Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

gigant 04.02.2011 22:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1047183)
Od siebie dodam tylko, że to musiało się stać. Wisła była tworem okresu przejściowego pomiędzy nowym a starym ustrojem. Należało się jednak spodziewać, że w miarę, jak będzie normalizowała się sytuacja, po Cupiale przyjdą następni i... przyszli. Dzisiaj Wisła jest ciągle w czołówce klubów z największym potencjałem finansowych, ale nie jest już pierwsza, a tym bardziej jedyna. Trudno się w takiej sytuacji spodziewać, że powtórzy swoje sukcesy z ostatnich lat.

Możesz przyblizyć coś na temat okresu przejściowego? Voigt i Skrobowski to był okres przejściowy w Wiśle. 97 r po przyjściu Cupiała, Urbana i Ziętka był przejściowym między ustrojami? Chetnie poczytam, bo gdzieś po drodze był Romanowski, Daewoo i Kozubal w Zabrzu, to Ci najbardziej zapamiętani. Wtedy w Wiśle oprócz kibiców na meczach, było niewiele dobrodziejstw.

Kurz 04.02.2011 23:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 1047188)
Możesz przyblizyć coś na temat okresu przejściowego? Voigt i Skrobowski to był okres przejściowy w Wiśle. 97 r po przyjściu Cupiała, Urbana i Ziętka był przejściowym między ustrojami? Chetnie poczytam, bo gdzieś po drodze był Romanowski, Daewoo i Kozubal w Zabrzu, to Ci najbardziej zapamiętani. Wtedy w Wiśle oprócz kibiców na meczach, było niewiele dobrodziejstw.

Nie chodzi mi o "inwestorów" w stylu Romanowskiego czy Grajewskiego albo Pawelca; mam na myśli okres pomiędzy erą białych skarpetek i mokasynów, a sytuacją obecną, nie tylko w Wiśle. Cupiał był pierwszym biznesmenem z prawdziwego zdarzenia, który wszedł w piłkę nożną lub jak kto woli wszedł "konkretniej" niż większość tych, którzy pojawili się przed nim. I to jego zaangażowaniu, nie tylko finansowemu, zawdzięczamy późniejsze sukcesy. I tylko temu. Po prostu mieliśmy więcej kasy na piłkarzy i dla piłkarzy niż nasza konkurencja.

W obecnych czasach, gdy straciliśmy nasz główny atut, naturalnym wydaje się, że era Wielkiej Wisły dobiegła końca. Co nie znaczy, oczywiście, że nie zdobędziemy już żadnego tytułu. Po prostu będzie przychodziło nam to ciężej i nie tak systematycznie. Mam nadzieję również, że za moment nie zaczniemy tracić dystansu do największych konkurentów, z których już kilku dysponuje wyższymi budżetami, a kilku zbliżonymi...

moce 05.02.2011 00:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1047212)
Nie chodzi mi o "inwestorów" w stylu Romanowskiego czy Grajewskiego albo Pawelca; mam na myśli okres pomiędzy erą białych skarpetek i mokasynów, a sytuacją obecną, nie tylko w Wiśle. Cupiał był pierwszym biznesmenem z prawdziwego zdarzenia, który wszedł w piłkę nożną lub jak kto woli wszedł "konkretniej" niż większość tych, którzy pojawili się przed nim. I to jego zaangażowaniu, nie tylko finansowemu, zawdzięczamy późniejsze sukcesy. I tylko temu. Po prostu mieliśmy więcej kasy na piłkarzy i dla piłkarzy niż nasza konkurencja.

W obecnych czasach, gdy straciliśmy nasz główny atut, naturalnym wydaje się, że era Wielkiej Wisły dobiegła końca. Co nie znaczy, oczywiście, że nie zdobędziemy już żadnego tytułu. Po prostu będzie przychodziło nam to ciężej i nie tak systematycznie. Mam nadzieję również, że za moment nie zaczniemy tracić dystansu do największych konkurentów, z których już kilku dysponuje wyższymi budżetami, a kilku zbliżonymi...

kasa ma ogromne znaczenie jednak cały czas możemy być w czołówce,profesjonalny skauting,profesjonalna szkółka i przede wszystkim profesjonalne zarządzanie klubem to mogą być atuty Wisły w najbliższych latach jeśli pozwolimy działać Stanowi to myśle że ciężko będzie przeskoczyć nas naszym najgroźniejszym konkurentom wydaje się że nawet B.Cupiał zrozumiał że klub stoi w miejscu i trzeba obrać jakiś kierunek

zastanawiam się nad jednym jak będzie wyglądać kadrowo Wisła przed rozpoczęciem następnego sezonu jeśli pojawia się oferty dla Małeckiego Sobola Wilk Kirma czy zostaną sprzedani ? co z zawodnikami wypożyczonymi którzy się nie sprawdzili kto zajmie ich miejsce kolejne wypożyczenia?

wolfy 05.02.2011 01:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 1047176)
Gdyby przyszło nam się zmierzyć z Wisłą z sezonu 2002-2003 to stawiam 4:1 dla starej Wisły.

Oj, wyżej by było, wiele wyżej. Tam grali najlepsi polscy piłkarze, bodaj ostatnie pokolenie które jeszcze coś w piłce znaczyło. Później zaczęła się era kelnerów.

Wystarczy pomyśleć o tym, że Szymkowiak był ostatnim prawdziwym rozgrywającym nie tylko w Wiśle, ale i w Reprezentacji.

JrQ- 05.02.2011 01:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1047236)
Oj, wyżej by było, wiele wyżej. Tam grali najlepsi polscy piłkarze, bodaj ostatnie pokolenie które jeszcze coś w piłce znaczyło. Później zaczęła się era kelnerów.

Wystarczy pomyśleć o tym, że Szymkowiak był ostatnim prawdziwym rozgrywającym nie tylko w Wiśle, ale i w Reprezentacji.

ee tam, ma rację, "stara Wisła Kasperczaka" to poziom Valerengi, z którą przegraliśmy 0-4 :rotfl:

korred 05.02.2011 03:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1047236)

Fakt, mogłoby być wyżej. Przecież przeciwko naszym nieumiejącym bronić bocznym obrońcom graliby Kosa i Uche, do tego Bunoza naprzeciwko Kuźby i Żurawia. Byłaby masakra.

pawelo84 05.02.2011 10:59

http://www.futbol.pl/artykul/100449.html

Ciekawe od kogo dostał tą ofertę. Pewnie od Legii ale może też i on Wisły. Faktem jest jednak że był to najlepszy bramkarz jakiego kiedykolwiek miała Wisła. Bardzo by się przydał. Chociaż pewnie by u nas miał bardzo ciężko.

MCX 05.02.2011 11:12

Dolha u nas? Nie ma na to szans.

Nawet nie chce mi się argumentować dlaczego, bo jest to oczywiste.

Jeszcze jedna sprawa - codziennie na forum wylewa się pomyje na Fakt i SE, że tworzą kompletnie oderwane od rzeczywistości newsy, a nazwiska piłkarzy biorą z naszego forum i w ten sposób powstają artykuły.

Tymczasem zobaczcie co stało się dziś. Futbol.pl napisał artykuł, że Dolha otrzymał propozycję z jakiegoś klubu Ekstraklasy (i wydaje mi się, że na 99,9% nie jest to Wisła) a na forum mamy już osobny temat o kontrowersyjnych powrotach piłkarzy (który pewnie niedługo zostanie zablokowany/usunięty), a zapewne i w polityce transferowej zaraz ruszy cała dyskusja. Co lepsze, na pewno znajdą się tacy, którzy chcieliby Dolhę w Wiśle.

zielak14 05.02.2011 11:33

Dolha precz od Wisły! Nie wierzę, że Wisła zlożyła mu oferte i że on chciałbym przyjść do Wisły po tym jak go zniszczyliśmy w 45 minut (każdy to pamięta)

mic 05.02.2011 11:47

Redaktorzyny z onetu podlapaly temat i juz w Wisle tego pajaca widza :lol:

szprotson 05.02.2011 11:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 1047299)
Redaktorzyny z onetu podlapaly temat i juz w Wisle tego pajaca widza :lol:

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

z cyklu, znajdz różnice

adikos1906 05.02.2011 11:56

I zaraz będzie lawina bezsensownych komentarzy których tytuł będzie brzmiał "DOLHA PRECZ OD WISŁY"...no i po co to? Jakiś redaktorzyna sobie wymyślił, że Wisła mu oferta złożyła i nagle robi się zamieszanie.

Gwiaździsty 05.02.2011 11:59

Oby to była tylko kaczka dziennikarska, bo może być nieciekawie na pierwszym meczu.

zbymak 05.02.2011 12:07

Arka jest zainteresowana Dolha nie Wisła.Nasz kandydat pochodzi z innej czesci Swiata

BiałaGwiazda 05.02.2011 12:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 1047316)
Arka jest zainteresowana Dolha nie Wisła.Nasz kandydat pochodzi z innej czesci Swiata

Mam nadzieję,że nie jest to Avdukic..

szprotson 05.02.2011 12:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 1047316)

a co. ich portugalski zbawca nie potrafi piłek łapać czy chce za dużo monet?

moze powróci temat pewnego Kostarykańskiego bramkarza,który nie jest podstawowym u siebie?

zbymak 05.02.2011 13:08

Avdukic to podobno zagrywka jego menadzera.Wisła słuzy jako "straszak" do podbicia jego ceny .Zobaczymy

fanfan 05.02.2011 13:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1047320)
a co. ich portugalski zbawca nie potrafi piłek łapać czy chce za dużo monet?

moze powróci temat pewnego Kostarykańskiego bramkarza,który nie jest podstawowym u siebie?

Navas jest podstawowym zawodnikiem w swoim obecnym klubie i radzi sobie bardzo dobrze choć bronią się przed spadkiem . Szkoda że nie przyszedł do nas i że Wisła w pośpiechu zdecydowała się na Milana a nie chciała poczekać na Navasa bo mielibyśmy naprawdę solidnego bramkarza.

PhantomRanger 05.02.2011 13:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawelo84 (Post 1047284)

Ciekawe od kogo dostał tą ofertę. Pewnie od Legii ale może też i on Wisły. Faktem jest jednak że był to najlepszy bramkarz jakiego kiedykolwiek miała Wisła. Bardzo by się przydał. Chociaż pewnie by u nas miał bardzo ciężko.

Pewnie masz rację, że miałby u nas cieplutko. Można powiedzieć, że wszedł by w paszczę lwa. Prawdą jest, że zachował się nie fair w stosunku do nas jako kibiców Wisły. Mecz z Lechem pokazał, że ma słabą psychikę. Jednak trzeba jasno powiedzieć, że pewien dyletant będący w tamtym okresie na stanowisku prezesa niejaki Mariusz Heler sam podsunął im dobrego bramkarza kłamiąc kibicom w żywe oczy o podpisanym z Dolhą przedłużeniu kontraktu lecąc z nim w przysłowiowe kulki. Czasem trzeba przełożyć dumę nad dobro sportowe, bo widać przykład Frankowskiego niczego nas nie nauczył. Dumnie zostały zamknięte drzwi do Wisły, a później nie miał kto bramek strzelać. Ja nie jestem ani zwolennikiem tego transferu ani jego przeciwnikiem. Zrozumcie wreszcie, że czasy przywiązania zawodników do klubu bezpowrotnie minęły i teraz są to w 100% wyrobnicy.

JAR0 05.02.2011 13:28

Emilia Emilia :lol: Pewnie to tylko mało śmieszna plota. Swoją drogą mógł by już ten bramkarz się pojwić. Cztery pierwsze transfery poszły dość szybko jak na Wisłę w ostatnim czasie. Dobrze żeby ta passa została podtrzymana.

skeba 05.02.2011 13:31

Szopka z bramkarzami trwa dalej. Nie wiem, czy tak trudno znaleźć bramkarza, który jest lepszy od Jovanica.

Szyman423 05.02.2011 13:36

To na bank plota, najpierw na onecie napisali, że ma ofertę z Polski a potem napisali, że Wisła szuka bramkarza i to na 100% wyssane z palca .

picasso 05.02.2011 13:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PhantomRanger (Post 1047352)
Zrozumcie wreszcie, że czasy przywiązania zawodników do klubu bezpowrotnie minęły i teraz są to w 100% wyrobnicy.

może i te czasy się skończyły,ale to nie znaczy,że jak ci ktoś w gębę pluje,to masz udawać,że deszcz pada.

murray 05.02.2011 13:44

Przecież to plotka, nikt o zdrowych zmysłach nie pomyślałby o ściągnięciu tego zawodnika do Wisły.
Szanujmy się, tak?

canarinhos 05.02.2011 13:48

Mógł być bohaterem stał się zerem. Nikt go tu juz nie chce. Niech grzeje ławe w Rumunii albo do Poznania niech sobie wróci

mitmichael 05.02.2011 13:54

Media to jednak nie maja juz nic lepszego do roboty tylko co chwile to mozna przeczytac jaki to ciekawym pilkarzem zainteresowana jest Wisła.

flamengista 05.02.2011 14:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawelo84 (Post 1047284)

Jeśli kandydatura Peskovica, mimo że zaawansowana, została przez "górę" odrzucona - to Dolha nie ma też wielkich szans.

Mnie bardziej martwi, czemu są rozsiewane takie plotki. Bramkarza nadal nie ma, za to pojawiają się kandydatury od których kibicom gula skacze.

Typowy temat zastępczy.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PhantomRanger (Post 1047352)
Prawdą jest, że zachował się nie fair w stosunku do nas jako kibiców Wisły. .

Uwielbiam takie eufemizmy:-D

Prawda jest taka, że Dolha nasrał na Wisłę - klub i kibiców. Oszukał nas, co później dobitnie zostało potwierdzone przy okazji sporu prawnego o kontrakt.

Jest to jeden z nielicznych przypadków piłkarzy, których nie tylko nie lubię. Ja go szczerze nie cierpię. I myślę, że nie jestem w tych poglądach odosobniony.

Dolha - won od Wisły.

Zieniu1906 05.02.2011 15:17

Ludzie ,według mnie nasze porażki to nie wina złych / ddobrych transferów tylko naszego beznadziejnego trenera ! Piłkarze mają umiejętności tylko Maaskant nie potrafi ich z nich wydobyć !

gizmowisla 05.02.2011 15:19

oj przestancie juz z tym Judaszem ... byle pismak napisze cokolwiek ( wkoncu musi z czegos zyc i w jakis sposob zarabiac ) a wy od razu sie podniecacie i przezywacie to jak świnia okres ... jesli cokolwiek w tym jest prawdy to bardziej bym sie spodziewal ze Emilką interesuje sie ta gdynska szmata albo Macius, ktory cale zycie marzyl zeby trenowac Legie ... uspokujcie sie... jest sobota - proponuje sie napic a nie przezywac kazda kaczke dziennikarska z neta

Wojtas 05.02.2011 15:19

O k***wa

W kwestii bramkarza duzo mogę przekłnąć testy jakis niedaczników,grubasów,przekrętasów jak Peskovic

ale Dolha to odmienna kategoria na ktorego jestem uczulony i nawet niech nikomu z dzialaczy nie przychodzi do głowy rozmawiać z nim

mam nadzieje ze nigdy na R22 nawet nogi nie postawi a jesli dane mu tu bedzie kiedys zagrac to tym razem trybuna D chyba runie od glosnosci bluzgow i gwizdow na tego sprzedawczyka

DOLHA WON OD WISŁY !!!

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:13.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl