecki :D Ajjj rozmarzyłem się :D

Reser 14.06.2010 10:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kolarz90 (Post 913693)
Wiem że Fakt to nie jest najlepsze żródło informacji ale podobno Djurovski ma się już stawić dzisiaj na treningu...
Mnie się bardzo podoba to załatwiane transferów przez Wisłę. Po cichu, dowaidujemy się dopiero jak już piłkarz podpisze kontrakt (albo napisze zbymak lub macios:). Widać że coś się ruszyło a w sumie wolę piłkarzy z bałkanów, Brazylii, itp. niż przepłacane polskie gwiazdki, lansowane przez media za które trzeba płacić krocie.

Czy mógłby ktoś coś więcej napisać na temat tej notki z jakże uwielbianego Faktu?

willow 14.06.2010 11:05

Można psioczyć ostatnimi czasy na politykę transferową Wisły, ale uważam, że to, co robią teraz, ma głębszy sens.
Dość już sytuacji, kiedy polskie kluby życzą sobie za miernych zawodników pokroju Sadloka czy Glika kosmiczne, nieprzystające do rzeczywistości kwoty (o wartości Sadloka w konfrontacji z dobrym futbolem mieliśmy okazję się przekonać).

Kluby spoza czołówki zostały rozpieszczone (niestety swego czasu również przez Wisłę, która co rundę kupowała pół ligi) i kroją teraz niemiłosierne pieniądze za niczym nie wyróżniający się towar. I póki znajdzie się frajer pokroju Wojciechowskiego, na normalizację cen nie ma co liczyć.

A wystarczyłoby, żeby kilka najbogatszych klubów doszło do porozumienia, że nie będą akceptować takiego poziomu cen i byłoby po sprawie. Wszak to popyt reguluje ceny.

Lemoniadowy Joe 14.06.2010 11:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez morgenes (Post 913725)
Wszak to popyt reguluje ceny.

i podaż bo skoro mało jest dobrego towaru to i ceny "chore" a aby kupić kogoś z zewnątrz trzeba mieć dobre rozeznanie wszak żaden dobry gracz nie wybierze Wisły/Legii/Amiki ponad Niemcy Francję Włochy , proste. nie widzę aby Wisła miała jakieś problemy kontraktowe z Singlarem chciano testów ,przyjechał , kontrakt na rok z opcja przedłużenia podpisał podobnie Jirsak wiec w Czechach przy większej ilości dobrych graczy ceny sa mniejsze

willow 14.06.2010 11:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lemoniadowy Joe (Post 913732)
i podaż bo skoro mało jest dobrego towaru to i ceny "chore" a aby kupić kogoś z zewnątrz trzeba mieć dobre rozeznanie wszak żaden dobry gracz nie wybierze Wisły/Legii/Amiki ponad Niemcy Francję Włochy , proste. nie widzę aby Wisła miała jakieś problemy kontraktowe z Singlarem chciano testów ,przyjechał , kontrakt na rok z opcja przedłużenia podpisał podobnie Jirsak wiec w Czechach przy większej ilości dobrych graczy ceny sa mniejsze

Masz racje, podaż również, pod warunkiem, że towar faktycznie jest dobry.
Zastrzel mnie, ale jak dobrego polskiego towaru na chwilę obecną nie widzę. Nie w naszym kraju. Gliki, Sadloki i inne Kiełby są jak dla mnie mocno przewartościowane. Nie za taką kasę.

rafal777 14.06.2010 11:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez morgenes (Post 913725)
Można psioczyć ostatnimi czasy na politykę transferową Wisły, ale uważam, że to, co robią teraz, ma głębszy sens.
Dość już sytuacji, kiedy polskie kluby życzą sobie za miernych zawodników pokroju Sadloka czy Glika kosmiczne, nieprzystające do rzeczywistości kwoty (o wartości Sadloka w konfrontacji z dobrym futbolem mieliśmy okazję się przekonać).

Kluby spoza czołówki zostały rozpieszczone (niestety swego czasu również przez Wisłę, która co rundę kupowała pół ligi) i kroją teraz niemiłosierne pieniądze za niczym nie wyróżniający się towar. I póki znajdzie się frajer pokroju Wojciechowskiego, na normalizację cen nie ma co liczyć.

A wystarczyłoby, żeby kilka najbogatszych klubów doszło do porozumienia, że nie będą akceptować takiego poziomu cen i byłoby po sprawie. Wszak to popyt reguluje ceny.

Taaaaaaaa, a Wisła jakby chciała Pawełka sprzedać to by zażądała 150 tys zł, tak? Bramkarz przez niemal wszystkich uznawany za tragicznego wyceniony byłby pewnie przez Wisłę na jakieś 1,5mln euro. Kluby żądają tyle ile chcą. Czemu niby mają nam sprzedać gościa za tyle ile my chcemy? Na tym polegają negocjacje. Znajdzie się ktoś chętny to zapłaci. Piłkarzy mamy słabych ale na Ukrainie robią między sobą transfery po kilka, kilkanaście mln euro. A jedyne kluby co tam coś graja to Szachtar i Dynamo Kijów.

Wasiu 14.06.2010 11:42

Przeciez zbymak o tym Milinkoviciu napisal w formie zartu. Zeby udowodnic, ze jego informacje sa powielane w roznych mediach i innych zrodlach. Nie ekscytujcie sie tak, bo ten zawodnik napewno do nas nie przyjdzie.

edit. A to wybacz, myslalem, ze w takim tonie utrzymywales swoj poprzedni post. Mam nadzieje, ze znowu bedziesz mial racje.

zbymak 14.06.2010 11:44

Kto żartuje to zobaczymy do końca tygodnia.Bedzie dobrze zobaczycie

KaRaSTSW 14.06.2010 11:54

Ten Milianković to normalnie bajka :) Bardzo bym chciał żyby grał u Nas :)
Zbymak trzymam za słowo i też mam nadzieje ze bedzie dobrze.

tomek9 14.06.2010 11:57

Wasiu no ja nie wiem czy żartuje ;) Wątpię w to.
A Kirmowi przyda się rywalizacja na skrzydle i myślę, że wtedy oboje będą mocni, o ile Marko podpisze z nami.
Na prawy skrzydle Mały.

i będziemy potrzebować jeszcze napastnika+środkowego obrońce za Głowę.

napastnika można poszukać, a myślę że Glik się już nadaje, tylko potrzebny by był jeszcze jeden..

willow 14.06.2010 12:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafal777 (Post 913738)
Taaaaaaaa, a Wisła jakby chciała Pawełka sprzedać to by zażądała 150 tys zł, tak? Bramkarz przez niemal wszystkich uznawany za tragicznego wyceniony byłby pewnie przez Wisłę na jakieś 1,5mln euro. Kluby żądają tyle ile chcą. Czemu niby mają nam sprzedać gościa za tyle ile my chcemy? Na tym polegają negocjacje. Znajdzie się ktoś chętny to zapłaci. Piłkarzy mamy słabych ale na Ukrainie robią między sobą transfery po kilka, kilkanaście mln euro. A jedyne kluby co tam coś graja to Szachtar i Dynamo Kijów.

No właśnie o tym piszę, że niestety zawsze się znajdzie jakiś przypał pokroju Wojciechowskiego. Gdyby czołowe kluby gremialnie zlały takie chore oferty, to ceny by spadły. Czytać dokładnie i ze zrozumieniem!

Lemoniadowy Joe 14.06.2010 12:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez morgenes (Post 913734)
Masz racje, podaż również, pod warunkiem, że towar faktycznie jest dobry.
Zastrzel mnie, ale jak dobrego polskiego towaru na chwilę obecną nie widzę. Nie w naszym kraju. Gliki, Sadloki i inne Kiełby są jak dla mnie mocno przewartościowane. Nie za taką kasę.

dokładnie masz racje a co gorsza liga coraz słabsza a kluby coraz bogatsze mam nadzieje że najlepsze kluby zaczną wkoncu sciągac dobrych zawodników z zagranicy bo to wszystkim wyjdzie na dobre i klubom i kibicom i najlepszym naszym piłkarzom

nesta 14.06.2010 12:25

PS napisal, ze nastepca Glowy ma byc stoper Hajduka Split - Ante Aracic..

sqallpl 14.06.2010 12:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Res (Post 913707)
Czy mógłby ktoś coś więcej napisać na temat tej notki z jakże uwielbianego Faktu?

Z ciekawosci bym to poczytal ale nie chce mi sie do sklepu isc :D

Podbijam.

rafal777 14.06.2010 12:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez morgenes (Post 913756)
No właśnie o tym piszę, że niestety zawsze się znajdzie jakiś przypał pokroju Wojciechowskiego. Gdyby czołowe kluby gremialnie zlały takie chore oferty, to ceny by spadły. Czytać dokładnie i ze zrozumieniem!

Nie mam problemu ze zrozumieniem. Narzekasz, że ceny za wysokie a sam pewnie chciałbyś sprzedac Pawełka za jak najwiekszą kasę. Nie widzisz w tym sprzeczności? Nawołujesz inne kluby by zrezygnowały z takich sum z kosmosu a jakby nie było Wisła sama się do tego przyczynia. I zawsze znajdzie się jakiś przypał co kupi od nas jakiś niechciany szrot za niezłą kasę...

tomek9 14.06.2010 12:29

on był na tej liście.

28 lat, nie jest źle, doświadczony stoper.
ale mało grał chyba..

kolarz90 14.06.2010 12:33

Co do notki w fakcie to pisze tylko tyle że Głowa odchodzi, a Jovanic i macedoński pomocnik Djurovski uzgodnili kontrakty i dzisiaj zjawią się na treningu. Oprócz tego o Makinwie że go chcemy ale jest daleko do finalizacji

Reser 14.06.2010 12:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kolarz90 (Post 913779)
Co do notki w fakcie to pisze tylko tyle że Głowa odchodzi, a Jovanic i macedoński pomocnik Djurovski uzgodnili kontrakty i dzisiaj zjawią się na treningu. Oprócz tego o Makinwie że go chcemy ale jest daleko do finalizacji

Okej dzięki. Podejrzewam, że redaktorek który to napisał nie chciał skupiać się tylko na relacjonowaniu tego o czym już wiadomo, więc musiał jakąś sensacje dorzucić. Nie miałbym jednak nic przeciwko gdybym musiał odszczekać to co powiedziałem :)

sovinho_02 14.06.2010 12:45

Ma ktoś jakąś informację na temat transmisji konferencji prasowej ?

maci0s 14.06.2010 12:45

Wracam po banicji... :] Pozdrowienia dla Wolfy...

Co do dzisiejszych ciekawostek, to kolo 12 godziny do klubu przyjechał pan Turzański, znany wam jako pzewodniczący rady nadzorczej Wisły...
Niby nic ciekawego, ale kto bliżej sie orientuje w Wiśle to wie, że on w klubie jest tylko na... konferencjach... a i wtedy przyjeżdża góra 20 minut przed... a nie 3 godziny..
Albo więc był potrzebny zeby potwierdzić transfer Głowackiego, albo... ;>

sovinho_02 14.06.2010 12:47

Chyba raczej to pierwsze.... Ale obym się mylił :)

Karlos 14.06.2010 12:52

No no Macio0s narobiles mi smaka, może jakaś niespodzianka szykuje sie dla naszego Wislackiego Towarzystwa ;)

sqallpl 14.06.2010 12:52

Fakt przy masie bredni mial kilka trafnych informacji wiec nie zdziwilbym sie jakbysmy obok bramkarza na konferencji zobaczyli pana D.

Byloby milo. Choc nie ukrywam ze wolalbym zobaczyc Milinkovica :D

sovinho_02 14.06.2010 12:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sqallpl (Post 913792)
Fakt przy masie bredni mial kilka trafnych informacji wiec nie zdziwilbym sie jakbysmy obok bramkarza na konferencji zobaczyli pana D.

Byloby milo. Choc nie ukrywam ze wolalbym zobaczyc Milinkovica :D

Sory jeżeli było wałkowane. Kogo masz na myśli pisząc "Pana D "

Reser 14.06.2010 12:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sovinho_02 (Post 913786)
Ma ktoś jakąś informację na temat transmisji konferencji prasowej ?

Konferencja prasowa ma być o godzinie 15:00 a jeżeli chodzi o transmisję to jedyna stacja, w której jest ona możliwa to Orange Sport Info. Z tym, że ostatnia konferencja z Prezesem nie była transmitowana to i tej może nie być.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sovinho_02 (Post 913793)
Sory jeżeli było wałkowane. Kogo masz na myśli pisząc "Pana D "

Djurovski

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:15.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl