Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

murray 20.06.2010 23:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SpoXsteR (Post 917662)

murray to jakis pojedynczy wycinek czy tak mial / ma zawsze? bo Wy macie sklonnosc cos wyrwac pojedynczego i juz oceniac.. tak jak z pilkarzami na MS, o ktorych nie slyszeli ale zobaczyli przy dwoch przyjeciach pilki i juz ich do Wisly chca brac

To znalazłem na YT. Natomiast widziałem go parę razy w podobnej akcji przed ważnymi meczami.

Edit: Nawet jeżeli pojedynczy wyskok to co to zmienia? Nie wyskoczyłby z czymś takim jak Filip z konopi przed meczem z Chelsea, gdyby nie miał charyzmy niezbędnej do poparcia w drużynie.

felipe 20.06.2010 23:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Colin (Post 917659)
Naprawdę mocne !!! Po co im Wenger ??? :) Taki zawodnik w drużynie to skarb.

Do tego trzeba PRAWDZIWYCH PROFESJONALISTÓW. I nie mam tu na myśli tylko motywatora.

Wierzycie, ze Patryk "Kim tu k***a jestes" Małecki byłby w stanie pokornie słuchać kogokolwiek? ALbo Piotr "sam ku**a wejdź i zagraj" Brożek? Z tymi piłkarzami daleko nie pociągniemu. Słabi w nogach, słabi w głowie, mocni co najwyżej w gębie...

Wojtas 20.06.2010 23:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez felipe (Post 917675)
Do tego trzeba PRAWDZIWYCH PROFESJONALISTÓW. I nie mam tu na myśli tylko motywatora.

Wierzycie, ze Patryk "Kim tu k***a jestes" Małecki byłby w stanie pokornie słuchać kogokolwiek? ALbo Piotr "sam ku**a wejdź i zagraj" Brożek? Z tymi piłkarzami daleko nie pociągniemu. Słabi w nogach, słabi w głowie, mocni co najwyżej w gębie...

Ja juz od dawna marze o Wisle jak o 11 ludzi gdzie kazdy walczy za drugiego jak za brata ,a nie jeden macha rekami na drugiego ,a trzeci bluzga kolejnego.

Tak nie moze byc ,od dawna widac ze marudna postawa Brozkow zle wplywa na druzyne,co oni łaske robia ze graja w Wisle??

nie dziwie sie ze Kirmowi u nas nie pasuje,tzn klimat druzyny w ktorej kroluje olewactwo i wieczne pretensje.

Hiroji Hanzo 20.06.2010 23:49

ps.zamierzchłymi czasy był taki piłkarz w Wiśle o nazwisku Iwan."Chochla" była z niego niemiłosierna.Nie było baru,którego po treningach by nie zaliczał w drodze do domu.
Sytuacja z lat 80'.
Nie pamiętam przed jakim meczem.Zbiórka na stadionie.
Wszyscy obecni.Brak Iwana.
Musiał z kolegami,jeździli po Krakowie znając upodobania lokalowe Andrzeja,w końcu go trafili.W stanie nakazującym bardziej położyć się do łóżka niż biegać po boisku.
Dowóz na Reymonta.
Prysznic.Woda na zmianę ciepła-zimna-ciepła-zimna...
Efekt?
Iwan wychodzi na boisko...pakuje 2 bramy,Wisła wygrywa 2-0.

I nie jest to jedyny przypadek piłkarza Iwana,bo to było nagminne.A zobacz kim po dziś dzień w historii Wisły jest Andrzej Iwan.
I jeśli Mały ma podążyć tą drogą.To niech sobie pije.Jego zdrowie.Jak tylko ma zdrowie!Młody jest...
A co on robi...gdzie chodzi,kogo bzyka to mam serdecznie w dupie.
Na boisku ma być PROFESKA!

Colin 21.06.2010 00:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Hiroji Hanzo (Post 917687)
ps.zamierzchłymi czasy był taki piłkarz w Wiśle o nazwisku Iwan."Chochla" była z niego niemiłosierna.Nie było baru,którego po treningach by nie zaliczał w drodze do domu.
Sytuacja z lat 80'.
Nie pamiętam przed jakim meczem.Zbiórka na stadionie.
Wszyscy obecni.Brak Iwana.
Musiał z kolegami,jeździli po Krakowie znając upodobania lokalowe Andrzeja,w końcu go trafili.W stanie nakazującym bardziej położyć się do łóżka niż biegać po boisku.
Dowóz na Reymonta.
Prysznic.Woda na zmianę ciepła-zimna-ciepła-zimna...
Efekt?
Iwan wychodzi na boisko...pakuje 2 bramy,Wisła wygrywa 2-0.

I nie jest to jedyny przypadek piłkarza Iwana,bo to było nagminne.A zobacz kim po dziś dzień w historii Wisły jest Andrzej Iwan.
I jeśli Mały ma podążyć tą drogą.To niech sobie pije.Jego zdrowie.Jak tylko ma zdrowie!Młody jest...
A co on robi...gdzie chodzi,kogo bzyka to mam serdecznie w dupie.
Na boisku ma być PROFESKA!

Tylko teraz piłka nozna jest już zupełnie innym sportem. Szybszym, bardziej opartym na wybieganiu, kondycji, zapieprzaniu po boisku, koncentracji. I nikt mnie nie jest w stanie przekonać, że nawet niewielkie ilości alkoholu ale przyjmowane regularnie czy wielkie nieczęsto nie wpływają na formę zawodników. Sam dużo biegam, jeżdże na rowerze, lubię biegi długodystansowe, często gram na pełnowymiarowym boisku z kolegami i nie muszę być profesjonalnym piłkarzem by wiedzieć, że takie prowadzenie się o jakim ty mówisz źle wpływa na formę zawodnika. Sam wiem jak katastrofalny wpływ na moją formę ma jakaś większa libacja alkoholowa. Czasem potem trzeba kilka dni ostro pozapieprzać by wydolność wróciła na swój odpowiedni poziom po takim alkoholowym wyskoku. Nasze polskie gwiazdki tego mogą nie wiedzieć (taka mentalność, o której zresztą opowiadał wiele razy Dan Petrescu). Profesjonalni piłkarze na zachodzie (np: w Arsenalu) stosuja specjalna dietę, która ułatwia im rozegranie kilkadziesiąt spotkań w sezonie nierzadko co 3 dni.

Nawiązując do Kosowskiego, bo ktos o nim pisał wcześniej. OK on miał może kondycję by po całej alkoholowej nocy dobrze grać w meczu następnego dnia, ale takim postępowaniem niejako "zabijał" to co z trenerem wypracowywał w okresie przygotowawczym. Dopiero na "stare lata" jak do nas wracał był już inny mentalnie, wiedział, że odpowiednia dieta i prowadzenie się MA ZNACZENIE. Podejrzewam, że gdyby do takich wniosków doszedł wcześniej osiągnąłby na zachodzie jeszcze więcej.

1q2 21.06.2010 00:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Colin (Post 917694)

Nawiązując do Kosowskiego, bo ktos o nim pisał wcześniej. OK on miał może kondycję by po całej alkoholowej nocy dobrze grać w meczu następnego dnia, ale takim postępowaniem niejako "zabijał" to co z trenerem wypracowywał w okresie przygotowawczym. Dopiero na "stare lata" jak do nas wracał był już inny mentalnie, wiedział, że odpowiednia dieta i prowadzenie się MA ZNACZENIE. Podejrzewam, że gdyby do takich wniosków doszedł wcześniej osiągnąłby na zachodzie jeszcze więcej.

Dokładnie Kosowski to zły przykład - u nas talent mu dawał ale poszedł 'na zachód' i nic kompletnie nie osiągnął.Przez co?Prawdopodobnie przez łojenie bo on nie ukrywał że lubi wypić i to nie raz na tydzień

KOMINEK 21.06.2010 08:22

Koniec tematu piwa.

SpoXsteR 23.06.2010 07:46

Cytat:

O wyzwaniach przed nowym sezonem, zmianach, a także o litewskiej piłce, czyli rozmowa z Patrykiem Małeckim.

WIDEO: http://www.youtube.com/watch?v=5jBWrkiGzw8

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...bie_porzeczke/

brylant17 23.06.2010 17:10

Mam pytanie czy Kirm dostanie wolne? jeżeli tak to jak długo ? czy od razu na zgrupowanie?

P.s nie czepiam się :)

MCX 23.06.2010 20:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 919331)
Mam pytanie czy Kirm dostanie wolne? jeżeli tak to jak długo ? czy od razu na zgrupowanie?

P.s nie czepiam się :)

Na pewno, skoro Małecki dostał za udział w wakacyjnym zgrupowaniu kadry Smudy to tym bardziej reprezentantowi kraju grającego na MŚ się też coś należy.

brylant17 24.06.2010 19:40

Wywiad z Milan Jovanić początek miazga widać,że to miły gość :)

http://www.youtube.com/watch?v=eh3NV...mbedded#at=126

z oficjalnej :P

Maćko 24.06.2010 19:59

Komunikatywnie mówi po angielsku, tu duży plus.
No i jak mu Kurdziel te piły rzucał to refleks się wydaje naprawdę niebanalny.
Nie mniej jednak - zweryfikuje go boisko, na razie wydaje się być fajnym gościem.

Sami 24.06.2010 20:34

Jovanić robi od początku dobre wrażenie :D Ciągle uśmiechnięty, widać że mu się tu podoba, wygadany.

Rozwaliło mnie to:

"Masz dziewczynę, narzeczoną?
Mam dziewczynę. Jesteśmy razem siedem albo osiem miesięcy."

Oj, jakby to jego dziewczyna usłyszała :D

Wojtas 24.06.2010 23:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sami (Post 920253)
Jovanić robi od początku dobre wrażenie :D Ciągle uśmiechnięty, widać że mu się tu podoba, wygadany.

Rozwaliło mnie to:

"Masz dziewczynę, narzeczoną?
Mam dziewczynę. Jesteśmy razem siedem albo osiem miesięcy."

Oj, jakby to jego dziewczyna usłyszała :D

ciekawe tez ze w sumie zachwalał Wisle.

W sumie uznał ze jest lepsza niz Cvena albo Partizan (wywiad byl na TWSD) ,co mnie zdizwilo by oni nas chyba bija pod kazdym wzgledem (sportowym rzecz jasna :))

a on sam wydaje sie byc naprawde w porządku ,ale Dolha tez taki sie wydawał

pozatym z jego transferem widac ta sprawę ,ze jak jest chec i klubu i samego pilkarza do gry w tym klubie to wszytsko mozna załatwic w bardzo szybkim czasie

1q2 24.06.2010 23:44

Najważniejsze jest to że
a) nie jest to zagubiony chłopak(Jirsak)
b)jeśli faktycznie nauczył się angielskiego w pół roku to widać że gość ma ambicje i zamierza dążyć do celu

x) byle tylko był dobrym bramkarzem do tego;)

Sami - gwarantuje Ci że jego dziewczyna już to usłyszała , bo pewnie oficjalną Wisły ma już w 'ulubionych:P

SpoXsteR 24.06.2010 23:46

ciekawe ze zachwala klub do ktorego trafil? dla mnie tu nie ma nic dziwnego.. chcial tu grac wiec dziwne zeby nie zachwalal klubu w barwach ktorego bedzie gral.. gdyby nie zachwalal to poszedlby gdzies indziej
i daj linka do tego wywiadu bo szperalem wszystkie ostatnie niusy i nic nie znalazlem... jedyne co mowil ostatnio to ze Partizan i Crvena i dlugo nic w Serbskiej lidze...

DarekK_11 27.06.2010 11:33

z wislakrakow.com:
http://wislakrakow.com/www/picture/2...e574ab9e98.jpg
opaska.

Sobol się pojawił dopiero w 60 minucie więc może dlatego :P

szprotson 28.06.2010 11:18

Kamil Rado testowany przez Podbeskidzie

SpoXsteR 28.06.2010 17:00

Cytat:

Oldboje Wisły Kraków organizują licytację koszulki i piłki z podpisami zawodników pierwszej drużyny Białej Gwiazdy. Dochód z niej zostanie przeznaczony na wykonanie nagrobka zmarłego niedawno Jarosława Giszki – byłego piłkarza Wisły Kraków.

Do wylicytowania są piłka i wiślacka koszulka meczowa uczestnika Mistrzostw Świata, Andraża Kirma. Zarówno na piłce, jak i na koszulce swoje podpisy złożyli zawodnicy pierwszej drużyny Białej Gwiazdy. Aby wziąć udział w licytacji, należy wysłać na adres mailowy [email protected] maila, z informacją, który przedmiot się licytuje, proponowaną kwotą i swoim numerem kontaktowym. Po telefonicznej weryfikacji o najwyższej sumie informować będziemy na www.wisla.krakow.pl W tytule maila prosimy wpisać słowo „Licytacja”. Cena wywoławcza obu przedmiotów to 10 zł. Licytacje trwają do środy, 7 lipca, do godziny 12:00.

W ostatni weekend Wiślaccy oldboje wzięli udział w I Memoriale im. Jarka Giszki. Do zebranych w jego czasie pieniędzy chcą dodać te, które uda im się wylicytować, a także zebrać w trakcie kolejnego turnieju charytatywnego, który odbędzie się 17 lipca w Słupsku – czyli w rodzinnych stronach Jarosława Giszki.

Całość zebranych funduszy zostanie przeznaczona na wykonanie nagrobka zmarłego piłkarza, a także na pomoc rodzinie Jarosława Giszki.

Zapraszamy do licytacji.
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...z_autografami/

szprotson 29.06.2010 10:49

dzisiaj jest Jirsaka!

najlepszego 700k !

brylant17 29.06.2010 14:48

Co z Milan'em ? wznowił już treningi czy jeszcze kontuzjowany?

giorgio 29.06.2010 15:09

Tak, wczoraj przed wylotem już normalnie trenował

SpoXsteR 29.06.2010 15:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 923312)
Co z Milan'em ? wznowił już treningi czy jeszcze kontuzjowany?

1 trening w Niemczech

http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...8203796412.jpg

rafil 29.06.2010 16:10

kto to jest? Kowalski?

http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...8203786677.jpg

iq1000 29.06.2010 16:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafil (Post 923376)

Tak. 123345

1227 03.07.2010 10:06

kiedy Kirm wraca z wakacji?

bozar 04.07.2010 21:52

Obszerny wywiad z Marcelo o jego przyszłości w PSV itd. Polecam bo to wywiad który był przeprowadzany po portugalsku, więc nie ma mowy o jakichkolwiek ściemach:

http://futbolnet.pl/wiadomosci/marce...onaldo-i-alexa

SpoXsteR 06.07.2010 23:59

blisko 10minutowy wywiad z Maciejem Zurawskim
http://www.youtube.com/watch?v=avQeIJKajyQ

willow 08.07.2010 15:50

co z tym skanem wywiadu Pawełka?
Miał ktoś wrzucić...

KOMINEK 08.07.2010 22:13

No to Mały dał popalić

KOMINEK 08.07.2010 22:13

No to Mały dał popalić

brylant17 08.07.2010 22:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 930933)
No to Mały dał popalić

Gwiazdor od 7-boleści ukarać go.Ja się cieszę, że nie przychodzi Sadlok ani Sobiech bo były imprezki,po pijawki,panienki etc.W wolnej chwili sprzedać bo mu kasa odwaliła do głowy, już wcześniej mówiłem, że psuje atmosferę

dostuffca 08.07.2010 22:23

Cytat:

No to Mały dał popalić

ciekawe jak ja bym w pracy długo został, jakbym szefowi powiedział, że dziś to ja pracę *******ę, a klientom, że powiem im dlaczego, ale później - jak już poskładam sylaby do oświadczenia, a mama sprawdzi mi błędy..

4fan_player 08.07.2010 22:27

Ja bym temu Panu podziękował i tyle. Pokazał gdzie ma Wisłę. Wielka gwiazda.

massoud 08.07.2010 22:40

Cytat:

No to Mały dał popalić

Też mi się nie podoba jego gwiazdorstwo z minionej rundy, ale z tą sytuacją poczekałbym na więcej szczegółów, bo dość poważna sprawa.

PawełABG 08.07.2010 22:47

A co zrobił mały , bo za bardzo niewiem o co chodzi ??

zbymak 08.07.2010 22:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez massoud (Post 930960)
Też mi się nie podoba jego gwiazdorstwo z minionej rundy, ale z tą sytuacją poczekałbym na więcej szczegółów, bo dość poważna sprawa.

Ja bym nie czekal to co zrobil od razu awans do ME i reszte załatwi już Bogus

Cannavaro 08.07.2010 22:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PawełABG (Post 930966)
A co zrobił mały , bo za bardzo niewiem o co chodzi ??

Nie chciało mu się dzisiaj grać i nie wyszedł na boisko oO

SpoXsteR 08.07.2010 22:52

Sprzedanie go teraz za marne chocby 500 tys euro bedzie jednym z najwiekszych wpadek w historii transferow Wisly... to nasza przyszlosc w formie finansfowej i sportowej.. jaki jest to jest, ale ciagnie czasem ta druzyne i przed nim wielka przyszlosc ( i w chu.. mamony mozemy na nim zbic) jednakze jesli potwierdzi sie ze cos jest na rzeczy (na razie nie osadzam chlopaka bo nie mam podstaw, a niektorzy juz gownem chlopa obrzucili nie wiedzac o co tak na prawde poszlo...) no to bedzie wielka szkoda... pozbywac sie takiego pilkarza.. ale coz, skoro tak to ma wygladac nie ma innego wyboru, rezerwy nic nie dadza, bo stoczy sie na dno, niech lepiej pojdzie do jakiegos klubu (jesli bedzie wymagac tego sytuacja, do czego oczywiscie mam nadzieje ze nie dojdzie) i sie rozwija, jestem pewien ze jeszcze o nim uslyszymy i nie bedzie on mial przywdzianej koszulki Piasta Gliwice..

co do moich analiz, to na pewno nie chodzi o transfer... moze sie w****il ze go pominal na 1 polowe.. kij wie.. trzeba poczekac na oficjalna informacje..
ja osobiscie Malego zawsze cenilem i chcialbym sie go za szybko nie pozbywac... szkoda by bylo.. ale jeszczw wiekszy bol ze do takich nieporozumien dochodzi.. mam nadzieje ze sobie to wyjasnia.. bo jak jeszcze Maly odejdzie to zostanie Sobol, i Brozkowie.. cala reszta to albo nowi, albo z przypadku, jacys tacy na chwile.. nie robia na mnie wrazenia (nie chodzi o poziom sportowy) , po prostu nie odczuwam ze to ta Wisla (jako druzyna..), jakos tak pusto sie zrobi.. i trudno sie juz nawet teraz w tym odnalezc..

nie licze Clebera czy Zurawskiego, to byly przewrotki , a i swoje lata juz maja..

Billy 08.07.2010 23:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SpoXsteR (Post 930978)
Sprzedanie go teraz za marne chocby 500 tys euro bedzie jednym z najwiekszych wpadek w historii transferow Wisly... to nasza przyszlosc w formie finansfowej i sportowej.. jaki jest to jest, ale ciagnie czasem ta druzyne i przed nim wielka przyszlosc ( i w chu.. mamony mozemy na nim zbic) jednakze jesli potwierdzi sie ze cos jest na rzeczy (na razie nie osadzam chlopaka bo nie mam podstaw, a niektorzy juz gownem chlopa obrzucili nie wiedzac o co tak na prawde poszlo...) no to bedzie wielka szkoda... pozbywac sie takiego pilkarza.. ale coz, skoro tak to ma wygladac nie ma innego wyboru, rezerwy nic nie dadza, bo stoczy sie na dno, niech lepiej pojdzie do jakiegos klubu i sie rozwija, jestem pewien ze jeszcze o nim uslyszymy i nie bedzie on mial przywdzianej koszulki Piasta Gliwice..

co do moich analiz, to na pewno nie chodzi o transfer... moze sie w****il ze go pominal na 1 polowe.. kij wie.. trzeba poczekac na oficjalna informacje..
ja osobiscie Malego zawsze cenilem i chcialbym sie go za szybko nie pozbywac... szkoda by bylo.. ale jeszczw wiekszy bol ze do takich nieporozumien dochodzi.. mam nadzieje ze sobie to wyjasnia.. bo jak jeszcze Maly odejdzie to zostanie Sobol i Brozkowie.. cala reszta to albo nowi, albo z przypadku, jacys tacy na chwile.. nie robia na mnie wrazenia (nie chodzi o poziom sportowy) , po prostu nie odczuwam ze to ta Wisla (jako druzyna..)

Tak tylko niestety takie zachowanie jak to Małeckiego trzeba tępić. Mi jest osobiście wsytd za niego. Utożsamia się z Wisłą i tak odpier*ala. Ja sobie nie wyobrazam jakby np. Nani odmówił gry Fergusonowi. Wyobrażacie sobie co by sie działo? Na drugi dzień umowa z takim piłkarzem byłaby rozwiązana i podziękowano by mu za współpracę.
Jeżeli Małecki okaze skruchę i obieca, że to się nie powtórzy to ok, ale mimo wszystko wysłałbym go na chwilę do Młodej Ekstraklasy, żeby przemyślał parę spraw. Widzę, że naszym gwiazdom sie serio w dupach poprzewracało.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:15.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl