Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2008/2009 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4560)

banasik 28.02.2009 10:10

Ale wy jesteście zesrani... Na razie utrzymaliśmy kontakt z legią i polonią. Jutro Bełchatów pokona lecha i co? I Mamy wtedy 3 pkt do polonii/legii, 2 do amiki i jesteśmy na równi z bełchatowem.

A i tak mistrza zdobędziemy!

Bless

piter116 28.02.2009 10:13

Szala: wybijali nam zęby i rozwalali nosy
http://sport.onet.pl/74331,1248675,1...wiadomosc.html
Tak,a ty koleś święty jesteś.

harthausen 28.02.2009 10:29

Szala to zwykły płaczek.
O to, że więcej łokciami pracuje niż inni, ja tam pretensji nie mam- tacy są w każdej drużynie. Ale od czasu do czasu to albo ktoś to wychwyci i wtedy czerwień jak wczoraj albo się odegra.

Pewnie się chlopina za bardzo przyzwyczaił, że to mu do tej pory raczej bezkarnie uchodziło. No to teraz wielka krzywda mu się dzieje: sędzia niesprawiedliwy, ślepy, przekupiony i uprzedzony a Mąka symulant i aktor. Wszyscy winni, tylko nie Wojteczek. Przecież te łokcie w każdym meczu same chodzą , wszyscy powinni wiedzieć i nie podchodzić :D

hoho 28.02.2009 10:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sensej (Post 683932)
ho ho widze ładny wróżbita z Ciebie

jestem ciekaw skąd takie wnioski? Gwiazdy fusy tarot? Czekam na źródło ;)

Dla mnie nie bedzie wielkim szokiem jeśli Bot wygra z Lechem. Tak wiec wszystko może sie zdarzyć

To nie fusy ani tarot ,tylko w miare obiektywne przygladanie sie temu ,jak graja poszczegolne druzyny w tym sezonie.Jeśli Wisła gra mecze w ten sposób jak grała z LKSem u siebie (0-0),Górnikiem Zabrze (1-1),Ruchem Chorzów (0-1) ,Slaskiem Wroclaw (1-2) czy wczoraj szczesliwym remisie z Polonia Bytom ,to chyba to nie sa fusy ani tarot ? Mozna miec jakies wpadki ale nie co drugi mecz

kohprzem'68 28.02.2009 11:19

Jeszcze nie jeden murowany faworyt do tytułu mistrzowskiego pogubi punkty z takimi solidnymi ekipami jak Polonia Bytom czy też innym średniakiem broniącym ligowego bytu więc spokojnie należy przyjąc tą nauczkę szkoda tylko że inni bedą się uczyc na naszych błędach , a mieliśmy wygrywac wszystkie mecze żeby się liczyc bo potem słaba psychika bedzie dawac się we znaki tak jak to zasugerował
Cytat:

Paweł Brożek: zaczyna mi się przypominać sezon, w którym zajęliśmy ósme miejsce
oby się nie podawali tak szybko .

Sensej 28.02.2009 11:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hoho (Post 683954)
To nie fusy ani tarot ,tylko w miare obiektywne przygladanie sie temu ,jak graja poszczegolne druzyny w tym sezonie.Jeśli Wisła gra mecze w ten sposób jak grała z LKSem u siebie (0-0),Górnikiem Zabrze (1-1),Ruchem Chorzów (0-1) ,Slaskiem Wroclaw (1-2) czy wczoraj szczesliwym remisie z Polonia Bytom ,to chyba to nie sa fusy ani tarot ? Mozna miec jakies wpadki ale nie co drugi mecz

No dobra Wisła ma wpadki, ale aby potwierdzić twoje wrożenie to dlaczego Legia a nie Polonia przed nami ? Przecież wczoraj Polonia lepiej grała od Legii. A 3 pkt roznicy to nic..

Tak wiec szanse są nadal duże i jeśli BOT wygra to każdy z czołówki będzie miał te szanse równe

Pablo84 28.02.2009 11:31

Oj dzisiaj w tym temacie będzie dużo ludzi płakało.

Mam nadzieję, że ukróci to na pewien czas napinki w stylu:
Cytat:

Jutro Bełchatów pokona lecha i co? I Mamy wtedy 3 pkt do polonii/legii, 2 do amiki i jesteśmy na równi z bełchatowem.
Choć nie powiem, że bardzo bym się chciał mylić.Z drugiej strony, jeśli Wisła będzie grała tak jak w 1 połowie, to nad faktycznie w pierwszej piątce może nie być.Niestety na to się zanosi.
Wracają stare duchy przeszłosci, w postaci "kopnij do przodu"- może będzie tam Brożek .
Nie wiem co Skroża chcę osiągnąc tego typu strategią. Może daje do zrozumienia, że nie mamu nikogo w pomocy, kto mógł by piłkę rozegrać?
Do jutra mamy czas na Ettien`a :lol:

Coolpick 28.02.2009 11:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 683978)

Wiem, że to półżartem napisałeś, ale on jest wolnym zawodnikiem i chyba mażemy go podpisać nawet przed ostatnim meczem w sezonie, jeśli go wcześniej nikt nie weźmie ;]

prober 28.02.2009 12:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 683978)

Jeśli już to: czas na Ettiena (bez apostrofu :) ).

hoho 28.02.2009 12:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sensej (Post 683974)
No dobra Wisła ma wpadki, ale aby potwierdzić twoje wrożenie to dlaczego Legia a nie Polonia przed nami ? Przecież wczoraj Polonia lepiej grała od Legii. A 3 pkt roznicy to nic..

Tak wiec szanse są nadal duże i jeśli BOT wygra to każdy z czołówki będzie miał te szanse równe

Bo mistrz musi wygrywac gdy inny traca punkty,tak bylo w zeszlym sezonie i dlatego mielismy 10 punktów przewagi nad 2 ga druzyna.W tym sezonie w tych meczach ktore podalem czyli LKS, Gornik Z. itp. gdybysmy wygrywali to bysmy dzis mieli pare punktow do przodu nad Lechem i reszta.Mistrz nie odpi**dala takiej kaszany jak wczoraj

leonardomessi 28.02.2009 12:47

W następnej kolejce gramy u siebie z Polonią Warszawa.
Wczorajszy mecz Polonii pokazał że największym wzmocnieniem jest dla nich Piotr Dziewicki.
Dziewicki i Jodłowiec grali wczoraj bezbłędnie. Nasza drużyna będzie miała problemy żeby rozmontować ich obronę jeżeli będziemy grać na podobnym poziomie jak w Bytomiu.
Ale może atut własnego boiska i wiernych kibiców sprawi że piłkarze zagrają o klasę lepiej

Marszałek 28.02.2009 13:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leonardomessi (Post 684039)
Dziewicki i Jodłowiec grali wczoraj bezbłędnie. Nasza drużyna będzie miała problemy żeby rozmontować ich obronę jeżeli będziemy grać na podobnym poziomie jak w Bytomiu.
j

Całe szczęście jest to Polska liga i o żadnych stałych zwyżkach formy mowy być nie może, bezbłędni:) a w następnej kolejce o własne nogi będą się potykać. Spokojnie. Bardziej mnie niepokoi brak czagokolwiek pozytywnego w grze naszych najemników.

Wiślak_358 28.02.2009 14:04

Polonia była lepsza w meczu z Legią bo grała wysokim pressingiem jeżeli tak zagrają z nami od pierwszej minuty to mamy problem,bo zawsze przesypiamy początek meczu,trzeba będzie od razu na nich ruszyć i zepchnąć ich na swoją połowę.

szprotson 28.02.2009 14:33

wróżbitów masa

to jest POLSKA LIGA
tak, czekałem na nią troszke czasu
wczorajsze dwa remisy przypomniały mi moję tęsknoty
Jutro Lech też zremisuje
a lige, jak zwykle wygrywa się na wioskach

Wczorajsze mecze 2i3, jak i 4i9 drużyny ligi były takie same
dzida i do przodu, może ktoś popełni błąd

To początek sezonu.
Nasi grali mega pyte, tak samo jak Legia i Polonia.

hez 28.02.2009 16:17

Ręce opadają,derby Śląska sędziuje gość kyóry był aresztowany za korupcję.Lato nam wszystkim śmieje sie prosto w oczy,a co my zrobimy?Już w środe pójdziemy zapłacić by zobaczyć tą farse-polską lige.

rafiABG 28.02.2009 16:31

oglądam sobie właśnie Cracovia-Piast i troche nie idzie chłopakom doping :)
w pierwszej połowie mysłałem,że oglądam sparing,a teraz śpiewają 'Kraków jest nasz...' na dwie strony i nikt im nie odpowiada.Widocznie kłamstwo niechce im przejść przez gardło.

Żmijka 28.02.2009 17:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hez (Post 684171)
Ręce opadają,derby Śląska sędziuje gość kyóry był aresztowany za korupcję.Lato nam wszystkim śmieje sie prosto w oczy,a co my zrobimy?Już w środe pójdziemy zapłacić by zobaczyć tą farse-polską lige.

Kiedy niby ?? Bo przegapiłam chyba ... :shock: :roll:

bigi333 28.02.2009 18:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żmijka (Post 684204)
Kiedy niby ?? Bo przegapiłam chyba ... :shock: :roll:

No Siejewicz a raczej Hubert.S sędziuje Derby Śląska

Krissu 28.02.2009 18:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bigi333 (Post 684223)

Zdaje się, że Gilewski Ci się z Siejewiczem pomylił.

igortsw 28.02.2009 18:12

Górnik wygrywa w Derbach Śląska 1:0.

Oceniając obie drużyny, naprawdę zaimponowała mi odważna gra Żaboli, mimo czerwonej kartki dla Bonina, to Zabrzanie, a nie Ruch stwarzał sobie sytuacje pod koniec meczu.

Ciekawie zaprezentował się Szczot, kilka naprawdę fajnych rajdów i odważnych driblingów, kogoś takiego kto pociągnąłby grę brakowało nam wczoraj.
A Ruch?? Równie cienko co my i Legia, ale oni nie pretendują do mistrza...

P.S. Ale się Śląsk rozkręcił :)

piter116 28.02.2009 18:13

Śląsk prowadzi z Lechią 1-0. Bramka Fojuta. Wiecie czemu Kapsa zamiast Bąka broni?
Apropo Górnika to całkiem nieźle się Gora zaprezentował.

harthausen 28.02.2009 18:41

Lechia remisuje, może i dobrze. Bo chociaż wrocławiaki to jedyni porządni wśród tej bandy w czołówce obok nas, ale tylko punkt od nas to niebezpiecznie blisko :D

Robert_wislak 28.02.2009 18:46

Zauważyliście pewną różnicę między naszym meczem tym teraz Lechia - Śląsk? Ile oni biegają? I to zarówno Śląsk jak i Lechia, którykolwiek dostanie piłke to od razu pędzi z nią jak rakieta, przez to bardzo dobrze się ogląda to żywe spotkanie.

Żmijka 28.02.2009 18:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bigi333 (Post 684223)

No ja wiem kto sędziował mecz. Pytam kiedy był aresztowany?

emj10 28.02.2009 19:16

Podobała mi się gra Lechii. W drugiej połowie przeważali i mieli dziś realne szanse na zwycięstwo. Widać po spłaszczonym dole tabeli, że na początku rundy każdy może wygrać z każdym.

Vinci 28.02.2009 19:21

Wygląda na to, że akcje H. Kasperczaka wzrosną po wygraniu tego prestiżowego pojedynku...

o i sporo ludzi nawet na Pasach dzisiaj - aż 5 000. Czyżby jakaś metamorfoza?

Griszka30KR 28.02.2009 19:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żmijka (Post 684252)
No ja wiem kto sędziował mecz. Pytam kiedy był aresztowany?

Chyba mu sie z Jarosławem Ż. pomylilo...

kisiel92 28.02.2009 19:46

Frankowski strzela 2 bramkę dla Jagiellonii.

Jaga - Arka 2:0 po 29 minutach

MatMario 28.02.2009 19:51

Franek Franek łowca bramek na trybunach... Górnik zagrał dziś bardzo dobrze i dla mnie w pełni zasłużone 3 pkt. Jest walak w tych meczach dzisiejszych, nieporównywalnei więcej walki niż zaprezentowała Wisła wczoraj.

kohprzem'68 28.02.2009 19:53

Król polowania powrócił Franek na 1-0 i po chwili 2-0 Jaga - Arka !
No że tak powiem nie do wiary .

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:07.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl