Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Romuald 26.06.2012 10:03

Kupisz za Małeckiego ? dobry żart skąd niby wezmiemy tyle kasy skoro obecnie nie stać nas na żaden skromniejszy gotówkowy transfer ? ktoś da nam 700 tysięcy euro za roczne wypożyczenie ? sami płaciliśmy po 150 tysięcy za wypożyczenie piłkarzy typu Biton czy Rios.
Odejdzie Małecki to w jego miejsce przyjdzie ktoś klasy Sikorskiego który nie powala statystykami a reszta kasy pójdzie na załatanie dziury.
Niech juz Malecki zostanie przepracuje przygotowania i wróci do najlepszej dyspozycji.

Grantar 26.06.2012 10:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Romuald (Post 1259961)
Kupisz za Małeckiego ? dobry żart [..............]
Niech juz Malecki zostanie przepracuje przygotowania i wróci do najlepszej dyspozycji.

Z Małeckim to nie jest tylko problem formy piłkarskiej ... u niego jeszcze się nie ukształtowały pewne płaty mózgu .....
Kupisz rzeczywiście byłby lepszy ale masz racje .... brak przesłanek mówiących o tym ze mamy do dyspozycji kasę na taki konkretny transfer

borys 26.06.2012 10:18

Nie wierze w wypozyczenie chyba, ze na takich wlasnie "kosmicznych" warunkach jak opisales. (wszak to Turcy).
700K EUR to jest cena za transfer Maleckiego. Nie jest w tej chwili wiecej wart.

Revolver 26.06.2012 10:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez borys (Post 1259948)
Malecki do Turcji?
Kupisz do Wisly?

Oby.

Taka opcja nie byłaby wcale na ten moment zła. Natomiast po prostu szkoda mi tego, jak potoczyła się ostatnio kariera Małego. Mówiąc prozaicznie, serce tego kolesia naprawdę biło dla Wisły, mógł zostać tu jedną z legend.

Swoją drogą, ciekawe od kiedy Bednarz wiedział o tej opcji, bo jeszcze wczoraj na konferencji zamykał kadrę. Tak, wiem, mówił, że "mogą pojawić się interesujące oferty" ,ale jego PR zaczyna przypominać ten ze Związku Radzieckiego - klimat jakiejś dziwnej konspiracji, niejasności i utajniania wszystkiego.

Pisałem to już wczoraj, potrzebujemy skrzydłowego. Obojętnie jakim systemem będzie grał Probierz, obojętnie jak ustawi drużynę, to do cholery mając w składzie tylko Ilieva i Kirma zostawia sobie zajebiście małe pole manewru.

bonawentura 26.06.2012 10:33

Bardzo dobrze, niech Małecki ucieka za granicę. On tutaj zrobił więcej złego niż dobrego. Bez żalu można go pożegnać.

I jeżeli to co piszą pismaki to prawda, to na Małeckim możemy zarobić podwójną kasę. Jeśli kwota z wypożyczenia pójdzie w całości na transfer Kupisza, to nie widzę przeszkód by taki transfer przeprowadzić. Po rocznym wypożyczeniu albo Małecki będzie dalej naszym piłkarzem, albo zostanie sprzedany i solidna dawka gotówki trafi na nasze konto. Dobry ruch.

del 26.06.2012 10:41

Mysle ze takie wypozyczenie byloby dobre dla obydwu stron i dla Wisly i dla Maleckiego. Co do Jacka Bednarza aka Łysy to bedziemy go mogli oceniac dopiero po sezonie, nie teraz. Takie nastaly czasy ze Wisla musi zaciskac pasa i nie moze sobie pozwolic na drogie transfery stad tacy zawodnicy jak Sikorski. Pamietajcie ze zostala z nim podpisana umowa tylko na rok wiec jak bedzie gral tak jak w Polonii to go poprostu wyrzuca, wiec musi sie chlopak troche postarac bo skonczy w Polonii Bytom w takim tempie, ja jednak odziwo mam co do niego duze nadzieje.

del 26.06.2012 10:42

Mysle ze takie wypozyczenie byloby dobre dla obydwu stron i dla Wisly i dla Maleckiego. Co do Jacka Bednarza aka Łysy to bedziemy go mogli oceniac dopiero po sezonie, nie teraz. Takie nastaly czasy ze Wisla musi zaciskac pasa i nie moze sobie pozwolic na drogie transfery stad tacy zawodnicy jak Sikorski. Pamietajcie ze zostala z nim podpisana umowa tylko na rok wiec jak bedzie gral tak jak w Polonii to go poprostu wyrzuca, wiec musi sie chlopak troche postarac bo skonczy w Polonii Bytom w takim tempie, ja jednak odziwo mam co do niego duze nadzieje.

kacpaw91 26.06.2012 10:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Revolver (Post 1259967)
Pisałem to już wczoraj, potrzebujemy skrzydłowego. Obojętnie jakim systemem będzie grał Probierz, obojętnie jak ustawi drużynę, to do cholery mając w składzie tylko Ilieva i Kirma zostawia sobie zajebiście małe pole manewru.

Obu widziałbym w środku pola. Iliev jako podwieszony napastnik, Kirm jako taki typowy środkowy pomocnik. Nie przypominają tych dawnych skrzydłowych. Można oczywiście dać szanse Pułce, czy Szewczykowi, ale to jak gra w Totka.

del 26.06.2012 10:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpaw91 (Post 1259971)
Obu widziałbym w środku pola. Iliev jako podwieszony napastnik, Kirm jako taki typowy środkowy pomocnik. Nie przypominają tych dawnych skrzydłowych. Można oczywiście dać szanse Pułce, czy Szewczykowi, ale to jak gra w Totka.

Iliev moglby grac w srodku bo tak chyba gral w Partizanie za napastnikiem? ale co do Kirma to on nie nadaje sie nigdzie jak dla mnie, w srodku musi byc ktos kto potrafi rozegrac pilke a nie tracic jak glupio nn stop..

riv 26.06.2012 11:34

Małecki do Turcji? Idealne rozwiązanie dla Wisły i dla piłkarza, nawet, jeżeli Turcy nie wykorzystali by pierwokupu. Mały został by w końcu oderwany od cycusia, rzucony w nieznane środowisko i może naprawiła by mu się przez to głowa. Może zrozumiałby w końcu, że rzucanie dupą nie uchodzi jednak zawsze na sucho i skupiłby się na grze w piłkę.

agii1 26.06.2012 11:42

Łukasz Rojewski wraca do Warty Poznań
http://.................../viewtopic.php?t=11175

thechris 26.06.2012 12:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1259785)
Zobaczymy, co Probierz zrobi z tej ekipy, ale moim zdaniem możemy bardziej czuć się kandydatem do spadku, niż do osiągnięcia jakiegoś sukcesu. Także Panowie i Panie, spiąć pośladki i chodzić na mecze, wypełniać trybuny, bo obecnie chyba jedynie to jest w stanie pomóc naszej drużynie.

Biorąc pod uwagę ostatnie dwa mecze derbowe mam dokładnie tako samo zdanie. W jednym Cracovia wygrała w drugim do momentu straty gola z wolnego była zespołem zdecydowanie lepszym grając na R22. W zasadzie pierwsze 20 minut na R22 to Cracovia nie schodziła z połowy Wisły a Wiślacy za bardzo nie wiedzieli jak z własnej połowy wyprowadzić piłkę. Potem błysk Meliksona i mecz się wyrównał. Generalnie poziom sportowy piłkarzy Cracovii i Wisły jest zbliżony a różnicę między drużynami robi Melikson o ile ma dobry dzień... Na Kałuży go zabrakło i Cracovia wygrała. Mecz z ŁKS-em w Łodzi powinien być zremisowany bo ślepy sędzia nie uznał gola Łodzian... Mamy skład na poziomie Cracovii + Meliskona (jeszcze) oraz trenera na poziomie Jagiellonii (czyli klasę niżej od trenerów z ligi Kazachstanu i to wcale nie tych z topowej półki bo tacy z Żetysu Tałdykorgan czy Szachtiora Karaganda to już są dwie klasy różnicy) tak więc szykuje się bardzo ciekawy sezon. Walczymy o miejsca od 1. do 14. bo tak naprawdę możemy wygrać ligę a możemy równie dobrze spaść. Jakby polska liga była mocniejsza, chociażby tak mocna jak np. azerska to nie byłoby złudzeń. A że jest słabiutka to mistrzem może być każdy (np. Wasiluk), więc łudzić może się każdy, nawet Wojeciech Kędziora z Piasta czy ...Daniel Sikroski z Wisły.

westersyl 26.06.2012 12:17

Równie mogę stworzyć teorie że Legia to drużyna na spadek bo przegrała z Lechią, a Saganowski na Łazienkowskiej trafił w poprzeczkę i ŁKS był mometamii dużo lepszy.

Mogę również stworzyć teorie, że będziemy mistrzem bo zmiażdżyliśmy Sląska we Wrocławiu, a w Krakowie nie chcieliśmy im strzelić gola.
Podziwiam ludzi jak techris, którzy są zarejestrowani tylko po to aby rzucać prowokacyjne hasła i krytykować wszystko co pozytywne, trzeba być naprawdę zakompleksionym człowiekiem aby takie coś robić.

Arked 26.06.2012 12:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez thechris (Post 1259987)
Biorąc pod uwagę ostatnie dwa mecze derbowe mam dokładnie tako samo zdanie. W jednym Cracovia wygrała w drugim do momentu straty gola z wolnego była zespołem zdecydowanie lepszym grając na R22. W zasadzie pierwsze 20 minut na R22 to Cracovia nie schodziła z połowy Wisły a Wiślacy za bardzo nie wiedzieli jak z własnej połowy wyprowadzić piłkę. Potem błysk Meliksona i mecz się wyrównał. Generalnie poziom sportowy piłkarzy Cracovii i Wisły jest zbliżony a różnicę między drużynami robi Melikson o ile ma dobry dzień... Na Kałuży go zabrakło i Cracovia wygrała. Mecz z ŁKS-em w Łodzi powinien być zremisowany bo ślepy sędzia nie uznał gola Łodzian... Mamy skład na poziomie Cracovii + Meliskona (jeszcze) oraz trenera na poziomie Jagiellonii (czyli klasę niżej od trenerów z ligi Kazachstanu i to wcale nie tych z topowej półki bo tacy z Żetysu Tałdykorgan czy Szachtiora Karaganda to już są dwie klasy różnicy) tak więc szykuje się bardzo ciekawy sezon. Walczymy o miejsca od 1. do 14. bo tak naprawdę możemy wygrać ligę a możemy równie dobrze spaść. Jakby polska liga była mocniejsza, chociażby tak mocna jak np. azerska to nie byłoby złudzeń. A że jest słabiutka to mistrzem może być każdy (np. Wasiluk), więc łudzić może się każdy, nawet Wojeciech Kędziora z Piasta czy ...Daniel Sikroski z Wisły.

Dawno nie czytałem takich piramidalnych bzdur.

thechris 26.06.2012 12:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1259991)
(...)

Jaka krytyka, przecież napisałem, że możemy za rok zostać MP :)

FK Budućnost - Śląsk
Ruch - Birkirkara/Metalurg Skopje
Metalurgs/La Fiorita - Legia
Lech/Żetysu

Zaraz zobaczymy po raz kolejny jaka ta liga jest mocna. Myślę, że każdy polski klub ma duże szanse... odpaść.

Choć dla mnie wystarczy sam fakt, że taki Lech będzie się tłukł jakieś 100km od granicy z Chinami... a w nagrodę (o ile wygra) pojedzie być może do Azerbejdżanu... oczywiście to wszystko w ramach Ligi Europejskiej :D Tak, jesteśmy mocni jak cholera.

bonawentura 26.06.2012 12:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1259991)
Równie mogę stworzyć teorie że Legia to drużyna na spadek bo przegrała z Lechią, a Saganowski na Łazienkowskiej trafił w poprzeczkę i ŁKS był mometamii dużo lepszy.

Mogę również stworzyć teorie, że będziemy mistrzem bo zmiażdżyliśmy Sląska we Wrocławiu, a w Krakowie nie chcieliśmy im strzelić gola.
Podziwiam ludzi jak techris, którzy są zarejestrowani tylko po to aby rzucać prowokacyjne hasła i krytykować wszystko co pozytywne, trzeba być naprawdę zakompleksionym człowiekiem aby takie coś robić.

Dlatego w mojej wypowiedzi chodziło bardziej o to, że tym składem będziemy musieli bardzo mocno pracować, by osiągnąć górną połowę tabeli. Wcale nie jest powiedziane, że będziemy grali o spadek i w strefie spadkowej się znajdziemy. Chodzi raczej o odczucie, bo w pełni zgadzam się, że możemy tym składem powalczyć o pierwszą trójkę, ale będzie to zadanie bardzo trudne do wykonania, zważywszy na to, że minimum kilka zmian w pierwszym składzie się szykuje, a przygotowywany na pierwszy skład Sobolewski to nie młodzieniaszek i coraz więcej powstaje wątpliwości, czy w wydatny sposób pomoże drużynie - chodzi mi o aspekt sportowy, bo w pozasportowym to do Radka nie mam nic do zarzucenia.

Cóż - pozostaje mieć nadzieję, że Wisła w przyszłym sezonie otworzy "bramy" do rozwoju młodym zawodnikom, że Chrapek, Lucas Guedes, czy wspomniany Stolarski okażą się zbawieniem dla naszego klubu. Po pierwsze, pozwolą na obniżenie kosztów utrzymania zespołu, co zwiększy pole manewru w budżecie transferowym. Co do takich działań jestem na tak.

FraMat 26.06.2012 13:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1259992)
Dawno nie czytałem takich piramidalnych bzdur.

Ani ja.....
W meczach z Wisłą, zarówno na jesieni (pod Maaskantem) jak i na wiosne, zawodnicy Cracovii po prostu maksymalnie spieli d...y co mogło sprawiać wrażenie, że sportowo wislakom dorównują. A tak naprawde to była po prostu ambicja i kolosalny wysiłek. Przypominam, że jeden z pasiaków, (nie kojarzę nazwiska, bo nie zaprzątam sobie tym glowy) o mało co nie zszedł z wysiłku na serce i potrzebna była karetka.
Ani w pierwszym, ani w drugim meczu Cracovia nawet przez chwile nie była zespołem lepszym. Może tylko bardziej agresywnym i spiętym. I tyle. Otrzymali po prostu "wskazówki" od swoich kibiców, i dawali z siebie 200%, ale sportowo niczego nie pokazali. W pierwszym meczu strzelili przypadkowego gola, a tylko naszej indolencji strzałowej zawdzięczają, że mecz ten zakończył się ich zwycięstwem i odsunięciem Maaskanta.
Thechris... co ty wiesz o lidze azerskiej?

ps. Podoba mi się ta dziewczyna z avatara thechrisa, ale teraz zaczynam na jej widok reagowac alergicznie. Thechris, chcesz wywołac we mnie odruch niechęci do ładnych dziewczyn?
:lol:

Dzimi 26.06.2012 13:09

Podsumowując, do tej pory odeszli:
- Kurto
- Lamey
- Diaz
- Palic
- Nunez
- Jirsak
- Biton
+ można zaliczyć Jaliensa do tej puli

Przyszli
- Miśkiewicz
- Głowacki
- Sikorski
- Burliga (powrót)

Kogoś pominąłem? Jeśli nie, to generalnie odeszło 5 w miarę klasowych piłkarzy (Diaz, Palic, Nunez, Jirsak, Biton), przyszedł jeden klasowy (Głowacki).

gerardinho91 26.06.2012 13:11

Romella i Chrapka

Grantar 26.06.2012 13:19

Boguski na szpicy.
Będzie dobrze.
A poważnie to czy Bogus grał kiedyś na skrzydle ?
Potrzebny tam jakiś kumaty.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1259998)
Podoba mi się ta dziewczyna z avatara thechrisa, ale teraz zaczynam na jej widok reagowac alergicznie. Thechris, chcesz wywołac we mnie odruch niechęci do ładnych dziewczyn?
:lol:

thechris nie słuchał FRAMATA ... jego awatar jest z pewnością bardziej dołujący.
A twoja laska się broni. Z dużo większymi maszkarami trzeba i z 50 lat żyć .... .
Żeby była jasność ... wiedza nie z autopsji ...
:-)

bonawentura 26.06.2012 13:39

No tak - jak będziemy patrzeć tylko na wynik sportowy w przyszłym sezonie, to możemy się "przejechać". Osobiście liczę po tym sztabie trenerskim, że wprowadzi teraz bardzo umiejętnie młodych zawodników do pierwszego zespołu. Liczę na syna Clebera, który z pewnością w genach ma taką brazylijską piłkę. Liczę, że będzie grał w tym sezonie jako zmiennik Meliksona, ewentualnie, ale to bardzo ewentualnie jako zmiennik Garguły. Na takich graczy trzeba postawić. Tak jak Jan urban potrafił postawić w Legii. Piłkarze, którzy z Legii zostali sprzedani, kosztowali tyle, dlatgo, że byli młodzi.

Chciałbym też napisać, że temat Valcxa osobiście uznaję za zamknięty. Nie ma co rozpisywać wizji, co by było gdyby. Teraz należy skupić się na poczynaniach ekipy obecnej i jej kibicować. Życzę wszystkiego najlepszego Sikorskiemu, by odnalazł formę, życzę Quioto również formy strzeleckiej. To, że oni tutaj są, jest zasługą, a może raczej "zasługą" Bednarza. Jeżeli jego plan wypali, Wisła będzie miała bardzo perspektywiczną drużynę, a jak nie, będzie się wieszać na nim psy.

Osobiście pierwszy pomysł, który w 100% jestem w stanie zaakceptować w poczynaniach Bednarza, to rezeygnacja z usług Małeckiego, a przynajmniej próba ogarnięcia jego charakteru, takiego krnąbrnego temperamentu poprzez wypożyczenie do kraju, gdzie piłka nożna jest religią - większą niż u nas, ale zarazem kraju, gdzie od piłkarza wymaga suię bardzo dużej pokory na treningach. Jeśli prawdą jest, że możemy tego zawodnika wypożyczyć za 700 tysięcy euro, to robiłbym to w ciemno. Jeśli go wykupią - wspaniale, jeśli wróci, może będzie innym zawodnikiem w zachowaniach pozasportowych.

Pytanie, gdyby jeśli udało się go wypożyczyć, kogo Wisła miałaby kupić za te środki? Po głębszym zastanowieniu myślę jednak, że nie Kupisza. Wisła mogłaby kupić, o ile ma jeszcze jakieś wolne środki na koncie, dwóch piłkarzy - Dwaliszwiliego i Magierę na obronę i mielibyśmy kadrę zamkniętą. Pierwszy to prawdziwy walczak, a drugi to jeden z najlepszych obrońców w Ekstraklasie. Myślę, że wówczas wszyscy byliby zadowoleni, a siła zespołu realnie by wzrosła. Przepraszam, że napisałem w tym temacie nazwisko tego pierwszego, bo nawet nie wiem, czy to nazwisko przewijało się w mediach w kontekście Wisły, jednak mógłby być to strzał w dziesiątkę, bo to piłkarz waleczny, potrafi cofać się po piłkę, odbierać, rozgrywać... Byłby niesamowicie przydatny, a chyba jest do wyjęcia za niezbyt duże pieniądze. Moim zdaniem na dzień dzisiejszy lepszy zawodnik niż Kupisz, który ma 22 lata, ale którego forma jest niezbyt stabilna, bynajmniej nie taka, którą chcielibyśmy oglądać przez cały sezon. Dlatego walczak Dwaliszwili byłby kimś, kto podobnie jak Sobol, pociągnąłby grę Wisły do przodu.

Czy Wam też nie wydaje się, że tych walczaków w naszej drużynie jest zbyt mało? Że brakuje takiego genu zwycięzcy w naszym zespole? Czekam na wypowiedzi w tej sprawie.

thechris 26.06.2012 13:40

Oj tam, za wiele o lidze azerskiej nie wiem... Oglądałem Karabach i nas zmietli. Dwukrotnie. Teraz słyszę, że Lech się boi, że trafi na Azerów... woleliby Estończyków, których też pamiętamy... Może to nie był taki wpie***l jak od Azerów ale dwa mecze bez wygranej mówią same za siebie. Ale - wracając do Lecha - na ich miejscu bałbym się najpierw o Kazachów. Mogą nie dostąpić zaszczytu zmierzenia się z Azerami (lub Estończykami). Probierz też chyba myślał o następnej rundzie bo na Kazachstanie zakończył swoją przygodę w "europejskich" pucharach.

Dziewczyna ładna, wyjątkowo dobrze wyszła na tym zdjęciu ;) Bo tak ogólnie to są ładniejsze.

Czy brakuje genu zwycięzcy? No jak przegrywamy ze wszystkimi, estończykami, azerami, gruzinami, kazachami, macedończykami itd. to wiadomo, że mają w dupie wynik a liczy się to co na koncie ;) Ale tak jest w każdym polskim klubie więc dlatego każdy może zdobyć MP.

Dlatego śmieszy mnie to, jak się mówi, że poziom ligi rośnie :D Tak jakby skoczenie z miejsca 25 na 20 miało jakieś znaczenie. Nie ma żadnego. Szczególnie, że wymyślono idiotyczne rozgrywki takie jak LE w których nikt poważny nie chce grać na poważnie. W ciągu ostatnich 10 lat kraje których ligi są na miejscach 1-12 w rankingu UEFA (czy nawet 1-15) odskoczyły nam o 2 długości w tym czasie. Ale niektórzy twierdzą, że 20 miejsce znaczy postęp... No niestety ale nie tak to działa.

szprotson 26.06.2012 13:58

bonaventura jesli myslisz ze Lucas bedzie zmiennikiem Meliksona to ....grubo. Chłopak jeszcze nawet nie liznął seniorskiej piłki, ma 16 lat i ma byc zmiennikiem motorka Wisły? Słabo.
Jeśli zaliczy w meczu ligowym chociazby kilka minut to bedzie już duzo.

Probierz sobie teraz skompletował słaby zespól bo takie trenować lubi. I w Sikorskiego wierze, po tym co powiedział o Nim Pep.

silver03 26.06.2012 14:08

Też nie ma co za bardzo lamentować nad Sikorskim będzie zapewne zmienikiem Quioto czy Gankova, przy obecnym budżecie za mały pieniądz taki rezerwowicz w sam raz.

Mały może nas opuścić: http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1...hirsporu_.html

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dzimi (Post 1260000)
generalnie odeszło 5 w miarę klasowych piłkarzy (Diaz, Palic, Nunez, Jirsak, Biton), przyszedł jeden klasowy (Głowacki).

??????

kacpaw91 26.06.2012 14:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dzimi (Post 1260000)
Podsumowując, do tej pory odeszli:
- Kurto
- Lamey
- Diaz
- Palic
- Nunez
- Jirsak
- Biton
+ można zaliczyć Jaliensa do tej puli

Przyszli
- Miśkiewicz
- Głowacki
- Sikorski
- Burliga (powrót)

Kogoś pominąłem? Jeśli nie, to generalnie odeszło 5 w miarę klasowych piłkarzy (Diaz, Palic, Nunez, Jirsak, Biton), przyszedł jeden klasowy (Głowacki).

To są przeciętni piłkarze lub bardzo słabi. Paljić to skrzydłowy czy boczny obrońca? Ani tu, ani tu bez rewelacji. Jirsak strasznie niestabilna forma choć potencjał jakiś miał. Nunez racja, klasowy aktor. Biton tu się zgodzę, chociaż trochę wad miał. Diaz średniak.

Jedynie Bitona mi z tamtych piłkarzy żal. Głowacki jest lepszy od każdego z pozostałych. Przyszedł Miśkiewicz, który prezentuje się ciekawie i chyba będzie miał większe szanse niż Kurto. Przyszedł Quioto, który być może okaże się idealnym napastnikiem do gry w parze z Genkovem. Przyszedł Chrapek, który zastąpi Nuneza. Przyszedł Burliga, który gorszy od Paljicia czy Diaza na boku obrony nie będzie. Jak dla mnie status quo pod względem sportowym, widoczna zmiana jest za to pewnie w budżecie płacowym (nie zdziwiłbym się jakby to było ponad 1 mln euro/sezon oszczędności).

jacekbum 26.06.2012 14:31

Zmartwiły mnie statystyki Sikorskiego przy nim to nasz Rafał to prawdziwa gwiazda 106 spotkań i 23 gole,Sikorski 41/6 byłem przekonany ,że tych bramek ma więcej nabitych .

Jest jeszcze szansa tylko czy ktoś w klubie pomyśli o tym czyli:: wypożyczyć na przetrwanie klasowego napastnika takiego jakim był Dudu Biton i przynajmniej mamy lepsze perspektywy.

Genkow+ wypożyczony napastnik klasy Bitona

Quioto Sikorski Boguski jako zmiennicy a możemy grać nawet na trzech napastników więc szansa na gre będzie dla każdego z nich.

najm 26.06.2012 14:41

Nie iwem kto liczy na kolejnych napastnikow, przeciez przyszlo dwoch wiec na pewno kolejni nie przyjda. Raczej Genkov z Quito bedzie gral, ewentualnie Maly albo Illiev pojda do ataku.

bonawentura 26.06.2012 14:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1260012)
bonaventura jesli myslisz ze Lucas bedzie zmiennikiem Meliksona to ....grubo. Chłopak jeszcze nawet nie liznął seniorskiej piłki, ma 16 lat i ma byc zmiennikiem motorka Wisły? Słabo.
Jeśli zaliczy w meczu ligowym chociazby kilka minut to bedzie już duzo.

Probierz sobie teraz skompletował słaby zespól bo takie trenować lubi. I w Sikorskiego wierze, po tym co powiedział o Nim Pep.

Ja liczę, że będzie grał te końcówki systematycznie, by w przyszłym sezonie i następnych grać coraz więcej. Zobaczymy, jak wyjdzie, ale liczę na taki wewnętrzną pomoc ze strony tych młodych zawodników.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jacekbum (Post 1260019)
Jest jeszcze szansa tylko czy ktoś w klubie pomyśli o tym czyli:: wypożyczyć na przetrwanie klasowego napastnika takiego jakim był Dudu Biton i przynajmniej mamy lepsze perspektywy.
Genkow+ wypożyczony napastnik klasy Bitona

Biton był wypożyczony z myślą o zakupie go w razie awansu do Ligi Mistrzów. Tak się nie stało. Sam sobie odpowiedz, czy piłkarz tej klasy w obecnej sytuacji do nas przyjdzie...

speedfashion 26.06.2012 15:07

Dwaliszwili to chyba marzenie ściętej głowy. Owszem, piłkarz naprawdę dobry (jak na polską ekstraklasę - świetny), ale Dahan wygląda teraz na takiego, co raczej chce swoich piłkarzy trzymać z dala od Wisły.

Odejście Małeckiego jest podobno przesądzone, więc trzeba mieć nadzieję, że kogoś dobrego na jego miejsce ściągną. Mnie osobiście odpowiadałby Kupisz, ale za mniejsze pieniądze. Ewentualnie... Quioto nagle stanie się skrzydłowym.

Uran235 26.06.2012 15:21

Z Sikorskim bym nie tragizował. Gość ma za sobą fatalny sezon, ale ma też jakiś potencjał. Jako boczny napastnik w 4-3-3 może się sprawdzić, chociażby jako wartościowy zmiennik. Ryzykujemy też niewiele, bo ma tylko roczny kontrakt. Jesteśmy w trudnej sytuacji, a ilościowo kadra musi się zgadzać. Trzeba też spojrzeć, że jeśli odejdą Małecki i Melikson to Sikorski będzie rywalizował z dwoma najmniej produktywnymi piłkarzami naszej ofensywy - Iliewem i Kirmem. Jest jeszcze Quioto, o ile go zakontraktujemy. Fajnie by było, gdyby zamiast Sikorskiego przyszedł Ronaldo albo Messi, cieszylibyśmy się nawet jakby przyszedł jakiś w miarę rozsądny zawodnik z niezłym CV, tylko gość z gwarancją jakości i znaczkiem Teraz Polska kosztuje gdzieś pod milion Euro, na rok będzie inkasował nie mniej jak 200k euro i też nie da nam żadnej gwarancji trzymania poziomu. Trzeba chwilowo zacisnąć pasa i trzeba się z tym pogodzić.

Misha[Pl] 26.06.2012 15:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez thechris (Post 1259987)

Nie wiem do końca czy to żart czy tak na poważnie. Jeżeli na poważnie to aż trudno mi uwierzyć że osoba rzekomo interesująca się piłką nożną mogła coś takiego napisać. Liga azerska... O czym Ty w ogóle mówisz. Kiedy ostatnio liga azerska miała dwóch przedstawicieli w fazie pucharowej LE? A zresztą po ca ja w ogóle podaje jakieś argumenty? Przecież to jakiś absurd. I ci kazachscy trenerzy... Masakra.
Przytaczanie pojedynczych wyników o niczym nie świadczy. To że jakiś polski zespół znowu odpadnie z jakąś drużyną z tamtego rejonu nie potwierdzi żadnej z Twoich teorii. Równie dobrze liga polska jest lepsza od tureckiej (patrz Legia w eliminacjach), a Wisła świetnie radziłaby sobie w angielskiej (nawet w tak słabym sezonie była w stanie awansować kosztem Fulham). No i nie można zapomnieć że klika lat temu Wisła była minimalnie słabsza od wielkiej Barcelony (w dwumeczy był punktowy remis), czyli spokojnie moglibyśmy ją uznać za jedną z najlepszych drużyn na świecie w tamtym sezonie (Barcelona przegrała wtedy w pucharach jeszcze tylko jeden mecz).
Nie wiem jak ludzie na tym forum mogą brać na poważnie opinie osoby z tak "dogłębną" wiedzą na temat piłki.

RYBA 26.06.2012 20:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Uran235 (Post 1260031)
Z Sikorskim bym nie tragizował. Gość ma za sobą fatalny sezon, ale ma też jakiś potencjał. Jako boczny napastnik w 4-3-3 może się sprawdzić, chociażby jako wartościowy zmiennik. Ryzykujemy też niewiele, bo ma tylko roczny kontrakt. Jesteśmy w trudnej sytuacji, a ilościowo kadra musi się zgadzać. Trzeba też spojrzeć, że jeśli odejdą Małecki i Melikson to Sikorski będzie rywalizował z dwoma najmniej produktywnymi piłkarzami naszej ofensywy - Iliewem i Kirmem. Jest jeszcze Quioto, o ile go zakontraktujemy. Fajnie by było, gdyby zamiast Sikorskiego przyszedł Ronaldo albo Messi, cieszylibyśmy się nawet jakby przyszedł jakiś w miarę rozsądny zawodnik z niezłym CV, tylko gość z gwarancją jakości i znaczkiem Teraz Polska kosztuje gdzieś pod milion Euro, na rok będzie inkasował nie mniej jak 200k euro i też nie da nam żadnej gwarancji trzymania poziomu. Trzeba chwilowo zacisnąć pasa i trzeba się z tym pogodzić.

Popieram Twoją wypowiedź, tymbardziej że ostatni sezon Sikorskiego był sezonem spędzonym w.....Polonii W. więc każdy zdaje sobie sprawe z tego jak w tym pseudo klubie wszystko wyglądało. Zobaczymy co pokaże w jesieni bo z tego co widać i słychać raczej dostanie szanse od Probieża

wolfy 26.06.2012 22:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grantar (Post 1260003)
Boguski na szpicy.
Będzie dobrze.
A poważnie to czy Bogus grał kiedyś na skrzydle ?
Potrzebny tam jakiś kumaty.

Tak, grał, nawet za Maaskanta z ŁKS-em. Generalnie jednak jest on raczej takim cofniętym napastnikiem, który może dograć i pójść za akcją. Słabo go widzę jako klasycznego skrzydłowego, za to w systemie z trójką napastników mógłby się odnaleźć.

Piszemy oczywiście o Boguskim zdrowym, w formie i nie grającym jak ....a. Czyli tym sprzed pierwszej poważnej kontuzji:-/

Cytat:

Pierwotnie napisane przez speedfashion (Post 1260029)
Odejście Małeckiego jest podobno przesądzone, więc trzeba mieć nadzieję, że kogoś dobrego na jego miejsce ściągną.

Tu pojawia się poważny problem - Patryk ma śmiesznie niski (jak na ligowe warunki) kontrakt. Każdy ewentualny sensowny następca będzie chciał kilka - kilkanaście razy więcej. Średnio to widzę.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Uran235 (Post 1260031)
Trzeba też spojrzeć, że jeśli odejdą Małecki i Melikson to Sikorski będzie rywalizował z dwoma najmniej produktywnymi piłkarzami naszej ofensywy - Iliewem i Kirmem.

Obiektywnie to jest on od nich o klasę gorszy. Po co dawać niemałe pewnie pieniądze komuś kto nie podniesie poziomu sportowego?
Przypomina mi się Twoja ocena Pajlicia - summa summarum wyszło niestety na moje.

speedfashion 26.06.2012 22:56

Wolfy, jest na to metoda - należy powiedzieć kategoryczne "nie" temu, który hipotetycznie dopuścił się najbardziej nieczystych zagrań, a kontrakt bierze całkiem spory.
Można też liczyć na to, iż rozrzutni Turcy wyrzucą trochę kasy na to wypożyczenie Małego.

Przecież my bez piłkarza, jakim potrafi(ł) być Małecki, będziemy walić głową w ścianę z jeszcze większą efektywnością (oraz mniejszą efektownością) niż w poprzednim sezonie.

szprotson 26.06.2012 23:47

nie wiem czy było, na temat Chrapka

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kolejarz Stróże
Sam piłkarz deklarował chęć kontynuowania swojej przygody z naszą drużyną, ale po okresie wypożyczenia musiał wrócić do Krakowa, a tam w ciągu trzech tygodni ma się wyjaśnić czy znajdzie się w kadrze pierwszego zespołu. W przeciwnym wypadku mamy zapewnienie o naszym pierwszeństwie w pozyskaniu go na najbliższy sezon

Karherop 27.06.2012 00:11

Chłopak jest gotowy na grę w naszej drużynie , a na pewno bardziej niz Daniel Brud.. 3 lata starszy piłkarz . Tylko wyłącznie od niego zalezy czy wykorzysta szansę , trzymajmy kciuki .

Uran235 27.06.2012 09:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1260102)
Obiektywnie to jest on od nich o klasę gorszy. Po co dawać niemałe pewnie pieniądze komuś kto nie podniesie poziomu sportowego?

Na papierze to nawet ze dwie klasy gorszy. Tylko oni NIC nie grają. Do tego w wypadku Kirma w wątpliwość należy poddawać jego zaangażowanie w grę. Ale nawet zakładając, że obaj stranieri będą w topowej formie - muszą mieć jakiegokolwiek zmiennika. Taki Iliew, nawet w formie, grania co tydzień po 90 minut na pełnych obrotach nie wytrzyma. W zeszłym sezonie mógł grać ale 30 minut. A są kartki, kontuzje, wypadki losowe. Probierz odgraża się, że będzie chciał grać 4-3-3 i zmiennik musi być. Młodzieży za bardzo nie mamy. Na ławie jest Boguski, ale póki co nie traktuję go poważnie. Quioto jeszcze oficjalnie nie ma, a nie wiadomo tak do końca na jakiej pozycji by miał grać. Przy naszym budżecie roczny kontrakt z Sikorskim to dosyć rozsądny wybór. Dość powiedzieć, że niektórzy na forum posikaliby się ze szczęścia gdyby zamiast Sikorskiego przyszedł Makuszewski, który na dobrą sprawę ma za sobą lepszą rundę ale gwarantem poziomu, podobnie jak Sikorski, jest żadnym. No i taki Makuszewski kazałby sobie płacić więcej i jego transfer też kosztowałby nas więcej, a w grę wchodziłaby też jedynie wyraźnie dłuższa umowa.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1260102)
Przypomina mi się Twoja ocena Pajlicia - summa summarum wyszło niestety na moje.

Czy wyszło... Z jednej strony Paljić ewidentnie się nie sprawdził i temu zaprzeczał nie będę. Z drugiej strony nikt w klubie nie kwapił się ze sprowadzeniem kogoś na lewą obronę. Gdybyśmy nie sprowadzili Paljicia pewnie oglądalibyśmy tam Bunozę albo Kirma, prawdopodobnie z jeszcze gorszym skutkiem, dodatkowo odchudzając kadrę na innej pozycji. Ja widziałem w Paljiciu rezerwowego który zluzuje i pozwoli pozbyć się Lobo, a tymczasem chłopa upchnęli do podstawowego składu na lewą obronę - tam, pomimo szczerych chęci, na dłuższą metę faktycznie się nie nadawał, chociaż jednocześnie wydawał się mniejszym złem w porównaniu do Bunozy czy Kirma.

enzo 27.06.2012 10:09

Rob, przeczytaj raz jeszcze tego newsa i zauważ, że jak wół stoi podane źródło, z którego serwis zaczerpnął tę informację...

mitmichael 27.06.2012 10:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez OpEnTaNy (Post 1260158)

Ciekawe ile za Niego wyciagniemy - i gdzie pojdzie ta kwota, oby na transfery moze Kupisza? A moze kogos innego.

PS: sam mozesz usunac posta. Dajesz edytuj na swoim poscie, usun, zaznaczasz usun wiadomosc, nastepnie usun te wiadomosc na dole po prawej stronie i to wszystko.

borys 27.06.2012 10:44

Ten ruch mozna bedzie ocenic po poznaniu nazwiska jego nastepcy.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:20.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl