![]() |
Sikorski... Jak dla mnie ten transfer jasno pokazuje dokad zmierza Wisla jako klub. Zmierzamy do roli... tanszej wersji Polonii. A jak wiadomo to nawet ta bogatsza wersja MP nie potrafila zdobyc :-/
A wiec B.C juz sie tej LM nie doczeka. Ciekawe chociasz czy kolejnego MP sie doczeka... Kadrowo nawet w warunkach polskich wygladamy tak sobie. A to juz duza sztuka... Oldpara Cytat:
|
Pfff a mnie tam w tym momencie bardziej chyba interesuje od tego wszystkiego jakie będą ceny karnetów:P
|
Cytat:
Przecież napisałem, że można sięgnąć i do lat wcześniejszych - trenerzy widzieli wówczas w nim zawodnika nadającego się do gry na poziomie ekstraklasy? Tak czy nie? Zobaczyli w nim talent i możliwości predysponujące choćby tylko do włączenia na stałe do kadry pierwszej drużyny i dania od czasu do czasu paru minut gry, jak np: Bruda? Tak czy nie? Wypożyczenie do Kolejarza Stóże tylko świadczy o tym, że był to słaby piłkarz, nie nadający się do gry na odpowiednim dla Wisły poziomie. Świadczy o tym, że trenerzy Wisły go tu nie chcieli i nie potrzebowali, że nie widzieli w nim nic takiego, co widzi np: forumowicz Fialo, a nie na odwrót. |
Nie rozumie jak można oceniać kogoś przed rozegraniem choćby jednej rundy w naszym klubie, no chyba że jesteście ekspertami i tylko jakimś dziwnym trafem nie pracujecie dla Wisły lub dużo lepszych klubów.
Sikorskiemu nie udało się strzelić bramki w 467 minut, ale np. taki Dwaliszwili strzelił tylko 3 (w tym 1 z karnego) w przeciągu 1049 minut, co daje mu średnią - 1 gol na 350 minut. To tylko obrazuje, że w Polonii miał najgorsze statystyki i mam nadzieję, że dotyczy to również naszego nowego zawodnika. |
Cytat:
LO którego nie wymienia się w mediach czyli jak rozumiem nie Magiera, Dudu, Lisowski. Obawiam się, że Bednarz znów zaskoczy. Oby kopacze i trener się ogarnęli i skończyli jesień na pudle. Może kable będą sprzedawały się nieźle i BC w zimie się odmieni. |
Cytat:
|
Koko koko euro spoko już sie kończy. Teraz lepiej się przygotować na czas wielkiej smuty w lidze i to we wszystkich klubach. Dobrze to już było. Teraz bida z nędzą i rachunki do płacenia po skończonej imprezie. Puchary to będą takie jak gra reprezentacji PZPN-u na Euro.
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Po 2. Sagan przynajmniej przypominal napastnika rok temu. Po 3. co to jest ....a za argument? |
Koko koko euro spoko już sie kończy. Teraz lepiej się przygotować na czas wielkiej smuty w lidze i to we wszystkich klubach. Dobrze to już było. Teraz bida z nędzą i rachunki do płacenia po skończonej imprezie. Puchary to będą takie jak gra reprezentacji PZPN-u na Euro.
|
Najbardziej mnie boli jeszcze obecność Garguły w tym klubie. Bednarz się decyzją o pozostawieniu Garguły sk***ł siebie i niestety klub. Prawda jest brutalna gdyby Bednarz miał jakąś sumę, albo jakiś pomysł jak Gargułe zastąpić to tego pana by nie było w klubie. Bednarz jednak szmaci nasze barwy gościem zamieszanym w korupcję tylko dlatego, bo nie wie jak go zastąpić i chce uratować własne du*sko.
Dodatkowo jeśli to już właściwie koniec okna to trzeba stwierdzić, że skład mamy dużo słabszy niż w zeszłym roku. Słabsi piłkarze, kilka dziur w składzie, mniejsza kadra i że tak powiem dodatkowy rok na karku, gdzie dla niektórych będzie to pewnie mocnym obciążeniem jak w przypadku Ilieva. Jedyna nadzieja w Probierzu. Stawiam miejsce w lidze w granicach 6-5. |
Cytat:
Uważam że warto postawić na Chrapka, ma niezły przegląd pola, dobrą technikę, potrafi rzucić fają piłkę, gra obok takich pilkarzy jak Małecki, Ileiv, Melikson, Wilk może podnieść znacząco jego umiejętności. |
Może po prostu nie mamy pieniędzy na sprowadzenie kogokolwiek w miejsce Garguły? :D
|
Cytat:
A co do samych powołań do kadry I zespołu, "powołania dla jaj" też się zdarzają. Najlepszym przykładem włączenie przez Probierza i Bednarza piątki wynalazków z ME pod koniec ostatniego sezonu. Tak, postawienie bodajże na takiego Stanka miało niesamowicie merytoryczne uzasadnienie! :rotfl: Cytat:
|
Cytat:
b) Nasi 'eksperci' zatrudniający tego zawodnika 'dziwnym trafem nie pracują dla dużo lepszych klubów' c) jest to transfer łatający dziurę, bezgotówkowy d) statystycznie, raz na sezon kontraktujemy 'piłkarską kupę'. Więc jak nie on to kto? Jedyne czego można 'nam' zarzucić to to ze 'nie daje się mu szansy'. Tyle ze pojawia się pytanie: kim będziemy jak nasza polityka będzie polegać na 'dawaniu szans'. |
Po dzisiejszych doniesieniach mam jedno nazwisko w głowie ... już wspominałem o nim, nazywa się Seweryn Gancarczyk ! Lewy obrońca o którym nikt nie pisał.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Na żadnym treningu nie byłeś a mówisz cos o postawie na treningach? rozumiem ze to twoja dedukcja, ale to jest pilka nozna a nie zadania analityczne. Brud jest 3 lata starszy powołanie go na przykłąd jest słabe, no ale Ty tego nie zrozumiesz. Cytat:
Z pamięci doliczę bardzo słabego Artura Jędrzejczyka wypozyczonego do Kielc, napasnik z Zabrza Makumba tez był tam wypozyczony z Łęcznej a wcześniej w Widzewie sie nie złapał.Burliga tak samo, Magiera tak samo słąby bo był na wypozyczeniu w ŁKS z Zabrza i takich przykładów jest multum. Wszyscy słabi :O Jest taka liga, w Anglii, też tam grają w piłke i tam wypozyczenia to normalna rzecz, bo dla piłkarz najwazniejsze jest by ciągle grać a nie siedziec na ławce, no ale skoro 17 latek sie nie przebił do kadry wtedy mistrza kraju to znaczy ze jest słaby co nie? :mozg: |
Nie wiem skąd to larum. Przecież naszym podstawowym napastnikiem jest Genkov a Sikorski to tylko uzupełnienie składu.
|
Cytat:
|
Nie wiem czy s1mone oglądał konferencję prasową, ale z niej ewidentnie wynika, że w przyszłym sezonie nie będziemy grali systemem 4-5-1, tylko prędzej 4-4-2 bądź 4-3-3. I Sikorski często będzie miał okazję się "wykazać". Także to piłkarz, który może być szykowany na pierwszy skład...
|
Nie widzę 4-3-3 z obecną kadrą.
|
wyluzjcie ludzie i dajcie im szanse ... jest dziura w budżecie i trzeba najpierw finanse ratować a nie transfery na miliony
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Poza Jędrzejczkiem – jak najbardziej słabi. Właśnie udowodniłeś, dlaczego wypożyczenia nie muszą z nikogo zrobić dobrego piłkarza, godnego gry w Wiśle. |
I czemu lamentujecie ? Ja wierze że Probierz to ladnie poukłada i bedzie niesamowicie dobrze, trzeba być dobrej myśli, bo nic innego nie zostało. Chyba że przyjdzie Franek KOKO Smuda.
|
Ale dlaczego ty od razu stawiasz gościa na straconej pozycji? Ma dopiero 20 lat, gdzie w Polsce zawodnik 25 letni jest jeszcze młody. Trzeba dać mu szanse, zagrał 30 meczów w sezonie w drużynie, która zajęła 4 mejsce w lidze, a mogła wyższe gdyby nie to że zwyczajnie odpuścili końcówkę patrząc na możliwości realistycznie na pewno mu coś to dało. Jest zawodnik za któego nic nie płacimy to dlaczego od razu go skreślać?
|
Nie ma co - sciagajac napastnika, ktory strzelil tylko 6 bramek w ciagu dwoch sezonow to wzmocnienie na walke co najwyzej o srodek tabeli
|
Zazwyczaj nie komentuję transferów dopóki nie rozegrają tych kilku spotkań w sezonie. Ale przy tyym Sikorskim nie wiem co mam myśleć... Koleś nie potrafi strzelić bramki przez cały sezon (zasłynął jedynie tym, że w meczu z GKSem Bełchatów nie trafił do pustej bramki z metra), i on trafia do Wisły? Ehhh widzę, że środek tabeli w tym sezonie niczego nie nauczył...
|
Cytat:
Cytat:
|
onet puscił jakiegos niusa ze niejaki heracles almelo chce Jaliensa, oby to byla prawda:-D 12druzyna z ligi holendreskiej
|
Mnie zastanawia w jaki sposób Probierz chce grać 4-3-3 skoro my nie mamy środkowych pomocników :)
Pareiko (Miśkiewicz) - Jovanovic (Burliga), Głowacki (Czekaj), Chavez (Bunoza), ???? - Sobol (Brud..?), Melikson? (Garguła?), Wilk (Chrapek?) - Małecki (Quioto), Genkov (Sikorski :lol:), Iliev (Kirm) +Boguski, Jaliens... Zapowiada się "ciekawy" sezon :D |
Cytat:
|
Cytat:
Jeśli będzie grał dobrze i fajnie się prezentował w okresie przygotowawczym to pewnie będzie grał w pierwszym składzie, jak nie to szybko wyląduje na ławie. Sam fakt podpisania jedynie rocznego kontraktu jest dla mnie znamienny. Jeśli zaś idzie o samą konferencję i prezentację zawodnika, to co, mieli przy Sikorskim powiedzieć, że jest szykowany jako zmiennik? Takich rzeczy się nie mówi, niech Daniel powalczy o plac, przyszedł do nas za darmo, znając Bednarza pieniądze ma do podniesienia z murawy. Jeśli się nie sprawdzi po sezonie odejdzie. Ryzyko praktycznie żadne. Z nominalnych napastników mamy Genkowa i Qioto, do tego są ofensywnie usposobieni Iliev, Małecki i Melikson, którzy mogą grać bocznego napastnika w systemie 4-3-3. Jeśli Sikorski nie będzie w formie to raczej grał nie będzie. Tylko tyle i aż tyle, wszystko zależy od niego - i to było główne lekko zakamuflowane przesłanie tej konferencji. Z resztą Probierz powiedział, że będzie chciał grać 2 lub 3 napastnikami lub 1, w zależności od meczu, przeciwnika i stawki. Mi się takie stawianie sprawy podoba, bo granie 1 napastnikiem cały sezon w lidze nie jest wg mnie najlepszym pomysłem. |
a propos Siergieja i Sobola za 90minut.pl
Cytat:
P.s żartobliwie http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...17187090_n.jpg Nowy playmaker z lewej od Czarka Wilka :D |
Zobaczymy, co Probierz zrobi z tej ekipy, ale moim zdaniem możemy bardziej czuć się kandydatem do spadku, niż do osiągnięcia jakiegoś sukcesu. Także Panowie i Panie, spiąć pośladki i chodzić na mecze, wypełniać trybuny, bo obecnie chyba jedynie to jest w stanie pomóc naszej drużynie.
|
Ja jestem dziwnie spokojny, że Sikorski pozytywnie zaskoczy. A po artykule weszło jestem niemal pewny, że tak będzie.
Aha, wolicie mieć Sikorskiego czy zamiast niego Saganowskiego? |
Cytat:
To trochę jak wybór między dżumą a cholerą. Sikorski może pozytywnie zaskoczyć tylko jeżeli będziemy mieli niziutkie oczekiwania. Tak jest w moim przypadku więc nawet jeśli strzeli jedną bramkę przez cały sezon, to uznam to za sukces. Całe szczęście, że cała liga w tym okienku transferowym szuka wzmocnień po śmietnikach. W przeciwnym wypadku bałbym się o naszą pozycję w tabeli. Brak transferów z klubu będzie najlepszą informacją. |
Cytat:
Dla tego nie skreślam Sikorskiego przed rozegraniem rundy jesiennej w naszym klubie. Nie on pierwszy i ostatni nie trafił do pustej bramki oraz nie odpalił w danym klubie. Jeśli możliwości naszego klubu są takie a nie inne, to przyjmuję je, a z krytyką na razie wstrzymam się. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:46. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl