Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

cfa 28.06.2012 06:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpaw91 (Post 1260357)
Probierz to najlepsza opcja jeżeli chodzi o polskich trenerów. Być może ten Nowak jest od niego lepszy, ale nie jestem w stanie tego stwierdzić bo nie widziałem ani jednego występu jego drużyny. Sądzę, że tu nie chodzi o niechęć do gwiazd, ale jak to dobrze ujął westersyl o niechęć do zawodników, którzy "gwiazdorzą". Jest u nas w kadrze Sobolewski. Niewątpliwie gwiazda drużyny, ale czy ktoś widział go kiedyś "gwiazdorzącego"? Takich zawodników jak on Probierz na pewno chce. Dobrze to ujęli na konferencji, że zawodnik musi chcieć grać w Wiśle, a nie, że Wisła jest trzecią opcją. Z drugiej strony najemników też potrzebujemy, ale takich którzy są 100% profesjonalistami. Dlatego jeżeli Melikson pragnie robić jakieś numery (a takie niepokojące sygnały ostatnio podawały jakieś media) to mam nadzieję, że Bednarz i Probierz będą mieli odwagę i zaproszą Maora i Dahana do gabinetu i pokażą im nagłówki prasowe dotyczące Kalu Uche i jego protestu przed meczem z Anderlechtem. Gwiazdy tak, ale z takim podejściem jak Sobolewski, Głowacki, Pareiko, czy Cleber. Ludzi oddanych Wiśle, którzy mają charakter i pochodzą do każdego meczu z 100% zaangażowaniem. Ludzi, którzy nie są konfliktowi. Jeżeli zaś bierzemy najemników to 100% profesjonalistów.

Myślisz, że oni pamiętają kim jest/był Kalu Uche ?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1260364)
Iliev od biedy też.
Wtedy by się dopiero Jacuś mógł wykazać. A jakie prowizje dla menedżerów by były...

Nie no imho gdyby ktoś dawał za niego jakiekolwiek pieniądze można by rozważyc sprzedaż. Bo wątpię, żeby jakiś klub chciał piłkarza który siada kondycyjnie po 45 minutach.

agii1 28.06.2012 09:30

Szewczyk na dłużej w Wiśle
http://.................../viewtopic.php?t=11224

przemek1902 28.06.2012 11:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez agii1 (Post 1260417)

Słuchaj kolego - tą informację możemy przeczytać sobie na oficjalnej stronie Wisły Kraków. Nie spamuj tym swoim forum, bo to już cholernie drażni...

wolfy 28.06.2012 11:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grogoriogreg (Post 1260376)
Teraz gdy klub robi to co powinien - bo powiedzmy sobie szczerze, Małecki w przeciągu 1-2 lat znacznie obniżył loty, miał na swoim koncie tyle wybryków, że nie idzie tego zapamiętać i co najgorsze nic nie zwiastuje jego poprawy, bo po przywróceniu do drużyny nie było żadnych pozytywnych elementów w jego grze czy zachowaniu, nagle zmieniasz swoją pozycjęby tylko dowalić Bednarzowi.

Jak by Ci to wytłumaczyć: mamy dwóch skrzydłowych, z których jeden wytrzymuje 60 minut, a drugi to Kirm.
Następce Patryka będzie zaś sprowadzał Jacek Bednarz, ten od Beto, Garguły, Łobodzińskiego, Jirsaka i (ostatni nabytek) Sikorskiego. No i zgrai testowanych murzynów.

To nie ja zmieniłem pozycję (pomijając, że nigdy nie byłem zwolennikiem pozbywania się Małeckiego - coś Ci się chyba jednak pomyliło), to sytuacja w klubie się zmieniła. Czy może to za trudne dla Ciebie do ogarnięcia, że dwóch skrzydłowych to za mało?

syryls 28.06.2012 12:01

Mamy jeszcze młodych:)

grogoriogreg 28.06.2012 12:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1260445)
Jak by Ci to wytłumaczyć: mamy dwóch skrzydłowych, z których jeden wytrzymuje 60 minut, a drugi to Kirm.
Następce Patryka będzie zaś sprowadzał Jacek Bednarz, ten od Beto, Garguły, Łobodzińskiego, Jirsaka i (ostatni nabytek) Sikorskiego. No i zgrai testowanych murzynów.

To nie ja zmieniłem pozycję (pomijając, że nigdy nie byłem zwolennikiem pozbywania się Małeckiego - coś Ci się chyba jednak pomyliło), to sytuacja w klubie się zmieniła. Czy może to za trudne dla Ciebie do ogarnięcia, że dwóch skrzydłowych to za mało?

Chyba nie trudne do ogarniecia dla Ciebie, że do tego składu przydałoby się dokupić z 10 piłkarzy, ale nie jest to realne? Myslisz, że gdyby klub miał możliwość to wolałby mieć 3 skrzydłowych czy 4? Więc nie wiem po co odpowiadasz mi czymś zupełnie niezwiązanym z wcześniejszą wiadomością. Czymś co jest zupełną oczywistością.
Małecki w Wiśle jest skończony i to jest ruch jaki powinien być wykonany w pierwszym momencie. Popłaczesz sobie jak już łysy ściągnie do klubu jakąś kalekę.

Marszałek 28.06.2012 12:55

Wypożyczenie Małeckiego to dobry ruch. Klub zarobi na jego grze w Turcji, a sam piłkarz pewnie finansowo nie ucierpi.

Nie ma co płakać.

WiślakMyślenice 28.06.2012 13:01

Tak czy siak, transfer dla nas bardzo opłacalny. Kasy za wypożyczenie trochę wpadnie. Jeśli się nie sprawdzi, będziemy mieć go spowrotem w składzie. Jeśli pogra na poziomie, to zarobimy więcej. Za dużo sobie w klubie nagrabił. O motywację się nie bójcie. Sobol i Głowa dadzą sobie radę.

mitmichael 28.06.2012 13:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1260473)
Wypożyczenie Małeckiego to dobry ruch. Klub zarobi na jego grze w Turcji, a sam piłkarz pewnie finansowo nie ucierpi.

Nie ma co płakać.

I nauczy sie pokory bo tam w Turcji z takimi pilkarzami sie nie cackaja.

wolfy 28.06.2012 13:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grogoriogreg (Post 1260468)
Chyba nie trudne do ogarniecia dla Ciebie, że do tego składu przydałoby się dokupić z 10 piłkarzy, ale nie jest to realne?

A no właśnie - dlatego pozbywanie się Małeckiego w obecnej sytuacji jest poważnym osłabieniem. Sam odpowiedziałeś sobie na pytanie dlaczego wolfy widzi problem tam gdzie niektórzy mają radochę z pożegnania nielubianego piłkarza.

Płakać nie będę, nawet jak zlecimy z ligi. To domena tutejszych bywalców, którzy najpierw podniecają się jaki to mamy zajebisty skład (dodatkowo podpierając się rzekomą słabością rywali), a później, po dwóch - trzech słabych meczach domagają się zwolnienia trenera.

Jakie to teksty leciały po przegranych derbach? I co - jest lepiej po zwolnieniu Maaskanta? Jest progres sportowy? Nie, równia pochyła, bo skład jeszcze słabszy.

Dlatego właśnie nie czaruję siebie i innych że jest dobrze. Łysy łeb Bednarza niczego pozytywnego nie wróży.

Wasiu 28.06.2012 13:20

Wg FB Wisly Sergiej podpisal nowy kontrakt. Rok + opcja przedluzenia o rok.

wolfy 28.06.2012 13:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wasiu (Post 1260484)

Bomba. Przynajmniej o bramkę nie musimy się martwić.

arti 28.06.2012 13:28

Sprzedali Małego.. cóż... były okoliczności i za i przeciw. Osobiście wolałbym Małego w dobrej formie i zmotywowanego w Wiśle, a nie pieniądze i kolejną dziurę w składzie. Mam nadzieję, że BC i Jego pracownicy wiedzą co robią...
Teraz pytanie kto za Małego? Bo jak jakaś łajza to na dziś mamy 2 piłkarzy, którzy potrafią wygrać pojedynek 1 na 1 (Melikson i Iliev). Jaki z takiej mąki będzie najprawdopodobniej chleb to sobie możemy dopowiedzieć...

tomasz_19 28.06.2012 13:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wasiu (Post 1260484)

no i zajebiście! jeszcze tylko solidny lewy obrońca, przebojowy skrzydłowy i myślę, że powalczymy o mistrzostwo.

agii1 28.06.2012 13:51

Sergei Pareiko przedłużył kontrakt z Wisłą
http://.................../viewtopic.php?t=11252

szprotson 28.06.2012 13:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez agii1 (Post 1260496)
Sergei Pareiko przedłużył kontrakt z Wisłą
http://.................../viewtopic.php?t=11252

no co ty nie .......isz.

skąd takie info ? serio ? naprawde ?

5 postów wisi o tym ale i tak musisz wrzucic link do zjebanego forum
Gdzie jest Marvin Poorie i reszta ? Gdzie ?

wiertar 28.06.2012 14:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1260487)
Sprzedali Małego..

o czymś nie wiemy??:mysli:
jak dla mnie dobry ruch z wypożyczeniem Małeckiego. od dłuzszego czasu nic już tej drużynie nie dawał... a tak to wpadnie konkretna suma za wypożyczenie( jeśli to prawda te 600tyś) i jeszcze więcej gdy by Turcy zdecydowali się go wykupić. sorry ale jak dla mnie Małecki w obecnej formie nie jest wart 1mln, a cała tranzakcja może wyjść ok 2mln.

mam tylko nadzieje że nie są to pieniadze na bierzące potrzeby klubu tylko na jakieś wzmocnienie.

Arapaho 28.06.2012 14:25

Nie no jasne Małecki nic nie dawał za to będą dawać tacy "wizruozi" jak Iliev,Kirm czy Boguski

Manhunt 28.06.2012 14:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiertar (Post 1260502)
o czymś nie wiemy??:mysli:
jak dla mnie dobry ruch z wypożyczeniem Małeckiego. od dłuzszego czasu nic już tej drużynie nie dawał... a tak to wpadnie konkretna suma za wypożyczenie( jeśli to prawda te 600tyś) i jeszcze więcej gdy by Turcy zdecydowali się go wykupić. sorry ale jak dla mnie Małecki w obecnej formie nie jest wart 1mln, a cała tranzakcja może wyjść ok 2mln.

mam tylko nadzieje że nie są to pieniadze na bierzące potrzeby klubu tylko na jakieś wzmocnienie.

Tą kase i tak Cupiał zabierze , więc nie ma się z czego cieszyć ( jeśli chodzi o $$$)

Wasiu 28.06.2012 14:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arapaho (Post 1260507)
Nie no jasne Małecki nic nie dawał za to będą dawać tacy "wizruozi" jak Iliev,Kirm czy Boguski

W ubieglym sezonie Kirm Maleckiego bil na glowe statystykami.
Za Patryka w rundzie wiosennej to mozna bylo kogokolwiek wstawic i by gorzej nie bylo.

wiertar 28.06.2012 14:42

popierwsze mały ostatnio wiekszość czasu przesiadywał na ławce, strzelał fochy na lewo i prawo i sam powiedział że nie chce juz grać w tej drużynie, a po drugie to za niego jeszcze mozna za coś w odróznieniu od leciwego Ilieva czy wiecznie kontuzjowanego Boguskiego. ostatnie pół roku to Kirm = Małecki. Kirm gra jak by mu się niechciało, Małeckiemu może się i chce ale kopie się po głowie. i w tym i tym przypadku nic z tego kompletnie nie wychodziło.

zresztą lepiej mieć 600tyś w kieszni (jak nie pójdą do Cupiała) niż rozkapryszonego gwiazdora na ławce rezerwowej.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FearTS (Post 1260509)
Tą kase i tak Cupiał zabierze , więc nie ma się z czego cieszyć ( jeśli chodzi o $$$)

to się dopiero okaże

thechris 28.06.2012 15:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1260473)

Nie ma co płakać.

A kto płacze? Za Małeckim?

Karherop 28.06.2012 15:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez thechris (Post 1260514)
A kto płacze? Za Małeckim?

Sędziowie i komisja dyscyplinarna pzpn

stalsanok1946 28.06.2012 16:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FearTS (Post 1260509)

Jeśli ja miałbym 1 mld dolarów gotówki w kieszeni jak Pan Cupiał to lekką ręką dałbym 40mln zł na zbudowanie akademii, 60mln zł na transfery, 30mln zł na funkcjonowanie klubu, 20mln zł na pensje najlepszych fachowców od szkolenia dzieci i młodzieży w akademii

Może to brzmi zbyt materialistycznie, ale tak bym wyznał miłość do Wisły jak to nie może zrobić Cupiał. Po kilku latach funkcjonowania akademii zbieralibyśmy takie plony że Wolskich czy Żyrów mielibyśmy 11 w składzie - do tego polaków. Czemu do cholery tak ciężko Cupiałowi to zrobić? przecież te 150mln inwestowania w klub zwróciłoby mu się w 10 lat z trzykrotnie większym kapitałem

wiertar 28.06.2012 16:48

zagwarantujesz to??

Ravers 28.06.2012 16:50

1 mld to wart jest jego majątek, nie powiedziane jest że ma tyle na koncie, chyba że o czymś nie wiem :)

krkgiba 28.06.2012 16:57

Znajdź mi biznesmena w Polsce, który ma miliard złotych gotówki ;)

1 mld $ to on może i ma, ale majątku - udziały, inwestycje, nieruchomości, firma...

Co nie zmienia faktu, że jakby tylko chciał to wysupłanie kilkudziesięciu milionów na stworzenie prawdziwego klubu - nie byłoby problemem.

stalsanok1946 28.06.2012 17:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiertar (Post 1260537)
zagwarantujesz to??

Jeśli takowy 1mld miałbym, to te pieniądze o których pisałem zagwarantowałbym Wiśle. Przecież miałbym już wszystko, dom, rodzinę, dostatek, na koncie pare setek milionów do wydania i co ja bym sobie dupę podcierał stówkami?

Dla Cupiała Wisła jest podrzędna,traktuje Wisłę jako biznes do zarabiania pieniędzy, a nie interes dla rozrywki dla kibiców i Krakowa. Ma 56lat gościu ma w życiu wszystko, ma klub który rzekomo kocha. Postaw się w jego sytuacji i co byś zrobił z pieniędzmi?

wiertar 28.06.2012 17:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stalsanok1946 (Post 1260543)
Jeśli takowy 1mld miałbym, to te pieniądze o których pisałem zagwarantowałbym Wiśle. Przecież miałbym już wszystko, dom, rodzinę, dostatek, na koncie pare setek milionów do wydania i co ja bym sobie dupę podcierał stówkami?

nie pytalem o to czy ty bys wyłożył kase gdybyś miał tylko czy zagwarantujesz to ze te pieniadze wrocą się 3 krotnie. gdyby tak bylo to dawno by kasa była zainwestowana.

a pozatym teraz tak możesz gadać... punkt widzenia zależy od punktu siedzenia

muerte 28.06.2012 17:33

Jaki mld na koncie Cupiała :lol:

Żeby on z 10 mln miał to byłoby dobrze. :)

Teqcontroller 28.06.2012 18:29

Mimo tez iż Mały dawał w dupę przez ostatni czas, ale go zawsze lubiłem, Mały jesteś Wielki.

Co do waszej rozmowy to majątek BC to co innego niż ma w kieszeni, to jak np: wy macie działki i są warte tyle i tyle a ty masz na koncie tyle.

Grantar 28.06.2012 18:36

Oglądałem dzisiaj (w C+) dwadzieścia kilka minut naszego nowego napadziora Sikorskiego w meczu Polonia-Górnik (1:1).
Godne zanotowania 3 akcje
- dwa zejścia ze skrzydła do środka i próby strzałów (zablokowane) a"la Frank Ribery.
- sprint z połowy boiska i sytuacja sam na sam i .... pudło (obok słupka 1,5 m )
Ogólnie mimo wszystko wrażenie nie najgorsze, dynamika, szukanie gry, dobra technika.
Zwróciłem uwagę na komentarz: "Sikorski jest zablokowany, potrzeba mu teraz wsparcia i w końcu zacznie strzelać".

arti 28.06.2012 19:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez muerte (Post 1260548)
Jaki mld na koncie Cupiała :lol:

Żeby on z 10 mln miał to byłoby dobrze. :)

No właśnie - jak taki golas jest właścicielem Wisły to nic dziwnego, że musimy brać Sikorskich i nawet Gajosy i Nowaki nam uciekają:-/

kacpaw91 28.06.2012 19:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grantar (Post 1260556)
Oglądałem dzisiaj (w C+) dwadzieścia kilka minut naszego nowego napadziora Sikorskiego w meczu Polonia-Górnik (1:1).
Godne zanotowania 3 akcje
- dwa zejścia ze skrzydła do środka i próby strzałów (zablokowane) a"la Frank Ribery.
- sprint z połowy boiska i sytuacja sam na sam i .... pudło (obok słupka 1,5 m )
Ogólnie mimo wszystko wrażenie nie najgorsze, dynamika, szukanie gry, dobra technika.
Zwróciłem uwagę na komentarz: "Sikorski jest zablokowany, potrzeba mu teraz wsparcia i w końcu zacznie strzelać".

Lepiej, że nikt się po nim niczego nie spodziewa wielkiego. Z reguły jak się po kimś spodziewaliśmy czegoś więcej to te transfery nie wypalały. Gdyby Sikorski był teraz po dobrym sezonie w Polonii to do nas by nie trafił, a tym bardziej za darmo i do tego z nie wysokim zapewne kontraktem.

Teraz na zapewne 2 miejsca w ataku mamy do dyspozycji: Genkov, Quioto, Sikorski, Boguski, Szewczyk, Iliev

Jedynie skrzydła potrzebują wsparcia i lewa obrona, ale priorytet to skrzydła. Fajnie jakby Bednarz zapytał o cenę Wszołka. Jak nie ma pieniędzy to może ten Cywka?

Cieszy to, że piłkarze MESA są wypożyczani do Niecieczy i Kolejarza Stróże. W tym drugie klubie wygląda na to, że tęsknią już za Chrapkiem: http://www.90minut.pl/news/191/news1...gotowania.html

silver03 28.06.2012 19:45

Mały nie wygląda na jakiegoś mega zadowolonego z transferu.

PeterSett 28.06.2012 20:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Teqcontroller (Post 1260555)
Mimo tez iż Mały dawał w dupę przez ostatni czas, ale go zawsze lubiłem, Mały jesteś Wielki.

Co do waszej rozmowy to majątek BC to co innego niż ma w kieszeni, to jak np: wy macie działki i są warte tyle i tyle a ty masz na koncie tyle.

nareszcie ten zawodnik odszedł a ty zwijaj ten transparent w try miga i wrzucaj w awatar jakiegos Pirlo czy Miśkiewicza jak wolisz :D

picasso 28.06.2012 20:09

jak on u tych muzułmanów będzie teraz z tym tatuażem chodził?

Watts 28.06.2012 20:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez picasso (Post 1260569)
jak on u tych muzułmanów będzie teraz z tym tatuażem chodził?

Normalnie. Turcja to nie tylko chyba najbardziej świecki i tolerancyjny z krajów z dominującym islamem, co jeszcze zagraniczni kopacze to tam maskotki, przed Małeckim była ich rzesza i po nim będzie drugie tyle. Oczywiście mają sporo limitów wspierających szkolenie swoich piłkarzy, są fanatyczni i piłka to generalnie dla nich dość poważny biznes, ale na stranierich patrzą przez dość neutralny pryzmat.

Czekam na ruch Bednarza jeśli chodzi o zainwestowanie dostępnych funduszy w zastępcę. Oczywiście znając życie Łysy wypuści w eter bajkę o tym że trzeba za 700 eurokafli zapłacić prąd i ciepłą wodę, a reszta pójdzie na pokrycie rzekomych kosmicznych długów naszego klubu narobionych przez Holendrów, ale nadzieja jest dopóki nie zaczął się tłumaczyć.

Cytat:

Yyy, Turcja to ateistyczny kraj?
96,83% muzułmanów ;) jednak 42% deklaruje regularne uczęszczanie do meczetu

WiślakMyślenice 28.06.2012 20:21

Yyy, Turcja to ateistyczny kraj?

LucjuszWielki 28.06.2012 20:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Watts (Post 1260571)
...Czekam na ruch Bednarza jeśli chodzi o zainwestowanie dostępnych funduszy w zastępcę. Oczywiście znając życie Łysy wypuści w eter bajkę o tym że trzeba za 700 eurokafli zapłacić prąd i ciepłą wodę, ...u

a wy dzieci dalej to samo.... to czekajcie na ruch łysego bo on jest alfa i decyduje na co i jakie pieniądze zostaną przeznaczone... na 90% nie bedzie nikogo w miejsce Małeckiego, a jak będzie to tylko figurant...

Ps.
no tak prąd i ciepła woda nie dotyczy R22, klub bez kosztów, same się zapłacą :haha: oj dzieci, dzieci w jakim swiecie żyjecie?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:06.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl