Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

milosz 24.06.2012 20:45

Brud dostał już kilka szans i się nie sprawdził, więc jemu w Wiśle powinno być już pod górkę, ale Chrapek jest w innej sytuacji i należałoby go sprawdzać, bez uprzedzeń, ale i bez zbędnej , a widocznej na tym forum euforii, ot sprawdzam i wiem .. Na przykład Czekaj powinien jeszcze .. poczekać na grę w pierwszej jedenastce, ale jako zmiennik już grać powinien.

Tyle , ze to tylko uzupełnienia, a Wiśle potrzebne są transfery, zaś środki podobno jednak są, bo jak przypomniał Pablo84, sam Bednarz powiedział , że
Cytat:
- "Część zawodników będziemy chcieli pozyskać tanio, ale mamy też sporą, jak na te możliwości, kwotę na pozyskanie nowych zawodników ". http://www.wislakrakow.com/www/showa...hlight=Bednarz

omen69 24.06.2012 20:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wasiu (Post 1259493)
A Uryga to przypadkiem nie przebywa na testach w Bytovii Bytów ?

W Bytovii testowanych jest dwóch naszych piłkarzy:

Mateusz Arian (1992, obrońca, Wisła Kraków),
Jakub Kaganek (1992, pomocnik, Wisła Kraków).

O Urydze nic jest napisane.

Pe eS:

Arian jest kolejnym piłkarzem z listy B mogący opuścić nasz klub. Z listy B odeszli już Kurto, Rojewski.

Warto też dodać, że nasz nowy bramkarz ma 23 lata więc nie zastępuje on Filipa Kurto, gdyż ten był wpisany na listę B (do 21 roku życia). Z formalnego punktu widzenia :)

fialo 24.06.2012 20:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Po prostu Wiślak (Post 1259495)
Ostatnio w meczu Kolejarza Stróże z Wartą Poznań. Został zmieniony przed końcem, miał mnóstwo strat i złych zagrań. Taki piłkarz ma być teraz naszym pomocnikiem? Strach się bać. No ale jak się ma poparcie takich ekspertów jak forumowicz Fialo, nic dziwnego, że świat wariuje.

Hmm czyli jeździsz w środku tygodnia na mecz Kolejarza Stróże z Wartą Poznań, nie wiedziałem, że jest taki koneser futbolu tutaj :)

Jak dla mnie to łżesz prosto w oczy podobnie jak w przypadku sławnego telefonu do sekretariatu, ale to niech to sobie każdy sam oceni.

Ja już nie będę nic pisał, jak widać ekspertol wie wszystko lepiej i łaskawie odbij od "forumowicza fialo" bo gówno o nim wiesz:)

Chrapek wróci i zobaczymy jak się będzie prezentował. Jak napisali przedmówcy - talent ma na pewno czy już jest gotowy na grę w pierwszym składzie Wisły - myślę, że gorszy od Garguły na pewno nie jest :)

Misha[Pl] 24.06.2012 20:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Po prostu Wiślak (Post 1259495)
Więc zgłoś się na scouta, skoro potrafisz zauważyć, że „jakiś gówniarz ma talent” :rotfl: Będzie zabawa. Od Zdzisia gorszy i tak pewnie nie będziesz.

A co w tym dziwnego że zauważyłem że jakiś gówniarz ma talent? Widać powiedziałem coś bardzo śmiesznego skoro zacząłeś się turlać. Myślisz że scouci to skąd się biorą? Jakieś specjalne szkoły kończą? To po prostu są byli piłkarze. Różnicą między mną a nimi jest ich zdecydowanie większe obycie i gra na wyższym poziomie.
Nie twierdze że byłbym dobrym scoutem - pewnie byłbym słaby. To że zważyłem u kogoś talent nie znaczy że zważyłbym go u kogoś innego. Chce ci tylko uświadomić że jeżeli ktoś gra w piłkę nie tylko na PS to jest w stanie dostrzec pewne rzeczy. I być może tak właśnie było w przypadku Fialo.

Watts 24.06.2012 20:58

Uryga mi się naprawdę podobał w Białymstoku, ale martwi mnie jedno – kiedy Czekaj albo Brud debiutowali, to faktycznie grali jak z nut i człowiek przecierał oczy, a na usta cisnęło się pytanie, gdzie te chłopaki się kryli tak długo. Potem szybciuteńko spadali z piedestału. To oczywiście żadna reguła, ale tego słynnego "100% za Wisłę" może niektórym starczyć tylko na jeden mecz z kawałkiem, a potem to będzie szara rzeczywistość ligowa versus całkiem przeciętny piłkarz. Czekaj, naturalnie, ma jeszcze czas na rozwój, ale Brud ma 23 lata. Aż przypomniała mi się "złota" generacja mistrzów Młodej Eks w 2008, z której ostał się tylko Burliga. Reszta została odstrzelona jak zaczęli się niepokojąco starzeć i odstawać od choćby szerokiej kadry pierwszego zespołu. Gdyby nie problemy kadrowe, to Brud też podzieliłby ich los i zakotwiczył w Stróżach albo Niecieczy.

kacpaw91 24.06.2012 21:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez milosz (Post 1259499)
Brud dostał już kilka szans i się nie sprawdził, więc jemu w Wiśle powinno być już pod górkę, ale Chrapek jest w innej sytuacji i należałoby go sprawdzać, bez uprzedzeń, ale i bez zbędnej , a widocznej na tym forum euforii, ot sprawdzam i wiem .. Na przykład Czekaj powinien jeszcze .. poczekać na grę w pierwszej jedenastce, ale jako zmiennik już grać powinien.

Dokładnie, Chrapka i Nalepę bo na to zasłużyli regularną grą na wypożyczeniu i dorobkiem w tym sezonie. Tyle, że Nalepę już wypożyczono. Chociaż akurat Nieciecza w tym momencie to najlepsze miejsce jeżeli chodzi o jego rozwój. Mówię to mając na uwadze osobę Moskala.

Brud z kolei nie popisał się niczym szczególnym (bo jedna ruletka ala Zizou to za mało na grę w Wiśle) dlatego należy go wypożyczyć i zobaczyć czy to mu nie pomoże. Pamiętam Boguskiego z pierwszego meczu z Legią na Łazienkowskiej. Też nie zapowiadał się rewelacyjnie. Jak się nie sprawdzi na wypożyczeniu to rozwiązać kontrakt.

Czekaj powinien dostawać szanse, ale czy jako podstawowy zawodnik tego nie wiem.

Do tego grona zaliczam jeszcze Urygę. Niezły występ z Jagą, a potem jeszcze lepsze wejście z Ruchem w PP. Niech rywalizuje o miejsce z... Wilkiem.

Oglądając same skróty MESA zwrociłem jeszcze uwagę na dwóch zawodników. W tamtym sezonie na Stanka. W tym z kolei na Pułkę. Temu ostatniemu na miejscu Probierza dałbym szansę podczas przygotowań.

bonawentura 24.06.2012 21:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez milosz (Post 1259499)
Tyle , ze to tylko uzupełnienia, a Wiśle potrzebne są transfery, zaś środki podobno jednak są, bo jak przypomniał Pablo84, sam Bednarz powiedział , że
Cytat:
- "Część zawodników będziemy chcieli pozyskać tanio, ale mamy też sporą, jak na te możliwości, kwotę na pozyskanie nowych zawodników ". http://www.wislakrakow.com/www/showa...hlight=Bednarz

Oczywiście, że są pieniądze. Problem w tym, że jeśli będą rozdysponowane przez ludzi, którzy teraz są w zarządzie klubu, to zostaną "przejedzone" na niskiej jakości zawodników, a kierunek "bałkański" wcale nie jest i nie powinien być tak interesujący dla naszych skautów. Gracze bałkańscy średnio radzą sobie w Polsce i więcej jest niewypałów, niczym pozostałości po wojnie w Kosowie ;-)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Revolver (Post 1259413)
Chrapkowi bezsprzecznie powinno się dać szansę, ale Brud niestety zdążył pokazać, że do Wisły się nie nadaje. Można go ewentualnie wypożyczyć, ale raczej po roku nie wróci z jakiegoś Piasta jako geniusz środka pola.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpaw91 (Post 1259497)
Brud taki beznadziejny nie jest, ale to nie poziom Ekstraklasy. Wykorzystajmy problemy GKS Bełchatów i Widzewa Łódź i go tam wypożyczmy. Jedyna nadzieja, aby zaczął grać. Chłopak jeżeli będzie regularnie grał to może kiedyś przyda nam się jako rezerwowy. Może zdarzy się cud (a w cuda przyznam, że wierzę) i będzie grał jak z nut.

Pozwolę się nie zgodzić z obiema tezami. Brudowi dałbym czas. Nie gra on super, ale predyspozycje piłkarskie z pewnością posiada. Dałbym mu jeszcze rok szansy, by się sprawdził. Nie w pierwszym składzie, ale może z ławki. Martwi mnie też to, że oceniamy Bruda z perspektywy ostatniego sezonu, gdzie nic nikomu nie wychodziło. Zawsze będę powtarzał, że konieczny jest nam dobry defensywny pomocnik, bo ani Wilk, ani Sobolewski w przyszłym sezonie nas nie zbawi. Takiego gracza powinniśmy na gwałt poszukać. Jakiegoś dobrego zawodnika. Od postawy jednego gracza środka pola może zależeć gra przyszłoroczna Wisły i odmienić oblicze tego zespołu.

kacpaw91 24.06.2012 21:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1259512)
Pozwolę się nie zgodzić z obiema tezami. Brudowi dałbym czas. Nie gra on super, ale predyspozycje piłkarskie z pewnością posiada. Dałbym mu jeszcze rok szansy, by się sprawdził. Nie w pierwszym składzie, ale może z ławki. Martwi mnie też to, że oceniamy Bruda z perspektywy ostatniego sezonu, gdzie nic nikomu nie wychodziło. Zawsze będę powtarzał, że konieczny jest nam dobry defensywny pomocnik, bo ani Wilk, ani Sobolewski w przyszłym sezonie nas nie zbawi. Takiego gracza powinniśmy na gwałt poszukać. Jakiegoś dobrego zawodnika. Od postawy jednego gracza środka pola może zależeć gra przyszłoroczna Wisły i odmienić oblicze tego zespołu.

Uważam, że najważniejsze dla niego to grać regularnie. A z tym cudem to mam na myśli to, że przypominam sobie piłkarza, który zaczyna grać regularnie w wieku 23 lat w seniorskiej piłce i osiąga coś. Pojedyncze przypadki istnieją, dla mnie to te piłkarskie cuda. Gra na alibi, miał kilka ciekawych zagrań, z Legią nie zagrał najgorzej (był bardziej widoczny od Garguły i Kirma, szukał gry). Dlatego wypożyczmy. Może stanie się ten cud i będziemy mieli pociechę, albo żaden cud się nie stanie, a będziemy mieli dobrego rezerwowego. A co do tego defensywnego pomocnika to liczę, że tam będzie wystawiany Uryga. Jak mówię, nawet kosztem Wilka, albo obok niego. Odniosłem wrażenie, że nieźle wyprowadza piłkę.

Co do naszych wychowanków to może to będzie zbyt śmiała teza, ale uważam, że szkoda, że kiedyś zrezygnowano z Juszczyka. Pierwszy bramkarz może nie, ale w sezonie w którym grał ostatnio u nas jakiś wtop sobie nie przypominam. Jednak teraz nie ma tego co roztrząsać, zobaczymy co pokaże Miśkiewicz. Ciekawe też jaką karierę zrobi Mączyński.

arti 25.06.2012 07:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1259512)
Oczywiście, że są pieniądze. Problem w tym, że jeśli będą rozdysponowane przez ludzi, którzy teraz są w zarządzie klubu, to zostaną "przejedzone" na niskiej jakości zawodników, a kierunek "bałkański" wcale nie jest i nie powinien być tak interesujący dla naszych skautów. Gracze bałkańscy średnio radzą sobie w Polsce i więcej jest niewypałów, niczym pozostałości po wojnie w Kosowie ;-)

Z Bałkańcami można łatwo zrobić taki interes żeby wszystkim było dobrze (klubowi w ostatniej kolejności) więc to bardzo interesujący rynek dla naszych skautów..:)
Popatrz jak piłkarz biega, jaką ma szybkość, sprawność, zwinność, koordynację itp. i przestań się łudzić. Dać kartę do ręki i niech szuka szczęścia w świecie.

syryls 25.06.2012 07:40

Uryga coś ala Javi Martinez, dobrze wyprowadza piłkę, odbiór na przyzwoitym poziomie, technika imo do wzrostu nie najgorsza, gra na dwóch pozycjach, natomiast ciekawi mnie jedno, mamy tylu środkowych obrońców i po co nam tylu, lepiej wypożyczyć też Czekaja, zostanie Głowacki, Jaliens(?), Uryga, Chavez, Jovanovic(z konieczności), Bunoza. Z tym ostatnim nie wiadomo co zrobić, na swój przeciętnie się prezentuje aczkolwiek, mamy tylu ŚO, można zostawić ze względu na wiek, ale jak złamie nogę to po sezonie dla niego, więc nie wiem czy jest sens.

AYALA 25.06.2012 07:44

już sie Wszyscy martwili że nie będzie miał kto grac na lewej obronie a tu ma przyjśc Dudu z Widzewa.Od czasów Macka Stolarczyka jakoś nie mieliśmy szczęścia do lewych obrońców
http://wisla-krakow.przegladsportowy...823,1,727.html

SWEET_83 25.06.2012 07:50

Nie dotarły żadne oferty za Meliksona więć nadal jest zawodnikiem Wisły Kraków a w tym tygodniu Sikorski i Dudu maja podpisac kontrakty z Wisłą.

Merkury 25.06.2012 07:51

Z dzisiejszej prasy możemy wyczytać w kontekście transferów do Wisły, że pozyskanie Miśkiewicza, Sikorskiego, Quioto i ewentualnie Dudu to jedyne transfery w tym okienku.
Co do Dudu jego menadżer negocjuje również z Lechem Poznań.

Proud 25.06.2012 07:57

Czyli obecna kadra + Dudu, Sikorski, Głowacki, Quioto.

Szału nie ma, ale tego można było się spodziewać.

Pareiko???(Miśkiewicz,Jovanić)
Jovanović(Burliga) - Głowacki(Czekaj) - Chavez(Bunoza) - Dudu
Iliev(Szewczyk) - Wilk(Brud) - Melikson(Chrapek) - Sobolewski(Uryga) - Małecki(Kirm)
Genkow(Quioto,Sikorski)

Gargułę wykluczam, bo nie wyobrażam sobie, że miałby nadal dla nas grać...
Jaliens pewnie też odejdzie.

Karherop 25.06.2012 08:01

Kolega wyżej zapomniał jeszcze o Głowackim . Trzeba też doliczyć Chrapka jako znaczącą zmianę . Patrząc dalej , jeśli zostanie z nami Melikson czy Chavez kadrę mamy względnie zamkniętą ( licząc Quioto , Sikorskiego i Dudu ) . Gramy tylko na krajowym podwórku , a fajnie gdyby poprzez względnie wąską kadrę , szansę dostali młodsi piłkarze jak Uryga, Kamiński czy nawet i Lucas w końcówkach .

Merkury 25.06.2012 08:03

Szału nikt się nie spodziewał ale wydaje się że ten czas od powrotu do Wisły Pana Bednarza został zmarnowany - tyle czasu negocjować z zawodnikami wolnymi, których w większości nikt nie chciał to lekka przesada. A informacja o Quioto ta sama od blisko trzech tygodni w międzyczasie media z Hondurasu podawały, że zawodnikiem interesuje się klub z Meksyku.
Pan Bednarz niestety dużo mówi zwłaszcza przed okienkiem transferowym ma parcie na szkło a potem cisza, cisza - czy leci z nami pilot. Z dużej chmury mały deszcz - rewolucja kadrowa jak się patrzy.
Jestem ciekawy tylko co z Pareiko i Sobolewskim bo pytany o tych zawodników Pan Bednarz milczy jak grób.

Grantar 25.06.2012 08:10

Po dzisiejszej lekturze artykułu Przeglądu Sportowego podbudowany nie jestem.
Wynika z niego że jedyne transfery na ten sezon to Sikorski i Dudu no i Quioto.
"Inne transfery będą z myślą o dalekiej przyszłości " - powiedział Bednarz.
A więc:
Przyszli: Arkadiusz Głowacki (Trabzonspor), Michał Chrapek (Kolejarz Stróże), Łukasz Burliga (Ruch Chorzów), Rommel Quioto (CDyS Vida), Dudu Paraiba(Widzew), Sikorski (Polonia)
Odeszli: Junior Diaz (Club Brugge), Gervasio Nunez (Quilmes), Dudu Biton, Dragan Paljić, Michael Lamey, Tomas Jirsak (wolny transfer), Filip Kurto (Roda Kerkadre)

wg mnie pierwsza i (druga) "11": będzie natępująca:

.......................Pereiko? (Jovanic, MIskiewicz)......................
Burliga (Jovanovic), Chavez (Czekaj), Głowacki (Jaliens), .. Dudu (Bunoza)
Małecki (Iliev), Wilk (Sobolewski),.... Melikson (Chrapek)..... Kirm (Rojewski ?)
................ Genkov (Sikorski), Quioto (Szewczyk).......................................

No szału nie ma ....
Najgorzej w ataku

Mati_ 25.06.2012 08:19

Mówicie, że szału nie ma, że Bednarz obiecywał rewolucje, ale podstawowy problem to: obowiązujący kontrakty.

Gramy w tym sezonie tylko na ligowym podwórku, więc należało zachować jakieś proporcje. Po co nam było 10 nowych zawodników? Przy stracie 5? Kluby się nie ustawiały w kolejce po naszych zawodników po tak słabym sezonie.

Patrząc na tegoroczne ruchy transferowe w całej ekstraklasie należy stwierdzić, zle nie jest.

Teraz by to Probierz tylko ładnie ułozył.

SWEET_83 25.06.2012 08:26

Szału nie ma ale wiemy dobrze że nie gramy w pucharach więć po co nam az taka duża kadra. Odeszli ci co mieli odejsc. Niech młodzi typu Szewczyk,Chrapek ,Uryga itd ogrywaja się i nabieraja dosiwadczenia. W tym tygodniu pewnie bedzie już dopięta kadra. Melikson raczej zostanie i mam nadzieje że nie bedzie udawał kontuzji zeby nie grać.

Merkury 25.06.2012 08:32

Melikson chce odejść także nie liczyłby na to, że nagle jego dyspozycja boiskowa się odmieni. Genkov kontuzjowany - niestety wzmocnienia w ataku wyglądają blado. Pozyskanie jednego lewego obrońcy w kontekście kartek i kontuzji również nie załatwia nam spokoju na przyszły sezon.
Po Bednarzu można było się tego spodziewać, niczym kompletnie pozytywnym mnie nie zaskoczył. Mamy zespół na miejsca 6-12. Gdyby były klasowe wzmocnienia nawet przy tak małej liczbie transferów byłbym spokojny a teraz to wygląda a nóż się udo.

piotrek06 25.06.2012 08:34

A co by mu dało udawanie kontuzji?? Przecież w jego wieku transfer do jakiegoś porządnego europejskiego klubu może być spowodowany jedynie wyśmienitym sezonem a nie siedzeniem w domu i chodzeniem na nie potrzebne zabiegi

jason wiślak 25.06.2012 09:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Merkury (Post 1259583)
Po Bednarzu można było się tego spodziewać, niczym kompletnie pozytywnym mnie nie zaskoczył. Mamy zespół na miejsca 6-12. Gdyby były klasowe wzmocnienia nawet przy tak małej liczbie transferów byłbym spokojny a teraz to wygląda a nóż się udo.

Zgadzam się tutaj z Tobą w 100 % -ach. Sprowadził kilu przeciętnych grajków. Gdyby zamiast Sikorskiego i Quioto wziął jednego, ale solidnego napastnika to byłbym zadowolony.

Poza tym : Gdzie jest skrzydłowy? Przeciez Wisła zawsze słynęła z dobrych skrzydeł, a teraz co? Beznadziejnie są obsadzone te pozycje. Jak będziemy w piątce to git. O puchary będzie bardzo cięzko
No bo jak to mozliwe skoro w poprzednim sezonie mielismy lepszy skład i 7 miejsce, a teraz osłabilismy się i co? Bedziemy wyzej? Nie sądze.

szczepans21 25.06.2012 09:56

tylko nikt nie pamięta o tym iż klub ma dziurę w budżecie i było wiadomo iż przed tym sezonem ŻADNEGO pompatycznego transferu nie będzie a raczej czyszczenie "szrotu"

Michal Krk 25.06.2012 09:58

Daniel Sikorski w Wiśle, hip hip hurra.

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._wisle_krakow/

Po tym co pokazał w zeszłym sezonie trudno mieć nadzieję, że nagle wyskoczy z super formą. Dobrze chciał, że Bednarz podpisał z nim tylko roczny kontrakt, nie będzie problemów jak się okaże niewypałem.

Transfer w zasadzie oceniam na razie neutralnie, moim zdaniem lepszy Sikorski niż Dudu z Nigerii.

xanti1906 25.06.2012 10:00

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._wisle_krakow/

Człowiek wstaje rano o 11, brzydka pogoda i jeszcze taka informacja. Wypada mu życzyć powodzenia. Mam nadzieję, że nas wszystkich zaskoczy i będzie mocnym punktem naszej Wisły walczącej o MP :)

Sialalalala 25.06.2012 10:02

hahahahaha obry żart
23 dostał czyli Paweł Brożek nie wraca :)

http://www.youtube.com/watch?v=jnJRbhSSnD8

Sialalalala 25.06.2012 10:04

hahahahaha obry żart
23 dostał czyli Paweł Brożek nie wraca :)

http://www.youtube.com/watch?v=jnJRbhSSnD8

ChG 25.06.2012 10:06

http://www.youtube.com/watch?v=vMtDgyOYJMU

http://www.youtube.com/watch?v=sW4c4CsVAmU

Potrafi też tak, także dajcie mu szansę, a nie od razu narzekacie. ;)

laxa 25.06.2012 10:07

a kogo wyście się spodziewali ?

Lewandowskiego, Sobiecha czy Brożka ? :)

_ukoL 25.06.2012 10:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez laxa (Post 1259614)
a kogo wyście się spodziewali ?

Lewandowskiego, Sobiecha czy Brożka ? :)

Po ostatnich wyczynach na EURO to nie widzę żadnej różnicy między wymienionymi a Sikorskim. Wszyscy słabiutcy. Nadzieja w tym z Hondurasu. :D

kriswisla 25.06.2012 10:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez _ukoL (Post 1259615)
Po ostatnich wyczynach na EURO to nie widzę żadnej różnicy między wymienionymi a Sikorskim. Wszyscy słabiutcy. Nadzieja w tym z Hondurasu. :D

którego tak właściwie to jeszcze nie mamy bo nikt go oficjalnie nie potwierdził:mysli:

C@sper 25.06.2012 10:22

jason wiślak: to jak wytłumaczysz że słabsza kadrowo korona była przed nami ?przecież mieliśmy lepszy skład.Ja osobiście jestem spokojny o przyszły sezon,ponieważ wraca Głowa,który w szatni zrobi różnice .No i to Wiślak których ost. brakowało w drużynie.A co do wyniku >> CH***na to kłade bo i tak damy rade :D A co do Daniela to popieram kolege wyżej "trzeba dać mu szanse" pamiętam jak Sergei miał przyjśc"po co nam taki dziadek" a co pokazał ten"dziadek"nie trzeba nikomu przypominać :D.Zawodników ocenia się po sezonie za grę w Wiśle, Sikorski jeszcze możliwości zaprezentowania się w naszym klubie nie miał więc dajmy mu coś udowodnić :pjeśli już przyszedł to wypada życzyć powodzenia i godnego reprezentowania Naszych barw.Jeśli Wojciechowski wykupił go z Górnika to musiał być dobry.Oby złapał forme z sezonu 2010/2011 !

kriswisla 25.06.2012 10:36

....a co z Pareiko i Sobolem?:evil:

ślimak 25.06.2012 10:38

Zapewne nie miał duzych wymagan co do kontraktu. Tacy są teraz priorytetem.

szczaq21 25.06.2012 10:40

Rommell jest nasz. Bednarz

Revolver 25.06.2012 10:41

Liczyłem, że Jacek pokusi się jeszcze o jakiegoś skrzydłowego. Małecki, Iliev i Kirm na ten moment niestety nie gwarantują nawet przyzwoitego poziomu. Boguski w kadrze jest już chyba tylko na papierze. Chrapek może grać na skrzydle, ale nie wierzę, że nie da się podpisać kontraktu z jakimś relatywnie niezłym kopaczem, chociażby po to, żeby w przypadku kartek/kontuzji nie zostało nam dwóch facetów do biegania po bokach.

Tak dla "eksperymentu" można by spróbować wyjąć Andy Riosa z River. Robert dawał mu mało szans, ale osobiście jakoś dobrze go wspominam. Pamiętam, że był dość uniwersalnym pomocnikiem. Kontrakt kończy mu się w grudniu, więc raczej nie będzie kosztował fortuny.

dynek.pl 25.06.2012 10:45

Przy okazji takich transferow zawsze sie mowi, ze gosc musi miec dobrego managera :)

TymonPRO 25.06.2012 10:52

– Planowanymi dwoma wzmocnieniami najprawdopodobniej zamkniemy kadrę. Jeżeli mielibyśmy przyglądać się kolejnym graczom, to raczej już pod kątem odległej przyszłości. Oczywiście, jeśli będą interesujące oferty, ktoś może jeszcze odejść.

Atak marzeń mamy !!! oj czarno to widzę,dawno już tak słabo personalnie nie było
Niech jeszcze odejdzie Melikson to już będzie dramat,nawet z nim w składzie nie wygląda to dobrze,szczególnie jeśli chodzi o atak

szczaq21 25.06.2012 10:59

Wisła Kraków- klub pomocy dla wyrzutków

Elendil 25.06.2012 11:01

a tam pitolicie... dajcie gościowi szanse, ma kontrakt na rok z opcją przedłużenia, a nie ma 5 lat jak Dawidowski.

Tak czy inaczej: co z nowym obrońcą i skrzydłowym?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:38.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl